Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Lokaal Nieuws
BVGB en College bezoeken Eldorado Zuidwolde
Gepubliceerd op woensdag 28 september 2011

Het college van b. en w. van Bedum bracht op dinsdag 27 september samen met een delegatie van het bestuur van de BvgB een bezoek aan Bloemen en Plantencentrum ‘Eldorado’ in Zuidwolde. De bestuurders werden ontvangen door directeur/eigenaar Gerrit Kamphuis.


Klik op foto voor vergroting.

Het bedrijf kent een lange traditie. Het werd opgericht in 1929 door de grootvader van Gerrit Kamphuis. Aanvankelijk was het een gemengd agrarisch bedrijf, dat onder meer vollegronds groente teelde. Na de Tweede Wereldoorlog legde Kamphuis zich toe op de teelt van druiven, komkommers, witlof en meloenen.

Klik voor vergroting

In de jaren ’70 van de vorige eeuw vindt de overstap naar de kweek van bloemen en planten plaats. De verkoop aan particulieren neemt vanaf midden jaren ’80 verder in belang toe. De oppervlakte aan kassen groeit naar de huidige 8.000 vierkante meter. In 1993 werd een verkoopkas geopend. De verkoop aan particulieren is inmiddels uitgegroeid tot de belangrijkste pijler onder het bedrijf. De onderneming levert verder bloemen en planten aan de bloemenveiling in Eelde.

Klik voor vergroting

Directeur Kamphuis zegt nauwelijks last te ondervinden van de economische crisis. ”We hebben zelfs een prima voorjaar gedraaid”.  Hij onderstreept het belang van een transparante bedrijfsvoering: “Ik betrek het personeel overal bij. Dat houdt ze creatief en betrokken.

Eldorado kent 17 vaste werknemers en een aantal oproepkrachten. Het centrum is gevestigd aan Boterdiep Wz in Zuidwolde.

Het Bedumer college en het bestuur van de Bedumer bedrijvenvereniging gaan ongeveer vier keer per jaar op bedrijfsbezoek in de gemeente.  

 
nYe Klap Bedum tot woensdag 09.00 uur gestremd
Gepubliceerd op maandag 26 september 2011

Spoedreparatie noodzakelijk;

De nYe Klap in de Verbindingsweg in Bedum is vanaf maandag, 26 september tot woensdag 28 september om 09.00 uur gestremd voor alle verkeer. De brug moet worden gerepareerd. Een onderdeel op het westelijk landhoofd is kapot en wordt vervangen.

Image
nYe Klap maakt klapperend geluid.

Met de spoedreparatie reageert de gemeente op klachten van omwonenden. Die meldden dat de brug een lawaai maakt als er verkeer overheen rijdt.

Onderzoek naar de oorzaak van het ‘klapperen’ van de brug bracht de beschadiging aan het landhoofd aan het licht. De gemeente wil reparatie daarvan niet uitstellen. Uitstel zou kunnen leiden tot meer schade.

Verwacht werd dat de brug alleen maandag gestremd was. Wegens onvoorziene omstandigheden duurt de stremming tot woensdagochtend 09.00 uur.

De ondernemers op het Bedumer bedrijventerrein zijn door de gemeente schriftelijk ingelicht over de stremming. Verkeer van en naar het bedrijventerrein wordt omgeleid via Boterdiep Oz, Gele Klap, Noordwolderweg/Industrieweg.

 
Bedum.nl vernieuwd
Gepubliceerd op maandag 26 september 2011

Wie bedum.nl bezoekt, treft met ingang van 28 september een volkomen andere gemeentelijke website. De gemeente Bedum heeft de oude website vervangen om haar bezoekers beter van dienst te kunnen zijn.

Bedum.nl vernieuwd

Sneller en beter zoeken
Bezoekers vinden informatie nu sneller op Bedum.nl. Een veelgehoorde klacht in de afgelopen jaren was dat de zoekfunctie onvoldoende werkte. Dat euvel is nu opgelost.

Abonneren op bekendmakingen

Met de nieuwe website kunnen bezoekers zich abonneren op bekendmakingen uit de wekelijkse mededelingenrubriek. Wie wil weten of er bijvoorbeeld een omgevingsvergunning in de buurt van de eigen woning is aangevraagd, wordt dan gratis per mail op de hoogte gehouden. Ook alle lokale wet- en regelgeving is opgenomen op Bedum.nl

Gemeentewinkel
De gemeentewinkel is het digitale loket van de gemeente waar zaken geregeld, besteld en betaald kunnen worden. Deze ondergaat binnenkort een facelift. In de toekomst kan men er nog meer zaken regelen met de gemeente.

Toegankelijker
Bedum.nl is nu beter toegankelijk voor mensen met een beperking of bezoekers met een andere voorziening dan een gewone computer. Met een toegankelijke website is iedereen in staat de site te bezoeken. Teksten zijn (nog) beter leesbaar en ook zoekmachines vinden de informatie sneller.

Samenwerking
De vervanging van de website van Bedum is tot stand gekomen in samenwerking met de gemeenten Winsum en De Marne (BMW-gemeenten). Gezamenlijk hebben de BMW-gemeenten een nieuw systeem aangeschaft. Winsum lanceerde de nieuwe site als eerste. Na Bedum volgt De Marne met een nieuwe site.

 
DWA/Argo grijpt weer naast de punten
Gepubliceerd op zondag 25 september 2011

De korfballers van DWA/Argo uit Winsum en Bedum hebben afgelopen zaterdag voor de vierde achtereenvolgende maal verloren. In Nijeholtpade wist VIOS na een ruststand van 7-3 het verschil in de tweede helft te handhaven. Het werd uiteindelijk 16-12.

DWA Argo grijpt weer naast de punten - Bedum 24 september 2011

DWA/Argo speelde zonder Catharina Oostra. Zij werd zaterdag vervangen door de 15-jarige Natasja Schuuring, die haar debuut in de basisopstelling maakte. Verder zat Roelf Smedema weer als interim-coach op de bank, voor de van een operatie herstellende trainer-coach André Pettinga.
De wedstrijd kwam langzaam op gang, want pas in de elfde minuut werd het eerste doelpunt gemaakt. Henriette Jansma was namens de gasten van DWA/Argo trefzeker. Het antwoord van VIOS kwam nog in dezelfde minuut en direct daarna nam de thuisploeg het initiatief. Via 3-1 wist DWA/Argo toch weer langszij te komen door treffers van wederom Henriette Jansma en Jacob Schram. Hierna stokte het echter bij de combinatieploeg. VIOS daarentegen ging steeds beter draaien en kon hierdoor gemakkelijk uitlopen naar 7-3. Dat was ook de ruststand.

Na de pauze kwam DWA/Argo beter uit de kleedkamers terug. De aanvallen werden in hoger tempo gespeeld en na negen minuten had DWA/Argo al vier keer gescoord. Marianne Lanenga (2 maal), Henriette Jansma en Gert Jan Stulp zorgden dat de wedstrijd weer wat spannender werd. VIOS had zelf twee maal gescoord, waardoor er 9-7 op het scorebord stond. Toch kon DWA/Argo niet dichterbij komen. Steeds als de ploeg op een verschil van twee treffers kwam, wist de thuisploeg weer het gat te vergroten. Zo liep de wedstrijd via 10-7, 10-8 door een mooie treffer van Natasja Schuuring en 12-8 naar 14-12. De resterende tijd werd steeds korter en de gasten konden niet dichterbij komen. In de laatste fase nam DWA/Argo nog iets meer risico, maar de Friezen profiteerden vakkundig van de ruimte die hen werd geboden. Zo kon de thuisploeg uitlopen naar de 16-12 eindstand en stond DWA/Argo voor de vierde achtereenvolgende maal met lege handen.

De Winsumers en Bedumers konden tevreden zijn over het spel in de tweede helft, maar willen graag hun eerste punten pakken. Daarvoor is zaterdag de volgende kans. Dan komt Leeuwarden naar sportpark Schillegeham in Winsum. Die wedstrijd begint om 15.30 uur.
Scores DWA/Argo: Henriette Jansma (5), Jacob Schram, Gert Jan Stulp en Marianne Lanenga (allen 2), Natasja Schuuring (1).

Uitslagen:
VIOS                 - DWA/Argo         16-12
Kinea                - DES              16- 6
Leeuwarden           - Club Brothers    16-13
Wêz Fluch/Wêz Warber - VKC/AROBantenne   9-13


Stand:
Kinea                 4-7
VIOS                  4-5
Club Brothers         4-5
Leeuwarden            4-5
VKC/AROBantenne       4-4
DES                   4-4
Wêz Fluch/ Wêz Warber 4-2
DWA/Argo              4-0

 
CVVB met tien man langs Viboa
Gepubliceerd op zondag 25 september 2011
CVVB met tien man langs Viboa - Bedum 24 september 2011
 
Nadat er vorige week op eigen veld met 5-2 was verloren van LTC, gingen de Bedumers nu op bezoek bij Viboa uit Winsum. Na de grote nederlaag tegen LTC had het zeker wat recht te zetten en dit gebeurde. Na 90 zenuwslopende minuten eindigde de wedstrijd in een 0-1 eindstand, waardoor de Bedumers de drie punten mee naar huis namen. Een groot compliment, want al na 4 minuten stonden de roodhemden met tien man.
 
In de eerste vijf minuten van de wedstrijden werd meteen duidelijk dat het een aantrekkelijke en open wedstrijd zou kunnen worden. Viboa kwam er in deze fase al gevaarlijk uit, maar het was CVVB dat de score opende via een zuiver doelpunt van Eddy Koopman. Helaas werd deze treffer door de leidsman afgekeurd, op aangeven van de grensrechter, voor buitenspel.
Een minuut daarna ging Diepeveen van Viboa, vanuit buitenspelpositie, alleen op doel af. De uitgekomen Martijn van de Wal was echter te laat om de bal weg te werken, waardoor hij Diepeveen naar de grond werkte. De scheidsrechter, die overigens een prima wedstrijd floot, zag geen andere oplossing dan de rode kaart. Het gevolg hiervan was dat Eddy Koopman ook het veld moest verlaten, want voor hem kwam doelman Richard Gerdes in de plaats.

Door de rode kaart werd deze aantrekkelijke en open wedstrijd al meteen verstoord. Het was nu aan CVVB om vooral in te zakken en niks weg te geven. Daardoor was het Viboa de lakens uitdeelde en vanaf achteruit de CVVB defensie kapot probeerde te spelen. In de eerste helft was het Viboa dat twee keer op voorsprong dacht te komen. Beide goals werden afgekeurd wegens buitenspel. De gehele eerste helft hield hetzelfde beeld. Viboa was steeds in de aanval en CVVB probeerde er af en toe uit te komen via de sterke Davy Jurna en de snelle buitenspelers Soeratmin Venema en Jake Smit. Helaas kwam het niet verder dan enkele afstandschoten en een corner, die helaas geen gevaar opleverden. Doordat Viboa in de eerste helft nog een aantal kansen om zeep hielp, gingen beide ploegen de rust in met 0-0.
 
CVVB ging de tweede helft op dezelfde voet verder. Alleen Jordy van Haag bleef achter in de kleedkamer en zijn plaats werd ingenomen door Frank Langedijk. Door in te zakken op eigen helft en met de juiste concentratie en vechtlust probeerde CVVB het doel schoon te houden. Doordat CVVB de zaken met 10 man goed op orde had, hadden de Winsummers moeite met de opbouw. Dit gebeurde veelal via hun backs, die toch in de opbouw het minste uit de bus kwamen van alle elf in het veld. CVVB hield stand en Viboa kon in de beginfase ook niet echt gevaarlijk worden.
 
In de 70e minuut versierde Davy Jurna een vrije trap op de helft van Viboa. Dit was één van de weinige keren dat de luchtmacht van CVVB mee naar voren kon komen. Richard de Boer ging achter de bal staan. Hij draaide het leer prima het strafschopgebied in en daar was het Davy Jurna die de bal prima binnenkopte, 0-1. Alles wat binnenin en om het veld CVVB was ging uit hun dak, want vanuit het niets stonden de Bedumers op voorsprong.
Daarna werden het 20 zenuwslopende minuten. Viboa begon meer aan te zetten, maar daardoor ontstond er ook meer ruimte voor Davy Jurna. CVVB bleef geconcentreerd en stond goed in de organisatie. Viboa werd in de slotfase van de wedstrijd wel erg gevaarlijk vanuit een aantal corners. Één van deze corners werd op de doellijn knap gepakt door Richard Gerdes. Toch was het nog even billen knijpen toen Nick Oostmeijer vanuit een corner de bal bijna in eigen doel werkte. Gelukkig waren daar nog paal en lat om CVVB op voorsprong te houden. CVVB mocht in deze slotfase ook nog op 0-2 komen. Na een goede combinatie van Davy Jurna en Erik Setz, mocht Davy Jurna alleen op doel af gaan. Hij had zeker 30 meter de tijd om te bedenken hoe hij de bal binnen kon werken, maar helaas bracht de keeper redding op zijn stift.
 
Na het eindsignaal was de vreugde aan CVVB kant groot. Vanaf de 4e minuut met 10 man strijdend voor een 0-0 stand en dan op deze manier met de volle winst naar huis gaan, is zeker een compliment waard. De ploeg van Rolf de Boer heeft zaterdag laten zien dat het ook met veel strijd, beleving en de juiste concentratie en organisatie een wedstrijd kan winnen. Daarnaast bleven de jongens tot aan de laatste minuut bokje staan voor elkaar, wat eigenlijk een nog groter compliment waard is. Met deze drie punten in de zak zal CVVB de komende week zich gaan richten op de ontmoeting met HZVV.
 
 
Scoreverloop:
 
71’       0-1      Davy Jurna
 
Opstelling:
Martijn van de Wal; Jordy van Haag (46’Frank Langedijk), Wilco Stolwijk, Bas Springer, Nick Oostmeijer; Richard de Boer, Soeratmin Venema (77’ Erik Setz), Jake Smit, Erwin Pomstra, Eddy Koopman (5’ Richard Gerdes) en Davy Jurna.
 
DIO Bedum opent ijzersterk in de 1e divisie
Gepubliceerd op zondag 25 september 2011

Het vorig seizoen gepromoveerde herenteam van DIO Bedum mag het dit seizoen opnieuw proberen in de 1e divisie. Drie jaar geleden probeerde men dit ook, maar toen helaas zonder veel succes. Kan de huidige selectie dit niveau nu wel aan, is de grote vraag. De eerste wedstrijd van de competitie was hiervoor een belangrijke graadmeter. De mannen van het trainersduo Klaas de Vries en Jef Hummel moesten in de eerste wedstrijd aantreden tegen de reserves (2e team) van Dynamo uit Apeldoorn. Deze  ploeg  eindigde vorig jaar in vrijwel dezelfde samenstelling  op de vierde plaats in de 1e divisie en mocht als tegenstander van formaat worden gezien. Met andere woorden iedere set welke door DIO gewonnen werd in sporthal de Beemden was meegenomen moet het trainersduo gedacht hebben.

DIO Bedum opent ijzersterk in de 1e divisie

Bij DIO Bedum zijn libero Peter van Houdt (gestopt)en paser/loper Mark Danhof (Donitas) vertrokken. Voor de libero positie hebben de Bedumers Mark Snippe van Sudosa aangetrokken en daarnaast is Marten Kloosterman  van SV Merna de selectie komen versterken. Verder  is middenman Frank Mulder verhuisd naar de buitenpositie. Voor het overige staat er het zelfde team als vorig jaar.

DIO startte met Tinus Berghuis en Maurits Sikkema op de hoofdaanval posities, Tobias Havinga en Hilbert van der Zee op de middenaanval , Wytze Koop op diagonaal, Thijs Homan als spelverdeler en Mark Snippe als libero.

De eerste set opende DIO Bedum  direct scherp. Met degelijk volleybal en vooral goed blokkerend werk stond Dynamo al snel op een 10-3 achterstand. Een door de apeldoorners aangevraagde time-out veranderde hier weinig aan en DIO stoomde rustig door. De blokkeerders van Dynamo kregen in deze set weinig grip op de DIO aanvallers, waardoor deze ondanks wat kleine slordigheden, vrij gemakkelijk een 25-15 op het scorebord konden zetten.  Aan de koppies bij DIO zag je enige verbazing over het feit dat het zo gemakkelijk ging.

De verwachting dat Dynamo na dit set verlies meer weerwerk zou bieden kwam in de tweede set al snel uit. Er werd feller en scherper gespeeld door Dynamo, terwijl DIO meer fouten ging maken, wat resulteerde in een kleine achterstand voor de thuisploeg. Op de stand 6-7 liet libero Mark Snippe een perfect staaltje verdedigen zien wat vervolgens prima werd afgemaakt door Maurits Sikkema, waardoor de stand weer gelijk was. Vervolging ging de strijd tot 18-18 gelijk op, waarna Dynamo weer meer fouten begon te maken en DIO gemakkelijk weg kon lopen om ook deze set naar zich toe kon trekken met 25-21. Wat ook nu weer opviel was de sterke blokkering bij DIO, die vijf keer direct scoorden en met veel remmende blokkeringen de aanvallers bij  DIO via de side-out alsnog liet scoren.

Ook in het derde bedrijf waren de mannen van Dynamo niet in staat om het DIO bolwerk te doen wankelen. Rustig en degelijk werden de reserves van Dynamo vanaf het begin onder druk gezet. Een perfecte doorspeelbal van de prima spelende spelverdeler Thijs Homan en vlak daarna een snoeihard doorkomen van Wytze Koop gaf de tegenstander ook weinig hoop op een kanteling in de wedstrijd. Dynamo begon geforceerd te spelen waardoor het aantal fouten van hun zijde alleen maar groter werd. Zo werd ook deze set een prooi voor DIO zonder al te veel spanning en inspanning 25-16.
De vierde set begon DIO slordig en leek Dynamo uit op enige revanche voor de reeds verloren drie sets. Al snel was de stand 2-6 in het voordeel van Dynamo en leek DIO zich neer te leggen bij een 3-1 overwinning, wat op zich al een prima prestatie was.  Deze conclusie bleek  wat voorbarig, want onder aanvoering van Maurits Sikkema werd al snel weer geknokt voor ieder punt. Deze set lieten de mannen van Dynamo ook zien waar toe ze in staat waren. Met name door het midden kwamen ze nu flitsend door en had het blok van DIO even niet het juiste antwoord. Bij DIO werden Hilbert van der Zee en Tinus Berghuis gewisseld voor Gerben Geertsema en Frank Mulder. Punt voor punt kwam DIO weer dichterbij om uiteindelijk op 20-20 weer gelijk te komen, waarbij Maurits Sikkema en Wytze Koop voorop gingen.  Toen vervolgens tot twee keer een driemans DIO blok de bal deed terug stuiteren in het Dynamo veld,  was de pijp leeg bij de mannen uit Apeldoorn. Een in het net geslagen bal bracht de stand op 24-21 en een foute pass op de serve van Wytze Koop op 25-21. Hiermee was een duidelijke 4-0 overwinning en de volle buit van vijf punten een feit.

Het is misschien nog wat vroeg om definitieve conclusies te trekken, maar deze wedstrijd liet zien dat DIO in goeden doen  een tegenstander van formaat is voor ieder team in deze divisie. Kan men dit niveau vasthouden dan moet men zich moeiteloos kunnen handhaven. De volgende week volgt de eerste uitwedstrijd tegen de heren van Longa in Lichtenvoorde

 
Verslag jaarlijkse feestavond OSO Bedum
Gepubliceerd op zondag 25 september 2011

Verslag jaarlijkse feestavond OSO Bedum - Bedum 24 september 2011

OSO - OVERLEGORGAAN SAMENWERKENDE OUDERENBONDEN BEDUM.


Bedum, 24 september 2011.

De jaarlijkse feestavond voor de ouderen in Bedum, georganiseerd door het OSO, het Overlegorgaan van de Samenwerkende Ouderenbonden in de gemeente Bedum werd op vrijdag 23 september 2011 in het Trefcentrum gehouden.

Er werd dit jaar een avondvullend concert verzorgd door het Provinciaal Senioren Orkest Groningen onder leiding van Bert Kosmeier en met medewerking van musicalsoliste Carolien Berends.

Het was jammer dat er maar ruim 60 belangstellenden waren, die genoten van het prachtige afwisselende programma. Het aantal bezoekers valt toch erg tegen op ongeveer 400 leden van de 3 bonden samen, terwijl ook niet-leden welkom waren.
Vicevoorzitter De Kiviet opende de avond en heette alle aanwezigen van harte welkom. In het bijzonder wethouder M. van Dijk en mevrouw A. Zuurveen, die namens de Stichting Welzijn Bedum als gast aanwezig was.

Verder een welkom voor het orkest P.S.O.G met deze keer ongeveer 60 muzikanten en mevrouw C.P.L. Mourits-Nobel van de KBO, die 2 eigen gedichten zal voordragen.
De voorzitter gaf in zijn opening een overzicht van de komende activiteiten van de Bedumer ouderenbonden en OSO, waaronder bezoek aan het Kerstconcert op 17 december in Martini Plaza en een nieuwe voorlichtingsmiddag betreffende de OV-Chipkaart.

Wethouder Van Dijk gaf een overzicht van enkele actuele zaken en vooruitzichten op het op gebied bouwactiviteiten voor senioren.

Betreffende het centrumplan Bedum zijn de gevolgen voor eventuele nieuwbouw van Bederawalda en De Schakel zover uitgewerkt, dat nieuwbouw kan komen op hetzelfde terrein. Mogelijk komen er winkels op de begane grond aan De Vlijt. Voorlopig is sprake van ongeveer 45 wooneenheden voor senioren op dezelfde locatie, maar er is veel te zeggen voor een groter aantal op de mooie centrumlocatie.

De avond werd verder uitstekend geleid door de presentatrice Caty Kalk van het PSOG.

Na afloop van het concert ontvingen de wethouder, de dirigent, de soliste, de presentatrice en mevrouw Mourits een bos rozen en veel dank van het publiek met een warm applaus.

De avond werd volgens traditie besloten met het zingen van het Grunnens Laid en een wel thuis van voorzitter De Kiviet.


Met vriendelijke groet,

B. van der Scheer.

 
Hervormingsdag 31 oktober 2011 in Bedum
Gepubliceerd op zaterdag 24 september 2011

Op maandag 31 oktober 2011 is het Hervormingsdag. Dan wordt er weer herdacht dat in 1517  95 stellingen door Martin Luther op de deur van de slotkapel te Wittenberg, Duitsland werden geslagen.

Hervormingsdag 31 oktober 2011 in Bedum

Uiteindelijk leidde het verzet van Luther tot een breuk met de Rooms-katholieke Kerk. In de 16de zijn toen de protestantse kerken ontstaan.

Herdenking
De drie Protestantse gemeenten in Bedum willen graag aan deze (kerk)historische ontwikkelingen op een eigentijdse wijze aandacht besteden. Uit dankbaarheid tot God gaan de drie Protestantse gemeenten een bijeenkomst organiseren op D.V. maandag 31 oktober a.s. in de monumentale Goede Herder Kerk aan de Schultingastraat 1 (hoek Emmalaan) te Bedum.

Het programma is afwisselend samenzang, zangkoor uit de Hervormde Gemeente en orgelsolo door Peter van Dijk. De heer Dr. W.M. Dekker, predikant van de Hervormde Gemeente te Mastenbroek (PKN) zal spreken over o.a. Luthers ontdekking  en de betekenis van de Reformatie voor vandaag. En vervolgens hoe we vandaag tegen de kerkelijke verdeeldheid aankijken. Is er een vorm van oecumene na te streven? Er is gelegenheid om over het thema door te spreken. De avond begint te 19.45 uur. Er is een pauze met koffie e.d.. De avond zal omstreeks tien uur worden afgesloten. Het geheel staat onder leiding van dominee A. van der Sloot, predikant van de Gereformeerde Kerk vrijgemaakt te Bedum.

Voor nadere inlichtingen kunt u contact opnemen met Bert (A.) Hoorn, telnr. 050 3013997 of per e-mail: Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Uitslag eerste herfstcompetitiewedstrijd op 24 september
Gepubliceerd op zaterdag 24 september 2011

Uitslag eerste herfstcompetitiewedstrijd op 24 september Hengelsportvereniging Bedum

De eerste herfstcompetitiewedstrijd op 24 september had de volgende resultaten.

1.K. Goudemond   28 stuks 6440 gram 156,8 punten
2.A. Visser      34   ,,  2500   ,,  84      ,,
3.B. v.d. Scheer 24   ,,  2100   ,,  64      ,,


Bijzonder jammer, dat er niet meer deelnemers waren om bij uitzonderlijk goed weer enige uren vissend langs de waterkant door te brengen. Op deze mooie zaterdag waren er echter vele andere activiteiten,  waarvan de vele deelnemers ook van het mooie weer profiteerden.
Wellicht zijn er bij de volgende wedstrijden weer meer deelnemers, anders begint het op een bestuurswedstrijd te lijken.

Op zaterdag 8 oktober wordt de tweede herfstcompetitiewedstrijd gehouden van 07.30 – 13.30 uur in de wateren van Hunsingo.

De dinsdagmiddagcompetitie van september wordt op 27 september besloten. Na afloop bepaling van de eindstand over de 3 beste wedstrijden per persoon en verdeling van de vleesprijzen.

Zaterdag 1 oktober wordt het 6 e Leefnetconcours van het District Hunsingo gehouden vanuit het Trefcentrum in Bedum. Inschrijving vanaf 06.30 uur.  Inleg € 6,00. Altijd vleesprijs. Het beperkte viswater wordt voor de start bepaald. Vissen tot 14.00 uur. Dan komt weegploeg langs.

Eventuele opzeggingen voor 1 oktober melden bij de secretaris. Ook graag mogelijke adreswijzigingen, zodat de nieuwe VISpassen correct op naam gesteld kunnen worden en ook geen fouten ontstaan bij het verspreiden van contributiebrieven en VISpassen.

 
€ 5902.05 voor KWF Kankerbestrijding, bedankt!
Gepubliceerd op vrijdag 23 september 2011

Bedum -  De collecte voor KWF Kankerbestrijding in Bedum en Onderdendam heeft € 5902.05 opgebracht, een fantastisch resultaat.  We willen alle vrijwilligers weer hartelijk bedanken. Dit jaar stond er voor het eerst een collectebus bij het Kruidvat op de toonbank voor diegene die de collectant gemist had. Een gift mag altijd nog worden overgemaakt op giro 26000 ten name van KWF Kankerbestrijding in Amsterdam.

€ 5902.05 voor KWF Kankerbestrijding, bedankt!

Met het geld dat de collectanten hebben opgehaald blijft KWF Kankerbestrijding zich inzetten voor minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven. Dat doet zij echter niet alleen, maar samen met patiënten, onderzoekers, artsen, donateurs en vrijwilligers.

Samen moeten én kunnen we tegen kanker strijden
Door de vergrijzing van de bevolking en omdat kanker eerder ontdekt wordt, zal het aantal kankerpatiënten de komende jaren sterk toenemen.  De strijd tegen kanker is dan ook nog niet gestreden. Ondanks de goede resultaten hebben we nog een lange weg te gaan want helaas overlijden er nog jaarlijks 38.000 mensen aan kanker. Er is nog een lange weg te gaan. Wetenschappelijk onderzoek blijft daarbij nog steeds heel hard nodig. De KWF-afdeling Bedum dankt daarom iedereen voor zijn of haar bijdrage aan deze collecte.

 
Meer...
<< Begin < Vorige 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 Volgende > Einde >>

Resultaten 4861 - 4920 van 5431

Gerelateerde artikelen

Agenda - er gebeurt veel meer in de gemeente Bedum

         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM