Wielerronde van Bedum  
Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
                                         Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Lokaal Nieuws
Zaterdag 28 mei open huis in Bedum
Gepubliceerd op zondag 22 mei 2011

In het plan Ter Laan IV in Bedum is zaterdag 28 mei a.s een open dag gepland waar u meerdere woningen kunt bekijken en alle nog beschikbare kavels uitgemeten kunt zien in het terrein.In een Plegt-Vos woning type Hazelaar aan de Kuifeend ontvangen we u graag van 11 tot 15 uur in een voor oplevering gereedstaande woning.

Zaterdag 28 mei open huis in Bedum
Woningtype Hazelaar

 
Ook kunt u woningen van het type Beuk en Kastanje bekijken. 

Recent heeft Plegt-Vos besloten weer 12 woningen in productie te nemen waarvan er nog 2 te koop zijn (type Kastanje op kavel 26 voor € 199.500,- en type Plataan op kavel 4 voor € 155.000,-). De oplevering van deze woningen zal rond de jaarwisseling zijn.

Ook wordt dit najaar gestart met de woningen met slaapkamer+badkamer op de begane grond van type Sierkers.

Wij vertellen u er graag alles over en zien u graag op locatie in Bedum op zaterdag 28 mei a.s.

Zie ook website www.nieuwbouwgroniningen.nl

 
GB Bedum geeft haar uitleg aan burgers over de ontsluiting
Gepubliceerd op zaterdag 21 mei 2011

Gemeentebelangen Bedum heeft donderdag 19 mei jl. tijdens een druk bezochte bijeenkomst in het Trefcentrum burgers geïnformeerd over de ontsluitingsmogelijkheden van Bedum. “De kranten staan elke dag  vol met berichten over een mogelijke ontsluiting, waardoor  veel burgers door de bomen het bos niet meer zien.  Ze willen geen woorden maar daden, 2200 handtekeningen spreken voor zich. Er moet na 10 jaar stilte eindelijk aan een oplossing  worden gewerkt, want de situatie van overlast wordt de komende jaren alleen maar erger”, aldus fractievoorzitter GB Annemarie Heite.

GB Bedum geeft haar uitleg aan burgers over de ontsluiting

Pers
Ondanks uitnodigingen naar de pers, was alleen een redacteur van bedumer.nl aanwezig.  Daar kon hij zelf  ervaren,  hoe er uitleg werd gegeven zoals GB dat nodig acht voor de noodzakelijke ontsluiting. Centrale vraag aan College en Raad was in de Raadsvergadering van 21 april “of het mogelijk is om op korte termijn, door het afblazen van de renovatie van N361, een verkennend onderzoek, waarin de verschillende ontsluitingsvarianten op hoofdlijnen met elkaar te bespreken.”
GB had vele bewoners in de woonwijk Ter Laan via een brief van harte uitgenodigd om de uitleg aan te horen. Daarnaast was er in de Nieuws en Advertentieblad de Bedumer de uitnodiging opgenomen., waardoor iedere inwoner er kennis van kon nemen.
Het College van B. & W. heeft gemeend om in een schrijven aan de Raadsleden  en via en persbericht hier aandacht aan te schenken. Het persbericht spreekt  in de aanhef reeds van “ College geeft duidelijkheid over mogelijke ontsluiting van Bedum.”  In de Ommelander Courant van 19 mei was de kop gewijzigd in “College geeft helderheid over ontsluiting van Bedum”.  Bij zo een aansprekende kop boven een artikel denk je. Yes, nu zal het college opening van zaken geven en duidelijk en helder vertellen hoe het college de weg bewandeld om tot een voorstel te komen voor de noodzakelijke ontsluiting. Maar helaas het is niets anders dan zich afzetten tegen datgene waarmee oppositiepartij GB  haar zienswijze onder de aandacht tracht te brengen.

Informatieavond
Dat bleek ook op de informatieavond.  “Er is door GB enorm hard gewerkt om de noodzakelijke ontsluiting voor het dorp Bedum inzichtelijk te krijgen.  Wij hebben informatie ingewonnen, tellingen verricht, vele gesprekken gevoerd, zoals met de werkgroep N361, met ambtenaren op het provinciehuis, met NLTO, met directie DOMO. We hebben ons breed laten informeren, en daarop ons voorstel gebaseerd. En die houdt alleen in dat er op zo kort mogelijke termijn verschillende ontsluitingsvarianten besproken moet worden. De ernstige overlast van het vele vrachtverkeer, over de Stationsweg en de Wilhelminalaan roept erom. ”aldus Anne Marie Heite.

Geen enkel raadslid van de andere fracties op de openbare informatieavond was aanwezig. Er was op dezelfde avond ook een ABZ  commissievergadering, in het Gemeentehuis. maar ook van de overige raadsleden  was niemand aanwezig. Wel aanwezig was een lid van de werkgroep N361. Hij onthulde tijdens de bespreking dat de werkgroep N361 de afgelopen dagen was opgeheven, vanwege het afblazen van de plannen voor de N361. “Het is voor wat betreft de renovatie N361 over en uit. De gereserveerde gelden zullen worden ingesteld voor projecten in Noord Nederland. En daar zou dus ook de ontsluiting in Bedum voor in aanmerking komen”, aldus het werkgroeplid.  
GB presenteerde haar quick scan, een verkennend onderzoek waarin de ontsluitingsvarianten op hoofdlijnen met elkaar zijn vergeleken. “Er is bij de invulling van het bestemmingsplan voor Ter Laan 4 uitgegaan van een oost-west verbinding tussen Ten Boer en Sauwerd, via de noordkant van het spoor. Maar met het stopzetten van de N361 is die mogelijkheid van de baan. Ook betekent deze noordelijke variant bijna zeker dat er een spoorwegtunnel moet komen van vele miljoenen en dat Ter Laan 3 en 4 niet worden ontsloten.  In de raad kregen we de handen niet op elkaar om deze discussie met elkaar te voeren” gaf Heite aan. “Het woord is nu dus aan dit college en deze collegepartijen. Zij wisten al jaren geleden dat het vrachtverkeer zo zou toenemen. Het wordt hoog tijd dat er nu eindelijk eens een antwoord komt op de vraag wat ze dan al die jaren hebben gedaan, wat ze de komende jaren gaan doen, wanneer ze dat gaan doen, wat het gaat kosten en wat de consequenties zullen zijn voor de inwoners”, sprak Heite.

Bestemmingsplan
Heite ging ook uitgebreid in op de beschuldigingen van de collegepartijen dat GB dom en onbetrouwbaar zou zijn omdat ze een vraag stelde die betrekking had op het bestemmingsplan van Ter Laan 4. “Natuurlijk ga je niet zo maar bestemmingsplannen herzien”, legde Heite uit. “Maar als de situatie aanzienlijk is veranderd dan getuigt het juist van politieke moed om opnieuw naar alle uitgangspunten van 5 jaar geleden te kijken. De collegepartijen vinden dat er geen ingrijpend gewijzigde omstandigheden zijn, maar zeg nu zelf, de wereld is toch compleet veranderd sinds 2007? We zitten in een kredietcrisis, de huizenmarkt zit finaal vast, de overheid moet gigantisch bezuinigen, de krimp heeft Bedum gevaarlijk dicht genaderd, het vrachtverkeer neemt exponentieel toe en de N361 gaat niet door. Al deze factoren hebben invloed op de ontsluiting van Bedum. Als dat niet ingrijpend is, dan weet ik het ook niet meer”, zei Heite.

Huiswerk
“Dit college moet uit de wachtstand komen, want oplossingen komen nu eenmaal niet als een vette, gebraden kip je mond in vliegen. Ze moet nu eindelijk eens zelf haar eigen huiswerk gaan maken in dit dossier. Dan is ze als de provincie haar onderzoeken heeft afgerond tenminste een volwaardige gesprekspartner”. GB sloot de avond af met een positief gevoel. “We hebben alles gedaan wat in ons vermogen ligt en het onderwerp echt op de kaart gezet bij alle betrokken partijen”, aldus Heite. “De bal ligt nu bij dit college. We zijn erg benieuwd waar ze mee gaat komen en zullen alle ontwikkelingen uiteraard op de voet blijven volgen. Dat zijn we verplicht aan 2200 bezorgde burgers die hun handtekening hebben gezet”

De aanwezigen hadden nog vele vragen, maar één punt was duidelijk. Er moet hard ingezet worden op een spoedige ontsluiting van Bedum. Het vele vrachtverkeer en de te verwachten uitbreiding hiervan vraagt erom!

 
OMLOOP VAN BEDUM, WIELERSPEKTAKEL in Bedum dinsdag 21 juni
Gepubliceerd op zaterdag 21 mei 2011

Dinsdag 21 juni op  “de langste dag”  is het weer zover. Bedum is dan weer helemaal in de ban van de fiets. Een éénmalige dorpsactiviteit, ingesteld in 1983, naar aanleiding van 100 jaar spoorlijn Groningen – Delfzijl, is in de loop van de jaren uitgegroeid tot een waar wielerspektakel. Naast de grote wielerronde zal er een prominentenkoers met duofietsen worden gehouden.


Voor de 28ste  keer zal de bekende Omloop van Bedum www.omloopvanbedum.nl   worden gehouden. Zowel voor de renners als voor het publiek een aantrekkelijk en  spectaculaire wielerronde. De wielerronde is weer als eerdere jaren. Start en Finish is op de Molenweg voor de RABObank. De renners rijden vervolgens Boterdiep W.Z. waarna er over de Wilhelminalaan en Stationsweg zal worden gereden om vervolgens op de Molenweg op de finish af te gaan. De 120 renners kunnen de 100 kilometer, die gereden moet worden,  in 53 rondes vele premiesprints op hun naam schrijven. De renners komen graag naar Bedum vanwege een veilig en mooi parcours in het centrum van het dorp Bedum. Het is daarbij ook één van de snelste parcoursen van Nederland, met topsnelheden van 70 km. per uur!

Voor de vele bezoekers is het aantrekkelijk om vanaf  de zijlijn te zien hoe snel en elegant de wielrenners de 100 kilometer afleggen.
Het bestuur van de Stichting Wielerronde Bedum verwacht weer veel renners uit binnen- en buitenland.

Een gezellige braderie, blijft op dezelfde plek in het centrum van Bedum. “ Samen met de horeca van Bedum zal deze braderie er zeer aantrekkelijk uit zien. De hele dag kan men genieten van de prachtige draaiorgel “PRONKJEWAIL”uit Groningen. En in de avond zullen enkele dweilorkesten het publiek gezellig vermaken. Daarmee heeft de organisatie vele activiteiten op poten gezet, om er een prachtige  MIDZOMERAVOND spektakel van te maken”, aldus het bestuur.

Het bestuur bestaat momenteel uit Johan Arends, Piet Lanting, Jaap Lijfering, Henk Panneman, Bé Huizing en Henk van der Velde(voorzitter).

Bedum hoopt op dinsdag 21 juni vele bezoekers te ontvangen. Zij zullen ontdekken dat er veel  te beleven valt voor en tijdens de 28ste  Omloop van Bedum.

 
Wouter komt zwaar ten val in Olympia's Tour
Gepubliceerd op zaterdag 21 mei 2011

De succesvolle wielrenner Wouter Haan uit Bedum is dinsdag 17 mei in de tweede etappe van Olympia's Tour zwaar ten val gekomen. In de etappe van Hoofddorp naar Noordwijk knalde de 19 jarige Haan na ongeveer 60 km van de 150 kilometer lange rit tegen een paaltje.

Wouter komt zwaar ten val in Olympia's Tour - Bedum 21 mei 2011

“ik zie eruit als een mummie, helemaal onder de witte tape”, verteld Wouter Haan met enige humor.  Zijn verwondingen waren zodanig dat hij moest opgeven. Haan reed op het moment dat het gebeurde in een waaier en zag daardoor het paaltje te laat. Zijn voorganger kon het obstakel nog ontwijken, maar Haan kon geen kant meer op. Hij werd zo’n 5 meter gelanceerd en kwam op de grond terecht.

Haan werd in de ambulance naar een ziekenhuis in Hoofddorp afgevoerd. Hij heeft diverse schaafwonden en een gekneusde rib en zal de komende weken rustig aan moeten doen.

Haan heerste de afgelopen weken in het noordelijke wielerpeloton. Wij hopen dat Haan op 21 juni as. weer voldoende is hersteld om tijdens de wielerronde van Bedum te kunnen schitteren.

 
Nieuwe president DNB komt uit Bedum
Gepubliceerd op vrijdag 20 mei 2011

De nieuwe president van De Nederlandsche Bank (DNB), Klaas Knot (44 jaar), komt van oorsprong uit Bedum. Klaas Knot is geboren in Onderdendam aan de Bedumerweg, waar zijn vader een fourage en veevoeder handel had.

Klaas Knot
Klaas Knot

De 44-jarige Knot wordt vrijwel zeker vrijdagmiddag benoemd tot opvolger van Nout Wellink. Knot studeerde economie en promoveerde aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Hij is voor één dag in de week hoogleraar Geld en Bankwezen aan de RuG. Verder is hij topambtenaar bij het ministerie van Financiën en een adviseur van minister Jan Kees de Jager. Knot wordt voor zeven jaar benoemd.

Knot moet leiding gaan geven aan de cultuuromslag die de politiek eist bij De Nederlandsche Bank. Die is nodig omdat DNB in de ogen van velen steken heeft laten vallen tijdens de kredietcrisis in dossiers rond het faillissement van DSB Bank, de verkoop van ABN Amro en het debacle rond de failliet gegane IJslandse internetspaarbank Icesave.

Tegelijkertijd krijgt Knot als president een belangrijke taak op het gebied van het monetaire beleid en zal hij als centralebankpresident zijn rol spelen binnen het overleg in de Europese Centrale Bank in Frankfurt.Zie ook: 1 juli 2009 - Oud-Bedumer Klaas Knot nieuwe directeur Financiële Markten en plaatsvervangend TG

 
Grote knal doet veel Bedumers schrikken
Gepubliceerd op vrijdag 20 mei 2011

Een grote knal omstreeks 13:32 uur deed de huizen schudden in Bedum. Sommige mensen hoorden zelfs twee knallen. Mensen gingen de straat op om te kijken of er iets te zien was. In heel Noord Nederland was de knal te horen. 

Volgens diverse twitter berichten zou het gaan om twee F16 straaljagers van vliegbasis Volkel (Zeeland) die door de geluidsbarrière gingen.De twee straaljagers volgden een verkeersvliegtuig vanuit België waar geen radiocontact mee mogelijk was. Waarom de twee piloten besloten om nog boven de provincie Groningen door de geluidsbarriére te vliegen is onbekend.

Grote knal doet veel  Bedumers schrikken
Straaljager gaat door de geluidsbarrière

Gewone passagiersvliegtuigen vliegen met een snelheid van ongeveer 1000 kilometer per uur. Als een vliegtuig sneller gaat dan 1200 kilometer per uur gebeurt er iets opvallends. Er komt een knal. Ze zeggen dan dat het vliegtuig door de geluidsbarrièrre vliegt. Alleen straaljagers kunnen zo snel vliegen. Door zo'n geluidsknal kunnen zelfs ramen van huizen kapot gaan.


Uitleg geluidsbarrière (Engels gesproken)

 
Nieuwe Administratie & Advieskantoor in Bedum
Gepubliceerd op vrijdag 20 mei 2011

Sinds maart 2011 heb ik mijn eigen administratie- en advieskantoor geopend. Dit heb ik gedaan na 33 jaar als adviseur in loondienst bij een grote bank te hebben gewerkt. Medema Administratie & Advies is gevestigd aan de Molenweg 5 te Bedum.

Greetje Medema
Greetje Medema

In mijn vorige baan heb ik als adviseur veel ervaring en kennis opgedaan in de financiële wereld. Door de ervaringen en de kennis die ik bij de bank heb opgedaan wil ik u graag helpen met inzicht in uw financiën, zodat u zich geen zorgen meer hoeft te maken om uw financiële zaken. Dat deze goed, volgens uw wensen, geregeld zijn. Voor nu en voor later.

Verder is voor mij persoonlijk contact en wederzijds vertrouwen erg belangrijk. Van hieruit kan ik inspelen op uw vragen en wensen. Ik bied u een compleet pakket van administratieve- en fiscale diensten aan voor zowel de particulier, als ook voor de  zzp’er en de kleine onderneming. Tevens zal ik voor de particulieren inzetbaar zijn voor zaakwaarnemingen, executeurswerkzaamheden en bewind voering. In een persoonlijk gesprek spreken we af welke werkzaamheden ik voor u ga doen en wat de wederzijdse verwachtingen zijn.

Ik werk met vaste prijsafspraken. Hierdoor weet u waar u aan toe bent. Ik verkoop geen financiële producten en ontvang dus geen provisies. Dat is uw garantie voor mijn onafhankelijkheid.

Zoekt u een betrouwbare adviseur, neem dan contact met me op. Ik zet graag mijn kennis en ervaring voor u in.

U kunt mij bereiken via mijn website www.medemaadministratie.nl of via telefoonnummer 050-3011558.

U kunt zowel een afspraak maken bij mij op kantoor, als bij u thuis.

 
Eerste familiedag Stichting Veteranen Noord – Nederland was een groot succes
Gepubliceerd op vrijdag 20 mei 2011

Meer dan 65 Veteranen en familieleden hebben afgelopen zaterdag 14 mei genoten van de familiedag in Speelgoed museum “Kinderwereld” te Roden.

Roden, 14 mei 2011:  Stichting Veteranen Noord – Nederland organiseerde afgelopen zaterdag, in samen werking met Speelgoed museum “Kinderwereld” te Roden, z’n eerste familiedag speciaal voor Veteranen (ex-militairen die uitgezonden zijn geweest), hun partners en kinderen. De Veteranen kwamen uit alle drie de Noordelijke Provincies.


Deze ochtend begon om 09.30 uur met de ontvangst van meer dan 65 Veteranen en familieleden. Hierna volgde een ontbijtbuffet en vervolgens kon iedereen naar hartenlust het museum bezoeken en spelen met alle mogelijke soorten speelgoed zowel binnen als buiten. De plaatsvervanger van de Inspecteur Generaal der Krijgsmacht (IGK), Luitenant-kolonel M.P. Ruedisueli, gaf aan dat zij het goed vond dat Veteranen op deze wijze de mogelijkheid kregen om met elkaar in gesprek te komen en dat er ook aan de partners en kinderen was gedacht. Ook Kapitein van der West van het Veteraneninstituut was op deze familiedag aanwezig. Ook hij was trots op de enorme saamhorigheid onder de Veteranen, hun partners en kinderen. Ook burgemeester H. van der Laan en wethouder G. Alssema van de gemeente Noordenveld kwamen even langs om hun betrokkenheid bij de Veteranen te laten zien. Dit werd bijzonder op prijs gesteld.

Deze Familiedag wordt mede mogelijk gemaakt door de Rabobank Noordenveld West Groningen, Bloemenspeciaalzaak “De Goudsbloem” uit Norg, Sportmassage praktijk SOWELU uit Norg, Klaas Pruim Roden en Stichting Veteranen Noord – Nederland.

Eerste familiedag Stichting Veteranen Noord – Nederland was een groot succes

 
Werkzaamheden Noordzeebrug en kruispunt Noordelijke Ringweg Bedumerweg begin 2012 van start
Gepubliceerd op woensdag 18 mei 2011

De werkzaamheden aan de Noordzeebrug en de reconstructie van de aansluiting van de Noordelijke Ringweg op de Bedumerweg gaan begin 2012 van start. Aanvankelijk zouden de werkzaamheden al in 2007 beginnen, maar toen bleek dat de provincie Groningen de benodigde grond niet kon aankopen, werden deze uitgesteld. Inmiddels heeft de provincie de benodigde grond in bezit en kunnen de werkzaamheden starten. De werkzaamheden gaan tot 2014 duren.

De bewoners in de omgeving worden binnenkort tijdens een inloopavond geïnformeerd over de werkzaamheden. Of dat een openbare bijeenkomst zal zijn, waarbij ook andere geïnteresseerden geïnformeerd worden, is niet bekend. Want ook voor inwoners uit Bedum bijvoorbeeld zal deze langdurige werkzaamheden grote consequenties hebben. De bereikbaarheid van de stad Groningen per auto, maar ook vooral per fiets zal grote vertraging ondervinden.


In 2006 namen Provinciale Staten en de gemeente Groningen een besluit over de uitvoering en financiering van de vervanging van de Noordzeebrug. Provinciale Staten stelden daarbij een krediet beschikbaar van 28,5 miljoen euro. Omdat tussen 2007 en 2011 de prijzen zich ontwikkeld hebben en de kosten gestegen zijn, vraagt het college van Gedeputeerde Staten
Provinciale Staten in plaats van de eerder toegezegde 28,5 miljoen euro een nieuwe krediet beschikbaar te stellen van 30,62 miljoen euro. Ook de gemeente Groningen en het Rijk wordt gevraagd om met dit bedrag in te stemmen.

Klik voor vergroting

Werkzaamheden
De Noordzeebrug wordt verbreed en verhoogd om de vaarweg Lemmer-Delfzijl geschikt te maken voor grotere en bredere binnenvaartschepen (containervaart). Tegelijkertijd wordt in het kader van de reconstructie van de ringweg de aansluiting van de ringweg op de Bedumerweg en op bedrijventerrein De Hoogte aangepast. Om de verkeersdoorstroming te verbeteren, verdwijnen de huidige verkeerslichten bij de aansluiting van de Bedumerweg op de Noordelijke Ringweg. Daarvoor in de plaats komen een rotonde, ongelijkvloerse kruisingen en nieuwe aansluitingen. Ten westen van Noorderhoogebrug komen geluidsschermen

Klik voor vergroting

Klik voor vergroting

 
Bedumer sportterrein geteisterd door criminelen
Gepubliceerd op woensdag 18 mei 2011

Bedum - Het sportterrein aan Sportlaan in Bedum wordt geteisterd door criminelen. In het clubgebouw van de tennisclub in Bedum vond in de nacht van dinsdag op woensdag een inbraak plaats. Een raam werd ingegooid waarna de daders binnen konden komen. De buit bestond uit frisdrank, snoepgoed en een klein geld bedrag. Dit is het derde incident op het terrein dit jaar.

In de nacht van 20 op 21 januari werd in de sporthal aan de Sportlaan ingebroken. Ook hier kwam men binnen via een raam. Vrijdag 22 april werd s' avonds laat brand gesticht in twee containers die tegen de gevel van de sporthal/zwembad stonden. Toen kon, door snel optreden van de brandweer erger worden voorkomen. De politie heeft alle zaken in onderzoek

Bedumer sportterrein geteisterd door criminelen - Bedum 18 mei 2011

Foto's: Robert Swijghuizen/112gr

 
Meer...
<< Begin < Vorige 81 82 83 84 85 86 87 Volgende > Einde >>

Resultaten 4861 - 4920 van 5209

Gerelateerde artikelen

Advertisement

Agenda - er gebeurt veel meer in de gemeente Bedum

         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM