Wielerronde van Bedum  
Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
                                         Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Lokaal Nieuws
Negen medailles voor SV Balans bij regiowedstrijd Uithuizen
Gepubliceerd op donderdag 22 februari 2018

Bij de regiowedstrijden in Uithuizen kwamen 34 turnsters van SV Balans in actie. In totaal werden negen medailles mee terug genomen naar Bedum. In een groot deelnemersveld van 25 turnsters kwamen in de vroege ochtend drie SV Balans turnsters in actie voor mini instap niveau R2. Julie van Dijk werd negende. Op de vloer scoorde ze 11,70 punten, de derde score in deze groep. Amber Kerkhof werd 16e en Mirte Berends 20e.

Ook veel deelneemsters bij Mini Instap niveau D3. Maar liefst 8 van de 20 turnsters kwamen uit voor SV Balans. Veel meisjes deden voor de eerste keer mee. Leonie Zijl turnde een constante wedstrijd en kwam daarmee uit op een 8e plaats. Lenthe Scholma was onze jongste deelneemster met jaar 5 jaar oud. Zij werd 11e, samen met Luna Mers, Robine Dijkhuis en Katie Favre. Een 12e plaats was er Rozemarijn van Dis. Liese Vogel en Lieke Gollnau  eindigden op een 14e en 15e plaats.

 
Groep 1

Bij mini instap D2 waren er drie deelneemster. Dione Gerdes turnde zich naar een 1e plaats. Zij pakte de winst op de balk. Imke Rosing werd keurig 2e, mede dankzij een goede vloer oefening.

Om half 11 begonnen acht SV Balans turnsters aan hun wedstrijd. In totaal achttien deelneemsters bij Instap niveau D2. Helaas geen prijzen voor onze turnsters. Vera Sharma, Evy Dijkstra, Marloes Datema en Jade Scholma deden een nette vloeroefening en sprong, maar kwamen op de balk en brug te kort om mee te doen voor de prijzen.
Ruth Weerd turnde een mooie wedstrijd. Met een prachtig puntentotaal van 49 punten stond ze met haar gouden medaille te glunderen op het podium.
Negen deelneemsters bij Pupil 1, niveau D2. Jasmijn Damminga haalde de tweede plaats. Een nette 6e en 8e plaats was er voor Inda Spakman en Elise Oostinga. De drie meiden turnden op vloer hun beste onderdeel. Balk lijkt ook voor deze turnsters niet favoriet.

Negen medailles voor SV Balans bij regiowedstrijd Uithuizen 
Groep 2

Na de lunch lieten negen SV Balans turnsters zien wat ze in hun mars hadden. Bij pupil 2 niveau D2 kwam Elin van Dijk 5 honderdste te kort voor een podiumplaats. Ze turnde vier mooie oefeningen. Nicole Zijl had vooral twee mooie sprongen en wist daarmee op de 8e plaats te eindigen.
Er werd door de dertien turnsters bij Jeugd 1 niveau D2 goed geturnd. Mirte Geurink eindigde in deze groep op plaats 8, Aya Muli op plaats 13.
Kirsten Vliem had helaas geen tegenstanders in haar niveau. Ze turnde vooral een mooie brug- en vloeroefening waarvoor ze ook vanaf de tribune veel complimenten kreeg.
Faith Nanyunja turnde zich naar een vijfde plaats bij jeugd 2 niveau H. Haar beste oefening liet ze zien op de vloer.

Negen medailles voor SV Balans bij regiowedstrijd Uithuizen 
Groep 3

Bij niveau Jeugd 2, niveau F waren er drie SV Balans turnsters. Helaas kwamen ze niet in de buurt van een gouden medaille, maar Dagmar Niemeijer wist wel knap beslag te leggen op het zilver. Sarah Visser werd vlak daarachter derde en Marissa Urbach sloot de rij met een 4e plaats.

Negen medailles voor SV Balans bij regiowedstrijd Uithuizen 
Groep 4

Einde middag kwamen de oudere turnsters in actie. Hierbij haalde Laura Boomsma een 2e plaats door vooral een mooie vloer- en brug oefening. Heel erg blij was Marit Dwarshuis met haar tweede plaats. Deze wist ze mede te halen dankzij een prachtige vloeroefening. Ook kwam Anne-Lynn Koenes op het podium die vlak achter Marit op de 3e plaats eindigde.
Helaas kwam Jantine Kruiger bij Senior Niveau E niet in aanmerking voor een medaille. Ze eindigde als 6e. Wel was ze in haar niveau veruit het beste op sprong.

We kijken terug op een prachtige wedstrijddag en zijn enorm trots op onze turnsters. SV Balans kijkt uit naar haar eigen wedstrijd in Bedum, waar acht verengingen aan mee gaan doen.

 

 
Koffieochtend voor vrouwen met als gast Joke Verweerd
Gepubliceerd op woensdag 21 februari 2018

Koffieochtend voor vrouwen met als gast Joke Verweerd

Zaterdag 10 maart hebben wij een gezellige en bemoedigende Koffie-ochtend voor alle vrouwen, jong en oud, in de regio.

We hebben Joke Verweerd( schrijfster) uitgenodigd voor en lezing. Deze hartelijke vrouw spreekt met ons over het boeiende thema:
Ontmoeten is meer dan groeten!

 
Nieuwe gemeente Het Hogeland vestigt zich in de vier bestaande gemeentehuizen
Gepubliceerd op woensdag 21 februari 2018
Nieuwe gemeente Het Hogeland vestigt zich in de vier bestaande gemeentehuizen
 
De nieuwe gemeente Het Hogeland wordt gehuisvest in de vier bestaande gemeentehuizen in Uithuizen, Leens, Bedum en Winsum. De publieksbalies waar  inwoners paspoorten, rijbewijzen en andere documenten kunnen aanvragen blijven open.
 
De werkgroep Huisvesting heeft het afgelopen jaar de gemeentehuizen van Bedum, De Marne, Winsum en Eemsmond onderzocht. Er is gekeken naar de staat van de gebouwen, de beschikbare ruimte en wat de nieuwe organisatie nodig heeft om klant- en servicegericht, toegankelijk, flexibel, snel en efficiënt te kunnen werken. Uit dit onderzoek blijkt dat de huidige gemeentehuizen relatief eenvoudig aangepast kunnen worden om de nieuwe organisatie te huisvesten.
 
Waar vergadert de gemeenteraad?
De nieuwe gemeenteraad wordt gehuisvest in het gemeentehuis in Uithuizen. Deze keuze sluit aan bij de inbreng van een afvaardiging van de vier gemeenteraden. Na grondig onderzoek van de vier raadzalen blijkt die van Eemsmond het meest geschikt voor huisvesting van de nieuwe gemeenteraad. Er zijn geen grote bouwkundige ingrepen nodig. De raadzaal in Uithuizen kan zonder grote investeringen plek bieden aan 29 raadsleden, het college, de griffier en publiek.
 
Bestuurscentrum Winsum
Het college van burgemeester en wethouders van de nieuwe gemeente Het Hogeland wordt gehuisvest in het gemeentehuis van Winsum. Dit gemeentehuis is vanwege de uitstraling, centrale ligging en ruimte het meest geschikt voor huisvesting van het bestuurscentrum.
 
De ambtelijke organisatie
De ambtelijke organisatie wordt over de vier gemeentehuizen verspreid. De invulling is afhankelijk van hoe de nieuwe organisatie eruit gaat zien. Dat wordt de komende maanden verder uitgewerkt. Het definitieve huisvestingsplan wordt medio 2018 verwacht. De verschillende gemeentewerven en de onderkomens van Werkplein Ability blijven voorlopig gehandhaafd.
 
De huisvestingsvisie wordt op 8 maart a.s in de vergadering van de raadsklankbordgroep, een afvaardiging van alle partijen die in de vier raden vertegenwoordigd zijn, gepresenteerd en toegelicht.
 
NL DOET in Speel- en Ontmoetingstuin “de Carrousel”
Gepubliceerd op woensdag 21 februari 2018

NL DOET in Speel- en Ontmoetingstuin “de Carrousel” 

Zaterdag 10 maart van 9.30 tot 13.00 uur.

Dankzij een financiële bijdrage van het Oranjefonds kunnen we “de Carrousel” (Burchtplein in Bedum) weer zomerklaar maken, komt u ons helpen ?

Welke klussen zijn er te doen ?
(gereedschap graag zelf meenemen)

Schoonmaken van de borden en toestellen
Bamboestokken plaatsen bij de beukenhaag
Schuren en beitsen banken
Plantenbakken vullen met zomerbloeiers
Onkruid tussen de tegels verwijderen
Tuinaarde bij de bomen aanbrengen

Voor de kinderen is er een “opruimwedstrijd” !

Uiteraard zorgen wij voor lekkere koffie, koekjes en ranja.

Wilt u ons helpen maar bent u tijdens NL Doet verhinderd ?
Ook op anderen momenten kunnen wij uw hulp bij kleine klussen goed gebruiken !
Meld u zich aub via 06- 29131702

Hopelijk tot ziens,

Bestuur “De Carrousel”
Dorien, Jeannette, Dennis, Kristel

 

 
Nieuwe gemeentesecretaris voor Het Hogeland
Gepubliceerd op woensdag 21 februari 2018

Paul van Vilsteren (54) is op 20 februari 2018 benoemd tot beoogd Gemeentesecretaris/ Algemeen Directeur voor de gemeente Het Hogeland. Hij start met ingang van 15 maart 2018. 

Nieuwe gemeentesecretaris voor Het Hogeland

De afgelopen drie jaar was  Paul van Vilsteren  directeur  van de dienst  Publiekszaken van de gemeente Almere.  Daarvoor werkte hij bij de Politie Limburg-Noord en de Open Universiteit in Heerlen. Nu zet hij de stap richting de toekomstige gemeente Het Hogeland. Paul van Vilsteren: “Het Hogeland is een prachtig gebied en de gemeente in wording heeft een duidelijk doel voor ogen. Dat doel is verwoord in de visie Ruimte! en doet recht aan de wensen van inwoners, medewerkers, bedrijven en (maatschappelijke) organisaties. Ik voel me vereerd dat ik als gemeentesecretaris mag meebouwen aan de ontwikkeling van de organisatie in die richting!“
 
De beoogd secretaris is geworven door een selectiecommissie bestaande uit de vier burgemeesters van de BMWE-gemeenten en twee leden van de Bijzondere Ondernemingsraad, ondersteund door wervings- en selectiebureau Castanho. Burgemeester Marijke van Beek (gemeente Eemsmond): “Ik ben bijzonder  blij met de benoeming van  de heer van Vilsteren. Wij zien in hem een energieke, capabele en verbindende persoonlijkheid en vertrouwen op een prettige samenwerking op weg naar de nieuwe gemeente Het Hogeland.”

 
DWA/Argo wint laatste thuiswedstrijd van zaalseizoen
Gepubliceerd op maandag 19 februari 2018

DWA Argo wint laatste thuiswedstrijd van zaalseizoen

Afgelopen zaterdag speelden de korfballers van DWA/Argo hun laatste thuiswedstrijd van dit seizoen in de Ripperdahal in Winsum. Invicta/Frigro uit Kollum en Gerkesklooster kwam op bezoek. Het werd een wedstrijd met zeer weinig doelpunten die overigens bij tijd en wijle meer op een rugbywedstrijd leek. Na een ruststand van 5-4 in het voordeel van de thuisploeg, eindigde het duel na een bloedstollend slot bij 10-9 voor DWA/Argo.

De wedstrijd begon met goed verdedigen van beide teams. Daardoor wisten beide ploegen in hun aanvallen het gat van de korf niet te vinden. Pas na zes minuten opende Nick Brandsma namens de thuisploeg de score. Daarna kwam ook Invicta/Frigro tot treffers. De Friezen maakten er drie op rij. Vervolgens kenden de korfballers uit Winsum en Bedum een scherpe fase, want Sam Pestoor, Natasja Schuuring (2x) en Lisette Hamminga wisten allemaal te scoren, terwijl de gasten in diezelfde fase nog maar een maal tot een treffer kwamen. De ruststand was dan ook 5-4.

In de kleedkamer benadrukte interim trainer-coach André Pettinga dat er goed verdedigd werd, aangezien er maar vier tegendoelpunten waren. Maar aanvallend was het niet scherp genoeg.

Na rust kwam Invicta/Frigro scherper terug. Met twee treffers uit Friese handen draaide de stand naar 5-6 in het voordeel van de Friezen. Lisanne Pettinga maakte 6-6 en ook Karen Oostmeijer was trefzeker, zodat de jongelingen uit Winsum en Bedum weer op voorsprong kwamen te staan. De wedstrijd was niet goed, want beide ploegen misten de zuiverheid in het schot, maar de spanning vergoedde veel. Er werd door beide ploegen hard gevochten voor elke bal en dat betekende dat er flink fysiek werd gespeeld. Scheidsrechter Van Veen had zijn handen vol.

Nadat Invicta/Frigro weer op gelijke hoogte kwam, zorgde Benjamin Pestoor van afstand voor een 8-7 stand op het scorebord. Geen van beide ploegen kon een gat van twee treffers slaan, zodat het erg spannend bleef. Ook nu kwam Invicta weer langszij, maar daarna was Lisette Hamminga trefzeker, zodat de thuisploeg weer aan de leiding kwam. Nadat de gasten nog eens gelijk maakten, 9-9, wist Aaltje Kinderman, binnen de lijnen gekomen, een strafworp te versieren. Deze werd door Natasja Schuuring in de laatste minuut koelbloedig verzilverd. Daarmee bepaalde zij de eindstand op 10-9.

DWA/Argo heeft de komende zaterdagen vrij. Op 10 maart zal de ploeg de laatste wedstrijd van dit zaalseizoen spelen. Dat is een uitduel tegen Harkema. DWA/Argo zal wederom alles op alles zetten om het de tegenstander zo lastig mogelijk te maken. De wedstrijd zal om 18.00 uur van start gaan.

Scores DWA/Argo: Natasja Schuuring (3x), Lisette Hamminga (2x, Sam Pestoor (1x), Lisanne Pettinga (1x), Karen Oostmeijer (1x), Benjamin Pestoor (1x), Nick Brandsma (1x).

Uitslagen:
Emmeloord  - DIO            18-11
DWA/Argo   - Invicta/Frigro 10- 9
Thrianta   - Harkema        23-24
Pallas    - Lintjo          15-13

Stand:
Emmeloord       13-16
DIO             13-15
Thrianta        13-14
Pallas          13-14
Harkema         13-14
Invicta/Frigro  13-13
Lintjo          13-10
DWA/Argo        13- 8

 

 
Veelzijdig programma Verzoamelstee Bedum
Gepubliceerd op maandag 19 februari 2018

Image

De komende tijd staan er verschillende boeiende activiteiten op de planning van de Verzoamelstee in Bedum. Naast de gebruikelijke inloopochtenden, met of zonder tablethelpdesk, worden er ook verschillende gezellige en informatieve ochtenden georganiseerd. De Verzoamelstee vindt iedere donderdagochtend plaats in het Grand Cafe in Alegunda Ilberi, van 9:30-11:30 uur. De toegang is gratis, voor de koffie en thee wordt een kleine eigen bijdrage gevraagd.

Een aantal activiteiten uitgelicht

Informatieve ochtend over valpreventie door fysiotherapeut Coby van Herksen
Op donderdag 22 februari a.s. komt fysiotherapeut Coby van Herksen van fysiotherapiepraktijk De Ommelanden langs om iets te vertellen over valpreventie voor ouderen.
Een val veroorzaakt vaak veel leed. Lichamelijk, door kneuzingen of een breuk, maar ook geestelijk. Eenmaal een keer gevallen, kan dit de angst om opnieuw te vallen versterken. Tijdens deze informatieve ochtend zal worden verteld hoe een val wordt veroorzaakt, maar ook hoe deze kan worden voorkomen.

Tussen kunst & kitsch: taxatie van voorwerpen ouder dan 100 jaar door Piet Lanting
Vorig jaar organiseerden we al eerder een zeer geslaagde taxatieochtend, waarbij Piet Lanting vertelde over de herkomst en de waarde van de door bezoekers meegebrachte voorwerpen. Daarom organiseren we dit nog een keer en wel op donderdag 15 maart a.s. Deze ochtend kunt u met voorwerpen langskomen van 100 jaar of ouder. Wij verwachten dat het weer een interessante en vermakelijke ochtend zal worden.

Gezellige Paasochtend
Op donderdag 29 maart organiseren we een gezellige activiteit, waarmee we alvast uitkijken naar de paasdagen.
Hoe we dit concreet gaan invullen is nog even een verrassing. Gebruikelijk is wel dat we met elkaar zorgen voor een hapje en een drankje.

De complete planning op een rijtje:

22 februari Informatieve ochtend: Valpreventie m.m.v. Coby van Herksen (fysiotherapeut)
1 maart  Inloopochtend zonder tablethelpdesk
8 maart  Inloopochtend zonder tablethelpdesk
15 maart Taxatie van antieke voorwerpen (100 jaar en ouder) door Piet Lanting
22 maart Inloopochtend met tablethelpdesk
29 maart Paasactiviteit

 

 
Alzheimer café Bedum op maandag 12 maart 2018
Gepubliceerd op maandag 19 februari 2018

Alzheimer café Bedum op maandag 12 maart 2018

Bij dementie is sprake van achteruitgang van bepaalde hersengebieden; daardoor gaan bijvoorbeeld geheugen, taalbegrip of praktisch handelen achteruit.

Tóch is het in veel gevallen mogelijk te blijven werken aan een goede conditie van de hersenen; daarvoor is het van belang de hersenen “uit te dagen” en te prikkelen. Dat gebeurt bij RGM: in de Ronald Gardiner Methode worden vrolijke muziek en ritmes gebruikt om bepaalde functies te behouden of te verbeteren. Zoals de spraak, de concentratie, de lichaamsbalans maar ook de stemming en het zelfvertrouwen.
 
U hoort er alles over van mw. Joke Arends, logopedist en docent in de RGM-methode, werkzaam bij de Twaalf Hoven.

Alzheimer café Bedum op maandag 12 maart 2018 

 
Zonnig Ouder – kind toernooi opent tennisseizoen in Bedum
Gepubliceerd op maandag 19 februari 2018

Het tennisveld van LTC Bedum was afgelopen zaterdag het toneel van het jaarlijkse ouder-kind toernooi. Circa 40 deelnemers streden in teams van twee in vier verschillende poules om de eerste plaats.


Alle winnaars: Tobias en zijn vader, wedstrijdleider Willem Kloos, vader
Holwerda en zoon Jorn, Mignon Westers en haar vader, Fien Fleurke en haar vader.

Per leeftijdsgroep werden veel wedstrijden afgewerkt. Per kleur speelt men met een eigen bal en de veldgrootte is ook afgestemd op de leeftijd van de kinderen.

Het was lekker zonnig weer; voor sommigen zelf wat koud, maar tijdens het spelen werd men lekker warm. Ook de soep en een lekker broodje hamburger zorgden voor een hogere temperatuur. De jeugdcommissie van LTC Bedum kijkt terug op een prima geslaagd toernooi!

Zonnig Ouder – kind toernooi opent tennisseizoen in Bedum
Mooie samenwerking

De winnaars die op bijgaande foto staan, kregen een mooie beker. De aanmoedigingsprijs, de romantische DVD “Wimbledon” was voor Denise Westers en haar moeder Judith.

LTC Bedum is ondertussen bezig met de voorbereidingen van het Peter Russchen open toernooi dat eind maart wordt gehouden. Aanmelden is mogelijk voor KNLTB leden via toernooi.nl .

Foto’s: Peter Russchen

 
24e Editie Bauhaus WK Snertkoken & Stamppotkoken op vrijdag 16 februari
Gepubliceerd op donderdag 15 februari 2018

24e Editie Bauhaus WK Snertkoken & Stamppotkoken op vrijdag 16 februari

Het BAUHAUS WK Snertkoken en WK Stamppotkoken mag zich verheugen in een grote aanmelding van deelnemers. Alle kookunits in de prachtige keukens van het Alfa-college, Kluiverboom 3 in Groningen zijn bezet!

“ Vrijdag 16 februari komt steeds dichterbij. En dat kun je merken aan de aandacht van landelijke en regionale pers. Wij verheugen ons erop om de deelnemers welkom te heten! ", aldus organisator Auke van der Velde, directeur van Snert en Stamppotevenementen. “

De bereikbaarheid voor deelnemers en bezoekers is met deze mooie locatie optimaal. De verwachting is dan ook dat veel meer bezoekers komen kijken en proeven. En dat alles op de smaakvol ingerichte informatie plein. "

De deelnemers zullen gaan strijden om de zilveren snertslaif en de zilveren stamppot- opscheplepel.

 
Meer...
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 121 - 180 van 5209

Gerelateerde artikelen

Advertisement

Agenda - er gebeurt veel meer in de gemeente Bedum

         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM