Stichting Welzijn Bedum
Wielerronde van Bedum
Algemeen Plaatselijk Belang Bedum
Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Evenementen Agenda BedumColumns

Historie


    rss newsfeed logo 25px.jpg
Volg Bedumer.nl op Twitter 
Lokaal Nieuws
Perspectief bakt ze weer bruin!
Gepubliceerd op donderdag 14 december 2017

Perspectief bakt ze weer bruin! - Jaarlijkse oliebollenaktie

 

Perspectief bakt ze weer bruin! 

Dit is al jaren de slogan van onze jaarlijkse oliebollenaktie.

Ook dit jaar zullen we traditiegetrouw de lekkerste oliebollen bakken, en wel op vrijdag 29 december.

Dit jaar zullen we, anders dan u van ons gewend bent, NIET langs de deuren gaan, maar hebben we 2 verkooppunten in Bedum.

Vrijdag 29 december vanaf 9.00 uur kunt u uw bollen kopen bij:

  • De Vrije Gang 2 (naast de huisartsenpraktijk) vanuit de garage en
  • Bloemenhuis Balkema, Molenweg 1 op de parkeerplaats

Zolang de voorraad strekt zijn op zaterdag 30 december de beide verkooppunten ook geopend.

Prijzen per 10 stuks:
    Oliebollen naturel  € 7,00
    Oliebollen met krenten  € 7,50

Wilt u de bollen thuisbezorgd krijgen? Dat kan….

Bestel via de mail: Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken of vul op onze website http://www.perspectief-bedum.nl/ het bestelformulier in. Bellen kan ook (vanaf 27 december) naar 06-20644713.

We bezorgen uw bestelling (binnen de gemeente Bedum) gratis thuis, op het tijdstip dat u het beste uitkomt.

Pop- en Gospelkoop Perspectief wenst u alvast hele fijne feestdagen en een gezond en muzikaal 2018 toe.

 
Kom in Kerstsfeer met Brassband Heman
Gepubliceerd op donderdag 14 december 2017

Op zondagavond 17 december 2017 organiseert Brassband Heman een kerstconcert in samenwerking met organist Ike Wolters.
 
Het kerstconcert is een doorlopend, avondvullend programma en zal gehouden worden in de Middeleeuwse Kerk in Zuidwolde (Boterdiep WZ 43). Een prachtige plek voor een sfeervol concert. Net als de kerk behoort ook het orgel tot cultureel erfgoed. Het orgel is gebouwd in 1817 door N.A. Lohman en is in 2010 uitgebreid gerestaureerd. Het orgel heeft een frisse en intensieve klank. Ike Wolters zal deze avond dit bijzondere orgel bespelen. Zij heeft orgel gestudeerd aan de Schumann-Akademie en daarna de aanvullende opleiding koordirectie afgerond aan het Utrechts Conservatorium. Momenteel is zij Cantor-Organist te Broek in Waterland en dirigent Cantorij PKN Kerk te Broek in Waterland. Daarnaast is Wolters dirigent bij CGK Marcantat op Marken.
 
Deze avond is extra bijzonder vanwege het feit dat onze dirigent Jappie Dijkstra zijn laatste concert met Heman dirigeert. Jappie Dijkstra heeft een lange geschiedenis met de band. Van 1974 tot 1995 stond hij ook al voor de band en beleefde hij met Heman succesvolle jaren. Een periode die meer dan 20 jaar duurde. In januari 2015 had Heman het erg moeilijk met de bezetting. Jappie werd opnieuw dirigent bij Heman, dit keer op interimbasis. In minder dan drie jaar tijd heeft Jappie ons geholpen met het opbouwen van een compleet nieuwe band. Nu we een nagenoeg volledige bezetting hebben, is het tijd om de dirigeerstok over te geven aan een nieuwe dirigent.
 
Wilt u dit bijzondere concert ook niet missen? Reserveer dan gauw via Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken . Vanwege het beperkte aantal zitplaatsen is reserveren noodzakelijk. De toegang is overigens gratis. Het concert begint om 20:00 uur. De kerk is vanaf 19:30 uur geopend.


Kom in Kerstsfeer met Brassband Heman - Op zondagavond 17 december 2017.

 

 
Sportdag de Beemden Nieuwjaarseditie op vrijdag 5 januari
Gepubliceerd op donderdag 14 december 2017

Sportdag de Beemden Nieuwjaarseditie wordt speciaal voor basisschoolkinderen georganiseerd in de kerstvakantie op vrijdag 5 januari.

Kinderen kunnen dan extra bewegen en kennis maken met de nieuwste beweegtrends op het gebied van sporten en bewegen. Zo kunnen de kinderen kennis maken met Longboarden (straatsurfen), Archery Attack (paintballen met pijlen) en Tumblingbaan (springen op een lucht gevulde baan).

De sportdag wordt afgesloten met vrij zwemmen in zwembad de Beemden.

Kinderen kunnen zich tot 2 januari aanmelden via Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken .

Wacht niet te lang met aanmelden, want VOL=VOL.

Sportdag de Beemden Nieuwjaarseditie op vrijdag 5 januari 

 

 
Lasergamen in de kerstvakantie voor basisschoolkinderen
Gepubliceerd op donderdag 14 december 2017

Basisschoolkinderen van groep 3 t/m 8 kunnen in de kerstvakantie op woensdag 3 januari in Sporthal de Beemden Lasergamen.

Sporthal de Beemden wordt omgetoverd in een donkere bunker vol verstopplekken en spannende elementen.

In teams van 5 tegen 5 gaan de kinderen het tegen elkaar opnemen.

Lasergamen is normaliter prijzig. Wij kunnen het gelukkig goedkoop aanbieden. Lasergameronde duurt 30 minuten en kost per ronde 3 euro p.p.

Opgeven mag in een team van 5 kinderen of alleen. Je kunt je tot 29 december opgeven. Zie flyer voor informatie hoe je je kunt opgeven.

Wacht niet te lang, want VOL=VOL.

Lasergamen in de kerstvakantie voor basisschoolkinderen op woensdag 3 januari in Sporthal de Beemden 

 
Christmas Carols, zondag 24 december 2017, De Buitenhof, Ter Laan 17 Bedum
Gepubliceerd op donderdag 14 december 2017

Heerlijk, voor de 7e keer ..... Christmas Carols in hoeve 'De Buitenhof', op het Groninger Hoge Land ....

Christmas Noon, hèt moment om kerst in te luiden: samenzang, koorzang, Glühwein.

Zondag 24 december 2017, boerderij De Buitenhof, Ter Laan 17, Bedum.

Aanvang: 15.15 uur, welkom vanaf 15.00.

Gratis Inloopconcert door het Halewijn Ensemble, m.m.v. Jan de Roos, Piano & Blazers Concordia Middelstum.

Er is koffie, thee, ranja en zelfbereide Glühwein verkrijgbaar.

Tip: denk aan Muts, Sjaal & Sokken, want het is winters weer!!!

Voor verdere informatie zie http://www.de-buitenhof.nl/

Christmas Carols, zondag 24 december 2017, De Buitenhof, Ter Laan 17 Bedum 

 
Kerstconcert Hotel ’t Gemeentehuis op zondag 24 december
Gepubliceerd op donderdag 14 december 2017

Op 24 december, de dag voor kerst, vindt een bijzondere gelegenheid plaats. In Hotel ’t Gemeentehuis in Bedum spelen twee Groninger duo’s een kerstvoorstelling. Tijdens het optreden die open is voor publiek spelen het duo Martin Korthuis & Eddo Pol en het duo Dion Bouwes & Dennis Krottje eigen muziek in het Gronings.


het duo Dion Bouwes & Dennis Krottje

Beide duo’s hebben inmiddels hun sporen nagelaten in de Groningse muziekscene. Martin en Eddo hebben afgelopen jaar hun eerste gezamenlijke cd uitgebracht. Deze werd zeer goed ontvangen in de provincie en waarvan het nummer “Nij” hoog in de Groningse hitlijst stond. Martin is geen onbekende in het Grunneger muziekland. Hij zingt al geruime tijd in het Gronings.
Dion en Dennis wonnen in februari het “Grunneger Laidjesfestival” en speelden nadien op diverse festivals o.a. op het Bevrijdingsfestival in Groningen. Ze brachten twee singles uit die ook zeer goed werden ontvangen en in de Groningse hitlijst belanden.

Dat de heren in Bedum spelen is op zich niet zo vreemd. Eddo en Dion wonen in Bedum en Martin is er geboren en getogen. Echter een optreden als duo hadden de heren daar nog niet eerder. Ze besloten de handen in een te slaan en zochten contact met Harold Walgraven van Hotel ’t Gemeentehuis. Een ideale plek voor de akoestische instrumenten. Het prachtige oude hotel ligt pal in het centrum en heeft een prachtige allure. Die charme en de sfeer van de muziek van de heren… dat gaat een bijzonder optreden worden.
 
24 december 2017 start 15:00 uur Hotel ’t Gemeentehuis Bedum.

 
Tweede Waarderingsroos uitgereikt aan Team Bedumer Winterloop
Gepubliceerd op donderdag 14 december 2017

De tweede Waarderingsroos voor vrijwilligersgroepen (periode november-december 2017) is toegekend aan het Team van de Bedumer Winterloop. Dinsdag jl. overhandigt wethouder Menne van Dijk de roos namens de gemeente Bedum aan Klaes Hoekstra, voorzitter van het achtkoppige Team dat deze jaarlijkse activiteit organiseert, in 2018 voor de achtste maal. De opbrengst komt volledig ten goede aan de kankerbestrijding.


Wethouder Menne van Dijk (rechts op de foto) reikt de Waarderingsroos uit,
van links naar rechts: Chris Slager, Wiebo Boer, Klaes Hoekstra, Bert Smit, Karen
Poelstra, Olaf Kessels, Jan Kuiper en Gerieke Wiersum.

BELANGELOZE INZET
Wethouder van Dijk prijst het Team om het vermogen zo’n grootse activiteit als de Winterloop in een dorp als Bedum te organiseren, met een belangeloze inzet voor een belangrijk doel. 
Klaes Hoekstra dankt de gemeente voor de ontvangen waardering en memoreert dat dit mogelijk is door het relatief grote aantal vrijwilligers dat Bedum kent én door een gedreven Team dat zich volledig inzet voor de goede zaak. 
Voor wie het gemist heeft: deelnemers en vrijwilligers zorgen met de Winterloop voor een geweldige opbrengst voor de kankerbestrijding (UMCG kanker research fonds), in 2017 ruim 101.000 euro! (N.B.: in het eerste jaar is de opbrengst 13.000,-).

3 FEBRUARI 2018
Voor 3 februari a.s. staat de achtste editie op het programma, met dit maal ook een ”stiletto run” oftewel: lopen op naaldhakken. Naar verluidt is burgemeester Erica van Lente dan van de partij - met hopelijk nog heel veel concurrentes. Colourful Bedum doet ook weer mee, er is een benefit diner, een pubquiz – te veel om op te noemen: meer informatie vindt u op http://www.bedumerwinterloop.nl/.    

WIE VERDIENT VOLGENS U EXTRA WAARDERING?
De Waarderingsroos wordt elke twee maanden uitgereikt. Ieder kan een vrijwilligersgroep aanmelden, voor de komende periode tot en met 31 januari 2018. Aanmelden kan via een formulier in de Bibliotheek. In februari wordt bekend gemaakt wie de derde Waarderingsroos ontvangt! Doe mee!!

 

 
Opening fietsstraat tussen Zuidwolde en Beijum
Gepubliceerd op woensdag 13 december 2017

Opening fietsstraat tussen Zuidwolde en Beijum

Komende donderdag, 14 december, openen wethouder Paul de Rook van Groningen en zijn Bedumer collega Johannes de Vries de ‘fietsstraat’ tussen Zuidwolde en de Groninger stadwijk Beijum.

Dat gebeurt op de Beijumerweg, ter hoogte van de gemeentegrens. De officiële opening is om 10.15 uur. De beide wethouders maken voor die opening gebruik van historische fietsen.

De Beijumerweg wordt veel gebruikt door fietsers, waaronder scholieren.  Om te benadrukken dat fietsers prioriteit hebben op deze route is het wegdek over de volledige breedte van 3,5 meter voorzien van een rode slijtlaag. Ook zijn de bermen versterkt en staat er aan het begin van de weg een verkeersbord dat duidelijk maakt dat automobilisten er te gast zijn. Uit tellingen is gebleken dat er dagelijks 1.200 fietsers van de verbinding gebruik maken. Daar staan 900 automobilisten tegenover.
 
Het fietsveiliger maken van de Beijumerweg is één van de maatregelen uit de Dorpsvisie Zuidwolde 2016-2026 en sluit naadloos aan bij de Fietsstrategie Groningen 2015-2025.

 
2e Trekking Eindejaarsactie 2017
Gepubliceerd op maandag 11 december 2017

Prijswinnaars 2e trekking Eindejaarsactie Bedum. De prijzen worden deze week bij de prijswinnaars thuisgebracht.

De trekking van zaterdag 9 december heeft de volgende winnaars opgeleverd.

 

Fam. Stol Ellerhuizen 27 Bedum Time Out
E. Vink Oosterseweg 46 Zuidwolde Jumbo
Anne-Lynn Koenes Madelief 2 Bedum Jumbo
Sietske Haaksma Molenweg 18 Bedum Bart Bedum
Johanna Kuizenga Klaver 2 Bedum Krijgsheld
Ineke Viswat De Lijnbaan 69 Bedum Goumans juwelier
Voogd Kerkuil 33 Bedum slagerij Zuidhof
Fam. Vreeling Sperwer 3 Bedum Haan
Smit De Lijnbaan 68 Bedum Balkema
Jeanet Poelma Patrijs 7 Bedum Alpha
Rika Postma Nassaustraat 22 Baflo Body Clinic
de Haan Velduil 27 Bedum de Beemden
de Poel Wilhelminalaan 38 Bedum Geralda
Fam. Nanninga Prof. Mekelstr. 12 Bedum VVV
S. Beck Riekele Prinsstraat 23 van Stad tot Wad
Anja Bottema Sloep 185 Groningen Wolhuis
Sterenburg Zigzagoven 103 Delfzijl Dinkela
Fam. Smid De Lijnbaan 2 Bedum Hema
Renate Bronsema Ludgerstraat 11 Bedum Het Haagse Hofje
Lian Jansen Riekele Prinsstraat 44 Bedum Zijn stijl haar stijl
R. Brons Oude Gang 19 Middelstum Op=op
Rita Hulsebos Zwaluw 7 Bedum Plus
Claudia Frank Count Bassiekade 10 Leiden Stuif 'es in
J. Groeneveld De Roterij 17 Bedum Benu
Tuin de Klerkstraat 27 Groningen Eldorado
Brontsema Oosterstraat 43 Scheemda Vaatstra
Robbe De Lijnbaan 98 Bedum Kuiper
Anne Engelage Westerdijkshorn 32 Bedum Oké hairstyling
Wiegers Populieren 52 Bedum Any Time
J. v/d Haar Boersterweg 6 Ten Boer One way
A. v/d Borg Fazant 32 Bedum Wereld winkel
Zuidema Kapelstraat 10 Bedum Teerling
Wieringa Stadsweg 49 Onderdendam Q8
A. Dijkstra De Meidoorn 26 Bedum Hotel Gemeentehuis
Bjorn Mulder Ericalaan 64 Jubbega Piet Lanting
J. Geerds Thedemastraat 31 Bedum Bol
Ans Pool Lellensterweg 18 Stedum Kooistra
Elsbeth Arkema Veeno 7 Bedum Loodz 050
B. Serfhos Julianalaan 27 Bedum Spithof
B. Boer Noordwolderweg 6 Noordwolde Maxi Axi
Diana Kamphuis Folkerdastraat 34 Bedum de Koffieleut
Marco Doornbos Javolaan 48 Groningen Kesh
A. Doornbos Koolstraat 1 Zuidwolde Richard v/d Maar
Ina Oudman Ludgerstraat 19 Bedum de Caenerij
Koos Poppema Stationsweg 25 Groningen Le Tondeur
F. Vogelzang De Zwaan 3 Bedum Primera
Fam. Mook Overstesingel 17 Drachten Beau Nouveau
van Dijken Bosuil 8 Bedum Bakkerij Hoekstra
Hofman Peerdewask 14 Winsum Eatcounter Koning
van Negter Boterdiep w.z. 8 Bedum Kapper Richard

 

2e Trekking Eindejaarsactie 2017 - Bedum  

 

 

Prijswinnaars 1e trekking Eindejaarsactie Bedum. De prijzen worden deze week bij de prijswinnaars thuisgebracht.

De trekking van zaterdag 2 december heeft de volgende winnaars opgeleverd.

 

Boukje Burema Drachten Beau Nouveau
Mulder Bedum slagerij Teerling
Wessel Bruining Warffum Le Tondeur
Mevr. Douwes Bedum Geralda's Hairfashion
Margriet Drenth Bedum Alpha
Derlagen Bedum Jumbo
Koekkoek Bedum Bart Bedum
L.Klooster Zuidwolde Hema
Jolanda Mulder Ten Boer de Caenerij
K. Sietsema Westeremden Slagerij Zuidhof
J. Schrader-Dijkema Bedum Time Out
Nella de Boer Bedum Boekhandel Haan
Rick Berends Bedum Jumbo
J. Raven Bedum Bloemenhuis Krijgsheld
Bijmolt Bedum Juwelier Gouman
Anneke Lanenga Bedum Primera de Gele Klap
G. van der Scheer Bedum R. van der Maar
A. Koens Bedum Balkema
Nanninga Bedum Eetcounter Koning
Linda Bekkering Groningen Wolhuis
Fam. Fleurke Bedum het Haagse Hofje
Vedelaar Zuidwolde Eldorado
M. Smid Bedum Body Clinic
Ria Haarsma Bedum Q8
H. Bolt Bedum Vaatstra
H.A. van den Brink Groningen Eldorado
E. Dijksterhuis Kantens de Beemden
Smit Onderdendam Kapper Richard
H.W. Kruizinga Bedum Wereldwinkel
Jolanda de Vries Bedum Op=op
J. Werkman Bedum bakkerij Hoekstra
D.van Bolhuis Bedum Benu
F. Voorwinden Bedum Maxi Axi
K.P. Van Dijken Bedum Kesh
D.J. Jurna Bedum Bol
G. Geertsema Bedum Loodz 050
Wassenaar Bedum Mode en meer
Patrick Elzer Bedum Hotel Gemeentehuis
Ina Staal Bedum van stad tot wad Dierenarts
Jaap Sikkens Bedum Plus
Pathuis Kerkhof Bedum Oneway
M. van Beek Bedum de Koffieleut
L.C. Oostenlaan Nagele Piet Lanting, antiek en interieur
Romy Hoving Bedum Anytime
E. Eggens Bedum Oké hairstyling
M.J. Sanders Bedum Spithof
M. Zuidema Bedum Dinkela
Klugkist Bedum Zijn stijl haar stijl
M.Wiegman Bedum VVV
W. Holthuis Bedum Kooistra

 

Vijftig ondernemers uit Bedum en Zuidwolde starten vandaag vrijdag 24 november met de traditionele eindejaarsactie.

De actie is georganiseerd door de Bedrijvenvereniging gemeente Bedum. De actie loopt tot en met 23 december 2017.

De deelnemers zijn te herkennen aan de raamposter. Voor de consument betekent de actie dat men vier wekenlang leuke prijzen kan winnen. Het betreft hierbij een bonnenactie. Bij iedere aankoop krijgt de consument een voorgedrukte bon.  Hierop kan de naam, adres, woonplaats, telefoonnummer en email-adres worden vermeld.

2e Trekking Eindejaarsactie 2017 - Bedum 

De bon kan in een speciale bus worden gedeponeerd.
Iedere vrijdag of zaterdag wordt bij de deelnemende winkelier/ondernemer een eindejaarsbon getrokken. De eerste trekking is op zaterdag 2 december. Er worden de komende vier weken meer dan 200 prijzen verdeeld waaronder cadeaus waardebonnen en goedgevulde boodschappenpakketten .
Deze worden bij de winnaars thuis gebracht. De prijzen zijn beschikbaar gesteld door de ondernemers van de Bedrijvenvereniging  gemeente Bedum.    

Bedum staat bekend om zijn complete en veelzijdige winkels. Ruime parkeerplaatsen waar gratis kan worden geparkeerd.  Uit voorgaande jaren blijkt dat Bedum als koopcentrum bij de consument erg in trek is want 10 á 30% van de winnaars aan de eindejaarsactie komt uit de regio.

 

Deelmerslijst deelnemende bedrijven:

Tuincentrum Eldorado  Boterdiep W.Z. 15 Zuidwolde 
De Caenerij  Boterdiep Z.Z. 38 
Benu Apotheek Bedum  De Vlijt 4 
Slagerij Thonny Teerling  De Vlijt 10b 
Geralda’s Hairfashion  Emmalaan 16 
Alpha Bedum huidverzorgingspraktijk  Emmalaan 16a 
Q8 Tankstation Olierijck   Groningerweg 2
Hotel ’t Gemeentehuis  Grotestraat 2 
Het Haagse Hofje  Grotestraat 5-7 
Wim Spithoff, interieur specialist   Grotestraat 5-7
Dinkela schoenen   Grotestraat  11
Zijn Stijl, Haar Stijl   Grotestraat 12
Plus Bedum   Grotestraat 13
HEMA  Grotestraat 14-16 
One Way Fashion   Grotestraat 15
De Koffieleut   Grotestraat 15
Op=Op Voordeelshop   Grotestraat 15c
Oké Hairstyling   Grotestraat 22
Any Tyme Bedum   Grotestraat 26
Wereld Winkel Wizzel Waark   Grotestraat 32
Stuif es In, kledingboetiek   Grotestraat 36
Primera De Gele Klap   Heerestreek 1
Loodz050   Industrieweg 1a
Jaheco Bedum   Industrieweg 2a
Kooistra Tuin en Dier   Industrieweg 9-11
Verfspecialist & Woninginrichting Bol Industrieweg 18 
Kapsalon Richard    Kapelstraat 2a
VVV Bedum  Kapelstraat 3 
Bakkerij Hoekstra   Kerklaan 2-4
Maxi Axi (vh Blokker)   Kleine Straat 2
Body Clinic Bedum  Ludgerstraat 45
Bloemenhuis Balkema  Molenweg 2a
Dierenartsenpraktijk Van Stad tot Wad  Molenweg 6 
Jumbo   Noordwolderweg 7
Time Out Kappers  Noordwolderweg 7e
Piet Lanting Antiek & Interieur  Oude Dijk 17 
Mode en Meer  Plantsoenstraat 2 
Kesh ICT service   Schoolstraat 4a
Wolhuis Bedum   Schoolstraat 4b
Zwembad de Beemden  Sportlaan 22 
Bart Bedum, Elektroshop  Stationsweg 1 
Eetcounter Koning   Stationsweg 3
Bloemenhuis Krijgsheld  Stationsweg 21 
Atelier Goumans  Stationsweg 24 
Beau Nouveau  Stationsweg 25 
Le Tondeur Herensalon  Stationsweg 27 
Drukkerij Boekhandel Haan  Stationsweg 29 
Slagerij Zuidhof  Stationsweg 32-36 
Vaatstra “Doe het zelf” winkel Verbindingsweg 19 
Melkboer Bedum, Richard vd Maar  Verbindingsweg 32 
Bike Store Kuiper  Verbindingsweg 9 
 
DWA/Argo niet in goede doen - Lintjo uit Oldeberkoop gaat met de punten naar huis
Gepubliceerd op maandag 11 december 2017

DWA Argo niet in goede doen - Lintjo uit Oldeberkoop gaat met de punten naar huis

Afgelopen zaterdag kwam Lintjo uit Oldeberkoop op bezoek bij DWA/Argo in de Ripperdahal in Winsum. Na een slechte eerste helft, met een ruststand van 4-10, ging het in het tweede bedrijf beter voor de thuisploeg. Toch was het Lintjo dat met de punten naar huis ging. De eindstand werd 10-13.

Lisanne Pettinga startte zaterdag wederom in de basisopstelling op de plek van de nog steeds geblesseerde Yvonne Schuuring. De rest van het basisachttal bleef ongewijzigd.
Lintjo wist de score te openen en Sam Pestoor maakte daarop de gelijkmaker. Na de 1-2 van Lintjo lieten Nick Brandsma en Sam Pestoor beide van zich horen, waarmee DWA/Argo een voorsprong nam.  Lintjo scoorde vervolgens ook twee treffers op rij, waardoor de Friezen weer aan de goede kant van de score kwamen. DWA/Argo was niet scherp in de eerste helft en daar wist Lintjo in het tweede kwart van het duel goed van te profiteren. Nick Brandsma wist nog de gelijkmakende 4-4 te scoren, maar Lintjo kwam vervolgens met maar liefst zes treffers op rij. DWA/Argo keek hierdoor tegen een 4-10 achterstand op het scorebord. Dit was tevens de ruststand.

Na de pauze waren de jongelingen uit Winsum en Bedum een stuk scherper. De thuisploeg zorgde vlot voor drie treffers op rij, uit handen van Nick Brandsma, Natasja Schuuring en Karen Oostmeijer. Lintjo kon hier slechts een treffer tegenover stellen, waarna vervolgens de oranje-witten wederom drie maal achter elkaar scoorden. Deze treffers kwamen van Natasja Schuuring, Lisette Hamminga en Karen Oostmeijer. De spanning was weer helemaal terug in de wedstrijd, door vooral goed verdedigend werk van de ploeg van trainer-coach Henk Sjoerd Westra. Er stond een 10-11 stand op het scorebord met nog zo’n 8 minuten te gaan. Lintjo bleef echter lange aanvallen neerzetten en speelde het duel goed uit. De gasten wisten zelfs in de slotfase nog twee treffers aan hun totaal toe te voegen en zo de wedstrijd definitief in hun voordeel te beslissen. DWA/Argo kon ondanks het goede verdedigende werk in de eigen aanvallen te weinig klaar spelen. De eindstand werd 10-13.

Aanstaande zaterdag, 16 december, is de laatste wedstrijd van het jaar 2017. DWA/Argo zal op bezoek gaan bij Invicta/Frigro in Kollum. DWA/Argo moet winnen om aansluiting te houden in de strijd tegen degradatie. Het duel zal om 16:50 uur van start gaan.

Scores DWA/Argo: Nick Brandsma (3x), Natasja Schuuring (2x), Sam Pestoor (2x), Karen Oostmeijer (2x), Lisette Hamminga (1x).

Uitslagen:
DWA/Argo   - Lintjo          10-13
Thrianta   - DIO             17- 6
Pallas     - Invicta/Frigro  22-17
Emmeloord  - Harkema         26-25

Stand:
Pallas          5-7
Emmeloord       5-7
Thrianta        5-6
Lintjo          5-6
DIO             5-5
Harkema         5-4
Invicta/Frigro  5-3
DWA/Argo        5-2

 

 
Meer...
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 61 - 120 van 5026
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM