Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Lokaal Nieuws
Situatie in Groningen een overheidsfalen van on-Nederlandse proporties
Gepubliceerd op woensdag 24 januari 2018

Van Tongeren krijgt kamerbrede steun voor plan oplossing Groningen.


GroenLinks Tweede Kamerlid Liesbeth van Tongeren hamert al jaren op een eerlijke, adequate en snelle oplossing voor de gaswinningsproblematiek en krijgt daar nu kamerbrede steun voor. In het voorstel staat dat de regering binnen enkele weken moet zorgen voor drie zaken:
 

  1. Een eerlijke en snelle schadevergoeding
  2. Groningers krijgen fatsoenlijk (juridisch) advies en ondersteuning
  3. De gaswinning moet snel naar beneden

Van Tongeren: ‘Na al die jaren verdienen de Groningers gerechtigheid. De schade moet worden vergoed en de gaswinning moet naar beneden. Hup, aan de slag!’
 
Om gaswinning snel naar beneden te krijgen moet er ook minder gas gebruikt worden. Van Tongeren doet ook hier voorstellen voor.  Aankomende donderdag haar initiatiefwet ‘gasloos bouwen’ voor in de Tweede Kamer. Zodat nieuwbouwwoningen in de toekomst niet meer op het gas worden aangesloten.

Motie Van Tongeren:

Image 

 
Gemeente Bedum zet vrijwilligersgroepen in het zonnetje
Gepubliceerd op woensdag 24 januari 2018

Gemeente Bedum zet vrijwilligersgroepen in het zonnetje 

welke vrijwilligersgroep verdient extra waardering voor het goede werk?

Vanaf september 2017 zet de gemeente Bedum elke twee maanden een vrijwilligersgroep in het zonnetje m.m.v. Mensenwerk Hogeland.

De vrijwilligersgroep wordt gekozen uit de inzendingen vanuit de bevolking.
U kunt een vrijwilligersgroep hiervoor aanmelden via de website www.welzijnbedum.nl (nog tijdelijk in de lucht) of door een aanmeldformulier op te halen in de Bibliotheek, Kapelstraat 9 te Bedum.
Aanmelden kan tot en met 31 januari a.s.

HET ZONNETJE?
Wat mag de vrijwilligersgroep verwachten die gekozen wordt?

  1. Een pr-boost en grotere bekendheid voor de groep in de gemeente, met behulp van papieren en digitale media.
  2. Enkele professioneel gemaakte foto’s van de groep of groepsactiviteit, waaronder één met een lid van het college van B & W, die de felicitaties komt brengen.
  3. Een blijvende plaats op de fotozuil, die in oktober in de Bibliotheek van Bedum wordt geplaatst, met alle initiatieven die in de loop van de tijd gehonoreerd gaan worden.

SPELREGELS

  • Tot en met 31 januari 2018 kunt u vrijwilligersgroepen aanmelden.
  • In aanmerking komen alle vrijwilligersgroepen, gevestigd in de gemeente Bedum en werkzaam t.b.v. medeburgers op het gebied van welzijn, leefbaarheid, zorg, cultuur, sport, natuur, milieu, kerk, politiek en samenleving.
  • In februari wordt door de jury bekend gemaakt welke groep er in deze periode in het zonnetje wordt gezet.  

INFORMATIE EN AANMELDEN
Meer informatie is verkrijgbaar bij Mensenwerk Hogeland email: Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken of website:www.welzijnbedum.nl (nog tijdelijk in gebruik).

Welke groep vindt u dat in het zonnetje gezet moet worden?
Meldt de groep aan!

 

 
Weer een uitnederlaag voor Kenders Bouw DIO/Bedum
Gepubliceerd op dinsdag 23 januari 2018

De volleyballers van Kenders Bouw DIO/Bedum zijn er weer niet in geslaagd om overwinning te boeken op vreemde bodem. In Veenendal werd terecht met 3-0 verloren van MKB/Accountants VCV. Door de nederlaag is de ploeg van coach Edwin ten Kate gezakt naar de vijfde plek in de Topdivisie.

Weer een uitnederlaag voor Kenders Bouw DIO Bedum. Zaterdag 20 januari 2018. 

Het is voor DIO/Bedum alweer de vierde nederlaag in een uitwedstrijd dit seizoen. Juist tegen ploegen die gezien de stand kwalitatief minder zijn, wordt niet het gewenste niveau gehaald. Dit was ook afgelopen zaterdag het geval tegen VCV uit Veenendal.

Al vroeg in de eerste set keek DIO tegen een ruime achterstand aan van vijf punten. Via 7-2 en 11-5, werd het gat alsmaar groter. Veel persoonlijke fouten waren hiervan de oorzaak. Passend stonden de Bedumers nog redelijk goed te spelen, maar aanvallend ging er veel mis. Reden voor coach Edwin ten Kate om in te grijpen. Rik Bakker en Michael ter Veer kwamen er halverwege de set in voor Thijs Homan en Jochem van Diepen. Even kwam DIO weer iets dichterbij, maar dit was slechts van korte duur. De set ging uiteindelijk met 25-18 naar de thuisploeg.

Ook in de tweede set kwam DIO er aanvallend niet aan te pas. Binnen enkele minuten stond er al een score van 13-3 op het bord. Dit gat werd gedurende de set nog iets gedicht, maar veel schoten de Bedumers er niet mee op. Met 25-19 ging ook de tweede set naar VCV.

Het leek erop dat DIO wederom een zware avond stond te wachten op onbekend terrein. Met enkele wisselingen binnen de lijn probeerde DIO het tij nog te keren. Het score verloop ging wat minder hard dan in de eerste twee sets, maar ook nu had de thuisploeg een voordeel van ongeveer vier punten. Dit gat werd ook halverwege de set nog terug gebracht tot twee punten, maar dat was het dan ook. VCV liep vervolgens weer uit en pakte de derde set met 25-20.
Zodoende lijkt er geen einde te komen aan het “uit syndroom” van de Bedumers. In de strijd om het kampioenschap moet DIO weer een pas op de plaats maken.

Aankomende week speelt Kenders Bouw DIO/Bedum weer een thuiswedstrijd. Tegenstander is dan Webton Hengelo. De wedstrijd begint om 19:30.

 
Kinderen met een juf bij een boerderij - Fotoarchief Historische Vereniging gemeente Bedum
Gepubliceerd op dinsdag 23 januari 2018

 

De Historische Vereniging gemeente Bedum wil graag het volgende weten:

- Wie kent deze personen en hoe heten zij?
- Waar is deze foto gemaakt?
- Wanneer en ter gelegenheid waarvan is deze foto gemaakt?

Foto:       340116 vorige 340115
Rubriek:    Hoe was ‘t ook al weer.
Onderwerp:  Kinderen bij een boerderij.
 

Als u meer informatie over deze foto heeft, kunt u contact opnemen met Harm-Jan Zuidema, Kapelstraat 10 Bedum, tel. 3015396. E-mail adres: Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken of met Sieger de Groot, Westerseweg 9, Zuidwolde tel. 3012227. E-mail adres: Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

Ook is de foto te zien in het documentatiecentrum van de Historische Vereniging en op de website www.zoastwas.nl onder foto's advertentieblad. Het centrum is gevestigd in de bovenruimte van de gymzaal aan de Schoolstraat nummer 17 en geopend op maandag van 19.30-21.00 uur, uw reacties zijn hier natuurlijk ook welkom.
Voor het laatste nieuws van de Historische Vereniging, foto's en de geschiedenis van de gemeente Bedum, bezoekt u de website van de vereniging: www.zoastwas.nl

Kinderen met een juf bij een boerderij - Fotoarchief Historische Vereniging gemeente Bedum 

Op de foto van de vorige keer is de volgende reactie binnen gekomen:
Zuidwolde: De familie Mulder woonde aan de Noordwolderweg: Vlnr. Onbekende, Moeder Jan Mulder en Jan Mulder.


Indien er mensen zijn die de namen wel weten, maar niet gereageerd hebben, vragen wij die om alsnog te reageren.

 
Achtste Bedumer Winterloop komt eraan, met een hilarisch nieuw onderdeel!
Gepubliceerd op dinsdag 23 januari 2018

Achtste Bedumer Winterloop komt eraan, met een hilarisch nieuw onderdeel!

Op 2 en 3 februari is het alweer tijd voor de achtste Bedumer Winterloop. Deze sponsorloop voor het UMCG Kanker Researchfonds wordt iedere eerste zaterdag in februari in het centrum van Bedum gehouden. Vorig jaar viel dit samen met Wereldkankerdag en werden er twee dagen georganiseerd. Het publiek en het team van de Winterloop hebben hiervan de smaak te pakken gekregen en vandaar dat wij dit ook in 2018 gaan realiseren. 

Zo wordt vrijdag 2 februari om 18.00 uur op het Versplein in Bedum Het Glazen Huis geopend door onze burgemeester Erica van Lente. De DJ’s in Het Glazen Huis zullen daarna 36 uur lang muziek draaien die via een donatie aangevraagd kan worden. Colourful Bedum voorziet u vanaf 18.00 uur van allerlei buitenlandse hapjes.  Er is daarnaast vrijdagavond nog veel meer te doen in het centrum van Bedum zoals een knipmarathon bij Hotel Gemeentehuis, een pubquiz onder leiding van Henk ‘Broez’n’ de Haan, een spinning marathon o.l.v. Mind & Motions en de kickboksers uit het dorp die demonstraties geven in de gymzaal aan het Versplein. Zij worden opgevolgd door de jonge meiden van DIO MA2. Zij volleyballen vanaf 23.00 uur twaalf uur lang om hun betrokkenheid met de Bedumer Winterloop en allen die aan kanker lijden te ondersteunen.

De Bedumer Winterloop zelf begint op de zaterdagmorgen om 9.00 uur met een ontbijt voor dorpsbewoners en vrijwilligers in de verwarmde feesttent op het Versplein. Aansluitend vertellen diverse artsen van het UMCG Kanker Researchfonds in de Maranathakerk om 10.00 uur over hun onderzoekswerk en de besteding van de gelden die tot nu toe zijn opgehaald door de Bedumer Winterloop. Om 13.00 uur start de werkelijke sponsorloop voor de basisschool groep 1 en 2 en de wandelaars. Om 14.00 uur zijn de oudere jeugd en de volwassenen aan de beurt. Nieuw is de Stiletto-run om 15.00 uur. Dit wordt gegarandeerd een hilarisch loopje onder aanvoering van niemand minder dan onze eigen burgemeester Erica van Lente en Marijke van Beek van onze buurtgemeente. Het gerucht gaat dat de voorzitter van de Bedumer Winterloop ook mee strompelt in dit geheel!  Rond 15.30 uur gaan de kinderen van de basisscholen en verenigingen hun beste beentje voor zetten en er wordt afgesloten met de bedrijvenloop om 16.30 uur. Bij deze laatste groep is nog ruimte dus een oproep aan de bedrijven om teams te vormen en je beste beentje voor te zetten!

De deelnemers aan de Bedumer Winterloop kunnen zich laten sponsoren om zo zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het UMCG Kanker Researchfonds. Vorig jaar leverde de loop een recordbedrag van ruim € 101.000,00 op. Wij richten ons deze keer op Dr. Ing. Bart v/d Sluis. Hij is onderzoeker bij kindergeneeskunde en werkt in het laboratorium. Hij heeft € 40.000,- nodig om er voor te zorgen dat er betere behandelmethoden mogelijk worden voor kinderen met als doel: meer kansen met en na kanker. Daar gaan wij voor! Daarnaast heeft het team van de BW nog enkele kleinere projecten uit gezocht om te gaan realiseren. Informatie hierover, en over het programma, vindt u op onze website http://www.bedumerwinterloop.nl/ of via Facebook.

De traditionele slotavond is dit jaar op het Versplein in de feesttent en hier kan iedereen tot circa 23.30 uur terecht. Daarna kunnen de liefhebbers nog naar Grandcafé Koning voor de afterparty. De voorlopige eindstand wordt om 22.30 uur bekendgemaakt.

Klik hier voor de Bedumer Winterloop krant.

 

 
Eigenaren onroerend goed opnieuw in gelijk gesteld: “nu moet NAM over de brug komen”
Gepubliceerd op dinsdag 23 januari 2018

Eigenaren onroerend goed opnieuw in gelijk gesteld “nu moet NAM over de brug komen”
 
Vandaag heeft het Gerechtshof Leeuwarden-Arnhem arrest gewezen in de procedure over schade van woningeigenaren als gevolg van waardevermindering door aardbevingen. Het gerechtshof heeft de Stichting WAG (die 4.000 huiseigenaren vertegenwoordigt) opnieuw in het gelijk gesteld. Dit betekent dat alle eigenaren van onroerend goed in het aardbevingsgebied via Stichting WAG hun claims kunnen indienen bij de NAM én dat de NAM moet gaan betalen. Volgens deskundigen kan de waardevermindering, los van fysieke schades, oplopen tot 20%. 
 
“Het is een duidelijk arrest”, stelt advocaat Pieter Huitema van De Haan Advocaten & Notarissen. “We hebben lang en intensief geprocedeerd en we zijn blij dat het voor de 4.000 aangesloten huishoudens in het aardbevingsgebied nu duidelijk is dat de NAM aansprakelijk is voor de waardevermindering van hun huizen, zonder dat het huis eerst moet worden verkocht.”
 
Voorzitter Lolke Weegenaar van Stichting WAG (Waardevermindering door Aardbevingen Groningen) stelt: “We zijn blij met de uitspraak. Nu moet de NAM ook doorpakken. We willen zo snel als mogelijk met onze advocaten en de NAM om tafel om de compensatie te bespreken. Vier jaar na de dagvaarding wordt dat ook wel eens tijd. Ik roep alle huiseigenaren op om samen met ons de strijd verder te gaan. Samen staan we sterker!”

U kunt zich aanmelden op de website stwag.nl

 
Damster Komedie bij Opmaat in Bedum
Gepubliceerd op maandag 22 januari 2018

Zaterdag 27 januari speelt de Damster Komedie bij Opmaat in Bedum (in de sporthal achter Fazant 15).

In het blijspel 'n Bred veur de kop' is Frederik jarig en zit er een grote groep mensen bij hem op verjaardagsvisite.
Als er ook een onaangekondigde gast aanschuift, waar de jarige blij van wordt, maar de rest van de familie niets van moet weten, loop het al gauw uit de hand.

In dit blijspel, waar alles in het Gronings gesproken wordt, bent u van harte uitgenodigd dit samen bij ons te komen bekijken.
Heeft u hier belangstelling voor? U kunt zich aanmelden door een mail sturen naar: Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken .

De kosten bedragen 2 euro voor de entree. In de pauze is er een lekker bakje koffie voor u.
Aanvang van deze avond is 19.30 uur.

 
DWA/Argo komt weer net tekort
Gepubliceerd op zondag 21 januari 2018

Image

Afgelopen zaterdag kreeg DWA/Argo in de eigen Ripperdahal in Winsum Thrianta uit Hoogeveen op bezoek. Na wederom een spannend duel, waarin hard werd geknokt, wist Thrianta na een ruststand van 11-10 de punten mee naar huis te nemen. De eindstand werd 16-18.

Tom van der Laan en Sam Pestoor waren beide direct in de eerste minuut al op schot, waardoor DWA/Argo gauw op een voorsprong stond. Vervolgens was Nick Brandsma twee maal achter elkaar trefzeker, waardoor DWA/Argo met een 4-0 stand de leiding nam. Thrianta kwam echter langzaam aan terug. Na twee treffers op rij van Thrianta, zorgde Natasja Schuuring voor de 5-2. Toen Thrianta vervolgens drie treffers op rij maakte, stond er weer een gelijke stand van 5-5 op het scorebord. De jongelingen uit Winsum en Bedum speelden daarna weer een sterke fase en scoorden maar liefst vier treffers achter elkaar. Deze kwamen uit handen van Nick Brandsma (2x), Tom van der Laan en Lisette Hamminga. DWA/Argo kon weer even ademen.  Maar zo gauw als DWA/Argo een voorsprong nam, zo snel was deze ook weer verdwenen, want Thrianta scoorde ook vier treffers op rij. Hierdoor stond er wederom een gelijke stand op het scorebord, ditmaal 9-9. De laatste fase van de eerste helft bleef erg spannend. Benjamin Pestoor wist van vlakbij de korf 10-9 op het scorebord te zetten en na een laatste treffer van Thrianta zorgde Tom van der Laan dat zijn team met een 11-10 voorsprong de kleedkamers kon opzoeken voor de rust.

In de rust werd door interim trainer-coach André Pettinga benadrukt dat er meer druk gegeven kon worden in de verdediging en dat het team zo hard moest blijven knokken zoals dat in de eerste helft gedaan werd. Er werd namelijk goed gespeeld door de Winsumers en Bedumers.

Thrianta kwam in de tweede helft meteen met een treffer, maar Natasja Schuuring maakte de 12-11. Hierna was Thrianta trefzeker door drie treffers op rij te maken. De ploeg uit Hoogeveen nam het initiatief over in het duel en DWA/Argo moest in de achtervolging. Nadat Nick Brandsma wederom voor zijn team had gescoord, wist Thrianta nog eens drie treffers te maken. Het gat werd hierdoor vergroot tot 13-17. De tijd begon te tikken en dat hadden de spelers en speelsters van de thuisploeg allemaal door. Er werd met veel inzet gestreden in de laatste fase. Het werd nog even heel spannend, want Lisanne Pettinga, Nick Brandsma en Lisette Hamminga wisten allemaal nog te scoren, waardoor er een 16-17 stand op het scorebord stond. Het lukte de thuisploeg echter niet om op gelijke hoogte te komen. Uiteindelijk kwam Thrianta nog een maal tot een treffer. De Drenten bepaalden zo de eindstand op 16-18.

Door dit verlies is degradatie voor DWA/Argo heel dichtbij gekomen. In deze klasse wint iedereen van iedereen en zullen er veel punten gepakt moeten worden om boven de degradatiestreep te blijven. DWA/Argo zit echter steeds net aan de verkeerde kant van de score en moet toezien hoe de andere ploegen steeds verder uitlopen.

De ploeg wil echter nog niet opgegeven. Aanstaande zaterdag komt Emmeloord bij DWA/Argo op bezoek. Bij de vorige ontmoeting in Emmeloord wist DWA/Argo te winnen. Wellicht lukt dat deze keer ook. Het zal ongetwijfeld weer een spannend duel gaan worden. De wedstrijd start zaterdag om 19.15 uur in de Ripperdahal in Winsum.

Scores DWA/Argo: Nick Brandsma (6x), Tom van der Laan (3x), Lisette Hamminga (2x), Natasja Schuuring (2x), Lisanne Pettinga (1x), Sam Pestoor (1x), Benjamin Pestoor (1x).

Uitslagen:
DIO             - Lintjo    18-14
Emmeloord       - Pallas    22-15
Invicta/Frigro  - Harkema   21-15
DWA/Argo        - Thrianta  16-18

Stand:
Emmeloord       9-11
Invicta/Frigro  9-11
DIO             9-11
Thrianta        9-10
Harkema         9-10
Pallas          9- 9
Lintjo          9- 8
DWA/Argo        9- 2

 

 
Voorverkoopdag jubileumeditie Sunsation komt er aan!
Gepubliceerd op vrijdag 19 januari 2018


 
De agenda’s kunnen getrokken worden want op zaterdag 27 januari vindt weer de Sunsation voorverkoopdag plaats. Als vanouds in The Rising Sun aan de Geertruida Alberdastraat 5 in Middelstum. En dit jaar viert Sunsation haar 30e verjaardag waardoor tijdens deze jubileumeditie extra groot wordt uitgepakt! En extra vroeg want Sunsation start dit jaar al op vrijdag 16 maart!

De voorverkoopdag duurt als vanouds van 10.00 tot 16.00 uur en er kunnen uiteraard weer tientallen euro’s voordeel gescoord worden middels aantrekkelijke kortingen op kaarten en munten. De kortingen kunnen oplopen tot meer dan 50%! Als extra service kan er ook dit jaar gewoon weer gepind worden. Voor de twee vrijdagavonden vindt geen voorverkoop plaats, deze tickets zijn alleen ’s avonds aan de deur verkrijgbaar. Houders van een toegangskaart voor de zaterdag kunnen op de voorafgaande vrijdagavond gratis naar binnen.

De succesformule van vorig jaar blijft gehandhaafd. Sunsation 2018 start namelijk op vrijdag 16 maart met Sunsation Live presents Great Piano’s On Tour en dankzij de jubileumeditie met tal van extra verrassingen. Gevolgd door de Klimaatgroep Hollandse Avond op zaterdag 17 maart. Een week later gaat Sunsation op vrijdag weer Back to the 90s en 00s. De slotavond is op zaterdag 24 maart met het Dance Event. De line-up voor Sunsation wordt maandag 22 januari bekend gemaakt!

Check voor meer info http://www.sunsation.nl/

 
Als het thuis niet meer gaat.... - Alzheimer Café Bedum maandag 12 februari 2018
Gepubliceerd op vrijdag 19 januari 2018

Als het thuis niet meer gaat.... - Alzheimer Café Bedum maandag 12 februari 2018

Mantelzorgers willen hun partner met dementie graag zo lang mogelijk thuis verzorgen. De stap naar een verpleeghuis willen ze zo lang mogelijk uitstellen.

Toch kan er een moment komen dat het te zwaar wordt om de zorg thuis vol te houden. Hoe kan de mantelzorger dan ontlast worden? Wat zijn de mogelijkheden, bijvoorbeeld via de thuiszorg en wat kan er op het gebied van dagopvang? En, als het voorgaande toch ontoereikend is, hoe “organiseer” je een goede overgang naar een verpleeghuis?

Deze en andere vragen worden besproken door mw. Jellie de Roo, casemanager dementie van TSN-Thuiszorg en dhr. Koos Pettinga, hoofd dagopvang De Twaalf Hoven.

Als het thuis niet meer gaat.... - Alzheimer Café Bedum maandag 12 februari 2018

 

 
Meer...
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 361 - 420 van 5373

Gerelateerde artikelen

Advertisement

Agenda - er gebeurt veel meer in de gemeente Bedum

         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM