Wielerronde van Bedum Walfridusvoettocht Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Anne en Gezina Schuitema sluiten na 25 jaar hun groentezaak in Bedum
Gepubliceerd op zondag 13 september 2020

De laatste zelfstandige groenteboer in Bedum Anne en Gezina Schuitema gaan zaterdag 19 september voorgoed hun deuren sluiten. Wel eerder dan hun bedoeling was , maar door de tijdelijke vraag van buurman Willard Havinga van Ambachtelijke slagerij Thonny Teerling naar meer ruimte , is besloten om eerder te stoppen.

Anne en Gezina Schuitema sluiten na 25 jaar hun groentezaak in Bedum

"Binnenkort gaat dit gedeelte ook plat in verband met de herinrichting van de centrumplannen, en dan moet je een keus maken. Wij willen Willard graag helpen. En in overleg met de gemeente is besloten dat wij de groentezaak zaterdag 19 september definitief sluiten en niet meegaan in een mogelijke verhuizing naar het nieuwe gedeelte", aldus Anne.

Anne en Gezina Schuitema sluiten na 25 jaar hun groentezaak in Bedum

Hij vertelde dat ze  25 jaar geleden in 1995 als franchise  de zaak van Lubbers hebben overgenomen. Sinds 1992 was de groentezaak er gevestigd.  Vele vaste klanten vinden het erg jammer dat ze sluiten , maar "ons pensioen komt er ook aan".  Een praatje bij Anne was vaak onderdeel van het bezoek aan de groentezaak. Dan werden de laatste nieuwtjes van Bedum en ook van FC Groningen besproken! "Wat dat betreft kan ik wel een boekje schrijven." Eén van de bijzonder klanten van de fam. Schuitema was pastor Bolmer , die 9 jaar pastoor was van de RK. parochie Maria ten Hemelopneming in Bedum. Na 20 jaar is de pastoor Bedum nog steeds niet vergeten. Aan het einde van ieder jaar ontvingen ze steeds een kaart met een wens en een meelevende groet voor het komende jaar. Maar Pastor Bolmer vond het nodig om in deze moeilijk corona periode een extra bemoediging naar Bedum te sturen. Het werd erg gewaardeerd.

Anne en Gezina Schuitema sluiten na 25 jaar hun groentezaak in Bedum

Een andere bijzonderheid was dat Anne bekend stond om zijn bijzondere spreuken , die hij schreef op het reclamebord. Zoals bijgaande spreuk die hij noteerde rondom 11 november ! "Geen gezeur aan de kassa , bij ons alleen maar gezonde massa." en dan in kleine letters goedkope snoep!

Anne en Gezina Schuitema sluiten na 25 jaar hun groentezaak in Bedum

Daar heeft Anne bij RTV Noord en bij SBS 6 mee gescoord. Als RTV Noord langs kwam in Bedum ging men ook vaak even bij Anne langs. Had vaak wel een praatje klaar.
Zaterdag 19 september sluiten ze samen de deuren. Jammer voor Bedum waarmee weer een winkel uit het straatbeeld zal verdwijnen.

 

 

Gerelateerde artikelen

         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter