Wielerronde van Bedum  
Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
                                         Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Lokaal Nieuws
Dreumes-peuter café in bibliotheek Bedum
Gepubliceerd op dinsdag 18 april 2017

Dreumes-peuter café in bibliotheek Bedum op woensdag 26 april 10.00-11.00 uur

Op woensdag 26 april 10.00-11.00 uur is het volgende dreumes-peuter café in bibliotheek Bedum. Verhalen over koningen en koninginnen staan dan centraal, we gaan voorlezen en knutselen.

In het kader van BoekStart worden er in de bibliotheken dreumes-peuter cafés georganiseerd. Boekstart Dreumes-peutercafé is voor kinderen van 0 - 4 jaar én hun ouders, grootouders of oppas. Voorlezen, knutselen en gezellig even bijpraten.

BoekStart is een programma dat het lezen met heel jonge kinderen wil bevorderen én ouders met jonge kinderen wil laten genieten van boeken. BoekStart gaat uit van de gedachte dat kinderen die al op jonge leeftijd in aanraking komen met boeken een voorsprong (op school) ontwikkelen waar ze hun hele leven voordeel van hebben. Samen een boekje kijken, plaatjes aanwijzen en benoemen, versjes leren, verhaaltjes vertellen en ernaar luisteren, versterken bovendien de band tussen ouder en kind.

De data voor de BoekStart dreumes-peuter café vindt u op www.biblionetgroningen.nl

 
Rijdende winkel RICHARD VAN DER MAAR lanceert een "knuffelactie"
Gepubliceerd op dinsdag 18 april 2017

Vanaf maandag 18 april is bij de rijdende winkel van Richard van der Maar de " knuffelactie " van start gegaan. 

Tot 1 juli kun je sparen voor wereldse knuffels. Er zijn zes soorten, van elke dierenknuffel is een grote knuffel (25cm) en een kleinere knuffel (17cm), oftewel een moeder en een babydier. Dus je kan 12 verschillende knuffels sparen. 

Die blonde is niet voor te sparen, die hoort bij het interieur!  Hij is ook een "knuffel" , die Jerom Postma ...

Hoe kun je sparen ?
Tijdens de actieperiode krijgt u bij elke € 5,- aan boodschappen* een stempel en bij 20 stempels is uw spaarkaart vol. Met een volle spaarkaart heeft u de keuze uit één van de leuke dierenknuffels. 

Rijdende winkel RICHARD VAN DER MAAR uit Bedum lanceert een

We hebben een giraffe, olifant, pinguïn, schildpad of wolf. Van elke dierenknuffel is een grote knuffel (25cm)  en een kleinere knuffel (17cm), oftewel een moeder en een babydier. Voor de moederknuffels (winkelwaarde € 13,95) hoeft u, met een volle spaarkaart, nog maar € 2,99 te betalen. De babyknuffels (winkelwaarde € 9,95) zijn nog maar € 1,99 per knuffel, met een volle spaarkaart. Spaart u ook mee?! 

 

Zie ook: richardvandermaar.nl  

 

 
DWA/Argo kan koploper niet verslaan
Gepubliceerd op dinsdag 18 april 2017

Afgelopen zaterdag kregen de korfballers uit Winsum en Bedum koploper Rood-Wit uit Wezep op bezoek. De vorige ontmoeting wist Rood-Wit met 22-18 te winnen en net als toen kon DWA/Argo het zaterdag ook de koploper moeilijk maken. Na een 5-10 ruststand werd het in de tweede helft namelijk nog spannend. Toch eindigde de wedstrijd bij 11-13 met winst voor Rood-Wit.

DWA Argo kan koploper Rood-Wit uit Wezep niet verslaan 

Het waaide zaterdag hard op het kunstgrasveld in Winsum. Voor beide partijen bleek dit de grootste tegenstander te zijn. Het spel moest aangepast worden op de wind. Mike Bults wist er echter wel raad mee en opende direct in de eerste minuut de score met een mooi afstandschot. Rood-Wit kon vlot reageren en vervolgens was Lisette Hamminga namens de thuisploeg degene die het gat van de korf wist te vinden. Opnieuw zorgde Rood-Wit voor de gelijkmaker, maar vervolgens was Mike Bults opnieuw twee maal succesvol voor zijn team en dit bracht een 4-2 voorsprong op het scorebord. Hierna kenden de Winsumers en Bedumers een minder goede fase. De scherpte was weg en de tegenstanders uit Wezep scoorden maar liefst acht maal op rij. Ondanks dat de ploeg van trainer-coach Henk Sjoerd Westra zo sterk begon, kon het deze lijn dus niet voortzetten. Met een 4-10 score op het scorebord leek de wedstrijd al vroeg te zijn beslist. Lisette Hamminga bepaalde de ruststand op 5-10 door een vrije bal te verzilveren.
 
In de rust benadrukte trainer-coach Westra, dat de wedstrijd nog niet gespeeld was en dat het verschil van vijf doelpunten nog te overbruggen was. Het kon nog alle kanten op. Er werd een andere verdedigende tactiek afgesproken bij de oranje-witte thuisploeg. Dit had de tweede helft zichtbaar effect, want er werd goed verdedigd, iets waar Rood-Wit het duidelijk moeilijk mee had.
Rood-Wit kon wel als eerste scoren na de pauze. Vervolgens kon Nick Brandsma, binnen de lijnen gekomen voor Mike Bults, met een mooi afstandschot scoren. Ook Natasja Schuuring en wederom Lisette Hamminga wisten vervolgens het gat van de korf te vinden. DWA/Argo kwam steeds dichterbij, en voelde dat er met een 8-11 stand op het scorebord nog meer mogelijk was. Rood-Wit vergrootte het gat toch weer door twee maal op rij te scoren, maar daarmee was de koek op voor de gasten uit Wezep. Het werd in de slotfase nog spannend, want Nick Brandsma, Lisette Hamminga en Tom van der Laan voegden nog een treffer toe aan het totaal van de thuisploeg. De tijd om nog dichterbij te komen was echter te kort en zodoende werd de eindstand 11-13.

De eerstkomende zaterdagen is DWA/Argo vrij. Er zal wel hard getraind worden, want het volgende duel dat plaatsvindt op 6 mei, is een belangrijk duel. DWA/Argo gaat dan naar rode lantaarndrager MN&W in Hijum. Als MN&W de inhaalwedstrijd tegen Vlug & Vaardig op 26 april verliest, kan DWA/Argo bij winst definitief lijfsbehoud veilig stellen. In ieder geval neemt DWA/Argo bij winst nog verder afstand van die laatste plaats, welke aan het einde van de competitie degradatie betekent. Het duel zal om 15.30 uur van start gaan in Hijum.

Scores DWA/Argo: Lisette Hamminga (4x), Mike Bults (3x), Nick Brandsma (2x), Natasja Schuuring (1x), Tom van der Laan (1x).

Uitslagen:
DWA/Argo         - Rood-Wit        11-13
Vlug & Vaardig   - Blauw Zwart     16- 7
Pallas’08        - MN&W             8- 6
DTS              - Invicta/Frigro  11-14

Stand:
Rood-Wit         10-18
Vlug& Vaardig     9-13
DTS              10-13
Pallas’08        10-13
Invicta/Frigro   10-10
Blauw Zwart      10- 6
DWA/Argo         10- 5
MN&W              9- 0

 

 
Kwartaalverslag APB januari tot en met maart 2017
Gepubliceerd op zondag 16 april 2017

Het 1e kwartaalverslag van het Algemeen Plaatselijk Belang te Bedum 2017 over haar werkzaamheden en activiteiten voor het mooie dorp Bedum.

Evenementenborden
Er wordt al volop gebruik gemaakt van de mogelijkheid om uw evenement op de evenementenborden op de invalswegen van Bedum te plaatsen. De kosten per sticker zijn tot nu toe 10 euro. De borden kunnen aan weerszijden benut worden en er zijn twee borden, dus betaalt u voor deze uiting 40 euro. Ook de Gemeente zal het belang van de evenementenborden stimuleren als u een evenementenvergunning aanvraagt voor uw evenement om de wirwar van aanplakbiljetten, bordjes, vlaggen en overige uitingen te verminderen. Fijne bijkomstigheid is dat de leges voor een evenementenvergunning zijn afgeschaft.

Outdoor evenement in Bedumer Bos
Doordat de grond geslecht moet worden en er nog geen gebruiksovereenkomst van Staatsbosbeheer ondertekent is kan nog geen gebruik worden gemaakt van het outdoor evenement op carpoolplek Bedumer Bos. De toestellen zijn inmiddels besteld en komen vooralsnog in opslag bij Gemeentewerken. Zodra alles gereed is zullen de toestellen worden geplaats en hopen wij dat iedereen er veelvuldig gebruik van zal maken.

Picknicktafels
Via het leefbaarheidsloket van de NAM proberen we voor locatie Ter Laan 2 nieuwe picknicktafels te realiseren. Een aan het einde van de Zevenbruggetjesweg en een op de plek van het eerste gesloopte huis in Ter Laan.
We zijn in afwachting van goedkeuring van het project. U hoort van ons.

Lofversbos
Een nieuw bankje is geregeld via leefbaarheidsloket NAM, inmiddels gekocht en betaald. De Gemeentemannen gaan het bankje plaatsen.

Ledenvergadering APB vindt plaats op 24 april in Trefcentrum Bedum. Vergadering openbaar vanaf 20.00 uur met sprekers als Erica van Lente en de nieuwe wijkagent.

60 jarig bestaan Algemeen Plaatselijk Belang Bedum
In week 25 mogelijk allerlei activiteiten in het kader van ons 60 jarig bestaan.
Op 24 juni treedt Shantykoor Oosterstörm op in een nog nader te benoemen locatie. KOMT ALLEN.

Gastendag 9 september
Het APB organiseert weer haar 5 jaarlijkse gastendag. Een dag voor Bedumers en oud Bedumers. Noteer deze datum alvast in uw agenda. Leuk om nog eens weer oude klasgenoten te ontmoeten.

Nederland schoon
Ook in 2017 deden we weer mee en wel op 27 maart. 150 kilo vuil is door veel vrijwilligers bijeen geraapt. Een stuk minder dan vorig jaar, dus Bedum is op de goede weg. Volgend jaar gaan we weer mee doen. We willen dan op vrijdag een soort wedstrijdje houden tussen de scholen wie het meeste afval prikt.

APB en Gemeente Bedum
Kennismakingsgesprek gehad met onze nieuwe burgemeester Erica van Lente en met de nieuwe wijkagent. Ook gesprek met nieuwe projectleider Edwin de Wekker en tevens met Dolf Spinder en Johannes de Vries.

Wat staat er op de rol:
*Verbreding paden Bedumer Bos. Groenvoorziening van de Werf heeft een voorzichtig begin gemaakt.
*Bloembollenactie. De narcissen en krokussen op het talud van de Molenweg zijn inmiddels in volle bloei.
*Ook bestaat het APB volgend jaar 60 jaar en denken we na over een passende invulling van dat gedenkjaar. Er zijn al veel ideeën de revue gepasseerd. We gaan binnenkort brainstormen om met concrete plannen te komen. Heel spannend allemaal, ook voor ons. U hoort van ons.
*Een te waterlatingsplek voor boten in het Boterdiep om en nabij het ijsbaan terrein. U hoeft dan hopelijk niet meer naar Onderdendam om uw boot te water te laten. Dit is ook een dergelijk project waarbij we de NAM vragen voor financiële ondersteuning. De eerste gesprekken zijn geweest maar er wordt gesproken over wachten op verlegging van het Boterdiep. Mogelijk past een andere afmeerplek beter in het bestemmingsplan. We houden u op de hoogte.
*Aanpak visplaatsen Boterdiep. Dit is nog in prille ontwikkeling. U hoort z.s.m. van ons.
*Hebt u een goed idee om te laten verwezenlijken, via het Leefbaarheidsloket van de NAM, meld het ons en wij maken er werk van.


Bedum, april 2017.

Kwartaalverslag APB januari tot en met maart 2017 

 

 
Voorjaar aan de Oude Dijk bij hobbyboer Hendrik Jan Otten
Gepubliceerd op zaterdag 15 april 2017

De lammetjes en hun moeders mogen op de mooie dagen in de wei.

Imre en Lieke zijn onder de indruk bij het zien van zoveel lammetjes en genieten van het kleine grut.

Voorjaar aan de Oude Dijk in Bedum bij hobbyboer Hendrik Jan Otten 

 
Veel belangstelling voor presentatie centrumplannen Bedum
Gepubliceerd op vrijdag 14 april 2017

Op dinsdag 11 april konden Bedumers (en andere geïnteresseerden) kennis nemen van de centrumplannen. De bijeenkomst in de hal van het gemeentehuis werd druk bezocht. Onder andere burgemeester Erica van Lente stond de bezoekers te woord. De reacties op de plannen waren bijna zonder uitzondering positief.

Hieronder ziet u het beeldmateriaal dat tijdens de bijeenkomst te zien was, klik op de afbeelding om de grote versie te bekijken.

Image    Image

Image    Image

Image    Image

 

 
Steeds meer helmen kleuren rood bij Brandweer Groningen
Gepubliceerd op vrijdag 14 april 2017

De vertrouwde witte helm die brandweermannen/vrouwen bij incidenten/oefeningen dragen, verdwijnt langzaam uit beeld en wordt vervangen door een rode. De eerste rode helmen zijn begin maart uitgedeeld aan de collega’s van de stad, post Zoutkamp en post Wehe‐den Hoorn. 

Uitlevering aan alle posten
Wanneer de helmen vervangen worden verschilt per post. Dit is een proces van enkele weken. Iedere nieuwe helm wordt op de persoon passend gemaakt en geregistreerd. Daarom gaat dit in fases.  De planning is dat eind april alle brandweercollega’s een nieuwe rode helm hebben ontvangen. 
 
Waarom rood en niet wit?
In het selectieproces voor de keuze van de nieuwe helm moest ook de kleur worden bepaald. Vanuit de organisatie is een groep gevormd met beoordelaars. De meerderheid van deze groep heeft op basis van een aantal overwegingen gekozen voor de kleur rood. Dit omdat deze goed zichtbaar en kleurvast is en zich duidelijk onderscheidt van andere hulpdiensten. 

 
Aanrijding tussen trein en persoon bij spoorwegovergang Ter Laan / De Zeven Bruggetjesweg in Bedum
Gepubliceerd op donderdag 13 april 2017

Op de spoorwegovervang bij Ter Laan / De Zeven Bruggetjesweg in Bedum heeft een aanrijding plaatsgevonden tussen een trein en een persoon. 

Hierdoor rijden er tussen Bedum en Stedum donderdagmiddag geen treinen.


ProRail is meteen begonnen met het schoonmaken en opruimen van de overgang. 

De extra reistijd is meer dan 60 min. Arriva zet bussen in en verwacht dat de treinen rond 16:30 uur weer zullen rijden.

Twitterbericht  - Politie Groningen.

Het incident met een trein bij de spoorwegovergang #TerLaan #Bedum lijkt niet op een verkeersongeval. Ook is geen sprake van een misdrijf. 

Meer info nog niet bekend — Politie Groningen. 

 

 
Informatie-middag openbaar vervoer op dinsdag 25 april 2017
Gepubliceerd op woensdag 12 april 2017

Informatie-middag openbaar vervoer op dinsdag 25 april 2017

Voor veel mensen is het reizen met het openbaar vervoer niet vanzelfsprekend. Ze ondervinden bijvoorbeeld problemen bij het gebruik van de OV-chipkaart, het opladen ervan en het gebruiken van de automaten.
Voor iedereen die ondersteuning kan gebruiken, geven wij deze middag een voorlichting over het openbaar vervoer, de automaten op het station en de ov-chipkaart of eventuele andere vragen.

Ook OV ambassadeur worden?
U kunt zich aanmelden als vrijwilliger.

Voor vragen/reacties kunt u contact opnemen met Sabine van der Wal via:

Informatie-middag openbaar vervoer op dinsdag 25 april 2017 

 
Fietsmaatjes gezocht
Gepubliceerd op woensdag 12 april 2017

In mei 2016 kregen de cliënten van ’s Heeren Loo van de stichting “Vrienden van Opmaat” een schitterende rolstoelfiets aangeboden. Het is een fiets met trapondersteuning en voorop ruimte voor een rolstoel. “Het is een prachtige fiets” zegt vrijwilliger Anton Heikamp. “Zo kunnen cliënten die van een rolstoel afhankelijk zijn ook heerlijk fietsen en de wind door hun haren voelen. Bovendien kun je dankzij deze fiets een stuk verder van huis en dat is natuurlijk helemaal leuk want anders kom je nooit zo ver van huis in je rolstoel”.


Anton Heikamp, vrijwilliger bij ‘s Heeren Loo Opmaat.

Het vorig jaar gestarte fietsproject is zo succesvol dat er eigenlijk nieuwe vrijwilligers nodig zijn.

“We zijn begonnen met zes cliënten die wel wilden fietsen” zegt Anton “maar nu staan er al 20 mensen op de lijst die dolgraag willen fietsen. Ik kom dan soms vrijwilligers te kort”

Anton is al ruim een jaar vrijwilliger bij ‘s  Heeren Loo Opmaat. Hij gaat zelf regelmatig met cliënten op stap maar hij regelt ook de roosters voor de andere  fietsvrijwilligers.

In de maanden mei tot en met september worden er op verzoek van cliënten fietstochten gemaakt. Vaak ’s avonds maar er zijn ook cliënten die ’s middags een tochtje maken. De meeste vrijwilligers zijn lid van de Wielervereniging Bedum.

Het gaat bij het fietsproject om mensen met een ernstige meervoudige beperking die allemaal afhankelijk zijn van een rolstoel. De rolstoel is eenvoudig op de fiets te monteren en er kan dan zo een mooie tocht gemaakt worden. Vooraf wordt precies uitgelegd wat exact de bedoeling is of er gaat eerst iemand mee.

Alle vrijwilligers die bij ’s Heeren Loop Opmaat actief zijn krijgen een vrijwilligerscontract zodat ze goed verzekerd zijn.  Ook dienen vrijwilligers in het bezit te zijn van een VOG.

Belangstelling om mee te fietsen?

Neem dan contact op met Jannes Klaassen: 06-52376846

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Meer...
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 541 - 600 van 5209

Gerelateerde artikelen

Advertisement

Agenda - er gebeurt veel meer in de gemeente Bedum

         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM