Wielerronde van Bedum  
Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
                                         Evenementen Agenda BedumColumns

Historie


    rss newsfeed logo 25px.jpg
Volg Bedumer.nl op Twitter 
Lokaal Nieuws
Steeds meer helmen kleuren rood bij Brandweer Groningen
Gepubliceerd op vrijdag 14 april 2017

De vertrouwde witte helm die brandweermannen/vrouwen bij incidenten/oefeningen dragen, verdwijnt langzaam uit beeld en wordt vervangen door een rode. De eerste rode helmen zijn begin maart uitgedeeld aan de collega’s van de stad, post Zoutkamp en post Wehe‐den Hoorn. 

Uitlevering aan alle posten
Wanneer de helmen vervangen worden verschilt per post. Dit is een proces van enkele weken. Iedere nieuwe helm wordt op de persoon passend gemaakt en geregistreerd. Daarom gaat dit in fases.  De planning is dat eind april alle brandweercollega’s een nieuwe rode helm hebben ontvangen. 
 
Waarom rood en niet wit?
In het selectieproces voor de keuze van de nieuwe helm moest ook de kleur worden bepaald. Vanuit de organisatie is een groep gevormd met beoordelaars. De meerderheid van deze groep heeft op basis van een aantal overwegingen gekozen voor de kleur rood. Dit omdat deze goed zichtbaar en kleurvast is en zich duidelijk onderscheidt van andere hulpdiensten. 

 
Aanrijding tussen trein en persoon bij spoorwegovergang Ter Laan / De Zeven Bruggetjesweg in Bedum
Gepubliceerd op donderdag 13 april 2017

Op de spoorwegovervang bij Ter Laan / De Zeven Bruggetjesweg in Bedum heeft een aanrijding plaatsgevonden tussen een trein en een persoon. 

Hierdoor rijden er tussen Bedum en Stedum donderdagmiddag geen treinen.


ProRail is meteen begonnen met het schoonmaken en opruimen van de overgang. 

De extra reistijd is meer dan 60 min. Arriva zet bussen in en verwacht dat de treinen rond 16:30 uur weer zullen rijden.

Twitterbericht  - Politie Groningen.

Het incident met een trein bij de spoorwegovergang #TerLaan #Bedum lijkt niet op een verkeersongeval. Ook is geen sprake van een misdrijf. 

Meer info nog niet bekend — Politie Groningen. 

 

 
Informatie-middag openbaar vervoer op dinsdag 25 april 2017
Gepubliceerd op woensdag 12 april 2017

Informatie-middag openbaar vervoer op dinsdag 25 april 2017

Voor veel mensen is het reizen met het openbaar vervoer niet vanzelfsprekend. Ze ondervinden bijvoorbeeld problemen bij het gebruik van de OV-chipkaart, het opladen ervan en het gebruiken van de automaten.
Voor iedereen die ondersteuning kan gebruiken, geven wij deze middag een voorlichting over het openbaar vervoer, de automaten op het station en de ov-chipkaart of eventuele andere vragen.

Ook OV ambassadeur worden?
U kunt zich aanmelden als vrijwilliger.

Voor vragen/reacties kunt u contact opnemen met Sabine van der Wal via:

Informatie-middag openbaar vervoer op dinsdag 25 april 2017 

 
Fietsmaatjes gezocht
Gepubliceerd op woensdag 12 april 2017

In mei 2016 kregen de cliënten van ’s Heeren Loo van de stichting “Vrienden van Opmaat” een schitterende rolstoelfiets aangeboden. Het is een fiets met trapondersteuning en voorop ruimte voor een rolstoel. “Het is een prachtige fiets” zegt vrijwilliger Anton Heikamp. “Zo kunnen cliënten die van een rolstoel afhankelijk zijn ook heerlijk fietsen en de wind door hun haren voelen. Bovendien kun je dankzij deze fiets een stuk verder van huis en dat is natuurlijk helemaal leuk want anders kom je nooit zo ver van huis in je rolstoel”.


Anton Heikamp, vrijwilliger bij ‘s Heeren Loo Opmaat.

Het vorig jaar gestarte fietsproject is zo succesvol dat er eigenlijk nieuwe vrijwilligers nodig zijn.

“We zijn begonnen met zes cliënten die wel wilden fietsen” zegt Anton “maar nu staan er al 20 mensen op de lijst die dolgraag willen fietsen. Ik kom dan soms vrijwilligers te kort”

Anton is al ruim een jaar vrijwilliger bij ‘s  Heeren Loo Opmaat. Hij gaat zelf regelmatig met cliënten op stap maar hij regelt ook de roosters voor de andere  fietsvrijwilligers.

In de maanden mei tot en met september worden er op verzoek van cliënten fietstochten gemaakt. Vaak ’s avonds maar er zijn ook cliënten die ’s middags een tochtje maken. De meeste vrijwilligers zijn lid van de Wielervereniging Bedum.

Het gaat bij het fietsproject om mensen met een ernstige meervoudige beperking die allemaal afhankelijk zijn van een rolstoel. De rolstoel is eenvoudig op de fiets te monteren en er kan dan zo een mooie tocht gemaakt worden. Vooraf wordt precies uitgelegd wat exact de bedoeling is of er gaat eerst iemand mee.

Alle vrijwilligers die bij ’s Heeren Loop Opmaat actief zijn krijgen een vrijwilligerscontract zodat ze goed verzekerd zijn.  Ook dienen vrijwilligers in het bezit te zijn van een VOG.

Belangstelling om mee te fietsen?

Neem dan contact op met Jannes Klaassen: 06-52376846

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Gemeente Bedum gaat misbruik gehandicaptenparkeerkaarten tegen
Gepubliceerd op maandag 10 april 2017

Gemeente Bedum gaat misbruik gehandicaptenparkeerkaarten tegen

Vanaf 1 mei  2017 registreert de gemeente Bedum de gehandicaptenparkeerkaarten die het aan zijn inwoners afgeeft in een landelijk register. Dit is een belangrijke stap om diefstal en misbruik  van gehandicaptenparkeerkaarten te  voorkomen.

Gemeente Bedum wil met de maatregel voorkomen dat gehandicaptenparkeerkaarten gestolen worden. Bij diefstal van de kaart kampen gehandicapten niet alleen met schade aan de auto en met de rompslomp van het aanvragen van een vervangende kaart. Ook moeten ze leven met de angst dat het nog een keer gebeurt.

Met de landelijke registratie voorkomt  de gemeente Bedum ook dat gehandicaptenparkeerkaarten die in een andere stad gestolen zijn in andere gemeenten gebruikt worden. Zo blijven de parkeerfaciliteiten voor gehandicapten beschikbaar voor hen die het nodig hebben en niet voor mensen die daar geen recht op hebben.

 
Eieren zoeken met de paashaas en Neut'n Schait'n
Gepubliceerd op maandag 10 april 2017

NOORDERHOOGEBRUG – Er even gezellig tussen uit tijdens de paasdagen - Het Groninger Landschap organiseert tijdens de paasdagen diverse activiteiten bij Buitenplaats Reitdiep. Op zondag 16 april worden er eieren gezocht in en rondom de Buitenplaats en op maandag 17 april is er voor jong en oud de activiteit Neut'n Schait'n.


Buitenplaats Reitdiep Het Groninger Landschap.

Het bezoekerscentrum biedt naast exposities en diverse activiteiten onder andere: een prachtige film over het Reitdiepgebied met Floortje Dessing en een leuke winkel met diverse streekproducten en wandel- en fietsroutes.

Buiten is het een beestenboel en is er een heuse tokkelbaan voor jong en oud.

Locatie: Buitenplaats Reitdiep, Wolddijk 103, 9738 AD in Groningen.

Tijd: 14.00 - 16.00 uur *

Deelname is gratis, de activiteiten zijn geschikt voor alle leeftijden. *

* geldt voor beide dagen.

 

Zie ook: groningerlandschap.nl

 
Wmo regelingen 2017
Gepubliceerd op maandag 10 april 2017

Wmo regelingen 2017 - gemeente Bedum

De bekendmaking van de Verordening maatschappelijke ondersteuning BMWE-gemeenten 2017 en het Besluit maatschappelijke ondersteuning BMWE-gemeenten 2017 heeft op 31 maart 2017 plaatsgevonden.

Voornoemde regelingen zijn in werking getreden op 1 april 2017. Naast deze regelingen zijn ook de Wmo-beleidsregels BMWE 2017 vastgesteld. De Wmo-beleidsregels zijn een nadere uitwerking van de Wmo-verordening 2017 en de Wet maatschappelijke ondersteuning 2015.

De Wmo-beleidsregels BMWE 2017 zijn in werking getreden op 5 april 2017. De bekendmaking vindt plaats op officielebekendmakingen.nl .

In de gemeentebladen zijn de volledige teksten van de regelingen in te zien. De regelingen kunnen ook op het gemeentehuis ingezien worden tijdens de gebruikelijke openingstijden.

U kunt vragen naar mevrouw C. Groenewolt.

 
Volle bak bij Dance Event
Gepubliceerd op maandag 10 april 2017

 

MIDDELSTUM – Afgelopen weekend eindigde de 29e editie van Sunsation met het Dance Event. Op de vrijdagavond trok Back to the 90’s and 00’s al veel publiek naar Middelstum. MC Apster, geboekt voor de zaterdag, bood spontaan aan om ook op deze avond mee te doen. En zo stond dj Peter Zuidhof voor het eerst in zijn carrière met een MC op het podium. “Een prachtige ervaring!”, aldus de Middelstummer.

Zijn broer Eling Zuidhof had weer een uitgekiende selectie top-dj’s gestrikt voor het Dance Event. Het werd een sfeervol feest. Voor de Groningse Deetox was het een thuiswedstrijd. Ze werd enthousiast ontvangen. Zangeres Elyn uit Loppersum schitterde door live haar hit Paralyzed te zingen, onder begeleiding van Deetox.

De organisatie kan tevreden terugkijken. Voorzitter Martijn Wilpstra:
“Het hele evenement is uitstekend bezocht. Het Dance Event was drukker dan ooit, het recordaantal bezoekers van de editie van 2004 hebben we zelfs overtroffen. We gaan het festivalterrein weer aan de kant maken en daarna alvast voorzichtig nadenken over de 30e editie.”

 
DIO/Bedum zet ongeslagen reeks voort
Gepubliceerd op maandag 10 april 2017

DIO Bedum zet ongeslagen reeks voort na winst op Pelster Cito uit Zeist

De volleybal heren van DIO/Bedum wisten afgelopen zaterdag de negende overwinning op rij te behalen. Pelster Cito was dit keer het slachtoffer. De ploeg uit Zeist kon het de Bedumers in eigen huis net niet lastig genoeg maken. De thuisploeg kwam in twee sets dichtbij, maar moest uiteindelijk toch met 0-3 het hoofd buigen voor de ploeg uit Bedum. Dankzij deze overwinning houden de Bedumers zicht op een tweede plaats in de Topdivisie.

DIO/Bedum heeft sinds de winterstop de smaak goed te pakken. Slechts één keer werd er verloren, maar de daarop volgende wedstrijden werden allemaal gewonnen. Vorige week nog werd voormalig koploper Sliedrecht met 3-0 verslagen. Cito was op voorhand gewaarschuwd dat het geen eenvoudige wedstrijd zal worden. Voor de Bedumers was dat ook het geval. In Bedum kwam DIO nog met 0-2 achter tegen Cito, maar wist toen de wedstrijd te winnen met 3-2.

Cito had aan het begin van de eerste set ook het betere van het spel, ondanks de vele serve fouten aan beide kanten. DIO keek al snel tegen een 6-2 achterstand aan. Vooral passend had DIO het in die fase moeilijk, maar beetje bij beetje kreeg ploeg van coach Edwin ten Kate grip op het spel. Halverwege de set stond DIO weer op gelijke hoogte. Het spel bleef vanaf dat moment op en neer gaan. Uiteindelijk was het DIO dat het eerste setpunt kon noteren. Een goeie serve van Tobias Havinga zorgde voor genoeg problemen bij de thuisploeg, waardoor DIO de aanval kon overnemen en het winnende punt binnen kon slaan (23-25).

In de tweede set waren de Bedumers heer en meester. Met veel servedruk en goed verdedigend spel nam DIO al snel een ruime voorsprong van zeven punten. Via 4-12 en 7-16 werd de voorsprong verder uitgebouwd. Cito kwam er niet aan te pas in de tweede set. Bij een stand van 16-24 sloeg de thuisploeg de bal in de blokkering van Gerben Geertsema. Hierdoor kwam DIO op een 0-2 voorsprong.

Set nummer drie ging weer gelijk op. Pas bij een stand van 11-12 kon DIO langzaam aan weglopen. Dit kwam voornamelijk door uitstekend verdedigend werk van de Bedumers. Bij een stand van 13-20 leek het ook een gemakkelijke derde set te worden, maar niets was minder waar. Cito knokte zich terug in de wedstrijd en naderde DIO tot op één punt. De inhaalslag kwam net te laat voor de thuisploeg, want bij een stand van 23-24 was het DIO/Bedum dat het winnende punt wist binnen te slaan.

Met nog één wedstrijd voor de boeg zit het seizoen er bijna op voor DIO/Bedum. Over twee weken komt de nummer vijf Webton Hengelo langs in sporthal de Beemden. De wedstrijd zal beginnen om 19:30. 

 
De bekende schilder/tekenaar en oud Bedumer Jan van der Kooi (1957) exposeert in het Duitse Rheine
Gepubliceerd op donderdag 06 april 2017

Jan van der Kooi, die opgroeide in de Walfriduslaan en later Witsenborgstraat in Bedum is een bekende schilder / tekenaar  Jan van der Kooi werd aanvankelijk tot de school van het noordelijk realisme gerekend maar heeft zich daarvan losgemaakt, onder andere door in zijn werken veel meer wit en licht te gebruiken in vergelijking met de gebruikelijke donkere achtergronden en zich minder met door hem zelf geregisseerde stillevens bezig te houden en meer vast te leggen wat er in de echte wereld te zien is.


Jan van der Kooi met oud-premier  Dries van Agt en
de directeur van het museum Mechthild Beilmann-Schöner

Jan maakt jaarlijks reizen naar het buitenland, zo bezocht hij onder andere Nepal, Peru en het Midden-Oosten. In het Midden Oosten heeft Jan gewerkt in Israel en Palestina. Van zijn werken geschilderd in Palestina werd er voor het eerst een tentoonstelling geopend in Klooster Bentlage in Stadt Rheine op zondag 2 april . Onder grote belangstelling werd Jan geïntroduceerd als " de wereldontdekker  en bekende kunstenaar uit Nederland ".  Deze bijzondere tentoonstelling werd geopend door  oud-premier Dries van Agt , in aanwezigheid van de Nederlandse vertegenwoordiger in Palestina oud-Bedumer Peter Mollema. Hij woont in Ramallah en is speciaal voor deze tentoonstelling overgekomen.  Hoe bijzonder is het dat Peter in Bedum gewoond heeft in de Ludgerstraat.... Twee oud-Bedumers die samenwerken in het buitenland !

De bekende schilder-tekenaar en oud Bedumer Jan van der Kooi exposeert in het Duitse Rheine
Dries van Agt en Jan van der Kooi

De in 1957 in Bedum geboren Jan van der Kooi studeerde aan Academie Minerva in Groningen. Zijn schilderijen concentreren zich heel sterk op de kleuren van het licht – zonlicht, strijklicht, tegenlicht.
Volgens velen is Jan van der Kooi de grootste Nederlandse tekenaar van dit moment. Ook Frits Duparc, oud-directeur van het Mauritshuis in Den Haag, is een groot bewonderaar van zijn werk. ,,Tekenen is de tweede natuur van Jan van der Kooi. Bij hem lijkt het of de werken spontaan en zonder enige inspanning via zijn pen, penseel of krijt als verlengstuk van zijn hand op het papier terechtkomen.”

Zie ook: http://www.janvanderkooi.nl/ 

 
Meer...
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 481 - 540 van 5143
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM