Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Administratiekantoor Woldendorp in Bedum bezocht door college van B&W en bestuur bedrijvenvereniging
Gepubliceerd op vrijdag 16 juni 2017

Van éénpitter naar middelgrote werkgever.

Het college van B&W van Bedum en het bestuur van de Bedumer bedrijvenvereniging BvgB brachten onlangs een bezoek aan Administratiekantoor Woldendorp.

Het begon allemaal op een zolderkamertje in Bedum. In 1995. En via verschillende kantoorlocaties in Bedum belandden Jan Woldendorp en zijn zes werknemers in 2006 op het Bedumer bedrijventerrein. Op het toen nog maagdelijke terrein verrees een kantoorpand. Dat later weer werd samengevoegd met een naastgelegen pand.

Administratiekantoor Woldendorp in Bedum bezocht door college van B&W en bestuur bedrijvenvereniging
Directeur Jan Woldendorp (links) in gesprek met gemeentelijk VROM-chef
Wubbo Haaijer en wethouder Jan-Willem van de Kolk. 

Jan Woldendorp’s bedrijf groeide sindsdien als kool en biedt nu werk aan 32, veelal specialistische werknemers. Daarmee is Administratiekantoor Woldendorp een van de grotere werkgevers in Bedum.

Het bedrijf werkt vooral voor agrariërs en dan met name voor melkveehouders. Maar ongeveer een derde van de klanten is afkomstig uit het MKB. Ook particulieren maken gebruik van de diensten van Woldendorp. “Wij begonnen als een traditioneel administratiekantoor. Opmaken van jaarrekeningen en het verzorgen van de belastingaangifte. We zitten nu in een transitie. We bewegen ons meer en meer richting financieel en fiscaal adviesbureau. Daarvoor hebben we de kennis inmiddels in huis. En mocht er een specifiek probleem aan de orde komen dan kunnen we een beroep doen op een ‘schil’ van gespecialiseerde ZZP’ers”, zegt Woldendorp.

Het werkgebied is groot: agrariërs uit zo ongeveer heel Nederland doen een beroep op het bureau. “We hebben alleen geen klanten in Noord-Brabant en Zeeland.” Zijn klanten uit het MKB zijn voornamelijk uit de drie noordelijke provincies afkomstig. “De automatisering is natuurlijk een zegen voor ons bedrijf. Vrijwel alles kan ‘op afstand’. Ondanks dat hebben we het persoonlijk contact heel hoog in het vaandel staan. We zoeken onze klanten desgewenst op; waar ze ook wonen.”

Jan Woldendorp vat de filosofie van zijn bedrijf kort samen: “Dichtbij de klant, korte lijnen, deskundigheid en scherpe, vaste tarieven. Daarin onderscheiden we ons. Met onze prima geschoolde, kundige medewerkers kunnen we alle administratieve rompslomp uit handen nemen. Ondernemers houden zo de handen vrij om te doen waar ze goed in zijn: ondernemen.” Onderdeel van de service is de presentatie van de cijfers door middel van grafieken en infographics: “We merken dat ondernemers daar meer prijs op stellen dan een Excell-spreadsheet met heel veel cijfers en letters.”

De groei zit er permanent in bij Administratiekantoor Woldendorp. Momenteel zijn er drie vacatures die maar moeilijk vervuld kunnen worden. Het gaat om een functie op het gebied van relatiebeheer, een agrarisch economisch adviseur en een jurist/fiscalist. De functies zijn op HBO en academisch niveau. “En voor mensen die de voorkeur geven aan een kleine, platte organisatie waar de menselijk maat de norm is. We hebben door die groei overigens vaker vacatures. http://www.woldendorp.net/ geregeld bezoeken en je blijft er van op de hoogte”, besluit Jan Woldendorp.

De gemeentebestuurders en de bestuurders van de BvgB deden het Bedumer bedrijf aan in het kader van de bedrijfsbezoeken die drie tot vier keer per jaar worden afgelegd. Die bezoeken worden georganiseerd door de BvgB. 

 

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM