Wielerronde van Bedum Walfridusvoettocht Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
5 thuiswerktips die echt werken
Gepubliceerd op woensdag 25 maart 2020

5 thuiswerktips die echt werken

Niet in pyjama blijven lopen, schema maken en je niet constant laten storen. Dat is zo ongeveer de strekking van een lucratieve thuiswerkdag. Dan blijf je fris en kun je gemotiveerd aan de slag. Dan houd je dit het langste vol.

1
Werkplek
Trek soepel vallende kleding aan, zorg voor een goede stoel en het liefst een comfortabele werkplek. Je laat rugzak laptop voor wat deze is. Vanaf nu staat je laptop op de keukentafel. Of liever nog, op een bureau in een andere kamer. Dat laatste is niet voor iedereen weggelegd, maar als je de mogelijkheid hebt is een rustige plek het beste.

2
Werktijden
Pak een vast ritme om te werken. Start in de ochtend, neem regelmatig even pauze en stop aan het einde van de middag. Eigenlijk net als wanneer je op kantoor werkt. Je kunt met de tijden schuiven, maar wees je er bewust van dat je productief moet blijven. Niet tussendoor met je Cowboysbag ‘even’ naar de supermarkt. Ga niet lanterfanten. Voor je het weet rommel je maar wat aan en daar heeft niemand iets aan. Je werkgever niet, maar jij zelf ook niet.

3
Werktaken
Als je moeite hebt om de taken te overzien, is het handig een schema te maken, en een to-do lijst te maken. Alles om je te motiveren op een fijne en functionele manier aan de slag te gaan. Schrijf je taken uit, vink ze af. Online zijn er ook programma’s beschikbaar die je kunnen helpen structureel te werken.

4
Bereikbaarheid
Wees duidelijk over wanneer je voor collega’s of anderen bereikbaar bent. Het gevaar zit ‘m erin dat je tot ’s avonds laat op een werk-app zit. Dat is niet de bedoeling. Met andere woorden: stel je grenzen. Het is goed om gemotiveerd te zijn en te blijven. Dat doe je vooral door structuur aan te houden en jezelf ook tegen te veel werken te beschermen.

5
Pauze
Neem op tijd pauze. Ga af en toe naar buiten. Dat is nog steeds mogelijk zolang je maar de juiste afstand houdt van andere mensen. Wie lekker aan het werk is, vergeet dat snel. Die dendert maar door. Dat is niet bevorderlijk voor je concentratie.
Het is zelfs goed om bijvoorbeeld ’s morgens wat eerder te beginnen en met je Rains backpack op met daarin een paar heerlijke boterhammen, tussen de middag een flinke wandeling te maken. Heb je meteen je lunch en sportmoment gehad.

 

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter