Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Lokaal Nieuws
DWA/Argo verliest nipt van Harkema
Gepubliceerd op dinsdag 17 april 2018

DWA/Argo verliest nipt van Harkema 14 april 2018

Afgelopen zaterdag kwam Harkema op bezoek bij de korfballers van DWA/Argo in Winsum. De vorige ontmoeting in de zaal wist DWA/Argo nog te winnen, maar zaterdag lukte dat niet. Na een ruststand van 9-8, wist Harkema zaterdag in de tweede helft het duel naar zich toe trekken en met de punten terug naar huis te gaan. De eindstand werd 17-19.

Karen Oostmeijer opende zaterdag de score, waarna Lisette Hamminga ook met een treffer kwam. Lisanne Pettinga versierde vervolgens een strafworp, die door Natasja Schuuring werd verzilverd. Zo kwamen de korfballers uit Winsum en Bedum al vlot op een 3-0 voorsprong. Harkema kwam vervolgens ook twee maal tot scoren, maar DWA/Argo kende een scherpe beginfase en wist hierna  wederom drie treffers op rij te maken. Deze kwamen uit handen van Nick Brandsma, Tom van der Laan en Natasja Schuuring. Bij de stand van 6-2 kwam Harkema wat beter in de wedstrijd. De Friese ploeg maakte twee treffers, maar Natasja Schuuring zorgde voor 7-4 op het scorebord. Na een nieuw tegendoelpunt van Harkema, kwam Lisette Hamminga weer tot een doelpunt. DWA/Argo zorgde ervoor dat het de voorsprong bleef behouden. In de laatste fase van de eerste helft kon  Harkema na de 9-6  van Tom van der Laan toch echter nog twee treffers maken, waardoor er tegen de rust met 9-8 nog maar een kleine voorsprong over was. Harkema was duidelijk weer terug in de wedstrijd.

In de tweede helft kwam Harkema dan ook direct met de gelijkmaker.  Hoewel interim trainer-coach André Pettinga in de pauze aan had gegeven dat er meer gefocust gespeeld moest worden kon de thuisploeg niet voorkomen dat Harkema het initiatief overnam in de wedstrijd.

Tom van der Laan wist nog wel 10-9 op het scorebord te zetten, maar Harkema kwam met twee tegentreffers. Dit betekende dat Harkema voor het eerst in de wedstrijd een voorsprong had. Lisette Hamminga scoorde de gelijkmakende 11-11 en nadat Harkema weer gescoord had, zorgde Tom van der Laan voor de volgende gelijke stand, 12-12. Hierna trok Harkema het duel verder naar zich toe door drie treffers achter elkaar te maken.  DWA/Argo moest blijven vechten om in de wedstrijd te blijven. Tom van der Laan scoorde de 13-15, maar Harkema was ontketend en antwoordde met twee tegendoelpunten. Aaltje Kinderman,  die binnen de lijnen was gekomen, versierde nog een strafworp, welke Natasja Schuuring er opnieuw in wist te leggen. Harkema bleef het gat met de thuisploeg echter groot genoeg houden en het duel was met nog enkele minuten te spelen beslist. Lisette Hamminga maakte nog wel een treffer voor DWA/Argo en na de 19e goal van Harkema, sloot DWA/Argo in de laatste minuten af met twee doelpunten uit handen van respectievelijk  Tom van der Laan en Aaltje Kinderman. Het mocht niet meer baten. Bij een 17-19 stand op het scorebord klonk het eindsignaal. Wederom een nipt verlies voor DWA/Argo.

Aankomende dinsdag, 17 april, zal DWA/Argo de volgende ronde van de AP Buitenbeker spelen. DWA/Argo gaat dan op bezoek bij It Fean/Boelenslaan, waar in de competitie twee keer van verloren is. Aankomende zaterdag zal DWA/Argo voor de competitie op bezoek gaan bij Elko in Elim. Dit duel zal om 15:30 uur van start gaan.

Scores DWA/Argo: Tom van der Laan (6x), Natasja Schuuring (4x), Lisette Hamminga (4x), Karen Oostmeijer (1x), Nick Brandsma (1x), Aaltje Kinderman (1x).

Uitslagen:
Pallas’08  - It Fean/Boelenslaan   15-10
DWA/Argo   - Harkema               17-19
Emmeloord  - Invicta/Frigro        21- 6
Lintjo     - Elko                  14-18

Stand:
Emmeloord           8-16
Elko                9-16
Pallas              8-10
It Fean/Boelenslaan 9- 9
DWA/Argo            9- 6
Invicta/Frigro      9- 6
Harkema             9- 4
Lintjo              9- 3

 

 
Terra fietst voor Oeganda!
Gepubliceerd op maandag 16 april 2018

Van 21 april t/m 2 mei gaan Jeroen de Munck en Wiebe Scheeres, docenten van Terra Winsum, als worldteachers een reis maken naar Oeganda. “Om geld te genereren voor de stichting, zodat dit soort reizen blijven bestaan, hebben wij een sponsortocht gefietst langs alle vestigingen van Terra.

In totaal was dit een tocht van ruim 268 kilometer”, aldus Wiebe Scheeres. De heren begonnen op woensdag 11 april in alle vroegte aan de fietstocht en voltooiden binnen elf uur hun ronde langs acht vestigingen van Terra. “Het was best een pittige tocht, maar we hebben er bijzonder van genoten. We werden op alle vestigingen enthousiast ontvangen. Op deze manier vestigen we de aandacht ook binnen Terra nog eens extra op Edukans”, legt Scheeres uit.

Studenten motiveren
De Munck en Scheeres gaan samen met een aantal andere docenten van Terra de reis maken naar Oeganda. Wat daar op het programma staat? “We gaan ons deze reis specifiek richt op het verbeteren van wederzijds feedback geven, het implementeren van stage in het bedrijfsleven, contracten samenstellen en studenten betrekken in de motivatie voor hun stage... dit zijn maar een aantal voorbeelden, maar het past erg goed in de visie van Terra”, aldus Scheeres.

Degenen die een bijdrage willen leveren aan deze bijzondere reis kunnen een mail sturen naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken en het bedrag doorgeven dat je graag wilt doneren. Dan worden de betaalgegevens doorgestuurd. Voor meer info over het project: https://www.edukans.nl/programma/world-teacher

 
Feestelijke opening ‘Het hippiehuisje’ zaterdag 21 april
Gepubliceerd op maandag 16 april 2018

De kinderboerderij ‘Maatjeshonk’ in Bedum is uitgebreid met een speeltuin en theehuisje. Op zaterdag 21 april zal er een feestelijke open middag zijn. Met een gezellige markt, muziek en demonstraties schapenscheren.

Theehuisje & speeltuin
Het hippiehuisje is een theehuisje en winkeltje met speeltuin, waar bezoekers een kopje koffie en thee kunnen krijgen, of een heerlijk ijsje op het terras kunnen nuttigen. De speeltuin is uitgebreid met extra toestellen. “We hopen dat dit een leuke toevoeging geeft aan het bezoek van de kinderboerderij en de buurt” vertelt Henke Rozema enthousiast.

Bijzondere gastvrijheid
Het theehuisje is dagelijks geopend van 10:00 - 16:00 en wordt gerund door de cliënten van ’s Heerenloo. “Onze ervaring is dat cliënten het vaak leuk vinden om in contact te zijn met mensen. De gasten waarderen de ‘bijzondere’ gastvrijheid van onze cliënten en daarmee is het een leuke win-win voor iedereen.”

De kinderboerderij ’t Maatjeshonk is een bekend begrip in Bedum. Dagelijks worden alle dieren verzorgd door tien cliënten van ’s Heeren Loo met hun begeleiders.

Feestelijke middag
Zaterdag 21 april is iedereen van 11:00 – 16:00 van harte welkom bij de kinderboerderij aan de Leeuwerik in Bedum voor de feestelijke middag.

’s Heeren Loo
‘s Heeren Loo ondersteunt in bijna het hele land mensen met een verstandelijke beperking. Jong en oud helpen wij een passend antwoord te vinden op grote en kleine vragen. Dichtbij en samen met de mensen die belangrijk voor hen zijn. De cliënt maakt eigen keuzes en wij ondersteunen hem hierbij. Het gaat om de cliënt; om wie hij is en om wat hij kan en wil. Samen, ontwikkeling, betrokken en passie zijn de waarden die ons werk richting geven. http://www.sheerenloo.nl/

 
Wie kent de man op deze oude foto? Fotoarchief Historische Vereniging gemeente Bedum.
Gepubliceerd op maandag 16 april 2018

De Historische Vereniging gemeente Bedum wil graag het volgende weten:

Portretfoto: 360514.

 • Wie kent deze persoon en hoe heet hij?
 • Waar is deze foto gemaakt?
 • Wanneer en ter gelegenheid waarvan is deze foto gemaakt?

Als u meer informatie over deze foto heeft, kunt u contact opnemen met Harm-Jan Zuidema, Kapelstraat 10 Bedum, tel. 3015396. E-mail adres: Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken of met Sieger de Groot, Westerseweg 9, Zuidwolde tel. 3012227. E-mail adres: Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

Ook is de foto te zien in het documentatiecentrum van de Historische Vereniging en op de website www.zoastwas.nl onder foto's advertentieblad. Het centrum is gevestigd in de bovenruimte van de gymzaal aan de Schoolstraat nummer 17 en geopend op maandag van 19.30-21.00 uur, uw reacties zijn hier natuurlijk ook welkom.

Voor het laatste nieuws van de Historische Vereniging, foto's en de geschiedenis van de gemeente Bedum, bezoekt u de website van de vereniging: http://www.zoastwas.nl

Op de foto van de vorige keer zijn de volgende reacties binnen gekomen:

Wie kent de man op deze oude foto? Fotoarchief Historische Vereniging gemeente Bedum. Foto 360514. 

1e rij gehurkt vlnr:Marjan Kruger,Annemarie Halsema,?,?, Mevr. Having-Pesman,Mevr. Panneman,?,Marian van Munster,Niels Bens,dhr. Bleeker.
Staande vlnr: Jaquelien Renkema,?,?,mevr. Halsema,?,dhr. Halsema,Lienij Choudhrij,?,?,Matje Luiks-Maat,?,?,?,?,?,?,dhr. Fennema,Joke Benneker,dhr. Assen,
Achterste drie: ?,?,dhr. Lanting

Indien er mensen zijn die de namen wel weten, maar niet gereageerd hebben, vragen wij die om alsnog te reageren.

 

 
Presentatie ‘beeldkwaliteit’ Bedumer Zuivelfabriek Friesland Campina Domo op 19 april
Gepubliceerd op maandag 16 april 2018

Tijdens een bijeenkomst eerder deze maand konden inwoners van de gemeente Bedum ideeën en suggesties aandragen voor de ‘beeldkwaliteit’ van de uitbreiding van de zuivelfabriek van FrieslandCampina. De resultaten daarvan worden op donderdag 19 april in het Trefcentrum Bedum gepresenteerd. De bijeenkomst, die voor iedereen toegankelijk is, begint om 19.30 uur.

Zuivelconcern FrieslandCampina heeft plannen om de vestiging in Bedum uit te breiden. Het bedrijfsterrein wordt in omvang ongeveer verdubbeld. Die uitbreiding vereist een omlegging van het Boterdiep;  het uitgangspunt is een zo compact mogelijke productielocatie.

Op 5 april konden Bedumers aangeven hoe het toekomstige bedrijfsterrein en de voorgenomen nieuwbouw vorm moet worden gegeven op een zodanige manier dat er een acceptabel geheel met de omgeving gaat ontstaan. Dat gebeurde in groepen. De bijeenkomst werd met rond de 70 tot 80 bezoekers goed bezocht.

Adviseurs van het zuivelconcern zijn aan de slag gegaan met de input uit de bevolking. Uiteindelijk moet dat leiden tot een zogenaamd ‘beeldkwaliteitsplan’. Dat plan vormt onderdeel van het bestemmingsplan. De gemeente Bedum verwacht dat de formele procedure rond het bestemmingsplan – dat nodig is voor de uitbreiding – binnenkort kan worden gestart. In die procedure liggen verschillende inspraakmogelijkheden voor belanghebbenden besloten.

De uitbreiding van de Bedumer vestiging van het zuivelconcern levert naar verwachting rond de 100 arbeidsplaatsen op. De indirecte werkgelegenheid wordt becijferd op een veelvoud daarvan.

 
Boerderijuitje Peuterspeelzaal Onderdendam
Gepubliceerd op zondag 15 april 2018

BEDUM – Het jaarlijkse boerderijuitje van de peuters van Peuterspeelzaal Onderdendam was weer een succes. Op een maandag en vrijdag nam juf Alet Doesburg haar klasjes mee naar de boerderij van familie de Haan in Bedum.

 

In de grote schuur van de boerderij werd naar hartenlust geknuffeld met lammetjes en kalfjes, paarden werden gevoerd en varkens bewonderd. “Het is hier een speelparadijs voor de kinderen”, zegt Alet. “Heerlijk om de lente elk jaar op deze manier te kunnen beginnen met onze peuters.”


Foto: door Jeroen Biezenaar.

 
Werk aan Boterdiep OZ in Bedum door de gemeente stil gelegd
Gepubliceerd op donderdag 12 april 2018

Werk aan Boterdiep OZ in Bedum door de gemeente stil gelegd 

TEGENVALLER BIJ WERK AAN BOTERDIEP OZ IN BEDUM

Het werk aan Boterdiep Oz in Bedum is voorlopig door de gemeente stil gelegd. De weg, onderdeel van de belangrijkste noord-zuidverbinding in het dorp,  zou van een nieuw wegdek worden voorzien. Ook wordt Boterdiep Oz gedeeltelijk opnieuw ingericht.

Het werk ligt stil omdat er onder het huidige wegdek oude bestrating ligt. Die bestrating is in de voorbereiding van de werkzaamheden onvoldoende opgemerkt, ondanks het feit dat er op betrekkelijk grote schaal onderzoek is gedaan.

De aanwezigheid van die oude bestrating zorgt er voor dat er een onvoldoende sterke fundering onder het nieuw aan te brengen wegdek kan worden aangebracht. Het is weliswaar mogelijk dat nieuwe wegdek op de oude bestrating aan te brengen maar dit leidt tot een onvoldoende duurzaam resultaat.

Het gemeentebestuur beraadt zich op de ontstane situatie. Het is niet ondenkbaar dat er een aanvullend krediet bij de gemeenteraad moet worden gevraagd. Verwacht wordt dat daar in de loop van de komende week duidelijkheid over komt. Het staat al wel vast dat de werkzaamheden met enkele weken uitlopen.

De gemeente heeft de bewoners van de weg inmiddels per brief op de hoogte gesteld van de tegenvaller. Ook de aanwonenden van de wegen die momenteel als omleidingsroute worden gebruikt, zijn geïnformeerd.

 
Koningsdag 2018 Bedum
Gepubliceerd op donderdag 12 april 2018

Algemene Oranje Vereniging Bedum organiseert op Koningsdag vrijdag 27 april 2018 :

 

 • van 9.30 tot 15.30 uur een vrijmarkt op de Kapelstraat, Walfriduslaan en Walfridushof (rotonde).

 

 • van 11.00 tot 15.00 uur oudhollandse spelletjes, waaronder blik gooien, domino, stelten, balans spel, molen gooien, clown spiraal en jenga toren. De spelletjes worden gehouden bij de Meenschaar in Bedum en zijn voor de basisschool groepen 1 t/m 8.

 

Koningsdag 2018 Bedum

 
Algemene Oranje Vereniging Bedum - Feestelijke jaarvergadering op 20 april
Gepubliceerd op donderdag 12 april 2018

Vrijdag 20 april 2018 om 19:30 uur in het Trefcentrum Bedum (Prof. Mekelstraat 1-5).

Algemene Oranje Vereniging Bedum - Feestelijke jaarvergadering op 20 april 

 1. Opening (Bert Reitsema) 
 2. Zingen van het Wilhelmus, coupletten 1 en 6 
 3. Vragen jaarverslag en financiën 
 4. Aftredende bestuursleden: Henk Walraven en Pieter Woldijk 
 5. Presentatie Koningsdag 27 april 2018 
 6. Rondvraag 
 7. Korte pauze 
 8. 1e bedrijf Toneelvereniging Nieuw Leven Noorderhoogebrug 
 9. Pauze, verkoop loten 
 10. 2e bedrijf Toneelvereniging Nieuw Leven Noorderhoogebrug 
 11. Pauze, 1e deel Tombola 
 12. 3e bedrijf Toneelvereniging Nieuw Leven Noorderhoogebrug 
 13. 2e deel Tombola 
 14. Sluiting, zingen het Gronings Volkslied

Iedereen is van harte welkom, zowel donateurs als niet donateurs!

Algemene Oranje Vereniging Bedum - Feestelijke jaarvergadering op 20 april 

 
Oproep !!!!!!! KWF Bedum zoekt vrijwilligers
Gepubliceerd op donderdag 12 april 2018

Oproep !!!!!!! KWF Bedum zoekt vrijwilligers

Het KWF Bedum is dringend op zoek naar vrijwilligers die willen helpen met het organiseren van de KWF collecte in september.

Wij zoeken een bestuurslid die gezamenlijk de coordinatie van de collecte gaat organiseren.

En wij zijn op zoek naar "wijkhoofden" die ongeveer 10 collectanten onder zijn of haar hoede heeft.

Aanmelden en voor informatie kunt U terecht op; Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Meer...
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 121 - 180 van 5299

Gerelateerde artikelen

Advertisement

Agenda - er gebeurt veel meer in de gemeente Bedum

         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM