Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Koolmonoxide is een echte sluipmoordenaar, elk jaar meer dan 150 slachtoffers
Gepubliceerd op vrijdag 18 januari 2019

Laat het verwarmingstoestel zoals CV-ketel of kachel minimaal één keer per jaar door een gecertificeerd vakman controleren.

Koolmonoxide is een echte sluipmoordenaar, elk jaar meer dan 150 slachtoffers 

Koolmonoxide, ook bekend als CO, staat niet voor niets bekend als de sluipmoordenaar. Wanneer je het inademt, kan dit ernstige lichamelijke gevolgen hebben. Jaarlijks overlijden in Nederland gemiddeld elf personen door koolmonoxidevergiftiging. Nog eens honderdvijftig mensen belanden in het ziekenhuis.

De eerste lichamelijke symptomen van een koolmonoxidevergiftiging lijken op een griepje: lichte hoofdpijn, misselijkheid, overgeven en vermoeidheid. Ook voel je je verward, slaperig en je krijgt een versnelde hartslag.

Bij een hoge concentratie koolmonoxide treden er ernstige symptomen op zoals: bewusteloosheid, coma, blijvende hersenschade met mogelijk overlijden als gevolg.

Het gevaarlijke van koolmonoxide is: je proeft of ruikt het niet. Bij inademing raak je al snel bewusteloos.

Heb je een CV ketel, houtkachel of geiser die slecht onderhouden is of in een slecht geventileerde ruimte staat? Dan kan er koolmonoxide vrijkomen. Ook een verkeerde aansluiting van een moderne CV-ketel kan een oorzaak zijn.


Voor wie is koolmonoxide gevaarlijk?

Iedereen die in huis een verbrandingstoestel heeft, bijvoorbeeld een open haard, geiser of kachel, heeft kans op een koolmonoxidevergiftiging. Maar ook een bron buiten het eigen huis, bijvoorbeeld een rookgasafvoer van een andere woning vlakbij jouw ventilatieopening, geeft risico op koolmonoxidevergiftiging.

Ongeboren baby's, kleuters, zwangere vrouwen, mensen die lijden aan een chronische hartziekte, bloedarmoede of ademhalingsproblemen zijn gevoeliger voor koolmonoxidevergiftiging.


Wat te doen bij CO-vergiftiging?

- Zet alle ramen en deuren zo ver mogelijk open
- Waarschuw je huisgenoten
- Ga zo snel mogelijk naar buiten
- Bel het alarmnummer 112 en volg de aanwijzingen van de hulpdienst op
- Raadpleeg een huisarts


Onvolledige verbranding

Koolmonoxide komt vrij bij onvolledige verbranding van organische brandstoffen zoals olie, aardgas, benzine en hout.

Onvolledige verbranding is het gevolg van een zuurstoftekort bij verbranding.


Hoe ontstaat koolmonoxide?

Koolmonoxide kan ontstaan bij slecht onderhouden of slecht functionerende installaties zoals geisers, kachels en cv-installaties. Daarnaast kunnen andere situaties zorgen voor de aanwezigheid van koolmonoxide in een woning, zoals gescheurde, losgekoppelde, verroeste of gecorrodeerde afvoerpijpen, gescheurde gemetselde schoorsteenkanalen of een foutieve installatie van toestellen die brandstof gebruiken.


Wat is koolmonoxide?

Koolmonoxide, aangeduid met CO, wordt ook wel koolstofmonoxide genoemd. Het is een kleurloos, smaakloos, reukloos en giftig gas. Let op: het gaat hier om CO (koolmonoxide) en niet om CO2 (kooldioxide of koolstofdioxide).

CO wordt uitgestoten als onderdeel van een warme gasmix en daardoor heeft het de neiging op te stijgen tot het afkoelt. Dit in tegenstelling tot CO2, dat zwaarder is dan lucht en zakt.


Voorkom CO-vergiftiging

Laat 24 uur per dag en 7 dagen per week een rooster open of een raam op een kiertje.

Laat het verwarmingstoestel zoals CV-ketel of kachel minimaal één keer per jaar door een gecertificeerd vakman controleren.

Zorg voor je eigen veiligheid en plaats een koolmonoxidemelder, in ieder geval in de ruimte van het verwarmingstoestel.


Zie ook: https://www.brandweer.nl/brandveiligheid/koolmonoxide

Zie ook: Waar plaats je een CO-melder

 

 
Uitslag Appeltjes van Oranje Stemtiendaagse!
Gepubliceerd op donderdag 17 januari 2019

De uitslag van Appeltjes van Oranje Stemtiendaagse! is bekend. Colourful Het Hogeland is op een mooie 9e plaats geëindigd.

 

Op 24 januari presenteren alle kanshebbers zich tijdens de landelijke finaledag. De score die hieruit volgt telt op bij de uitslag van de stemtiendaagse. Zo weten we welke 10 projecten zich hebben genomineerd. In april selecteert het bestuur van het Oranje Fonds hieruit de drie winnaars.

Uitslag Stemtiendaagse

1.Ontmoetingnetwerken
2.ANWB AutoMaatje
3.Met je hart
4.Home-Start
5.ElanArt - Born to connect
6.PiëzoMaatjes
7.Kledingbanken Maxima
8.Fier
9.Summerschool Colourful Het Hogeland
10.BOOST
11.VoorUit
12.Het Klup virus
13.Weten wat je wil
14.#Awesome Kledingruilatelier
15.De Huiskamer en School voor Vluchtelingen
16.Voor Elkaar Zwolle - JobHulpMaatje
17.Stichting Villa Vrede
18.Dorpscoöperatie Heide
19.Wedde dat 't lukt!
20.Forsa!
21.Streetcats
22.Burennetwerk Amsterdam
23.MFC de Stroming en DIG050 samen met de buurt
24.Het SUCCES van Dress for Success
25.Samen verder, kinderen voorop!
26.Voedseltuin Rotterdam
27.Flex Present
28.Het Bruisnest
29.De Utrechtse Taalstraat voor jong en oud
30.Netwerk Sociale Gasten
31.De Voedseltuin Overvecht
32.Multi Functioneel Centrum "De Beijer"
33.Iconen voor de oudheid!
34.TALENT4GASTVRIJHEID
35.Netwerkpro
36.Sterk door Vrijwilligerswerk
37.Krachtwerk voor Huize Agnes
38.Stichting De Buitenwacht
39.Wilde Chefs
40.Studiezalen

 

 
Wierden en Borgen presenteert voorlopig plan voor huurwoningen Bedum
Gepubliceerd op donderdag 17 januari 2019

Wierden en Borgen presenteert voorlopig plan voor huurwoningen Bedum

Woningstichting Wierden en Borgen heeft de bewoners van 200 huurwoningen in de Zeehelden-, Professoren- en Borgenbuurt in Bedum geïnformeerd over het voorlopige plan voor hun woning. Alle bewoners zijn uitgenodigd voor informatieavonden, waarin de plannen nader worden toegelicht.

Wierden en Borgen heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de technische staat van de woningen in de Zeehelden-, Professoren en Borgenbuurt in Bedum. Daarnaast is gekeken naar de van invloed zijnde ontwikkelingen, zoals krimp, vergrijzing, duurzaamheid en de aardbevingsproblematiek. Aanvullend zijn diverse gesprekken gevoerd met huurders, het Huurdersplatform en gemeente Het Hogeland.

Voorlopige scenario’s
Op basis van alle onderzoeken en gesprekken komt de woningstichting tot drie verschillende scenario’s voor de woningen: sloop/nieuwbouw, renovatie of regulier onderhoud. Voor alle straten is een voorlopig plan geschetst voor de aanpak. In deze voorlopige plannen wordt rekening gehouden met de sloop en nieuwbouw van honderd woningen. Nog eens ruim zeventig woningen zouden met een renovatie weer toekomstbestendig kunnen worden gemaakt.

Informatieavonden en vervolg
Alle bewoners zijn per brief geïnformeerd over het voorlopige scenario voor hun woning en uitgenodigd voor de verschillende informatieavonden op 21, 22 en 23 januari. Samen met huurders en gemeente Het Hogeland gaat Wierden en Borgen de scenario’s in 2019 verder uitwerken en zo nodig bijstellen. Ook wordt een woonwensenonderzoek onder de huurders van de woningen in deze buurten gehouden.

 
Twee voorstellingen Rederijkerskamer “Thalia” te Bedum - op zaterdag 2 en 9 februari 2019
Gepubliceerd op donderdag 17 januari 2019

Twee voorstellingen Rederijkerskamer “Thalia” te Bedum - Op zaterdag 2 en 9 februari 2019

Op zaterdag 2 en 9 februari 2019 brengt de 118-jarige Rederijkerskamer “Thalia” uit Bedum een aantal voorstellingen ten tonele. Vanwege de grote publieke belangstelling in voorgaande jaren is wederom gekozen voor twee voorstellingen.

Dit jaar is de keuze gevallen op de klucht “De Bokskampioen”, geschreven door Otto Schwartz en Carl Mathern, vertaald door Jos Joosten. Reeds in 1989 werd dit drie bedrijvige stuk met groot succes opgevoerd.Toen werd de klucht gespeeld in het gronings. In dat jaar werd in samenwerking met het oranjecomité ook gespeeld voor een uitverkocht huis op koninginnedag.

“De Bokskampioen” vertelt het verhaal van Frederik Diepenbeek, een levensgenieter pur sang. Hij houdt van lekker eten en een glaasje jenever op z'n tijd. Maar zijn vrouw vindt dat Frederik te bourgondisch leeft en wil van hem een sportman maken. Ze zet hem op een streng dieet van rauwe groenten en bronwater. Om daaraan te ontsnappen heeft hij een bijzondere hobby bedacht: boksen. Daarvoor moet hij zogenaamd veel op reis voor wedstrijden, maar in werkelijkheid gaat hij op stap met een vriend.

Thuis weet hij iedereen van zijn succes als bokser te overtuigen door handig gebruik te maken van een alter ego, een bekende bokser met dezelfde naam.
Bedriegerijen, verwarring, jalousie en onbegrip zijn het gevolg.

Is uw nieuwsgierigheid geprikkeld en wilt u weten hoe het met Frederik afloopt, kom dan naar:
Trefcentrum Bedum- Prof. Mekelstraat 1- aanvang 20.00 uur (zaal open 19.00 uur).

Entree € 8.50
Tot 18 jaar € 5,--. Donateurs gratis.

Voor meer informatie:
Gerard Woudsma
De Zwaan 25
9781 JX Bedum
email: Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
Telefoon 050 – 3012502

 
Hoe schoon is de Groninger Noordkust nu
Gepubliceerd op donderdag 17 januari 2019

Er wordt nog steeds gewerkt aan het opruimen van de Groninger Noordkust. Het Waterschap Noorderzijlvest maakt de dijken schoon met veegwagens en concentreert zich met name op de rubbergranulaatkorrels die nog verspreid liggen.

Eind volgende week verwacht het Waterschap klaar te zijn. De Vereniging van Oevereigenaren en Het Groninger Landschap beoordelen zelf de vervuiling van de kwelders en maken deze gefaseerd schoon met eigen vrijwilligers. Rijkswaterstaat is gevraagd om de rijshouten dammen bij de kwelders schoon te maken. Zij verwijderen het piepschuim dat daar nog regelmatig wordt aangetroffen. Daarnaast zorgt Rijkswaterstaat voor de berging van containers op de zeebodem. Dat gaat nog een aantal maanden duren. 

Het in kaart brengen van de ecologische gevolgen van het containerincident en het opruimen daarvan is een ingewikkeld vraagstuk. Granulaatkorrels zijn in de grond getrapt en worden op allerlei plekken aangetroffen. De beste wijze van opruimen is op dit moment nog niet gevonden. Rijkswaterstaat en de  terrein beherende organisaties (Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, Fryske Gea, Het Groninger Landschap) werken aan een plan van aanpak voor het opruimen en schoonmaken op middellange en lange termijn.

De gemeente Het Hogeland, Rijkswaterstaat, Waterschap Noorderzijlvest, de kweldereigenaren, Het Groninger Landschap en Zeehondencentrum Pieterburen blijven samenwerken wanneer inzet van vrijwilligers wordt gevraagd. Er is veel lof voor wat vrijwilligers tot nu toe hebben bereikt. Hoewel momenteel geen opruimacties worden georganiseerd, staat het vrijwilligers vrij om zelf afval op de noordkust op te ruimen. In verband met de veiligheid en de kwetsbaarheid van het gebied worden vrijwilligers geadviseerd de kwelders niet op eigen initiatief te betreden.

 
Verkeersboetes in 2019
Gepubliceerd op dinsdag 15 januari 2019

Verkeersboetes in 2019

De verkeersboetes worden elk jaar fors verhoogd.  U betaalt in 2019 de volgende bedragen voor de volgende boetes. 

Smartphone gebruik in de auto: € 240,-
Onnodig geluid maken(toeteren/muziek/gierende banden): € 380,-
Onnodig links rijden:  € 140,-
Rechts inhalen: € 240,-
Geen autogordel dragen: € 140,-
Door rood rijden: € 240,-
Geen voorrang aan bestuurder van rechts geven: € 240,-
Afslaan zonder richting aangeven: € 95,-
Niet stoppen voor rood knipperlicht bij overweglichten: € 240,-
Niet stoppen voor rood (knipper)licht bij bruglichten: € 240,-
Op een gehandicaptenparkeerplaats parkeren zonder geldige gehandicaptenparkeerkaart: € 380,- 

SNELHEIDSOVERSCHRIJDINGEN

Overschrijding van de maximumsnelheid binnen de bebouwde kom.

 Met 4 km/u – 27 euro
 Met 5 km/u – 34 euro
 Met 6 km/u – 40 euro
 Met 7 km/u – 48 euro
 Met 8 km/u – 54 euro
 Met 9 km/u – 63 euro
 Met 10 km/u – 72 euro
 Met 11 km/u – 95 euro
 Met 12 km/u – 105 euro
 Met 13 km/u – 115 euro
 Met 14 km/u – 123 euro
 Met 15 km/u – 133 euro
 Met 16 km/u – 144 euro
 Met 17 km/u – 153 euro
 Met 18 km/u – 165 euro
 Met 19 km/u – 176 euro
 Met 20 km/u – 191 euro 

Bent u het niet eens met een verkeersboete (Mulderbeschikking)? Dan kunt u in beroep gaan bij de officier van justitie van Parket Centrale Verwerking Openbaar Ministerie (Parket CVOM).

https://www.om.nl/onderwerpen/verkeer/beroep-boete-0/

WhatsApp: Heeft u een vraag over een (Mulder) verkeersboete, dan kunt deze via WhatsApp stellen aan 06 11 25 58 11. Zij reageren op uw bericht van maandag tot en met vrijdag van 08:00 tot 17:00 uur en proberen dit binnen maximaal vier uur te doen.

Twitter: U kunt ook via twitter vragen stellen aan @OM_Verkeer. Zij reageren op uw bericht van maandag tot en met vrijdag van 08:00 tot 17:00 uur en proberen dit binnen maximaal vier uur te doen.

 

 
Bedumse fotograaf, Anouk Wubs, heeft maar liefst 2 nominaties voor Bruidsfoto awards
Gepubliceerd op maandag 14 januari 2019

De internationale Bruidsfoto Award-vakjury maakte op 14 januari de nominaties bekend voor de prestigieuze fotoverkiezing. Uit een aantal van precies 1.200 inzendingen koos de jury 80 foto’s die meedingen naar een felbegeerde Bruidsfoto Award 2019. De BFA wordt dit jaar voor de vijftiende keer op rij georganiseerd. In de acht fotocategorieën zijn telkens tien foto’s genomineerd.

Om op te vallen met een trouwfoto moet het een unieke foto zijn met emoties, bijzondere compositie en/of goed gebruik van licht. Anouk Wubs is ruim 5 jaar professioneel bruidsfotograaf en heeft met het inzenden van de foto’s hier goed op gelet. Uiteindelijk hebben maar liefst 2 foto’s de nominaties behaald.


1. Genomineerd in de categorie ‘aankleding’ 

 

Bedumse fotograaf, Anouk Wubs, heeft maar liefst 2 nominaties voor Bruidsfoto awards 
2. Genomineerd in de categorie ‘bruidskinderen’

Foto 1 is genomen in een serre in de achtertuin van de bruid haar ouders. Het ochtendlicht kwam prachtig binnen en belichtte precies dit moment.

Foto 2 is een trotste oma met haar 6 kleinkinderen. De meiden gaven haar allemaal een hele dikke knuffel tijdens de groepsfoto’s. Oma geniet volop!

De komende maanden kan er gestemd worden op de 80 genomineerde foto’s. De uitreiking van de awards vindt in mei plaats.
De stemming vind plaats op deze website: https://www.bruidsfotoaward.nl/stemmen/

 
Stemming onderwerp Lichtweek Bedum 2020
Gepubliceerd op zondag 13 januari 2019

Na een geslaagde afsluiting van de Lichtweek in 2018, krijgt het bestuur het verzoek om zo snel mogelijk het onderwerp voor de komende Lichtweek – 5 t/m 12 september 2020 - bekend te maken. Op deze manier is er voldoende tijd voor iedereen om de nodige voorbereidingen te treffen.

Het bestuur wil hier graag in mee gaan, en heeft al een oproep gedaan om onderwerpen aan te leveren. Deze onderwerpen zijn verdeeld in de volgende categorieën :

 • De toekomst
 • Landen
 • Fantasie / Sprookjes 
 • Humor
 • Hollywood
 • Sport en spel
 • Muziek
 • Periode 1980 - 2000
 • Hollands Glorie
 • Flora & Fauna 
 • Media (radio & tv)
 • Kleurrijk Bedum
 • Duurzaamheid
 • Vrije keus

U kunt uw stem uitbrengen op de website www.Lichtweekbedum.nl. Ben u niet in de gelegenheid om uw stem uit te brengen via de website, dan kunt u een mail sturen naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken of mag u uw keuze in een gesloten envelop in de brievenbus bekend maken bij Boterdiep OZ 20 in Bedum.

U kunt tot en met 31 januari 2019 uw stem uitbrengen. In de loop van februari wordt het onderwerp bekendgemaakt.

 

 
Werkgroep VoorElkaar vernieuwd: frisse start 2019
Gepubliceerd op zondag 13 januari 2019

VoorElkaar in Zuidwolde gaat in 2019 energiek van start.  De werkgroep bestaat voor de helft uit nieuwe vrijwilligers met leuke plannen voor de middagen in de dorpshuiskamer.

Op het programma staan o.a. een stekjesruilbeurs, een informatieve middag over biologisch boeren en een repaircafé. Nieuwe activiteiten zijn een wandelochtend op  woensdag 17 april en het opruimen van het zwerfafval langs het Boterdiep op de landelijke opschoondag, zaterdag 23 maart.

Op vrijdag 18 januari start het nieuwe seizoen met een nieuwjaarsvisite waarbij alle vrijwilligers van VoorElkaar welkom zijn onder het motto ‘Bekend maakt bemind’.

Noteer verder alvast stoelyoga in de agenda op 1 februari.  Een gediplomeerd docent, Thelma Kellner geeft een proefles die voor iedereen toegankelijk is. Er zijn voldoende stoelen in De Kern om op te zitten en mee te doen!  Het belang van lichamelijk fit blijven willen we met deze activiteit benadrukken.

VoorElkaar Burenhulp Zuidwolde is er om dorpsgenoten met elkaar in contact te brengen. Een hulpvrager wordt via de mail supersnel gekoppeld aan iemand, die zich heeft opgegeven om hulp te bieden. Zo was het dagelijks uitlaten van de hond van een ernstig zieke direct geregeld na een vraag van de wijkverpleegkundige hierover. Een prachtig voorbeeld van hoe kleine dingen een grote betekenis kunnen hebben. VoorElkaar is een eigentijdse vorm van burenhulp, de marktplaats voor hulpvraag en hulpaanbod in Zuidwolde.

VoorElkaar Burenhulp Zuidwolde
T. 06-81957647
E. Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
Dorpshuiskamer 1e en 3e vrijdag van 15 – 17 uur

 
DWA/Argo wint eenvoudig van WIK’34
Gepubliceerd op zondag 13 januari 2019

DWA Argo wint eenvoudig van WIK’34 - zaterdag 12 januari 2019

Afgelopen zaterdag stond er na een lange rustperiode weer een duel voor de korfballers van DWA/Argo op het programma. De Winsumers en Bedumers speelden in Damwoude tegen WIK’34. DWA/Argo heerste vanaf het begin van de wedstrijd en WIK’34 wist niks in te brengen tegen de gasten. Na een ruststand van 3-12 reisden de korfballers met een 11-23 overwinning terug naar huis.

Er was zaterdag een kleine wijziging in de basisopstelling van trainer/coach André Pettinga. Gert-Jan Stulp begon op de plek van de geblesseerde Sam Pestoor.
DWA/Argo schoot direct uit de startblokken met een versierde strafworp door Benjamin Pestoor. Natasja Schuuring wist deze te verzilveren. Hiermee was de toon van de wedstrijd gezet, want DWA/Argo kwam vervolgens maar liefst zes maal op rij tot scoren, zonder dat WIK’34 tot een treffer kwam. De doelpunten van de gasten kwamen uit handen van: Nick Brandsma, Tom van der Laan (2x), Lisanne Pettinga (2x) en Lisette Hamminga. Met nog dertien resterende minuten in de eerste helft maakte ook WIK’34 twee treffers. Nick Brandsma en Tom van der Laan zorgden ervoor dat het gat weer groter werd en de stand stond op 2-9. De thuisploeg was nog éénmaal trefzeker voor de rust, maar DWA/Argo was nog niet klaar want Benjamin Pestoor maakte twee prachtige goals op rij, waarna Gert-Jan Stulp de laatste treffer voor het rustsignaal maakte.

Na de rust was Lisette Hamminga de eerste die scoorde en zij zette zo de stand op 3-13. In de tweede helft kon WIK’34 iets meer tegenwicht geven en de ploeg scoorde ook wat makkelijker. Het werd echter niet meer spannend, want de verschillen waren te groot en DWA/Argo overheerste en bleef zelf ook doorgaan met scoren.
Via 4-13, 6-16 en 10-21 liep de wedstrijd naar het einde. De meegereisde wisselspelers Yarin Smedema en Aaltje Kinderman werden nog binnen de lijnen gebracht en dit boekte direct resultaat. Yarin Smedema wist een mooie doorloopbal af te ronden en Nick Brandsma bracht daarna met het laatste schot voor DWA/Argo de stand op 10-23. WIK’34 wist nog éénmaal te scoren en daarna klonk het eindsignaal van deze wedstrijd. De eindstand werd 11-23.

Aanstaande zaterdag speelt DWA/Argo een thuisduel tegen Zunobri uit Zuidhorn. Dit duel zal om 19.15 uur van start gaan in de Ripperdahal in Winsum.

Scores DWA/Argo: Nick Brandsma (6x), Tom van der Laan (4x), Benjamin Pestoor (3x), Lisette Hamminga (3x), Lisanne Pettinga (2x), Natasja Schuuring (2x), Gert-Jan Stulp (2x), Yarin Smedema (1x).

Uitslagen:
WIK’34    - DWA/Argo    11-23
DTS       - Veenwouden  32- 9
Zunobri   - Deinum      12-11

Stand:
DTS         5-10
DWA/Argo    4- 6
Spannum     4- 6
WIK’34      5- 3
Zunobri     4- 3
Deinum      4- 2
Veenwouden  4- 0

 

 
Hennie Vriezema-Koopman 50 jaar lid van de Hervormde Vrouwengroep in Bedum
Gepubliceerd op zondag 13 januari 2019

Hennie Vriezema-Koopman 50 jaar lid van de Hervormde Vrouwengroep in Bedum

Hennie Vriezema-Koopman is het oudste lid van de Hervormde Vrouwengroep in Bedum. Al 50 jaar lang bezoekt zij trouw de bijeenkomsten in de achterste zaal van de Walfriduskerk in Bedum.

Mevrouw Vriezema is niet alleen maar een trouwe bezoekster. In haar jongere jaren is zij ook presidente geweest van deze vereniging. In die tijd sprak men nog van “Zusterkring”.  De vereniging bestaat al ruim 70 jaar. In de begin jaren van de Zusterkring lag de nadruk op het maken van kleren en andere handwerken voor de allerarmsten in het dorp. Verder organiseerden zij verkoopdagen ten behoeve van het onderhoud van de kerk.

Tegenwoordig worden sprekers uitgenodigd die allerlei interessante onderwerpen behandelen.

Op de eerste vergadering in het nieuwe jaar is traditie getrouw de nieuwjaaarsvisite. Op deze bijeenkomst is Mevr. Vriezema in het zonnetje gezet, omdat ze vijftig jaar lid is van de Hervormde Vrouwengroep.

Op de foto ziet u, hoe de huidige presidente, Jans Hoekzema-Oskam haar geluk wenst met dit jubileum.

 

 
Meer...
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 1 - 61 van 5555

Gerelateerde artikelen

         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM