Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Lokaal Nieuws
Expositie “Drie generaties op het Hogeland” in DE KERK te Onderdendam
Gepubliceerd op maandag 11 juni 2018

DE KERK te Onderdendam organiseert van 24 juni t/m 29 juli een expositie gewijd aan drie kunstenaars die hun inspiratie halen uit landschappen van het Hogeland en de waddenkust.

Expositie “Drie generaties op het Hogeland” in DE KERK te Onderdendam 

Schilder van het Hogeland
Jacob Kauw werd in 1919 geboren te Bedum. Hij was een tijdgenoot en bevriend met de eveneens uit Bedum afkomstige kunstenaars Riekele Prins en Johannes Sterenborg.
Door het uitbreken van de 2e wereldoorlog moest Jacob Kauw zijn opleiding aan de kunstacademie afbreken. Na de oorlog heeft hij zijn opleiding niet voltooid en was werkzaam als groente- en fruithandelaar en als verzekeringsagent. Hij bleef zijn hele verdere leven schilderen en tekenen. In het werk van Kauw neemt het Groninger landschap een belangrijke plaats in. Hij deed zijn inspiratie vooral op in het Marnegebied waar hij langs het Reitdiep zo natuurgetrouw mogelijk het landschap, de dorpsgezichten en boerderijen schilderde.

De Keramiekbouwer
Jan Mulder, geboren in Velsen op 19 februari 1942, woont sinds 1977 in Groningen, om daaruit niet meer te vertrekken. Jan heeft zijn kennis over wat je met klei kunt doen in de loop van vele jaren ontwikkeld. Met het vormgeven van de klei kun je oneindig variëren, ook al denk je dat alles wel zo’n beetje een keer bedacht en gemaakt is, kan het toch altijd weer verrassend anders. Zo ook met het glazuren, inkleuren en structuur aanbrengen op de werkstukken. Je kunt er, letterlijk, eindeloos mee doorgaan.
Het is altijd verrassend en fascinerend om te zien wat het spel tussen vuur, klei, glazuur en rook deze keer weer zal opleveren. Soms is het een teleurstelling, maar meestal is het een verrassing en een grote vreugde.

“Daar waar leegte ruimte schept, ontstaan de mooiste dromen”
Inge Zwerver ( Onderdendam) schrijft heldere, herkenbare gedichten over het Wad en over wat mensen raakt in hun ziel. Het decor van haar kleine gedichten is het prachtige Waddengebied, vaak plekken aan de Groningse Waddenkust. Bij haar gedichten plaatst Inge altijd een sfeervolle, passende foto van het Wad.  Met haar gedichten vertaalt Inge de gevoelens en gedachten van de mens die je treft in het Waddengebied. Mensen op eilanden, aan stranden, in duinen, op dijken en kwelders. Ieder is daar met zijn of haar eigen gedachten, beleving en levenservaring. Het Wad ziet Inge als een plek met vele zielen. De gedichten zijn als kleine portretjes van zielen, maar gaan ook over de ziel van het Wad zelf.

DE KERK Onderdendam Bedumerweg 34 Onderdendam
Geopend 23 juni – 29 juli van vrijdag t/m zondag - 11.00 – 17.00 uur
Toegang gratis.

 

 
Voorontwerp bestemmingsplan uitbreiding omstreden zuivelfabriek Friesland Campina ter inzage
Gepubliceerd op vrijdag 08 juni 2018

Het voorontwerp voor het bestemmingsplan voor de uitbreiding van de Bedumer vestiging van FrieslandCampina ligt ter inzage. Dit is de eerste formele stap op de weg naar die uitbreiding. Tegen het voorontwerp kunnen zes weken lang zienswijzen worden ingediend.

De plannen voor de uitbreiding van de zuivelfabriek kunnen rekenen op steun van de provincie Groningen en het Bedumer gemeentebestuur. De uitbreiding leidt tot werkgelegenheid voor ongeveer honderd mensen. De afgeleide werkgelegenheid bedraagt een veelvoud daarvan.

Het voorontwerp gaat uit van een compacte productielocatie. De mogelijke nieuwbouw – het concern moet nog besluiten over de investering – komt oostelijk van het huidige complex. Daarvoor moet een deel van het Boterdiep worden gedempt en omgelegd.

Het plan gaat ervan uit dat de zichtlijn die het Boterdiep nu vormt bij de uitbreiding in stand blijft; er is voorzien in een ‘corridor’ tussen de huidige vestiging en de uitbreiding. Op het in stand houden van die zichtlijn is ook vanuit de bevolking aangedrongen.

Onderdeel van het voorontwerp is een zogenaamd ‘beeldkwaliteitsplan’. Hierin is bepaald hoe de vestigingen en de mogelijke uitbreiding in de omgeving moet worden ingepast. In dat plan zijn veel suggesties van inwoners opgenomen die tijdens twee bijeenkomsten eerder dit jaar werden verzameld.

Na afloop van de periode waarin zienswijzen kunnen worden ingediend, volgt de verwerking van die reacties. Daarna volgt het ontwerp- bestemmingsplan. De gemeenteraad stelt vervolgens het definitieve plan vast.

 
8 nieuwe woningen Kuifeend Ter Laan IV Bedum - Start verkoop dinsdag 26 juni 18:00 uur
Gepubliceerd op donderdag 07 juni 2018

 

GASLOOS met warmtepomp voor verwarming en warm water.

Vanaf € 249.500,-


In Ter Laan 4 komen aan de Kuifeend weer 8 NIEUWE TWEE-ONDER-EEN KAP WONINGEN met een STOERE ROBUUSTE uitstraling en op de toekomst voorbereid. De uitvoering is duurzaam zonder gas, maar met zonnepanelen en vloerverwarming. Hier woont u aan een laan met een gevarieerd afwisselend straatbeeld.

De woning heeft een prettige lichtinval door de lange raampartijen en een praktische indeling met een U-vormige woonkamer, 3 slaapkamers op de verdieping en een ruime zolder met mogelijkheid voor extra kamer(s). Daarnaast is de woning DUURZAAM uitgevoerd met zonnepanelen op het dak en COMFORTABEL vanwege de vloerverwarming.

8 nieuwe woningen Kuifeend Ter Laan IV Bedum - Start verkoop dinsdag 26 juni 18:00 uur

START VERKOOP
 Wanneer: dinsdag 26 juni van 18:00 uur
 Waar: Hotel gemeentehuis Bedum
 Wat: Centrale presentatie vanaf 18.15 uur, verkoopdocumentatie en inschrijfformulier toewijzing beschikbaar
 Wij hopen u te mogen begroeten!

PRIJZEN V.O.N.
De verkoopprijzen (Vrij op naam) variëren van € 249.500,00 tot € 259.000,00.
 
KENMERKEN WONING:
 * GASLOOS: verwarming en warm water vindt plaats d.m.v. een warmtepomp
 * Binnenwerkse maat 5,40m breed x 9,70m diep
 * Luxe sanitair (vrijhangende toiletten) en inclusief tegelwerk
 * 3 slaapkamers, extra mogelijkheden op de 2e verdieping
 * Vloerverwarming als hoofdverwarming op de begane grond
 * Elektrische radiatoren op de 1ste verdieping
 * Zonnepanelen IN het dak
 * Houten buitenkozijnen
 * Uitgebreide optiemogelijkheden

UITBREIDINGSVARIANTEN
Ook zijn er nog diverse uitbreidingsvarianten mogelijk om de woning naar eigen wens in te delen. Zoals bijvoorbeeld een houten buiten berging, aangebouwde garage of aanbouw met slapen en baden beneden.

INTERESSE EN DE START VERKOOP NIET MISSEN?
Schrijf je alvast in op NIEUWBOUWGRONINGEN.NL voor de digitale nieuwsbrief. Wij houden je vervolgens op de hoogte van de start verkoop, de verkoopprocedure en de beschikbaarheid van de verkoopdocumentatie.

 
Boterdiep Oz Bedum weer open voor verkeer
Gepubliceerd op woensdag 06 juni 2018

Boterdiep Oz Bedum weer open voor verkeer

Boterdiep Oz in Bedum, onderdeel van de belangrijkste wegverbinding door het dorp, is weer opengesteld voor het verkeer.  Dat gebeurt anderhalf week eerder dan aanvankelijk was gepland. De weg is voorzien van een nieuw wegdek en is deels opnieuw ingericht. Met het werk werd begin april begonnen. 

Van de gelegenheid is gebruik gemaakt om de Gele Klap, de monumentale brug over het Boterdiep, een schilderbeurt te geven. Ook is het brugdek  voorzien van een nieuwe slijtlaag. Door het schilderwerk te combineren met het werk aan Boterdiep Oz is voorkomen dat de weg twee keer gestremd moest worden.

Binnenkort start een ander omvangrijk werk. De Waldadrift in Bedum wordt voorzien van een nieuwe riolering. Verder komt er langs een deel van de weg een vrij liggend fietspad. Ook de groenvoorzieningen worden aangepakt. Het werk aan de Waldadrift leidt tot stremmingen en omleidingen. Die worden bijtijds aangekondigd. De werkzaamheden moeten voor het eind van het jaar zijn afgerond.  

 
s’Heeren Loo viert groot zomerfeest en opening van ontmoetingscentrum
Gepubliceerd op woensdag 06 juni 2018

s’Heeren Loo viert groot zomerfeest en opening van ontmoetingscentrum

Zaterdag 9 juni zal het jaarlijkse grote zomerfeest plaatsvinden voor cliënten, verwanten en de buurt. Dit jaar is het feest nog feestelijker door de opening van het ontmoetingscentrum. 

feest
Om 14:00 begint de officiële opening met de burgemeester en wethouder en een grote verrassingsactie.  Daarna gaan we door met jaarfeest. De hele middag staat de BBQ aan, is er muziek en zijn er leuke dingen te doen.

voor wie
Het is een gezellig feest voor bewoners, verwanten begeleiders en de buurt. We rekenen op een 200 gasten.

ontmoetingscentrum
het ontmoetingscentrum is het eerste gebouw wat nu is opgeleverd in reeks van een grootschalige verbouwing die deze jaren plaatsvind. Het centrum biedt plaats aan 3 dagbestedingsgroepen, waaronder de wasserij, catering & horeca.
 
zaterdag 9 juni ’18
officiële opening  14:00 uur
jaarfeest   14:00 – 17:00 uur
adres:    ’s Heeren Loo – Fazant 15 – Bedum

’s Heeren Loo
 ‘s Heeren Loo ondersteunt in bijna het hele land mensen met een verstandelijke beperking. Jong en oud helpen wij een passend antwoord te vinden op grote en kleine vragen. Dichtbij en samen met de mensen die belangrijk voor hen zijn. De cliënt maakt eigen keuzes en wij ondersteunen hem hierbij. Het gaat om de cliënt; om wie hij is en om wat hij kan en wil. Samen, ontwikkeling, betrokken en passie zijn de waarden die ons werk richting geven. www.sheerenloo.nl

 
Korfballers DWA/Argo handhaven zich
Gepubliceerd op woensdag 06 juni 2018

Korfballers DWA Argo handhaven zich - winst in laaste wedstrijd tegen Pallas '08 uit Leeuwarden

Afgelopen zaterdag wisten de korfballers van DWA/Argo uit Winsum en Bedum door winst handhaving te bewerkstelligen in de derde klasse. In de laatste wedstrijd van dit seizoen werd het in Leeuwarden bij Pallas’08, na een 7-9 ruststand, uiteindelijk 14-18. Met deze winst was de ploeg zeker van een vierde plek in de ranglijst.

DWA/Argo was er zaterdag voorafgaand aan de wedstrijd niet zeker van. Hoewel er ook scenario’s denkbaar waren dat de ploeg zich bij verlies zou handhaven, wilden de oranje-witten het er niet op aan laten komen. Bij winst was er in ieder geval zekerheid. DWA/Argo ging er daarom vol voor.

Toch was het Pallas’08 dat direct met twee treffers de score opende. Lisette Hamminga en Sam Pestoor wisten echter ook vlot het gat van de korf te vinden, zodat het 2-2 werd. In de beginfase ging het vervolgens om en om. Na de 3-2 van Pallas’08 reageerden Tom van der Laan en Nick Brandsma  beiden met een treffer, wat een 3-4 voorsprong bracht voor de gasten van DWA/Argo. Deze voorsprong was niet van lange duur, want Pallas’08 scoorde ook twee maal op rij. Sam Pestoor liet het hier niet bij en maakte de gelijkmakende 5-5. Hierna sloeg Pallas’08 met twee goals een gaatje naar 7-5. Het duurde even maar DWA/Argo kwam door een scherpe fase en maar liefst vier scores  op rij terug aan de goede kant van de score. De stand was nu weer in het voordeel van de jongelingen uit Winsum en Bedum. Bij een 7-9 stand op het scorebord, werd er een periode van tien minuten door beide partijen niet gescoord, zodat de scheidsrechter bij die stand het rustsignaal aangaf.

Na de pauze duurde het wederom een aantal minuten voordat beide partijen tot een treffer kwamen. Het was DWA/Argo dat het heft in handen nam, want Natasja Schuuring scoorde namelijk twee maal, waardoor het 7-11 werd. Pallas’08 speelde niet heel scherp meer, zodat DWA/Argo kon profiteren. Er werd goed verdedigd door de gasten en daar hadden de Friezen het duidelijk moeilijk mee. Nadat Pallas’08 toch een treffer maakte, zorgden Lisanne Pettinga en Lisette Hamminga er met een doelpunt voor dat het verschil groot genoeg bleef.  Nick Brandsma deed hetzelfde door voor 10-14 te zorgen. Omdat er voor Pallas’08 niets meer op het spel stond, leek het alsof de Friese hoofdstedelingen de moed opgaven. DWA/Argo bleef wel tot het einde knokken als team. Wederom wisten Lisanne Pettinga en Lisette Hamminga het gat van de korf te vinden wat een 11-16 stand opleverde. De Winsumers en Bedumers konden al met een kleine glimlach naar het scorebord kijken, want de overwinning was binnen handbereik. In de slotfase hield DWA/Argo het hoofd koel en treffers van Benjamin Pestoor en wederom Lisanne Pettinga betekenden uiteindelijk dat de winst binnen was. Met een 14-18 eindstand haalde DWA/Argo twee belangrijke punten binnen, waardoor het zich verzekerde van nog een jaar derde klasse. Uiteindelijk is de ploeg dit veldseizoen op een prachtige vierde plek geëindigd.

Het korfbalseizoen is echter nog niet helemaal voorbij want DWA/Argo zal zich nu gaan opmaken voor de bekerfinale die gespeeld wordt op woensdag 13 juni. De spelers zijn gebrand om de beker dit maal mee naar Winsum en Bedum te nemen.

Scores DWA/Argo: Lisette Hamminga (4x), Nick Brandsma (3x), Lisanne Pettinga (3x), Tom van der Laan (3x), Natasja Schuuring (2x), Sam Pestoor (2x), Benjamin Pestoor (1x).

Uitslagen:
It Fean/ Boelenslaan  - Elko      14-30
Pallas’08             - DWA/Argo  14-18
Emmeloord             - Lintjo    13-10
Invicta/Frigro        - Harkema   17-19

Eindstand:
Emmeloord            14-28
Elko                 14-23
Pallas’08            14-14
DWA/Argo             14-12
Harkema              14-10
Invicta/Frigro       14- 9
It Fean/ Boelenslaan 14- 9
Lintjo               14- 7

 

 
Themamiddag 14 juni over WMO en mantelzorg door FNV Senioren Noordwest Groningen
Gepubliceerd op maandag 04 juni 2018

Themamiddag 14 juni over WMO en mantelzorg door FNV Senioren Noordwest Groningen

Waar moet ik zijn als ik hulp nodig heb? Wat kan de gemeente voor mij betekenen? Hoe gaat een WMO-aanvraag in zijn werk? Moet ik een eigen bijdrage betalen? Wie kan mij ondersteunen bij mijn taken als mantelzorger? En op welke manier?

Deze en andere vragen worden beantwoord op donderdag 14 juni a.s. Dan organiseert FNV Senioren in samenwerking met de BMWE-gemeenten en Steunpunt Mantelzorg, van welzijnsorganisatie Mensenwerk Hogeland, een voorlichtingsmiddag. Tijdens deze middag willen we u wegwijs maken in de wereld van de WMO en wat het Steunpunt Mantelzorg voor mantelzorgers kan betekenen.

Annelies van der Haar en Annet Visser (beleidsmedewerkers WMO BMWE-gemeenten) informeren u over de WMO. Monica Blom en Marga van Reemst van het Steunpunt Mantelzorg vertellen over Mantelzorgondersteuning.

De bijeenkomst vindt plaats in Zorgcentrum Alegunda IIberi op donderdag 14 juni, Professor Boermastraat 2, Bedum. Zaal open vanaf 13:00 uur, aanvang 13:30 uur en einde 16:00 uur.
Wij willen zoveel mogelijk senioren de gelegenheid bieden om een voorlichtingsmiddag bij te wonen. Daarom zal op 13 september in Kloosterburen (locatie Olde Klooster) en op 20 september in Uithuizen (locatie De Fakkel) deze voorlichtingsmiddag worden herhaald.

Ook niet-leden van FNV zijn welkom, mits zij zich voor deze middag uiterlijk 9 juni aanmelden via Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken .

 
Wie herkent de personen op de schoolfoto - Fotoarchief Historische Vereniging gemeente Bedum.
Gepubliceerd op maandag 04 juni 2018

De Historische Vereniging gemeente Bedum wil graag het volgende weten:

- Wie kent deze persoon en hoe heet hij?
- Waar is deze foto gemaakt?
- Wanneer en ter gelegenheid waarvan is deze foto gemaakt?

Foto nummer: 360535

Als u meer informatie over deze foto heeft, kunt u contact opnemen met Harm-Jan Zuidema, Kapelstraat 10 Bedum, tel. 3015396. E-mail adres: Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken of met Sieger de Groot, Westerseweg 9, Zuidwolde tel. 3012227. E-mail adres: Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

Ook is de foto te zien in het documentatiecentrum van de Historische Vereniging en op de website www.zoastwas.nl onder foto's advertentieblad. Het centrum is gevestigd in de bovenruimte van de gymzaal aan de Schoolstraat nummer 17 en geopend op maandag van 19.30-21.00 uur, uw reacties zijn hier natuurlijk ook welkom.
Voor het laatste nieuws van de Historische Vereniging, foto's en de geschiedenis van de gemeente Bedum, bezoekt u de website van de vereniging: www.zoastwas.nl

Op de foto van de vorige keer zijn geen reacties binnen gekomen:

Indien er mensen zijn die de namen wel weten, maar niet gereageerd hebben, vragen wij die om alsnog te reageren.

 
Burgemeester Bedum en wethouders zetten cliënten De Noorderbrug in zonnetje met high tea
Gepubliceerd op maandag 04 juni 2018

In samenwerking met vrijwilligersstichting Present Noord-Groningen verzorgden de burgemeester van Bedum, zes wethouders en één raadslid van de toekomstige gemeente Het Hogeland op zaterdag 26 mei een high tea voor 26 bewoners van zorgorganisatie De Noorderbrug. Hiermee willen zij laten zien hoe goed en hoe leuk het is om je vrijwillig in te zetten voor een ander in de omgeving en in de samenleving. Zo hopen ze mensen te inspireren om ook zelf vrijwilligerswerk te gaan doen.

De burgemeester, wethouders en raadslid werden hartelijk ontvangen door de bewoners en medewerkers van het wooncentrum van De Noorderbrug in Bedum.

Na deze eerste kennismaking was het tijd om de handen uit de mouwen te steken en samen de scones, hartige broodjes en chocolaatjes te bereiden voor een heerlijke ‘Hogelandse high tea’. Ondertussen was er natuurlijk volop gelegenheid tot ontmoeting en het uitwisselen van verhalen.

Rianne, bewoner wooncentrum Bedum: “Vrijwilligers zijn waardevol voor mij omdat ze mij andere inzichten geven, een andere kijk op het leven. Ik vind het heel leuk om in contact te komen met mensen buiten het wooncentrum. Zelf heb ik een vrijwilliger die één keer in de week mee gaat boodschappen doen. Ze helpt me bij het ordenen van de boodschappen en daarnaast is het vooral gezellig om samen even op pad te gaan. We hebben de laatste jaren steeds minder vrijwilligers en dat is jammer. We zouden graag meer vrijwilligers verwelkomen om een steentje bij te dragen.”

Burgemeester Bedum en wethouders zetten cliënten De Noorderbrug in zonnetje met high tea

Erica van Lente, burgemeester Gemeente Bedum: “Vrijwilligers brengen de mensen in een woonvorm als die van De Noorderbrug in Bedum tijd en aandacht. Over en weer geven bewoners en vrijwilligers elkaar een andere en bredere kijk op de wereld. Door vrijwilligerswerk ontstaan ontmoetingen: mensen leren elkaar kennen en er worden werelden met elkaar verbonden. Dat is belangrijk: in de samenleving naar elkaar omkijken en zien of je iets voor elkaar kunt betekenen.
Ik heb ca. 25 inwoners van Bedum ontmoet en gezien dat deze mensen bij De Noorderbrug erg zichzelf kunnen zijn. Hele diverse mensen met een eigen verhaal. Tijdens de ochtend hebben we veel gepraat en gelachen. De bewoners van De Noorderbrug vertelden over de manier waarop ze hun dag invullen. We hebben een kijkje mogen nemen in een appartement. Eén van de bewoners bleek erg geïnteresseerd in politiek. Een andere bewoner vertelde over de moeilijke stap van zelfstandig wonen naar de verhuizing naar de woonvorm van De Noorderbrug. Mooie en persoonlijke gesprekken. Ik hoop dat wij hebben bijgedragen aan een mooie ochtend en lunch voor de bewoners.”

Esther Liefers, manager De Noorderbrug: Ontdekken wat je meer kunt, anders kunt en daarin gewaardeerd worden door je omgeving, dat is wat de cliënten in contact met vrijwilligers ervaren. Enorm belangrijk voor de ervaren kwaliteit van leven van onze cliënten waar je als vrijwilliger een bijdrage aan kan leveren.

Ook vrijwilligerswerk doen?
Wilt u ook van betekenis zijn voor een ander? Wij verwelkomen u graag als vrijwilliger!

Stichting Present Noord-Groningen: www.presentnoordgroningen.nl
We geloven dat mensen best bereid zijn om zich in te zetten voor de ander en de samenleving. De kloof tussen die bereidheid en het daadwerkelijk in actie komen is voor veel mensen (te) groot. Er is een brug, een verbindende schakel nodig. Present wil die schakel zijn.

Zorgorganisatie De Noorderbrug: www.noorderbrug.nl/vrijwilligers 
De Noorderbrug biedt specialistische behandeling en begeleiding aan mensen met niet-aangeboren hersenletsel of een chronisch neurologische aandoening. In het wooncentrum Bedum wonen 26 mensen die hier kunnen werken aan het ontdekken van hun persoonlijke kwaliteiten.

 

 
Eén plek voor alle watermeldingen
Gepubliceerd op maandag 04 juni 2018

Eén plek voor alle watermeldingen

Is er iets niet in orde met het water bij jou in de buurt? Heb je wateroverlast? Of is het drinkwater niet lekker? Of ligt er een laag kroos in de sloot? Doe hier je melding en wij zorgen ervoor dat je melding bij de juiste instantie terechtkomt.

Meldpuntwater is een gezamenlijke website van alle instanties in Nederland die het water beheren. Dus gemeenten, provincies, waterschappen, drinkwaterbedrijven en Rijkswaterstaat. Meldpuntwater handelt een melding niet zelf af, maar stuurt deze binnen een werkdag door naar de verantwoordelijke instantie.

Bellen bij spoed!

Is de gezondheid van mens of dier in gevaar? Is er sprake van ernstige vervuiling? Ligt er een dood dier in stromend water? Dan moet er direct gehandeld worden. Doe je melding niet via het formulier, maar neem telefonisch contact op met de beherende instantie. Vink bovenin het meldformulier 'spoed' aan en je komt uit bij het juiste telefoonnummer.


https://meldpuntwater.nl/melding-doen

 

 
Meer...
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 121 - 180 van 5373

Gerelateerde artikelen

Advertisement

Agenda - er gebeurt veel meer in de gemeente Bedum

         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM