Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Lokaal Nieuws
Op zaterdag 13 januari organiseert Staatsbosbeheer een Sprokkeldag in Bedum
Gepubliceerd op dinsdag 09 januari 2018

Op zaterdag 13 januari organiseert Staatsbosbeheer een Sprokkeldag in Bedum

In het Bedumerbos zijn de met essentaksterfte aangetaste essenbomen geveld. De stammen zijn uit het bos gereden, maar er ligt nog tak- en tophout in het bos. Dit is zeer geschikt als brandhout voor de open haard. Bewoners van Bedum en andere geïnteresseerden zijn tussen 9.00 en 12.00 uur van harte welkom om hout te sprokkelen. Parkeren en toegang tot de sprokkellocatie is bij de carpoolplek aan de Waldadrift. Boswachters en vrijwilligers van Staatsbosbeheer zijn aanwezig voor vragen en bieden zo nodig een helpende hand.

Proef
Staatsbosbeheer organiseert op 2 plekken in de provincie deze Sprokkeldag, één in het Bedumerbos op ’t Hogeland en één in De Hoogte in Heiligerlee, gemeente Oldambt. In beide bossen zijn vele essenbomen geveld die zijn aangetast door de essentaksterfte. Het bos ziet er op beide locaties heel anders uit. Dat is voor de omwonenden en de dagelijkse gebruikers van het bos best ingrijpend. De komende jaren zal dit bos zich weer gaan ontwikkelen, o.a. ook door herplant van nieuwe bomen.  Het tak- en tophout blijft liggen in het bos, want ‘dood hout’ is van grote waarde voor de biodiversiteit. Er ligt echter nog zoveel, dat een deel van het tak- en tophout nog uit het bos kan worden gehaald voor brandhout. Daarom mogen bewoners en andere geïnteresseerden op de Sprokkeldag gratis hout sprokkelen.

Na afloop gaat Staatsbosbeheer kijken of een dergelijke Sprokkeldag ook in andere dorpsbossen in Groningen kan worden gehouden.

Spelregels
Om de ochtend goed te laten verlopen, een paar regels:

 • Alleen gebruik van handzaag is toegestaan
 • Afvoer van hout uit het bos naar de auto met kruiwagen of handkar
 • Denk aan (werk)handschoenen, goede kleding en schoeisel
 
DWA/Argo krijgt te weinig
Gepubliceerd op maandag 08 januari 2018

DWA Argo krijgt te weinig - zaterdag 6 januari 2018

Afgelopen zaterdag ontvingen de korfballers van DWA/Argo de Friese ploeg Harkema op bezoek in de Ripperdahal in Winsum. Het werd een gelijk opgaande, zeer spannende, strijd. Met een stand van 11-11 gingen de ploegen pauzeren. Tot in de allerlaatste minuut bleef het spannend, maar Harkema wist uiteindelijk aan het langste eind te trekken en met een eindstand van 20-21 de punten mee terug naar huis te nemen.

Er vond de afgelopen tijd een wijziging plaats binnen de trainersstaf van DWA/Argo want de vereniging en Henk-Sjoerd Westra hebben besloten de samenwerking per direct te stoppen. DWA/Argo heeft dus momenteel geen trainer-coach en gaat op zoek naar vervanging. Routinier André Pettinga, speler van het tweede team, neemt tot nader orde de honneurs waar en stond zaterdag langs de kant als coach.

Tom van der Laan opende zaterdag vlot de score, maar Harkema reageerde direct. Dit was meteen het spelbeeld van de hele eerste helft. De scores vielen om en om en geen van beide ploegen kon een gaatje slaan. Tot aan de rust toe ging alles gelijk op en met een 11-11 stand gingen de ploegen de kleedkamers in. Doelpunten uit de eerste helft kwamen uit handen van: Tom van der Laan 3x, Natasja Schuuring, Lisette Hamminga, Lisanne Pettinga, Karen Oostmeijer, Benjamin Pestoor 2x, Nick Brandsma en Dennis Lam. Opvallend was dat alle acht basisspelers al gescoord hadden. Trainer-coach André Pettinga benadrukte in de rust dat er een goede pot werd gespeeld en dat dit vol moest gehouden worden.

Na de rust was het steeds Harkema dat het heft in handen nam door op voorsprong te komen. De jongelingen uit Winsum en Bedum bleven als een team knokken, maar kregen de punten duidelijk niet cadeau. Harkema bleek vooral via de heren met scherp te schieten.

In de slotfase wist Harkema bij de stand van 18-18 drie maal op rij te scoren. Hiermee leek het beslissende gat te zijn geslagen. DWA/Argo wilde echter niet opgeven en zette alles op alles om nog terug te komen. Het lukte de thuisploeg nog om tot 20-21 terug te komen, maar de in laatste minuut werden nog enkele schotpogingen gemist. Hierdoor bleef Harkema op voorsprong en bij de stand van 20-21 floot de scheidsrechter het eindsignaal.

DWA/Argo kan terugkijken op een goed gespeelde pot waarin werd geknokt als een hecht team. Gezien de spelverhoudingen was een gelijkspel verdiend geweest, maar dat mocht niet zo zijn. De degradatiezorgen worden daardoor nog groter, maar het vertoonde spel biedt perspectief voor elke volgende wedstrijd. Aanstaande zaterdag gaat DWA/Argo op bezoek bij Pallas’08 in Leeuwarden. Om 19.55 uur zal dit duel van start gaan.

Scores DWA/Argo: Nick Brandsma (5x), Tom van der Laan (4x), Benjamin Pestoor (3x),  Karen Oostmeijer (2x), Dennis Lam (2x), Natasja Schuuring, Lisanne Pettinga, Aaltje Kinderman en Lisette Hamminga (allen 1x).

Uitslagen:
Emmeloord  - Lintjo         23-20
Pallas     - DIO            17-18
DWA/Argo   - Harkema        20-21
Thrianta   - Invicta/Frigro 15-18

Stand:
Emmeloord      7-9
DIO            7-9
Harkema        7-8
Lintjo         7-8
Pallas         7-7
Invicta/Frigro 7-7
Thrianta       7-6
DWA/Argo       7-2

 

 
Gewijzigde openingstijden gemeentehuis Bedum op maandag 8 januari
Gepubliceerd op vrijdag 05 januari 2018

Gewijzigde openingstijden gemeentehuis Bedum op maandag 8 januari

Op maandag  8 januari is het gemeentehuis 's ochtends niet bereikbaar vanwege een personeelsbijeenkomst. Vanaf 12.00 uur kunt u ons weer bereiken.

Zorgloket
De consulenten van het Zorgloket (0595-437 437) kunnen u helpen bij het regelen van ondersteuning in het dagelijkse leven of op het gebied van zorg en welzijn. Op maandag 8 januari zijn zij vanwege een personeelsbijeenkomst beperkt bereikbaar: van 12.00 tot 16.30 uur.

 
Lezing met als titel “Waarom hebben we eigenlijk dijken?”
Gepubliceerd op vrijdag 05 januari 2018

Op woensdag 17 januari a.s. zal op initiatief van de Historische Vereniging gemeente Bedum een lezing worden gegeven door dhr. Ben Westerink met als titel “Waarom hebben we eigenlijk dijken?”

De Kerstvloed van 1717 was een catastrofe. Toch was deze ramp niet uniek, het kustlandschap van Noord-Nederland werd regelmatig door stormvloeden getroffen. Om deze vloeden te kunnen overleven hebben de kustbewoners wierden en terpen opgeworpen, vaak tot 4 of 5 meter boven het maaiveld en hoog genoeg om de zwaarste storm te kunnen weerstaan. Het was een indrukwekkende infrastructuur waaraan meer dan 15 eeuwen is gewerkt. Maar na de aanleg van de dijken waren ook de bewoners op de wierden niet meer veilig voor de stormvloeden. Zonder de dijken hadden ze de Kerstvloed waarschijnlijk wel overleefd. Maar waarom dan toch die dijken? En waarom waren de Bedumers er zo vroeg bij?

Om deze vraag te kunnen beantwoorden moeten we ons eerst een beeld vormen van de stormvloeden die optraden voordat er dijken lagen.  Er zijn echter geen verslagen over deze periode; de historische bronnen zwijgen. Toch is er een archief beschikbaar waarin al deze vergeten stormvloeden keurig liggen opgetekend: dat is in de kleibodem onder onze voeten. Iedere stormvloed liet een spoor van klei in de bodem achter. Als een streepjescode ligt het verleden onder ons opgetekend. De kunst is om deze code te kunnen breken.

Het profiel van een vers gegraven sloot is een uniek document waarin we de geschiedenis van het kleilandschap kunnen lezen. Ben Westerink, in zijn vrije tijd landschapshistoricus, duikt in de kleibodem om vergeten watersnoden op te sporen. In het tweede deel van de lezing gaat hij op zoek naar een antwoord op de vraag waarom men dijken is gaan bouwen. Maar dat antwoord blijkt nog niet zo voor de hand te liggen.

De lezing zal worden gehouden in Dorpshuis Zijlvesterhoek, Achterweg 1, Onderdendam. Aanvang 20.00 u. Leden hebben gratis toegang, niet leden betalen € 4,00.

U bent van harte welkom.

 

 
MeidenAvond - elke 2e dinsdag van de maand
Gepubliceerd op vrijdag 05 januari 2018

Voor meiden van 11 t/m 14 jaar.

MeidenAvond - elke 2e dinsdag van de maand 

 
Familiefoto - Fotoarchief Historische Vereniging gemeente Bedum
Gepubliceerd op vrijdag 05 januari 2018

De Historische Vereniging gemeente Bedum wil graag het volgende weten:

 • Wie kent deze personen en hoe heten zij?
 • Waar is deze foto gemaakt?
 • Wanneer en ter gelegenheid waarvan is deze foto gemaakt?

Als u meer informatie over deze foto heeft, kunt u contact opnemen met Harm-Jan Zuidema, Kapelstraat 10 Bedum, tel. 3015396. E-mail adres: Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken of met Sieger de Groot, Westerseweg 9, Zuidwolde tel. 3012227. E-mail adres: Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

Ook is de foto te zien in het documentatiecentrum van de Historische Vereniging en op de website www.zoastwas.nl onder foto's advertentieblad. Het centrum is gevestigd in de bovenruimte van de gymzaal aan de Schoolstraat nummer 17 en geopend op maandag van 19.30-21.00 uur, uw reacties zijn hier natuurlijk ook welkom.

Voor het laatste nieuws van de Historische Vereniging, foto's en de geschiedenis van de gemeente Bedum, bezoekt u de website van de vereniging: http://www.zoastwas.nl/

Op de foto van de vorige zijn de volgende reacties  binnen gekomen:

Blijde Stemmen Bedum:
zittend eerste rij links K.J. Oldenburger, voorste rij staande 5e links mevr. Oldenburger. Staand 7e persoon links met donkere jas Grietje Klaver.

Indien er mensen zijn die de namen wel weten, maar niet gereageerd hebben, vragen wij die om alsnog te reageren.

 
Waterstand beheergebied Noorderzijlvest iets verhoogd
Gepubliceerd op donderdag 04 januari 2018

Waterstand beheergebied Noorderzijlvest iets verhoogd
 
Er is de afgelopen weken veel neerslag gevallen, waardoor het water op sommige plekken in ons gebied hoger staat dan normaal. Onze gemalen draaien volop om al het water af te voeren.

Door de vele neerslag is de grond op veel plekken verzadigd. Iedere millimeter neerslag die valt, komt rechtstreeks in sloten en kanalen en wordt door onze gemalen meteen verpompt richting zee. We kunnen de komende dagen op een paar momenten het water bij Lauwersoog spuien op de Waddenzee. We houden de waterstanden in ons gebied en de weersvoorspellingen nauwlettend in de gaten.

 
Waterschapsbelasting watersysteemheffing ingezetenen mogelijk flink omhoog na uitspraak rechter
Gepubliceerd op donderdag 04 januari 2018

Naar aanleiding van een uitspraak van het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden, die mogelijk aanzienlijke gevolgen heeft voor de belastingheffing door het waterschap, heeft de fractie van Betaalbaar Water schriftelijke vragen gesteld aan het dagelijks bestuur van Noorderzijlvest. 

Waterschapsbelasting watersysteemheffing ingezetenen mogelijk flink omhoog na uitspraak rechter 

Vragen mbt heffing verharde wegen:

3 januari 2018

Geacht bestuur.

Op 12 december heeft de belastingkamer van het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden een uitspraak in eerste aanleg van de Rechtbank Overijssel betreffende een geschil tussen belastingkantoor GBLT, optredend namens Waterschap Zuiderzeeland en Gedeputeerde Staten van Flevoland bevestigd. GS van Flevoland hadden dit aangespannen omdat ze het oneens waren met de haar opgelegde waterschapslasten als eigenaar van verharde openbare wegen. De Rechtbank en het
Gerechtshof zijn met GS van Flevoland van mening dat het verhoogde tarief voor wegen alleen van toepassing is op het daadwerkelijk verharde deel van het oppervlak en niet op bermen en sloten. Waterschap Zuiderzeeland zal, behoudens de eventuele uitkomst van cassatie bij de Hoge Raad, de heffing voor verharde wegen moeten aanpassen. Hetgeen grote financiële gevolgen kan hebben.

Aangezien waterschap Noorderzijlvest ook gebruik maakt van de mogelijkheid tot gedifferentieerde tarieven in de categorie “ongebouwd” en er dientengevolge sprake is van een 100% hoger tarief voor verharde openbare wegen, heeft deze uitspraak mogelijk ook gevolgen voor Noorderzijlvest.

In verband hiermee stellen wij de volgende vragen:

 1. Bent u bekend met de voornoemde uitspraken van de Rechtbank Overijssel en het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden?
 2. Maakt Noorderzijlvest in de heffing voor verharde openbare wegen onderscheid tussen daadwerkelijk verhard en niet verhard oppervlak?
 3. Indien er geen onderscheid gemaakt wordt als bedoeld bij vraag 2, vanaf wanneer wordt er een verhoogd tarief voor de categorie verharde openbare weg toegepast?
 4. Lopen er momenteel bezwaar- en/of beroepsprocedures van wegbeheerders tegen de opgelegde heffing tegen Hefpunt c.q. waterschap Noorderzijlvest?
 5. Verwacht u dat wegbeheerders in voorgaande jaren opgelegde heffingen voor verharde openbare wegen terug gaan vorderen als er geen onderscheid gemaakt is tussen het verharde en het onverharde deel?
 6. Wat zijn, indien er door Noorderzijlvest geen onderscheid gemaakt wordt tussen daadwerkelijk verhard en niet verharde weggedeelten, de gevolgen met betrekking tot de begroting 2018 en de meerjarenbegroting?
 7. Bent u voornemens om eventuele financiële gevolgen van deze uitspraken op te vangen binnen de categorie “watersysteemheffing-ongebouwd” of gaat u deze ook verhalen op de categorieën “ingezetenen” en “gebouwd”?

In afwachting van uw antwoorden,

met vriendelijke groet

Henk Hoiting
fractievoorzitter Betaalbaar Water  

 

Brief Uitspraak Gerechtshof en belastingheffing waterschappen

omdat ons water ook morgen betaalbaar moet zijn…

Fractie Betaalbaar Water

Onderwerp: tariefdifferentiatie verharde openbare wegen

De fractie van Betaalbaar Water stuitte onlangs (op www.rechtspraak.nl) op de uitspraak die door de belastingkamer van het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden, locatie Arnhem, is gewezen op 12 december 2017 (ECLI:NL:GHARL:2017:10902). Dit was een uitspraak in een geschil tussen enerzijds de heffingsambtenaar van het

Gemeenschappelijk belastingkantoor GBLT (die feitelijk optrad voor Waterschap Zuiderzeeland) en anderzijds Gedeputeerde Staten van Flevoland. Bij deze uitspraak van het gerechtshof is de uitspraak in eerste aanleg van de Rechtbank Overijssel van 28 december 2016 (ECLI:NL:RBOVE:2016:5170) bevestigd.

Deze uitspraak van de rechtbank, en de bevestiging hiervan door het  gerechtshof, kan mogelijk financiële gevolgen hebben ook voor andere waterschappen, waaronder Noorderzijlvest. Ter toelichting het volgende.

De Waterschapswet onderscheidt (in artikel 117) vier categorieën van belanghebbenden onder wie de kosten voor de zorg van het watersysteem (de watersysteemheffing) moeten worden verdeeld. Dit betreft (samengevat) in de eerste plaatst de ingezetenen, in de tweede plaats de eigenaren van ongebouwde onroerende zaken, in de derde plaats de eigenaren van natuurterreinen en in de vierde plaats de eigenaren van gebouwde onroerende zaken (eigen woningbezitters en eigenaren van andere gebouwen). Een persoon of bedrijf kan dus, mede afhankelijk van de onroerende zaken die hij/zij bezit, in meerdere categorieën vallen en hiervoor waterschapslasten verschuldigd zijn. Het gaat nu (in de voormelde rechterlijke uitspraken) om de tweede categorie (eigenaren van ongebouwde onroerende zaken, de zogenoemde “categorie ongebouwd”).

Eigenaren van onbebouwde onroerende zaken dienen een bepaald (door het Algemeen Bestuur vastgesteld) tarief te betalen per hectare onbebouwde grond dat zij in bezit hebben. Onder deze “categorie ongebouwd” vallen in de praktijk met name (eigenaren van) landbouwgronden. Door de wetgever is ook bepaald dat (eigenaren van) verharde openbare wegen onder deze categorie ongebouwd vallen. Hiermee is onduidelijkheid voorkomen over de vraag of verharde openbare wegen als “gebouwd” of “ongebouwd” beschouwd dienen te worden. Eigenaren van dergelijke verharde openbare wegen zijn meestal overheidsinstanties (het Rijk, provincies en gemeenten). Zij moeten als grondeigenaar waterschapslasten betalen.

In beginsel is binnen het waterschap het belastingtarief  voor iedere hectare ongebouwde grond hetzelfde, ongeacht de locatie, het gebruik of de waarde van de grond. Wel heeft de wetgever in bepaalde gevallen (genoemd in artikel 122 van de Waterschapswet) de mogelijkheid opengesteld om hierin toch te differentiëren. Zo is de mogelijkheid gecreëerd om binnen bepaalde grenzen een hoger tarief te hanteren voor verharde openbare wegen. De reden van de wetgever om het mogelijk te maken om een hoger tarief te hanteren voor verharde openbare wegen dan voor (bijvoorbeeld/met name) landbouwgrond, is dat de verharde oppervlakten hogere piekafvoeren kunnen veroorzaken, waardoor een relatief grote capaciteit van het watersysteem wordt gevraagd. Oftewel: het water kan niet direct in de bodem opgenomen worden, maar stroomt van het verharde wegoppervlak af. Bovendien is de watersysteemheffing mede bedoeld voor de waterkwaliteitszorg, terwijl wegen één van de belangrijkste diffuse verontreinigingsbronnen vormen.

Ook door Waterschap Noorderzijlvest wordt een dergelijke tariefdifferentiatie voor verharde openbare wegen toegepast. Volgens artikel 5 lid 2 van de Verordening op de watersysteemheffing waterschap Noorderzijlvest 2018 worden (samengevat) openbare land- en waterwegen en banen voor openbaar vervoer per rail, een en ander met inbegrip van kunstwerken, voor de heffing aangemerkt als ongebouwde onroerende zaken. Volgens artikel 6 lid 3 van de voormelde verordening wordt voor verharde openbare wegen een hoger tarief (€ 125,22 per hectare) gehanteerd dan voor andere ongebouwde onroerende zaken (€ 62,61 per hectare). Ook in de afgelopen jaren is een dergelijke differentiatie gehanteerd. In 2017 was dit € 116,54 per hectare voor verharde openbare wegen en € 58,27 per hectare voor andere ongebouwde onroerende zaken.

Een dergelijke tariefdifferentiatie voor verharde openbare wegen wordt c.q. werd ook toegepast door Waterschap Zuiderzeeland. Dit vormde de inzet van de bezwaar- en beroepsprocedure die door (Gedeputeerde Staten van) de Provincie Flevoland, als eigenaar van verharde openbare wegen, was ingesteld tegen aan haar opgelegde aanslagen voor waterschapslasten (en die uiteindelijk uitmondde in de genoemde hoger beroepsprocedure). Het geschil zag erop, welke weggedeelten daadwerkelijk als “verharde openbare weg” voor het verhoogde tarief meegeteld konden worden.

Door de heffingsambtenaar waren hiervoor niet alleen de daadwerkelijk verharde delen van de weg meegerekend, maar ook de wegbermen en bermsloten. Dit bracht met zich mee dat – als hiervan uitgegaan kon worden – niet het daadwerkelijke oppervlak van de verharde rijbanen behoefde te worden berekend, maar dat (in beginsel) uitgegaan kon worden van de oppervlakten van de betreffende grondstukken volgens het kadaster. Uiteraard betreft dit in totaal een aanmerkelijk groter oppervlak dan de rijbanen alleen. De argumentatie van de heffingsambtenaar was dat ook de niet-verharde weggedeelten dienstbaar waren aan de weg. Door de provincie was echter betoogd dat voor het verhoogd tarief alleen de daadwerkelijk verharde weggedeelten meegeteld dienden te worden.

De rechtbank heeft de provincie hierin gelijk gegeven. Aldus de rechtbank moet artikel 122 (derde lid, onderdeel b) van de Waterschapswet aldus worden uitgelegd dat onder het aldaar bedoelde begrip “verharde openbare wegen” slechts gedeelten van een weg kunnen worden begrepen welke daadwerkelijk zijn verhard en dat daaronder niet de bermen en bermsloten kunnen worden begrepen, ook niet als deze een functie vervullen ten behoeve van het gebruik van de weg. Het gerechtshof heeft dit oordeel bevestigd. Voor dit oordeel speelde mee dat de argumenten van de wetgever om tariefdifferentiatie voor verharde openbare wegen mogelijk te maken

(verhoogde piekafvoer en diffuse verontreiniging) voor de verharde weggedeelten gelden, maar (zo werd geoordeeld) niet voor de onverharde delen (zoals de bermen).

Tegen de uitspraak van het gerechtshof staat nog cassatie bij de Hoge Raad open, maar totdat de Hoge Raad (eventueel) anders mocht oordelen, dient van de uitspraak van het gerechtshof uitgegaan te worden. In beginsel geldt deze uitspraak alleen tussen de procespartijen in het voormelde geding, maar naar verwachting zal in eventuele vergelijkbare (hoger) beroepsprocedures gelijkluidend worden geoordeeld. In de praktijk dient ook Noorderzijlvest hier dus van uit te gaan.

Hiermee staat vooralsnog dus vast dat het verhoogde tarief alleen op de daadwerkelijk verharde wegoppervlakken (de verharde rijbanen) kan worden toegepast, en niet (mede) op de wegbermen en dergelijke onverharde weggedeelten. Gelet op het grote verschil tussen de toepasselijke tarieven, en het grote oppervlak dat in totaal met onverharde weggedeelten gemoeid gaat, valt na te gaan dat de financiële gevolgen groot zijn. Verder zal het een aanmerkelijke operatie vergen om (alsnog) het precieze oppervlak van de verharde weggedeelten te berekenen, nu hiervoor niet meer van de kadastrale gegevens kan worden uitgegaan. Immers blijkt uit de kadastrale gegevens alleen het totale oppervlak van de grondstukken waarop de wegen gelegen zijn, niet wat hiervan het verharde oppervlak is.

Te vrezen valt dan ook dat de uitspraken van de rechtbank en het gerechtshof een bom leggen onder waterschapsbegrotingen waarin er (nog) van uitgegaan is dat (ook) onverharde weggedeelten met het verhoogde tarief belast konden worden. De belasting die van wegeigenaren geïnd kan worden blijkt immers veel lager te zijn dan eerder voorzien. Dit zal tot aanmerkelijke financiële tegenvallers leiden.

Dit probleem zal veel waterschappen raken, zo ook Noorderzijlvest. De fractie van Betaalbaar Water stelt zich hierbij op het standpunt dat de ingezetenen van Noorderzijlvest niet de dupe mogen worden van deze ontwikkeling. De omstandigheid dat er minder belasting geïnd blijkt te kunnen worden van eigenaren van verharde openbare wegen dan eerder voorzien, dient onzes inziens in geen geval te leiden tot een (toekomstige) lastenverhoging voor de ingezetenen: naar het standpunt van Betaalbaar Water dient dit zoveel als mogelijk opgevangen te worden binnen de categorie ongebouwd zelf. In de eerste plaats is echter van belang dat de (financiële) consequenties van de voormelde uitspraken inzichtelijk worden gemaakt.
De fractie van Betaalbaar Water heeft dan ook schriftelijk vragen gesteld aan het dagelijks bestuur van Noorderzijlvest hieromtrent.

P.A. Van Mombergen

algemeen bestuurslid Noorderzijlvest
 

 
DWA/Argo en trainer Westra stoppen per direct de samenwerking
Gepubliceerd op donderdag 04 januari 2018

DWA Argo en trainer Westra stoppen per direct de samenwerking

Korfbalvereniging DWA/Argo en trainer-coach Henk Sjoerd Westra stoppen per direct de samenwerking.

In onderling overleg is besloten dat er onvoldoende basis is om nog verder te gaan. Westra heeft daarnaast te kennen gegeven dat hij momenteel de taken niet optimaal kan combineren met zijn privésituatie.

DWA/Argo zal in de komende tijd op zoek gaan naar een nieuwe trainer die de jonge groep kan gaan trainen en coachen. In de tussentijd wordt binnen de club naar een oplossing voor training en coaching gezocht.

 
Vrijdag 5 januari oud papier actie
Gepubliceerd op donderdag 04 januari 2018

Vrijdag 5 januari oud papier actie SV Bedum in samenwerking met de St. Walfridusschool

A.s. vrijdag 5 JANUARI wordt de gebruikelijke huis-aan-huis oud papier actie van SV Bedum in samenwerking met de St. Walfridusschool gehouden.

Het verzoek is om het oud papier voor 18.00 uur goed zichtbaar, bij voorkeur in groepjes, bij de weg te plaatsen. Mocht het vrijdag niet lukken, dan kan het ook op maandag t/m zaterdag in of bij de container op het sportpark worden afgeleverd.

A.s. donderdag en vrijdag staat er ook een container aan de Industrieweg nabij de ingang van gemeentewerken.
Het papier graag zo ver mogelijk de container inbrengen.

Verzoeke geen afval mee aan te bieden of af te leveren. Afval hoort in de grijze container.

Een ieder alvast bedankt voor de medewerking.

 
Meer...
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 541 - 600 van 5523

Gerelateerde artikelen

         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM