Wielerronde van Bedum Walfridusvoettocht Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
ALDI Bedum wordt compleet vernieuwd
Gepubliceerd op maandag 21 oktober 2019

De komende week zal ALDI Bedum verhuizen naar een tijdelijk onderkomen op het parkeerterrein. De winkel zal op woensdag 23 oktober om 18.00 uur sluiten en donderdag is de winkel gesloten.

ALDI Bedum wordt compleet vernieuwd 

Vrijdag 25 oktober vanaf 8.00 uur zal de noodwinkel geopend zijn. Daarna kan de huidige winkel gedeeltelijk worden afgebroken en de nieuw bouw kan beginnen. Bedum zal straks een moderne nieuw ingerichte ALDI krijgen.

ALDI Bedum wordt compleet vernieuwd

ALDI Bedum wordt compleet vernieuwd 

 

 
Ook Thrianta te sterk voor DWA/Argo
Gepubliceerd op woensdag 16 oktober 2019

Ook Thrianta te sterk voor DWA Argo

Afgelopen zaterdag kwamen de korfballers van Thrianta uit Hoogeveen op bezoek bij DWA/Argo in Winsum. Deze teams hebben het vaker tegen elkaar opgenomen, maar zaterdag was Thrianta duidelijk de bovenliggende partij. Na een ruststand van 8-12, wisten de Drenten te winnen met 13-18.

Zaterdag was Tom van der Laan weer terug in de opstelling van trainer/coach André Pettinga, hij is weer hersteld van zijn blessure. Steven Bults speelde dit maal op de plek van de nog geblesseerde Nick Brandsma.

Thrianta opende na vier minuten de score met twee treffers vlot na elkaar. DWA/Argo kwam via een verzilverde strafworp van Sam Pestoor ook van de nul af. De gasten uit Hoogeveen namen meteen  weer het initiatief, maar na hun score was ook Lisette Hamminga trefzeker. In het vervolg kende Thrianta een scherpe fase en de ploeg scoorde vier keer achter elkaar. Met een stand van 2-7 moesten de korfballers uit Winsum en Bedum een tandje bij schakelen. Yarin Smedema verzilverde een strafworp en zette zo de derde treffer op het scorebord voor DWA/Argo. Nadat Thrianta de 3-8 maakte, wist ook Karen Oostmeijer het gat van de korf te vinden en zo de stand op 4-8 te bepalen. De Hoogeveense ploeg combineerde in deze fase gemakkelijk en DWA/Argo had vaak het nakijken. Zo was Thrianta drie maal trefzeker, wat een grote voorsprong opleverde van 4-11. Toch herpakte DWA/Argo zich enigszins. Er werd hard gewerkt en dat resulteerde in vier treffers op rij, uit handen van Sam Pestoor, Yarin Smedema, Gert-Jan Stulp en Karen Oostmeijer. Hierdoor had DWA/Argo weer enigszins aansluiting gevonden bij de gasten. Thrianta had vlak voor rust het laatste woord en bepaalde met nog één treffer de ruststand op 8-12. Een stand waarmee nog van alles kon gebeuren.

Na de pauze verzilverde Lisette Hamminga vlot een vrije bal, waardoor DWA/Argo steeds dichter bij de gelijkmaker kwam. Toch lukte het niet om het laatste gaatje te overbruggen. Thrianta scoorde op tijd de 9-13 en maakte even later zelfs 9-14. De thuisploeg vocht hard en bleef aandringen. Tom van der Laan zorgde voor 10-14, maar Thrianta was opnieuw trefzeker met twee doelpunten. Met nog een kwartier te spelen, was het wederom Tom van der Laan die een goal maakte en ook Lisanne Pettinga was trefzeker voor DWA/Argo. Er stond andermaal een verschil van vier op het scorebord. Trainer-coach André Pettinga bracht bij deze stand Ole Smedema binnen de lijnen. Nadat hij onlangs zijn debuut had gemaakt, mocht hij ook deze wedstrijd een invalbeurt maken. Het lukte DWA/Argo echter niet meer om tegenstander Thrianta in te halen. De Hoogeveners scoorden opnieuw twee treffers op rij. Ole Smedema gaf zijn invalbeurt glans door de laatste treffer van de wedstrijd te maken. Onder luid gejoel door het trouwe publiek van DWA/Argo werd hij toegejuicht. De eindstand werd 13-18.

Aanstaande zaterdag reist DWA/Argo af naar Rood-Wit in Wezep. Ook deze ploeg is geen onbekende voor DWA/Argo. Gezien de stand zal het voor DWA/Argo erg belangrijk zijn om punten te pakken en zo aansluiting te houden. Het duel zal om 15.30 uur van start gaan.

Scores DWA/Argo: Yarin Smedema (2x), Tom van der Laan (2x),Lisette Hamminga (2x), Karen Oostmeijer (2x), Sam Pestoor (2x), Ole Smedema (1x), Lisanne Pettinga (1x), Gert-Jan Stulp (1x).

Uitslagen:
De Granaet   - Harich    20-16
Noordenveld  - Hoogkerk  13-17
DWA/Argo     - Thrianta  13-18
Oerterp/VKC  - Rood-Wit  22-13

Stand:
Oerterp/VKC   6-10
Hoogkerk      6-10
De Granaet    6- 9
Thrianta      6- 7
Rood-Wit      6- 4
Noordenveld   6- 3
Harich        6- 3
DWA/Argo      6- 2

 

 
Jubilea en afscheid bij Brandweer Bedum
Gepubliceerd op maandag 14 oktober 2019

Afgelopen zaterdag 12 oktober heeft burgemeester Bolding van de gemeente het Hogeland enkele korpsleden in het zonnetje gezet vanwege 20 jaar dienstverband, 12,5 jaar dienst verband en namen 2 blusploegleden afscheid van de Bedumer brandweer. Onder het genot van een hapje en een drankje werden de versierselen opgespeld.

Voorafgaand aan het decoreren van de jubilarissen benadrukte burgemeester Bolding nogmaals hoe belangrijk vrijwilligers zijn en dus ook de vrijwillige brandweer is in onze Samenleving.

 

Paul de Jong heeft 20 jaar vrijwilliger volgemaakt op 1 januari 2019 en heeft afscheid genomen.
Anno Bulthuis was op 1 januari ook 20 jaar in dienst als vrijwilliger.
Patrick Elzer was op 1 aug j.l. 12,5 jaar in dienst en heeft ook afscheid genomen.
Flip Veen is 12,5 jaar jaar bij de vrijwillige brandweer in dienst.

Naast deze jubilarissen werden er diploma’s uitgereikt aan Chris Reitsema (bevelvoerder) en Arjen Fokkens (manschap).

De partners van de brandweerlieden kregen allemaal een boeket bloemen uitgereikt door Martijn Wevers ( gebiedsmanager NoordWest ) van de VR Groningen.

 

 
Gratis bezorging boodschappen Plus Jeroen Juch Bedum op dinsdag en donderdag
Gepubliceerd op maandag 14 oktober 2019

Gratis bezorging boodschappen Plus Jeroen Juch Bedum op dinsdag en donderdag

De parkeerplaats aan de Kleinestraat staat regelmatig overvol. Vooral op dinsdag en donderdag. Uit onderzoek van Jeroen Juch van PLUS blijkt dat er veel langparkeerders hun auto hier parkeren. Natuurlijk het is een algemene parkeerplaats. Maar al in de voormalige gemeente Bedum werd toegezegd om hier een blauwe zone in te stellen.

Een blauwe zone wil zeggen dat er uiterlijk 2- 3 uur geparkeerd kan worden.  En degene die werkzaam zijn op het gemeentehuis werd geadviseerd om hun auto te parkeren achter Bederawalda. Zodat voor het winkelend publiek ruimte overblijft om kort te parkeren. Maar ondanks toezeggingen vanuit de nieuwe gemeente Het Hogeland is dit nog niet gerealiseerd.

Jeroen Juch van PLUS komt de klanten nu tegemoet , door gratis de boodschappen te bezorgen op dinsdag en donderdag in Bedum en in Ten Boer. Online kan de klant de boodschappen doorgeven via een APP en via  www.plus.nl/info-online-bestellen .

 
CDA: Stikstof-crisislijn voor bezorgde ondernemers
Gepubliceerd op donderdag 10 oktober 2019

Het CDA wil dat er zo snel mogelijk een crisislijn wordt geopend over waar bezorgde ondernemers terecht kunnen met vragen over het stikstofbeleid. Dat stelt CDA-Kamerlid Jaco Geurts voor tijdens het debat over de landbouwbegroting deze week.

CDA-Kamerlid Jaco Geurts: ‘Ik ben de afgelopen dagen platgebeld. Er leven ontzettend veel vragen bij agrariërs en andere ondernemers over wat het nieuwe beleid voor hen betekent. Het kabinet heeft nog niet voor duidelijkheid gezorgd. Zeker op detailniveau loopt het daardoor vast. Ik hoor zelfs dat banken geen krediet verstrekken, omdat zij niet weten wat er gaat gebeuren. Dat kan zo niet langer.”

Er moet een informatiepunt worden ingericht waar ruime kennis aanwezig is, zodat iedereen die geraakt wordt door de stikstofcrisis snel geholpen wordt. Zeker omdat het kabinet een gebiedsgerichte aanpak wil, waar lokaal maatwerk centraal staat. Hiermee moet de bouw van woningen en andere stilgevallen projecten op korte termijn worden hervat.

CDA Stikstof-crisislijn voor bezorgde ondernemers 

Geurts: ‘Ik vind het goed dat het kabinet boeren niet dwingt om te stoppen, maar de keuze geeft op basis van vrijwilligheid. En dat de overheid dan financieel bijspringt. Daar is duidelijkheid over. Bovendien wil het kabinet investeren om innovaties in de landbouw te bevorderen en maatregelen nemen om de emissies terug te brengen. Maar bij individuele bedrijven bestaat nog veel onduidelijkheid. Zij moeten bij één loket terecht kunnen met acute vragen.’

 
Gehavend DWA/Argo komt tekort tegen De Granaet
Gepubliceerd op dinsdag 08 oktober 2019

Gehavend DWA Argo komt tekort tegen De Granaet - DWA ARGO Bedum Winsum

Afgelopen zaterdag gingen de korfballers uit Winsum en Bedum op bezoek bij De Granaet in Dokkum. In het verleden zijn deze ploegen elkaar eerder tegengekomen en waren ze behoorlijk aan elkaar gewaagd. Ook zaterdag was dat op bepaalde momenten zichtbaar. Toch kon De Granaet, na een ruststand van 10-6, in het tweede bedrijf uitlopen en winnen met 19-12.

Trainer-coach André Pettinga kent flinke personele problemen door alle blessureleed binnen de selectie van DWA/Argo. Nick Brandsma heeft sinds afgelopen week ook een blessure en hij kan plaats nemen op het blessurebankje, naast de al langer bekende geblesseerden Natasja Schuuring en Tom van der Laan. Ook Benjamin Pestoor, vorig seizoen nog vaste waarde in het eerste van DWA/Argo en tegenwoordig uitkomend in het tweede team, kampt met een blessure en kon dus niet invallen. Mathijs Muller mocht daarom zijn debuut maken binnen het vlaggenschip, terwijl ook  Steven Bults, die vorige week al debuteerde, weer in het basisachttal van Pettinga stond. Yarin Smedema is verder al weken de vaste invalster voor Natasja Schuuring.

De Granaet opende zaterdag de score, maar Steven Bults wist direct te reageren met een mooi schot van afstand. Na deze gelijkmaker, zette de thuisploeg de scoringsmachine aan en maakte vlot vier treffers op rij. DWA/Argo moest zichtbaar in de wedstrijd komen, want met nieuwe mensen in de vakken was het even zoeken naar elkaar. Karen Oostmeijer zorgde voor 5-2, maar De Granaet wist opnieuw twee treffers te maken. Het verschil liep op naar 7-2 en Lisette Hamminga zorgde met een vrije bal voor 7-3. De Granaet maakte opnieuw drie treffers op rij waardoor er een stand van 10-3 op het scorebord stond. DWA/Argo zette alles op alles om bij te blijven met scoren en dat zorgde ervoor dat de Winsumers en Bedumers een scherpe fase kenden. De Friezen lieten het even afweten en hier maakte DWA/Argo goed gebruik van. Er werden drie treffers achter elkaar gemaakt. Deze kwamen uit handen van Yarin Smedema en Sam Pestoor (2x). Met een 10-6 ruststand gingen de ploegen de kleedkamers in.

Na de rust duurde het bij beide partijen erg lang voordat er weer een doelpunt te vieren viel. De Granaet zat nog in de onscherpe fase van voor de rust, terwijl DWA/Argo door een doelpunt van Steven Bults wat dichterbij kon komen. Hierna volgde er een lange status-quo, want er werd een tijd niet gescoord. DWA/Argo had de kans om dichterbij te komen, maar de ploeg had moeite met het afronden van haar kansen. Dit zorgde ervoor dat De Granaet uiteindelijk weer terug in de wedstrijd kwam. De Friezen begon opeens de kansen wel weer af te ronden. Dit werd zichtbaar in de stand, want De Granaet maakte vijf treffers en liep uit naar 15-7. De korfballers uit Winsum en Bedum wilden zich echter niet gewonnen geven. Ze gingen nog steeds de strijd vol aan en dit zorgde ervoor dat het nog even spanend werd. Vier treffers op rij uit handen van Sam Pestoor, Karen Oostmeijer en Lisette Hamminga (2x) brachten de stand terug op een verschil van vier, 15-11. Het was enorm spannend in deze fase, maar DWA/Argo was niet meer bij machte om de thuisploeg nog in te halen. De Granaet liep opnieuw uit, nu naar 19-11, en de wedstrijd was beslist. Karen Oostmeijer wist met haar laatste doelpunt de eindstand te bepalen op 19-12.

Aanstaande zaterdag speelt DWA/Argo weer een thuisduel. Thrianta uit Hoogeveen komt op bezoek. Ook dit team is bekend bij DWA/Argo en eerdere duels waren veelal spannend. De wedstrijd zal om 15.30 uur van start gaan op het kunstgrasveld in Winsum.

Scores DWA/Argo: Karen Oostmeijer (3x), Sam Pestoor (3x), Lisette Hamminga (2x), Yarin Smedema (2x), Steven Bults (2x).

Uitslagen:
De Granaet   - DWA/Argo     19-12
Oerterp/VKC  - Noordenveld  15-13
Harich       - Hoogkerk     14-18
Rood-Wit     - Thrianta     20-25

Stand:
Oerterp/VKC   5-8
Hoogkerk      5-8
De Granaet    5-7
Thrianta      5-5
Rood-Wit      5-4
Noordenveld   5-3
Harich        5-3
DWA/Argo      5-2

 

 
Bedumer sporticoon Arjen Robben vastgelegd op het schildersdoek
Gepubliceerd op woensdag 02 oktober 2019

Twee sporticonen, Arjen Robben en Jason Dourisseau, zijn door de Groningse kunstenaars Oscar Venema en Sandra de Groot, vastgelegd op levensgrote doeken.

Noorderpoort schenkt de twee kunstwerken aan de Gemeente Groningen. Op woensdag 2 oktober worden de streetart-achtige doeken officieel onthuld door wethouder Paul de Rook in het Sportcentrum Europapark. De schilderijen hebben elk een afmeting van ruim 2,5 meter bij 2,5 meter en hebben een prominente plek gekregen in het sportcentrum.

Noorderpoort schenkt de schilderijen aan de gemeente als dank voor de samenwerking bij de totstandkoming van het Sportcentrum Europapark. De Gemeente Groningen heeft zorggedragen voor de bouw van het sportcentrum, dat in november 2018 officieel geopend is. Noorderpoort huurt vijf dagen per week verschillende ruimtes in het sportcentrum tussen 8.00 uur en 17.00 uur. Er worden dan onder andere Burgerschapslessen en sportlessen verzorgd voor studenten.
 
‘s Avonds en in het weekend maken verenigingen gebruik van het sportcentrum. Het Sportcentrum Europapark is een mooi voorbeeld van hoe een intensieve samenwerking tot iets moois kan leiden.

 
Oerterp/VKC ook in competitie te sterk voor DWA/Argo
Gepubliceerd op dinsdag 01 oktober 2019

Afgelopen zaterdag speelden de korfballers uit Winsum en Bedum een thuisduel tegen Oerterp/VKC. Bij de vorige ontmoeting anderhalve week eerder, in de strijd om de Jan Mulder Beker, wist Oerterp/VKC ruim te winnen. Zaterdag stonden de twee ploegen tegenover elkaar in de reguliere competitie. Oerterp/VKC had in de eerste helft zichtbaar moeite met DWA/Argo, maar na een ruststand van 8-11, wist Oerterp/VKC in het tweede bedrijf afstand te nemen en de punten mee naar huis te nemen. De eindstand werd 11-21.

Oerterp VKC ook in competitie te sterk voor DWA Argo 

Er was zaterdag wederom een wijziging in de opstelling van trainer-coach André Pettinga. Steven Bults debuteerde op de plek van de geblesseerde Tom van der Laan en ook Yarin Smedema speelde nog steeds op de plek van Natasja Schuuring.

Wat bij de vorige ontmoeting zo makkelijk leek voor Oerterp/VKC, werd zaterdag wat lastiger. DWA/Argo begon scherp aan de wedstrijd en daar had Oerterp/VKC moeite mee. De Friezen openden weliswaar de score, maar Nick Brandsma reageerde direct met een score voor de thuisploeg. De gasten scoorden vervolgens twee maal op rij, maar Nick Brandsma was wederom degene die een treffer voor de thuisploeg liet aantekenen. De gasten uit Ureterp en Siegerswoude behielden het initiatief, maar Lisette Hamminga zorgde ervoor dat DWA/Argo aansluiting behield, 3-4.

In de fase hierna scoorde het makkelijker combinerende Oerterp/VKC drie maal op rij en de stand kwam zo uit op 3-7. DWA/Argo vocht voor wat het waard was om te zorgen dat het aansluiting behield. Gert-Jan Stulp was trefzeker en de ploeg van coach Pettinga gaf zich nog niet gewonnen, ook niet nadat Oerterp/VKC opnieuw tweemaal scoorde. Karen Oostmeijer en Gert-Jan Stulp konden allebei het gat van de korf vinden en dit zorgde voor een stand met drie verschil. Na de 6-9 scoorden Oerterp/VKC en DWA/Argo beide om en om nog twee maal, waardoor de teams bij rust met een 8-11 stand de kleedkamers ingingen.

De gasten kwamen scherp terug uit de kleedkamer en maakten vlot twee treffers. Lisanne Pettinga zorgde met haar score voor de 9-13 en nadat Oerterp/VKC de 9-14 binnenschoot, maakte Lisette Hamminga 10-14. Hierna kende Oerterp/VKC een scherpe fase en werd het gat definitief geslagen met de thuisploeg. De Friezen combineerden gemakkelijker en hadden minder kansen nodig in hun aanvallen om tot doelpunten te komen. Ze scoorden vier treffers op rij. Het verschil op het scorebord werd nu dusdanig groot dat DWA/Argo geen kans meer had op een goed resultaat. De jarige A-speler Ole Smedema mocht op zijn 17e verjaardag nog zijn debuut maken en Sam Pestoor maakte nog de laatste treffer voor DWA/Argo, maar het laatste woord in de wedstrijd was aan Oerterp/VKC dat met nog eens drie treffers de eindstand op 11-21 bracht.

Aanstaande zaterdag zal DWA/Argo naar Dokkum afreizen voor de ontmoeting met De Granaet. Beide ploegen kennen elkaar nog van eerder gespeelde wedstrijden en daar waren de teams vaak behoorlijk aan elkaar gewaagd. Saillant detail is dat De Granaet onder leiding staat van Henk Sjoerd Westra. Hij was de vorige trainer-coach van DWA/Argo. Om 15.30 uur zal de wedstrijd van start gaan.

Scores DWA/Argo: Lisette Hamminga (3x),  Nick Brandsma (3x), Gert-Jan Stulp (2x), Lisanne Pettinga (1x), Karen Oostmeijer (1x), Sam Pestoor (1x).

Uitslagen:
Hoogkerk     - Rood-Wit     21- 9
Thrianta     - Harich       15-15
Noordenveld  - De Granaet   14-14
DWA/Argo     - Oerterp/VKC  11-21

Stand:
Oerterp/VKC  4-6
Hoogkerk     4-6
De Granaet   4-5
Rood-Wit     4-4
Thrianta     4-3
Harich       4-3
Noordenveld  4-3
DWA/Argo     4-2

 

 
Nieuwe outlet winkel in de Grotestraat in Bedum
Gepubliceerd op donderdag 26 september 2019

Image

De leegstaande winkel in de Grotestraat , waar voorheen Koffieleut heeft gezeten , krijgt binnenkort een nieuwe invulling. Momenteel is men druk doende om de winkel in te richten.

Onder de passende naam DE KLEINE BEURS zal hierin een outlet-winkel komen met dames kleding en schoenen voor heren , dames en kinderschoenen. Met prijzen voor de kleine beurs in de winkel van DE KLEINE BEURS!

De opening is gepland op vrijdag 4 oktober.

2 oktober is BIG BAZAR geopend in de Grotestraat. En daarmee is er weer een mooie aanvulling gekomen op het winkelaanbod in Bedum!

 
Nieuwe wandelgids Groningen verschenen met wandelroute bij Bedum
Gepubliceerd op dinsdag 24 september 2019

Wandelliefhebber Bart van der Schagt -ook bekend als WandelBart- heeft een nieuwe wandelgids over Groningen uitgebracht. De gids bevat 22 leuke wandelroutes verspreid over de gehele provincie Groningen, waaronder bij Bedum. De wandelingen -van kort tot lang- in stad, buitengebied en natuur zijn goed bereikbaar met openbaar vervoer.

Nieuwe wandelgids Groningen verschenen met wandelroute bij Bedum

De 22 wandelroutes in dit boekje zijn zeer divers: een handvol fraaie wandelingen in het lommerrijke Westerkwartier, meerdere afwisselende routes door het weidse akker- en weidelandschap van Noordoost-Groningen (waarmee ook verstilde dorpjes worden aangedaan) en een prachtige wandeling door het stroomdal van de Ruiten-Aa. Daarnaast staan er in deze gids ook twee leuke stadswandelingen: een in Groningen en een in Winschoten, waar de route door het grootste Rosarium van Nederland loopt.

Nieuwe wandelgids Groningen verschenen met wandelroute bij Bedum
Auteur Bart van der Schagt

Alle WandelBart provinciewandelgidsen zijn te koop bij bol.com via de volgende link Provinciewandelgids Groningen of bij de boekhandel of via de website wandelbart.nl.

De gidsen kosten  € 14,95.

De provinciewandelgids Groningen is de dertiende uit een reeks. De komende maanden verschijnen er ook provinciewandelgidsen van de andere provincies. De wandelgidsen worden in kleine oplages gedrukt, zo blijven de routes goed up-to-date. Eventuele routewijzigingen zijn op de site te vinden.

 
Belangrijke eerste overwinning voor DWA/Argo
Gepubliceerd op dinsdag 24 september 2019

Belangrijke eerste overwinning voor DWA Argo in de veldcompetitie

De korfballers van DWA/Argo uit Winsum en Bedum hebben afgelopen zaterdag de eerste punten gepakt in de veldcompetitie. Op het eigen veld in Winsum werd Harich verslagen met 16-13, na een ruststand van 9-7. DWA/Argo houdt in de stand door dit resultaat aansluiting met de andere ploegen.

DWA/Argo begon zaterdag wederom met Yarin Smedema in de basisopstelling op de plek van de nog altijd geblesseerde Natasja Schuuring. In de wetenschap dat er punten gepakt moesten worden, om niet al vroegtijdig in degradatienood te komen, begon de thuisploeg meteen scherp en fel. Van meet af aan hadden de Friezen het nakijken, want DWA/Argo zorgde steeds voor een voorsprong. Na de 1-0 uit handen van Lisette Hamminga en de 2-1 en 3-1 van Tom van der Laan en Lisanne Pettinga scoorden Hamminga en Pettinga allebei hun tweede treffer. Harich bleef aanklampen, maar na 5-4 was het andermaal DWA/Argo dat tot scoren kwam door treffers van Gert Jan Stulp en Nick Brandsma. Bij rust was de stand gevorderd tot 9-7, waarbij Benjamin Pestoor en andermaal Brandsma nog weer tot een treffer waren gekomen namens de thuisploeg.

Na de pauze was het wedstrijdbeeld eigenlijk hetzelfde. DWA/Argo maakte steeds op tijd een gaatje en Harich kwam vervolgens weer dichterbij. Via 11-9 en 12-10 leek het na 13-11 echter toch nog mis te gaan. De Friezen kwamen voor het eerst sinds de 1-1 weer op gelijke hoogte en even leek het of de wedstrijd zou kantelen. De ploeg van trainer-coach André Pettinga hield echter het hoofd koel en Nick Brandsma, die ook al voor 13-11 had gezorgd, bracht zijn ploeg weer op voorsprong, 14-13. Harich speelde in deze slotfase alles of niets in een poging om nog punten te pakken. Het moest daarbij echter noodgedwongen overtredingen maken, welke door de goed leidende scheidsrechter Hidding werden bestraft met respectievelijk een vrije bal en een strafworp. Karen Oostmeijer en Gert Jan Stulp wisten met deze kansen wel raad en verzilverden ze koelbloedig. Zij trokken met hun treffers de wedstrijd definitief naar zich toe. De Friezen waren geklopt met 16-13. Deze eerste overwinning betekent dat DWA/Argo weer aansluiting heeft met alle ploegen in de ranglijst. Het verschil tussen de bovenste en onderste plek is na drie gespeelde wedstrijden maar twee punten. Geen enkele ploeg is ongeslagen, of nog zonder punten.

Aanstaande zaterdag speelt andermaal een thuiswedstijd. Dan komt Oerterp/VKC uit Ureterp/Siegerswoude op bezoek in Winsum. Deze ploeg was afgelopen week in de beker nog veel te sterk voor DWA/Argo. In Ureterp wist het DWA/Argo toen met 26-12 uit de beker te knikkeren. Zaterdag zal DWA/Argo zich willen revancheren voor die magere prestatie. Dat zal lastig zijn, want datzelfde Oerterp/VKC bracht kampioenskandidaat Hoogkerk zaterdag het eerste verlies toe en voegde zich nadrukkelijk bij de favorieten voor de bovenste plaats.

Scores DWA/Argo: Nick Brandsma (4), Gert Jan Stulp (3), Lisette Hamminga (2), Benjamin Pestoor (2), Lisanne Pettinga (2), Tom van Laan (1), Karen Oostmeijer (1) en Sam Pestoor (1).

Uitslagen:
Rood-Wit     - Noordenveld  26-17
Oerterp/VKC  - Hoogkerk     15-10
DWA/Argo     - Harich       16-13
Thrianta     - De Granaet   21-22

Stand:
Hoogkerk     3-4
Oerterp/VKC  3-4
Rood-Wit     3-4
De Granaet   3-4
Noordenveld  3-2
Harich       3-2
DWA/Argo     3-2
Thrianta     3-2

 

 
Meer...
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Volgende > Einde >>

Resultaten 367 - 427 van 534

Gerelateerde artikelen

Mijnkadowinkel.nl
 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter