Wielerronde van Bedum Walfridusvoettocht Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Belangrijke vragen bij het afnemen van een zakelijke lening
Gepubliceerd op maandag 23 maart 2020

Welke zakelijke lening heb jij nodig?
Als je de vrijheid wil om te ondernemen en te groeien, dan sta je waarschijnlijk op het punt om een zakelijke lening af te sluiten. Voor het afsluiten van een zakelijke leningen is er tegenwoordig veel mogelijk. Het is onverstandig om meteen contact op te nemen met een financier. Het is belangrijk om eerst goed te bepalen aan welke zakelijke lening jij behoefte hebt. Hierin zul je een aantal vragen moeten beantwoorden.

Voor welk doel heb jij de zakelijke lening nodig?
Er zijn verschillende redenen waarvoor iemand een zakelijke lening afsluit. Je hebt bijvoorbeeld geld nodig omdat jij je bedrijf uit wil breiden. In die situatie lijkt deze vraag misschien overbodig, maar bedenk ook dat er veel andere mogelijkheden zijn om de uitbreiding van jouw bedrijf te financieren. Hiervoor is een zakelijke lening niet altijd de beste optie. Ben je ervan verzekerd dat je de bij een leverancier gekochte goederen snel weer met winst weet te verkopen? In die situatie is het waarschijnlijk beter om een financiële regeling te treffen met de desbetreffende leverancier.

Wat is het bedrag dat je wilt lenen?
Je kunt niet zomaar een willekeurig bedrag lenen om je plannen te financieren. Allereerst moet je bepalen hoeveel geld je nodig hebt om je plan te kunnen realiseren. Vaak hebben ondernemers de neiging om het hoogst mogelijke bedrag te lenen, maar dit is niet altijd verstandig. Een zakelijke lening is alleen interessant in het geval dat het geleende bedrag ook een goed rendement oplevert. Zorg er dus voor dat jij jezelf niet afvraagt welk doel je hebt met het geleende geld, maar vraag jezelf af of het gebruik maken van een zakelijke lening voldoende rendement zal opleveren. Het rendement op een geleend bedrag wordt ROI genoemd, Return On Investment. Het is van belang dat je de ROI berekent voor verschillende bedragen. Wanneer de uitkomst van de berekeningen is dat de ROI niet verbetert wanneer je een groot bedrag leent, dan is het verstandig om niet zoveel mogelijk geld te lenen. Vraag jezelf dus eerst af wat het bedrag is dat je minimaal nodig hebt.

Hoe snel wil je over de zakelijke lening beschikken?
In welk tijdsbestek heb jij het geld van de zakelijke lening nodig? Bepaal hierin je financieringsbehoefte. Wanneer je krap bij kas zit en binnen een paar dagen nog te bestellen goederen wilt leveren aan een nieuwe klant, heb je snel geld nodig. Als je nog zit te twijfelen over de aanschaf van een nieuwe machine, dan heb je de zakelijke lening niet direct nodig.

Hoe snel kan jij de zakelijke lening terugbetalen?
Het is geen geheim dat geleend geld terug betaald moet worden. Vraag jezelf dus af hoe snel jij het geleende geld kunt terugbetalen. Hierin geldt: hoe sneller, hoe beter. Waarom? Omdat dit voordelig uitpakt. Wanneer je de lening snel aflost, hoeft er minder te worden terugbetaald dan bij een lange looptijd van de lening. Het nadeel van een snelle terugbetaling is dat je over minder werkkapitaal zult beschikken. Probeer de juiste balans te vinden in de snelheid waarin je het bedrag terugbetaald. Bespreek daarnaast goed met je financier hoe je de lening het beste kunt terugbetalen.

 

 
Mijn auto staat stil, moet ik mij verzekeren?
Gepubliceerd op maandag 23 maart 2020

Stel, je hebt net een auto gekocht omdat je het nodig had voor je baan. Van de één op de andere dag ben je bij huis komen te zitten. Dat kan zijn door bezuinigingen of ziekte. Het kan iedereen overkomen. Nu staat je auto vooral stil. Je woont in de stad en je kunt alles op de fiets doen en een auto heb je niet vaak nodig. De auto staat vooral stil. Hoe zit dat met je autoverzekering ? Stopzetten? Of zijn er nog meer oplossingen? Lees meer informatie over je stilstaande auto in dit blog.

Schade stilstaande auto
Staat je auto zo een maand stil? Dan kan het zijn dat je auto achteruitgaat. Het is een groot verschil of de auto binnen of buiten staat. De remmen, de versnellingsbak en de motor kunnen achteruitgaan. Banden gaan ook achteruit. En zelfs de accu loopt langzaam maar zeker leeg. Vocht richt schade aan, doordat er bijvoorbeeld roest of schimmels ontstaan. Raadzaam is dus om elke paar weken minstens 20 km te rijden met droog weer om éven weer de toeren te maken en alles droog te rijden.

Elke auto verplicht verzekeren
Elke auto met een kenteken moet verplicht verzekerd worden. Dit wordt namelijk bij het RDW geregistreerd. Zij houden bij welke voertuigen er in Nederland zijn. Op z’n minst moet je auto WA verzekerd zijn. Dat wil zeggen dat je verzekerd bent als je met jouw auto schade aanricht bij een ander.

Kenteken schorsen
Weet je zeker dat je niet met de auto op de openbare weg komt, dan kun je je kenteken schorsen. Dat kan via de RDW geregeld worden. Je hoeft dan geen belasting over verzekering voor je auto te betalen. Je auto is dan ook niet verzekerd tegen brand of diefstal. Mensen die een oldtimer hebben en die hun auto in de winter niet kunnen gebruiken, die schorsen hun kenteken ieder half jaar. Maak je toch wel af en toe gebruik van de auto, riskeer dan niet een fikse boete en sluit gewoon een autoverzekering af.

Auto zo goedkoop mogelijk verzekeren?
Toch een autoverzekering afsluiten? Doe dit dan via een goedkope partij. Inshared is een autoverzekeraar die lage premie vraagt en een ruime dekking biedt. Deze partij biedt de volgende autoverzekeringen: WA, Beperkt Casco, Beperkt Casco Extra en Allrisk. Inshared doet zoveel mogelijk online en daardoor kunnen ze snel schakelen, is overstappen geen gedoe en u maakt nooit te hoge kosten als het gaat om uw autoverzekering.

 

 

 
Maatregelen ondernemers en zzp’ers
Gepubliceerd op maandag 23 maart 2020

Maatregelen ondernemers en zzp’ers - gemeente Het Hogeland

Het college van de gemeente Het Hogeland wil ondernemers in Het Hogeland uitstel van betaling verlenen voor alle gemeentelijke belastingen. Het Hogeland sluit hiermee aan bij de landelijke regelingen. Het uitstel geldt voor alle ondernemers, zzp’ers, stichtingen en vereniging in de gemeente.
 
Ook voor ondernemers die nog leges moeten betalen en op dit moment niet aan deze verplichting kunnen voldoen bestaat de mogelijkheid om uitstel van betaling aan te vragen.
 
De regeling houdt in dat ondernemers, zzp’ers, stichtingen en vereniging drie maanden uitstel van betaling kunnen krijgen voor de gemeentelijke belastingen en specifieke leges. De regeling houdt verder in dat het aantal betaaltermijnen wel gelijk blijft.
 
Ondernemers die gebruik willen maken van (een van) deze maatregelen kunnen een schriftelijke aanvraag indienen. De gemeente zet een dezer dagen een voorbeeldbrief online (https://hethogeland.nl/coronavirus/ondernemen ) waarmee uitstel kan worden aangevraagd.

 
Hogeland Corona Survival Challenge
Gepubliceerd op maandag 23 maart 2020

Mensenwerk Hogeland organiseert een foto/film wedstrijd onder het motto: Corona Survival Challenge. Maak een foto of filmpje met tips om verveling tegen te gaan en win een Corona Survival Pakket.

Hogeland Corona Survival Challenge 

 
Op de hoogte blijven van het coronavirus
Gepubliceerd op vrijdag 20 maart 2020

Op de hoogte blijven van het coronavirus - gemeente Het Hogeland

De actualiteiten rondom het coronavirus volgen zich snel op. Dit betekent ook dat de dienstverlening van de gemeente en andere instanties in Het Hogeland mogelijk wijzigt. De meest actuele informatie vindt u op onze website: www.hethogeland.nl/coronavirus .

Nieuwe ontwikkelingen delen we via onze sociale mediakanalen. Volg ons op Facebook en Twitter .

Uiteraard kunt u de gemeente altijd bellen met vragen. Belt u dan naar 088 – 345 88 88.

 
Van Vrouwenverdriet naar Witte Paarden
Gepubliceerd op vrijdag 20 maart 2020

Plaatsnamen die echt bestaan. Ze doen menigeen de wenkbrauwen fronzen. Waar ligt het en hoe is die naam ontstaan?

Groningers zijn het mogelijke gewend, de rest van Nederland verbaast zich er regelmatig over en heeft geen idee van de locatie van plaatsen als Hongerige Wolf, Gaarkeuken, Foxhol, Lula of Godlinze.

Gaarkeuken ligt onder Grijpskerk, Hongerige Wolf ver weg in het oosten en wie Godlinze opzoekt via google krijgt een Streetview foto te zien van een prachtig kerkje in de zon. Afstanden zijn klein in ons Nederland, en toch voelt dit voor veel mensen als heel ver weg.

Doodstil mocht niet meedoen

Vorig jaar nog deed RTV Noord een oproep voor de mooiste plaatsnaam van Groningen. Doodstil was het al eens geworden, dus die mocht niet meer meedoen.

De provincie Groningen is echter niet de enige die uitblinkt in bijzondere plaatsnamen. Ga maar eens aan de wandel rond de gemeente Nijkerk. Rugzak om en zoeken naar die ene plaatsnaam die zo vreemd klinkt: Kruishaar. Het is de combinatie van ‘haar’ wat zanderige heuvelrug betekent waar een kruisbeeld stond.

Wandelen in Muggenbeet

Stop maar wat anti-insectenspray in de rugzak en zeker in de rugzak kind als je samen een wandeling maakt door Muggenbeet. Ja, het bestaat echt. Het is een gehucht in de Kop van Overijssel. Er loopt een beekje in de buurt en waarschijnlijk tref je de kleine zoemende beestjes regelmatig aan als het hoogzomer is. In 1313 heette het Mugghenbete, in 1443 Muggenbeke, in 1467 Muggenbeet en in 1497 Muggenbeek. Anno 2020 is het weer Muggenbeet.

Vanwege het verdriet van de vrouwen

Eén zakdoek of meer is aan te raden als je richting Zaandam komt. In een buurtschap aan de vaart bij Zaandam stond ooit een herberg waar mannen die in de zeventiende eeuw werkten aan het uitgraven van de vaart hun loon spendeerden aan menig alcoholische versnapering. Hun vrouwen zagen dat met lede ogen aan. Hun handtas dames ging herhaaldelijk open om er een zakdoekje uit te pakken want er is een traantje om gelaten. Vandaar de naam Vrouwenverdriet.

Meer vreemde plaatsnamen? Zoek maar eens op waar Dorst ligt, Fiemel of Hompelvoet. Katlijk, Laad en Zaad en Klef. Of Zwarte Haan, Warm en Vossenpels. Takkenbos, Witte Paarden en Spekklef. Goed voor de topografische kennis en dan maar gissen over hoe zo’n naam ooit ontstaan is.

 

 
Burgemeester Henk Jan Bolding spreekt Hogelandsters toe
Gepubliceerd op vrijdag 20 maart 2020

Burgemeester Henk Jan Bolding spreekt Hogelandsters toe 

Beste Hogelandsters,

Ons dagelijks ritme is veranderd sinds het kabinet afgelopen zondag aankondigde dat de scholen en horecagelegenheden tot 6 april gesloten blijven. Dat vraagt improvisatie en veerkracht van ons allemaal. En vooral van degenen die op hun werk worden verwacht in de beroepsgroepen waar juist nu de aanwezigheid zo gewenst is. Zoals in de zorg, het vervoer en transport, de hulpverlening, de bevoorrading van winkels en gemeentelijke dienstverlening.

Laten we elkaar hierin steunen, als dank voor de inzet van iedereen. Het is belangrijk de komende periode de juiste keuzes te maken. Want onze gezondheid gaat boven alles. Dat kunnen wij, Hogelandsters. Omdat we nuchter zijn en mensen zijn van de schouders er onder. Ik wil u daar succes en sterkte bij wensen.

Wij als college doen ons uiterste best om de zaken zo goed mogelijk te regelen. We volgen de adviezen van het Rijk en het RIVM per dag en soms per uur. We gaan niet in op geruchten, omdat kalmte en vertrouwen juist nu nodig zijn. Vertrouwen bijvoorbeeld, dat supermarkten echt voldoende voorraden hebben. Vertrouwen dat we de juiste keuzes maken om de uitbreiding van het coronavirus tegen te gaan. Ik wens u dat ook, kalmte en vertrouwen. Laten we zorgzaam blijven. Een boodschap doen voor een buur of vriend die dat zelf niet meer kan. Een telefoontje of kaartje naar mensen die u nu niet kunt bezoeken. Dat zal goed doen.

Pas goed op uzelf, en de mensen in uw omgeving die dat nodig hebben.

Hartelijke groet namens het college van B&W,

Henk Jan Bolding, burgemeester van Het Hogeland

 
Noodonderdak asielzoekers in gemeente Het Hogeland
Gepubliceerd op vrijdag 20 maart 2020

Noodonderdak vreemdelingen in gemeente Het Hogeland

De tijdelijke noodonderdaklocatie voor asielzoekers komt in de Willem Lodewijk van Nassaukazerne in Zoutkamp (gemeente Het Hogeland). Minister Ank Bijleveld van Defensie heeft de locatie beschikbaar gesteld aan staatssecretaris Ankie Broekers-Knol van Justitie en Veiligheid. Dat schrijft de staatssecretaris op 19 maart in een brief aan Tweede Kamer.

De Willem Lodewijk van Nassaukazerne is gereed gemaakt en vanaf vrijdag 20 maart 2020 operationeel. Daaraan is hard gewerkt door medewerkers van Defensie, het COA en het ministerie van Justitie en Veiligheid. In de noodonderdaklocatie krijgen vreemdelingen onderdak en noodzakelijke voorzieningen aangeboden.

Bescherming tegen corona
Het aanmeldcentrum in Ter Apel is sinds maandag 16 maart gesloten. Vreemdelingen die in Nederland arriveren om asiel aan te vragen, hebben vanwege het coronavirus geen toegang meer tot de asielprocedures en COA-opvang aangezien de asielprocedure is opgeschort. Deze aanvullende maatregelen zijn genomen door het kabinet om de medewerkers van de betrokken organisaties en de bewoners van azc’s te beschermen tegen besmetting.
 
Asielprocedure opgeschort
Omdat de asielprocedure in elk geval tot en met 6 april is opgeschort beperkt de registratie van vreemdelingen zich tot het noodzakelijke, zoals het afnemen van vingerafdrukken en op basis daarvan doorzoeken van de Nederlandse en Europese systemen, fouilleren, doorzoeken van bagage en innemen van documenten. Dit proces vindt plaats in aanmeldcentrum Ter Apel door de Vreemdelingenpolitie (AVIM). Hieraan voorafgaand vindt een medische screening plaats. Die wordt uitgevoerd door de GGD en de GZA, waarbij de generieke RIVM-richtlijnen ter bestrijding van het coronavirus in acht worden genomen.

Van Ter Apel naar noodonderdaklocatie
Na registratie worden de vreemdelingen per bus naar de kazerne gebracht. “We bieden deze noodopvanglocatie om humanitaire redenen”, zegt staatssecretaris Ankie Broekers-Knol. “Ik ben blij dat we dit samen met ketenpartners, Defensie en met instemming van de gemeente Het Hogeland op zo’n korte termijn voor elkaar hebben gekregen.” Om alle risico’s zoveel mogelijk te vermijden, kunnen vreemdelingen de kazerne niet vrijelijk verlaten. Zorg en ondersteuning worden op de locatie zelf georganiseerd. Vertrek uit de kazerne vindt onder begeleiding plaats.

Overige maatregelen
Naast de opening van de noodonderdaklocatie gelden in verband met het coronavirus sinds maandag 16 maart extra maatregelen die de asielketen raken. Zo worden alle in- en uitgaande Dublinoverdrachten in ieder geval tot en met 6 april opgeschort, zoals ook andere EU-lidstaten dit doen. Het administratieve proces inzake de Dublinprocedure wordt wel zoveel mogelijk voortgezet. Ook zullen vreemdelingen van wie het asielverzoek is afgewezen in de COA-locatie blijven. De grensprocedure blijft van toepassing op personen die aan de buitengrens een asielverzoek indienen (veelal op Schiphol). Met uitzondering van gezinnen en kinderen worden vreemdelingen eerst in grensdetentie geplaatst. De duur van de grensprocedure bedraagt voor de IND maximaal vier weken, zodat na de procedure duidelijk is of personen besmet zijn met het coronavirus.

 

 
Op afstand maar toch dichtbij!
Gepubliceerd op donderdag 19 maart 2020

Op afstand maar toch dichtbij! Mensenwerk Hogeland

Het coronavirus grijpt hard om zich heen. Het kabinet heeft vergaande maatregelen genomen om de impact van het coronavirus te beperken. Wij volgen deze richtlijnen. Dat betekent dat onze dienstverlening er iets anders uit ziet. We zijn wat meer op afstand maar nog steeds dichtbij!

Bereikbaarheid Mensenwerk Hogeland
Onze kantoren zijn gesloten voor het publiek, zeker tot 6 april. Wij zijn bereikbaar via telefoonnummer (0595) 745 090 en via het mailadres Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken .

Speciale website pagina
Wij hebben een speciale pagina aangemaakt op onze website met alle actuele informatie over onze bereikbaarheid en dienstverlening. Kijk op: www.mensenwerkhogeland.nl/coronavirus  .

Kwetsbare mensen
Onze zorg gaat nu vooral uit naar de kwetsbaren. Ken je iemand die hulp of een luisterend oor nodig heeft? Vraag die persoon of je zijn/haar gegevens aan ons door mag geven, dan nemen wij telefonisch contact op met deze kwetsbaren om te kijken hoe we ze kunnen helpen.

We staan voor je klaar!

 
Veilig werken vraagt om kennis
Gepubliceerd op donderdag 19 maart 2020

Veilig werken op een bouwplaats is meer dan het dragen van een helm. Wat daar allemaal bij komt kijken, wordt tijdens een VCA cursus uit de doeken gedaan.

Op een bouwplaats moet regelmatig een ladder worden beklommen of een steiger worden geplaatst. Jaarlijks gebeuren er maar liefst 350 ongelukken tijdens werken op en aan steigers. Gemiddeld drie ongevallen hebben een dodelijke afloop.

Het gevolg is dat het verzuim bij steigerbouwers dertien procent is. Er is inmiddels een richtlijn steigers in het leven geroepen waar steigerbouwers zich aan moeten houden. Dat wordt regelmatig gecontroleerd door de Arbeidsinspectie.

Dat neemt niet weg dat steigerbouwers zelf goed op de hoogte moeten zijn van de te nemen maatregelen om het werk zo veilig mogelijk uit te voeren. Werknemers moeten ook weten hoe te handelen.

Veilig werken met zware machines en gevaarlijke stoffen

Dat is nog maar één aspect dat valt onder de noemer ‘veiligheid op de werkvloer’. Voeg daar nog werken met zware machines aan toe, scherp gereedschap, groot materiaal en ook gevaarlijke stoffen. Wie op een bouwplaats werkt of in de landbouw, wordt blootgesteld aan nogal wat situaties die vragen om veiligheidsmaatregelen.

Werknemers in onder andere de bouw, in de groenvoorziening of landbouwers, moeten hier goed van op de hoogte zijn. Juist daarom is voor hen een VCA cursus belangrijk. De cursus zorgt voor de juiste kennis die dagelijks kan worden toegepast zodat er veilig kan worden gewerkt. En ongevallen zoveel mogelijk kunnen worden voorkomen.

Basiscursus duurt een dag

VCA staat voor VGM (Veiligheid, gezondheid en milieu) Checklist Aannemers Basisveiligheid. Er is ook een groen-variant speciaal voor medewerkers die in de groensector werken zoals hoveniers.

Er is een VCA basis cursus van een dag voor medewerkers op de werkvloer en een VCA vol training voor leidinggevenden en zzp’ers. De cursussen zijn zowel op locatie, zoals VCA Groningen , als intern bij een bedrijf te volgen. Ook is er een E-learning variant die online te volgen is en afgesloten wordt met een centraal examen.

Examen kan in andere taal

Het dagcursus basis examen duurt een uur en bestaat uit veertig vragen die punten opleveren. Als iemand het minimaal aantal punten haalt, is deze persoon geslaagd. Er bestaat de mogelijkheid een voorleesexamen te volgen, met vijftien minuten extra examentijd. Bij een vol-examen gaat het om zeventig vragen die in 75 minuten beantwoord moeten worden. Ook kan een examen in een andere taal worden uitgevoerd.

Wie het examen met goed gevolg aflegt, wordt geregistreerd in het Centraal Diploma Register. Dat is belangrijk, zeker als zzp’er, zodat een opdrachtgever weet dat de medewerker het veiligheid diploma daadwerkelijk op zak heeft.

 

 
Klokken van Hoop
Gepubliceerd op donderdag 19 maart 2020

De kerkklokken luidden woensdag door het hele land een kwartier lang tussen 19.00 uur en 19.15 uur. De Raad van Kerken riep alle kerken op om mee te doen en zo een boodschap van "hoop en troost" te geven voor iedereen die te maken heeft met het coronavirus.

In Bedum werd de klok geluid van de Rooms- Katholieke kerk.

 

Video: Henk Huitsing

Het is de bedoeling dat de kerkklokken ook op woensdag 25 maart en 1 april worden geluid. "Met deze 'klokken van hoop en troost' kunnen kerken mensen met elkaar verbinden over de grenzen van sociaal isolement heen", aldus de organisatie.

 

 
Meer...
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Volgende > Einde >>

Resultaten 184 - 244 van 534

Gerelateerde artikelen

Mijnkadowinkel.nl
 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter