Wielerronde van Bedum
Algemeen Plaatselijk Belang Bedum
Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Evenementen Agenda BedumColumns

Historie


    rss newsfeed logo 25px.jpg
Volg Bedumer.nl op Twitter 
Lokaal Nieuws
Bijeenkomst voor bewoners over nieuw natuurgebied bij Zuidwolde
Gepubliceerd op dinsdag 16 maart 2010

Op maandag 29 maart wordt in het Trefcentrum in Bedum een bijeenkomst gehouden over een nieuw te ontwikkelen natuurgebied tussen Zuidwolde en Groningen. De bijeenkomst is vooral bedoeld voor bewoners van Zuidwolde, Noorddijk en de Groninger stadswijken Beijum en Lewenborg. Ook andere geïnteresseerden zijn er welkom. Het te ontwikkelen gebied grenst aan de beide dorpen en de stadswijken. De avond in het Trefcentrum (Prof. Mekelstraat 1, Bedum) begint om 19.00 uur.

Image

De gemeenten Bedum en Groningen, de provincie en de Regio Groningen-Assen willen de ‘groene buffer’ tussen de stad en Zuidwolde in stand houden en de functie ervan te versterken.
Dit kan door een evenwichtige verdeling van landbouw, recreatie en natuur in het gebied. Onderdeel van de plannen zijn versterking van de landbouw en de aanleg van wandel en fietspaden. Onderzocht wordt verder of een natuurgolfbaan in het nieuwe gebied kan worden geïntegreerd. Natuurmonumenten en LTO Noord zijn ook bij de planvorming betrokken.

De bijeenkomst in Bedum is vooral bedoeld om zicht te krijgen op de wensen van de toekomstige gebruikers van het gebied: de wijkbewoners en de inwoners van Noorddijk en Zuidwolde. Die wensen zullen in de uitwerking van de plannen worden meegewogen. In de verdere planvorming worden de bewoners en de ondernemers in het gebied nauw betrokken.

Op de website van de gemeente Bedum (www.bedum.nl) is binnenkort meer informatie over het project te vinden.

De betrokken overheden willen rond de komende zomer een aantal varianten voor de mogelijke inrichting van het gebied uitgewerkt hebben. Daaruit wordt een keuze gemaakt en met alle betrokken partijen besproken. De werkzaamheden kunnen naar verwachting in 2012/2013 beginnen.

 
Arjen Robben - The Dutch Hero uit Bedum
Gepubliceerd op vrijdag 12 maart 2010

Arjen Robben schittert al maanden bij Bayern München. Wekelijks toont hij zijn bijzondere klasse in de Duitse competitie, maar ook in de Champions League laat hij zijn voetbalkunsten zien.

Arjen Robben

Louis van Gaal kon na afloop van de Champions Leaguewedstrijd tegen Fiorentina afgelopen woensdag opgelucht adem halen. Ondanks het 3-2 verlies mag Bayern München zich opmaken voor de kwartfinales. Dankzij een 'supergoal' van Arjen Robben. Onderstaande youtube filmpje laat onze Arjen zien zoals wij hem kennen, de Dutch Hero uit Bedum.

 
Gemeentebelangen grote winnaar gemeenteraadsverkiezingen
Gepubliceerd op woensdag 03 maart 2010

De uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen is binnen. De grote winnaar is Gemeentebelangen Bedum geworden met 2102 stemmen. Gemeentebelangen wordt hiermee de grootste partij met 6 zetels. 


De winnaars (Foto Reinhart Jansen/photo-graphics.nl)

Gemeentebelangen was de enige partij met een opvallende verkiezingscampagne en een eigen verkiezingsenquête. Veel energie hebben ze gestoken in de campagne. De kiezer heeft nu het verschil gemaakt en Gemeentebelangen heeft beloofd dat de consequenties hiervan zijn dat de partij nu echt veranderingen gaat realiseren. De andere partijen verloren t.o.v. de verkiezing in 2006. Het CDA en de VVD hebben net als in 2006 stemmen verloren. De opkomst was iets lager dan in 2006.

Uitslag gemeenteraadsverkiezingen 2010:

                  2002    2006    2010 Zetels
---------------------------------------------
Gemeentebelangen: 1509(4) 1200(3) 2102    6
CDA:              1628(4) 1281(4) 1103    3
PvdA:             1218(3) 1566(4) 1024    3
ChristenUnie:      949(2) 1008(3)  784    2
VVD:               609(2)  513(1)  315    1

                                                                                                                                       -----------
                                                                                                                                            15
Opkomst           5913    5568    5328    

 
Loopgroep Bedum neemt u mee het voorjaar in
Gepubliceerd op zondag 14 februari 2010

Heeft u het ook zo gehad met de sneeuw en verlangt u naar het voorjaar, dan is nu het moment om in het begin van de lente van de natuur te genieten en er op uit te gaan. Daarom start de Loopgroep Bedum op donderdag 4 maart a.s. een clinic hardlopen voor beginners met als einddoel om 5 km te lopen bij de Bosloop die op zaterdag 8 mei voor de 21ste keer in Bedum zal worden gehouden.

Image

De clinic is bedoeld voor mensen die voor het eerst met hardlopen willen beginnen of juist dat kleine zetje nodig hebben om het lopen weer op te pakken.

De clinic wordt gegeven door Janneke Cazemier trainster bij de Loopgroep Bedum. Zij is in het bezit van het diploma Looptrainer KNAU zodat een verantwoorde trainingsopbouw verzekerd is.

De clinic loopt van donderdag 4 maart  tot en met  donderdag 6 mei 2010 en wordt afgesloten met het gezamenlijk meedoen aan de Bosloop. Daarna kun je natuurlijk altijd lid worden van Loopgroep Bedum en meedoen aan de rest van het Buurcontact Loopcircuit waar de Bosloop deel van uitmaakt. De trainingen starten om 19:15 uur bij de carpoolplaats aan de Waldadrift in Bedum.

Opgave en inlichtingen bij Janneke Cazemier, tel. 0595-425087.

De kosten bedragen € 25,--, daarvoor wordt 10 keer training gegeven en inclusief deelname  aan de Bosloop ter waarde van € 5,--.

 
Twee voorstellingen Rederijkerskamer Thalia te Bedum
Gepubliceerd op zondag 07 februari 2010

Op zaterdag 13 en 20 februari 2010 geeft de 109-jarige Rederijkerskamer “Thalia” uit Bedum twee voorstellingen.

Gespeeld wordt een tweebedrijvige klucht met de titel “Het zit in de familie”. De klucht is geschreven door de gerenommeerde schrijver Ray Clooney (vertaling John Customs). Dit jaar is vanwege de grote publieke belangstelling in voorgaande jaren voor het eerst gekozen voor twee voorstellingen. Het stuk past in het genre van het Theater van de Lach. Op semi professionele wijze wordt dit stuk ten tonele gebracht.

Korte inhoud:

In de dokterskamer van het Andrea ziekenhuis is het een drukte van belang. Zo staat de medische conferentie voor neurologen op het punt van beginnen en zijn de repetities voor het Kerstspel in volle gang.
Het komt dan niet erg gelegen dat zuster Annabel Jansen ineens ten tonele verschijnt. Zij is destijds plotseling uit het ziekenhuis vertrokken, maar niemand weet waarom. Als de ware reden van haar vertrek nu wel aan het licht komt zorgt dat voor veel consternatie en ontelbare hilarische verwikkelingen......

Kortom: genoeg aanleiding om één van beide avonden te reserveren.

Is uw nieuwsgierigheid geprikkeld kom dan naar:

Trefcentrum Bedum- Prof. Mekelstraat 1- aanvang 20.00 uur.

Entree € 7.50
Tot 18 jaar € 5,--
Donateurs gratis

 
Hierbij het verslag van de laatste dag in Peitz
Gepubliceerd op zondag 13 december 2009

Alweer de laatste dag aangebroken in Peitz , Na een rijkelijk voorzien ontbijt zijn we vertrokken naar het museum park und Schloss Branitz. ( zie eerste foto) Dit is zeer zeker een bezoekje waard.


Klik op afbeelding voor vergroting

De werkgroepleden hadden een vergadering met de andere partner gemeentes op het gemeentehuis. Na terugkomst stond er een heerlijk buffet gereed. Nadien snel de hutten weer los want de Weihnachtsmarkt begon om 13.00 uur.

De haring was koud, de kaas dus ook, maar met een temperatuur van net 1 graad boven nul is dit niet verwonderlijk. Omstreeks tegen 14.00 uur kwamen de mensen weer op het plein, waar weer een programma was samengesteld met de kerstman en de kerstengel.

Tegen het einde van de middag zijn er 2 stukken kaas geveild, die we ter beschikking hebben gesteld voor het goede doel. Dit heeft 300 euro opgebracht. Tevens hebben we een bedrag bij elkaar gesprokkeld voor een ander goed doel, Wat we ook hebben aangeboden in de vorm van een cheque.

 

Terugkijkend op het afgelopen weekend, kijken we met elkaar terug met een heel erg goed gevoel,Het was gezellig druk, internationaal met Poolse en Duitse vrienden. Morgen maandag 14 december vertrekken we weer vroeg richting Bedum . Op naar de volgende ontmoeting.

 
Bedumers op bezoek in Peitz. Tweede dag, met drukte op de weihnachtsmarkt!
Gepubliceerd op zaterdag 12 december 2009

Vervolg.

En dat internationale feest kwam. Alle landen waren aanwezig. In de raadszaal stond een groot buffet. Na wat toespraken en uitwisselen van cadeau´s kwam iedereen aan z´n trekken. Het was internationaal. Toch nog even een woord van de Amts Direktor Elvira Holzer.


Klik op afbeelding voor vergroting.

Er zou een Euro controle plaatsvinden, om te constateren of het wel een echte internationale markt betreft. Dat bewijs was al geleverd tijdens de gezamelijke avond. Dus niemand was er bang voor. Het voldoet aan alle Euro eisen. De volgende ochtend, na het ontbijt in de bus richting Spreewald. Een Kahnfahrt stond daar te gebeuren. Tegen de middag was iedereen weer op de markt aanwezig. Diverse optredens vinden plaats. En het werd druk.

 

 Alles wat meegebracht is uit Bedum gaat weer van de hand. Tussendoor diverse optredens van kinder groepen. Vanuit Polen was er een optreden van een folklore orkest. Bedum ging op het podium met een klein orgel.

Deze bracht een paar kerstliederen ten tonele. Aangezien het hier in Peitz eerder donker is als bij ons, worden de lampen eerder ontstoken. Op het podium staat nu een blaasorkest met natuurlijk Stille nacht Heilige nacht te spelen. Kortom, de sfeer is weer helemaal goed.

Tot morgen.

 
Weihnachtsmarkt In Peitz
Gepubliceerd op vrijdag 11 december 2009

Zoals reeds eerder hier gemeld is er momenteel een delegatie uit Bedum in onze partner gemeente Peitz. Walter Hoekstra bericht ons:

Na een regenachtige reis kwam het gezelschap donderdagavond aan in Peitz. Partner gemeente van de gemeente Bedum.  Koffie en broodjes stonden op ons te wachten in het gemeentehuis. Uitpakken doen we morgen. Nu niet meer in de stromende regen. De volgende dag (vrijdag) 08.00 uur gaat de wekker.


Klik voor vergroting

Na het ontbijt in het hotel richting markt. Alles op z´n plaats gezet en de ruimtes leuk aangekleed. Ieder in zijn eigen hok. Je kunt er natuurlijk op wachten. De kaas. Een hoofdstuk apart. Tijdens het uitladen daarvan stonden er al mensen te wachten om te kopen. Tegenover de kaasstand staat men met haring. Ook een gewild product hier in Peitz. Natuurlijk ontbreekt de mostertsoep niet. Koffie, wafels, worst ga maar door. De meest kleurrijke stand is wel die, die gevuld is met klompen in diverse maten. Delftsblauw, diverse soorten koek en noem maar op. Voor het podium staat het draaiorgel kerstliederen te spelen.

Dus men kan stellen, dat de gemeente Bedum weer goed aanwezig is dit jaar. Eén van de haring verkopers begon na een uur al te roepen ( wie maakt me los ). Kennelijk is hij bang, dat er haring overblijft ?? Hopelijk blijft het de verdere dagen droog. Ook vandaag arriveren de Poolse gasten uit Zbaszynek. We maken er weer een groot internationaal feest van met Duitsers, Polen en Nederlanders.

Tot morgen.

 
Modellenburo style 2000 uitgenodigd voor modellenbeurs Face & Figure
Gepubliceerd op maandag 26 oktober 2009

Modellenburo style 2000 van Pieter Postma uit Bedum is uitgenodigd om als enigste modellenburo uit het noorden deel te nemen aan eerste modellenbeurs van Nederland, Face & Figure.


Klik voor vergroting

Modellenburo style 2000 zal samen op de beurs staan met o.a. Ford models uit Amerika - Hollands next topmodeles en vele andere grote bureaus en vele mode bedrijven uit Nederland.

De beurs is in het WFC (World fashion Center) te Amsterdam. De beurs is te bezoeken voor een ieder die werkzaam is in de modellen wereld en modellen zelf kunnen zich laten scouten tijdens de beurs.Ook zijn er div. traininen en Workshops o.a. van Marianne Verkerk catwalkcoach van o.a. Holland Next Topmodels.

 
Overlast hondenpoep niet zo erg volgens gemeente Bedum
Gepubliceerd op zaterdag 17 oktober 2009

In de Noorderkrant van 7 oktober 2009 schrijft de journalist Saffira een artikel op de voorpagina over hondenpoep. Voor velen is het een grote ergernis als de hond zijn drollen links en rechts laat vallen zonder dat dit door het baasje wordt opgeruimd. 

Hondenpoep grote ergenis in Bedum
Hondenpoep een grote ergenis in Bedum

In het artikel wordt de persvoorlichtster van de gemeente Bedum Dieuwke Diederiks geciteerd. Volgens haar zou er uit onderzoeken van de gemeente, en dan in het bijzonder het zwerfvuilonderzoek, blijken dat de straten in Bedum juist heel schoon zijn. Dat is voor de gemeente leidraad om te constateren dat de overlast van hondenpoep niet zo erg is dat er concrete beleidsplannen voor worden ontwikkeld.

De aanleiding voor het verhaal was de klacht van twee bewoners van Bederawalda, dat zij wel degelijk overlast ondervinden. “Bij Alegunda Ilberi is een bankje, waar bewoners bij mooie weer buiten kunnen zitten. Helaas wordt dat onmogelijk gemaakt door de ondragelijke stank van de poep die daar overal in het gras ligt”. Al jaren staat hondenpoep hoog op de ladder van gespreksonderwerpen.

Uit onderzoek van de redactie bleek dat zo’n tien jaar geleden het Algemeen Plaatselijk Belang in Bedum tijdens een dorpenronde van het College van B. & W. een top tien van ergernissen in de gemeente hebben overhandigd. De top tien van ergernissen was samengesteld uit de enquête die het APB onder haar leden had gehouden. Op nummer één van de top tien van ergernissen stond overlast van hondenpoep.  Naar aanleiding van deze overhandiging verklaarde de toenmalige wethouder Peter de Graaf dat er op het gemeentehuis geen enkele klacht bekend was. Ook bleek uit verder onderzoek dat er tijdens algemene beschouwingen in de Raad van Bedum regelmatige aandacht gevraagd werd voor maatregelen om de overlast van hondenpoep te beperken.

Misschien moeten er weer eens raadsleden opstaan die hier nu echt eens werk van willen maken. “Als er klachten zijn kunnen we die doorgeven op het gemeentehuis”, staat er als slot van het artikel in de Noorderkrant. Je vraagt je dan wel af wat voor zin het heeft om het door te geven, als er toch niets aan gedaan wordt.  

 
Meer...
<< Begin < Vorige 81 82 83 84 85 Volgende > Einde >>

Resultaten 5041 - 5080 van 5080

Gerelateerde artikelen

Historische Vereniging gemeente Bedum
 

Agenda - er gebeurt veel meer in de gemeente Bedum

         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM