Wielerronde van Bedum
Algemeen Plaatselijk Belang Bedum
Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Evenementen Agenda BedumColumns

Historie


    rss newsfeed logo 25px.jpg
Volg Bedumer.nl op Twitter 
Lokaal Nieuws
DWA/Argo in slotfase langs Lintjo
Gepubliceerd op zondag 01 oktober 2017

DWA Argo in slotfase langs Lintjo - zaterdag 30 september 2017

Afgelopen zaterdag kregen de korfballers uit Winsum en Bedum, Lintjo uit Oldeberkoop op bezoek. Dit was een belangrijke wedstrijd voor DWA/Argo. Bij winst zou afstand worden genomen van de degradatieplaatsen. Na een zeer spannende eerste helft, stond er 8-10 op het scorebord, in het voordeel van de bezoekers. Na een betere tweede helft van DWA/Argo, wisten de jongelingen aan het einde van de wedstrijd een achterstand van vier treffers om te buigen en te winnen met 18-17.
 
Zaterdag stond DWA/Argo wederom onder de hoede van coach Catharina Oostra, omdat trainer-coach Henk Sjoerd Westra nog in het buitenland is. Al gauw wist Sam Pestoor met een raak afstandschot de score te openen. Hierna wist Lintjo te reageren en vielen de doelpunten om en om. Er werd weinig gescoord aan beide kanten, maar de gasten van Lintjo konden uitlopen naar een 2-5 stand. Natasja Schuuring, Tom van der Laan en Karen Oostmeijer, die haar vizier zaterdag duidelijk op scherp had staan, wisten de thuisploeg weer terug op gelijke hoogte te brengen, 5-5. Vervolgens was het Lintjo dat driemaal op rij scoorde. DWA/Argo kon niet het heft in handen krijgen om de voorsprong te nemen. Karen Oostmeijer en Nick Brandsma hielden DWA/Argo wel in de race door voor 7-8 te zorgen. Lintjo was scherp in het scoren op belangrijke momenten en maakte het gat weer meteen groter met twee goals achter elkaar. Opnieuw Karen Oostmeijer scoorde van afstand en zij zorgde voor de ruststand van 8-10.

Na de pauze maakte Nick Brandsma een treffer, maar Lintjo antwoordde met twee goals op rij. Karen Oostmeijer wist vervolgens ook een doelpunt te maken, maar Lintjo wist in deze fase het gat uit te breiden naar vier treffers verschil. Het leek erop dat DWA/Argo niet in staat was om langszij te komen bij de gasten uit Friesland. Mike Bults die als invaller in het veld was gekomen voor Tom van der Laan, zorgde echter voor nieuw elan. De eerste bal die hij in handen kreeg, schoot hij van afstand raak. Hij zorgde daarmee voor 11-14. Sam Pestoor maakte vervolgens 12-14 en bij deze stand kregen de Winsumers en Bedumers weer een beetje geloof. Toch gaf Lintjo zich niet gewonnen. Met twee treffers op rij zorgde deze ploeg weer voor een gat van vier goals. Dit frustreerde DWA/Argo enorm, maar de thuisploeg knokte voor elke bal. Dit pakte goed uit, want DWA/Argo kende een sterke laatste fase van de tweede helft. Lintjo leek te twijfelen tussen lang spelen om de bal in het bezit te houden en doorgaan met aanvallen. Het resultaat was in ieder geval dat de Friezen niet scherp meer waren en daar wist DWA/Argo van te profiteren. Er werden namelijk vier treffers op rij gemaakt door DWA/Argo. Karen Oostmeijer en Sam Pestoor zorgden voor 14-16 op het scorebord. Vervolgens was het Natasja Schuuring die op dit belangrijke moment, koelbloedig twee toegekende strafworpen achter elkaar wist te verzilveren. Dit betekende dat er een gelijke stand op het scorebord stond van 16-16. Met nog enkele minuten te spelen was de spanning om te snijden. Lintjo nam wederom een voorsprong, maar DWA/Argo hield het hoofd koel en Yvonne Schuuring schoot de gelijkmaker binnen. Vervolgens was het Lisette Hamminga die de winnende goal in de laatste minuut binnen schoot. Met een 18-17 stand trok DWA/Argo aan het langste eind. De ploeg kreeg twee belangrijke punten, als beloning voor het goede samenwerken en het doorknokken tot het einde. Hierdoor staat DWA/Argo nu op een vijfde plek en laat het drie ploegen, waaronder Lintjo, achter zich in de ranglijst.

Aanstaande dinsdag,  3 oktober, zal DWA/Argo in de tweede ronde van de A.P. Buitenbeker spelen tegen VZK/Donkerbroek. Dit duel zal om 20.00 uur van start gaan, op het eigen kunstgrasveld in Winsum.

Op zaterdag 7 oktober gaat DWA/Argo naar koploper Emmeloord. DWA/Argo zal er alles aan doen om het hen zo moeilijk mogelijk te maken. Dit duel zal om 15.30 uur van start gaan.

Scores DWA/Argo: Karen Oostmeijer (5x), Sam Pestoor (3x), Nick Brandsma (3x), Natasja Schuuring (3x), Mike Bults (1x), Tom van der Laan (1x), Yvonne Schuuring (1x), Lisette Hamminga (1x).

Uitslagen:
DWA/Argo  - Lintjo                    18-17
Invicta/Frigro  - It Fean/Boelenslaan 11-11
Elko   - Emmeloord                    16-20
Harkema  - Pallas                     13-15

Stand:
Emmeloord           5-10
Pallas              4-6
Elko                4-6
It Fean/Boelenslaan 5-5
DWA/Argo            5-4
Invicta/Frigro      5-3
Lintjo              5-2
Harkema             5-2

 

 
Buurt barbeque Fluitekruid zeer geslaagd
Gepubliceerd op dinsdag 26 september 2017

Bedum 23 september 2017. Opnieuw een zeer geslaagde BBQ voor de bewoners van de Fluitekruid in Bedum.

Ondanks een verregende maand september kon er mede dankzij het fantastische weer een geslaagde BBQ worden gehouden. Trijnie Huizenga en Anneke Jansen zijn de motoren achter dit gebeuren, zij zorgen er voor dat dit gebeuren een erg groot succes is.

 
Vakmannen Wierden en Borgen in het nieuw gestoken
Gepubliceerd op dinsdag 26 september 2017

De timmermannen, schilders en groenmedewerker van Wierden en Borgen zijn sinds deze week herkenbaar aanwezig tijdens hun werk en op de weg.

Alle 15 vakmannen van de woningcorporatie uit Bedum hebben namelijk nieuwe bedrijfskleding gekregen. Ook de bedrijfsbussen hebben een nieuw uiterlijk gekregen. De kleuren van de kleding en de bussen sluiten aan bij de vernieuwde huisstijl van Wierden en Borgen. Met de slogan “Uw huis - vakkundig onderhoud, wij zorgen ervoor” laten de vakmannen zien dat ze zorgen voor een goed onderhouden woning voor de huurders van Wierden en Borgen.

Vakmannen Wierden en Borgen in het nieuw gestoken 

 
Eerste overwinning voor DIO/Bedum
Gepubliceerd op maandag 25 september 2017

Image

De volleyballers van Kenders Bouw-DIO/Bedum heren 1 zijn het nieuwe volleybal seizoen goed begonnen. In een goed gevulde sporthal de Beemden boekten de mannen van coach Edwin ten Kate een 3-0 overwinning op Sliedrecht Sport.

Op papier stond er meteen een topper op het programma in de Topdivisie van het Nederlandse volleybal. De nummers drie en vier van het afgelopen seizoen moesten het meteen tegen elkaar opnemen. Het beloofde dan ook een spannende wedstrijd te worden.

In de eerste set ging het gelijk op tot een stand van 10-10. Vanaf dat moment nam DIO de leiding in de wedstrijd. Via enkele mooie punten van onder andere Lennart Harmsen en Nico Hoekstra sloegen de Bedumers een gat van vijf punten. Bij een stand van 16-11 in het voordeel van DIO leek er ook geen vuiltje aan de lucht. Toch lukte het Sliedrecht om weer dichterbij te komen. De foutenlast op de serve lag voor beide ploegen hoog, waardoor het verschil in eerste instantie niet groter werd dan drie punten. Bij 21-18 kwam echter de ommekeer. Sliedrecht knokte zich terug, waardoor er een spannende ontknoping plaats vond. Nadat beide ploegen kansen kregen om de set binnen te halen, was het toch de thuisploeg die bij een stand van 29-27 aan het langste eind wist te trekken.

Het spelbeeld in de tweede set was aan het begin niet veel anders dan in de eerste set. Beide ploegen bleven dichtbij elkaar. Halverwege de set namen de Bedumers het heft in handen. Spelverdeler Thijs Homan wist de aanvallers steeds beter in stelling te brengen. Ook verdedigend was DIO een stuk scherper dan de heren uit Sliedrecht. Via Nico Hoekstra werd het eerste setpunt meteen benut. Met 25-18 pakte DIO/Bedum de tweede set en kwam daarmee op een 2-0 voorsprong.

De Bedumers pakte in de derde set meteen de draad weer op en wisten al snel een gaatje  te slaan. Via de setstanden 8-4 en 14-9 leek DIO op weg naar een vrij eenvoudige overwinning, maar in het volleybal kan het alle kanten opgaan. Sliedrecht kwam weer terug in de wedstrijd en bij een stand van 15-15 was de ploeg Zuid-Holland weer op gelijke hoogte gekomen met de Groningers. Wederom ontvouwde er zich een spannende slotfase. Bij een stand van 24-23 kwam de thuisploeg als eerste op setpunt en had daarmee tevens een wedstrijdpunt. Een goeie serve van Thijs Homan zorgde ervoor dat de libero van Sliedrecht de bal weer direct over het net terug speelde. De scherp oplettende Dewi Verseput maakt hier dankbaar gebruik van en sloeg de bal meteen naar de grond. De Bedumers pakte zodoende de derde set met 25-23 en wonnen daarmee de wedstrijd met 3-0.

Een betere start van het seizoen had ploeg uit Bedum zich niet kunnen wensen. Dankzij deze overwinning staat DIO/Bedum gedeeltelijk eerste samen met Reflex Kampen. Aankomende zaterdag speelt Kenders Bouw-DIO/Bedum een uitwedstrijd tegen De Witte Olhaco in Hoogeveen.

 
SP Bedum organiseert opnieuw huurdersavond
Gepubliceerd op maandag 25 september 2017

SP Bedum organiseert opnieuw huurdersavond op 28 september

Op 28 september om 19.30 uur organiseert de SP opnieuw een huurdersavond in de Meenschaar Bedum. In april organiseerde de partij al een drukbezochte huurdersavond en in mei bezochten huurders met de SP de corporatie Wierden en Borgen om verbeteringen te eisen. De avond wordt nu georganiseerd omdat er ondanks toezeggingen van Wierden en Borgen nog niet tegen de vocht, tocht en schimmel is gedaan.

SP-Statenlid Marieke Bootsma: “Vanuit de Almastraat en de Blink komen ook klachten binnen. Vandaar dat we nu alle huurders in Bedum uitnodigen.“ Wierden en Borgen heeft na onderzoek van een extern bureau erkend dat de klachten te maken hebben met achterstallig onderhoud. Deze zomer zou er voor de Professorenbuurt een plan van aanpak komen. De Zeeheldenbuurt zou reactie krijgen op ingediende klachtenformulieren. In beide buurten is nog niets concreets gemeld en nog geen reactie van Wierden en Borgen gekomen. “Het is de hoogste tijd dat Wierden en Borgen met oplossingen komen en haar huurders beter gaat betrekken.“

 
60-jarige huwelijk
Gepubliceerd op maandag 25 september 2017

60-jarige huwelijk - het echtpaar Bleker-Mulder

Burgemeester Erica van Lente brengt komende dinsdag een bezoek aan het echtpaar Bleker-Mulder. Het echtpaar is die dag 60 jaar getrouwd.

Auko Roelof Bleker werd geboren op 29 oktober 1929 in Sauwerd, gemeente Adorp. Frouke Mulder kwam op 17 maart 1932 in Ezinge ter wereld.
Ze trouwden op 26 september 1957 in Ezinge.

Het echtpaar heeft vier kinderen: drie dochters en een zoon. Hun leeftijd varieert van 51 tot 59.

De heer Bleker had een veehouderij op Westerdijkshorn. Sinds januari 2000 woont het echtpaar op het huidige adres: St. Hubertusholt 8 in Bedum.

 
Kennismakings- en vervolgcursus jeugdtoneel op vrijdag 29 september
Gepubliceerd op maandag 25 september 2017

Kennismakings- en vervolgcursus jeugdtoneel op vrijdag 29 september 

Jeugdtheaterschool  W o n d e r b o o m
en
Stichting Welzijn Bedum
organiseren een


KENNISMAKINGS- en VERVOLGCURSUS JEUGDTONEEL
voor kinderen uit groep 5,6,7 en 8


Ben je tussen de 8 en 12 jaar (groep 5 t/m 8) en heb je nog niet eerder of nog maar één seizoen toneel gespeeld? Dan is deze cursus toneel iets voor jou!

In een cursus van 20 lessen van 1,5 uur maak je spelenderwijs kennis met toneel. Je gaat spelen vanuit je eigen fantasie. Belangrijk is dat je ook leert samenspelen. De cursus wordt afgesloten met een presentatie voor ouders/verzorgers en bekenden.

De cursus start vrijdag 29 september 2017, 16.00-17.30 uur in “de Meenschaar” en staat onder leiding van Aike Vogelzang, verbonden aan Jeugdtheaterschool Wonderboom in Winsum. De kosten van de cursus zijn € 150,-. 

Meer informatie: http://www.wonderboom.nl/ en Stichting Welzijn Bedum, tel. 3014465.

Opgave kan via de website http://www.wonderboom.nl/ of kom de 29e september langs!

 
Dit kan toch niet de bedoeling zijn?!
Gepubliceerd op maandag 25 september 2017

Uitnodiging conferentie ‘Dit kan toch niet de bedoeling zijn?’ die gehouden wordt op 20 oktober a.s.

Centrale thema van de conferentie is ‘botsing en binding tussen systeemwereld en leefwereld’ – of in gewone-mensentaal: hoe regels en protocollen ons leven soms moeilijker maken in plaats van makkelijker en wat we daar samen aan kunnen doen!

Denkt u ook wel eens "Dit kan toch niet de bedoeling zijn?!" als u wordt geconfronteerd met allerlei administratieve rompslomp bij het regelen, geven of ontvangen van zorg? Voor de zoveelste keer hetzelfde formulier moet invullen omdat u chronisch ziek bent? Of wanneer u hoort dat een plasprotocol voor ouderen is ingesteld?
In dat geval sluit de systeemwereld van regels, protocollen en beleid niet aan op de leefwereld, onze dagelijkse praktijk. En die juist door de systeemwereld moet worden ondersteund!

Tijdens de conferentie gaan we in op situaties waar beide werelden botsen, maar vooral ook op goede oplossingen om ze beter met elkaar te verbinden.

Aanmelden 
via Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken . Vermeld hierbij uw naam, telefoonnummer en evt. organisatie.
Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Plaatsing in volgorde van aanmelding. Er zijn 150 plekken beschikbaar, dus meld u snel aan! 

Website: www.zorgbelang-groningen.nl  

 

Dit kan toch niet de bedoeling zijn?!

Dit kan toch niet de bedoeling zijn?!

 

 
Alzheimer café Bedum op maandag 9 oktober
Gepubliceerd op maandag 25 september 2017

Alzheimer café Bedum
in “Alegunda Ilberi”
Prof. Boermastraat 2, Bedum
aanvang: 19.30 uur (zaal open: 19.00 uur)

Maandag 9 oktober 2017


Wat is dementie?
Vormen – diagnose – behandeling
begeleiding thuis – Team 290


Met enige regelmaat stellen we het thema “Wat is dementie?” aan de orde, gezien vanuit een medisch gezichtspunt. Want er zijn steeds nieuwe mensen die met dementie te maken krijgen én de ontwikkelingen in de medische wereld staan niet stil.

Alzheimer café Bedum op maandag 9 oktober 2017 

Onze hoofdgast in dit café is mevr. Annebaukje Berkhof, specialist ouderengeneeskunde bij Team 290. Dit team begeleidt mensen met dementie en hun mantelzorgers. Mevr. Berkhof gaat in op de vormen van dementie (waaronder Alzheimer), hoe een diagnose tot stand komt, of behandeling mogelijk is en hoe de begeleiding thuis wordt geregeld. Er is gelegenheid uw vragen te stellen.

Alzheimer café Bedum op maandag 9 oktober 2017

 

 
Zangavond in de Goede Herder kerk Bedum op zaterdag 7 oktober
Gepubliceerd op maandag 25 september 2017

Enkele zang en muziekliefhebbers van verschillende kerken in Bedum zijn bezig een zangavond te organiseren,  en dat in de mooie Goede Herder kerk,  een gebouw waar haast geen diensten meer gehouden worden, en nu eigendom is van stichting Groninger Kerken.

We willen via de bijgaande poster deze avond onder aandacht  brengen bij mensen in Bedum en omgeving.

Zangavond in de Goede Herder kerk Bedum op zaterdag 7 oktober 

 
Meer...
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 181 - 240 van 5034

Gerelateerde artikelen

Historische Vereniging gemeente Bedum
 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM