Wielerronde van Bedum Walfridusvoettocht Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
84 huurwoningen in Bedum krijgen grote renovatie
Gepubliceerd op woensdag 03 februari 2021

Op woensdagochtend 3 februari ondertekenden Hans Boekema (directeur Boekema Vastgoed) en Matthieu van Olffen (directeur-bestuurder Wierden en Borgen) een overeenkomst voor verduurzaming en verbetering van 84 huurwoningen in Bedum. De woningen staan in de Zeeheldenbuurt, de Professorenbuurt en de Borgenbuurt. Een deel van de huurders moet tijdelijk in een andere woning verblijven vanwege de werkzaamheden. In maart starten de werkzaamheden.

84 huurwoningen in Bedum krijgen grote renovatie 

Wat wordt gedaan aan de woningen?
Alle 84 huurwoningen worden verduurzaamd en verbeterd. 76 woningen krijgen een compleet ‘nieuwe jas’ om de woning. Het casco van de woning blijft staan en krijgt nieuwe gevels met isolatie, nieuwe kozijnen, nieuwe daken, vloerisolatie en een nieuwe berging. Elke woning krijgt zes zonnepanelen. De bewoners keren terug in een comfortabele woning met lagere energielasten.

84 huurwoningen in Bedum krijgen grote renovatie 

Bewonersbegeleiding
Vanwege de ingrijpende werkzaamheden gaat het overgrote deel van de bewoners tijdelijk naar een wisselwoning. Een wisselwoning is volledig gestoffeerd en voorzien van meubels. De bewoners nemen hun persoonlijke spullen mee. Hun huisraad word tijdelijk opgeslagen.

84 huurwoningen in Bedum krijgen grote renovatie 

Matthieu van Olffen, directeur-bestuurder van Wierden en Borgen: “We vinden goede begeleiding van deze bewoners erg belangrijk. Boekema heeft daar oog voor. De woningen worden er echt beter op, maar de werkzaamheden zorgen wel voor overlast. Het is belangrijk dat dat tot een minimum wordt beperkt.”

Het eerste blok woningen zal in maart in de steigers staan.


Zie ook: Project nieuwbouw (101 woningen) en woningverbetering (99 woningen) Zeehelden-, Borgen- en Professorenbuurt in Bedum

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter