Wielerronde van Bedum  
Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
                                         Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Lokaal Nieuws
Eigenaren onroerend goed opnieuw in gelijk gesteld: “nu moet NAM over de brug komen”
Gepubliceerd op dinsdag 23 januari 2018

Eigenaren onroerend goed opnieuw in gelijk gesteld “nu moet NAM over de brug komen”
 
Vandaag heeft het Gerechtshof Leeuwarden-Arnhem arrest gewezen in de procedure over schade van woningeigenaren als gevolg van waardevermindering door aardbevingen. Het gerechtshof heeft de Stichting WAG (die 4.000 huiseigenaren vertegenwoordigt) opnieuw in het gelijk gesteld. Dit betekent dat alle eigenaren van onroerend goed in het aardbevingsgebied via Stichting WAG hun claims kunnen indienen bij de NAM én dat de NAM moet gaan betalen. Volgens deskundigen kan de waardevermindering, los van fysieke schades, oplopen tot 20%. 
 
“Het is een duidelijk arrest”, stelt advocaat Pieter Huitema van De Haan Advocaten & Notarissen. “We hebben lang en intensief geprocedeerd en we zijn blij dat het voor de 4.000 aangesloten huishoudens in het aardbevingsgebied nu duidelijk is dat de NAM aansprakelijk is voor de waardevermindering van hun huizen, zonder dat het huis eerst moet worden verkocht.”
 
Voorzitter Lolke Weegenaar van Stichting WAG (Waardevermindering door Aardbevingen Groningen) stelt: “We zijn blij met de uitspraak. Nu moet de NAM ook doorpakken. We willen zo snel als mogelijk met onze advocaten en de NAM om tafel om de compensatie te bespreken. Vier jaar na de dagvaarding wordt dat ook wel eens tijd. Ik roep alle huiseigenaren op om samen met ons de strijd verder te gaan. Samen staan we sterker!”

U kunt zich aanmelden op de website stwag.nl

 
Damster Komedie bij Opmaat in Bedum
Gepubliceerd op maandag 22 januari 2018

Zaterdag 27 januari speelt de Damster Komedie bij Opmaat in Bedum (in de sporthal achter Fazant 15).

In het blijspel 'n Bred veur de kop' is Frederik jarig en zit er een grote groep mensen bij hem op verjaardagsvisite.
Als er ook een onaangekondigde gast aanschuift, waar de jarige blij van wordt, maar de rest van de familie niets van moet weten, loop het al gauw uit de hand.

In dit blijspel, waar alles in het Gronings gesproken wordt, bent u van harte uitgenodigd dit samen bij ons te komen bekijken.
Heeft u hier belangstelling voor? U kunt zich aanmelden door een mail sturen naar: Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken .

De kosten bedragen 2 euro voor de entree. In de pauze is er een lekker bakje koffie voor u.
Aanvang van deze avond is 19.30 uur.

 
DWA/Argo komt weer net tekort
Gepubliceerd op zondag 21 januari 2018

Image

Afgelopen zaterdag kreeg DWA/Argo in de eigen Ripperdahal in Winsum Thrianta uit Hoogeveen op bezoek. Na wederom een spannend duel, waarin hard werd geknokt, wist Thrianta na een ruststand van 11-10 de punten mee naar huis te nemen. De eindstand werd 16-18.

Tom van der Laan en Sam Pestoor waren beide direct in de eerste minuut al op schot, waardoor DWA/Argo gauw op een voorsprong stond. Vervolgens was Nick Brandsma twee maal achter elkaar trefzeker, waardoor DWA/Argo met een 4-0 stand de leiding nam. Thrianta kwam echter langzaam aan terug. Na twee treffers op rij van Thrianta, zorgde Natasja Schuuring voor de 5-2. Toen Thrianta vervolgens drie treffers op rij maakte, stond er weer een gelijke stand van 5-5 op het scorebord. De jongelingen uit Winsum en Bedum speelden daarna weer een sterke fase en scoorden maar liefst vier treffers achter elkaar. Deze kwamen uit handen van Nick Brandsma (2x), Tom van der Laan en Lisette Hamminga. DWA/Argo kon weer even ademen.  Maar zo gauw als DWA/Argo een voorsprong nam, zo snel was deze ook weer verdwenen, want Thrianta scoorde ook vier treffers op rij. Hierdoor stond er wederom een gelijke stand op het scorebord, ditmaal 9-9. De laatste fase van de eerste helft bleef erg spannend. Benjamin Pestoor wist van vlakbij de korf 10-9 op het scorebord te zetten en na een laatste treffer van Thrianta zorgde Tom van der Laan dat zijn team met een 11-10 voorsprong de kleedkamers kon opzoeken voor de rust.

In de rust werd door interim trainer-coach André Pettinga benadrukt dat er meer druk gegeven kon worden in de verdediging en dat het team zo hard moest blijven knokken zoals dat in de eerste helft gedaan werd. Er werd namelijk goed gespeeld door de Winsumers en Bedumers.

Thrianta kwam in de tweede helft meteen met een treffer, maar Natasja Schuuring maakte de 12-11. Hierna was Thrianta trefzeker door drie treffers op rij te maken. De ploeg uit Hoogeveen nam het initiatief over in het duel en DWA/Argo moest in de achtervolging. Nadat Nick Brandsma wederom voor zijn team had gescoord, wist Thrianta nog eens drie treffers te maken. Het gat werd hierdoor vergroot tot 13-17. De tijd begon te tikken en dat hadden de spelers en speelsters van de thuisploeg allemaal door. Er werd met veel inzet gestreden in de laatste fase. Het werd nog even heel spannend, want Lisanne Pettinga, Nick Brandsma en Lisette Hamminga wisten allemaal nog te scoren, waardoor er een 16-17 stand op het scorebord stond. Het lukte de thuisploeg echter niet om op gelijke hoogte te komen. Uiteindelijk kwam Thrianta nog een maal tot een treffer. De Drenten bepaalden zo de eindstand op 16-18.

Door dit verlies is degradatie voor DWA/Argo heel dichtbij gekomen. In deze klasse wint iedereen van iedereen en zullen er veel punten gepakt moeten worden om boven de degradatiestreep te blijven. DWA/Argo zit echter steeds net aan de verkeerde kant van de score en moet toezien hoe de andere ploegen steeds verder uitlopen.

De ploeg wil echter nog niet opgegeven. Aanstaande zaterdag komt Emmeloord bij DWA/Argo op bezoek. Bij de vorige ontmoeting in Emmeloord wist DWA/Argo te winnen. Wellicht lukt dat deze keer ook. Het zal ongetwijfeld weer een spannend duel gaan worden. De wedstrijd start zaterdag om 19.15 uur in de Ripperdahal in Winsum.

Scores DWA/Argo: Nick Brandsma (6x), Tom van der Laan (3x), Lisette Hamminga (2x), Natasja Schuuring (2x), Lisanne Pettinga (1x), Sam Pestoor (1x), Benjamin Pestoor (1x).

Uitslagen:
DIO             - Lintjo    18-14
Emmeloord       - Pallas    22-15
Invicta/Frigro  - Harkema   21-15
DWA/Argo        - Thrianta  16-18

Stand:
Emmeloord       9-11
Invicta/Frigro  9-11
DIO             9-11
Thrianta        9-10
Harkema         9-10
Pallas          9- 9
Lintjo          9- 8
DWA/Argo        9- 2

 

 
Voorverkoopdag jubileumeditie Sunsation komt er aan!
Gepubliceerd op vrijdag 19 januari 2018


 
De agenda’s kunnen getrokken worden want op zaterdag 27 januari vindt weer de Sunsation voorverkoopdag plaats. Als vanouds in The Rising Sun aan de Geertruida Alberdastraat 5 in Middelstum. En dit jaar viert Sunsation haar 30e verjaardag waardoor tijdens deze jubileumeditie extra groot wordt uitgepakt! En extra vroeg want Sunsation start dit jaar al op vrijdag 16 maart!

De voorverkoopdag duurt als vanouds van 10.00 tot 16.00 uur en er kunnen uiteraard weer tientallen euro’s voordeel gescoord worden middels aantrekkelijke kortingen op kaarten en munten. De kortingen kunnen oplopen tot meer dan 50%! Als extra service kan er ook dit jaar gewoon weer gepind worden. Voor de twee vrijdagavonden vindt geen voorverkoop plaats, deze tickets zijn alleen ’s avonds aan de deur verkrijgbaar. Houders van een toegangskaart voor de zaterdag kunnen op de voorafgaande vrijdagavond gratis naar binnen.

De succesformule van vorig jaar blijft gehandhaafd. Sunsation 2018 start namelijk op vrijdag 16 maart met Sunsation Live presents Great Piano’s On Tour en dankzij de jubileumeditie met tal van extra verrassingen. Gevolgd door de Klimaatgroep Hollandse Avond op zaterdag 17 maart. Een week later gaat Sunsation op vrijdag weer Back to the 90s en 00s. De slotavond is op zaterdag 24 maart met het Dance Event. De line-up voor Sunsation wordt maandag 22 januari bekend gemaakt!

Check voor meer info http://www.sunsation.nl/

 
Als het thuis niet meer gaat.... - Alzheimer Café Bedum maandag 12 februari 2018
Gepubliceerd op vrijdag 19 januari 2018

Als het thuis niet meer gaat.... - Alzheimer Café Bedum maandag 12 februari 2018

Mantelzorgers willen hun partner met dementie graag zo lang mogelijk thuis verzorgen. De stap naar een verpleeghuis willen ze zo lang mogelijk uitstellen.

Toch kan er een moment komen dat het te zwaar wordt om de zorg thuis vol te houden. Hoe kan de mantelzorger dan ontlast worden? Wat zijn de mogelijkheden, bijvoorbeeld via de thuiszorg en wat kan er op het gebied van dagopvang? En, als het voorgaande toch ontoereikend is, hoe “organiseer” je een goede overgang naar een verpleeghuis?

Deze en andere vragen worden besproken door mw. Jellie de Roo, casemanager dementie van TSN-Thuiszorg en dhr. Koos Pettinga, hoofd dagopvang De Twaalf Hoven.

Als het thuis niet meer gaat.... - Alzheimer Café Bedum maandag 12 februari 2018

 

 
Kristel Rutgers-Swartjes , nieuwe fractievoorzitter CDA Bedum
Gepubliceerd op vrijdag 19 januari 2018

Vanaf 1 april 2018 neemt Kristel Rutgers-Swartjes het CDA fractievoorzitterschap over van Ate Wijnstra. Ate Wijnstra vindt het na 10 jaar tijd voor een nieuwe generatie en draagt het fractievoorzitterschap met een gerust gevoel over.

“Ik heb het raadswerk de afgelopen jaren met heel veel plezier en trots gedaan, met en voor alle inwoners uit de gemeente Bedum. Ik ken Kristel als een ambitieus raadslid met een warm hart en ik heb er vertrouwen in dat zij de uitdagingen aankan waar de gemeente Bedum voor staat”.

Kristel Rutgers is sinds 2014 raadslid in de fractie van het CDA. Naast het reguliere raadswerk vraagt de aankomende herindeling veel aandacht en tijd. “Het is een enorme uitdaging om 4 gemeenten samen te voegen en ervoor te zorgen dat het goede behouden blijft en verbeteringen worden ingevoerd. Als ik kijk naar de werkwijze van onze fractie zal ik vooral proberen om Ate’s niet-hiërarchische manier van leidinggeven voort te zetten, iedereen in zijn kracht zetten is een CDA speerpunt waar ik veel waarde aan hecht. Ik heb erg veel zin om hiermee aan de slag te gaan” zegt Kristel.

Tijdens de raadsvergadering van 28 maart neemt Ate Wijnstra officieel afscheid. Jakob de Vries, geen onbekende in de Bedumer politiek, treedt toe tot de raad.

 
Groningse bedrijf Dizain aan de slag met huisstijl voor Het Hogeland
Gepubliceerd op donderdag 18 januari 2018

Groningse bedrijf Dizain aan de slag met huisstijl voor Het Hogeland
  
Bureau  Dizain gaat de huisstijl voor de nieuwe gemeente Het Hogeland ontwerpen.  Het Groningse bureau kwam als beste uit de bus bij een presentatie op dinsdag 16 januari  jl. Er waren vier bureaus uitgenodigd die twee mogelijke ontwerpen mochten presenteren. Dizain kwam als winnaar naar voren.
 
De presentaties  zijn  gegeven aan  de stuurgroep Herindeling BMWE-gemeenten  en de werkgroep huisstijl. Daarna boog de werkgroep huisstijl en een selectie van de stuurgroep zich  over  de gepresenteerde ontwerpen én over de presentatie van de bureaus zelf. Dat gebeurde aan de hand van een aantal functionele criteria.  Dizain  gaat  het ontwerp nader uitwerken. 

In  februari  2018  krijgen de inwoners  van de vier gemeenten en de medewerkers de gelegenheid om te kiezen uit twee varianten. Eind februari van dit jaar  ligt  er een definitieve huisstijl.  Die wordt stapje voor stapje ingevoerd  via  de zogenaamde ‘dragers': van briefpapier tot wagenpark en van visitekaartjes tot bewegwijzering. 

 
Bord kapot
Gepubliceerd op donderdag 18 januari 2018

Bord kapot - Versplein Bedum

Tijdens oud en nieuw vond iemand het nodig om dit bord op het Versplein kapot te maken. Kosten nieuw bord met plaatsen € 200,-. Onnodige kosten. Kosten die we met elkaar moeten opbrengen, ook de sloper van dit bord.

Weet u wie dit bord gesloopt heeft dan zouden we het prijs stellen dat u dit meldt bij de politie via telefoonnummer 0900-8844 zodat alle kosten op de sloper verhaald kunnen worden.

Als u de informatie anoniem wilt doorgeven kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000 (gratis nummer).

 
Gratis cursus Politiek Actief
Gepubliceerd op donderdag 18 januari 2018

Gratis cursus Politiek Actief 

Er komen steeds meer taken  op het bordje van  gemeenten te liggen en leden  van de gemeenteraad krijgen met heel veel onderwerpen te maken. En dat roept vragen op: “Waar beslist nu eigenlijk de rijksoverheid over en wat mag een gemeente zelf beslissen?” “Gemeenteraad, burgemeester, wethouders, ambtenaren - wie doet nu eigenlijk wat?” En: “Ik wil actief worden in de politiek, hoe pak ik dat eigenlijk  aan?”. Daarom houden de gemeenteraden van Bedum, Winsum, De Marne en Eemsmond in samenwerking met ProDemos in februari de cursus Politiek Actief. Het is een algemeen informerende cursus. 
 
Deelname aan de cursus is voor inwoners van de toekomstige gemeente Het Hogeland gratis. De BMWE-gemeenten zijn op zoek naar cursisten die de ambitie hebben om actief te worden in de lokale politiek maar nog niet goed weten wat de mogelijkheden zijn. Of cursisten die stap aan het eind van de cursus ook daadwerkelijk zetten, is aan henzelf. 
 
Programma
Tijdens vier avonden wordt ingegaan op de politiek in het algemeen en de gemeentelijke politiek én  is er aandacht voor  vaardigheden  als debatteren. De cursus wordt gegeven door de organisatie ProDemos en vindt plaats van 19.30 tot 22.00 uur in het dorpshuis in Onderdendam.

Er zijn in totaal uit vier bijeenkomsten - elk met een ander thema:
 
Woensdagavond 7 februari: Introductie en algemene staatsinrichting
Dinsdagavond 13 februari: De gemeentelijke organisatie
Woensdagavond 19 februari: 'Hoe oefen ik invloed uit?'
Woensdagavond 7 maart: Mogelijkheid voor het bijwonen van de Raadsklankborgroep  (in de raadzaal in Uithuizen). 

Het  bijwonen  van een  raadsvergadering en  de uitreiking van de  certificaten  vinden plaats in maart, in de eigen gemeente. Meer informatie volgt. 
 
Meedoen
Belangstellenden kunnen zich tot  uiterlijk 1 februari  2018  aanmelden  bij  Henk Reijsoo, raadsgriffier van Bedum, via Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken of telefonisch via het algemene nummer van de gemeente Bedum: 050 - 301 89 11. Vragen over de cursus kunnen aan hem of aan de griffier van de eigen gemeente gesteld worden. Er kunnen maximaal 25 inwoners meedoen - bij een aantal van minder dan 12 deelnemers gaat de cursus niet door.

 

 
Nationale Voorleesdagen - woensdag 31 januari Bibliotheek Bedum
Gepubliceerd op donderdag 18 januari 2018

Nationale Voorleesdagen - woensdag 31 januari Bibliotheek Bedum

De Nationale Voorleesdagen, dit jaar van 24 januari t/m 3 februari, is hét voorleesfeest voor kinderen tot 6 jaar. Alle peuters en kleuters kunnen tijdens De Nationale Voorleesdagen in de Groningse bibliotheken terecht voor een voorleesfeestje: van voorleesontbijt tot theatervoorstelling. Alle kinderen tot 6 jaar die tijdens De Nationale Voorleesdagen (gratis) lid worden van de Bibliotheek krijgen een leuk cadeautje.

De Nationale Voorleesdagen
Voorlezen is leuk en belangrijk. Van voorlezen ga je groeien. Om ouders van kleine kinderen te stimuleren om voor te lezen, zijn er De Nationale Voorleesdagen. Ieder jaar worden peuterspeelzalen, kinderdagverblijven en basisscholen benaderd door de Groningse bibliotheken om ook mee te doen aan De Nationale Voorleesdagen.

Prentenboek van het Jaar
Tijdens De Nationale Voorleesdagen staat het Prentenboek van het Jaar centraal. Dit jaar is Ssst! De tijger slaapt geschreven en getekend door Britta Teckentrup is verkozen tot Prentenboek van het Jaar 2018. In Ssst! De tijger slaapt ligt de tijger te slapen. Kikker, Vos en de andere dieren willen er langs, maar ze willen de tijger niet wakker maken. Ze hebben veel ballonnen bij zich. Misschien dat het daarmee lukt?

Wij gaan voorlezen in Noord Groningen
Medewerkers van de bibliotheek lezen het verhaal natuurlijk voor op locaties van peuterspeelzalen, kinderdagverblijven en in de bibliotheek. Op deze manier kunnen alle peuters in gemeenten Bedum, De Marne, Eemsmond en Winsum genieten van een mooi voorleesmoment.
In het kader van de Boekstart dreumes-peuter café zijn er op 2 plaatsen weer ochtenden georganiseerd voor kinderen van 0-4 jaar en hun ouders/begeleiders. U bent van harte welkom op vrijdag 26 januari van 10.00- 11.00 uur in bibliotheek Winsum en op woensdag 31 januari van 10.00-11.00 uur in bibliotheek Bedum. Kom samen met uw kindje genieten van het bekroonde prentenboek!

Dansverhaal van Studio Stap
Maaike Trousset van Studio Stap danst met de kinderen tot 6 jaar het dansverhaal van Ssst! De tijger slaapt. Op vrijdag 26 januari in Warffum van 15.30 tot 16.00 uur vervolgens in bibliotheek Uithuizen van 16.30-17.00 uur. Vrijdag 2 februari van 15.30-16.00 uur in bibliotheek Winsum en vervolgens van 16.30 tot 17.00 uur in bibliotheek Bedum. U kunt uw kind aanmelden bij uw plaatselijke bibliotheek. Makkelijk zittende kleding is fijn om in te dansen.

 
Meer...
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 181 - 240 van 5216

Gerelateerde artikelen

Advertisement

Agenda - er gebeurt veel meer in de gemeente Bedum

         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM