Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Lokaal Nieuws
GemeenteBelangen Het Hogeland brengt bedrijfsbezoeken
Gepubliceerd op maandag 13 augustus 2018

GemeenteBelangen Het Hogeland is in de afgelopen maand bij verschillende bedrijven in de nieuwe gemeente Het Hogeland op bedrijfsbezoek geweest.

“Voor ons heel logisch”, zo geeft voorzitter Jaap Nienhuis aan “Als GemeenteBelangen hebben we een traditie in de huidige gemeente eemsmond dat we maandelijks de dorpen in trekken om met inwoners in gesprek te gaan over wat hen bezig houdt. Dit gaan we in Het Hogeland natuurlijk ook doen, maar we vinden het ook belangrijk om met bedrijven en verenigingen in gesprek te gaan”.

GemeenteBelangen Het Hogeland heeft in juli dan ook bedrijfsbezoeken kriskras door de nieuwe gemeente afgelegd.

In Bedum werd een bezoek gebracht aan Vogelzang en Bulthuis trailerbouw op het industrieterrein aan het Boterdiep. De bedrijvigheid in Bedum groeit nog steeds en dit kwam ook nadrukkelijk aan de orde bij het bezoek aan VB Trailerbouw. Met een lange geschiedenis in Bedum is dit bedrijf de laatste jaren weer sterk gegroeid en landelijk een grote speler in de trailerbouw. Na een mooie inleiding over het bedrijf werd een bezoek gebracht aan de fabriekshal waar indrukwekkend grote voertuigen met veel precisie worden gebouwd. Een belangrijke les dat bereikbaarheid en verbindingen belangrijk zijn in Het Hogeland zo meent GB dan ook.

 

In Zuidwolde bezochten de GemeenteBelangers tuincentrum Eldorado waar ze door eigenaar Luuk Kamphuis werden rondgeleid. Eldorado brengt een vers product naar de klanten, die uit de weide omtrek naar Zuidwolde komen. Indrukwekkende hoeveelheden geraniums en andere soorten potplanten verlaten jaarlijks Zuidwolde naar de consument. Voor GB een duidelijk signaal dat ook Het Hogeland als leverancier en winkelgebied voor Stadjers aantrekkelijk is.

GemeenteBelangen Het Hogeland brengt bedrijfsbezoeken 

GemeenteBelangen Het Hogeland brengt bedrijfsbezoeken  

In de Eemshaven werden werkbezoeken afgelegd aan Theo Pouw en AG Ems. Pouw verwerkt op een zeer grote schaal afval tot grondstof. De Eemshavenweg als ader naar Groningen is voor dit bedrijf zeer belangrijk.
Bij AG Ems, het bedrijf dat de bootverbinding naar Borkum exploiteert, gaf adjunct directeur Rolf Bouwman een enthousiaste presentatie over alle activiteiten van AG Ems. De veerverbinding naar Borkum, die jaarlijks bijna 400.000 bezoekers uit de Eemshaven vervoert springt daar bovenuit. Door de aanleg van het personenspoor naar de Eemshaven, waar ook door de provincie en gemeente fors is bijgedragen, stijgt het aantal passagiers nog steeds. Groeimogelijkheden blijven in de Eemshaven dan ook volop aanwezig.

“Als GemeenteBelangen zijn we nog druk bezig met ons verkiezingsprogramma, en we vinden het belangrijk om bij inwoners maar ook bij bedrijven en verenigingen op te halen wat daar leeft en wat wij moeten weten. En natuurlijk kennen wij de bedrijven wel, maar de actuele onderwerpen die wij mee hebben gekregen vanuit deze bezoeken helpen ons wel om ons programma scherp te stellen” vertelt GB-voorzitter Jaap Nienhuis: “De komende maanden gaan we dan ook nog veel vaker op werkbezoek, als bedrijven graag willen dat wij bij hen langskomen horen we dat natuurlijk graag!”

 

 
Deel stremming Waldadrift Bedum wordt opgeheven
Gepubliceerd op donderdag 09 augustus 2018

Deel stremming Waldadrift Bedum wordt opgeheven

Komende vrijdag, 10 augustus, wordt een deel van de Waldadrift in Bedum weer opengesteld voor het verkeer.  Het gaat om het deel van de weg tussen de rotonde in de Groningerweg en de Schoolstraat.  Dat gaat naar verwachting aan het eind van vrijdagmiddag weer open.

De Waldadrift wordt opnieuw ingericht. Ook de riolering wordt vervangen en de groenvoorziening langs de belangrijke ontsluitingsweg wordt vernieuwd. De plannen zijn tot stand gekomen in nauwe samenspraak met de bewoners.

Met het werk werd begin juli een begin gemaakt. Door het gunstige weer en een strakke planning van de aannemer kan de stremming het weggedeelte tussen de rotonde en de Schoolstraat worden opgeheven. De stremming tussen de Schoolstraat en de Ommelanderdrift blijft voorlopig gehandhaafd. Het werk aan de Waldadrift moet voor de jaarwisseling klaar zijn.

Lijn 61 van QBuzz reed tijdens de stremming een alternatieve route door Bedum. Na opheffing van de stremming rijdt de bus weer via de Waldadrift, de Schoolstraat, de Molenweg, de Stationsweg en de Wilhelminalaan door Bedum. De tijdelijke halte op Boterdiep Oz komt dan te vervallen.

 
Chauffeur valt in slaap en belandt uiteindelijk met tractor en kipper in de sloot
Gepubliceerd op donderdag 09 augustus 2018

Bij de renovatie van de Waldadrift komt veel klei vrij , loonbedrijf Beukema rijdt al van af maandag met tonnen klei dwars door Bedum, niet een ideale route.

Afgelopen woensdag ging het mis op de Oude Dijk. Tractor met kipper in de sloot , een boom plat maar verder het liep gelukkig goed af.

Chauffeur meldde dat hij in slaap was gevallen.

Dit had heel anders kunnen aflopen.

Chauffeur valt in slaap en belandt uiteindelijk met tractor en kipper in de sloot

 
Inloopspreekuren Mensenwerk Hogeland tijdens de vakantieperiode
Gepubliceerd op vrijdag 03 augustus 2018

Inloopspreekuren Mensenwerk Hogeland tijdens de vakantieperiode

In de vakantieperiode kunnen inwoners van de gemeenten Bedum, Eemsmond, Winsum en De Marne met al hun vragen – ook op juridisch gebied – terecht op de inloopspreekuren van de gebiedsteams van Mensenwerk Hogeland.

In augustus worden enkele spreekuren echter niet gehouden. Wilt u in de vakantieperiode van 25 juli t/m eind augustus gebruik maken van onze spreekuren? Neem dan even een kijkje op onze website om te zien of het betreffende spreekuur wel of niet doorgaat. Zie hiervoor www.mensenwerkhogeland.nl . Per gebied staan daar de inloopspreekuren vermeld.

 

 
Kwelder excursie op zaterdag 25 augustus
Gepubliceerd op vrijdag 03 augustus 2018

PIETERBUREN - Op zaterdag 25 augustus organiseert Het Groninger Landschap een Kwelder excursie.

Vanaf het bezoekerscentrum gaan we per fiets naar de kwelder. Onder leiding van gidsen van team Waddenkust doen we zoekopdrachten en lopen we gezamenlijk naar het wad. Gidsen vertellen over de geschiedenis en de planten en dieren die leven in dit zoute gebied. Bij slecht weer wordt deze activiteit geannuleerd.

Locatie: Bezoekerscentrum Waddenkust, Hoofdstraat 83 in Pieterburen
Tijd: 14.00 - 17.00 uur
Aanmelden kan via de website
Kosten: € 2,50 voor beschermers van Het Groninger Landschap | € 5,00 voor niet beschermers

 

 


Het Groninger Landschap beschermt, behoudt en beheert een belangrijk deel van de Groningse natuur, Gronings historisch erfgoed en maakt zich sterk om de identiteit van ons prachtige landschap te bewaren.

 
Lunch & Dine zomeraanbieding 1 tot 8 augustus
Gepubliceerd op vrijdag 03 augustus 2018

 

Beste mensen!

Anytyme Bedum gaat verder onder de naam: Lunch & Dine Bedum.

Alleen de naam verandert onze kwaliteit blijft  hetzelfde.

Houd iedere week onze zomeraanbieding in de gaten in de krant.

DEZE WEEK:
 
Stokbroodje hete kip of shoarma
nu voor € 4,50
Geldig van 1 tot 8 augustus


Tot ziens bij:
Lunch & Dine.
Grotestraat 26-28 te Bedum
Tel: 050-5532550

 
Bedumers ervaren steeds vaker overlast van kleine vliegtuigen
Gepubliceerd op woensdag 01 augustus 2018

Steeds vaker vliegt er een klein vliegtuigje laag boven Bedum. De weerstand tegen dit soort vluchten neemt de laatste jaren fors toe. Bedumers melden ook steeds vaker dat ze overlast hebben van het laag vliegen. Ze voelen ook dat hun privacy wordt aangetast. Als een vliegtuigje 30 keer laag over je woning en tuin vliegt dan zit je toch niet meer lekker in je eigen tuin.

Sinds de komst van drones, doorverkoop van gegevens door Facebook en Google en de nieuwe privacy richtlijnen zijn mensen zich meer bewust geworden van hoe belangrijk privacy is. "Als er foto's vanuit een vliegtuigje van je eigen tuin worden gemaakt, waar jij bijvoorbeeld ligt te zonnen, dan is dit een grote inbreuk op je privacy", aldus een verontruste Bedumer.

Het is ook best wel vreemd dat dit soort lawaaiige milieuvervuilende vliegtuigjes boven een bewoond gebied mogen vliegen.

Heeft u ook een klacht, dit kunt u online melden via het Meldingenloket vliegverkeer GAE .

 
Geen oud papier actie a.s. vrijdag
Gepubliceerd op woensdag 01 augustus 2018

Geen oud papier actie a.s. vrijdag 3 augustus 2018

A.s. vrijdag 3 augustus vervalt i.v.m. de vakantie de maandelijkse huis-aan-huis oudpapier actie van SV Bedum en de St. Walfridusschool.

De eerstvolgende actie is op vrijdag 7 september.

Er staat van donderdag 2 augustus t/m maandag  6 augustus wel een container aan de Industrieweg bij de ingang van Gemeentewerken.

Het papier kan ook bij de container op het sportpark nabij de ingang van het trainingsveld worden afgeleverd. Het verzoek is i.v.m. met de verwachte hoeveelheid in september, hiervan zoveel mogelijk gebruik te maken. Alvast bedankt voor de medewerking.

 
Gemeente trots op innovatieve aanpak Mauritshal Zuidwolde
Gepubliceerd op maandag 30 juli 2018

‘Terecht kunnen we met elkaar trots zijn op deze innovatieve aanpak.’ aldus Rob Huyzer, Centrum Veilig Wonen. Gemeente Bedum en het CVW stonden voor de uitdaging om de Mauritshal in Zuidwolde, gebouwd in 2010, aardbevingsbestendig te maken.

 
Wethouder Menne van Dijk is content met de inzet van de bedrijven uit de
gemeente Bedum en complimenteert het team met de snelle oplevering.
“Een krachtig team, korte lijnen, er is snel en flexibel gewerkt!“
  

Om tijdwinst te boeken en zo min mogelijk overlast te veroorzaken, bedacht Marcel de Boer -projectleider bij gemeente Bedum- een innovatief plan.

‘Hoe kunnen we zonder slopen en schade toch de gymzaal verstevigen? Gebruikelijk tot nu toe was om wanden te slopen of strips in gefreesde sleuven aan te brengen. Deze sleuven blijf je vervolgens zien, over het algemeen geen fraai gezicht. Zo ontstond het idee om meterslange gaten bovenin de wanden te boren, daar waar de verdiepingsvloer ligt. Dit lukte en in de boorgaten zijn koolstofstaven en lijm van bovenaf aangebracht. De staven van soms wel drie meter lang zijn gekoppeld aan de staalconstructie, wat zorgt voor de stevigheid’ vertelt De Boer.

Afgelopen vrijdag was de oplevering van de gymzaal. Door CVW, aannemer De Roo Bouw, W2N, QuakeShield en Gemeente Bedum is de samenwerking als zeer plezierig ervaren. De pilot is geslaagd en hiermee is naast de enorme tijdwinst een duurzame en voordelige oplossing gevonden die men binnen de provincie graag vaker wil toepassen.

 

 
Albert Hahn - de macht van de pen - Het Nederlands Stripmuseum
Gepubliceerd op woensdag 25 juli 2018

Vanaf vrijdag 13 juli wijdt Het Nederlands Stripmuseum een expositie aan één van de meest invloedrijke politieke tekenaars die ons land heeft gekend: de uit Groningen afkomstige Albert Hahn (17 maart 1877 - 3 augustus 1918).

Albert Hahn - de macht van de pen - Het Nederlands Stripmuseum 

Zo’n honderd jaar geleden waren kranten en weekbladen wat nu televisie en sociale media zijn. Ze waren het bindmiddel van de verschillende politieke stromingen en culturen in het verzuilde Nederland. Cartoons vormden een belangrijk onderdeel van die media. De meeste kranten en tijdschriften hadden dan ook een vaste cartoonist in dienst.

Albert Hahn, die voor het socialistische dagblad Het Volk werkte, was in die tijd de meest felle en daarom één van de meest invloedrijke politiek-tekenaars. Met zijn tekenpen maakte hij korte metten met hypocrisie over armoede, nam hij strijdvaardig afstand van kolonialisme en militarisme, en dreef hij ongenadig de spot met politieke tegenstanders als de antirevolutionair Abraham Kuyper.

Albert Hahn - de macht van de pen - Het Nederlands Stripmuseum

Hahns leven en werk weerspiegelen de sociale en culturele veranderingen in het toenmalige Nederland. Zijn prenten geven daarmee uitdrukking aan de tijdgeest, maar zijn daarnaast vaak ook verrassend actueel.

De expositie Albert Hahn, de macht van de pen is te zien van 13 juli tot en met tot en met 25 november 2018. Bij de expositie verschijnt tevens een catalogus.


Het Nederlands Stripmuseum

Westerhaven 71
9718 AC Groningen
tel: 050-3178470 

 

 
Meer...
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 61 - 120 van 5377

Gerelateerde artikelen

Advertisement

Agenda - er gebeurt veel meer in de gemeente Bedum

         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM