Wielerronde van Bedum
Algemeen Plaatselijk Belang Bedum
Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Evenementen Agenda BedumColumns

Historie


    rss newsfeed logo 25px.jpg
Volg Bedumer.nl op Twitter 
Lokaal Nieuws
Derby CVVB – Omlandia 5 maart 2011
Gepubliceerd op woensdag 02 maart 2011

Beste voetballiefhebbers. Afgelopen week was m,n oog gevallen op het topaffiche in de nieuwe Topklasse Harkemase Boys-HHC Hardenberg echter er kwam een kink in de kabel. Op de site van Omlandia en Viboa stond een voorbeschouwing van Ursula Sennema op de wedstrijd Omlandia-Viboa en deze voorbeschouwing deed mij besluiten om deze in ere herstelde derby te bezoeken.

Derby CVVB – Omlandia 5 maart 2011

Met als gevolg de inspiratie voor deze voorbeschouwing op de eveneens in ere herstelde derby CVVB-Omlandia. Onze vereniging heeft jarenlang gebivakkeert in de 4e klasse van de knvb en heeft in die jaren menig duel uitgevochten met de tegenstander van vandaag Omlandia en dat met wisselend succes. Veelzeggend daarvoor was een opmerking van good old Jan Medema afgelopen zaterdag: Waorom speulen ze nou zo slecht en teg,n ons altied zo goud? En zo is het eigenlijk wel want met alle respect het nivo was afgelopen week niet erg hoog maar tegen CvvB komen er altijd andere krachten vrij en spelen onze buurtgenoten of hun leven er vanaf hangt.

Al mijmerend over de goede oude tijd van de derby's schieten er tal van illustere namen door mijn hoofd zoals bij Omlandia: Jan Bijman, Harry Heersema, Arend Groenewold, Gert van Ginkel, Gert Kiel en last but not least Peter Bolhuis en bij CvvB waren cracks uit diezelfde tijd: Eddy Schollema, Peter Schollema, Klaas van de Berg, Peter Berghuis, Roelf Wormeester en Klaas Kruizinga. Een derby die me nog helder voor de geest staat is die van 18 april 1987. Omlandia en Noordwolde strijden dat jaar om de titel met Cvvb dan al op respectabele afstand. Maar goed het is een derby dus haalt Cvvb die dag alles uit de kast trainer Hans van Zandvliet laat z,n ploeg zeer aanvallend en aggressief starten en dat resulteert al snel in een 2-0 voorsprong door doelpunten van Eddy Schollema die uit een strafschop invaller doelman Peter Mekel passeert en Klaas van de Berg die verdediger Arnold Stollinga simpel uitspeelt en daarna alleen voor Mekel geen fout maakt. Cvvb zit op rozen zo lijkt het en Omlandia ziet het kampioenschap steeds verder weg glippen. Aanvoerder Jan Bijman overlegt tijdens de wedstrijd met trainer Eddy Buisman of de tacktiek moet worden aangepast maar Buisman blijft rustig en zegt dat CvvB dit hoge tempo toch niet volhoud hoeveel gelijk zou hij krijgen!! In de tweede helft gaat Jan Bijman na zo,n 10 min. in de spits spelen en zal samen met de ongrijpbare spits Peter Bolhuis de grote plaaggeest worden van CvvB. Bolhuis maakt al vrij snel de 1-2 en CvvB is door het gesleur van Bijman volledig de kluts kwijt en 15 min voor het einde word het 2-2 en opnieuw is het Bolhuis die de trekker overhaald. Nu begint Cvvb zich iets te herpakken en een vrije trap van Wormeester beland helaas op de paal het blijkt een laatste stuiptrekking te zijn van Cvvb. Want Omlandia wil koste wat kost kampioen woeden en gooit met nog een extra aanvaller in de persoon van Eltje Bodde alles op de aanval en met succes. Een weergaloze solo van opnieuw Bijman eindigt met een listig balletje op Peter Bolhuis die uit de draai doelman Kruizinga opnieuw verslaat en zijn hattrick voltooit 2-3!

Omlandia zou dat jaar kampioen worden door op de laatste dag een punt te halen bij De Pelikanen 1-1 doelpunt Anne van de Wijk en zodoende Noordwolde (McDonaldBoys) en De Heracliden met een dat jaar weergaloze Dick Oosterhuis achter zich te houden. CvvB eindigde op de 5e plaats met 6 punten achterstand op de kampioen.

Deze zaterdag heel andere belangen geen kampioens kandidaten maar het degradatie spook ligt op de loer er MOETEN door beide teams punten gehaald worden om uit cq niet in de problemen te komen. Het belang van de wedstrijd is dus duidelijk zoals assistent trainer Remy van der Wal het verwoord "erop of gain vreet,n"!!! Laten we hopen op een mooie middag met uiteraard de punten voor CvvB(ondanks m,n grote sympathie voor Omlandia!) en als schrale troost misschien voor CvvB: Ik heb afgelopen zaterdag geen Bolhuis kunnen ontdekken in het veld bij Omlandia. Gelukkig! Iedereen PLEZIER.

 
26-jarige Bedumer aangehouden op verdenking van auto brandstichting
Gepubliceerd op dinsdag 01 maart 2011

26-jarige Bedumer aangehouden op verdenking van auto brandstichting

Bedum - De politie heeft dinsdagmorgen een 26-jarige inwoner van Bedum aangehouden op verdenking van brandstichting van een auto en twee pogingen daartoe. De incidenten vonden plaats in september en december 2010 in de woonplaats van de verdachte. De politie onderzoekt of de man meer weet van een twintigtal andere autobranden in Bedum en omgeving.

De verdachte, die vrijwilliger is bij het Bedumer brandweerkorps, is ingesloten voor verhoor.

Aanwijzingen
De politie heeft aanwijzingen dat de verdachte betrokken is bij de brandstichting op 27 december en de pogingen brandstichting halverwege september. In de nacht van 26 op 27 december ging in de Grotestraat een bedrijfsauto in vlammen op. In de nacht van 18 op 19 september werd geprobeerd op de hoek Kwikstaart met de Patrijs twee auto’s in brand te steken. Deze pogingen mislukten doordat een buurtgenoot alert reageerde toen een verdachte persoon bij een auto rondscharrelde.

Autobranden
Tussen 2009 en februari dit jaar waren in de plaats Bedum 20 (poging) brandstichtingen van auto’s. In de eerste periode van 2010 werden in dorpen in de omgeving van Bedum ook autobranden gesticht. Vanwege de branden werd in het eerste kwartaal van 2010 een onderzoek gestart naar branden en vernielingen in Bedum en omgeving. Gedurende dat onderzoek werden meerdere personen aangehouden voor vernielingen en het stichten van kleine brandjes. Tijdens het onderzoek werden geen nieuwe branden gesticht. De eerste poging tot brandstichting ná het onderzoek vond 19 september plaats in de omgeving van de Kwikstaart en de Patrijs. Twee dagen later ging in Loppersum een auto in vlammen op. De politie onderzoekt de 20 (poging) brandstichtingen in Bedum en 6 in de gemeenten Loppersum en Ten Boer.

Burgerparticipatie
Om burgers te betrekken bij het politiewerk en de heterdaadkracht te vergroten, werd in november 2010 Burgernet geïntroduceerd in de gemeente Bedum. Burgernet is na de brand in de Grotestraat niet ingezet omdat er geen omschrijving was van de verdachte. Bovendien was het tijdstip dusdanig laat dat een melding via Burgernet geen gewenst effect zou hebben. Na de brand in de Grotestraat is door de politie wel een intern sms-alert ingezet. Dit systeem houdt in dat alle in Bedum woonachtige politiemensen een sms kregen. In deze sms werd vermeld dat er een brand was geweest en dat men werd opgeroepen om uit te kijken naar een verdachte situatie.

Foto 112middelstum.nl

 
Bekeuringen bij verkeerscontrole
Gepubliceerd op maandag 28 februari 2011

De politie heeft donderdagmiddag 24 februari 2011 bij een verkeerscontrole op de Beneluxweg ( de ringweg)  in Groningen 8 bekeuringen uitgeschreven.

Image

Automobilisten werden op de bon geslingerd voor het negeren van het inhaalverbod bij de afsluiting van één rijstrook bij wegwerkzaamheden. De controle was gericht op diegenen die tot het allerlaatste moment doorreden en vlak voor de "matjes" voor de pijlwagen invoegden. Hierbij was het inhaalverbod al ruimschoots genegeerd. Deze controle werd door de "nette" weggebruikers als zeer positief ervaren. Ook veel Bedumers maken gebruik van de ringweg. Men is dus gewaarschuwd dat er van tijd tot tijd controle is!

 
ChristenUnie Bedum en de Ontsluiting van Bedum
Gepubliceerd op zaterdag 26 februari 2011

Vlak voor de Provinciale Statenverkiezing van 2 maart profileren de politieke partijen zich nog even. Als je de verkiezingsborden aanschouwt, die in de gemeente Bedum geplaatst zijn dan kun je er geen pap van maken. Wat een chaotisch overzicht van de verschillende politieke partijen.

De Christen Unie heeft bij het verkiezingsbord bij de rotonde op de hoek Groningerweg / Waldadrift daar iets aan toegevoegd. Een spandoek wijst de lezer op : “MAAK BEDUM VEILIG”. Die tekst hebben we eerder gelezen. De spandoek werd eerder gebruikt in de aanloop naar de Gemeenteraadsverkiezingen van maart 2010. De Christen Unie Bedum had als één van haar speerpunten in hun verkiezingsprogramma voor de gemeenteraad opgenomen, dat er een betere ontsluiting van Bedum moest komen. Toen werden er op verschillende plaatsen spandoeken  opgehangen, onder anderen met de tekst “VRACHTVERKEER BEDUM UIT” en “MAAK BEDUM VEILIG”  Dinsdag 1 december 2009 had de Christen Unie  in alle vroegte een ‘brug’ gespannen over het Boterdiep ter hoogte van de Wroetende Mol. Hier was symbolisch een brug verrezen die een ontsluitingsrichting wil aangeven naar de Eemshavenweg.

ChristenUnie Bedum en de Ontsluiting van Bedum 26 februari 2011

 
Met deze actie van de ChristenUnie, die door hen zelf werd omschreven als een “ludieke”actie  maakte ze één van haar speerpunten bekend voor de gemeenteraadsverkiezingen op 3 maart 2010: een ontsluiting ten noorden van Bedum. De ChristenUnie schrijft op haar website dat ze  zich graag sterk wil maken om deze ontsluiting ook letterlijk op de provinciale kaart te krijgen. Fractievoorzitter van de Christen Unie Bedum  Jan Berghuis gaf in de gehouden Algemene Beschouwingen van 2009 aan: " dat een rondweg om Bedum veel nijpende verkeersproblemen voor ons dorp en voor Onderdendam zou wegnemen. Daar moet onze gezamenlijke inzet op gericht blijven."

ChristenUnie Bedum en de Ontsluiting van Bedum 26 februari 2011

Tussen 2009 en nu 2011 heeft de fractie van Christen Unie Bedum  zich tot nu toe afzijdig gehouden van de discussie rondom de ontsluiting van Bedum. Doodse stilte!  In de raadsvergadering van december 2010 merkte Jan Berghuis naar aanleiding van de aankondiging van de handtekening actie door Gemeentebelangen Bedum voor ontsluiting van Bedum op, dat  “ de Christen Unie waarschuwt voor te hoge verwachtingen bij burgers. Met 1000 handtekeningen heb je nog geen nieuwe weg. Volgens Jan Berghuis zal er een aanzienlijke bijdrage gevraagd worden van alle Bedumers.” In de laatste Raadsvergadering van 17 februari moest hij erkennen dat door de vele aandacht en de succesvolle handtekeningen actie de 'ontsluiting van Bedum' wel op de provinciale agenda is gekomen. 

 
Provincie gaat nieuwe bomen planten langs Groningerweg
Gepubliceerd op vrijdag 25 februari 2011

Provincie gaat nieuwe bomen planten langs Groningerweg

De gemeente Bedum heeft overleg gehad met de provincie Groningen over de bomenkap langs de Groningerweg tussen Bedum en Ellerhuizen. Daaruit is gebleken dat er nieuwe bomen herplant worden. Dat worden mogelijk essen. Die boomsoort is ook aan de oostkant van de weg te vinden.

De kap die onlangs plaats had, hield verband met de slechte toestand van de bomen. Daardoor leverden ze een gevaar op voor het verkeer.
De bomen die nog aan de westkant van de weg staan, blijven voorlopig ongemoeid. De herplant heeft pas plaats als de werkzaamheden aan het fietspad achter de rug zijn. Het fietspad wordt verbreed en kwaliteit ervan wordt verbeterd. Die werkzaamheden starten eind van dit jaar en zijn naar verwachting in de loop van 2012 klaar. Daarna heeft aan de westkant van de weg dus herplant.

 
Eerste Bedumer Winterloop brengt € 13.053,- op
Gepubliceerd op vrijdag 25 februari 2011

Ruim 2 weken terug werd de Eerste Bedumer Winterloop gehouden ten bate van het KWF. Wij mogen rustig stellen dat dit een groot succes is geworden.

De dames Ada Bakker & Sietske Dijkhuis van de plaatselijke afdeling van het KWF hebben gisteren het binnen gekomen geld geteld en zijn op een totaal bedrag uitgekomen van € 13.053,-. Een geweldig resultaat!

Eerste Bedumer Winterloop brengt € 13.053,- op

Dinsdag 1 maart zal de coördinator van de kankerbestrijding mw. Ingrid Ludden de cheque in ontvangst nemen. Dit zal gebeuren in de winkel van bakker Hoekstra aan de Kerklaan 2 in Bedum om 16.30 uur.

 
CVVB krijgt The Knickerbockers op bezoek
Gepubliceerd op vrijdag 25 februari 2011

CVVB krijgt The Knickerbockers op bezoek

BEDUM - Zaterdag speelt CVVB haar zeventiende competitiewedstrijd van dit seizoen. De Groninger studentenploeg The Knickerbockers is dit keer de tegenstander in Bedum.

De eerste confrontatie eindigde in een 0-3 overwinning voor de roodhemden. Aangezien het in 1E erg spannend is kunnen beide ploegen de punten goed gebruiken. Grote vraag is dan ook wie er met de drie punten vandoor gaat.

De wedstrijd op sportpark Langs de Lijn in Bedum begint om 14.30 uur.

 
Groninger verdacht van internetoplichting
Gepubliceerd op vrijdag 25 februari 2011

Groninger verdacht van internetoplichting 24 februari 2011

De politie heeft begin van de week 8 proces-verbalen opgemaakt tegen een 21-jarige internetoplichter uit Groningen.

De Groninger bood goederen, zoals mobiele telefoons, op Marktplaats.nl te koop aan. In totaal reageerden acht personen. Zij maakten geld over, maar de bestelde spullen werden niet geleverd. De zaak kwam aan het rollen toen twee gedupeerden aangifte deden. Tijdens het onderzoek bleek dat acht mensen door de Stadjer waren opgelicht. De zes personen, die geen aangifte hadden gedaan, werd verzocht om alsnog aangifte te doen. Vier gedupeerden besloten, zelfs na het verzoek van de politie, geen aangifte te willen doen. De totale schade van de vier gedupeerden bedraagt 615 euro. Het totale schadebedrag van de acht opgelichte personen is ruim 1100 euro.

Zijn er ook personen uit de gemeente Bedum, die gedupeerd worden door internetoplichting, dan kunnen zij aangifte doen via www.mijnpolitie.nl . De politie heeft het dossier afgerond en stuurt dit naar justitie.

 
Toneelvereniging MITNKANDER uit Bedum zoekt leden
Gepubliceerd op donderdag 24 februari 2011

Wij zijn een enthousiaste groep mensen die op de woensdagavond repeteert. Maar we willen graag meer leden bij onze club.

Image

Ook vooral tegen de mannen zeggen wij, schroom niet je op te geven. Wij willen graag ook jongere mensen bij onze club. Lijkt het je leuk toe om te acteren of het willen leren, kom dan eens langs.

Dus lijkt het jou wat om af en toe eens in een andere gedaante te kruipen, kom dan vrijblijvend langs op een repetitie -avond of neem gerust contakt op. Voor informatie over een optreden of voor het bijwonen van een repetitie kunt u bellen naar Jannie Senneker - v.d. Veen, tel. 050 30 14657.

Zie ook www.mitnkander.nl

 
CVVB verliest met grote cijfers
Gepubliceerd op donderdag 24 februari 2011

CVVB heeft zaterdag met maar liefst 6-0 verloren in en tegen Holwierde. De ploeg van trainer Rolf de Boer kon 55 minuten lang prima mee komen en maakte tot die tijd ook bij vlagen aansprak op de gelijkmaker. Twee knullige goals vlak na rust brachten de Bedumers op een 3-0 achterstand. Doordat de ploeg bleef aanvallen liep de uitslag uiteindelijk op tot 6-0.

Image

CVVB begon de wedstrijd met een aantal wijzigingen. Pieter van de Zee en Hans Vos zaten een schorsing uit, waardoor Wilco Stolwijk een plek achterin afdwong. Erik Setz keerde ook terug in de basis na een schorsing.
CVVB begon de eerste minuten slap. In de eerste minuten werden een aantal afspraken niet nagekomen, waardoor Holwierde de bovenliggende partij was. Na 15 minuten kwam Holwierde dan ook op een 1-0 voorsprong, Kurt kon na een goed afgelegde voorzet vrij inschieten.
Na deze goal kwam CVVB wat meer in het spel. Het had de wind in de rug en won vaker de tweede bal dan Holwierde dit deed. CVVB kwam er bij vlagen voetballend aardig uit, maar tot echt grote kansen leidde dit niet. Het bleef van beide kanten slap en er was weinig beleving te proeven op het veld in Holwierde. Vlak voor rust kreeg Soeratmin Venema de grootste kans voor CVVB. Zijn inzet werd echter knap gepakt door de doelman van Holwierde.

Na rust kwam CVVB fel uit de kleedkamer. Het zette Holwierde, wat nu de wind mee had, meteen onder druk. CVVB speelde hierdoor wel op de helft van Holwierde, maar weer dwong het geen echte grote kansen af. De eerste 10 minuten van de tweede helft leek het er op dat CVVB misschien nog wel terug zou komen in de wedstrijd.
Het plan van de Bedumers kon in de 60e minuut de prullenbak in. In de 57e minuut gaf de wisselvallig fluitende arbiter een strafschop, na een handsbal van Richard de Boer. Kasto’s inzet werd eerst goed gepakt door Richard Gerdes, maar doordat er geen spelers van CVVB meeliepen kon hij de bal in 2e instantie makkelijk binneschieten. Vlak na deze 2-0 kwam CVVB knullig op een 3-0 achterstand. Soeratmin Venema wilde de bal wegwerken uit het eigen zestien meter gebied. Doordat de bal bleef hangen raakte hij het leer niet goed, waardoor de bal voor de voeten van Karakaya belandde. Karakaya wist hier wel raad mee en schoot de bal simpel binnen.
Het verdere verloop van de wedstrijd was misschien wel een beetje geflateerd. CVVB kreeg in het laatste half uur nog eens 3 doelpunten om de oren, waardoor de einduitslag uiteindelijk op 6-0 kwam te staan.
Het was vandaag een goede les voor de jonge groep, die vandaag in het veld stond. Na de 3-0 hadden zij toch een klap te verwerken en deze kwamen ze niet te boven.
CVVB zakt door het verlies naar de 10e plaats, maar blijft nog steeds zicht houden naar boven.
Zaterdag 26 februari wacht weer een belangrijke wedstrijd, dan komt The Knickerbockers op bezoek in Bedum.

Opstelling:
Richard Gerdes; Frank Langedijk, Wilco Stolwijk, Richard de Boer, Nick Oostmeijer; Peter Langeland (64’ Eddy Koopman), Erik Setz(80’ Sander Roorda), Erwin Pomstra, Soeratmin Venema(75’ Martijn Doorn); Hans Setz en Jake Smit.

Wedstrijden 26 februari 2011
Image

 
Meer...
<< Begin < Vorige 81 82 83 84 Volgende > Einde >>

Resultaten 4861 - 4920 van 5033
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM