Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Lokaal Nieuws
Kinderdisco met modeshow in Bedum - zaterdag 18 juni 2011
Gepubliceerd op woensdag 08 juni 2011

Kinderdisco met modeshow in Bedum - zaterdag 18 juni 2011

Zaterdag 18 juni organiseert Stichting Welzijn Bedum wederom een disco voor kinderen van groep 5, 6, 7 en 8 van de basisscholen. Met op de jeugd hun eigen verzoek EEN MODE SHOW!
Dus, KINDEREN: Kom in kleding die je aan iedereen wilt showen. Voor de meest gekke, meest leuke en meest bijzondere outfit hebben we een leuk prijsje klaarliggen!

Daarnaast gaan we natuurlijk ook gewoon gezellig dansen en spelletjes doen. Heb je er zin in?
Kom dan zaterdag 18 JUNI naar de KINDERDISCO MET MODESHOW in de Meenschaar, Kapelstraat 9 te Bedum.

De disco begint om 19.00 uur en is om 21.00 uur afgelopen.
De entree bedraagt 1 euro (hiervoor krijg je wel 2 consumptiebonnen).

 
Algemeen Plaatselijk Belang Bedum nodigt Buurtverenigingen uit
Gepubliceerd op woensdag 08 juni 2011

Algemeen Plaatselijk Belang Bedum nodigt Buurtverenigingen uit

De dorpsbelangenvereniging Algemeen Plaatselijk Belang Bedum ( APB-Bedum) wil graag in contact komen met de buurtverenigingen in Bedum. Een buurtvereniging houdt zich vaak bezig met het wel en wee in de eigen buurt. De ene keer organiseert zij voor de buurt een kaartavond of een nieuwjaarsreceptie, de andere keer is er een gezamenlijke barbecue. Alles met het doel om elkaar in de eigen omgeving, in je eigen buurt beter te leren kennen. En zo mogelijk naar elkaar om te zien, elkaar te helpen.

APB-Bedum wil graag met afgevaardigden van de buurtverenigingen overleggen en ideeën uitwisselen. Daarvoor zal binnenkort een uitnodiging uitgaan naar de ons bekende adressen van een buurtvereniging. Het secretariaat heeft niet alle adressen, vandaar de oproep om een mailtje te sturen naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken


 Zo mogelijk kunnen we elkaar helpen bij het uitvoeren van projecten:
-    Zijn er voldoende speelgelegenheden in de buurt voor de kinderen?
-    Wat wordt er gedaan aan veiligheid?
-    Vakantieperiode breekt weer aan, hoe laten we de woning achter? Kunnen we op elkaar toezien?
-    Kunnen we meedoen aan kinderspeeldagen op straat?
-    Ideëen vanuit de buurtvereniging.
Vaak is er voor verschillende projecten een subsidie te verkrijgen. Bijvoorbeeld van het Oranjefonds.

Het bestuur van APB-Bedum hoopt dat uit iedere buurt zich een vertegenwoordiger zal melden.

 
CVVB speelt gelijk tegen Achilles 1894
Gepubliceerd op woensdag 08 juni 2011

CVVB speelt gelijk tegen Achilles 1894 - 7 juni 2011


BEDUM - CVVB doet dit jaar voor het eerst mee aan Promotex Toernooi van Gronitas. Gisteravond traden de Bedumers aan tegen zondag eersteklasser Achilles 1894. De Assenaren misten afgelopen zondag een ticket voor de hoofdklasse, nadat ze in de laatste minuut met 0-1 verloren. CVVB trad aan met de nieuwe selectie. Bij deze selectie zat een drietal nieuwelingen en een tweetal A-junioren. De wedstrijd eindigde in 4-4.

CVVB was in de beginfase erg zoekende. Het kon geen grip krijgen op de lopende mensen en het goede spel van Achilles. Dit resulteerde ook al vrij snel in een 1-0 achterstand via de snelle Germain Beck. Na 15 minuten kregen de Bedumers grip op de wedstrijd en gingen ook zij voetballen. Het betere spel zorgde ook voor goals voor de ploeg van Rolf de Boer. Eerst was het Davy Jurna, die vanuit een scrimmage voor de goal, de bal uiteindelijk in het doel werkte: 1-1.
Daarna was er een vlotte uitbraak via Arvin Knol, die de bal goed verlengde en daarmee Erik Setz alleen voor de keeper zette. Hij rondde beheerst af, 2-1. Vanuit een corner direct daarna was het Hans Setz die de 3-1 binnenkopte. Dit was tevens de ruststand.

Na de thee was het weer even zoeken voor de Bedumers. Het spel werd minder. Binnen vijf minuten tijd werd de stand gelijk getrokken door Achilles, 3-3. In de slotfase mocht CVVB zich gelukkig prijzen, omdat het vlak voor tijd op 4-3 voorsprong kwam. Een goed uitgespeelde aanval werd door Eddy Koopman binnengeschoten: 4-3.
Toch kwam er nog een domper voor de Bedumers. Achilles trok de stand, in de laatste minuut, opnieuw gelijk.
Er volgden vijf strafschoppen, die gingen beslissen wie er met de winst vandoor ging. Uiteindelijk won Achilles de serie met 5-3.

CVVB speelt hierdoor donderdag haar tweede wedstrijd om 18.15 tegen GRC Groningen.

 
Voorzitter BvgB vraagt leden ervaringen met de gemeente te melden
Gepubliceerd op dinsdag 07 juni 2011

Voorzitter BvgB vraagt leden ervaringen met de gemeente te melden - Bedum 7 juni 2011

De voorzitter van de Bedrijvenvereniging gemeente Bedum (BvgB) heeft de ruim 130 leden van de organisatie opgeroepen om hun ervaringen met de gemeente bij hem  te melden. Aanleiding hiervoor is een uitspraak van de fractievoorzitter van de grootste oppositiepartij, Gemeentebelangen Bedum. Die beweerde recent in een radio-interview dat onder Bedumer ondernemers ‘de angst regeert’. Kritische geluiden jegens de gemeente zouden leiden tot het niet langer afnemen van producten en diensten van Bedumer bedrijven.
 
De BvgB, die dergelijke geluiden nog nooit uit de achterban heeft vernomen, wil nu weten wat het waarheidsgehalte van de beweringen van de GB-fractievoorzitter is. In een ledenbrief vraagt hij daarom de individuele ervaringen met de gemeente aan hem te melden. “Dan kan er, als er iets niet goed is gegaan, actie worden ondernomen. En mocht blijken dat jullie ervaring met de gemeente goed zijn, dan mag dat ook worden uitgedragen”, schrijft voorzitter Jakob van Dijk aan de leden.
 
De voorzitter geeft aan ‘zeer ontstemd’ te zijn over de geuite beschuldigingen. Ook toont hij begrip voor wethouder Economische Zaken, Egbert Zwart, die kort na het interview aangaf zich door de uitspraken beledigd te voelen.
 
In de brief herhaalt Van Dijk andermaal dat de verhoudingen met het gemeentebestuur ‘uitstekend’ zijn. Ook hekelt hij het feit dat GB nooit op de uitspraken (“zeg maar: roddels en leugens”) is teruggekomen en er is volstaan met een kleine tekstuele aanpassing in een nieuwsbericht op de site van de partij. ”Een manier van geschiedenis schrijven,  die ik herken van de voormalige Sovjet Unie.”, aldus de BvgB-voorman.

 
Opening twee nieuwe ontmoetingscentra voor Veteranen in Noord – Nederland
Gepubliceerd op dinsdag 07 juni 2011

Op donderdag 09 juni 2011 opent het nieuwe Veteranen ontmoetingscentrum aan de Kanaalweg 8 in Smilde.  In het pand vestigt zich ook een museum c.q. educatiefcentrum.  Vanaf juli kunnen Veteranen, partners en hun kinderen in Smilde ook terecht op de vrijdagen en zaterdagen.

Opening twee nieuwe ontmoetingscentra voor Veteranen in Noord – Nederland

Het volgende nieuwe ontmoetingscentrum te Havelte opent op dinsdag 14 juni 2011 haar deuren. Dit centrum zal geopend zijn op dinsdag en donderdag en tevens dienen als algemeen infocentrum en als uitgangspunt voor allerlei sportieve activiteiten. Locatie in het Echos Home, Johannes Postweg 5, te Havelte.
(openingstijden van de locaties staan op onze website: www.veteranennoordnederland.nl ).

Stichting Veteranen Noord – Nederland timmert met deze twee nieuwe vestigingen behoorlijk hard aan de weg. Na een succesvolle periode in het ontmoetingscentrum te Norg (wegens ruimte gebrek gesloten), worden dus nu in Smilde en Havelte twee ontmoetingscentra voor Veteranen, hun partners en kinderen geopend.

Ook in Groningen (stad) is men druk bezig een Veteranen ontmoetingscentrum te openen, en in Veendam wordt op dit moment door een aantal Veteranen zelf een Veteranenhuis gebouwd.

In de toekomst zal de Stichting Veteranen Noord – Nederland ook in Friesland op zoek gaan naar locaties alwaar een ontmoetingscentrum voor Veteranen geopend zou kunnen worden.

Meer informatie over Stichting Veteranen Noord – Nederland, locaties, tijden, evenementen en nieuws vindt u op www.veteranennoordnederland.nl .
Voor vragen verzoeken wij u contact op te nemen via ons mail adres: Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Pinksterconcert door panfluitiste Noortje van Middelkoop en organist Harm Hoeve in Middelstum
Gepubliceerd op dinsdag 07 juni 2011

Op zaterdag 11 juni 2011 geven Noortje van Middelkoop en Harm Hoeve een feestelijk Pinksterconcert op panfluit, orgel en piano. Zij treden op in de Hippolytuskerk in Middelstum (Concordiaplein 1) en spelen werken van hun nieuwe cd “Festivo”. Het programma bestaat uit diverse stijlen en is geschikt voor jong en oud.Harm en Noortje
Harm en Noortje zijn bekende musici, in binnen- en buitenland. Beiden zijn ook regelmatig te zien en te horen bij de uitzendingen van Nederland Zingt van de EO. Al vele jaren worden Harm en Noortje als begeleiders gevraagd bij koren. Daarnaast zijn ze ook vaak samen in hun instrumentale concerten te beluisteren. Dit jaar komt hun vierde cd uit, getiteld “Festivo”.

Festivo

Het repertoire van “Festivo” bestaat uit licht klassieke werken, geestelijke hymns, populaire melodieën en traditionals. De cd begint met het bekende Halleluja van Handel met orgel, panfluit en pauken, gevolgd door het prachtige stuk “In His love”. Harm en Noortje spelen werken van Bizet zoals De Parelvissers en de Toreador Grand March. Ook het indrukwekkende Highland Cathedral, dat vaak op een militaire taptoe te horen is, wordt op geheel eigen wijze vertolkt. Het slotnummer van de cd is “Sylvia” van de dwarsfluitist Thijs van Leer. Dit nummer wordt wat steviger neergezet en met flair gespeeld.

Noortje in de Crystal Cathedral


Concert
Tijdens het concert in Middelstum zullen Noortje en Harm veel van deze muziek laten horen, afgewisseld met enkele orgelsolo’s. Kortom, een bijzonder concert voor iedereen!
Het concert begint om 20.00 uur. De toegang is € 9 voor volwassenen. Kinderen tm. 12 jaar betalen 4 € en een gezinskaart kost 28 € (maximaal 2 volwassenen). De kaarten zijn vanaf 19.15 uur verkrijgbaar aan de kerkzaal. Er is een cd tafel aanwezig, waar ook de nieuwe cd “Festivo” verkrijgbaar zal zijn.

Dit concert is onderdeel van een serie Pinkster- en Zomerconcerten die Noortje en Harm in juni en juli door het hele land maken. Meer informatie over de andere data en locaties is te vinden op:

www.noortjevanmiddelkoop.nl en www.harmhoeve.nl

 

 DVD Kerst met Gavotte

 

 

 
LTC BEDUM bestaat 100-jaar!
Gepubliceerd op dinsdag 07 juni 2011
LTC BEDUM bestaat 100-jaar

In de week van 18-25 juni 2011 gaat de tennisvereniging dit met veel activiteiten met genodigden, leden en oud leden vieren!
(voor programma www.ltcbedum.nl )

Ben je in het verleden lid geweest én heb je geen uitnodiging ontvangen én wil je de receptie óf het feest op zaterdag 25 juni a.s. bijwonen, meld dit dan s.v.p. zo spoedig mogelijk
per email aan: Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

Voor informatie:
telefoon 050-8519851 ’s avonds.
 
Lawn Tennisclub Bedum bestaat deze maand 100 jaar
Gepubliceerd op zondag 05 juni 2011

“Op een warme zondagmiddag in juni 1911 kwam een aantal Bedumers bij elkaar om de wenselijkheid te bespreken van de oprichting van een tennisvereniging. Deze Bedumers hebben de daad bij het woord gevoegd en richtten nog in dezelfde maand de Lawn Tennisclub Bedum op”. Zo staat het vermeld in de annalen van de LTC Bedum.

Lawn Tennisclub Bedum bestaat deze maand 100 jaar

Van 18 juni tot 25 juni a.s. organiseert de LTC Bedum onder de noemer van “Honderd jaar tennis in Bedum” een jubileumweek voor de basisschooljeugd van Bedum, de eigen jeugd- en seniorleden, de 50+tossers en de lady's van de vereniging en van andere bij de KNLTB aangesloten verenigingen.
Rode draad in het programma is het nostalgisch Lijfering toernooi, zoals de clubkampioenschappen in het verleden werden genoemd naar de oud-voorzitter en erelid van de vereniging Hilko Reinder Lijfering (1905-1994) .

De activiteiten voor de basisschooljeugd zijn inmiddels gestart. Alle kinderen uit de groepen 3 tot] en met 8 krijgen, vooruitlopend op de Jubileumweek, een aantal keren tijdens de gymnastieklessen tennisles van de trainer van de LTC Bedum. Deze tennisclinics worden afgesloten met het oplaten van ballonnen en streettennis bij en tijdens de  activiteiten van Opmaat op 18 juni.
Indien men als basisschooljeugd na afloop lid wordt krijgt men een gratis lidmaatschap, excl. trainingen, voor de rest van het jaar 2011 als cadeau van de 100-jarige.

Zondag 19 juni zal om 10.30 uur de vlag met het nieuwe logo worden gehesen en vervolgens zal een tennispartijtje plaats vindt tussen het oudste spelend lid en het jongste lid.
Woendagmorgen 22 juni kunnen de 50+ tossers deelnemen aan een gezamenlijk ontbijt. En daarna hun gebruikelijke partijtje tennissen. De middag van deze dag is ingeruimd voor de jeugdleden met een jeugdmiddag met verrassende activiteiten en aansluitende een barbecue.
In samenwerking met de KNLTB wordt er op donderdag 23 juni een Lady's Day georganiseerd. Vrijdagavond 24 juni vindt een barbecue plaats voor leden, hun partners en eventuele kinderen. Tijdens de barbecue zullen de teams die de voorjaarscompetitie met het kampioenschap bekroonden worden gehuldigd. Ook zullen de finales van de junioren worden gespeeld om het clubkampioenschap in hun categorie.

De Jubileumweek wordt op zaterdag 25 juni afgesloten met een radio Noord uitzending “Noord op Stee” vanuit het clubgebouw van de LTC Bedum. Tijdens de radio uitzending vinden ook de finales van de senioren plaats om het clubkampioenschap.
's Middags recipieert het Bestuur in het clubhuis en 's avonds zullen De Kösters de festiviteiten in het kader van het 100-jarig bestaan voor leden en oud-leden muzikaal afsluiten.

Oud-Bedumer en ook oud-lid van de LTC Bedum Arjen Robben heeft de vereniging een gesigneerd FC Bayern München shirt en gesigneerde ballen geschonken. Het shirt en de gesigneerde ballen worden bij opbod verkocht. De hoogste bieders zullen tijdens de afsluitende feestavond bekend worden gemaakt.

Zie voor het programma: www.ltcbedum.nl/100 .

 
DWA/Argo sluit competitie af met verlies
Gepubliceerd op zondag 05 juni 2011

De korfballers van DWA/Argo hebben na het kampioenschap dat ze vorige week bereikten, zaterdag hun laatste wedstrijd verloren. Tegenstander Nij Quick Libben was erg gebrand op revanche en wist in een goede tweede helft DWA/Argo op achterstand te zetten. Het werd 7-13. De korfballers hebben nu vakantie en beginnen in september met een nieuwe veldcompetitie. DWA/Argo zal dan een klasse hoger uitkomen.

DWA Argo sluit competitie af met verlies - Bedum 4 juni 2011

Zaterdag stond DWA/Argo wederom met een aantal invallers tussen de lijnen. Harro Schuuring en Erik Muller stonden net als de afgelopen wedstrijden in de basis voor de geblesseerde André Pettinga en Leo Schuuring. Deze keer was ook Marianne Lanenga niet in de gelegenheid om te spelen en haar plaats werd ingenomen door de 16 jarige Karen Oostmeijer.
Ondanks het feit dat DWA/Argo met alle invallers in een gewijzigde opstelling stond, wist de thuisploeg toch een voorsprong te nemen in het begin van de wedstrijd. Jacob Schram en Marieke Slangenberg zorgden voor 2-0 en vervolgens benutte Gert Jan Stulp een aan Henriette Jansma toegekende strafworp. Hierna zorgden de gasten van Nij Quick Libben voor de eerste treffer, zodat er 3-1 op het scorebord kwam te staan. Jacob Schram maakte 4-1 van afstand en op dat moment leek er nog geen vuiltje aan de lucht. Wel maakte de Friese ploeg uit Rinsumageest en Birdaard het DWA/Argo erg lastig. Vooral in het uitbrengen van de bal naar de aanval maakte DWA/Argo te veel fouten. Hierdoor kwam de verdediging van de kampioen steeds meer onder druk te staan. Nij Quick Libben slaagde er dan ook in om met drie treffers op rij weer op gelijke hoogte te komen. Het laatste woord voor de pauze was weer aan DWA/Argo: aanvoerder Jacob Schram verzilverde een strafworp en bepaalde zo de ruststand op 5-4.

Na de thee wist Nij Quick Libben gauw het initiatief van de wedstrijd over te nemen. Binnen enkele minuten scoorden de gasten drie maal op rij, waardoor DWA/Argo tegen een achterstand aan keek. Het draaide niet lekker bij de thuisploeg, waarbij ook duidelijk was dat de warmte en het feit dat het kampioenschap al binnengesleept was, niet positief bijdroegen aan de prestaties. Wel kon Jacob Schram met twee treffers nog zorgen voor 7-7, maar vervolgens was de koek op bij de thuisploeg. Coach André Pettinga zette nog een aantal A-spelers in, maar het tij kon niet meer gekeerd worden. Nij Quick Libben wist na twee gemiste strafworpen uiteindelijk toch het gat van de korf te vinden en liep weg naar 7-13. Bij deze stand floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en voor het einde van het seizoen. Dit seizoen heeft, getuige een aantal blessures, voor een aantal spelers van DWA/Argo net even te lang geduurd, maar werd wel bekroond met een kampioenschap in de zaal en een kampioenschap op het veld. Hierdoor zal de ploeg volgend seizoen weer het gehele jaar in de derde klasse uitkomen. De korfballers zullen de komende weken nog wat clubactiviteiten hebben, zoals een kampweekend voor de jeugd en een afsluitende clubdag. Dan is het vakantie, waarna in augustus weer met de voorbereiding van het nieuwe seizoen gestart wordt.

Scores DWA/Argo: Jacob Schram (5), Marieke Slangenberg en Gert Jan Stulp (allebei 1).

Uitslagen:
DWA/Argo  - Nij Quick Libben  7-13
WIK’34    - NKC              10- 9
Frigro    - Boelenslaan      20- 5


Eindstand:
DWA/Argo          12-20        175-116
Frigro            12-19        158- 90
Nij Quick Libben  12-17        134-106
Veenwouden        12-13        135-138
WIK’34            12- 9        107-153
Boelenslaan       12- 6        110-151
NKC               12- 0        106-171

 
Open training CVVB op 15 juni as
Gepubliceerd op zondag 05 juni 2011

Open training CVVB op 15 juni 2011 sportpark Bedum

“Open voetbaltraining” bij CVVB op 15 juni as.  Voetbal is een sport waarbij twee ploegen een wedstrijd spelen op een grasveld. Zo'n ploeg bestaat uit 11 spelers, 1 keeper en 10 veldspelers, voor F- en E-teams uit 7 spelers, 1 keeper en 6 veldspelers. Het doel van voetbal is om de bal in het doel van de tegenstander te krijgen. Je mag de bal aanraken met je voet en andere lichaamsdelen maar niet je handen of je armen. Het spel wordt geleid door een scheidsrechter. Deze ziet er op toe of alles volgens de regels loopt.

Dat wist je natuurlijk al, maar je kan het nu ook een keer zelf ervaren! In de komende Pinkstervakantie, op woensdag 15 juni as. geven de trainers van CVVB een “Open training”.
Tijdens deze training kan iedereen in de leeftijd van 5 tot 12 jaar ervaren hoe zo’n training er bij CVVB uitziet. Jongens en meisjes die er wel eens over denken om te gaan voetballen, maar dat nog nooit bij een club gedaan hebben kunnen kijken of voetballen bij een club net zo leuk is als dat hun klasgenootjes beweren.
Naast de klasgenootjes van al wat oudere voetballende jongens en meiden verwelkomen we ook jongere kinderen in de leeftijd van 5 en 6 jaar getuige ook het volgende bericht dat recent in de interne nieuwsbrief van CVVB heeft gestaan:

CVVB wil starten met mini’s, H-pupillen of kabouters

Enige tijd geleden is in het bestuur van CVVB afgesproken dat men ook kinderen in de leeftijd van 5 en 6 jaar oud de gelegenheid wil geven om spelenderwijs steeds harder en doelgerichter tegen een bal te trappen. Hoewel de details hiervan nog niet helemaal zijn vastgelegd wil ik u bij deze uitnodigen om met uw kleinste jongens en meisjes toch vooral de “Open Training” op 15 juni te komen bezoeken. Uiteraard zijn wij naast deze jongens en meisjes zelf ook altijd geïnteresseerd in ouders, broers of zussen, die een rol willen spelen in het begeleiden van de mini’s zoals we ze bij CVVB willen gaan betitelen. Ervaring in de Opvang van kinderen zou helemaal fantastisch zijn, misschien iets voor een ‘maatschappelijke stage’?

Hoe verloopt deze middag?

Voorinschrijving is niet vereist! Iedereen die deze middag tijd en zin heeft kan zich tussen 14:15 en 14:30 melden in de kantine van het Sportpark om zich in te schrijven, waarna de training zelf zal worden gegeven van 14:45 tot 16:00 uur.

Speciale kleding of schoeisel is niet vereist, maar het spreekt voor zich dat sport- of voetbalschoenen en sportkleding wel handig zijn.

Wij hopen op prachtig weer en zijn niet bang voor een paar druppels regen!

Meisjes en Jongens, grijp je kans! - CVVB, MEER DAN VOETBAL

 
Meer...
<< Begin < Vorige 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 Volgende > Einde >>

Resultaten 4981 - 5040 van 5373

Gerelateerde artikelen

Advertisement

Agenda - er gebeurt veel meer in de gemeente Bedum

         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM