Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Lokaal Nieuws
Kinderhulp zoekt vrijwilligers: zodat kinderen in armoede er óók bij kunnen horen!
Gepubliceerd op vrijdag 09 februari 2018

Kinderhulp zoekt vrijwilligers - zodat kinderen in armoede er óók bij kunnen horen!

Steeds meer kinderen in ons land zijn de dupe van financiële problemen thuis. Nationaal Fonds Kinderhulp wil er zijn voor deze kinderen en daarvoor is veel geld nodig. De landelijke collecte  van Kinderhulp wordt gehouden van 16 t/m 21 april 2018. We hopen op gulle giften, maar hebben ook hulp nodig. Vrijwel overal in Nederland is nog dringend behoefte aan extra collectevrijwilligers. Helpt u mee?

Kinderhulp helpt kinderen die in ons land in armoede opgroeien. Wij vinden dat zij er ook bij moeten horen, maar helaas is dit voor 1 op de 8 kinderen niet zo vanzelfsprekend. Ze kunnen niet meedoen met leeftijdsgenootjes en hebben volwassen zorgen. Kinderhulp helpt hen door simpele dingen zoals zwemlessen,  een dagje uit, een fiets, opleiding of een laptop mogelijk te maken. Omdat ook zij moeten kunnen meedoen en een mooie toekomst verdienen!

Loopt u ook mee?
Laat armoede geen spelbreker zijn en steun deze kinderen! Zet u ook een paar uurtjes in als collectant voor Kinderhulp. Collecteren hoeft echt niet veel tijd te kosten. U bepaalt zelf hoeveel tijd u wilt besteden. Samen met de plaatselijk organisator in uw wijk of woonplaats overlegt u welke straat/straten u voor uw rekening wilt nemen.
Aanmelden kan via: Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken .

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de regiocoördinator:  Annet Wortelboer, tel. 06-21656731 of mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken .

 
Gemeente Bedum organiseert Kindergemeenteraad
Gepubliceerd op vrijdag 09 februari 2018

Gemeente Bedum organiseert Kindergemeenteraad op  donderdag 15 februari

Op donderdag 15 februari a.s. organiseert ProDemos - Huis voor democratie en rechtsstaat in samenwerking met de gemeente Bedum een Kindergemeenteraad. Aan dit project zullen 16 leer-lingen van de ‘Togtemaarschool’ uit Bedum en ’’t Groenland’ uit Zuidwolde meedoen. Zij houden zich een middag lang op het gemeentehuis bezig met lokale politiek. Tijdens deze dag bedenken ze concrete plannen in het kader van het thema gezonde levensstijl. De gemeente heeft voor de uitvoering van het beste plan een bedrag van €2.500,- beschikbaar.

De Kindergemeenteraad heeft als doel kinderen meer te betrekken bij politieke besluitvorming. Door ze zelf met politiek aan de slag te laten gaan, ervaren ze hoe politiek functioneert en hoe gemeentelijke besluiten tot stand komen.

Programma
Tijdens de werkdag op het gemeentehuis voeren de leerlingen gesprekken met raadsleden. Zij vertellen de kinderen over hun werk en geven hun standpunten over het thema gezonde levensstijl. Met deze informatie kunnen de leerlingen hun projectvoorstellen goed onderbouwen.

's Avonds adviseren de leerlingen in een Kindergemeenteraadsvergadering de gemeenteraad over de besteding van het door de gemeente beschikbaar gestelde bedrag. Het project dat de meeste stemmen krijgt, wordt door de gemeente uitgevoerd. Een unieke kans dus om als kind daadwerkelijk invloed uit te oefenen op het gemeentebeleid.

De werkdag duurt van 13.00 tot 19.30 uur. De Kindergemeenteraadsvergadering wordt 's avonds vanaf 18.00 uur voorgezeten door burgemeester Erica van Lente. Belangstellenden zijn dan van harte welkom om op de publieke tribune plaats te nemen en de spannende discussie te volgen die moet leiden tot het beste project.

Wat is ProDemos?
ProDemos is het ‘Huis voor democratie en rechtsstaat’. ProDemos legt uit wat de spelregels zijn van de democratie en de rechtsstaat en laat zien wat je zelf kunt doen om invloed uit te oefenen – in de gemeente, de provincie, het land en Europa.

Zie www.prodemos.nl

 
Gratis schaatsen!!
Gepubliceerd op vrijdag 09 februari 2018

Gratis schaatsen!! Zaterdag 17 februari 2018 Kardinge Groningen

Geen ijs op onze ijsbaan, maar…je kan zaterdag 17 februari 2018 gratis schaatsen in sportcentrum Kardinge.

Er kan geschaatst worden van 18.00 tot 20.00 uur en het is echt bedoeld voor ouders met kinderen van natuurijsverenigingen.

Op vertoon van je lidmaatschapskaart kun je de baan op. Heel veel schaatsplezier allemaal!

 
60-jarig huwelijk
Gepubliceerd op vrijdag 09 februari 2018

Image

Vandaag vrijdag, 9 februari, brengt burgemeester Erica van Lente een bezoek aan het echtpaar Bosman-Koopman in Bedum. Het echtpaar was op 8 februari 60 jaar getrouwd.

De beide echtelieden werden geboren in Bedum en daar trouwden ze op 8 februari 1958 ook. Jakob Bosman werd geboren op 22 maart 1936; Jannie Henderika Koopman op 13 februari 1935.

Na het huwelijk woonde het echtpaar kort aan de Thedemastraat in Bedum. Daarna woonden ze achtereenvolgens aan Boterdiep Wz, de Almastraat en De Blink.

In juli 2005 betrokken ze hun huidige woning aan Walfridushof 15 in Bedum.

Het echtpaar heeft twee zonen van 59 en 50 jaar oud.

 
GroenLinks: Nederland kreeg halve verhaal leveringszekerheid Gronings Gas
Gepubliceerd op vrijdag 09 februari 2018

GroenLinks- Nederland kreeg halve verhaal leveringszekerheid Gronings Gas

Vorige week bracht de Gasunie Transport Services (GTS) naar buiten dat voor de leveringszekerheid 14 tot 27 miljard kuub Gronings gas per jaar nodig is. Dat is nodig om te zorgen dat gezinnen en bedrijven in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland niet in de kou zitten en kunnen koken. Voor de veiligheid van Groningers adviseert het Staatstoezicht op de Mijnen (SodM) om maximaal 12 miljard kuub per jaar te winnen. Nu blijkt dat de Kamer een half verhaal kreeg over hoeveel Gronings gas per jaar opgepompt moet worden. Door meer gebruik van gasopslag en stikstofbijmenging kan de Groningse gaswinning lager. De vereniging gasopslag Nederland pleitte hier al eerder voor.

GroenLinks Kamerlid Liesbeth van Tongeren: "Jarenlang werd ons voorgehouden dat de gaskraan in Groningen niet dicht kon, omdat onze bejaarden dan in de kou zitten. En nu blijkt dat we met veel minder gas uit het Groningerveld toe kunnen door meer gasopslagen en stikstoffabrieken in de vier landen in te zetten. GroenLinks wil dat minister Wiebes hier nu mee aan de slag gaat, zodat er komende winter al minder Gronings gas opgepompt kan worden."

Na de zware aardbeving in Zeerijp en het advies van het SodM is iedereen het er over eens: de gaswinning in Groningen moet snel richting 12 miljard kuub. Dat botst het huidige advies van GTS die zeggen dat in een warm jaar 14 miljard kuub nodig is en maximaal 27 miljard kuub in een koud jaar. Dat brengt minister Wiebes in een lastige positie. Nu blijkt dat GTS alleen uit gaat van het gebruik van eigen opslagcapaciteit in Nederland en er niet gekeken is naar mogelijkheden voor extra opslag in binnen- en buitenland. Wanneer deze worden ingezet dan kan er het hele jaar door buitenlands gas worden gemengd met stikstof en opgeslagen. Op deze manier kan er in de winter gebruik gemaakt worden van het opgeslagen gas en hoeft er dus minder gas omhoog gepompt te worden in Groningen. Uit een voorlopige schatting op basis van cijfers van Eneco, Taqa en Gasunie blijkt dat er mogelijk 6,5 miljard kuub kan worden opgeslagen. Er zijn dan wel aanpassingen van de opslagen noodzakelijk.

Van Tongeren gaat minister Wiebes vragen om onafhankelijk te laten onderzoeken hoeveel extra opslag en hoeveel extra stikstof capaciteit te verwerven is in België, Duitsland, Frankrijk en Nederland. Dit, zodat komende winter de gaskraan in Groningen verder dicht kan. Van Tongeren: "In deze tijden van Groningse gas ellende moet er zo efficiënt mogelijk omgesprongen worden met Gronings gas. In plaats van prijs- en marktsturing moet er gestuurd worden op het laagste verbruik van Gronings Gas."

 
Kenders Bouw DIO/Bedum wint moeizame uitwedstrijd
Gepubliceerd op woensdag 07 februari 2018

Kenders Bouw DIO/Bedum wint moeizame uitwedstrijd - zaterdag 3 februari 2018

Afgelopen zaterdag moesten de mannen van Kenders Bouw DIO/Bedum het in een uitwedstrijd opnemen tegen CAS CRM/ZVH uit Zevenhuizen (ZH). In een zwaar bevochten wedstrijd werd een 2-0 achterstand nog omgebogen en werd er uiteindelijk met 2-3 gewonnen.

DIO/Bedum heeft het gehele seizoen al moeite om uitwedstrijden winnend af te sluiten. Alleen van hekkensluiter Compaen werd vrij eenvoudig gewonnen. De overige uitwedstrijden werden allemaal verloren. Ook tegen ZVH leek het die kant op te gaan.

De Bedumers begonnen nog vrij goed aan de eerste set. Al snel werd een voorsprong gepakt van enkele punten. Die voorsprong hield DIO vast tot aan 11-15. Vanaf dat moment kwam er een mindere fase en trok de thuisploeg de stand weer gelijk. Tot aan de twintig punten ging het gelijk op, maar daarna liep ZVH uit. Met 25-22 werd de eerste set dan ook gewonnen door de gastheren.

In de tweede set ging het vervolgens helemaal mis voor DIO. De ploeg wist zijn mogelijkheden niet meer te benutten en de foutenlast werd alsmaar groter. ZVH liep mede hierdoor verder uit via de standen 12-7 en 21-10. De tweede set ging dan ook met ruime cijfers naar de thuisploeg: 25-11.

Het leek hierdoor wederom een zware avond te worden. De derde set was in het begin ook voor de thuisploeg. Halverwege de set stond het 17-14. Dit verschil wist ZVH nog vast te houden tot aan de twintig punten. Daarna kwamen de Bedumers punt voor punt weer dichterbij. Bij een stand van 22-23 nam DIO de leiding over en gaf dit ook niet meer uit handen. Met 23-25 werd de derde set gewonnen en de stand op 2-1 gebracht.

Het vertrouwen groeide vervolgens in de vierde set. DIO begon eindelijk de servedruk op te voeren, waardoor de thuisploeg al snel in de problemen kwam. Bij een stand van 9-14 liep DIO alsmaar verder uit.  ZVH kon nog vier punten bijschrijven in de set, maar overige waren allemaal voor de Bedumers. Met 13-25 werd de vierde set gewonnen en moest er een vijfde set aan te pas komen om de winnaar te bepalen.

Bijna de gehele vijfde set waren de ploegen aan elkaar gewaagd. Het verschil werd pas aan het einde van de set gemaakt. Bij een stand van 12-14 kreeg DIO de eerste wedstrijdpunten. Daarvan wist ZVH er nog één weg te werken, maar beide de tweede was het wel raak. Michael ter Veer maakt het beslissende punt, waardoor DIO de vijfde en beslissende set met 13-15 wist te winnen.

Aankomende zaterdag komt hekkensluiter Compaen op bezoek in sporthal De Beemden. De ploeg uit Oostzaan vecht tegen degradatie en is er alles aangelegen om te winnen. Kenders Bouw DIO/Bedum wil de volle buit in Bedum houden om zo nog in het spoor te blijven van koploper Sliedrecht. De wedstrijd begint om 19:30.

 

 
Kinderen met een juf - Fotoarchief Historische Vereniging gemeente Bedum
Gepubliceerd op maandag 05 februari 2018

De Historische Vereniging gemeente Bedum wil graag het volgende weten:

- Wie kent deze personen en hoe heten zij?
- Waar is deze foto gemaakt?
- Wanneer en ter gelegenheid waarvan is deze foto gemaakt?

Datum: 05-02-2018 
Foto: 340117vorige 340116
Rubriek: Hoe was ‘t ook al weer.
Onderwerp: Kinderen met een juf. 

Als u meer informatie over deze foto heeft, kunt u contact opnemen met Harm-Jan Zuidema, Kapelstraat 10 Bedum, tel. 3015396. E-mail adres: Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken of met Sieger de Groot, Westerseweg 9, Zuidwolde tel. 3012227. E-mail adres: Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

Ook is de foto te zien in het documentatiecentrum van de Historische Vereniging en op de website www.zoastwas.nl onder foto's advertentieblad. Het centrum is gevestigd in de bovenruimte van de gymzaal aan de Schoolstraat nummer 17 en geopend op maandag van 19.30-21.00 uur, uw reacties zijn hier natuurlijk ook welkom.

Voor het laatste nieuws van de Historische Vereniging, foto's en de geschiedenis van de gemeente Bedum, bezoekt u de website van de vereniging: www.zoastwas.nl

Kinderen met een juf - Fotoarchief Historische Vereniging gemeente Bedum 

Op de foto van de vorige keer is de volgende reactie binnen gekomen:
Zuidwolde: Juf kroeske met de kinderen van de kleuterschool.
De namen zijn nog steeds niet bekend. Graag nog doorgeven

Indien er mensen zijn die de namen wel weten, maar niet gereageerd hebben, vragen wij die om alsnog te reageren.

 
Plant van de maand februari 2018 - Bloemen & Plantencentrum ELDORADO
Gepubliceerd op maandag 05 februari 2018

Image

Cornus alba 'Sibirica' - Kornoelje.


Groeiwijze / Omschrijving: 

De Cornus alba wordt het meest aangeplant om  zijn mooie roodbruine twijgen in de winter, een  mooi contrast met andere groen heesters.  De bloei volgt in mei met witte bloemen.  De heester is het meest geschikt voor de wat  grotere tuin, hij kan al gauw 2 meter hoog of  meer worden.  Kornoeljes kunnen zowel in de zon als in halfschaduw.


Website: http://www.tc-eldorado.nl/

 
Karaoke Night - Grand Café Koning vrijdag 9 februari 2018
Gepubliceerd op maandag 05 februari 2018

Karaoke Night - Grand Café Koning vrijdag 9 februari 2018.

Aanvang 23:00 uur.
Gratis entree.

Opgeven op de avond zelf.

Grandcafe Koning - Boterdiep ZZ 38 - Bedum.

Karaoke Night - Grand Café Koning vrijdag 9 februari 2018 

 
Doek gevallen voor DWA/Argo na verlies bij DIO
Gepubliceerd op maandag 05 februari 2018

Doek gevallen voor DWA Argo na verlies bij DIO

Afgelopen zaterdag gingen de korfballers van DWA/Argo op bezoek bij DIO in Oosterwolde. De vorige ontmoeting werd nipt gewonnen door DIO, maar zaterdag was DIO duidelijk de betere ploeg. Na een ruststand van 17-10, kon DWA/Argo de thuisploeg in de tweede helft niet meer inhalen. De eindstand werd 26-17.
Door dit resultaat en door de andere uitslagen in de klasse is het voor DWA/Argo niet meer mogelijk om nog op een veilige plaats te komen. Degradatie is een feit.

De toon werd zaterdag door koploper DIO direct gezet. Met drie treffers op rij stond er 3-0 op het scorebord. Er werd vanaf het begin door beide partijen in een hoog tempo gespeeld, waardoor er af en toe balverlies werd geleden. Natasja Schuuring zorgde voor het eerste doelpunt voor DWA/Argo. Hierna vielen de treffers om en om.  Bij de stand van 8-6 maakte DIO twee treffers achter elkaar. Lisette Hamminga zorgde voor 10-7, maar wederom was het DIO dat twee treffers op rij wist te maken. In deze fase ging het hard bij de thuisclub. Met een hoog schotpercentage liep DIO snel uit naar een ruststand van 17-10. De treffers van DWA/Argo kwamen uit handen van Nick Brandsma (2) en Natasja Schuuring. In de rust werd benadruk door trainer-coach André Pettinga, dat er goed werd gespeeld en dat er toch tien doelpunten waren gemaakt. Dit moest de tweede helft voortgezet worden.

In de tweede helft wist DIO na een paar minuten weer twee treffers te maken. DWA/Argo kende vervolgens een scherpere fase en maakte drie treffers op rij.  DIO daarentegen was niet meer zo scherp als in het eerste bedrijf en hier maakte DWA/Argo gebruik van. Na 20-13 scoorden Sam Pestoor en Nick Brandsma allebei en dat zorgde voor een stand van 20-15. De jongelingen uit Winsum en Bedum kwamen steeds dichterbij, maar DIO zette even weer aan en maakte een einde aan alle illusies van de gasten. Door vier treffers achter elkaar werd het 24-15.

Hierna gaf trainer-coach André Pettinga zijn reservespelers nog wat speeltijd. Hij zette een heel vak in en zo debuteerden de zusjes Evi en Yarin Smedema en samen met Dennis Lam en Jesse Reker vormden zij een heel vak met A-spelers. Dit pakte goed uit, want ook Jesse Reker wist zijn goaltje mee te pikken. De eindstand werd uiteindelijk 26-17 nadat ook Tom van der Laan nog een laatste goal scoorde.
Doordat DWA/Argo, met nog drie wedstrijden te gaan, niet meer boven de zevende plek uit kan komen, is degradatie een feit. De ploeg kan de laatste wedstrijden vrijuit spelen en weet dat het in het volgend seizoen in de vierde klasse uit gaat komen.

Aanstaande zaterdag speelt DWA/Argo wederom een uitwedstrijd. De ploeg uit Winsum en Bedum gaat dan op bezoek op Lintjo in Oldeberkoop. Het duel start om 20.30 uur.

Scores DWA/Argo: Natasja Schuuring (6x), Tom van der Laan (4x), Nick Brandsma (3x), Sam Pestoor (2x), Lisette Hamminga (1x), Jesse Reker (1x).

Uitslagen:
Lintjo     - Harkema         20-18
DIO        - DWA/Argo        26-17
Emmeloord  - Invicta/Frigro  20-13
Pallas     - Thrianta        20-19

Stand:
DIO             11-15
Emmeloord       11-13
Thrianta        11-12
Pallas          11-12
Harkema         11-11
Invicta/Frigro  11-11
Lintjo          11-10
DWA/Argo        11- 4

 

 
Meer...
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 481 - 540 van 5523

Gerelateerde artikelen

         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM