Stichting Welzijn Bedum
Wielerronde van Bedum
Algemeen Plaatselijk Belang Bedum
Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Evenementen Agenda BedumColumns

Historie


    rss newsfeed logo 25px.jpg
Volg Bedumer.nl op Twitter 
Lokaal Nieuws
Woningstichting Wierden en Borgen investeert volop in gemeente Bedum
Gepubliceerd op maandag 23 januari 2017

Woningstichting Wierden en Borgen heeft voor 2017 volop woningbouwplannen voor de gemeente Bedum. De corporatie investeert niet alleen in de kern Bedum maar ook in Onderdendam. De investeringen vinden plaats in nauw overleg met het gemeentebestuur van Bedum.

De planning van Wierden en Borgen wordt ‘ambitieus’ genoemd. Zo gaat het project Bederawalda aan De Vlijt in Bedum zijn tweede fase in. Er wordt gestart met de bouw van twaalf   levensloopwoningen. Zodra deze klaar zijn, wordt het oude woongebouw van 28 woningen gesloopt. In 2018 wordt op die locatie gestart met de bouw van ruim 30 seniorenappartementen. Daarmee is het project afgerond.

Aan de Folkerdastraat in Bedum worden negen nieuwe woningen gebouwd. Ook staat de start van de bouw van woningen op de ‘locatie Vogelzang’ op het programma. In Onderdendam worden zes woningen gebouwd. Het gaat om vervangende nieuwbouw aan de Stadsweg. In het dorp zijn decennia lang geen sociale huurwoningen gebouwd.


Rinze Kramer

Directeur-bestuurder Rinze Kramer van Wierden en Borgen zegt dat Bedum een belangrijke kern is in het werkgebied van de corporatie. Hij meldt dat de wachtlijst relatief groot is: "Bedum is gewild. Willen we aan de behoeften van onze woningzoekenden voldoen, dan is de realisatie van de voorgenomen plannen belangrijk."

Jan-Willem van de Kolk, wethouder wonen van de gemeente Bedum, is ingenomen met de plannen: "De verdere ontwikkeling van de ‘locatie Vogelzang’ staat al lange tijd op ons verlanglijstje. 2017 wordt trouwens ook een belangrijk jaar voor Onderdendam: de vervangende nieuwbouw aan de Stadsweg past daarin. De centrumontwikkeling van Bedum moet ook gestaag doorgaan. Dat zijn redenen voor het college om op het vinkentouw te zitten."

De gemeente Bedum werkt momenteel aan een uitgebreide woonvisie die houvast moet bieden voor de komende jaren. Van de Kolk verwacht dat de gemeenteraad in het voorjaar definitieve lijnen naar de toekomst uitzet: "Met die visie brengen we de belangen van onze inwoners op een gedegen manier onder bij de nieuwe gemeente. Dat wil echter niet zeggen dat we nu stilzitten. Ik ben ingenomen met de overeenstemming met Wierden en Borgen over het bouwprogramma voor dit jaar."

 
Twee voorstellingen Rederijkerskamer “Thalia” te Bedum op zaterdag 4 en 11 februari 2017
Gepubliceerd op maandag 23 januari 2017

Op zaterdag 4 en 11 februari 2017 brengt de 116-jarige Rederijkerskamer “Thalia” uit Bedum twee voorstellingen ten tonele.

Gespeeld wordt een tweebedrijvige klucht “Ik moet Moesker even hebben” naar het stuk van Valentin P. Katajev, vertaald naar het nederlands door Alfred Pleiter. Aaldrik Hovius, van de Grunneger sproak, heeft het stuk vervolgens in het gronings vertaald, waarna onze regisseur en erelid Herman Hofstra het weer in het nederlands heeft teruggezet.


Foto Rederijkerskamer “Thalia” voorstelling 2014 

Vanwege de grote publieke belangstelling in voorgaande jaren is wederom gekozen voor twee voorstellingen.

Korte inhoud:

“Ik moet Moesker even hebben” begint met een leugentje om bestwil dat grote gevolgen heeft. Dat overkomt de eenvoudige gemeenteambtenaar Zaaier. Hij moet 'even' een orderbon laten ondertekenen door meneer Moesker, een hogere ambtenaar, die in rusthuis “De Zonnebloemen” verblijft.

Dan stapelen de problemen zich op. Eén leugentje en om dit goed te praten nog een verzinsel en hupsakee weer een misverstand erbij ! Volop komische verwikkelingen, persoonsverwisselingen en kluchtige toestanden. Wie is er nou gek? De ambtenaar of de leiding van het rusthuis. U mag het zeggen!

Genoeg aanleiding om één van beide avonden de voorstelling bij te wonen.

Is uw nieuwsgierigheid geprikkeld kom dan naar:

Trefcentrum Bedum- Prof. Mekelstraat 1- aanvang 20.00 uur (zaal open 19.00 uur).

Entree € 7.50
Tot 18 jaar € 5,--. Donateurs gratis.

Voor meer informatie:

Gerard Woudsma
De Zwaan 25
9781 JX Bedum
email: Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
Telefoon 050 – 3012502

 
Braakballen pluizen in Buitenplaats Reitdiep - op zondag 5 februari 2017
Gepubliceerd op maandag 23 januari 2017

Het Groninger Landschap organiseert op zondag 5 februari de jeugdactiviteit braakballen pluizen bij Bezoekerscentrum Reitdiep.


Foto: Het Groninger Landschap / bosuil

Je hebt er vast wel eens van gehoord: een uil die een bal uitbraakt. Waarom doet hij dat? En wil jij weten wat er in zo’n bal zit? Kom dan braakballen pluizen en ontdek wat er allemaal in zit. Wat je vindt mag je als souvenir mee naar huis nemen!

Het bezoekerscentrum biedt naast exposities en diverse activiteiten onder andere: een prachtige film over het Reitdiepgebied met Floortje Dessing en een leuke winkel met diverse streekproducten en wandel- en fietsroutes. Buiten is het een beestenboel en is er een heuse tokkelbaan voor jong en oud. Deze activiteit is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

Locatie: Bezoekerscentrum Reitdiep, Wolddijk 103, 9738 AD Noorderhoogebrug - Groningen
Tijd: 14:00 - 16:00

Aanmelden is niet nodig en deelname is gratis.

Kijk voor meer informatie op http://www.groningerlandschap.nl/

 
Gelijkvloers+ woningen met alle voorzieningen beneden op komst
Gepubliceerd op donderdag 19 januari 2017

Hebt u een kavel en wilt u graag alle voorzieningen beneden ? Nieuwbouwgroningen biedt u dan een perfecte oplossing met de Gelijkvloers+ woning. Het is mogelijk als vrijstaand of als 2/1 kap woning. Nieuwbowgroningen is met een nieuw project bezig in Plan Ter Laan 4 in Bedum.

De Gelijkvloers+ woningen hebben optie met 1 of 2 slaapkamers beneden, een kantoor aan huis, grote werkkamer aan de woonkamer, vergrote en verdiepte woonkamer aan de tuinzijde, grote eetkeuken met kookeiland of een combinatie van deze opties. Kortom beneden hebt u alles naar wens en boven zijn 2 of 3 slaapkamers en badkamer standaard voor kinderen of logeerruimte voor gasten. Kortom een perfect doordacht huis voor vele doelgroepen.

Meer info http://www.nieuwbouwgroningen.nl/

 

 
Martyriakerk gesloten in verband met renovatie
Gepubliceerd op donderdag 19 januari 2017

 

Zondag 15 januari 2017 was de laatste kerkdienst in de Martyriakerk , van de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt voordat de renovatie zal starten. De kerkzaal zal worden aangepast en vernieuwd. Er zal een nieuw luchtventilatiesysteem worden aangebracht. En aardbeving - schade zal worden hersteld. Al met al zal het ongeveer 3 maanden duren. De banken zijn verwijderd en worden na opknapbeurt weer geplaatst.

Martyriakerk in Bedum gesloten in verband met renovatie
tijdens de dienst op 8 januari 2017 

In de komende periode worden de kerkdiensten, op dezelfde tijden, gehouden in de monumentale Goede Herderkerk. De kerk wordt gehuurd van de Stichting Oude Groninger Kerken .

Martyriakerk in Bedum gesloten in verband met renovatie 
Goede Herderkerk

 

 
Klassefoto Zuidwolde - Fotoarchief Historische Vereniging gemeente Bedum
Gepubliceerd op donderdag 19 januari 2017

De Historische Vereniging gemeente Bedum wil graag het volgende weten:
- Wie kent deze personen en hoe heten zij?
- Waar is deze foto gemaakt?
- Wanneer en ter gelegenheid waarvan is deze foto gemaakt?


Klik op foto voor vergroting.

Als u meer informatie over deze foto heeft, kunt u contact opnemen met Harm-Jan Zuidema, Kapelstraat 10 Bedum, tel. 3015396. E-mail adres: Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken of met Sieger de Groot, Westerseweg 9, Zuidwolde tel. 3012227. E-mail adres: Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

Ook is de foto te zien in het documentatiecentrum van de Historische Vereniging en op de website http://www.zoastwas.nl/ onder foto's advertentieblad. Het centrum is gevestigd in de bovenruimte van de gymzaal aan de Schoolstraat nummer 17 en geopend op maandag van 19.30-21.00 uur, uw reacties zijn hier natuurlijk ook welkom.
Voor het laatste nieuws van de Historische Vereniging, foto's en de geschiedenis van de gemeente Bedum, bezoekt u de website van de vereniging: http://www.zoastwas.nl/

Op de van de vorige keer zijn geen reacties binnen gekomen.
Indien er mensen zijn die de namen wel weten, maar niet gereageerd hebben, vragen wij die om alsnog te reageren.

 

Fotoarchief Historische Vereniging gemeente Bedum.
Datum:  19-01-2017 
Foto:   340088
Rubriek:  Hoe was ‘t ook al weer.
Onderwerp:       klassefoto 

 
DIO begint 2017 met een nederlaag in Den Dungen
Gepubliceerd op maandag 16 januari 2017

DIO begint 2017 met een nederlaag in Den Dungen

Afgelopen zaterdag mochten de volleybal heren van DIO/Bedum beginnen aan de tweede helft van het seizoen. In een uitwedstrijd tegen HLB/Van Daal moesten uiteindelijk vijf sets de doorslag geven wie als winnaar het strijdtoneel mocht verlaten. Helaas voor de Bedumers was dit de thuisploeg met 3-2.

Ondanks de weersverwachtingen besloot het team van Edwin ten Kate om toch af te reizen richting Brabant. De wedstrijd tussen de nummer zes (DIO) en nummer zeven (HLB) was voor beide ploegen een belangrijke wedstrijd. DIO heeft dit seizoen nog maar één uitwedstrijd weten te winnen en snakken naar een nieuwe overwinning. Ook HLB worstelt met zichzelf. Van de laatste zeven wedstrijden werd er slechts één gewonnen.

Beide ploegen gaven elkaar weinig cadeau in de eerste set. Een gelijk opgaand duel werd pas richting het einde beslist. Een goed serverende Gerben Geertsema bracht DIO als eerst boven de 20 punten (19-21). Daarna werd er aan beide kanten sterk geblokkeerd, maar de Bedumers konden niet voorkomen dat de thuisploeg als eerste op setpoint kwam (23-24). DIO knokte zich terug en met een blok van Geertsema kwamen de Bedumers op 24-25 en een setpoint voor DIO. Helaas werd dit punt niet benut. Twee punten later stond er 27-25 op het scorebord voor de thuisploeg.

In de tweede set kreeg DIO een tegenvaller te verduren. Rik Bakker moest geblesseerd naar de kant. Thijs Homan verving hem. Dit legde de ploeg uit Groningen echter geen windeieren. Al snel werd er een groot gat slagen van 6 punten. HLB kwam nog iets dichterbij, maar de Brabanders konden niet voorkomen dat de winst in de tweede set met 21-25 naar de Bedumers ging.

De derde set was weer een prooi voor de thuisploeg. DIO had voornamelijk moeite met de pass, waardoor er geen fatsoenlijke aanval kon worden opgezet. DIO bleef vervolgens achter de feiten aanlopen. Met 25-19 werd het 2-1 in het voordeel van HLB.

De Bedumers herstelde zich vervolgens in de vierde set door met 21-25 te winnen, waardoor een vijfde set de beslissing moest brengen in de wedstrijd. In deze vijfde set was het de thuisploeg die sterker begon. Foutjes aan de kant van DIO werden meteen afgestraft. Bij 8-5 wisselden de ploegen van helft. HLB wist door te drukken en het gaatje groter te maken. Via 10-6 en 13-9 duurde het niet lang voordat het eerste matchpoint op het scorebord stond. Met 15-9 wist de thuisploeg de vijfde set te winnen en daarmee ook de wedstrijd.

DIO/Bedum neemt nog wel een punt mee uit Brabant, maar moet nog even wachten op een nieuwe overwinning in een uitwedstrijd. Daar krijgen de Bedumers volgende week de kans voor. In Dordrecht zal DIO het opnemen tegen de nummer elf Next Volley.

 
Opening nieuw seizoen Repair Café Winsum
Gepubliceerd op maandag 16 januari 2017

Repair Café Het Hogeland in Winsum is kapotte spullen repareren, samen met deskundige vrijwilligers.

Waarom:
• Geld besparen  • Positieve bijdrage aan milieu • Verminderen afvalberg  •
• Minder consumeren • Kennisoverdracht  • Ontmoeting

Wat? 
• Kleding • Meubels • Elektr(on)ische apparaten • Fietsen • Textiel •  Rollators  • Buggy’s
• Speelgoed • Tuingereedschap  • Radio-TV  • Keukenapparatuur  • Verlichting • Schakelaars  • Gordijnen • En alle andere uitdagingen

Wanneer in 2017?
28 Januari – 25 Februari – 25 Maart – 29 April – 27 Mei – 24 Juni – 
7 Oktober – 21 Oktober – 25 November

Opening nieuw seizoen Repair Café Winsum

In Winsum wordt het Repair Café geheel uitgevoerd door vrijwilligers op basis van giften en in samenwerking met lokale organisaties. Dit zijn met name Stichting NOVO, Stichting Vrienden Arme Kant Winsum en De Voedselbank Het Hogeland Baflo. Wij ontvangen geen subsidies in welke vorm dan ook. Wilt u ons ondersteunen als bedrijf?  Dan zoeken wij graag samen met u naar een materiele vorm van ondersteuning.

Het Repair Café draait sinds maart 2013 volledig op vrijwilligerswerk. Zonder de inzet van deze vrijwilligers zou het niet mogelijk zijn dit initiatief te organiseren. Wil jij ook mee helpen? Kom gerust eerst eens kijken of het iets is voor jou.

Meer willen weten of op de hoogte blijven?

http://www.repaircafehhl.nl/
Twitter: @REPAIRCAFEHHL
Facebook: REPAIRCAFEHHL

 
DWA/Argo wint van koploper Flamingo’s
Gepubliceerd op maandag 16 januari 2017

DWA Argo wint van koploper Flamingo’s

De korfballers van DWA/Argo hebben afgelopen zaterdag, in eigen huis, belangrijke punten weten te pakken tegen koploper Flamingo’s uit Buitenpost.  De beide partijen gingen met een 12-7 ruststand de kleedkamers in en de eindstand werd een verdiende winst van 20-14 voor DWA/Argo.

DWA/Argo kende zaterdag een wijziging in de opstelling. Tom van der Laan is nog steeds geblesseerd, maar ook Sam Pestoor kampt nu met een blessure. Hierdoor werd routinier Gert-Jan Stulp opgeroepen om in de basis te beginnen. Verder was trainer/coach Henk Sjoerd Westra zelf niet aanwezig. De coaching werd overgenomen door Catharina Oostra, met als assistent-coach Wilga Schuuring.
Gert-Jan Stulp wist direct de score te openen. Hij had zaterdag zijn vizier op scherp staan. Met maar liefst zes doelpunten werd hij topscorer van de thuisploeg en toonde hij zich een goede invaller. Met de treffer van Stulp werd direct de toon gezet, want de oranje-witte thuisploeg heeft de gehele wedstrijd de voorsprong niet meer weggegeven. DWA/Argo speelde een goede eerste helft, zowel in aanvallend als verdedigend opzicht. De andere doelpunten in de eerste helft kwamen uit handen van Nick Brandsma (4x), Gert-Jan Stulp (3x), Lisanne Pettinga, Mike Bults en de zusjes Natasja en Yvonne Schuuring.  Met een 12-7 ruststand gingen de teams de kleedkamers in. Aan de korfballers uit Winsum en Bedum werd daar verteld niet te verzwakken in de tweede helft, want een zege was nog niet veilig met deze stand.

Flamingo’s wist na rust als eerste te scoren. Gelukkig wist wederom Gert-Jan Stulp direct te reageren. Hierna kon Flamingo’s nogmaals scoren, waarna DWA/Argo drie maal op rij raak schoot. Deze doelpunten kwamen uit handen van Natasja Schuuring (2x) en Yvonne Schuuring (1x). Hiermee werd de stand op 16-9 gebracht. Zo hield de thuisploeg de koploper in het resterende deel van de wedstrijd op afstand. Flamingo’s wist nog tot het einde vijf maal te scoren, maar dit was niet voldoende, want DWA/Argo bleef zelf ook mee scoren. Met doelpunten uit handen van Mike Bults(2x), Nick Brandsma (1x) en Gert-Jan Stulp (1x) bleven de twee welverdiende punten in eigen huis.

DWA/Argo zag dat andere ploegen onderin de ranglijst ook punten pakten. Flamingo’s blijft, ondanks het verlies, mee bovenaan de ranglijst staan, doordat de concurrentie ook punten verloor. De Buitenposters hebben echter meer verliespunten en kunnen zomaar een paar plekken zakken als de inhaalwedstrijden gespeeld zijn. Het wordt heel spannend wie er uiteindelijk kampioen wordt en wie er gaat degraderen. Alles is nog mogelijk.

Aanstaande zaterdag 21 januari, reist DWA/Argo af naar Surhuisterveen om te spelen tegen It Fean/Boelenslaan. De vorige ontmoeting werd met 10-11 nipt verloren. DWA/Argo is zeer gemotiveerd om de Friezen deze keer te verslaan, zodat de punten mee terug gaan naar Winsum en Bedum. Dit duel zal om 19:50 uur starten.

Scores DWA/Argo: Gert-Jan Stulp (6x), Nick Brandsma (5x), Natasja Schuuring (3x), Mike Bults (3x), Yvonne Schuuring (2x), Lisanne Pettinga (1x).

Uitslagen:
DWA/Argo  - Flamingo’s          20-14
Lintjo    - Harkema             15-12
DTS       - It Fean/Boelenslaan 17-10
Thrianta  - Elko                21-20

Stand:
Thrianta            7-9
Flamingo’s          8-9
Harkema             7-8
Elko                7-8
Lintjo              8-8
DWA/Argo            8-7
DTS                 8-7
It Fean/Boelenslaan 7-4

 
Lezing met als titel “De Beeldenstorm van 1566 – ook in Bedum?”
Gepubliceerd op vrijdag 13 januari 2017

Lezing met als titel “De Beeldenstorm van 1566 – ook in Bedum?”

Op woensdag 25 januari a.s. zal op initiatief van de Historische Vereniging gemeente Bedum een lezing worden gegeven door dhr. dr. Harm Veldman, oud-Bedumer, met als titel "De Beeldenstorm van 1566 – ook in Bedum?".

De spreker wil nagaan hoe de landelijke ontwikkelingen in de Nederlanden van 1566 hun weerslag kregen in Stad en Lande van Groningen, ook in Bedum. Hij belicht zijn onderwerp vanuit diverse invalshoeken, zowel religieus als politiek en sociaal. 

De lezing zal worden gehouden in Dorpshuis “De Woldstee”, Noordwolderweg 26 te Noordwolde, Gn. Aanvang 20.00 u.

Leden hebben gratis toegang, niet leden betalen € 3,00.

U bent van harte welkom.

 
Meer...
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 481 - 540 van 5024
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM