Wielerronde van Bedum Walfridusvoettocht Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
5 Tips om griep te voorkomen
Gepubliceerd op vrijdag 20 november 2020

5 Tips om griep te voorkomen 

Zeker nu zit je niet op griep te wachten. Snotteren zorgt er direct voor dat je werkgever je vriendelijk doch zeer dringend verzoekt om een corona test te laten uitvoeren. Hoe zorg je ervoor dat je minder vatbaar bent, voor de griep of alles wat er zoals op je afkomt in het najaar. Of als je dan toch slachtoffer bent… hoe kom je er zo snel mogelijk weer vanaf?

Op tijd naar bed
Het is natuurlijk een inkoppertje maar daarom niet minder waar. Door te zorgen dat je voldoende slaap krijgt, ben je minder vatbaar. Op tijd naar bed is daarom altijd verstandig. En volgens oma tellen de uren voor 12 uur dubbel… het is maar dat je het weet.

800 gram groente!
Ja ook die zag je aankomen. Voldoende vitamines binnen krijgen is altijd belangrijk maar zeker in de herfst en winter. Eet elke dag minstens 250 gram groenten en 2 stuks fruit. Volgens de onderzoekers van het Imperial College London mag het overigens best wel wat meer zijn. Zij hebben 95 studies doorzocht en stelden de conclusie dat je nóg langer leeft als je tien porties groente en fruit per dag eet! Dat is maar liefst 800 gram. Bij 200 gram per dag verminder je het risico op hart- en vaatziekten, beroerte, kanker. Met 800 gram groente en fruit zou dat risico nog eens veel kleiner worden. De kans op bijvoorbeeld hart- en vaatziekten wordt daardoor met 24 procent in plaats van 16 procent verlaagd.

Extra vitamine C
Eet je gezond, dan krijg je in principe voldoende vitamine C binnen. Aanbevolen wordt 75 milligram en in 1 kiwi zit bijvoorbeeld al 63 milligram vitamine C. Toch kan wat extra’s in deze tijd geen kwaad. Want een overschot aan vitamine C, plas je namelijk gewoon weer uit. Vitamine C beschermt jouw lichaam tegen schadelijke stoffen en helpt zo de weerstand in stand te houden (of te verhogen). Een verkoudheid of griep voorkomen doet het niet, maar het helpt zeker wel mee de kans er op te verkleinen. Een potje vitamine C tabletjes in je Cowboysbag kan dus geen kwaad.

Sport
Gezond eten dus maar vooral; kom en/of blijf in beweging. Sporten is dus heel belangrijk. Kun je nu door alle maatregelen jouw sport niet beoefenen, ga dan wandelen, hardlopen of fietsen. Ga je hardlopen zorg dan wel voor goede schoenen en dames ga niet zonder een goede sport bh zoals de Anita Air Control . Anders krijg je geen griep maar weer andere klachten. Hou je niet van bh’s zonder beugel? Geen nood want tegenwoordig is er ook de  sport bh met beugel of een grote maten sport bh .

Vergeet niet te drinken
Drink veel, ook als je niet ziek bent of geen koorts hebt. Drinken helpt namelijk je lichaam reinigen en dus gezond houden. Gemberthee werkt daarnaast goed tegen een verstopte neus, keelpijn en koude rillingen. Vlierbessensap of thee versterkt je immuunsysteem en werken goed tegen virussen. Kruidenthee zorgt ervoor dat je gaat transpireren, werkt het ontstekingsremmend en kan pijn verlichten. Kippenbouillon kan door de stoom ook zorgen bij een verstopte neus en luchtwegen en werkt daarnaast ook ontstekingsremmend.

Heb je al keelpijn?
Dan helpt vier keer per dag gorgelen met warm water waarin je één theelepel zeezout oplost. Nog beter is het zeezout te combineren met salie, dit kan je keelpijn tijdelijk helemaal wegnemen.

 

Partner bijdrage 

 

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter