Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Lokaal Nieuws
Harmonieorkest Wilhelmina Bedum Nederlands Kampioen
Gepubliceerd op dinsdag 07 november 2017

Drachten - Het harmonieorkest van de muziekvereniging Wilhelmina is op zaterdag 4 november tijdens de Open Nederlandse Harmonie Kampioenschappen in theater de Lawei met het hoogste puntentotaal geëindigd in de vijfde divisie. Er werd een verrassend hoge score gehaald van 86,33 punten!

Volgens een geblindeerde jury stak Wilhelmina met kop en schouders uit boven de overige deelnemers in het veld en mag het zich voor het eerst in haar geschiedenis minimaal een jaar lang Nederlands Kampioen noemen.

Harmonieorkest Wilhelmina Bedum Nederlands Kampioen

In het jury rapport stond opgeschreven dat Wilhelmina het beste had begrepen hoe een harmonieorkest moet klinken. De klankverhouding in de muziek tussen de koper en de houtblazers was het best bij het orkest uit Bedum.
 
Alle deelnemers in de vijfde divisie speelden hetzelfde verplichte muziekstuk ‘de Suite Miniatura’ van de Spaanse componist Santiago Quinto Serna.

Om de objectiviteit te waarborgen deed de driekoppige jury haar werk vanuit een geblindeerde tent die stond opgesteld middenin het theater.

Het winnende optreden.
(orkest speelt Suite Miniatura van Santiago Quinto Serna)

Het ongekende resultaat is behaald onder de leiding van dirigent Floris de Wever die in de stad Groningen ook dirigent is van het dit jaar jubilerende Harmonie ’67 (50 jaar).

Voor de muziekvereniging in Bedum is dit een geweldige opsteker en een mooie opmaat naar het jaar 2018. Het jaar waarin Wilhelmina haar 120 jarig bestaan viert met onder meer een sporthalconcert op zaterdag 26 mei 2018.

 
Ondernemers Bedum op de promotiedagen op 7 en 8 november
Gepubliceerd op dinsdag 07 november 2017

Ondernemers Bedum op de promotiedagen op 7 en 8 november 2017

Op de beursvloer van het Martiniplaza zijn ondernemers uit Bedum tijdens de Promotiedagen van het bedrijfsleven Noord-Nederland weer present. Arjen Lubach verzorgt de opening van deze tweedaagse beurs op 7 november en op het gezellige Plein Bedum doet waarnemend burgemeester Van Lente dit nog eens dunnetjes over.

Voor ondernemend Bedum staan deze twee dagen in het teken van het aanhalen van de onderlinge banden en het versterken van de contacten met de klant. Ieder jaar ziet de bezoeker veel vertrouwde gezichten maar biedt de beursvloer ook ruimte aan nieuwkomers. Kenders Bouw en Gonnie Smit Hypotheekadvies kunnen zich hieronder scharen. Administratiekantoor Woldendorp BV en Valkema Machinery BV zijn na de vorige beursdagen belangstellend gebleven en vullen elk een stand.

Naast Gemeente Bedum geeft een mooie doorsnee van het bedrijfsleven acte de présence. Voor activiteiten in de zakelijke dienstverlening zijn er RD&I, Op Niehof, Dijkstra BHV Support en MKB Zorg. Beursbezoekers met een brede belangstelling voor wonen worden bediend door Van Dijk Keukens- en Interieurbouw, Duroflame Pelletkachels en Vaatstra BV. Naast Total Geo Service Instruments dat oplossingen toont in land- en bouwmeten blijft Groenvoorziening A.J. v.d. Werf BV één van de jaarlijks terugkerende bedrijven. Het palet aan ondernemers is compleet met autobedrijf Velting, VB Trailerbouw en ODN, als vertegenwoordigers van de auto- transport- en oliebranche.

Het is pleincoördinator Rob v.d. Werf dan ook weer gelukt om de hele beursvloer te bezetten. Een bezoek aan dit plein is de moeite waard want het wordt opgeluisterd met nostalgische en tegelijkertijd hippe muziek van JazzDJ Timo Menkveld. Deze DJ heeft zich een plek toegeëigend voor zijn oude PTT bakfiets en draait originele 78 toerenplaten uit de jaren 20 t/m 40. Met deze toevoeging ademt het plein een vintage sfeer waar horeca-ondernemer Gerrit Koning de catering voor standhouder en klant verzorgt.

De Promotiedagen van het bedrijfsleven Noord-Nederland zijn op vertoon van een relatiekaart gratis toegankelijk. Op de site van de promotiedagen kan overigens kosteloos een digitale toegangskaart worden aangevraagd. De openingstijden van de beursdagen in Martiniplaza zijn dagelijks van 12.00 tot 22.00 uur.

 
Opnieuw 40 miljoen beschikbaar voor waardevermeerderingsregeling
Gepubliceerd op dinsdag 07 november 2017

In 2018 komt net als in 2017 40 miljoen euro beschikbaar voor de waardevermeerderingsregeling bij schade. Woningeigenaren met een door het Centrum Veilig Wonen erkende aardbevingsschade van minstens € 1.000,- kunnen via deze regeling een maximaal bedrag van € 4.000,- krijgen voor energiebesparende en energieopwekkende maatregelen.

 
heatmap aardbevingen tot april 2017

De regeling is bedoeld als compensatie voor overlast door aardbevingsschade. Het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) voert de regeling uit. Woningeigenaren kunnen een aanvraag indienen via de website van het SNN. Voor de regeling is in totaal 89,1 miljoen euro beschikbaar, inclusief uitvoeringskosten.

Sinds de openstelling van de regeling in april 2017 zijn 1.102 subsidies toegekend voor een totaalbedrag van 4,2 miljoen euro. Dat is minder dan van te voren verwacht. Dit komt onder meer doordat momenteel geen nieuwe schades worden beoordeeld en erkend, vanwege de ontwikkeling van een nieuw schadeprotocol. De meeste woningeigenaren gebruiken de subsidie voor zonnepanelen, zonnecollectoren, HR++(+) glas of combiketels met HR.

 
Kenders Bouw – DIO/Bedum eenvoudig langs hekkensluiter
Gepubliceerd op dinsdag 07 november 2017

Kenders Bouw – DIO Bedum eenvoudig langs hekkensluiter Compaen uit Oostzaan

De volleybal heren van Kenders Bouw DIO/Bedum hebben afgelopen zaterdag alweer de vijfde competitie overwinning weten te behalen. In Oostzaan kende de ploeg van coach Edwin ten Kate weinig problemen met hekkensluiter Compaen. Na een uur spelen konden de Bedumers met een 0-3 overwinning huiswaarts keren.

De ploeg uit Bedum was op voorhand favoriet. Waar de Bedumers medekoploper zijn in de Topdivisie, heeft Compaen het een stuk moelijker. De ploeg uit de Zaanstreek staat op de laatste plek met slechts één punt. 

DIO/Bedum begon de wedstrijd met Jochem van Diepen, Thijs Homan, Dewi Verseput, Bert Bouwers, Nico Hoekstra, Erik Rekker en libero Niels Kuypens. Erik Rekker 1,5 jaar blessureleed aan zijn knie weer zijn rentree bij Heren 1.

Aan het begin van de eerste set wist DIO meteen het verschil al te maken. Voornamelijk via het blok werden er veel punten gemaakt. Bij een stand van 7-13 was Compaen al door beide time-outs heen. De thuisploeg wist richting het einde van de set toch nog op twee punten van DIO te komen, maar daar bleef het ook bij. Een sterk serveerde Jochem van Diepen het met een ace af (21-25).

In de tweede set gooide Van Diepen er met zijn serve nog een schepje bovenop. Binnen mum van tijd stond er een 0-7 score op het bord. Ook verdedigend stonden de Bedumers goed te spelen. Via de setstanden 5-15 en 12-22 werd uiteindelijk ook de tweede set eenvoudig gewonnen met 16-25.

De derde set ging tot 11-11 gelijk op, maar daarna was het weer de ploeg uit Bedum die het heft in handen nam. Met veel servedruk en enkele sterke blokkeringen liep DIO steeds verder uit. Met 16-25 werd ook de derde set winnend afgesloten en konden de Bedumers weer drie punten bijschrijven.

Volgende week speelt Kenders Bouw – DIO/Bedum wederom een uitwedstrijd. Dit keer tegen de nummer drie uit de competitie VoCASA uit Nijmegen. Het verschil tussen beide ploegen is slechts 1 puntje. Er kan dan ook gesproken worden van een kraker in de Topdivisie. De wedstrijd begint om 19:30.

 
Gezocht vrijwilliger!
Gepubliceerd op maandag 06 november 2017

Gezocht vrijwilliger! - De Noorderbrug

Voor cliënten zijn wij op zoek naar een vrijwilliger die bijvoorbeeld 1 keer in de maand iets wil ondernemen.

Dit kan een spel zijn, fietsen of het dorp in.

Voor meer informatie kunt u mailen naar; Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

Website : https://www.noorderbrug.nl/

 
Colourful Bedum en muziekschool Hunsingo organiseren muzikale meeting
Gepubliceerd op maandag 06 november 2017

Colourful Bedum en muziekschool Hunsingo organiseren muzikale meeting

Naar de invloed van muziek op mensen is veel onderzoek gedaan. Muziek is meer dan luisteren naar mooie muziekstukken en songs. Muziek is goed voor lijf en leden.

 

”One good thing about music, when it hits you, you feel no pain.”
                                                                                                Bob Marley


We vinden het fijn om naar te luisteren en het kan ontspannen. Muziek kan zelfs ons geheugen sterken. Muziek is louterend, vergroot je ruimtelijk inzicht, verbetert je focus en is in het algemeen goed voor je brein en intellectuele vermogens. Dat het daarnaast ook nog eens een weldaad is om naar te luisteren is helemaal mooi. Dat verbetert het humeur.

Colourful Bedum brengt in samenwerking met muziekschool Hunsingo muziek uit verschillende delen van de wereld bij elkaar op zondag 19 november tussen 15.00 en 16.30 uur. Naast muzikanten uit o.a. Senegal, Syrië, Nederland en Eritrea zal het New Life Choir uit Syrië optreden.

Gewijzigde locatie muzikale meeting Colourful Bedum

Wegens omstandigheden vindt de internationale muzikale meeting as. zondag plaats op een andere locatie dan eerder aangekondigd. Het zal plaatsvinden in het Wilhelminahuis in Bedum aan de Sportlaan 24. 
Tussen 15.00 en 16.30 uur kunt u luisteren naar muzikanten uit o.a. Senegal, Syrië, Nederland en Eritrea zal het New Life Choir uit Syrië optreden.
Dit wordt georganiseerd door Colourful Bedum in samenwerking met muziekschool Hunsingo. De entree is gratis.
 

De entree is gratis. Het evenement wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Groningen en de gemeente Bedum.

Oproep aan muzikanten in de gemeenten Bedum, Winsum, De Marne en Eemsmond die muziek uit hun van land van herkomst willen laten horen op zondag 19 november. Meld je aan via Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken .

 
Lezing over “Duizend jaar Friezen en Groningers”
Gepubliceerd op maandag 06 november 2017

Lezing over “Duizend jaar Friezen en Groningers”

Op dinsdag 14 november a.s. zal op initiatief van de Historische Vereniging gemeente Bedum een lezing worden gegeven door dhr. drs. Bert Looper, met als titel “Tussen begrensd en grenzeloos, 1000 jaar grensgeschiedenis Friesland-Groningen”.

De ‘grensgeschiedenis’ van Groningen en Friesland kent vele dimensies. Er zijn natuurlijk de moderne territoriale en organisatorische grenzen, maar evenzo zijn er taalgrenzen, landschappelijke grenzen, mentale grenzen, enz. enz.  In zijn lezing probeert Bert Looper, directeur van Tresoar, Fries historisch en letterkundig centrum, alle grensvormen letterlijk en figuurlijk in kaart te brengen. Hij doet dat op basis van het centrale begrip ‘identiteit’: hoe hebben de identiteiten van Groningen en Friesland zich in de loop der tijden ontwikkeld. Zijn prikkelende stelling is dat na een duizendjarig proces van begrenzing er sinds enkele jaren een aarzelend proces van ontgrenzing op gang komt. Van twee gescheiden provincies naar één sterke regio? 

De lezing zal worden gehouden in Het Anker, Pastorielaan 30 te Zuidwolde (Gn.). Aanvang 20.00 u. Leden hebben gratis toegang, niet leden betalen € 4,00. U bent van harte welkom.

 
BMWE-gemeenten bevragen inwoners voor visie inwonerkracht
Gepubliceerd op maandag 06 november 2017

BMWE-gemeenten bevragen inwoners voor visie inwonerkracht

Hoe kan de gemeente Het Hogeland inwonersinitiatieven of vrijwilligerswerk het beste ondersteunen?

Wat heeft u als inwoner met plannen, ideeën of dromen voor uw dorp of buurt, nodig van de gemeente?

Deze vragen stellen de gemeenten Bedum, De Marne, Winsum en Eemsmond aan inwoners in een online enquête en in gesprekken.

De antwoorden worden verwerkt in een visie op inwonerkracht voor de gemeente Het Hogeland, die per 1 januari 2019 ontstaat uit die vier gemeenten.

Inwoners kunnen tot 10 november hun mening geven, via bmwe-gemeenten.nl .

 
Bedumerweg Onderdendam deze week buiten spits gestremd
Gepubliceerd op maandag 06 november 2017

Bedumerweg Onderdendam deze week buiten spits gestremd

De Bedumerweg in de bebouwde kom van Onderdendam is van maandag, 6 november, tot en met vrijdag 10 november gestremd voor doorgaand verkeer. De stremming geldt op alle dagen alleen van 9.00 tot 15.00 uur. Daarbuiten is doorgaand verkeer gewoon mogelijk.

De stremming is een gevolg van werkzaamheden met zwaar materieel tussen het Molenpad en de zuidelijke aansluiting van de Uiterdijk met de Bedumerweg.
Het verkeer wordt omgeleid door middel van borden. Personenvervoerder QBuzz rijdt wel tijdens de stremming. Bussen rijden dan over de Stadsweg. Hierdoor komen de bushaltes bij de voormalige Gereformeerde kerk te vervallen. In en uitstappen kan alleen bij de bushaltes bij de brug in het centrum van het dorp.

Tijdens de stremming vervalt de bushalte richting Groningen bij de Wroetende Mol in Bedum ook.

 
Gemeenten waarderen mantelzorgers door middel van VVV-bonnen
Gepubliceerd op maandag 06 november 2017

Gemeenten waarderen mantelzorgers door middel van VVV-bonnen

Mantelzorgers in de gemeente Bedum, De Marne, Winsum of Eemsmond kunnen weer de Waarderingsbonnen 2017 aanvragen; én – dat is nieuw dit jaar: wie langere tijd ondersteund wordt door een mantelzorger, kan deze bonnen aanvragen voor zijn of haar mantelzorger.  

Zoals u zult weten, is een mantelzorger een vrouw/man, jong of ouder, die langere tijd en onbetaald zorgt voor een naaste. Door bijvoorbeeld voor een langdurig zieke partner te zorgen, altijd de boodschappen te doen voor oma of een buurvrouw dagelijks te helpen bij het opwarmen van de maaltijd. 

Bent u een mantelzorger of wilt u de bonnen aanvragen voor uw mantelzorger?
Graag bieden de vier gemeenten een blijk van waardering aan in de vorm van VVV-cadeau-bonnen ter waarde van € 50,-. Alle mantelzorgers die geregistreerd staan zijn bij het Steunpunt mantelzorg, ontvangen de bonnen automatisch rond de Dag van de Mantelzorg (10 november a.s.) Bent u nog niet bekend bij het Steunpunt? Als u zich uiterlijk 15 november a.s. aanmeldt, ontvangt u de bonnen dit jaar.

Hoe kunt u zich aanmelden?

Gemeente Bedum

  • Via de website http://www.welzijnbedum.nl; u kunt het ingevulde formulier digitaal retour sturen. 
  • In de Meenschaar (tafel in de Bibliotheek) vindt u het formulier om u aan te melden; u kunt het formulier gratis terugsturen.
  • U kunt ook contact leggen met het Steunpunt mantelzorg, p/a Kapelstraat 9, 9781 GK Bedum, tel. 3014465; we sturen u dan het formulier toe.

Gemeenten De Marne, Winsum, Eemsmond

  • Aanmelden bij het Steunpunt Mantelzorg De Marne, Winsum, Eemsmond (MJD): telefoon 06 488 74 339 (ma t/m vr 9.00-17.00 uur), email Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
  • Via het aanmeldformulier op de website: http://www.mjd.nl/.
  • De aanmeldformulieren kunt u ook ophalen bij het WMO-loket in uw gemeente.

U kunt de aanmelding doen
tot uiterlijk 15 november 2017

 

 
Meer...
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 421 - 480 van 5300

Gerelateerde artikelen

Advertisement

Agenda - er gebeurt veel meer in de gemeente Bedum

         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM