Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
‘Schier doan certificoat’ voor Bedumer groenvoorziener
Gepubliceerd op vrijdag 05 oktober 2018

‘Schier doan certificoat’ voor Bedumer groenvoorziener Groenvoorziening A.J. van der Werf

Rob van der Werf, directeur van Groenvoorziening A.J. van der Werf uit Bedum, ontving vrijdagmorgen in alle vroegte een ‘Schier doan certificoat’ uit handen van wethouder Johannes de Vries van Openbare Werken.

Aanleiding was de oplevering van vier begraafplaatsen in de gemeente Bedum. De Bedumer groenvoorziener heeft onder meer de paden daar onderhoudsarm gemaakt. Over de staat van onderhoud werd, volgens De Vries ‘terecht’, geklaagd. 

De paden werden ontsierd door overvloedig onkruid. Dat kon ongestoord groeien door het verbod voor overheden om chemische bestrijdingsmiddelen te gebruiken. Andere methodes om het onkruid te lijf te gaan, bleken onvoldoende te werken.

Van der Werf en de gemeente dachten na over hoe het probleem te tackelen. De oplossing werd gevonden in verhardingsmateriaal dat compact genoeg is om onkruid nauwelijks een kans te geven. Dat werd aangebracht op de paden van drie van de vier begraafplaatsen. Het bedrijf voerde er ook andere onderhoudswerkzaamheden uit.

Wethouder De Vries is erg tevreden over het resultaat: “De begraafplaatsen liggen er weer fraai bij. En het materiaal dat voor de paden gebruikt is, blijkt inderdaad prima te werken. Het probleem met het onkruid is uit de wereld. Het materiaal biedt meer voordelen: de paden zijn nu goed toegankelijk voor rolstoel en rollatorgebruikers. Dat was in het verleden ook een probleem.”

Rob van der Werf verklaarde voor de RTVNoord-microfoon – de omroep was aanwezig bij de oplevering – dat ‘Bedum’ een voorbeeldproject is. “We hebben al verschillende gemeenten rondgeleid op de Bedumer begraafplaatsen. Die waren zonder uitzondering enthousiast over onze aanpak. Ik verwacht dat er na Bedum meer gemeenten gaan volgen. ”

Over het ‘certificoat’ is de directeur zeer te spreken: “Geweldige grap van de gemeente natuurlijk! Die onderstreept de goede verhoudingen die we al jaren hebben.”     

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM