Wielerronde van Bedum
Algemeen Plaatselijk Belang Bedum
Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Evenementen Agenda BedumColumns

Historie


    rss newsfeed logo 25px.jpg
Volg Bedumer.nl op Twitter 
Lokaal Nieuws
Open Toren en Open Kerk Noordwolde zaterdag 10 juni 13.00 -16.00
Gepubliceerd op dinsdag 06 juni 2017

Zaterdag 10 juni is de toren van Noordwolde geopend in het kader van de Open-Toren-Dag die de Stichting Klokkenspel Groningen en de Stichting Oude Groninger Kerken dit jaar samen organiseren. De belangstelling voor dit jaarlijks terugkerend evenement neemt flink toe.

Open Toren en Open Kerk Noordwolde zaterdag 10 juni 13.00 -16.00

Ook de toren van de dorpskerk in Noordwolde is open om te beklimmen tot in de karakteristieke ui. Het uurwerk en de klok zijn te bezichtigen. De kerk met het fraaie interieur en het monumentale orgel is eveneens geopend. Er is orgel- en pianomuziek. Toegang gratis.

 
Lifestylecenter Mind & Motion organiseert "The Mission Summit Challenge"
Gepubliceerd op dinsdag 06 juni 2017

Lifestylecenter Mind & Motion organiseert


Sinds 2009 weet Sandra dat ze MS heeft. Sandra traint bij ons en geïnspireerd door Niels van Buren die als eerste man met MS de top van de Mount Everest heeft behaald, gaat Sandra samen met haar partner Klaske op 17 juli de Mont Blanc beklimmen om geld op te halen voor meer en beter onderzoek naar MS (Multiple Sclerose).

Nu willen wij natuurlijk graag helpen en daarom organiseert Team Mind & Motion op 17 juni.

“The Mission Summit Challenge” !

Deze challenge bestaat uit 3 onderdelen:

1.      Running to the hill
2.      Climbing the hill
3.      Finishing the hill

Uiteraard gaat het erom dat we deze dag zoveel mogelijk geld op halen voor Mission Summit. Daarom starten we nu alvast met de verkoop van de zogeheten “Mission Summit Koffies”, je betaalt voor deze kop koffie/cappuccino/latte/smoothie etc. €0,50 extra. Dit gaat dan in de doos voor Mission Summit .

We hopen op grote opkomst en deelname, er zullen nog een hoop andere activiteiten zijn op deze dag, dit komt te zijner tijd jullie kant op! Hou in ieder geval ergens in juni een plekje in je agenda vrij.  

 
Intocht Avondwandel4daagse Bedum 1 juni 2017
Gepubliceerd op dinsdag 06 juni 2017

Henk Huitsing maakte onderstaande video impressie van de Intocht Avondwandel4daagse Bedum op 1 juni 2017.

 

 

 
Volleybalvereniging DIO/Bedum presenteert vol trots: Kenders Bouw - DIO/Bedum Heren 1
Gepubliceerd op dinsdag 06 juni 2017

Het vlaggenschip van DIO/Bedum krijgt een nieuwe naam. Vol trots mogen we aankondigen dat Kenders Bouw zijn naam voor tenminste 3 jaar als hoofdsponsor wil verbinden aan het eerste herenteam, dat de afgelopen twee jaar op rij in de bovenste regionen van de topdivisie wist te eindigen.

Volkomen logisch: Kenders Bouw heeft zich de afgelopen jaren verbreed tot allround bouwbedrijf en wil met de sponsoring van het eerste herenteam haar naamsbekendheid en betrokkenheid in en met Bedum en omgeving extra kracht bij zetten.

Volleybalvereniging DIO Bedum presenteert vol trots: Kenders Bouw - DIO/ Bedum Heren 1 

Door de stabiele resultaten van DIO/Bedum Heren 1 in de afgelopen jaren, heeft de nieuwe hoofdsponsor het vertrouwen dat er bij de start van het nieuwe seizoen een goed team staat, met doorzettingsvermogen, dat gaat voor de beste prestaties. Gelijk het team van Kenders Bouw, waar het leveren van kwaliteit centraal staat.

Volleybalvereniging DIO Bedum presenteert vol trots: Kenders Bouw - DIO Bedum Heren 1

Naast Kenders Bouw worden de heren de komende 3 jaren ook nog gesponsord door Rensel Metaal en Scholtens Assurantiën. Deze combinatie geeft ons natuurlijk veel vertrouwen voor de toekomst, want dit moet wel een solide fundering voor ijzersterke prestaties opleveren.

Wij zien de toekomst dan ook zonnig tegemoet. Wilt u beleven waarom deze topbedrijven hun naam aan Kenders Bouw - DIO/Bedum heren 1 willen verbinden? Vanaf september begint
het nieuwe volleybalseizoen, en 23 september zijn de heren in hun nieuwe outfits te bewonderen tijdens de eerste thuiswedstrijd in Sporthal de Beemden te Bedum.

Volleybalvereniging DIO Bedum presenteert vol trots: Kenders Bouw - DIO Bedum Heren 1 

 
Alzheimer Café - Wat kan Thuiszorg betekenen bij dementie?
Gepubliceerd op vrijdag 02 juni 2017

Maandag 12 juni 2017

De Thuiszorg kan ondersteuning bieden op het gebied van wassen, aankleden, medicatiegebruik, eten en drinken, wondverzorging, e.d. Daarnaast kan de Thuiszorg ook ondersteuning bieden bij geheugen-problematiek door een casemanager, een gespecialiseerd verpleeg-kundige.

Een casemanager komt regelmatig langs en bouwt zo een vertrouwens-band met u op en kan u indien nodig van advies voorzien. Deze ondersteuning wordt geboden vanuit de Zorgverzekering, zonder eigen bijdrage en is voor iedereen toegankelijk.

Onze gastspreker is mw. Jellie de Roo, Casemanager dementie bij TSN Thuiszorg. Uiteraard is er gelegenheid uw vragen te stellen.

Alzheimer Café Bedum
In “Alegunda Ilberi” Prof. Boermastraat  2, Bedum

19.30 – 21.30 uur (zaal open om 19.00 uur) 

Alzheimer Café - Wat kan Thuiszorg betekenen bij dementie? 

 
Stem nu over het onderwerp voor Lichtweek 2018 - Stichting Lichtweek Bedum
Gepubliceerd op dinsdag 30 mei 2017

 

Na een geslaagde Lichtweek in 2014 en 2016 hebben vijf inwoners van Bedum op 8 maart 2017 een Stichting opgericht voor de Lichtweek van Bedum.

Er is een bestuur gevormd waarin de volgende Bedumers als bestuursleden benoemd zijn: Vlnr: Greetje Bronsema, Ina van Dijken, Jeroen Reinders, Jan-Jur Timmer en Jeanette Rozema-Groefsema.
Doel van de Stichting is om, samen met de inwoners en ondernemers van Bedum, een tweejaarlijkse Lichtweek in Bedum te organiseren.
 
Lichtweek 2018
Met de oprichting van de Stichting worden ook de eerste plannen voor de Lichtweek 2018 besproken. Er wordt nagedacht over een openingsshow en ook kijken we of de rondritten nu dagelijks te organiseren zijn. Deze Lichtweek wordt in de eerste helft van september van 2018 gehouden.

Onderwerp 2018  kiezen
Wij willen alle Bedumers vragen om mee te stemmen over het onderwerp van Lichtweek 2018. Op onze vernieuwde site www.lichtweekbedum.nl staan de volgende 10 onderwerpen:

Vrouger (vroeger)
Disney
Beroepen
Sporten
Landen
Duurzaamheid
Eten en Drinken
Heelal en ruimtevaart
Water/zee
Vrije Keuze

Op de website, onder het kopje ‘stemmen’ kunt u uw stem uitbrengen. De uitslag kunt u direct na het stemmen zien.  U kunt u stem uitbrengen tot 1 juli 2017. Voor de zomervakantie 2017 is het onderwerp bekend en heeft iedereen ruim de tijd om met de voorbereidingen aan de slag te gaan.

 
Vrijdag 2 juni oud papier actie SV Bedum
Gepubliceerd op dinsdag 30 mei 2017

Vrijdag 2 juni oud papier actie SV Bedum

A.s. vrijdag 2 juni wordt de gebruikelijke huis-aan-huis oud papier actie van SV Bedum in samenwerking met de St. Walfridusschool gehouden.

Het verzoek is om het oud papier voor 18.00 uur goed zichtbaar, bij voorkeur in groepjes, bij de weg te plaatsen. Mocht het vrijdag niet lukken, dan kan het ook op maandag t/m zaterdag in of bij de container op het sportpark worden afgeleverd.

A.s. donderdag en vrijdag staat er ook een container aan de Industrieweg nabij de ingang van gemeentewerken. Het papier graag zo ver mogelijk de container inbrengen. Verzoeke geen afval mee aan te bieden of af te leveren. Afval hoort in de grijze container.

Een ieder alvast bedankt voor de medewerking.

 

 
5e editie ODN Oil Bedum Beach op Beachcourt Bedum
Gepubliceerd op maandag 29 mei 2017

Op vrijdag 23 en zaterdag 24 juni vind de vijfde editie van ODN Oil Bedum Beach plaats, het beachvolleybalevenement georganiseerd door Dio/Bedum. Naast beachvolleybal zijn er nog tal van andere activiteiten, zoals een strandbarbecue en een beachparty. Genoeg ingrediënten dus om er een onvergetelijk strandweekend van te maken op het Beachcourt Bedum. In korte tijd hebben zich al ruim zestig teams aangemeld, maar het is zeker mogelijk om nog mee te doen!

5e editie ODN Oil Bedum Beach op Beachcourt Bedum

Sportieve kunsten
Vrijdagmiddag mogen de basisschoolkinderen het zand betreden om hun sportieve kunsten te vertonen, maar ook de creativiteit krijgt alle ruimte. ’s Avonds word er tussen de zandkastelen gespeeld door recreatieve teams en is er een bedrijvencompetitie. Op zaterdag zijn er diverse poules voor prestatiegerichte (2x2) en recreatieve (4x4) teams, zodat iedereen op zijn/haar niveau kan meedoen. 

Verhuizen
Het toernooi wordt dit jaar gehouden op het Beachcourt Bedum, hèt centrum voor beachsporten. In 2015 zijn er op sportcomplex de Beemden maar liefst vier beachvelden aangelegd voor diverse sporten zoals: beachtennis, -volleybal en footvolley. Een volwaardige accommodatie en een goed alternatief voor het Versplein dat de afgelopen vier jaren het decor van dit snelgroeiende toernooi was.

5e editie ODN Oil Bedum Beach op Beachcourt Bedum

Aanmelden
In korte tijd hebben ruim zestig teams zich al aangemeld, maar er is zeker plek voor meer! Aanmelden voor het toernooi kan nog tot 9 juni, via www.diobedum.nl/toernooien/beach/. Kun je niet meedoen, maar wil je wel een kijkje komen nemen: je bent van harte welkom op 23 en 24 juni!

 
DWA/Argo sluit seizoen af met verlies
Gepubliceerd op maandag 29 mei 2017

DWA Argo sluit seizoen af met verlies tegen Vlug & Vaardig uit Garijp

De korfballers van DWA/Argo uit Winsum en Bedum hebben afgelopen zaterdag hun laatste wedstrijd van het seizoen niet weten te winnen. Tegenstander Vlug & Vaardig bleek een maatje te groot te zijn en nam met een 11-17 eindstand de punten mee terug naar Garijp. De korfballers gaan nu genieten van de vakantie en zullen in september weer beginnen met een nieuwe competitie.

Voor DWA/Argo stond er zaterdag niets meer op het spel, terwijl de gasten uit Friesland nog in de strijd waren voor de tweede plaats die recht geeft op een beslissingswedstrijd voor promotie. Onder zeer warme omstandigheden vond de thuisploeg het lastig om op gang te komen. Vlug & Vaardig had er minder moeite mee en nam dan ook al direct een voorsprong van 0-3. Bij deze stand wist Nick Brandsma als eerste te scoren voor de thuisploeg. Toen vervolgens Tom van der Laan en Sam Pestoor voor 2-4 en 3-4 zorgden, leek de thuisploeg weer terug in de wedstrijd te zijn. Dat was echter schijn, want door vier opeenvolgende goals van Vlug & Vaardig was het gaatje weer gauw vergroot naar 3-8. Karen Oostmeijer was nog trefzeker aan de kant van DWA/Argo, maar de ruststand werd door de gasten bepaald op 4-10.
Na de pauze bleef het verschil aanvankelijk gehandhaafd, maar daarna volgde een sterke fase van de thuisploeg. Door vijf treffers op rij werd de wedstrijd ineens weer spannend, want de thuisploeg kwam op 10-12. Het bleek echter een te grote krachtsinspanning te zijn geweest, want de gasten stelden in de slotfase alsnog orde op zaken. Met vier doelpunten achter elkaar maakten ze duidelijk wie zaterdag de betere ploeg was. De laatste thuistreffer kwam uit handen van invalster Aaltje Kinderman, maar voor de stand deed deze er niet meer toe. Bij 11-17 floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

DWA/Argo is als zesde geëindigd in deze veldcompetitie, wat betekent dat de ploeg het volgend seizoen gewoon weer in de derde klasse zal uitkomen. In augustus zal het team onder leiding van Henk Sjoerd Westra zich weer op gaan maken voor de volgende competitie, welke in september van start zal gaan. Tot die tijd zal de ploeg gaan genieten van de vakantie.

Scores DWA/Argo: Tom van der Laan (3), Sam Pestoor (2), Nick Brandsma (2), Benjamin Pestoor (1), Karen Oostmeijer (1), Yvonne Schuuring (1), Aaltje Kinderman (1).

Uitslagen:
Rood-Wit   - Invicta/Frigro  15-12
Pallas’08  - DTS             11-14
MN&W       - Blauw Zwart     niet gespeeld
DWA/Argo   - Vlug & Vaardig  11-17

Stand:
Rood-Wit        14-26
Vlug & Vaardig  14-21
Pallas’08       14-19
DTS             14-17
Invicta/Frigro  14-12
DWA/Argo        14- 8
Blauw Zwart     13- 6
MN&W            13- 1

 

 
Feestelijke start bouwplan ‘De kop van Noord’
Gepubliceerd op vrijdag 26 mei 2017

Wethouder Johannes de Vries van ruimtelijke ordening heeft vanmiddag in het bijzijn van de toekomstige bewoners de eerste paal geslagen voor een project van vier woningen in het plan ‘De Kop van Noord’ in Bedum.

Dit kleinschalige uitbreidingsplan aan de noordkant van het dorp komt op het terrein waar de gemeentelijke gasfabriek heeft gestaan.

Kenders Bouw uit Bedum realiseert er vier energiezuinige en aardbevingsbestendige halfvrijstaande woningen. Op de vijf andere kavels in het plan komen vrijstaande woningen.

Feestelijke start bouwplan ‘De kop van Noord’ in Bedum
Wethouder Johannes de Vries slaat de eerste paal

De woningen die Kenders Bouw er realiseert, passen in het gevarieerde straatbeeld van de Wilhelminalaan. Ze zijn ontworpen door het Bedumer architectenbureau Feddema. Voor de woningen bestond flinke belangstelling. Ook de kavels voor vrijstaande woningen vonden gretig aftrek; om bepaalde kavels moest zelfs worden geloot.

Aanvankelijk had woningstichting Wierden en Borgen plannen met het terrein. De stichting wilde er een appartementencomplex realiseren maar zag daar uiteindelijk vanaf. De exploitatie van het terrein werd vervolgens door de gemeente Bedum ter hand genomen.

Het terrein van de voormalige gemeentelijke gasfabriek, die tot 1955 in bedrijf was, kende een flinke bodemverontreiniging en moest daarom worden gesaneerd. Dat proces duurde enkele jaren. Het terrein is nu schoon, hoewel er eisen worden gesteld aan de wijze van funderen van de nieuwbouw. Dit om te voorkomen dat dieper gelegen vervuilde grond ‘naar boven wordt gewoeld’.

De vrijstaande woningen kunnen ‘welstandsvrij’ worden gebouwd. De gemeente heeft hiervoor gekozen om ruimte te geven aan nieuwe concepten voor aardbevingsbestendig bouwen.  

 
Meer...
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 301 - 360 van 5033
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM