Stichting Welzijn Bedum
Wielerronde van Bedum
Algemeen Plaatselijk Belang Bedum
Bedrijvenvereniging gemeente Bedum

        
Columns

Historie


    rss newsfeed logo 25px.jpg
Volg Bedumer.nl op Twitter 
ING - servicepunt van BRUNA naar Primera de Gele Klap
Gepubliceerd op zaterdag 19 augustus 2017

ING - servicepunt van BRUNA naar Primera de Gele Klap

Na een grote interne verbouwing is onlangs PRIMERA  De Gele Klap heropent. Primera de Gele Klap, gevestigd aan de Herestreek 1 heeft een groot assortiment tijdschriften, tabak, boeken , wenskaarten en kantoorartikelen.

In de vernieuwde winkel bevindt zich het ING - servicepunt voor bankzaken. Dit was voorheen gevestigd in BRUNA Grotestraat. Die is daarmee gesloten. Pinautomaat buiten was reeds enkele weken eerder weggehaald, maar nu is de pinautomaat binnen ook weggehaald. En later dit jaar zal ook de postbussen verhuizen naar Primera. Zoals bekend zal BRUNA aan het einde van 2017 sluiten.

In Primera De Gele Klap , kunnen de klanten bij het ING servicepunt veel bankzaken zelf regelen. Geld opnemen tot 10.000 euro of storten tot 15.000 euro. Een medewerker staat klaar om te helpen bij het openen van een rekening of voor het afhalen van een pincode of wachtwoordbrief.

De klanten reageren enthousiast over de complete nieuwe ruime inrichting. Hiermee is Bedum te feliciteren! Het is wel een aderlating voor het centrum. Ooit waren er plannen om alle supermarkten en winkels te concentreren in het centrum, maar na eerder vertrek van Kruidvat en nu ING servicepunt lijkt het erop dat het winkelaanbod rondom de JUMBO vestiging aan de westkant van Bedum meer aandacht krijgt.

 
Luchtfoto sportcomplex Bedum april 1975
Gepubliceerd op zaterdag 19 augustus 2017

Bedum april 1975. Een mooie luchtfoto waar de oude Willem Alexander sporthal, tennisbanen, midgetgolfbanen en openlucht zwembad op staan. Onderaan in het midden zien we de oude schietbaan en rechtsbovenin de nieuwe sportkantine van CVVB en VV Bedum. Het oude stationsgebouw uit 1883 is net afgebroken. Er is in de loop der jaren veel veranderd.

 

 
Anna Tiemersma in bezoekerscentrum Waddenkust
Gepubliceerd op vrijdag 18 augustus 2017

Het Groninger Landschap exposeert van 26 augustus tot 1 november 2017 werken van Anna Tiemersma in het bezoekerscentrum Waddenkust.

Anna Tiemersma vindt haar inspiratie in het Groninger landschap. Graag dwaalt zij door het Hoogeland, langs het Reitdiep, de Waddenkust met haar kwelders. Zij geniet van de rust en onrust van de natuur, de geluiden van de wind, het water, van de vele vogels, maar ook van het omgekeerde, de stilte van het alleenzijn. De ene keer leidt dit tot een wat meer realistisch werk, maar vaker tot wat abstracter.

Locatie: bezoekerscentrum Waddenkust , Hoofdweg 83, 9968 AB in Pieterburen.

Het bezoekerscentrum is van april tot november van dinsdag t/m zondag geopend van 13.00 – 17.00 uur.

Toegang is gratis.

 
Open Dag Dierenambulance Groningen 2017 - zaterdag 2 september
Gepubliceerd op vrijdag 18 augustus 2017

Open Dag Dierenambulance Groningen 2017 - zaterdag 2 september

Op zaterdag 2 september aanstaande van 10:00 uur in de ochtend tot 16:00 uur gooit Dierenambulance Groningen haar deuren open voor het publiek. Iedereen is dan welkom op onze open dag om zo een beter beeld te krijgen over wie wij zijn en wat wij doen.

Op de open dag zult u informatie krijgen over de taken en diensten van Dierenambulance Groningen. Ook maakt u kennis met een aantal organisaties en instanties waar wij mee samenwerken.

Naast kennis en informatie is er ook vermaak voor jong en oud. Voor de kinderen zijn er bijvoorbeeld een springkussen, ponyritjes, schminken en nog veel meer leuks te doen.  Verder kunt u mee doen aan onze kennisquiz, u maakt dan kans op geweldige prijzen.

Wij hopen u 2 september aanstaande vanaf 10:00 uur tot 16:00 uur te mogen verwelkomen op ons kantoor aan de Friesestraatweg 199A te Groningen.

Open Dag Dierenambulance Groningen 2017 - zaterdag 2 september 

 
Scheepsjoagen! Het Feest der Feesten van Onderdendam op 1 en 2 september
Gepubliceerd op vrijdag 18 augustus 2017

Dit jaar organiseert de Scheepsjoagen commissie in het weekend van 1 en 2 September voor de 24e keer het Scheepsjoagen. In dat weekend staat het dorp weer in het teken van Feesten, Saamhorigheid en heel veel Gezelligheid!!! Zoals menigeen inmiddels weet, is het Scheepsjoagen van tegenwoordig heel wat anders dan vroeger. Toen was het voorttrekken van een schuit nodig om met de lading van A naar B te komen. Nu is het in Onderdendam een evenement geworden waarin teams uit de gehele regio deelnemen en proberen de snelste tijd neer te zetten! Altijd weer een kunst op zich.

Het hele weekend, dat begint op vrijdagmiddag, draait om dit sportieve onderdeel, met daarnaast vele activiteiten, afgewisseld met de nodige muziek.

Maar voor het zover is, zijn vrijwilligers al geruime tijd bezig om alles voor te bereiden.

Hulde aan al deze vrijwilligers.  Waar een klein dorp groot in kan zijn.

In de week voorafgaande aan het Scheepsjoagen wordt het centrum van het dorp letterlijk verbouwd. Er komen drijvende pontons, er wordt een prachtig muziekpodium gebouwd en natuurlijk wordt ervoor gezorgd dat je op een ontspannende manier elkaar kunt ontmoeten,  genieten van het feest, en/of deelnemen aan de activiteiten.

Op de kade wordt weer volop gedacht aan de inwendige mens. Het personeel van de bars en de frietkraam staan nu al voor u in de startblokken! De activiteiten zijn net als voorgaande jaren gratis. Het lukt de commissie steeds weer om kosten dekkend de activiteiten te kunnen organiseren.

Wij gaan voor een Feestweekend waarin jong en oud, van binnen en buiten het dorp, elkaar kan ontmoeten om er samen een fantastisch feest te maken.

Saamhorigheid in “Scheepsjoagen City”.

 
Burgemeester feliciteert echtpaar Bakker-Wiersema met 60-jarig huwelijksjubileum
Gepubliceerd op donderdag 10 augustus 2017

Burgemeester feliciteert echtpaar Bakker-Wiersema met 60-jarig huwelijksjubileum

Op dinsdag 8 augustus heeft burgemeester Erica van Lente van gemeente Bedum een bezoek gebracht aan het echtpaar Bakker-Wiersema in Zuidwolde. Het echtpaar is dan 60 jaar getrouwd.

De heer Jelte Willem Bakker is geboren op 28 augustus 1930 in Oldehove, gemeente Zuidhorn.

Mevrouw Arianne Wiersema werd geboren op 7 december 1932 in Oldehove.

Ze trouwden op 8 augustus 1957 in Bedum. Het echtpaar kreeg een zoon in 1958 en een dochter in 1961.

De heer Bakker is oud-wethouder van gemeente Bedum en zat van 1978 tot en met 1998 in de gemeenteraad.

 
Verkenning van het Reitdiepgebied rond 'Electra', Zuurdijk en Oldehove
Gepubliceerd op donderdag 10 augustus 2017

Op zaterdag 19 augustus organiseert Het Groninger Landschap een fietstocht door het Reitdiepgebied.


Zuurdijk - fotograaf Chantal van der Ende - Appel

De fietstocht start met een bezoek aan Natuurboerderij Lammerburen. Hier wordt enig uitleg gegeven over natuur en landschap. Daarna fietsen we langs het gemaal bij Electra (bezoek mogelijk) naar de prachtige kerk van Zuurdijk. We fietsen via Rode Haan naar Oldehove met zijn mooie kerk en molens.

De fietstocht is ongeveer 25 km. Vergeet niet een flesje water en een broodje mee te nemen.

Aanmelden via http://www.groningerlandschap.nl/
Startlocatie: Natuurboerderij Lammerburen, Electraweg 4, 9883 TB Oldehove
Tijd: 13.00 - 16.30 uur

 
Boekpresentatie Ruim Leven van fotograaf Bo Scheeringa op 9 september
Gepubliceerd op donderdag 10 augustus 2017

Op zaterdag 9 september om 12.00 uur zal het boek RUIM LEVEN van fotograaf Bo Scheeringa op feestelijke wijze worden gepresenteerd in het kerkje van Rottum (Gr), omlijst met wereldmuziek door Boon en Van Grieken. Het is tevens de opening van de gelijknamige expositie met foto's uit het boek. De expositie Ruim Leven loopt t/m 29 oktober 2017.

Boekpresentatie Ruim Leven van fotograaf Bo Scheeringa op 9 september

Bezoekers krijgen tijdens het weekend van de Open Monumentendagen, op 9 en 10 september, indien het weer het toelaat, tussen 15.00-17.00 uur de gelegenheid zich gratis en zo lang de voorraad strekt, door Bo Scheeringa in de sfeer van Ruim Leven te laten portretteren rond het kerkje van Rottum.

Boekpresentatie Ruim Leven van fotograaf Bo Scheeringa op 9 september

D.m.v. verstilde sfeervolle landschapsfoto's, ontroerende gedichten en bijzondere portretten van bewoners, vergezeld van hun persoonlijke verhalen, schetst Bo Scheeringa een beeld van Noord Groningen. Een unieke regio, die het waard is om gekoesterd en beschermd te worden. Het project is een ode aan het Groninger Hoogeland en haar bewoners.

Boekpresentatie Ruim Leven van fotograaf Bo Scheeringa op 9 september

VOORINTEKENING RUIM LEVEN
Vanaf 9 september a.s. zal het boek Ruim Leven verkrijgbaar zijn. Hardcover, 160 pagina's, €29,95. Tot 1 september a.s. bent u in de gelegenheid één of meerdere gesigneerde exemplaren van het boek in de voorverkoop te reserveren, met een korting van 10%. Levering zal plaatsvinden in week 37.
Voor meer informatie en bestellingen: Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken .
Zie ook de Facebookpagina van Ruim Leven. 


Bo Scheeringa
Bo Scheeringa heeft gestudeerd aan de Fotoacademie te Groningen. Bo werkt in opdracht van zowel bedrijven als particulieren en is gespecialiseerd in portret- en documentaire fotografie, maar is ook een enthousiast landschapsfotograaf.

Ook zijn verschillende foto's van haar te bestellen voor aan de muur, in verschillende formaten.  Zie: http://boscheeringa.werkaandemuur.nl/

Bo Scheeringa
Walfriduslaan 8
9781 GJ Bedum
Tel. 050-7519758
Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

U kunt haar ook volgen op Facebook:
https://www.facebook.com/BoScheeringaFotografie
https://www.facebook.com/RuimLeven

 
Zeer geslaagd DAYCAMP bij tennisclub Bedum
Gepubliceerd op woensdag 02 augustus 2017

Van 24 tot en met 28 juli organiseerde tennisschool AASPORTS van tennisleraar Frenk Abrahams in samenwerking met LTC Bedum een DAYCAMP.

Na het succes van vorig jaar waren er snel (te) veel aanmeldingen voor deze week.  Uiteindelijk waren er maar liefst 46 kinderen dagelijks op de Bedumer tennisbaan te vinden. Ze kregen iedere dag tennisles van ervaren trainers. Dat werd afgewisseld met allerlei andere activiteiten, zoals zwemmen en een spelmiddag. FRENK&HENK&ZO heeft ook een optreden verzorgd, deze keer ook samen met drummer Ryan Rietsema.

Het uitstapje naar pretpark Drouwenerzand was ook dit jaar één de hoogtepunten in het programma.

Op vrijdagmiddag werd de week afgesloten met een uitstekend verzorgde barbecue, waarbij de ouders ook van harte meededen. Het was een week zonder een enkele wanklank en de kinderen, hun ouders en de organisatie verheugen zich al weer op het volgende jaar!

 
In augustus geen huis-aan-huis oud papier actie
Gepubliceerd op dinsdag 01 augustus 2017

In augustus geen huis-aan-huis oud papier actie

4 augustus a.s. wordt er i.v.m. de vakantie geen huis-aan-huis oud papier actie gehouden in Bedum.

Vanaf 3 augustus t/m het weekend, staat er wel een container aan de Industrieweg nabij de ingang van gemeentewerken, waar het papier kan worden afgeleverd. Zoals altijd kan u uw oud papier op maandag t/m zaterdag afleveren bij de container op het sportpark nabij de ingang van het trainingsveld. Verzoeke het papier zover mogelijk de container in te brengen. Vrijdag 1 september a.s. is de eerstvolgende huis-aan-huis actie. Bedankt voor de medewerking.

Namens SV Bedum en de St. Walfridusschool.

 
Woningen met streekeigen karakter voor Onderdendam
Gepubliceerd op vrijdag 28 juli 2017

Woningen met streekeigen karakter voor Onderdendam

De gemeente Bedum probeert, in samenwerking met woningstichting Wierden en Borgen en de werkgroep HOO!, invulling te geven aan een braakliggend terrein aan de Stadsweg in Onderdendam. Daar moeten zes huurwoningen komen die qua architectuur aansluit bij traditionele Groningse bebouwing. 

Op de locatie aan de Stadsweg stonden tot voor enige jaren geleden zeven huurwoningen van woningstichting Wierden en Borgen. Deze verouderde woningen zijn afgebroken. De locatie ligt sindsdien braak. 
 
De initiatiefnemers willen  dat de uiterlijke verschijningsvorm van de nieuwe woningen herkenbare, typisch Groningse kenmerken krijgt. Dit gebeurt ook om aansluiting te zoeken bij het beschermde dorpsgezicht van Onderdendam. Het bureau Libau heeft, in opdracht van de gemeente Bedum, een inventarisatie gemaakt van die Groningse kenmerken.
 
Inmiddels zijn drie architectenbureaus benaderd om, onder meer op basis van de inventarisatie van Libau, met ontwerpen voor de invulling van het ‘gat’ te komen. Bij de definitieve keuze worden ook de omwonenden betrokken.
 
De woningen moeten ook voldoen aan hoge standaards op het gebied van onder meer duurzaamheid en levensloopbestendigheid. 

Het experiment leidt naar alle waarschijnlijk tot extra kosten voor Wierden en Borgen. De gemeente verwacht daarvoor externe bronnen te kunnen aanboren.  De provincie Groningen steunt het project financieel.

 
Meer...
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 1 - 61 van 4804
 Artikel toevoegen aan je eigen 

Gerelateerde artikelen

Historische Vereniging gemeente Bedum
 


Zon en wolken


Regen

         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png       ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png       CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png           RSS Feed bedumer.nl Volg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM