Wielerronde van Bedum
Algemeen Plaatselijk Belang Bedum
Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Evenementen Agenda BedumColumns

Historie


    rss newsfeed logo 25px.jpg
Volg Bedumer.nl op Twitter 
Lokaal Nieuws
Verbouwing Martyria kerk afgerond. Open huis op zaterdag 6 mei.
Gepubliceerd op maandag 24 april 2017

Na ruim 12 weken van verbouwing is Martyria kerk weer klaar voor gebruik. Op 30 april zal de eerste dienst na de verbouwing worden gehouden.

Op 6 mei zal er open huis gehouden worden, waarbij ieder de metamorfose kan bekijken, vanaf 10.30-14.30 uur is iedereen van harte welkom.

Verbouwing Martyria kerk afgerond. Open huis op zaterdag 6 mei.

Het interieur is vrijwel geheel vernieuwd, ook is een geavanceerd klimaat beheersing systeem geplaatst. Daarnaast zijn er 104 zonnepanelen op het dak geplaatst en wordt de kerkzaal verlicht met energiezuinige verlichting.

De kosten voor het hele project komt op een kleine 300.000,- euro.

 

DdJ, Persbericht  gereformeerde kerk (vrijg.)Bedum.

 
DIO/Bedum sluit het seizoen af in stijl
Gepubliceerd op maandag 24 april 2017

DIO Bedum sluit het seizoen af in stijl. Tegenstander Webton Hengelo met 3-0 naar huis gestuurd.

De heren volleyballers van DIO/Bedum hebben afgelopen zaterdag hun laatste wedstrijd van het seizoen eenvoudige weten te winnen. Tegenstander Webton Hengelo werd in sporthal De Beemden met 3-0 naar huis gestuurd. Voor de Bedumers was het de tiende overwinning op rij, wat gezien kan worden als een bijzondere prestatie.

Coach Edwin ten Kate van DIO/Bedum begon met Rik Bakker, Jochem van der Veen, Tobias Havinga, Jan Bakker, Jochem van Diepen, Nico Hoekstra en als libero Niels Kuypens. Het begin van de eerste set was aan beide kanten slordig. Voornamelijk op de serve ging er veel fout. Toch hadden de Bedumers het betere van het spel. Bij een stand van 12-10 kwam Webton even langszij tot 12-14, maar daarna stelde DIO weer orde op zaken. Via 17-15 en 21-19 liep de thuisploeg verder weg. Webton kwam er verder niet meer aan te pas. Met 25-19 werd de eerste set binnengehaald.

In de tweede set begon het beter te draaien aan de kant van DIO/Bedum. Bij een stand van 7-4 in het voordeel van de thuisploeg was het de beurt aan Jan Bakker om te mogen serveren. Met zijn harde sprongserve bracht hij Webton verder in de problemen. Bij 12-4 kwam er een einde aan de serve reeks van Bakker. Het gat was voor de gasten uit Hengelo niet meer te dichten. DIO kon verder uitlopen en bij een stand van 24-15 werd het winnende setpunt binnen geslagen.

In de derde set ging het weer gelijk op. DIO verdedigde veel, maar kwam ook regelmatig de sterke blokkering van Webton tegen. Bij een stand van 16-17 in het voordeel van Webton, kwam wederom Jan Bakker aan serve. Meteen maakte hij een direct punt, waardoor de coach van Webton een time-out aanvroeg. Het daarop volgende servepunt van DIO zorgde voor wederom een time-out aan de kant van de gasten. Het mocht allemaal geen effect hebben. Bakker serveerde door naar 20-17. Het verzet van Webton was definitief gebroken. Met 25-20 pakte de thuisploeg ook de derde set en won daarmee de wedstrijd.

DIO kan wederom terug kijken op een goed seizoen in de Topdivisie. Met een keurige vierde plaats als eindresultaat. Helaas nam de ploeg ook afscheid van twee spelers. Tobias Havinga was maar liefst 14 jaar speler van DIO/Bedum heren 1. Voor hem was het moment aangebroken om een stapje terug te doen. Ook Alex Bell Moratto verlaat de ploeg uit Bedum. De geboren Canadees vertrekt aankomende week weer richting zijn thuisland. Beide heren werden bedankt voor prestaties voor de ploeg en voor de vereniging.

 
VVV Bedum organiseert een rolstoel - rollatorwandeling op zaterdag 6 mei
Gepubliceerd op woensdag 19 april 2017

VVV Bedum organiseert een rolstoel - rollatorwandeling op zaterdag 6 mei

Naast de wandel-  en fietsactiviteiten heeft  een VVV vrijwilligerster een bijzondere wandeling uitgezet. Een wandeling voor mensen , die gewoon thuis zitten en minder mobiel zijn. Een leuke korte wandeling voor hen, waarbij de rolstoel of rollator ondersteuning geeft.  Voor deze wandeling nodigen we hen speciaal uit ,  want voor bewoners van Allegunda Ilberi en Opmaat worden reeds vele activiteiten ondernomen.
 
De VVV rolstoel -  rollatorwandeling op zaterdag 6 mei  , onder leiding van een gids , gaat  langs leuke plekjes in het mooie Bedum. En zal  ongeveer een uur duren !

Start is vanaf VVV Bedum om 10.00 uur.

Deelnemers  en ook begeleiders krijgen bij de start een leuke goodiebag en op het eindpunt
van de wandeling koffie met koek.

In verband met de voorbereiding kunnen deelnemers zich inschrijven tot 2 mei.
Daarna is het niet meer mogelijk om zich in te schrijven.

Kosten voor deelnemers en begeleiders €8,00 per persoon en €7,50 per persoon voor VVV donateurs.

Voor verdere informatie en opgave:
VVV Bedum, Kapelstraat 3, Bedum, Tel. 050-3015111

 
Reactie Milieudefensie op besluit minister Kamp over gaswinning
Gepubliceerd op dinsdag 18 april 2017

Hieronder de reactie van Evert Hassink van Milieudefensie op het advies van Staatstoezicht op de Mijnen en het daarop genomen besluit van minister Kamp over het terugschroeven van de gaswinning in Groningen.

"Goed dat minister Henk Kamp en Staatstoezicht op de Mijnen een eerste stap willen zetten om de problemen voor mensen in het aardbevingsgebied aan te pakken. Het mag echter geen éénmalige actie zijn, de kraan moet verder dicht," zegt Evert Hassink van Milieudefensie.  "Wij moedigen Kamp aan om door te pakken en de problemen structureel op te lossen: Daarvoor moeten we echt helemaal van het Gronings gas af."

Reactie Milieudefensie op besluit minister Kamp over gaswinning
Heatmap aardbevingen (tot april 2017)

 

Zie ook: milieudefensie.nl 

 
Dreumes-peuter café in bibliotheek Bedum
Gepubliceerd op dinsdag 18 april 2017

Dreumes-peuter café in bibliotheek Bedum op woensdag 26 april 10.00-11.00 uur

Op woensdag 26 april 10.00-11.00 uur is het volgende dreumes-peuter café in bibliotheek Bedum. Verhalen over koningen en koninginnen staan dan centraal, we gaan voorlezen en knutselen.

In het kader van BoekStart worden er in de bibliotheken dreumes-peuter cafés georganiseerd. Boekstart Dreumes-peutercafé is voor kinderen van 0 - 4 jaar én hun ouders, grootouders of oppas. Voorlezen, knutselen en gezellig even bijpraten.

BoekStart is een programma dat het lezen met heel jonge kinderen wil bevorderen én ouders met jonge kinderen wil laten genieten van boeken. BoekStart gaat uit van de gedachte dat kinderen die al op jonge leeftijd in aanraking komen met boeken een voorsprong (op school) ontwikkelen waar ze hun hele leven voordeel van hebben. Samen een boekje kijken, plaatjes aanwijzen en benoemen, versjes leren, verhaaltjes vertellen en ernaar luisteren, versterken bovendien de band tussen ouder en kind.

De data voor de BoekStart dreumes-peuter café vindt u op www.biblionetgroningen.nl

 
Rijdende winkel RICHARD VAN DER MAAR lanceert een "knuffelactie"
Gepubliceerd op dinsdag 18 april 2017

Vanaf maandag 18 april is bij de rijdende winkel van Richard van der Maar de " knuffelactie " van start gegaan. 

Tot 1 juli kun je sparen voor wereldse knuffels. Er zijn zes soorten, van elke dierenknuffel is een grote knuffel (25cm) en een kleinere knuffel (17cm), oftewel een moeder en een babydier. Dus je kan 12 verschillende knuffels sparen. 

Die blonde is niet voor te sparen, die hoort bij het interieur!  Hij is ook een "knuffel" , die Jerom Postma ...

Hoe kun je sparen ?
Tijdens de actieperiode krijgt u bij elke € 5,- aan boodschappen* een stempel en bij 20 stempels is uw spaarkaart vol. Met een volle spaarkaart heeft u de keuze uit één van de leuke dierenknuffels. 

Rijdende winkel RICHARD VAN DER MAAR uit Bedum lanceert een

We hebben een giraffe, olifant, pinguïn, schildpad of wolf. Van elke dierenknuffel is een grote knuffel (25cm)  en een kleinere knuffel (17cm), oftewel een moeder en een babydier. Voor de moederknuffels (winkelwaarde € 13,95) hoeft u, met een volle spaarkaart, nog maar € 2,99 te betalen. De babyknuffels (winkelwaarde € 9,95) zijn nog maar € 1,99 per knuffel, met een volle spaarkaart. Spaart u ook mee?! 

 

Zie ook: richardvandermaar.nl  

 

 
DWA/Argo kan koploper niet verslaan
Gepubliceerd op dinsdag 18 april 2017

Afgelopen zaterdag kregen de korfballers uit Winsum en Bedum koploper Rood-Wit uit Wezep op bezoek. De vorige ontmoeting wist Rood-Wit met 22-18 te winnen en net als toen kon DWA/Argo het zaterdag ook de koploper moeilijk maken. Na een 5-10 ruststand werd het in de tweede helft namelijk nog spannend. Toch eindigde de wedstrijd bij 11-13 met winst voor Rood-Wit.

DWA Argo kan koploper Rood-Wit uit Wezep niet verslaan 

Het waaide zaterdag hard op het kunstgrasveld in Winsum. Voor beide partijen bleek dit de grootste tegenstander te zijn. Het spel moest aangepast worden op de wind. Mike Bults wist er echter wel raad mee en opende direct in de eerste minuut de score met een mooi afstandschot. Rood-Wit kon vlot reageren en vervolgens was Lisette Hamminga namens de thuisploeg degene die het gat van de korf wist te vinden. Opnieuw zorgde Rood-Wit voor de gelijkmaker, maar vervolgens was Mike Bults opnieuw twee maal succesvol voor zijn team en dit bracht een 4-2 voorsprong op het scorebord. Hierna kenden de Winsumers en Bedumers een minder goede fase. De scherpte was weg en de tegenstanders uit Wezep scoorden maar liefst acht maal op rij. Ondanks dat de ploeg van trainer-coach Henk Sjoerd Westra zo sterk begon, kon het deze lijn dus niet voortzetten. Met een 4-10 score op het scorebord leek de wedstrijd al vroeg te zijn beslist. Lisette Hamminga bepaalde de ruststand op 5-10 door een vrije bal te verzilveren.
 
In de rust benadrukte trainer-coach Westra, dat de wedstrijd nog niet gespeeld was en dat het verschil van vijf doelpunten nog te overbruggen was. Het kon nog alle kanten op. Er werd een andere verdedigende tactiek afgesproken bij de oranje-witte thuisploeg. Dit had de tweede helft zichtbaar effect, want er werd goed verdedigd, iets waar Rood-Wit het duidelijk moeilijk mee had.
Rood-Wit kon wel als eerste scoren na de pauze. Vervolgens kon Nick Brandsma, binnen de lijnen gekomen voor Mike Bults, met een mooi afstandschot scoren. Ook Natasja Schuuring en wederom Lisette Hamminga wisten vervolgens het gat van de korf te vinden. DWA/Argo kwam steeds dichterbij, en voelde dat er met een 8-11 stand op het scorebord nog meer mogelijk was. Rood-Wit vergrootte het gat toch weer door twee maal op rij te scoren, maar daarmee was de koek op voor de gasten uit Wezep. Het werd in de slotfase nog spannend, want Nick Brandsma, Lisette Hamminga en Tom van der Laan voegden nog een treffer toe aan het totaal van de thuisploeg. De tijd om nog dichterbij te komen was echter te kort en zodoende werd de eindstand 11-13.

De eerstkomende zaterdagen is DWA/Argo vrij. Er zal wel hard getraind worden, want het volgende duel dat plaatsvindt op 6 mei, is een belangrijk duel. DWA/Argo gaat dan naar rode lantaarndrager MN&W in Hijum. Als MN&W de inhaalwedstrijd tegen Vlug & Vaardig op 26 april verliest, kan DWA/Argo bij winst definitief lijfsbehoud veilig stellen. In ieder geval neemt DWA/Argo bij winst nog verder afstand van die laatste plaats, welke aan het einde van de competitie degradatie betekent. Het duel zal om 15.30 uur van start gaan in Hijum.

Scores DWA/Argo: Lisette Hamminga (4x), Mike Bults (3x), Nick Brandsma (2x), Natasja Schuuring (1x), Tom van der Laan (1x).

Uitslagen:
DWA/Argo         - Rood-Wit        11-13
Vlug & Vaardig   - Blauw Zwart     16- 7
Pallas’08        - MN&W             8- 6
DTS              - Invicta/Frigro  11-14

Stand:
Rood-Wit         10-18
Vlug& Vaardig     9-13
DTS              10-13
Pallas’08        10-13
Invicta/Frigro   10-10
Blauw Zwart      10- 6
DWA/Argo         10- 5
MN&W              9- 0

 

 
Kwartaalverslag APB januari tot en met maart 2017
Gepubliceerd op zondag 16 april 2017

Het 1e kwartaalverslag van het Algemeen Plaatselijk Belang te Bedum 2017 over haar werkzaamheden en activiteiten voor het mooie dorp Bedum.

Evenementenborden
Er wordt al volop gebruik gemaakt van de mogelijkheid om uw evenement op de evenementenborden op de invalswegen van Bedum te plaatsen. De kosten per sticker zijn tot nu toe 10 euro. De borden kunnen aan weerszijden benut worden en er zijn twee borden, dus betaalt u voor deze uiting 40 euro. Ook de Gemeente zal het belang van de evenementenborden stimuleren als u een evenementenvergunning aanvraagt voor uw evenement om de wirwar van aanplakbiljetten, bordjes, vlaggen en overige uitingen te verminderen. Fijne bijkomstigheid is dat de leges voor een evenementenvergunning zijn afgeschaft.

Outdoor evenement in Bedumer Bos
Doordat de grond geslecht moet worden en er nog geen gebruiksovereenkomst van Staatsbosbeheer ondertekent is kan nog geen gebruik worden gemaakt van het outdoor evenement op carpoolplek Bedumer Bos. De toestellen zijn inmiddels besteld en komen vooralsnog in opslag bij Gemeentewerken. Zodra alles gereed is zullen de toestellen worden geplaats en hopen wij dat iedereen er veelvuldig gebruik van zal maken.

Picknicktafels
Via het leefbaarheidsloket van de NAM proberen we voor locatie Ter Laan 2 nieuwe picknicktafels te realiseren. Een aan het einde van de Zevenbruggetjesweg en een op de plek van het eerste gesloopte huis in Ter Laan.
We zijn in afwachting van goedkeuring van het project. U hoort van ons.

Lofversbos
Een nieuw bankje is geregeld via leefbaarheidsloket NAM, inmiddels gekocht en betaald. De Gemeentemannen gaan het bankje plaatsen.

Ledenvergadering APB vindt plaats op 24 april in Trefcentrum Bedum. Vergadering openbaar vanaf 20.00 uur met sprekers als Erica van Lente en de nieuwe wijkagent.

60 jarig bestaan Algemeen Plaatselijk Belang Bedum
In week 25 mogelijk allerlei activiteiten in het kader van ons 60 jarig bestaan.
Op 24 juni treedt Shantykoor Oosterstörm op in een nog nader te benoemen locatie. KOMT ALLEN.

Gastendag 9 september
Het APB organiseert weer haar 5 jaarlijkse gastendag. Een dag voor Bedumers en oud Bedumers. Noteer deze datum alvast in uw agenda. Leuk om nog eens weer oude klasgenoten te ontmoeten.

Nederland schoon
Ook in 2017 deden we weer mee en wel op 27 maart. 150 kilo vuil is door veel vrijwilligers bijeen geraapt. Een stuk minder dan vorig jaar, dus Bedum is op de goede weg. Volgend jaar gaan we weer mee doen. We willen dan op vrijdag een soort wedstrijdje houden tussen de scholen wie het meeste afval prikt.

APB en Gemeente Bedum
Kennismakingsgesprek gehad met onze nieuwe burgemeester Erica van Lente en met de nieuwe wijkagent. Ook gesprek met nieuwe projectleider Edwin de Wekker en tevens met Dolf Spinder en Johannes de Vries.

Wat staat er op de rol:
*Verbreding paden Bedumer Bos. Groenvoorziening van de Werf heeft een voorzichtig begin gemaakt.
*Bloembollenactie. De narcissen en krokussen op het talud van de Molenweg zijn inmiddels in volle bloei.
*Ook bestaat het APB volgend jaar 60 jaar en denken we na over een passende invulling van dat gedenkjaar. Er zijn al veel ideeën de revue gepasseerd. We gaan binnenkort brainstormen om met concrete plannen te komen. Heel spannend allemaal, ook voor ons. U hoort van ons.
*Een te waterlatingsplek voor boten in het Boterdiep om en nabij het ijsbaan terrein. U hoeft dan hopelijk niet meer naar Onderdendam om uw boot te water te laten. Dit is ook een dergelijk project waarbij we de NAM vragen voor financiële ondersteuning. De eerste gesprekken zijn geweest maar er wordt gesproken over wachten op verlegging van het Boterdiep. Mogelijk past een andere afmeerplek beter in het bestemmingsplan. We houden u op de hoogte.
*Aanpak visplaatsen Boterdiep. Dit is nog in prille ontwikkeling. U hoort z.s.m. van ons.
*Hebt u een goed idee om te laten verwezenlijken, via het Leefbaarheidsloket van de NAM, meld het ons en wij maken er werk van.


Bedum, april 2017.

Kwartaalverslag APB januari tot en met maart 2017 

 

 
Voorjaar aan de Oude Dijk bij hobbyboer Hendrik Jan Otten
Gepubliceerd op zaterdag 15 april 2017

De lammetjes en hun moeders mogen op de mooie dagen in de wei.

Imre en Lieke zijn onder de indruk bij het zien van zoveel lammetjes en genieten van het kleine grut.

Voorjaar aan de Oude Dijk in Bedum bij hobbyboer Hendrik Jan Otten 

 
Veel belangstelling voor presentatie centrumplannen Bedum
Gepubliceerd op vrijdag 14 april 2017

Op dinsdag 11 april konden Bedumers (en andere geïnteresseerden) kennis nemen van de centrumplannen. De bijeenkomst in de hal van het gemeentehuis werd druk bezocht. Onder andere burgemeester Erica van Lente stond de bezoekers te woord. De reacties op de plannen waren bijna zonder uitzondering positief.

Hieronder ziet u het beeldmateriaal dat tijdens de bijeenkomst te zien was, klik op de afbeelding om de grote versie te bekijken.

Image    Image

Image    Image

Image    Image

 

 
Meer...
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 361 - 420 van 5033
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM