Wielerronde van Bedum
Algemeen Plaatselijk Belang Bedum
Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Evenementen Agenda BedumColumns

Historie


    rss newsfeed logo 25px.jpg
Volg Bedumer.nl op Twitter 
Lokaal Nieuws
DWA/Argo sluit zaalseizoen af met verlies
Gepubliceerd op maandag 13 maart 2017

DWA Argo sluit zaalseizoen af met verlies

Afgelopen zaterdag hebben de korfballers van DWA/Argo hun laatste zaalwedstrijd gespeeld. Deze werd verloren tegen Lintjo uit Oldeberkoop. Het duel kende weinig doelpunten en een ruststand van 4-7. In de gehele wedstrijd wist Lintjo het initiatief te houden en uiteindelijk met de 10-14 winst naar huis terug te keren.

Om 15:30 uur klonk het startsignaal van scheidsrechter Meindertsma uit Gorredijk. Karen Oostmeijer wist al gauw namens de thuisploeg een strafworp te versieren, die Benjamin Pestoor verzilverde. Daarna was het Lintjo dat van zich liet horen, met maar liefst vier treffers op rij, wat de stand op 1-4 bracht. DWA/Argo kwam niet echt op gang in deze wedstrijd en had moeite met het in bezit houden van de bal en het afronden van de kansen. Tom van der Laan (2x) en Mike Bults konden nog wel scoren voor rust, maar het was niet voldoende om met een gelijke stand of een voorsprong te kleedkamers in te gaan. Met rust was het 4-7.

Trainer/coach Henk Sjoerd Westra maakte in de pauze de jongelingen van zijn selectie duidelijk, dat er in principe niks aan de hand was. Er werd goed gespeeld, al kon het nog iets beter, maar er moest met meer plezier gespeeld gaan worden. Er werd in de eerste helft te gehaast gespeeld, waardoor er fouten werden gemaakt. Plezier was wat de Winsumers en Bedumers moesten gaan uitstralen. Dit bleek goed te werken, want Mike Bults kon direct na rust de score weer openen. Hierna vielen de doelpunten om en om. Op een 7-10 stand, wisten Tom van der Laan en Mike Bults twee belangrijke goals te maken, wat de spanning in de wedstrijd weer volledig terugbracht. Bij 9-10 kon Lintjo weer tot een treffer komen, maar Yvonne Schuuring zorgde opnieuw voor aansluiting door van afstand de 10-11 binnen te schieten Toch lukte het de thuisploeg niet om helemaal op gelijke hoogte te komen. Lintjo hield het hoofd koel en trok uiteindelijk aan het langste eind door in de laatste minuten drie treffers op rij te maken. De eindstand werd zo 10-14.

Dit was de laatste zaalwedstrijd voor DWA/Argo van het huidige seizoen. De Winsumers en Bedumers zijn als vijfde geëindigd en hebben zich daarmee gehandhaafd in de 3e klasse in de zaal. Overigens zijn in de klasse nog beslissingswedstrijden nodig om te bepalen wie er kampioen wordt, maar ook om te bepalen wie er gaat degraderen. Alleen de laatste plaats betekent degradatie, maar door de winst van It Fean/Boelenslaan zijn er nu drie ploegen die deze plaats bezetten.
De selectie van DWA/Argo kan zich al gaan opmaken voor het tweede deel van het veldseizoen. Daar is nog een hoop goed te maken, want DWA/Argo staat op een voorlaatste plaats. Er moet hard geknokt worden, maar met een goed zaalseizoen achter de rug is er het volste vertrouwen dat de ploeg zich ook kan handhaven in de 3e klasse op het veld. Op 1 april staat de volgende veldwedstrijd gepland, in Leeuwarden, tegen Pallas’08.

Scores DWA/Argo: Mike Bults (3x), Tom van der Laan (3x), Benjamin Pestoor (1x), Lisette Hamminga (1x), Karen Oostmeijer (1x), Yvonne Schuuring (1x).

Uitslagen:
DWA/Argo  - Lintjo              11-14
Flamingo’s  - DTS (S)           20-14
Harkema  - Elko                 19-28
It Fean/Boelenslaan - Thrianta  15-14

Stand:
Flamingo’s          14-20
Elko                14-20
Thrianta            14-16
Lintjo              14-15
DWA/Argo            14-11
Harkema             14-10
DTS                 14-10
It Fean/Boelenslaan 14-10

 

 
Vergelijk de WOZ waarden van woningen bij u in de buurt
Gepubliceerd op zaterdag 11 maart 2017

Vergelijk de WOZ waarden van woningen bij u in de buurt

Het WOZ-waardeloket biedt u de mogelijkheid de WOZ-waarde van woningen te raadplegen. Het WOZ-waardeloket is bedoeld voor het individueel raadplegen van afzonderlijke woningen.

Het beschikbaar stellen van WOZ-waarden is bedoeld om meer transparantie te bieden over de onderlinge verschillen tussen WOZ-waarden van woningen. De ontvanger van een WOZ-waarde heeft daardoor meer mogelijkheden om te beoordelen of zijn of haar WOZ-waarde correct is.

Om te voorkomen dat dit loket wordt overbelast door massale afname, is een drempelmechanisme ingebouwd. Dit betekent dat er een maximum is gesteld aan het aantal woningen dat u binnen een bepaalde tijdsperiode mag opvragen.

De getoonde WOZ-waarden zijn de formeel door de desbetreffende gemeente vastgestelde WOZ-waarden. De gemeente is dan ook verantwoordelijk voor deze WOZ-waarde.

De getoonde objectkenmerken, zoals bouwjaar en gebruiksoppervlakte, zijn afkomstig uit de Basisregistraties adressen en gebouwen. Ook voor deze gegevens is de gemeente verantwoordelijk.

In dit loket worden getoond de WOZ-waarden zoals de gemeente die heeft geleverd aan de Landelijke Voorziening WOZ (LV WOZ). Wanneer een gemeente nog niet is aangesloten op de LV WOZ, dan zijn van deze gemeente de WOZ-waarden nog niet zichtbaar in dit loket.


Klik hier voor het WOZ-waardeloket

 
Maak een mooie natuur foto - fotowedstrijd van de VVV Bedum
Gepubliceerd op donderdag 09 maart 2017

Maak een mooie natuur foto -  fotowedstrijd van de VVV Bedum

Thema voor de periode van het 1ste  kwartaal 2017 : “Maak een mooie natuur foto ”  Het voorjaar komt eraan !

Een jury, bestaande uit Jolanda Kleij, Eline Onstenk onder leiding van professionele fotograaf Peter Russchen  zal de foto's beoordelen en er een winnaar uit kiezen !

Er zijn reeds prachtige  foto's ingestuurd !  Tot 31 maart 2017  kan men nog voor deze periode een foto insturen!

Door de reacties op deze fotowedstrijd is besloten om elk kwartaal een fotowedstrijd uit te schrijven.

De foto's kunnen per email ingeleverd worden. Dat is voor velen een extra stimulans om mee te doen. 

De voorwaarden zijn :

  • Per deelnemer kan men 2 foto's insturen.  Dat kan via email Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken . Met naam en adres.
  • De deelnemers leveren een bijdrage van 3 euro als ondersteuning voor het werk van de VVV Bedum. 
  • Ben je reeds  VVV - Bedum -donateur of wil je donateur worden  voor 5 euro per jaar,  dan betaal je 2 euro als inschrijving. 

Kom daarvoor tijdens de openingstijden langs bij de VVV Bedum locatie , Kapelstraat 3 .

Een jury, onder leiding van Peter Russchen zal weer met veel plezier de foto's beoordelen en er een winnaar uit kiezen ! Foto's worden eigendom van VVV Bedum en kunnen in publicaties gebruikt worden.

De winnaar ontvangt een VVV bon!  

 
BPK instuif in zwembad de Beemden op dinsdag 28 maart
Gepubliceerd op donderdag 09 maart 2017

Op dinsdagmiddag 28 maart wordt er in zwembad de Beemden te Bedum een instuif voor kinderen van 0 tot 4 jaar en hun ouders gehouden.

Tijdens deze middag maken de kinderen op spelender wijs kennis met water en het zwembad. Deze middag staat in het teken van een levend ganzenbord waar de kinderen actief aan kunnen deelnemen. De mogelijkheid om aan dit evenement deel te nemen is van 13:00 tot 15:30 uur.

De toegang van het evenement is gratis. Tijdens de instuif is het mogelijk om je in te schrijven als deelnemer van de Baby-Peuter groep met als actie dat je in de maand april 50% korting krijgt op het abonnementsgeld.

BPK instuif in zwembad de Beemden op dinsdag 28 maart  

 
60-jarig huwelijk
Gepubliceerd op donderdag 09 maart 2017

60-jarig huwelijk echtpaar Hamming-Eldering uit Bedum

Burgemeester Erica van Lente heeft gisteren woensdag 8 maart, een bezoek aan het echtpaar Hamming-Eldering in Bedum gebracht. Het echtpaar was gisteren 60 jaar gehuwd.

Hendrik Hamming werd op 21 oktober 1934 geboren in Oostwold, gemeente Leek. Jacoba Eldering werd op  21 oktober 1937 geboren in Hoogkerk.
Ze trouwden op 8 maart 1957 in Aduard.
In diezelfde maand namen ze intrek aan de Wolddijk 78 in Noordwolde. Het echtpaar had daar een veebedrijf.
In september 1986 verhuisden ze naar de Tuinbouwstraat in Zuidwolde. In november 1988 gingen ze naar de Noordwolderweg in Noordwolde.
Sinds december 1997 wonen ze op het huidige adres, Bosuil 1 in Bedum. Daarvoor woonden ze kort in Winsum.
Het echtpaar heeft drie zonen van 54, 56 en 59 jaar oud.

 
Open huis Sprank Bedum
Gepubliceerd op dinsdag 07 maart 2017

Open huis Sprank Bedum op zaterdag 18 maart

Op zaterdag 18 maart opent Stichting Sprank haar deuren. In Bedum gaan twee locaties open voor publiek. Op deze locaties biedt Sprank woonbegeleiding en dagbesteding aan mensen met een verstandelijke beperking.

Op 18 maart zijn belangstellenden welkom tussen 13 en 16 uur op woonlocatie De Steenuil aan de Steenuil 24, en woon- en dagbestedingslocatie De Ransuil aan de Ransuil 29.

Sprank biedt mensen met een verstandelijke beperking ruimte om te wonen, te werken, te ontspannen en zichzelf te ontwikkelen in een christelijke woon- en leefomgeving.

Meer informatie: http://www.stichtingsprank.nl/

Open huis Sprank Bedum op zaterdag 18 maart 

 
Succesvol politiek Jeugd café!
Gepubliceerd op dinsdag 07 maart 2017

Afgelopen zaterdag 4 maart is een bijzonder geslaagd politiek jeugd café gehouden, georganiseerd door alle in gemeenteraad vertegenwoordigde partijen.

Vertegenwoordigers van CDA, VVD, PvdA, CU en SP debatteerden onder leiding van burgemeester van Lente met elkaar. De sprekers gingen ook met het publiek in debat. Er werd pittig gediscussieerd en de zaal kon op de geprojecteerde stellingen, eens of oneens stemmen. Voor de thema’s werk en inkomen, vluchtelingen, zorg, studie en wonen was veel belangstelling vanuit het jeugdige publiek.

 Hoewel het publiek niet alleen bestond uit jongeren, was het café een succes en wordt het door alle betrokken partijen ervaren als iets wat voor herhaling vatbaar is.

 
Goede resultaten voor turnsters SV Balans bij Regiowedstrijd Uithuizen
Gepubliceerd op dinsdag 07 maart 2017

Zaterdag 4 maart kwamen bijna 40 turnsters van SV Balans in actie bij hun eerste wedstrijd in 2017. Ze namen deel aan de regiowedstrijden in Uithuizen, waar 11 verenigingen aan meededen met in totaal ruim 240 deelnemers.


 
De dag startte vroeg. Om 8:00 uur konden de jongste deelneemster beginnen met het inturnen. Voor ruim tien jonge meiden was dit hun eerste wedstrijd. Ze hebben de afgelopen maanden heel goed geoefend om de oefeningen onder de knie te krijgen. Maar wanneer je dan voor de jury staat en je het geleerde in praktijk moet brengen, is dat toch best spannend. Nova Mers wist haar eerste wedstrijd om te zetten in een knappe zilveren medaille. Ruth Weerd turnt dit jaar voor het tweede seizoen. Net als voorgaande wedstrijden pakte ze ook deze wedstrijd de eerste plaats. Daniek Wierenga is al meer ervaren en turnt wedstrijden op landelijk niveau. Deze wedstrijd turnde ze ook mooie oefeningen en was daarmee de beste in haar categorie.

In het tweede wedstrijdblok wisten vier van de zes SV Balans deelneemsters prijzen in de wacht te slepen: Goud was er voor Anneke Kruiger, Kirsten Vliem en Eline Zuidema. Anoek Harkema nam een bronzen medaille mee naar huis.

Na de lunch was het de beurt aan zeven Balansmeiden om zich te meten met de andere turnsters. Het publiek kon ook nu weer kijken naar mooie oefeningen op de vier verschillende onderdelen: spanbrug, vloer, sprong en balk. Bij de prijsuitreiking zagen we Marissa Urbach een bronzen medaille in ontvangst nemen en Dagmar Niemeijer een zilveren.

De oudste turnsters startten aan het eind van de middag. SV Balans was in deze groep met vier meiden vertegenwoordigd. Anne-Lynn Koenes was erg blij met haar gouden medaille, die ze mede dankzij een prachtige balkoefening wist te veroveren. Voor het eerst bleef ze tijdens een wedstrijd na een losse koprol op de balk staan.

 

SV Balans kijkt terug op een lange, mooie wedstrijddag. Alle turnsters hebben op hun eigen manier een goede wedstrijd geturnd. De komende maanden zal er getraind worden om ook tijdens de volgende wedstrijd ( in eigen huis!) een knappe prestatie neer te zetten.

Op de website http://www.balansbedum.nl/ kunt u de foto’s bekijken die deze dag zijn gemaakt en de uitslagenlijst.
Of kijk op onze facebook pagina voor meer informatie: SV-Balans-Bedum

 
Zeer geslaagde rommelmarkt CMV Wilhelmina Bedum
Gepubliceerd op dinsdag 07 maart 2017

Op zaterdag 4 maart jl. is de jaarlijkse rommelmarkt georganiseerd door de plaatselijke muziekvereniging Wilhelmina.

Het was wederom een groot succes. Om 9 uur ’s ochtends was het al dringen geblazen voor de ingang van het Wilhelminagebouw aan de Sportlaan 24. Een groot aantal bezoekers stond in de startblokken om hun slag te slaan. De rommelmarkt werd gedurende de hele dag uitstekend bezocht.  De opbrengst van de rommelmarkt was ruim 4500 euro. De opbrengst wordt gebruikt voor onderhoud en aanschaf van instrumenten en majoretteattributen.

“En we gooien niets weg! Wat overblijft gaat naar Polen” aldus een zeer tevreden Hennie Diepstra,  die samen met haar echtgenoot Klaas, de stuwende kracht is achter deze jaarlijkse actie.  De opbrengst van de rommelmark geldt als een zeer belangrijke inkomensbron voor de muziekvereniging.

Namens alle leden van de muziekvereniging bedankt voor alle ‘waardeloze’ spullen die u aan ons heeft afgestaan. Voor ons zijn ze heel waardevol!
Bent u ons dit jaar vergeten? Laat uw spullen dan nog een jaartje op zolder of in de schuur staan. Volgend jaar is er weer rommelmarkt!

 
Korfballers DWA/Argo ondanks verlies zeker van lijfsbehoud
Gepubliceerd op zondag 05 maart 2017

Korfballers DWA Argo ondanks verlies zeker van lijfsbehoud

Afgelopen zaterdag namen de korfballers van DWA/Argo het in Surhuisterveen op tegen DTS. De Winsumers en Bedumers speelden een goede eerste helft en ze gingen met een 7-11 voorsprong de kleedkamers in. In de tweede helft ging het minder en tegenstander DTS wist na een spannende slotfase aan het langste eind te trekken. De eindstand werd 20-18. Doordat concurrent It Fean/Boelenslaan zaterdag ook verloor is het zeker dat DWA/Argo niet meer als laatste in de ranglijst kan eindigen. Deze plaats betekent aan het einde van de competitie degradatie. Aanstaande zaterdag wordt de laatste competitieronde afgewerkt en vallen de laatste beslissingen.

DTS en DWA/Argo kwamen zaterdag wat moeilijk op gang en het duurde dan ook even voor er bij beide partijen een doelpunt viel te noteren. Lisanne Pettinga kon uiteindelijk een strafworp versieren, die Benjamin Pestoor er vervolgens vakkundig in legde. Hierna wist Tom van der Laan, die weer terug is van zijn blessure, direct 0-2 op het scorebord zetten. DTS antwoordde met twee doelpunten, maar de oranje-witte ploeg van trainer-coach Henk Sjoerd Westra was de eerste helft scherp. Ze hadden duidelijk het initiatief. Lisette Hamminga (2x), Nick Brandsma, Benjamin Pestoor (2x), Gert-Jan Stulp (2x) en Tom van der Laan (2x) wisten nog in het eerste bedrijf te scoren.  Beide partijen gingen met een 7-11 stand de rust in.

Na de pauze kende DWA/Argo een minder scherpe fase. DTS maakte hier goed gebruik van. Het duurde wederom even voordat er een doelpunt viel, maar deze kwam uit handen van DTS. Daarna kon Nick Brandsma het gat nog op vier treffers houden, door te scoren, maar hierna kwam DTS terug.  De Friezen scoorden drie treffers op rij, zodat er een stand van 11-12 op het scorebord verscheen. Er moest iets gebeuren bij de jongelingen uit Winsum en Bedum. Natasja Schuuring wist met een afstandsschot voor 11-13 te zorgen, maar DTS gaf zich niet gewonnen en scoorde twee maal. Zo werd het gelijk, 13-13.

Beide ploegen gingen nu feller spelen, want ze voelden dat het nodig was om de winst te pakken. Lisette Hamminga scoorde als eerste na de gelijkmaker, maar DTS antwoordde weer. Vervolgens wist Karen Oostmeijer te scoren en opnieuw antwoordde de thuisploeg. Zo volgden in de slotfase van de wedstrijd de doelpunten elkaar om en om op, maar langzaam kantelde het duel. Uiteindelijk was het DTS dat in de laatste minuten scherper schoot en de overwinning naar zich toe trok. De eindstand werd 20-18. De thuisploeg was erg blij met de winst, omdat het daarmee afstand nam van de laatste plaats. Met nog een wedstrijd te spelen is de kans nu groot dat DTS in de klasse blijft. Doordat concurrent It Fean/Boelenslaan verloor is DWA/Argo zelf al helemaal zeker van lijfsbehoud in de derde klasse. Het kan niet meer achterhaald worden door It Fean/Boelenslaan.

Aanstaande zaterdag, 11 maart, staat voor DWA/Argo de laatste zaalwedstrijd gepland. Dit is een thuisduel in de Ripperdahal in Winsum tegen Lintjo uit Oldeberkoop. Lintjo wist bij de vorige ontmoeting te winnen van DWA/Argo. Het duel zal om 15.10 uur van start gaan.

Scores DWA/Argo: Tom van der Laan (4x), Lisette Hamminga (4x), Benjamin Pestoor (3x), Gert-Jan Stulp (3x), Nick Brandsma (2x), Natasja Schuuring (1x), Karen Oostmeijer (1x).

Uitslagen:
Elko      - It Fean/Boelenslaan  26-14
Lintjo    - Flamingo’s           15-15
DTS       - DWA/Argo             20-18
Thrianta  - Harkema              18-18

Stand:
Elko                13-18
Flamingo’s          13-18
Thrianta            13-16
Lintjo              13-13
DWA/Argo            13-11
Harkema             13-10
DTS                 13-10
It Fean/Boelenslaan 13- 8

 

 
Meer...
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 421 - 480 van 5034

Gerelateerde artikelen

Historische Vereniging gemeente Bedum
 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM