Wielerronde van Bedum  
Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
                                         Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Lokaal Nieuws
CMV Wilhelmina: 120 jaar en springlevend!
Gepubliceerd op maandag 14 mei 2018

Muziekvereniging Wilhelmina Bedum is opgericht in 1898 en bestaat dit jaar dus 120 jaar. Alle reden voor een feestje! Op zaterdag 26 mei geeft de vereniging een groots concert in sporthal de Beemden om dit 120-jarig bestaan te vieren.

Tijdens het concert, met als thema ‘120 jaar springlevend’, wil de vereniging terugkijken op haar rijke verleden en laten zien hoe jong de vereniging tegelijkertijd nog is. Het (jeugd)slagwerkensemble en het (opleidings)orkest brengen zowel hedendaagse als oude nummers ten gehore. Medewerking wordt verleend door presentator Henk de Haan en zangeres Jasmin Lukkes. Samen nemen ze u mee door de geschiedenis van muziekvereniging Wilhelmina en laten ze oude tijden herleven.

CMV Wilhelmina Bedum 120 jaar en springlevend!


In de pauze van het concert kunnen loten worden gekocht voor de tombola. Hiermee maakt u kans op mooie prijzen.
Na afloop van het concert zal duidelijk zijn hoe rijk de geschiedenis van Wilhelmina is en hoe mooi het is om zo’n muziekvereniging in Bedum te hebben.
Het belooft een spetterende en feestelijke avond te worden en iedereen is van harte welkom om dit feestje mee te vieren!

Voor meer informatie over het concert en de kaartverkoop, kijk op www.wilhelminabedum.nl.

Waar        : Sporthal de Beemden
Wanneer     : zaterdag 26 mei 2018
Aanvang     : 19.30 (deur open vanaf 19.00)
Entree
 Volwassenen          : voorverkoop €8.-, aan de kassa €10,-
 Kinderen t/m 12 jaar : voorverkoop €5,-, aan de kassa €7,50
 Donateurs            : € 7,50
Voorverkoop : Atty Holthof, tel: 06-23157899,
              Sperwer 14 Bedum of via
www.wilhelminabedum.nl

 
Belangrijke winst voor DWA/Argo
Gepubliceerd op maandag 14 mei 2018

Belangrijke winst voor DWA Argo tegen Lintjo in Oldeberkoop

Afgelopen zaterdag gingen de korfballers uit Winsum en Bedum op bezoek bij Lintjo in Oldeberkoop. Voor beide ploegen was het een belangrijke wedstrijd in de strijd tegen degradatie. Na de eerste helft was de ruststand 9-7 en hoewel DWA/Argo ook een groot deel van de tweede helft achter stond, wist de ploeg in de laatste minuten de bordjes te verhangen. De eindstand werd 12-14, zodat de punten mee naar huis genomen konden worden.

Onder warme weersomstandigheden startte om 15.30 uur het spannende duel. Lintjo opende als eerste de score met direct twee treffers. Hierna scoorde Lisette Hamminga het eerste doelpunt namens de gasten. Na wederom twee treffers van Lintjo stond er 4-1 op het scorebord. Op deze stand wisten beide ploegen maar liefst elf minuten niet te scoren. Beide ploegen hadden last van de warmte en konden hun kansen niet afmaken. In de eerste helft waren dan ook weinig doelpunten te bewonderen.

Uiteindelijk kwam ook DWA/Argo op gang en Natasja Schuuring, Lisette Hamminga, die haar vizier zaterdag op scherp had staan, en Sam Pestoor zorgden ervoor dat het 4-4 werd. DWA/Argo begon beter te draaien en kreeg meer zelfvertrouwen.  Maar na de gelijkmaker wist Lintjo wederom twee goals op rij te maken. Gelukkig hield Lisette Hamminga DWA/Argo in de race, door 6-5 te maken.  Lintjo speelde beter in deze fase en liep hierna weer uit naar een verschil van drie treffers. Tom van der Laan en Aaltje Kinderman zorgden voor 8-7, maar het lukte de jongelingen uit Winsum en Bedum nog niet om langszij te komen. Lintjo scoorde nog één maal vlak voor het rustsignaal, waarna de ploegen met een 9-7 stand de kleedkamers in gingen.

Na de pauze kwam DWA/Argo scherper de kleedkamers uit en Tom van der Laan was de eerste die een doelpunt maakte. Toch vergrootte de thuisploeg het gaatje weer naar 10-8. Bij deze stand was Lisette Hamminga erg belangrijk, want zij was degene die met twee rake schoten een 10-10 stand op het scorebord bracht. DWA/Argo kreeg het vertrouwen terug en vocht voor wat het waard was. Na een treffer van Lintjo was ook Natasja Schuuring succesvol, zodat het 11-11 werd.  Nadat Lintjo andermaal op voorsprong kwam, was de laatste fase van de wedstrijd voor de gasten uit Groningen. DWA/Argo bleef als een team vechten tot het einde. Lisette Hamminga was nogmaals verantwoordelijk voor de gelijkmaker (12-12) en Nick Brandsma werd uiteindelijk de matchwinner. In de laatste minuten schoot hij nog twee maal raak, wat betekende dat DWA/Argo op een 12-14 voorsprong kwam. Met deze stand klonk het eindsignaal van de scheidsrechter. DWA/Argo kon opgelucht het veld verlaten, want deze punten waren zeer belangrijk in de strijd tegen degradatie.

Omdat ook concurrenten punten pakten blijft het spannend in de laatste twee duels van de competitie.

DWA/Argo zal op zaterdag 26 mei de laatste thuiswedstrijd van dit veldseizoen spelen. Koploper Emmeloord komt dan op bezoek in Winsum. De polderbewoners staan deze competitie, nog zonder puntverlies, ruim bovenaan. In de zaal werd de ploeg ook al kampioen, maar toen wist DWA/Argo twee maal van de uiteindelijke kampioen te winnen. Dit zal DWA/Argo op 26 mei ook gaan proberen. Het duel zal zoals gewoonlijk om 15.30 uur van start gaan.

Aanstaande dinsdag 15 mei, speelt DWA/Argo echter eerst nog de halve finale van de AP.Buitenbeker. DWA/Argo gaat voor deze bekerwedstrijd op bezoek bij ZKC 2 in Zuidwolde (Drenthe).

Scores DWA/Argo: Lisette Hamminga (6x), Nick Brandsma(2x), Tom van der Laan (2x), Natasja Schuuring (2x), Aaltje Kinderman (1x), Sam Pestoor (1x).

Uitslagen:
It Fean/Boelenslaan  - Invicta/Frigro  10-11
Pallas               - Harkema         19-20
Lintjo               - DWA/Argo        12-14
Emmeloord            - Elko            19-15

Stand:
Emmeloord            11-22
Elko                 12-19
Pallas               11-12
DWA/Argo             12-10
Invicta/Frigro       12- 9
It Fean/Boelenslaan  12- 9
Lintjo               12- 7
Harkema              12- 6

 

 
Voor Brassband Heman is het de week van (Hang)Geraniums, Vlijtige Liesjes en Salvia’s
Gepubliceerd op maandag 14 mei 2018

Elk jaar houdt Brassband Heman de populaire plantenactie. Zo ook dit jaar. Op vrijdag 18 mei v.a. 16.00 uur worden in Zuidwolde en Noordwolde (Hang)Geraniums, Vlijtige Liesjes en Salvia’s voor aantrekkelijke prijzen (€ 3 per stuk of 4 voor € 11) verkocht. (Zolang de voorraad strekt.)

Ook zijn ze alvast te bestellen via Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken .

Brassband Heman wenst u een ‘bloemig’ Pinksterweekend.

Voor Brassband Heman is het de week van (Hang)Geraniums, Vlijtige Liesjes en Salvia’s 

 

 
Erge stankoverlast in Bedum
Gepubliceerd op zaterdag 12 mei 2018

Gisteravond en vandaag komen er tientallen meldingen binnen van mensen die ernstige stankoverlast ervaren in Bedum. Behalve de stankoverlast melden mensen ook dat ze last krijgen van hun luchtwegen en hoofdpijn. Mensen zijn gedwongen om deuren en ramen gesloten te houden, terwijl het prachtig tuinweer is. De stank lijkt afkomstig van een boer die zijn mest heeft uitgereden.

Adressen gezondheid en milieu

Heb je last van stank, krijg je veel reclamedrukwerk in de brievenbus of zit je in de herrie van laag overkomende vliegtuigen? Onderneem actie!

Heb je last van de open haard van je buurman, maar weet je niet wat daaraan te doen? Wil je een klacht indienen wegens lawaai van vluchtverkeer of wegens stankoverlast van een naburig bedrijf? Of wil je gewoon meer informatie over hoe het is gesteld met de kwaliteit van je leefomgeving? Dat kan!

Hieronder staat een aantal meldpunten waar consumenten terecht kunnen voor het melden van verschillende vormen van overlast en andere websites met informatie over je leefomgeving.

Atlas Leefomgeving

De Atlas Leefomgeving geeft informatie over luchtvervuiling, bodemvervuiling en geluid in jouw omgeving.

Milieuklachten

Voor alle milieuklachten kun je terecht op Milieuklachten. Deze website verwijst de ingediende klacht automatisch naar de juiste overheidsinstantie. Uitzondering vormen klachten over ongedierte, huishoudelijk afval, houtkachels, burengerucht, hondenpoep en riolering. Voor die klachten moet je bij de gemeente zijn.

 
Verkeersoverlast wegen provincie Groningen
Gepubliceerd op woensdag 09 mei 2018

Verkeersoverlast wegen provincie Groningen

 

Vandaag is de aanpak van de zuidelijke ringweg in Groningen in alle hevigheid losgebarsten. Hoe staat het ervoor en wat kun je onderweg verwachten? Check het met deze interactieve kaart.

 

 
Oud papier actie aanstaande vrijdag 11 mei
Gepubliceerd op woensdag 09 mei 2018

Oud papier actie aanstaande vrijdag 11 mei

A.s. vrijdag 11 mei wordt de gebruikelijke huis-aan-huis oud papier actie van SV Bedum in samenwerking met de St. Walfridusschool gehouden.

Het verzoek is om het oud papier voor 18.00 uur goed zichtbaar, bij voorkeur in groepjes, (gebundeld of in dozen) bij de weg te plaatsen. Maximaal 15 kilogram in een doos. Geen gebruik maken van groene afvalcontainers a.u.b. !!

Door wegopbrekingen (o.a. Boterdiep-o.z. en De Vlijt) is het niet overal mogelijk het papier bij u voor de deur weg te halen. Door die wegopbrekingen is er in enkele andere straten of gedeelten daarvan geen doorgaand verkeer mogelijk.

Graag het papier op hoeken van straten plaatsen waar wel doorgaand verkeer is. Het papier kan ook op maandag t/m zaterdag in of bij de container op het sportpark worden afgeleverd.

Het papier graag zo ver mogelijk de container inbrengen. Verzoeke geen afval mee aan te bieden of af te leveren. Afval hoort in de grijze container.

Een ieder alvast bedankt voor de medewerking.

 
Foute 70-ies, 80-ies en 90-ies Disco Hardstyle Party met pubquizzz voor tieners
Gepubliceerd op maandag 07 mei 2018

Foutte 70-ies, 80-ies en 90-ies Disco Hardstyle Party met pubquizzz voor tieners

 

Zaterdag 12 mei van 20.00 tot 23.00 uur.

Speciaal voor jongeren van 12 t/m 16 jaar organiseert het Jongeren Adviesteam Bedum een Foutte 70-ies, 80-ies, 90-ies Disco Hardstyle Party in de jeugdruimte van De Meenschaar Kapelstraat 9 in Bedum. Er is aandacht voor de verschillende muziekstijlen en met de pubquizz zijn leuke prijsjes te winnen. Voor de dorst is een er fris-bar. 

De party begint om 20.00 uur en duurt tot 23.00 uur, de entree bedraagt € 2,50.

Het Jongeren Adviesteam Bedum wordt bij haar activiteiten begeleidt door Nicole Hoofs, Buurtwerker bij Mensenwerk Hogeland.

 
Energiemarkt in Zuidwolde zaterdag 12 mei
Gepubliceerd op maandag 07 mei 2018

Energiemarkt in Zuidwolde zaterdag 12 mei  

Trakteer u zelf op uitgebreide informatie over diverse ontwikkelingen op het gebied van energiebesparing en energieproductie. Maak mee hoe er live naar aardwarmte wordt geboord. Doe sportief en fiets de energie bij elkaar voor uw eigen smoothie.

Maak kennis met warmtepompen, aardwarmtekorven, heatpipes en nieuwe zonnepanelen die ook als warmtebron kunnen functioneren.

Laat ook eens voorrekenen hoe snel de investering in LED-lampen zijn terugverdiend. Ontdek de mogelijkheden van pelletkachels en de voordelen van natuurlijke isolatiematerialen. Kook of bak je eitje op een inductiekookplaat: een heerlijke stap om van het gas af te komen!

Èn elektrisch vervoer? Elektrische motoren en een elektrische scooter staan er om  te bewonderen en te bespreken. Proefrijden in een elektrische auto is ook mogelijk, we hebben verschillende merken. Denk mee over ons elektrisch deelauto project !

In onze foodcorner kunt u socializen en uitrusten met een hapje en een drankje. Kom langs en neem er wat van mee.

De Energiecoöperatie Durabel van Noord- & Zuidwolde heet u van harte welkom.

Energiemarkt in Zuidwolde
Zaterdag 12 mei van 11:00 tot 16:00 uur.
Boterdiep Oz 8
9785AA   Zuidwolde

 

 

Dietvorst Bedum specialist in duurzame energie oplossingen  

 
4 mei 2018 de Nationale dodenherdenking in Bedum
Gepubliceerd op maandag 07 mei 2018

BEDUM – 4 mei 2018 de Nationale dodenherdenking in Bedum. Op en rond het plein bij het herdenkingsmonument te Bedum hadden zich ongeveer 400 mensen verzameld, die een indrukwekkende dodenherdenking bijwoonden.

4 mei 2018 de Nationale dodenherdenking in Bedum

Vanaf het Trefcentrum werd, in de stoet, richting het monument gelopen. In de stoet liepen onder andere bestuurders van de gemeente Bedum, (oud) militairen & veteranen, delegaties uit Zbaszynek (Polen) en Amt Peitz (Duitsland), leden van het Herdenkingscomité, inwoners van Bedum, waaronder opvallend veel jonge mensen.

4 mei 2018 de Nationale dodenherdenking in Bedum

Aangekomen bij het monument werd na het welkomstwoord van de gastvrouw de Last Post gespeeld door een trompettist van Wilhelmina. De (oud)- militairen brachten een saluut, waarbij het altijd weer indrukwekkend is hoe de veteranen de rug rechten, de borst opzetten en de hand met kracht naar het hoofd brengen en houden.

4 mei 2018 de Nationale dodenherdenking in Bedum

Wat vervolgde was een 2 minuten oorverdovende stilte welke opgevolgd werd door een massaal meegezongen Wilhelmus, wat bij menigeen tot een moment van kippenvel leidde. Henk van der Velde, voorzitter van het Herdenkingscommite, vertelde over de gesneuvelde en vermoorde Bedumers, onze dorpsgenoten. Over notaris Freek Siemon Wolters die slechts 16 dagen voor de bevrijding bij het openen van zijn voordeur werd doodgeschoten. Na de toespraak van Van der Velde droegen Nelleke Bijsma en Anneke Kruiger van GBS De Horizon het gedicht ‘bloed, zweet en tranen’ voor. Dit gedicht is door medescholieren Naira Sharma en Judith Teekens geschreven.

4 mei 2018 de Nationale dodenherdenking in Bedum

Locoburgemeester Menne van Dijk haalde het thema ‘Verzet’ van het Nationaal Comité 4 & 5 mei aan. “Hun offer is niet zinloos geweest” sprak de wethouder ” Het maakt ons stil, het is goed om stil te staan bij het onrecht van toen en de les van de geschiedenis te leren voor de werkelijkheid van vandaag.

4 mei 2018 de Nationale dodenherdenking in Bedum

Aansluitend op zijn rede legde de locoburgemeester samen met de voorzitter van het Herdenkingscomité een krans bij het monument, gevolgd door de delegaties van Zbaszynek en Amt Peitz, (oud) militairen & veteranen, de Algemene Oranje Vereniging Bedum en de heer Harke Schoonveld en zijn zussen voor een omgekomen broer in Indonesië. Ook een groot aantal aanwezigen legde een krans, bloem of kaars.

4 mei 2018 de Nationale dodenherdenking in Bedum

Eerder genoemde heer Harke Schoonveld verloor zijn broer Piet in Indonesië, welke zich als soldaat-oorlogsvrijwilliger had opgegeven. Postuum is later aan Piet Schoonveld de Bronzen Leeuw uitgereikt wegens bijzonder moedige en beleidvolle daden in de strijd tegen de vijand. Zijn naam staat op het herdenkingsmonument in Bedum.

4 mei 2018 de Nationale dodenherdenking in Bedum

Na de kranslegging resteerde het de militairen en veteranen om de Nationale driekleur weer in top te hijsen. Met deze laatste actie werd de herdenkingsbijeenkomst beëindigd. Een ieder werd vervolgens uitgenodigd om in het Trefcentrum onder het genot van een kopje koffie of thee na te praten. Hier werd de voorzitter van het herdenkingscomité Henk van der Velde nog verrast door een speech van Locoburgermeester Menne van Dijk. Na 30 jaar de kar te hebben getrokken in het Herdenkingscomité neemt Henk van der Velde dit jaar afscheid. Hij werd bedankt voor zijn tomeloze inzet al deze jaren!
Met een respectvolle en indrukwekkende herdenking neemt Henk op een gepaste wijze afscheid.

 

 
Waarom maak je wel een testament en geen levenstestament?
Gepubliceerd op maandag 07 mei 2018

Waarom maak je wel een testament en geen levenstestament?

Naast een testament kun je ook een levenstestament laten opstellen. Het “gewone” testament gaat van kracht na je overlijden terwijl het levenstestament al tijdens je leven van kracht gaat, namelijk als je zelf niet meer in staat bent om beslissingen te nemen.

Het levenstestament en het testament leg je vast in twee aparte akten omdat het “gewone” testament werkt na je overlijden en het levenstestament werkt tot het moment dat je overlijdt.  In een testament regel je allerlei zaken voor als je bent overleden. Bijvoorbeeld wie jouw nalatenschap afwikkelt en onder wie je erfenis wordt verdeeld. Je zorgt er in een testament dus voor dat op het moment je bent overleden wie je erfenis afwikkelt en wie je erfenis ontvangt. In tegenstelling tot een testament werkt een levenstestament nog als je in leven bent. In een levenstestament wijs je een vertrouwenspersoon aan die namens jou beslissingen neemt als je dat zelf tijdelijk of definitief niet meer kunt. Als je bijvoorbeeld door een ongeluk je zaken zelf (tijdelijk) niet meer kunt regelen, regelt de vertrouwenspersoon deze zaken. De vertrouwenspersoon betaalt bijvoorbeeld dan je rekeningen, houdt je administratie en sociale media accounts bij maar ook het zorgen voor je huisdieren kan behoren tot de taken van een vertrouwenspersoon. In een levenstestament kun je ook regelen dat als je niet meer thuis kunt wonen, de vertrouwenspersoon namens jou een tehuis voor je zoekt en namens jou beslissen neemt over wat er moet gebeuren met je huis en je inboedel. Naast deze zakelijke beslissingen kan de vertrouwenspersoon ook beslissingen over jouw medische behandeling nemen. Vaak wordt gedacht dat een partner en/of kinderen al deze beslissingen namens jou mogen en kunnen nemen in zo’n situatie. Dat is niet zo. Als je geen levenstestament hebt opgesteld, moet er aan de rechter worden gevraagd of zij iemand als bewindvoerder wil aanwijzen die je zaken gaat regelen. Je moet er dan rekening mee houden dat het enige tijd kan duren voordat de rechter een bewindvoerder heeft aangewezen en dat je waarschijnlijk zelf geen zeggenschap meer hebt over wie je bewindvoerder wordt en over hoe die bewindvoerder jouw belangen behartigt.
 
Dus waarom de dingen wel goed regelen voor je nabestaanden maar niet voor jezelf? Bereid je goed voor en regel je zaken voor jezelf en voor je nabestaanden. 

Meer weten? Maak vrijblijvend een afspraak op het servicepunt van Emmius Notarissen, gevestigd aan de Vlijt 2a te Bedum of kom even binnen lopen.

Wij zijn geopend van maandag tot en met donderdag van 13:00 uur tot 17:00 uur of op afspraak. Uiteraard bent u ook van harte welkom op een van onze andere vestigen (in Ten Boer, Delfzijl of Appingedam). U kunt ons bereiken op telefoonnummer 0503021202 of maak een afspraak via onze website www.mijnemmiusnotarissen.nl.

 
Meer...
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 61 - 120 van 5273

Gerelateerde artikelen

Advertisement

Agenda - er gebeurt veel meer in de gemeente Bedum

         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM