Wielerronde van Bedum  
Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
                                         Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Lokaal Nieuws
Gezamenlijke voetbalplaatjesactie Plus Deekens, CVVB en VV Bedum
Gepubliceerd op dinsdag 05 april 2011

Arjen Robben niet aanwezig.

Rond 1 april 2011 hebben wij een persbericht uitgegeven betreffende de gezamenlijke voetbal-plaatjesactie van PLUS Deekens, vv Bedum en CVVB. Uit het programma die daarbij was gevoegd (en het was geen 1 april-grap) zou kunnen worden opgemaakt, dat Arjen Robben aanwezig zou zijn om het eerste exemplaar te overhandigen aan de heer Deekens van PLUS Deekens en de beide voorzitters van de vv Bedum en CVVB.


Genoemde aankondiging heeft kennelijk zoveel impact gehad, dat velen met name buiten Bedum dachten, dat Arjen Robben daadwerkelijk in levende lijve aanwezig zou zijn.  Maar helaas Arjen heeft zaterdagmiddag 9 april a.s. verplichtingen in de Bundesliga. Om 15.30 uur staat de derby 1 FC Nürnberg – FC Bayern München op het programma. Wij hopen, dat Arjen met name daar weer een hoofdrol voor zich op zal eisen. Uiteraard biedt Arjen de eerste exemplaren wel aan, maar dan via een video.

Mochten wij met onze aankondiging mensen een teleurstelling hebben bezorgd, dan bieden wij hierbij daarvoor graag onze excuses aan.

 
Uitslag dinsdagmiddag viswedstrijd 5 april 2011
Gepubliceerd op dinsdag 05 april 2011

Image

De eerste dinsdagmiddagwedstrijd  in 2011 op 5 april van 13.00 – 16.30 uur had het volgende resultaat voor de 7 deelnemers.

1. A. Tuininga     13 stuks  2010 gram  53,2 punten
2. F. Roeters      20    ,,  1600   ,,  52    ,,
3. G. Kerkhof      19    ,,  1400   ,,  47    ,,
4. B. v.d. Scheer  17    ,,  1450   ,,  46    ,,
5. K. Goudemond    13    ,,   750   ,,  28    ,,
6. Jelte Lanenga    7    ,,   750   ,,  22    ,,
7. R. v.d. Berg     4    ,,   250   ,,   9    ,,

Matige resultaten bij de eerste wedstrijd in 2011. Er stond een flinke wind, het was niet warm, maar het bleef droog.

We rekenen volgende week op een grotere deelname.

Deze competitie wordt op 12 april vervolgd.

 
Politie controleert voor veilig verkeer
Gepubliceerd op dinsdag 05 april 2011

Politie controleert voor veilig verkeer

De politie heeft maandag 4 april op de Eemshavenweg ( N46) ter hoogte van Bedum een snelheidscontrole uitgevoerd.

Van de 1020 geregistreerde voertuigen was er slechts één in overtreding. Met als hoogst gemeten snelheid van 128 km/uur waar 100 km/uur is toegestaan. De bestuurder kan een boete tegemoet zien van €. 172,00.

 
Onderdendam opnieuw niet bereikbaar met regulier busvervoer
Gepubliceerd op dinsdag 05 april 2011

Door de wegwerkzaamheden in Onderdendam moet de Qbuzz lijn 61 weer gebruik maken van een omleidingroute. Vanaf maandag 4 april is deze omleidingroute in gebruik genomen. Hierdoor is er tijdelijk geen opstapmogelijkheid in Onderdendam en in Bedum. De inwoners van Onderdendam zijn hierover tijdig geïnformeerd door de nieuwsbrief van de gemeente Bedum. De inwoners van Bedum, die met de bus wilden reizen, werden maandagmorgen geconfronteerd met deze wijziging.

Image


Hierbij het bericht van Qbuzz:

Lijn 61 tussen Bedum en Middelstum rijdt door omvangrijke werkzaamheden vanaf maandag 4 april via een andere route. Lijn 61 rijdt op dit gedeelte via dezelfde route als lijn 161 en stopt op alle haltes van lijn 161 te Middelstum en Bedum. Door deze stremming is Onderdendam niet bereikbaar met regulier busvervoer. Naar verwachting duurt deze situatie tot eind mei dit jaar.

Ook bij deze stremming zal er een pendelbus ingezet worden. Voor gebruik moet u een uur van te voren bellen met personenvervoer Van Dijk op 0596-613000. Een aantal ritten vanaf Onderdendam en vanaf Bedum zullen vast gereden gaan worden. Het gaat hierbij om de volgende ritten:

- Vanuit Onderdendam naar Bedum om 6:46, 7:46 en 8:47 uur. Deze ritten geven te Bedum, Bedumerbos aansluiting op lijn 61 naar Groningen die ongeveer om het hele uur uit Bedum vertrekt.

- Vanuit Bedum (Bedumerbos) naar Onderdendam om 15:57, 16:57 en 17:56 uur. Dit in aansluiting op de bussen die om ongeveer 15:31, 16:31 en 17:31 van Groningen, CS vertrekken.

Alleen op donderdagavond wordt de rit in aansluiting op bus die om 21:22 vanaf Groningen, CS vertrekt ook vast gereden. Op overige dagen blijft dit een belbus. Voor alle andere ritten moet nog steeds minimaal een uur van tevoren gereserveerd te worden. Ook in het weekend blijven de ritten alleen rijden na telefonische reservering.

Alle ritten, zowel de vaste ritten als de belbus ritten kunnen ook gereserveerd worden van- en naar tussengelegen haltes in Bedum. U kunt hiervoor bellen met personenvervoer Van Dijk via 0596-613000

Ook in de richting Middelstum kunt u nog steeds gebruik maken van de belbus. Hier rijden geen vaste ritten. Ook hier is een vast opstappunt gecreëerd thv Dijkema.

Zie ook: 30 maart 2011 - Onderdendam opnieuw gestremd voor doorgaand verkeer

 
Nieuwe speler voor CVVB
Gepubliceerd op dinsdag 05 april 2011

CVVB kan alweer een nieuwe speler toevoegen aan de selectie voor het nieuwe seizoen.

Image
Arvin Knol.

Arvin Ruben Knol, 21 jaar geboren te Assen zal met ingang van het nieuwe seizoen uitkomen voor CVVB.

Arvin heeft in de jeugd gevoetbald bij LTC en ACV Assen. Vervolgens ook nog bij de senioren bij ACV en speelt op dit moment bij Oranje Nassau. Arvin is een fysiek sterke aanvaller.

 
Verplaatsing zwaluwkolonie
Gepubliceerd op dinsdag 05 april 2011

Verplaatsing zwaluwkolonie 6 april 2011 Ellerhuizen

In Ellerhuizen is sprake van nieuwbouw: op woensdag 6 april wordt de eerste paal geslagen. Dat is tevens de laatste paal; op deze paal plaatst wethouder Egbert Zwart een til. Deze til moet plaats gaan bieden aan de vele zwaluwen die jaarlijks neerstrijken op het erf van een bewoner van het dorp.

Avifauna, een inwoner van Ellerhuizen en de gemeente werken samen om een zwaluwkolonie te verplaatsen. Deze kolonie is bijzonder kwetsbaar, maar zorgt voor overlast rond een woning te Ellerhuizen. De aanleg van een poel en het plaatsen van een zwaluwtil nabij de woning helpt de overlast te beperken en biedt de zwaluwkolonie een betere plek. De til wordt voorzien van 30 prefab nestkommen en er passen totaal 75 nesten op.

 
Bedumers gaan potje monopolie spelen. Maandag 4 april starten de gesprekken
Gepubliceerd op maandag 04 april 2011

Door Henk van der Velde. 

“Bedumers beslissen mee over bezuinigingen”. Dat hebben we in de afgelopen tijd in verschillende kranten kunnen lezen. Uit het verhaal bleek dat er de komende jaren in de gemeente Bedum flink moet worden bezuinigd. Dat er bezuinigd moet worden horen we elke dag wel een keer. Moet je daar dan wakker van liggen? Nederland moet 18 miljard bezuinigen de komende jaren. En daar vallen ook bezuinigingen voor provincie en gemeenten onder.

Maar kan een burger begrijpen dat er wel ineens enkele miljarden gestopt gaat worden in de stroppenpot van Europa?  En kan een burger begrijpen dat er ineens sprake zou zijn van de opheffing van een complete kazerne in Assen. En we gaan vervolgens meedoen aan de handhaving van de No-fly zone boven Libië!  Wie het kan begrijpen mag het zeggen.  Dat is ook het gevoel dat je krijgt bij de oproep van het College van B. & W. over het meebeslissen over de centjes van Bedum.  Via een pagina grote advertentie in de Noorderkrant kan iedereen, die daar zin aan heeft, een enquête invullen en daarmee aangeven wat de Bedumer vindt waarop bezuinigd moet worden en daarmee “Haalt U onze broekriem aan!”  De broekriem mogen we zelf aantrekken, maar de voorstellen worden vervolgens op een rijtje gezet waarin alleen maar keuzemogelijkheden gegeven worden, en er slechts één keuze mag worden ingevuld. Iedere burger moet een steentje bijdragen! Maar vervolgens moeten de zwakste schouders worden ontzien. Wie heeft zwakke schouders?   In maart 2010 zijn er door de burgers nieuwe gemeenteraadsleden aangewezen. Daaruit is een nieuw dagelijks bestuur gevormd, die het wel en wee van de gemeente vorm geeft. Ook met het opstellen van een begroting voor de gemeente!
Deze vorm van zogenaamde inspraak lijkt meer op een brevet van onvermogen!

De burger moet er over oordelen, en dan willen we enkele voorbeelden noemen. Bij elk onderdeel van de enquête is namelijk wel een opmerking te plaatsen. :

Bestuur en organisatie. Er wordt direct bij vermeld dat dit betekend een vermindering van dienstverlening. Zou er ook efficiënter gewerkt kunnen worden, vraag je je af? Vervolgens moet je bij stap 2 een kruisje zetten, (je kunt immers maar bij één mogelijkheid een kruisje zetten). Lachwekkend is de vraag enige versobering informatie in rubriek Noorderkrant. Dat levert een besparing op van 7500 euro! De informatie die tot op heden in de mededelingen rubriek van de gemeente gegeven wordt is al zeer minimaal en beneden de maat wat je normaal zou moeten lezen. Waarop dan nog een versobering?  Kijk eens naar de informatierubriek van de gemeenten Loppersum – Eemsmond of de Marne in de Ommelander Courant of de gemeentelijke mededelingen van Winsum in de Wiekslag . De informatie hierin weergegeven ziet er veel completer uit!  Een behoorlijke besparing op dit onderdeel levert ongetwijfeld op als je de plaatselijke krant Nieuws- en Advertentieblad de Bedumer gaat gebruiken om de informatierubriek hierin te plaatsen.  Dat voert de gemeente Winsum al enige jaren uit!

Je hebt de neiging om bij iedere vraag een opmerking te plaatsen. Nog ééntje dan.  Onder Openbare ruimte mag je op drie onderdelen er één invullen. Als er daarop bespaart gaat worden zal dat betekenis hebben voor onderhoud groen , maar ook aanpassing openbare verlichting leidt wellicht tot meer sociale onveiligheid. Zorg er  nu eerst eens voor, dat de straatverlichting het goed doet. Neem alleen al de ellende van de laatste maanden in Onderdendam! En ook in Bedum zijn er plekken waar al lange tijd de verlichting weigert te branden!

De gemeente besluit met  “Over het raadplegen van de bevolking en verenigingen en organisaties merkt het college in een onlangs verzonden brief aan de gemeenteraad het volgende op: “Deze consultaties moeten leiden tot inzicht in de vraag hoe er in de Bedumer samenleving tegen de verschillende opties wordt aangekeken en in welke mate er draagvlak bestaat voor maatregelen. Alle reacties worden vervolgens door ons college gewogen. Daaruit volgen definitieve voorstellen voor uw  raad op welke gebieden wij besparingen denken te kunnen realiseren. Ook worden dan de prioriteiten in het pakket aangegeven.”

Het college heeft allang verschillende keuzes gemaakt. De massage van de bezuiniging is nu ingezet. College gaat aan de slag met de voorkeuren. Kan straks een ieder ook inzicht krijgen in de voorkeuren die zijn uitgesproken?
We zijn benieuwd naar het verloop van de gesprekken en het vervolg in dit monopoliespel.

 
Bedumer automobilist aangehouden
Gepubliceerd op zondag 03 april 2011

BEDUM – Alerte omstanders hebben vrijdagavond een beschonken automobilist (33) aangehouden in de Veeno in Bedum. Getuigen hadden gezien dat de inwoner van Bedum op onverantwoorde wijze door zijn woonplaats reed.

Image

Toen enkele mensen hem aanspraken op zijn rijgedrag, roken zij dat de bestuurder sterk naar alcohol rook. Gewaarschuwde agenten hebben de 33-jarige naar het politiebureau gebracht voor een alcoholtest. Hij had ruim 1,5 promille alcohol in zijn bloed. De man, die beginnend bestuurder is, was al eerder zijn rijbewijs kwijtgeraakt.

 
1e Bedumer indoor Beachvolleybaltoernooi
Gepubliceerd op zondag 03 april 2011

1e Bedumer indoor Beachvolleybaltoernooi 21 mei 2011 Bedum


Sinds 2007 is er geen beachvolleybaltoernooi meer in de gemeente Bedum gehouden. We zijn dan ook blij dat dit in 2011 wel weer gaat gebeuren. Dit toernooi zal deze keer niet in de buitenlucht op het ijsbaanterrein worden gehouden, maar in de Manege aan de Wroetende Mol 3 te Bedum.

Een van de voordelen van deze locatie is, dat het indoor is. Bij mooi weer zullen er buiten terrasjes worden opgesteld. Een kantine is aanwezig voor de nodige hapjes en drankjes. Tevens zal er na afloop een barbecue worden gehouden. D.m.v. het inschrijfformulier kunt u zich hiervoor aanmelden.

De manege heeft 2 grote hallen. Het toernooi zal in principe worden gehouden op 21 mei 2011. Bij zeer veel belangstelling kan de vrijdagavond van 20 mei er nog bij, maar dat verwachten we niet. Dit is het weekend aansluitend aan het slot van het ZAVT. U kunt u dus ook nog met uw ZAVT team hiervoor inschrijven. Het toernooi wordt gehouden onder verantwoordelijkheid van de volleybalvereniging DIO uit Bedum.

Het toernooi zal bestaan uit 2 verschillende toernooien:

    Een toernooi van het beachvolleybalcircuit, dat mede wordt gefaciliteerd door de NeVoBo
    Een lokaal toernooi, bestemd voor Bedum en omstreken.

1e Bedumer indoor Beachvolleybaltoernooi 21 mei 2011 Bedum


A) Om mee te doen aan het circuit kunt u zich opgeven via de website van de NeVoBo. Het inschrijfgeld bedraagt daarvoor 22,50 Euro. Aan dit circuit doen de volgende plaatsen in het noorden mee : Heerenveen, Joure, Beilen, Dwingeloo, Erm, Hardenberg, Dedemsvaart, Akkrum en Meppel. Dit toernooi zal in de kleine hal van de manege worden gehouden.

B) Het andere deel is een toernooi bestemd voor de gemeente Bedum en omstreken. De commissie wil heel graag jeugd- en bedrijventeams, die bij veel aanmeldingen in een aparte poule kunnen worden ingedeeld. Jeugd vanaf 12 jaar kan hieraan deelnemen. Bij bedrijventeams denken we vooral aan de bedrijven, die de Chr. Volleybalvereniging sponsoren. Uiteraard zijn ook andere bedrijven van harte welkom. Voor het overige, zie het inschrijfformulier op de website. Dat formulier kunt u persoonlijk inleveren bij de volgende adressen :

Flip Pruis
Schoolstraat 22,
tel : 050-3012976 ;

Gerhard Consten,
De Lijnbaan 15,
tel : 050-3012174,

of digitaal verzenden naar het e-mailadres : Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken


U kunt het inschrijf formulier downloaden door op deze link te klikken.

We wensen u alvast een zeer plezierig toernooi.

De beachvolleybalcommissie, bestaande uit Yvonne van Calker, Gonda van Gennep, Flip
Pruis, Gerhard Consten en Roel Pruis.

 
Gezamenlijke voetbalplaatjesactie Plus Deekens, CVVB en VV Bedum
Gepubliceerd op vrijdag 01 april 2011

De voetbalverenigingen Bedum en CVVB zijn de afgelopen weken druk in de weer geweest om samen met Plus Deekens Bedum van 11 april t/m 4 juni 2011 groots uit te pakken met een unieke voetbalplaatjesactie. In navolging van de landelijke voetbalplaatjesacties, waarbij de consument plaatjes van eredivisiespelers bij elkaar kon sparen, zal in de genoemde periode in Bedum een soortgelijke actie worden gehouden, maar dan met spelers van zowel vv Bedum als CVVB. Dus met lokale voetbalhelden.


Voorpagina fotoboek VV Bedum en CVVB

Bij iedere €. 10,--, die men aan boodschappen besteed bij PLUS Deekens Bedum en bij sommige actieproducten krijgt men een zakje met vijf voetbalplaatjes. Uitgezonderd zijn alcohol, tabakswaren en beltegoeden. Het voetbalplaatjesboek is uitsluitend bij PLUS Deekens Bedum te verkrijgen.

Wie komen er zoal in het fotoboek te staan. Foto’s van alle jeugdspelers en de eerste selecties van de beide verenigingen zijn individueel in het boek opgenomen. Daarnaast zijn van alle veldvoetbalteams groepsfoto’s gemaakt.

Om dit doel te bereiken zijn er op zaterdag 5 maart, woensdag 9 maart, vrijdag 11 maart en zaterdag 12 maart 2011 zowel individuele foto’s als groepsfoto’s gemaakt. Genoemde opnames zijn gemaakt in het clubgebouw van de CMV Wilhelmina, die spontaan hun medewerking aan deze actie hebben verleend.

Het boek is geproduceerd door en in samenwerking met het bedrijf Retrospect Boekproducties te Zuidwolde (Dr). Retrospect werkt hiervoor onder meer samen met Unilever, de op twee na grootste levensmiddelenproducent ter wereld. Juist hierdoor zijn wij als verenigingen overtuigd dat het een geweldige actie wordt, waaraan iedereen veel plezier zal beleven. De fotografie is op uitstekende wijze verzorgd door Foto Schonewille te Noordscheschut.

Op zaterdag 9 april 2011 zal om 14.00 uur met een speciale actie de aftrap worden verricht op sportcomplex “De Beemden”. Niemand minder dan Arjen Robben zal het eerste exemplaar van het voetbalplaatjesboek overhandigen aan de voorzitters van beide plaatselijke voetbalverenigingen (Andre van Haag en Edwin van Zanten) en Jos Deekens van PLUS Deekens Bedum.

De beide verenigingen hebben ter begeleiding van de voetbalplaatjesactie een gezamenlijke werkgroep samengesteld. De samenstelling van deze werkgroep zag er als volgt uit:

Tineke Altena, Koos van den Berg, Laurens van Dellen, Jan Haak en Jaap Heres (namens vv Bedum) en Silvio Belga, André van Haag, Olaf Kessels en Harma van der Meulen (namens
CVVB)

PROGRAMMA KICK-OFF VOETBALPLAATJESACTIE PLUS DEEKENS

Datum: zaterdag 9 april 2011
Aanvang: 14.00 uur
Plaats: kantine sportcomplex De Beemden

1.    Welkomstwoord
2.    Korte toespraak van de heer Jos Deekens (Plus Deekens Bedum)
3.    Korte toespraak door Andre van Haag (voorzitter CVVB) en
       Edwin van Zanten (voorzitter vv Bedum)
4.    Korte toespraak door de heer Schoenmaker (Retrospect)
5.    Overhandiging eerste exemplaar van het gezamenlijke voetbalplaatjesalbum
       door Arjen Robben (videoboodschap) aan de heren Jos Deekens, Andre van Haag,
       Edwin van Zanten en de jongste leden van CVVB en vv Bedum
6.    Oplaten van blauwe en rode ballonnen door de onderbouw van CVVB en vv Bedum
7.    Traktatie voor de onderbouw (hot-dog) 

CVVB - VV Bedum - Plus Deekens Bedum

 

 
Meer...
<< Begin < Vorige 81 82 83 84 85 86 87 Volgende > Einde >>

Resultaten 4981 - 5040 van 5216

Gerelateerde artikelen

Advertisement

Agenda - er gebeurt veel meer in de gemeente Bedum

         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM