Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Lokaal Nieuws
NL DOET bij 's Heeren Loo groot succes!
Gepubliceerd op maandag 12 maart 2018

Afgelopen vrijdag 9 maart was NL DOET, tijd om de handen uit de mouwen te steken! 50 leerlingen en 10 docenten van het Alfa-college hebben cliënten van ’s Heeren Loo in Bedum weer een schone, zomerklare tuin bezorgt.

Het was een dag van hard werken, plezier maken, vieze handen maar vooral ook kennis maken met onze cliënten. Tijdens de koffie konden de eerstejaars leerlingen maatschappelijke zorg kennis maken met onze doelgroep, een praatje maken en eens rondsnuffelen hoe het er bij ’s Heeren Loo aan toe gaat.

Nadat de bloembollen en plantjes weer in de grond zaten, de terrassen schoon, hebben we de dag met elkaar afgesloten door een heerlijke lunch van ‘de Bikkels’, de cateringgroep van ’s Heeren Loo.

Het was een mooie dag!

 
Zeer succesvol concert shantykoor de Lopster Störmvogels uit Loppersum
Gepubliceerd op maandag 12 maart 2018

Zaterdag 10 maart 2018 heeft shantykoor de Lopster Störmvogels uit Loppersum zijn jaarlijkse concert gegeven in jeugdcentrum Flits te  Loppersum.

Kersverse voorzitter Jan Hendrik Klinkhamer kon een goed gevulde zaal welkom heten.

Het koor onder leiding van dirigent Wim de Bos was behoorlijk uitgedund, omdat de griepvirus hard had toegeslagen. Met twee versterkingen uit onverwachte hoek, namelijk de “oud-koorleden” Eddie de Vries en Harm van der Woude (tegenwoordig wonend in Duitsland) namen spontaan plaats op het podium en zongen mee alsof ze nooit weg zijn geweest. Met de overige koorleden kunnen zij terugkijken op een zeer geslaagd optreden.

Een delegatie uit Duitsland was op uitnodiging ook aanwezig en de zeer goed gevulde zaal genoot met volle teugen van het optreden.

Zondag 25 maart 2018 treedt het shantykoor op in Trefcentrum Bedum samen met het popkoor &Core uit Bedum.

Deze gezellige middag begint om 14:30 uur en kaarten zijn verkrijgbaar in de voorverkoop bij Primera de Gele Klap te Bedum. De zaal gaat om 14:00 uur open.

Popkoor &Core uit Bedum is een enthousiast en geweldig leuk popkoor. Ze zingen allerlei soorten popmuziek; van P!nk tot Pinkfloyd.
Koorleider is Anne-Lie Persson. Zij heeft jarenlange ervaring in de popmuziek.

Zeer succesvol concert shantykoor de Lopster Störmvogels uit Loppersum 

 
Bedumer tennissers spelen remise tegen Ten Boer
Gepubliceerd op maandag 12 maart 2018

Eén keer per jaar is het zo ver: de krachten op het tennisveld worden gemeten tijdens het Betebo jeugdtoernooi tussen Bedum en Ten Boer. Op zondag 11 maart was het Bedumer tennisveld in gereedheid gebracht om zo’n 50 spelers en speelsters welkom te heten.

De zevende versie van dit evenement werd gespeeld onder prima omstandigheden, al was het voor de toeschouwers wel wat aan de frisse kant. Tot nu toe werd de wisselbeker door elke vereniging drie keer gewonnen, dus op voorhand was de uitslag niet te voorspellen.

In de loop van de dag werden er veel korte wedstrijden gespeeld in vijf verschillende klassen. De trainers van beide clubs hadden de zaakjes goed op orde en de wedstrijden werden vlot afgehandeld. De grootte van het veld, de rackets en de ballen zijn afgestemd op de leeftijd van de kinderen. De wedstrijden werden sportief gespeeld en de resultaten waren wisselend, zodat de einduitslag ook echt tot het eind werd bewaard. Rond het middaguur was het tijd voor extra gevulde soep die door Henk en Nathalie Laan was gemaakt. Het bijbehorende broodje hamburger ging er ook lekker in.

Bij de bekendmaking van de behaalde punten bleek dat zowel Bedum als Ten Boer 48 wedstrijdpunten hadden behaald. Een gedeelde eerste plaats dus. De wisselbeker gaat eerst mee naar Ten Boer en halverwege het jaar komt hij terug in Bedum.

 

Foto: Peter Russchen

 

 
Korfballers DWA/Argo sluiten zaalcompetitie af met winst
Gepubliceerd op maandag 12 maart 2018

Korfballers DWA Argo sluiten zaalcompetitie af met winst tegen Harkema

Afgelopen zaterdag speelden de korfballers van DWA/Argo in en tegen Harkema. De vorige ontmoeting was erg spannend en eindigde in een 20-21 stand in het voordeel van de Friezen. DWA/Argo had daarom alle recht op revanche. Na een ruststand van 9-9 wist DWA/Argo zaterdag in de tweede helft aan het langste eind te trekken en met een mooie overwinning het zaalseizoen af te sluiten. De eindstand werd 15-19.

Harkema opende al snel de score, maar Tom van der Laan en Lisette Hamminga wisten direct daarop te reageren. Dit was meteen het beeld van de eerste helft, want DWA/Argo kwam steeds op voorsprong, maar Harkema kon dan weer op gelijke hoogte komen. Zo vielen de doelpunten om en om tot er 4-5 op het scorebord stond. Doelpunten kwamen voor de gasten uit Winsum en Bedum uit handen van: Natasja Schuuring en Nick Brandsma (2x). Tom van de Laan zette de gasten vervolgens op 4-6. In deze fase voelde de ploeg van interim trainer-coach André Pettinga dat ze konden doorzetten. Helaas maakte het team onnodige fouten, waardoor Harkema weer op een gelijke stand kwam. De gebroeders Sam en Benjamin Pestoor stonden ook zaterdag weer als sterke rebounders  onder de korven te presteren en beloonden zichzelf daarbij ook met slimme doelpunten. Bij een 9-9 stand gingen beide ploegen de kleedkamers in voor de pauze.

Na de rust kwam DWA/Argo direct scherp terug uit de kleedkamers. Er werden meteen twee treffers gemaakt, uit handen van Nick Brandsma en Karen Oostmeijer. Harkema wist hierop te reageren, maar Tom van der Laan zorgde dat het gaatje in tact bleef. Na opnieuw een tegendoelpunt van Harkema wist DWA/Argo drie maal op rij te scoren zodat het gaatje werd vergroot naar 11-15. Doelpunten kwamen van Karen Oostmeijer, Natasja Schuuring en Tom van der Laan. Met deze stand was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld, want hierna vielen de doelpunten om en om.  DWA/Argo hield het heft in handen en wist mee te scoren met de Friezen. De ploeg uit Harkema slaagde er niet in om nog aanspraak te maken op de overwinning. DWA/Argo won overtuigend met 15-19.

Hoewel degradatie al een feit was voor DWA/Argo is de ploeg door de overwinningen van de afgelopen wedstrijden toch nog op doelsaldo geëindigd op de zevende plek van de ranglijst. Dit betekent dat Lintjo onderaan is geëindigd.  De overwinningen geven goede moed voor de tweede helft van de veldcompetitie. Die wordt hervat op 31 maart met een thuisduel tegen It Fean/Boelenslaan. Dit is meteen een belangrijke wedstrijd. Het duel zal om 15.30 uur van start gaan op het kunstgrasveld in Winsum.

Scores DWA/Argo:Benjamin Pestoor (4x), Nick Brandsma (4x), Tom van der Laan (4x), Karen Oostmeijer (3x), Natasja Schuuring (2x), Lisette Hamminga (1x) en Sam Pestoor (1x).

Uitslagen:
Lintjo         - Emmeloord 19-21
DIO            - Pallas    14-15
Harkema        - DWA/Argo  15-19
Invicta/Frigro - Thrianta  18-17

Eindstand 3e klasse B
Emmeloord      14-18
Pallas’08      14-16
DIO            14-15
Invicta/Frigro 14-15
Thrianta       14-14
Harkema        14-14
DWA/Argo       14-10
Lintjo         14-10

 
Kadootje Opmaat zoekt vrijwilligers
Gepubliceerd op vrijdag 09 maart 2018

Kadootje Opmaat zoekt vrijwilligers. Kadootje Opmaat is de winkel van ’s Heeren Loo.

Al een aantal jaren wordt “het gezelligste” winkeltje uit de Grotestaart in Bedum op de zaterdag gerund door een groepje gezellige en vooral fanatieke vrijwilligers. Kadootje Opmaat is de winkel van ’s Heeren Loo en er worden producten verkocht die voor een groot deel gemaakt zijn door mensen met een verstandelijke beperking.

Samen met een aantal cliënten zorgen de vrijwilligers ervoor dat klanten hier ook op de zaterdag terecht komen. De winkel is op zaterdag open van 11.00 tot 16.00 uur. Vrijwilligers werken in een rooster en geven zelf aan hoe vaak ze worden ingezet. Je werkt altijd samen met een andere vrijwilliger.

Door het vertrek van een aantal vrijwilligers ( Hebben een andere baan gekregen) is het team van vrijwilligers op zoek naar extra handen. Gezellige dames en heren die het leuk vinden om af en toe op een zaterdag in ons winkeltje te komen staan.

Belangstelling of meer informatie nodig? Bel dan met Jannes Klaassen 06-52376846 of stuur een mailtje:  Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Gezocht: 55 plussers die fit willen worden
Gepubliceerd op vrijdag 09 maart 2018

Gezocht - 55 plussers die fit willen worden

Mannen en vrouwen, 55+, in de gemeente Bedum en omgeving, wie wil er op dinsdagmorgen in Bedum een uur lang aan zijn conditie werken?

Er is dan een gezellige club bij elkaar die met een leuke juf gaat gymnastieken. Helaas loopt het clubje een beetje leeg door verhuizingen en zo, en daarom wil men graag versterking.
Het is de bedoeling om samen een uur lang oefeningen te doen, al dan niet met behulp van toestellen, en vaak ook door middel van spel.

Ben je al een tijd van plan om wat aan je conditie te doen, of wil je de stramme botten wat soepeler maken? Kom dan eens een proefles meedraaien.

Niveau: iedereen is welkom, de juf past haar programma aan alle deelnemers aan.

Tijd: iedere dinsdagmorgen, kwart voor 9 tot kwart voor 10.
Plaats: sporthal De Beemden.

Wees welkom en kom gezellig en gezond mee gymmen!

 

 
Het Groninger Landschap zoekt molenaars
Gepubliceerd op vrijdag 09 maart 2018

Het Groninger Landschap zoekt molenaars

In Groningen zijn er nog ruim 80 historische molens die draaien. Een fractie van de 1000 die we ooit in onze provincie hadden! Ongeveer 1 op de 5 molens is eigendom van Het Groninger Landschap. Molens zijn monumenten, maar ook werktuigen. Voor het in stand houden is het noodzakelijk dat ze draaien. Stilstand is achteruitgang! Vrijwillige molenaars zijn onmisbaar om de molens te laten draaien.

Molenaars gezocht
Om alle molens in Groningen te laten draaien kunnen we heel goed nieuwe molenaars gebruiken. Op verschillende molens zijn er vacatures voor bijvoorbeeld een tweede molenaar. Als je belangstelling hebt kun je een cursus volgen en aan de slag op één van de molens in Groningen bij jou in de buurt. Belangstellenden kunnen zich melden bij Siemie Zandvliet, coördinator vrijwilligers van Het Groninger Landschap, telefoon 06–23846656. Een molen niet kan zonder molenaar!

Ambacht van molenaar op lijst werelderfgoed
Het bijzondere ambacht van molenaar is een prachtig vak en door Unesco aangemerkt als werelderfgoed! (Officieel ‘Immaterieel Cultureel Erfgoed van de Mensheid’.)

 
Nieuwe logo gemeente Het Hogeland bekendgemaakt
Gepubliceerd op woensdag 07 maart 2018

In het gemeentehuis van Bedum is dinsdagmiddag het logo van de nieuwe gemeente Het Hogeland bekendgemaakt. Het is het ontwerp 'De H' geworden, ontworpen door het Groningse ontwerpbureau Dizain.

Nieuwe logo gemeente het Hogeland bekendgemaakt 

Nieuwe logo gemeente het Hogeland bekendgemaakt 

In dit ontwerp is een aantal karakteristieke elementen uit Het Hogeland in de vorm van illustraties in een prominente letter 'H' verwerkt. Elementen zoals borgen en grote statige boerderijen, dorpen, molens, akkers, weidsheid, veeteelt, groen, het Wad, dijken en de zeearend. In dit logo is ook een kind met een vlieger herkenbaar. Dit kind staat symbool voor de nieuwe jonge gemeente Het Hogeland waar volop mogelijkheden voor groei en ontwikkeling zijn.

 

 

De nieuwe huisstijl wordt met ingang van 1 januari 2019 in gebruik genomen. Tot dat moment worden stapsgewijs de diverse huisstijldragers van de gemeente Het Hogeland ontwikkeld.

 

Nieuwe logo gemeente het Hogeland bekendgemaakt

Nieuwe logo gemeente het Hogeland bekendgemaakt 

 

 
Gratis compost in Bedum
Gepubliceerd op woensdag 07 maart 2018

Image

Op zaterdag 17 maart aanstaande kunnen inwoners van de gemeente Bedum gratis compost ophalen bij Openbare Werken aan de Industrieweg in Bedum. Dat kan van 9.00 tot 12.00 uur. Dat gebeurt in het kader van de Landelijke Compostdag.

Met deze actie bedankt de gemeente haar inwoners voor hun inspanning om groente-, fruit- en tuinafval (GFT) en groenafval (zoals snoeihout, takken en gras) gescheiden aan te leveren. Uit deze grondstoffen wordt compost geproduceerd. Compost wordt gebruikt voor bodemverbetering.

Per huishouden kan ongeveer 500 liter ofwel een halve kubieke meter opgehaald worden. De gemeente wijst er wel op dat het laden van de compost in aanhangers voor eigen risico gebeurt. De gemeente werkt die dag met shovels en hoewel de grootst mogelijk voorzichtigheid wordt betracht, is schade niet helemaal uit te sluiten. Ook waarschuwt de gemeente ervoor dat geladen aanhangers afgedekt moeten worden; de politie kan anders verbaliserend optreden. De gemeente laat voor de dag een flinke hoeveelheid compost aanvoeren. Desondanks wordt de regel 'op is op' gehanteerd.

Naast het afhalen van gratis compost is Openbare Werken zaterdag ook geopend voor het brengen van verschillende soorten afval, zoals grof metaal, vlakglas, klein chemisch afval, grondoverschotten en elektrische apparaten.

 

 
Wie kent de personen op deze oude familiefoto? Fotoarchief Historische Vereniging gemeente Bedum.
Gepubliceerd op dinsdag 06 maart 2018

De Historische Vereniging gemeente Bedum wil graag het volgende weten:

- Wie kent deze personen en hoe heten zij?
- Waar is deze foto gemaakt?
- Wanneer en ter gelegenheid waarvan is deze foto gemaakt?

Als u meer informatie over deze foto heeft, kunt u contact opnemen met Harm-Jan Zuidema, Kapelstraat 10 Bedum, tel. 3015396. E-mail adres: Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken of met Sieger de Groot, Westerseweg 9, Zuidwolde tel. 3012227. E-mail adres: Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

Ook is de foto te zien in het documentatiecentrum van de Historische Vereniging en op de website www.zoastwas.nl onder foto's advertentieblad. Het centrum is gevestigd in de bovenruimte van de gymzaal aan de Schoolstraat nummer 17 en geopend op maandag van 19.30-21.00 uur, uw reacties zijn hier natuurlijk ook welkom.
Voor het laatste nieuws van de Historische Vereniging, foto's en de geschiedenis van de gemeente Bedum, bezoekt u de website van de vereniging: http://www.zoastwas.nl

Op de foto van de vorige keer zijn geen bruikbare reacties binnen gekomen.

Indien er mensen zijn die de namen wel weten, maar niet gereageerd hebben, vragen wij die om alsnog te reageren.

 

 
Meer...
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 421 - 480 van 5523

Gerelateerde artikelen

         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM