Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Lokaal Nieuws
Dickens Kerstmarkt op vrijdag 15 December
Gepubliceerd op maandag 13 november 2017

Na het daverend succes van de afgelopen jaar wordt er een derde editie van de Dickens Kerstmarkt georganiseerd door de ondernemers van het Koopcentrum De Scheve Toren. Deze ondernemers zijn voornamelijk gevestigd in en rondom de Grotestraat in Bedum.

 

Op Vrijdag 15 December wordt de Grotestraat en het terrein rondom de Scheve Toren omgetoverd in de sfeer anno 1900. Kerstbomen, kerstverlichting, een 50 tal kramen, livé muziek, Dickens kleding en een decor wat u doet denken aan vroeger... Oude tijden herleven... Om dit plaatje compleet te maken, vraagt de organisatie aan u als bezoeker, om ook in Dickens stijl gekleed te komen. Wie hier gehoor aan geeft krijgt als dank een drankje aangeboden bij Hotel Gemeentehuis.

Op diverse locaties is er muziek, die vanzelfsprekend kerstliederen ten gehore brengen en natuurlijk zal de Gluhwein ook niet ontbreken. Dit jaar zal ook de Hervormde Kerk het toneel zijn van het optreden van diverse koren. Op deze avond zijn ook alle winkels geopend, zodat u naar hartenlust uw kerstcadeautjes kunt inkopen. Kortom. Wees welkom op deze sfeervolle avond in de Grotestraat. De Kerstmarkt kunt u bezoeken van 16.00-21.00 uur. Wilt u op de hoogte gehouden worden van alle ontwikkelingen, kijk dan op de facebookpagina van Koopcentrum De Scheve Toren.

 
Sint Maarten in Bedum 11 November 2017
Gepubliceerd op maandag 13 november 2017

Henk Huitsing heeft ondanks de regen, een mooie impressie gemaakt van Sint Maarten in Bedum.

 
DWA/Argo start zaalcompetitie met verlies
Gepubliceerd op maandag 13 november 2017

Image

Afgelopen zaterdag startten de korfballers uit Winsum en Bedum met de zaalcompetitie. De eerste wedstrijd werd thuis in de Ripperdahal in Winsum gespeeld tegen Pallas´08 uit Leeuwarden. Na een spannende eerste helft, met als ruststand 8-8, wist Pallas’08 in de tweede helft aan het langste eind te trekken en de punten mee naar huis te nemen.

Nadat Pallas tijdens de laatste veldwedstrijd nog werd verslagen, stond DWA/Argo dus zaterdag meteen weer tegenover de Friezen. In de eerste helft van de wedstrijd was DWA/Argo scherp en werden er mooie aanvallen gespeeld. Direct nadat Yvonne Schuuring de score had geopend vielen de doelpunten om en om. Geen van beide ploegen kon echter een gat van twee doelpunten verschil maken, want de andere partij kon steeds weer op gelijke hoogte komen. Er waren uiteindelijk maar weinig treffers te bewonderen in de eerste helft. De thuisdoelpunten van het eerste bedrijf kwamen uit handen van Sam Pestoor, Tom van der Laan, Nick Brandsma en de zussen Yvonne Schuuring (2x) en Natasja Schuuring(3x). Met een gelijke stand van 8-8 gingen beide ploegen de kleedkamer in. In de rust benadrukte trainer-coach Henk Sjoerd Westra dat er goed werd verdedigd, maar dat er aanvallend meer geschoten moest worden.

Na de pauze was het Pallas’08 dat als eerste het gat van de korf wist te vinden. De jongelingen uit Winsum en Bedum kenden vervolgens een scherpe fase. Met drie treffers op rij stond er een 11-9 stand op het scorebord. Deze treffers kwamen van Sam Pestoor, Natasja Schuuring en Nick Brandsma. Na deze goals was het zaak voor de thuisploeg om scherp te blijven. Pallas antwoordde met een treffer, waarna Yvonne Schuuring DWA/Argo met haar doelpunt op voorsprong hield. Pallas wilde niet van opgeven weten en bleef de thuisploeg op de voet volgen. Nick Brandsma scoorde 13-11 en daarna wist Pallas’08 twee maal te scoren en stond er weer een gelijke score op het scorebord, 13-13. De laatste fase van de wedstrijd brak aan, maar bij DWA/Argo leek de angel uit de aanval te zijn verdwenen. De thuisploeg schoot zonder overtuiging en Pallas nam het heft in handen. Benjamin Pestoor wist nog een treffer te maken voor zijn team, maar Pallas antwoordde met maar liefst vier treffers op rij. De resterende tijd bleek te kort om het tij nog te keren. Nick Brandsma wist wel nog één maal te scoren, maar Pallas’08 had de overwinning al binnen gesleept en scoorde de laatste treffer van de wedstrijd. De eindstand was 15-18.
DWA/Argo speelt aanstaande zaterdag in Hoogeveen de volgende wedstrijd van de competitie tegen Thrianta. Dit duel zal om 16.00 uur van start gaan.

Scores DWA/Argo:
Nick Brandsma (4x), Natasja Schuuring (4x), Yvonne Schuuring (3x), Sam Pestoor (2x), Tom van der Laan (1x), Benjamin Pestoor (1x).

Uitslagen:
DIO             - Harkema   13-22
Emmeloord       - Thrianta  17-15
DWA/Argo        - Pallas    15-18
Invicta/Frigro  - Lintjo    17-17

Stand:
Harkema          1-2
Pallas           1-2
Emmeloord        1-2
Invicta/Frigro   1-1
Lintjo           1-1
Thrianta         1-0
DWA/Argo         1-0
DIO              1-0

 

 
Uitslag Foto wedstrijd van de VVV Bedum 3de kwartaal 2017
Gepubliceerd op vrijdag 10 november 2017

THEMA van het 3de kwartaal 2017 was “ HEERLIJK FRUIT aan boom en struik ! ”

De VVV Bedum, VVV Bedum - de POORT naar Noord-Groningen heeft weer een fotowedstrijd uitgeschreven. Voor de opdracht “ Heerlijk fruit aan boom en struik ” waren weer een aantal foto's ingestuurd.
De jury,  onder leiding van professionele fotograaf Peter Russchen had weer de taak om uit de inzendingen de mooiste foto’s uit te kiezen. Als winnaar van het 3de kwartaal is geworden Siena de Haan uit Bedum.

 

De jury gaf als haar mening weer :

De jury vind dit een bijzondere foto omdat deze foto het beste het thema "heerlijk fruit aan boom en struik" verbeeldt.  De compositie in combinatie met de Walfriduskerk is verrassend !

Door de reacties op deze fotowedstrijd is besloten om elk kwartaal een fotowedstrijd uit te schrijven. De foto's kunnen dan per email ingeleverd worden. Dat is voor velen een stimulans om mee te doen. Per deelnemer kan men 2 foto's insturen.  Dat kan via  email Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken . Met naam en adres.  De deelnemers leveren een bijdrage van  3  euro  als ondersteuning voor het werk van de VVV Bedum.  Ben je reeds  VVV - Bedum -donateur of wil je donateur worden  voor 5 euro per jaar,  dan betaal je 2 euro als inschrijving.  Kom daarvoor tijdens de openingstijden langs bij de VVV Bedum locatie , Kapelstraat 3 .  Een jury, onder leiding van Peter Russchen zal de foto's beoordelen en er een winnaar uit kiezen ! De winnaar ontvangt  een VVV bon!      
                                  
De  inzendtermijn voor het vierde kwartaal is tot zaterdag 30 december 2017 . Tot dan kan men een foto inleveren , met als thema : Feestelijke dagen tot eind 2017  (Sint Maarten - Sinterklaas - Dickens wandeling - Kerst)  !

VVV Bedum , de POORT naar Noord Groningen hoopt  weer op veel inzendingen!
De winnaar ontvangt  een VVV bon!

 
Natuurwerkdag in Onderdendam
Gepubliceerd op vrijdag 10 november 2017

Afgelopen zaterdag 4 november is de natuurwerkdag op begraafplaats Menkeweer succesvol verlopen. Deze locatie was samen met het Onderdendamsterbos een van de 37 locaties van de landelijke Natuurwerkdag. Totaal 22 volwassenen en 2 kinderen hielpen bij het schoonmaken van de graven en het snoeien van de struiken. In het Onderdendamsterbos werden de takken van de gesnoeide wilgen opgeruimd.

Natuurwerkdag in Onderdendam - begraafplaats Menkeweer

Foto's: Afiena Benthem

Door het snoeien van de struiken op de begraafplaats Menkeweer zijn de graven ook weer zichtbaar vanaf de openbare weg. Ook de graven zelf zijn enthousiast met borstels, water en zeep schoongemaakt. Komend voorjaar willen de vrijwilligers samen met het Landschapsbeheer Groningen en de eigenaar van het terrein, waterschap Noorderzijlvest, de graven renoveren. De ochtend werd afgesloten met lekkere soep aangeboden door restaurant de Molenaar en Waterschap Noorderzijlvest verzorgde de broodjes.

 
Dreumes-peuteruurtjes in Bibliotheken Noord Groningen - woensdag 22 november bibliotheek Bedum
Gepubliceerd op vrijdag 10 november 2017

Dreumes-peuteruurtjes in Bibliotheken Noord Groningen - woensdag 22 november bibliotheek Bedum
 
Het sinterklaasfeest staat centraal bij de dreumes-peuteruurtjes in de bibliotheken. We gaan alvast beginnen met de voorpret. Voorlezen, liedjes zingen en een schoentje maken.

In het kader van BoekStart worden er in de bibliotheken dreumes-peuter uurtjes georganiseerd. Boekstart Dreumes-peuteruurtjes zijn voor kinderen van 0 - 4 jaar én hun ouders, grootouders of oppas. Voorlezen, informatie, spelen, knutselen of gezellig even bijpraten.

De Bibliotheek vervult een coördinerende rol binnen BoekStart. Dit betekent dat de Bibliotheek afspraken maakt met de gemeente en de jeugdgezondheidszorg over de uitvoering van BoekStart. Ook de Kinderdagverblijven en peuterspeelzalen doen mee aan BoekStart.

In Noord Groningen bent u van harte welkom op

Op woensdag 22 november om 10.00 uur in bibliotheek Bedum
op vrijdag 24 november om 10.00 uur in bibliotheek Winsum
op vrijdag 1 december om 10.00 uur in bibliotheek Uithuizen

Alvast genieten van een voorproefje op het sinterklaasfeest met uw kindje? Kom naar één de dreumes-peuteruurtjes!

 
Spooktocht in Bedum - voor jongeren van 11 t/m 15 jaar - zaterdag 25 november
Gepubliceerd op vrijdag 10 november 2017

Spooktocht in Bedum, voor jongeren van 11 t/m 15 jaar.

Aanmelden kan tot uiterlijk 20 november.

Aanmelden: Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Uitnodiging voor jonge mantelzorgers
Gepubliceerd op vrijdag 10 november 2017

Is er bij jou thuis iemand al lang ziek, gehandicapt, verslaafd of in de war?

Bijvoorbeeld:

  • jouw zus heeft een spierziekte
  • jouw vader is verslaafd aan bier
  • jouw broer heeft kanker
  • jouw moeder is vaak somber of depressief
  • jouw broertje heeft autisme of ADHD

Dan ben jij een jonge mantelzorger!

Omdat wij jonge mantelzorgers heel speciaal vinden……
Omdat wij jonge mantelzorgers JONGE HELDEN vinden…..
Hebben wij voor jou en andere JONGE HELDEN in de leeftijd van 8 tot en met 12 jaar een FUN MIDDAG georganiseerd:


Uitnodiging voor jonge mantelzorgers


Je kunt kiezen uit:
* Een graffiti-board maken en een foto-shoot met je board in een stoere outfit.
* Make-uppen, verkleden en een foto-shoot in een te gekke outfit.

En daarna gaan we met zijn allen lekkere patatjes eten….

Locatie:   
De Meenschaar Kapelstraat 9 in Bedum  
Deelname is gratis!

Wil je meedoen?
Geef je dan voor donderdag 16 november op door een mail te sturen naar: Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken of telefonisch via 050-3014465

Deze activiteit wordt georganiseerd door:
Centrum voor Jeugd en Gezin Bedum & Steunpunt Mantelzorg Bedum

De Fotoshoot wordt verzorgd door:
By Mary (Fotoshoots en kinderfeestjes) http://www.bymary.nl/

Mocht u vragen hebben dan kunt u ons uiteraard bellen of mailen.

Met vriendelijke groet,

Joyce van Hoorn          Nicole Hoofs
E.
Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken         E. Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
T. 06-52230146           T. 050-3014465

 

 
Prijsuitreiking kleurwedstrijd Zwembad de Beemden
Gepubliceerd op vrijdag 10 november 2017

Afgelopen woensdag zijn de prijzen van de kleurwedstrijd uitgereikt.

Zwembad "de Beemden" bestaat 25 jaar en als afsluiting van alle festiviteiten werden de prijswinnaars uitgenodigd om hun prijs in ontvangst te nemen.

 
De Taalcafés van Humanitas ’t Hoogeland winnen de derde prijs van het Nuffic
Gepubliceerd op vrijdag 10 november 2017

De taalcafés van Humanitas ’t Hoogeland waren uitgenodigd om mee te dingen naar een prijs met de titel  "Europees talenlabel voor  innovatief taalonderwijs”,  uitgeschreven door het Nuffic . Het Nuffic propageert en realiseert overal in Europa internationaal talenonderwijs en kent deze prijs jaarlijks toe.

De Taalcafés van Humanitas  ’t Hoogeland winnen de derde prijs van het Nuffic 

Op vrijdag 3 november vond in Utrecht de prijsuitreiking plaats, waarbij de taalcafés,  zich samen met 5 andere genomineerden ( gekozen uit een 30-tal aanmeldingen) moesten presenteren.
De 5 andere genomineerden waren scholen uit het middelbaar en hoger onderwijs.

De derde prijs voor de werkwijze van het taalcafé, als enige niet onderwijsorganisatie, laat zien dat ook anderen de noodzaak van deze vorm van oefenen in Nederlands spreken als zinvol ervaren.

Sinds een aantal jaren zijn in Winsum en Bedum een viertal taalcafés actief.
De taalcafés zijn gestart om met  niet-Nederlanders, het Nederlands spreken te oefenen in een informele sfeer.
De taalcafés worden gerund door vrijwilligers en worden bezocht door ongeveer 8 á 10 deelnemers per café.  De gesprekken in kleine groepen worden in het Nederlands gevoerd aan de hand van de actualiteit (braderie in het dorp, vakantie, Sint Maarten, de krant, sport), taalspelletjes en onderwerpen die de deelnemers inbrengen. 
In Winsum zijn er  taalcafés op dinsdag en donderdag.
In Bedum is er een vrouwen taalcafé op dinsdag en een gemengd taalcafé (voor mannen én vrouwen} op woensdag.

De vrijwilligers van het Taalproject zijn erg blij met de erkenning en waardering die deze prijs met zich mee brengt.
Voor informatie over het taal project kunt u kijken op www.humanitas.nl/afdeling/t-hoogeland

De Taalcafés van Humanitas  ’t Hoogeland winnen de derde prijs van het Nuffic   

 
Meer...
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 481 - 540 van 5373

Gerelateerde artikelen

Advertisement

Agenda - er gebeurt veel meer in de gemeente Bedum

         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM