Wielerronde van Bedum  
Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
                                         Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Lokaal Nieuws
Voorlopige opbrengst Bedumer Winterloop 2018 € 100.000,-
Gepubliceerd op maandag 05 februari 2018

Afgelopen vrij- en zaterdag werd de achtste Bedumer Winterloop gehouden en het werd weer een groot succes. Ruim 400 lopers, 100 vrijwilligers en het complete bedrijfsleven zorgden ervoor dat zaterdagavond voorzitter Klaes Hoekstra bekend kon maken dat de voorlopige eindstand € 100.000,- bedroeg. Zoals bekend gaat de opbrengst naar vijf projecten van het UMCG Kanker Researchfonds.

Ieder jaar probeert het team van de Winterloop weer enkele nieuwe onderdelen in te zetten om jong en oud te betrekken bij dit mooie evenement en om een zo groot mogelijk draagvlak te creëren. Hilarisch was de Stiletto-run onder leiding van de veroorzaker burgemeester Erica van Lente. Het in grote getale aanwezige publiek genoot dan ook met volle teugen. Trots was de voorzitter op een ieder die heeft bijgedragen op wat voor manier dan ook! De loop verbind mensen en zorgt tegelijker tijd voor een enorme saamhorigheid. Bedankt Bedum, op naar de negende editie!

Gedetailleerd verslag vind u hieronder:

Wat was het weer een fenomenaal en geweldig feest de afgelopen twee dagen in Bedum tijdens de achtste editie van de Bedumer Winterloop.  Onder redelijk mooie weersomstandigheden werd dit evenement door veel mensen bezocht en velen deden ook daadwerkelijk mee. Zoals bekend wordt ieder jaar op de eerste vrijdag en zaterdag van februari de Winterloop gehouden. Dit is een sponsorloop voor het UMCG Kanker Researchfonds. Onze burgermoeder Erica van Lente opende het glazenhuis door een lintje door te knippen. Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de Gemeente Bedum gaf zij aan al een jaar burgemeester te zijn en nog nooit een lintje te hebben doorgeknipt. Uiteraard heeft het team van de BW dit voor haar geregeld. Het is echter veel meer dan een loop alleen want kijk naar het deelnemersveld en je komt daar Colourful ”Het hogeland” tegen, zij zorgden voor heerlijk wereldse hapjes, er was een spinningmarathon van Mind & Motions, een kickboks-demonstratie o.l.v. Niels van Os, de Bedumer zwemmarathon, de knipstube in Hotel ’t Gemeentehuis, de pubquiz onder leiding van de broezer Henk de Haan en de volleybalmarathon van de jonge meiden van DIO Ma2.

Voorlopige opbrengst Bedumer Winterloop 2018 € 100.000,-

De zaterdag startte met een ontbijt voor de vrijwilligers en dorpelingen. Hierna vertrokken de geïnteresseerden naar de Maranathakerk waar mw. Gerda Klooster iets vertelde over de besteding van de gelden van de afgelopen jaren en Prof Dr. An Reyners de aanwezigen iets vertelde over de methode die zij heeft bedacht om mensen die angst of depressies ontwikkelen bij kanker te ondersteunen. Daarna was het eindelijk tijd voor de loop. De wandelaars en kleuters gingen als eerste van start gevolgd door de oudere kinderen en volwassenen. Halverwege de middag was er een speciaal optreden van Thomas Verhagen uit Ijsselstein. De buurvrouw van Thomas, Elise, is in december op 44-jarige leeftijd overleden ten gevolge van kanker. Thomas zou tijdens de uitvaart ”fur Elise” van Beethoven spelen, maar door diverse oorzaken is dat er niet van gekomen. Vandaar dat hij dit nu speelde vanuit het glazenhuis voor de familie en voor ons. Hieraan voorafgaande werd er een minuut stilte ingelast om ons meeleven te tonen bij hen die nog steeds worstelen met deze ziekte en ter nagedachtenis aan hen die het niet hebben gered. Even een kippevel momentje op het overvolle Versplein!

Hierna was het tijd voor het meest hilarische en meest besproken onderdeel van de Winterloop n.l. de Stiletto-run. Onze burgemeester Erica van Lente stond als veroorzaker van dit gebeuren natuurlijk in de frontlinie samen met nog 30 dames en drie Heren. Memorabel was  bakker Hoekstra die aangemoedigd door een uitzinnig publiek al strompelend op hoge hakken de eindstreep haalde. Hierna volgde de loop voor de schoolkinderen en tot slot de bedrijvenloop.

Voorlopige opbrengst Bedumer Winterloop 2018 € 100.000,-

Het slotfeest was in de tent op het Versplein waar de DJ’s Alexander, Jacko en Peter er weer een echt feestje van maakten. Even na 22.00 uur mocht de voorzitter een cheque van ruim € 10.000,- in ontvangst nemen van de Esther en Geralda van de knipstube. Hierop volgend werd het tijd om de voorlopige eindstand bekend te maken. € 100.000,- is er opgehaald tijdens de achtste editie. De voorzitter bedankte alle lopers, vrijwilligers en sponsoren voor deelname en/of mooie initiatieven. Hij vertelde trots te zijn op het dorp. Het verbindende karakter van de loop zorgt voor een enorme saamhorigheid. Het dak ging er bijna af door de enthousiaste menigte. De afterparty werd tot in de kleine uurtjes voortgezet bij Grandcafé Gerrit Koning. Het team van de loop wil u nogmaals bedanken en wij kijken uit naar de negende editie!

Klaes Hoekstra, 4 februari 2018

 
Video impressie Bedumer Winterloop 2018
Gepubliceerd op zondag 04 februari 2018

Ten bate van KWF/UMCG Kanker Research Fonds.

De tussenstand is ruim 100.000 EURO!!!!!!!!

Impressie gemaakt door Henk Huitsing.

 

 

 
Twee voorstellingen Rederijkerskamer “Thalia” te Bedum. Op zaterdag 10 en 17 februari 2018.
Gepubliceerd op donderdag 01 februari 2018

Op zaterdag 10 en 17 februari 2018 brengt de 117-jarige Rederijkerskamer “Thalia” uit Bedum een aantal voorstellingen ten tonele.

Het programma bestaat uit een drietal eenakters.

Begonnen wordt met “Het laatste loodje” een tragikomedie geschreven door M. Reinderman die zich afspeelt in een verzorgingstehuis.

Jaap en Greet zitten te wachten op bezoek. Jaap is stokoud, slecht ter been, maar nog helder van geest. Greet is beduidend jonger, lichamelijk nog fit, maar geestelijk in de war. Ze wacht op haar allang overleden vader, die haar na thuiskomt weg zal brengen naar een logeerpartij. Beiden wachten tevergeefs. Hoewel Greet toch uit logeren gaat en Jaap zijn bezoek krijgt ….

De tweede eenakter is getiteld: “Het brandt achter de hemelpoort” van C.E. Stam.

In deze komedie verschijnen twee dames bij Petrus aan de hemelpoort. Willen ze in de hemel toegelaten worden dan moet Petrus eerst onderzoek doen, De kletsende en bemoeizuchtige dames, de techniek die Petrus in de steek laat en zijn verstrooidheid maken het hem niet gemakkelijk. Zullen de dames uiteindelijk de hemel betreden ?

De derde eenakter betreft “ Tussen de happen door” van de bekende toneelschrijver A. Ayckbourn.

Deze eenakter uit het bekende vijfluik “ Verwarringen” van Alan Ayckbourn speelt zich af in een restaurant. Twee echtparen gaan daar dineren. Ze kennen elkaar, maar toch is niet iedereen blij elkaar te zien. Heeft het te maken met het feit dat de heren collega's zijn en dat twee van hen onlangs op vakantie zijn geweest of heeft het toch te maken met de dames in het gezelschap. Eén en ander wordt in de loop van de avond duidelijk, waarbij het geduld van de kelner behoorlijk op de proef wordt gesteld.

Vanwege de grote publieke belangstelling in voorgaande jaren is wederom gekozen voor twee voorstellingen.

Genoeg aanleiding om één van beide avonden de voorstelling bij te wonen.

Is uw nieuwsgierigheid geprikkeld kom dan naar:

Trefcentrum Bedum- Prof. Mekelstraat 1- aanvang 20.00 uur (zaal open 19.00 uur).

Entree € 8.50
Tot 18 jaar € 5,--. Donateurs gratis.

Voor meer informatie:

Gerard Woudsma
De Zwaan 25
9781 JX Bedum

email: Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
Telefoon 050 – 3012502

 
Groot slotfeest Bedumer Winterloop - Feesttent Versplein Bedum
Gepubliceerd op woensdag 31 januari 2018

Ter afsluiting van de 8e Bedumer Winterloop is er een groot slotfeest in de feesttent op het Versplein in Bedum. Tijdens de slotfeest wordt de voorlopige opbrengst bekendgemaakt.

Zaterdag 3 februari van 21.00 tot 23.30 uur.

Groot slotfeest Bedumer Winterloop - Feesttent Versplein Bedum 

 
Aardbevingsschade heeft een enorme impact op de gezondheid en het gevoel van veiligheid
Gepubliceerd op woensdag 31 januari 2018

Aardbevingsschade heeft een enorme impact op de gezondheid en het gevoel van veiligheid 

RUG publiceert eindrapport Gronings Perspectief.


Aardbevingsschade heeft een enorme impact op de gezondheid en het gevoel van veiligheid van bewoners. Rond de 10.000 Groningers hebben stress-gerelateerde gezondheidsklachten als gevolg van schade. Dat staat in het eindrapport van Gronings Perspectief, een onderzoek dat de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) heeft uitgevoerd in opdracht van Nationaal Coördinator Groningen (NCG). Het rapport beschrijft de verandering van gezondheid, ervaren veiligheid en toekomstperspectief van Groningers in 2016 en 2017.

Nationaal Coördinator Groningen Hans Alders over het rapport: ‘Het onderzoek laat wederom een zorgelijk beeld zien over de gezondheid van Groningers als gevolg van schade door gaswinning. Al eerder heb ik hulpverleners, zoals huisartsen, zorgverleners en sociale teams van gemeenten opgeroepen om alert te zijn op signalen van stress bij bewoners. Die oproep doe ik nu opnieuw. De onderzoekers bevelen een integrale aanpak aan. NCG is hier al mee bezig en heeft GGD Groningen gevraagd om te komen met een integrale aanpak van gezondheidsproblemen als gevolg van de gaswinning. Zij brengen met alle betrokken partijen in kaart of het zorgaanbod voldoende is en aansluit bij de behoefte van de inwoners en professionals in de regio. Het RIVM is ingeschakeld om GGD Groningen te ondersteunen met kennis, expertise, netwerk en capaciteit.’

Sociale impact
In het regeerakkoord is opgenomen dat er structureel middelen komen om onder meer de sociale component in de aardbevingsregio op te pakken. Met name de mensen met meervoudige schade verdienen hierbij aandacht. Ook het versterken van woningen heeft grote impact op de inwoners van het aardbevingsgebied. Daarom is het belangrijk om ook bij de versterking aandacht te hebben voor de sociale impact. De bewonersbegeleiders van NCG zijn hier alert op en hebben regelmatig contact met gemeenten en hulpverleningsinstanties om mogelijke problemen te bespreken. Om gemeenten in de kern van het aardbevingsgebied op korte termijn in staat te stellen hun rol op dit gebied op te pakken, geeft NCG deze partijen een extra  financiële bijdrage. Dit geld is onder meer bedoeld om sociale ondersteuning te bieden aan inwoners die geconfronteerd worden met de versterking van hun huis’, aldus Hans Alders.

Extra peiling
Op verzoek van NCG heeft de RUG direct na de beving van Zeerijp een extra peiling uitgevoerd. De eerste resultaten laten in ieder geval zien dat de waarnemingen van inwoners tijdens de beving erg goed overeenkomen met de ‘shakemaps’ van het KNMI. Dat wijst erop dat Groningers gemiddeld accuraat rapporteren over de beving.

Over Gronings Perspectief
De RUG onderzocht de gezondheid, het veiligheidsgevoel en het toekomstperspectief van Groningers in alle Groninger gemeenten, in opdracht van NCG. In vijf metingen beantwoordden inwoners uit alle gemeenten vragen hierover. Daarnaast is er via Lifelines nog een apart onderzoek gedaan. Ook is er direct na de aardbeving in Zeerijp een extra peiling gedaan. De bevindingen zijn in drie wetenschappelijke- en in twee tussenrapporten opgeschreven en gepubliceerd op de site groningsperspectief.nl . NCG is in gesprek met de RUG over een vervolg van Gronings Perspectief.

Zie ook http://www.groningsperspectief.nl/

 

 
Levenstestament: goed voorbereid op onverwachte situaties
Gepubliceerd op woensdag 31 januari 2018
Levenstestament- goed voorbereid op onverwachte situaties. Emmius Notarissen in Bedum.
 
Wie regelt uw zaken als u niet in de gelegenheid of in staat bent om uw eigen wil te bepalen? Bijvoorbeeld door een ongeluk of een geestelijke of lichamelijke ziekte. Voor die gevallen kunt u een persoon die u vertrouwt de bevoegdheid geven uw zaken te regelen. U kunt dit bij Emmius Notarissen vastleggen in een levenstestament. Een levenstestament is niet alleen interessant voor oudere mensen. Ook voor jongere mensen en ondernemers is een levenstestament belangrijk.
 
In het levenstestament kunt u iemand machtigen die namens u uw administratie regelt, bijvoorbeeld het betalen van rekeningen, het beheren van uw sociale mediaaccounts of het verkopen van uw woning of andere bezittingen. Ook kunt u in een levenstestament bepalen wie uw persoonlijke belangen behartigt, bijvoorbeeld opname in een verpleegtehuis en ook is het mogelijk om uw medische wensen op te nemen in uw levenstestament.
 
Een levenstestament bevat úw wensen. In overleg met één van de (kandidaat)notarissen bij Emmius Notarissen kunt u meer dan bovenvermelde situaties/wensen in uw levenstestament regelen. Wij luisteren naar uw wensen, ondersteunen u bij het maken van keuzes voor uw levenstestament en zorgen ervoor dat uw levenszaken juridisch juist worden geregeld. Maak vrijblijvend een afspraak op het servicepunt van Emmius Notarissen, gevestigd aan de Vlijt 2a te Bedum of op een van onze andere vestigingen. U kunt ons bereiken op telefoonnummer 050-3021202.
 
Oud papier a.s. vrijdag 2 februari
Gepubliceerd op woensdag 31 januari 2018

Oud papier a.s. vrijdag 2 februari 2018

A.s. vrijdag 2 FEBRUARI wordt de gebruikelijke huis-aan-huis oud papier actie van SV Bedum in samenwerking met de St. Walfridusschool gehouden.

Het verzoek is om het oud papier voor 18.00 uur goed zichtbaar, bij voorkeur in groepjes, bij de weg te plaatsen. Mocht het vrijdag niet lukken, dan kan het ook op maandag t/m zaterdag in of bij de container op het sportpark worden afgeleverd. A.s. donderdag en vrijdag staat er ook een container aan de Industrieweg nabij de ingang van gemeentewerken.

Het papier graag zo ver mogelijk de container inbrengen. Verzoeke geen afval mee aan te bieden of af te leveren. Afval hoort in de grijze container.

Een ieder alvast bedankt voor de medewerking.

 
Kenders Bouw DIO/Bedum door het oog van de naald
Gepubliceerd op dinsdag 30 januari 2018

Kenders Bouw DIO Bedum door het oog van de naald

De volleybal heren van Kenders Bouw DIO/Bedum hadden het afgelopen zaterdag lastig tegen Webton Hengelo. Even leek het er zelfs op dat de Bedumers de eerste thuisnederlaag van het seizoen zouden gaan incasseren, maar met wilskracht en wat geluk werd er toch met 3-2 gewonnen van de mannen uit Hengelo.

Coach Edwin ten Kate van DIO/Bedum begon de wedstrijd met Thijs Homan, Jochem van Diepen, Lennart Harmsen, Nico Hoekstra, Bert Bouwers, Erik Rekker en libero Niels Kuypens. Als vrij snel kwamen de Bedumers op een achterstand, maar door goed serverend werk van Van Diepen werd de stand weer gelijk getrokken. Beide ploegen gaven elkaar vervolgens niet veel ruimte meer. Pas aan het einde van de set wist Webton een gaatje te slaan (19-22). Dit verschil wist de ploeg uit Hengelo te behouden, waardoor de eerste set met 22-25 naar de gasten ging.

Ook in de tweede set was het Webton dat beter uit de startblokken kwam. Bij een stand 5-9 kwam wederom Van Diepen aan serve en werd de stand weer gelijk getrokken (9-9). Helaas voor DIO was dit van korte duur, want binnen enkele minuten wist Webton toch weer uit te lopen naar 10-16. De Bedumers stonden voor een lastige opgave om het gat te dichten, maar punt voor punt kwam de ploeg toch weer dichterbij. Bij een stand van 20-20 stonden de ploegen weer naast elkaar. Een spannende ontknoping volgde, waarin DIO aan het langste eind wist te trekken: 25-23.

Dit gaf DIO nog niet de impuls die het nodig had om de wedstrijd te doen kantelen. In de derde set was het Webton die de lakens uitdeelde. Met 15-25 werd de derde set eenvoudig gewonnen door de ploeg uit Hengelo.
In het begin van de vierde set keken de Bedumers weer tegen een achterstand aan (3-10). Coach Ten Kate moest ingrijpen om het tij te doen keren. Dewi Verseput en Michael ter Veer kwamen erin voor Nico Hoekstra en Jochem van Diepen. Dit bleek goed uit te pakken voor de Bedumers. Halverwege de set kwam DIO op gelijke hoogte en niet veel later op een voorsprong (20-17). Aanvallend waren Verseput en Ter Veer bijna niet te stoppen. Mede daardoor werd de vierde set met 25-20 binnengehaald.
   
Een vijfde set moest uitkomst geven wie uiteindelijk met de winst naar huis kon gaan. Webton nam de leiding in de set. Via 2-5 en 5-8 bleef het verschil rond de drie punten. Nadat beide ploegen van speelhelft waren gewisseld, kropen de Bedumers weer dichterbij. Gesteund door het luidruchtige publiek, kwam DIO weer op gelijke hoogte (10-10). Beide ploegen kregen vervolgens kans om de wedstrijd te beslissen, maar bij een stand van 17-16 was het Michael ter Veer die de bal hard langs de blokkering van Webton sloeg en zo het winnende punt wist binnen te halen.

Door deze overwinning blijft Kenders Bouw DIO/Bedum nog zicht hebben op een plek bij de bovenste drie. Aanstaande zaterdag zullen de Bedumers afreizen naar Zevenhuizen (ZH) om het daar op te nemen tegen de nummer negen CAS-CRM / ZVH.

 
2Doc - De Stille Beving - documentaire over een familie in Gronings aardbevingsgebied
Gepubliceerd op dinsdag 30 januari 2018

2Doc - De Stille Beving - documentaire over een familie in Gronings aardbevingsgebied

In Groningen zijn in en rond de monumentale kop-hals-rompboerderij uit 1837 van de familie Heite drie jaar geleden vierentwintig camera’s geplaatst. Dag en nacht werden kleine en grotere aardbevingen geregistreerd. De schade aan de boerderij stapelde zich scheur voor scheur op, en met elke nieuwe verzakking nam voor de bewoners de onveiligheid en onzekerheid toe. Deze gebeurtenissen, gevolg van jarenlange gaswinning, vormen het hart van de documentaire De Stille Beving van Piet Hein van der Hoek.

Sommige rampen voltrekken zich zo geleidelijk, dat het voor de buitenwereld moeilijk is om de impact ervan te bevatten. Doel van de maker is om in deze film de gevolgen van de bevingen op de Groningers, het landschap en het culturele erfgoed inzichtelijk te maken. Hoe voelt het als de grond onder je voeten trilt? Wat voor effect heeft het op je gezinsleven, hoe veilig voel je je nog? Wat als je gedwongen wordt je huis te verlaten? Is je huis nog verkoopbaar en hoe gaat het met het afhandelen van de schade? Hoe is het als een aardbeving je leven helemaal gaat beheersen?

Annemarie Heite ondervindt het, samen met haar man en twee tienerdochters, aan den lijve. “Die stress gaat onder je huid zitten. Je zit gevangen in een gevaarlijke gevangenis. Ik voel me zó in de steek gelaten door de overheid. Dat gevoel raak ik ook niet meer kwijt." Gedurende haar eigen strijd met de NAM, bestuurders en de politiek ontpopt Annemarie zich als spreekbuis van de vele lotgenoten in haar buurt. Langzaam tekent de enorme omvang van de ramp zich af. Bij de Groningers groeit het besef dat ze in opstand moeten komen. Intussen blijft de grond trillen.

Uitzending:  woensdag 31 januari, 21:00 uur bij de NTR op NPO2
Website:     http://www.destillebeving.com/  

Regie: Piet Hein van der Hoek
Productie: Dutch Broadcasting Company, RTV Noord en NTR

Deze documentaire werd eerder uitgezonden in maart 2017.

 
Dansverhaal van Studio Stap - Vrijdag 2 februari bibliotheek Bedum
Gepubliceerd op dinsdag 30 januari 2018

Dansverhaal van Studio Stap - Vrijdag 2 februari bibliotheek Bedum

Maaike Trousset van Studio Stap danst met de kinderen tot 6 jaar het dansverhaal van Ssst! De tijger slaapt het bekroonde prentenboek van 2018.

Vrijdag 2 februari van 15.30-16.00 uur in bibliotheek Winsum en vervolgens van 16.30 tot 17.00 uur in bibliotheek Bedum.

U kunt uw kind aanmelden bij uw plaatselijke bibliotheek.

Makkelijk zittende kleding is fijn om in te dansen.

 
Meer...
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 241 - 300 van 5273

Gerelateerde artikelen

Advertisement

Agenda - er gebeurt veel meer in de gemeente Bedum

         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM