Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Dorpshuis “de Woldstee” is op zoek naar een Beheerder dorpshuis (m/v)
Gepubliceerd op dinsdag 20 november 2018

Dorpshuis “de Woldstee” is op zoek naar een Beheerder dorpshuis (m/v) 

Stichting Dorpshuis Noordwolde is voor dorpshuis “de Woldstee” op zoek naar een:

 

Beheerder dorpshuis ( M/V)

 

De beheerder heeft de volgende taken:

 • Exploitatie van het dorpshuis.
 • Verantwoordelijk voor het bijhouden agenda.
 • Faciliteren van activiteiten.
 • Schoonmaak werkzaamheden.
 • Onderhouden en opbouwen van goede relaties met bestaande en nieuwe gebruikers.
 • Beschikt over goede contactuele eigenschappen.
 • Is klantvriendelijk, flexibel en creatief.
 • Is bereid het gebouw een verdere impuls geven, zowel maatschappelijk als commercieel.


Functie-eisen:

De beheerder

 • Is in bezit van verklaring Sociale Hygiëne. 
 • beschikt over Diploma Bedrijfshulpverlening.
 • Ervaring in de horecabranche is een pre.

Het verenigingsgebouw wordt gebruikt voor sociaal maatschappelijke maar ook commerciële activiteiten. Je onderhoudt regelmatig contact met het bestuur over de activiteiten in het dorpshuis.

Uw sollicitatie met beknopte C.V. kunt u voor 15 december richten aan de secretaris van Stichting Dorpshuis Noordwolde:  Jan Oosterbeek, Wolddijk 72, 9784TE  Noordwolde.
Email: Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 

 
Het is hier niet veilig!
Gepubliceerd op dinsdag 20 november 2018

Het is hier niet veilig!

Het is hier niet veilig. Onze huizen, boerderijen en bedrijven zijn door de gaswinning, de bodemdaling en de wisselende grondwaterstanden beschadigd en versneld verouderd. Al in 2012 adviseerde het Staatstoezicht op de Mijnen dringend de gaswinning zo snel mogelijk onder 12 miljard m3 te brengen. Ondanks alle beloftes en grote woorden zal dat pas na 2023 het geval zijn.

Ondertussen zitten duizenden mensen in onveilige huizen en met een hoog aardbevingsrisico. De oefening van afgelopen zaterdag laat zien, dat er rekening wordt gehouden met (dodelijke) slachtoffers. De Onderzoeksraad voor de Veiligheid schatte het aantal doden bij een beving van 4,5 (dezelfde grootte als die van vandaag) op ruim honderd doden.

We zijn blij, dat de Veiligheidsregio Groningen er uiteindelijk toch toe heeft besloten de bewoners bij de oefening te betrekken. Wij zijn echter van mening, dat dit nog veel te weinig gebeurt. Het gaat om óns.

Met onze actie vandaag bij de oefening willen wij er nadrukkelijk op wijzen, dat de bewoners van de regio veel meer betrokken moeten worden bij de besluiten. Dit geldt niet alleen voor (voorbereiding op) rampen, maar ook voor het herstel van de regio.

Het is zeker niet de bedoeling de oefening te belemmeren. Wij willen een extra dimensie aan de oefening geven. Er wordt van uit gegaan, dat er in de eerste uren na een grote aardbeving er geen hulp zal zijn. De bewoners moeten zichzelf redden. Met wat hulp kunnen ze dat prima. We hopen, dat de overheid er iets van op steekt. Wij Groningers kunnen een hoop zelf. Geef ons de middelen en mogelijkheden en stop de bureaucratie er omheen.

We hopen op een zeer succesvolle oefening, een goede samenwerking en een waardevolle evaluatie!

BOUW DE GASWINNING VEEL SNELLER AF

VERSNEL DE VERSTERKINGSOPERATIE

VERSNEL DE SCHADEAFHANDELING

INVESTEER IN DE LEEFBAARHEID EN GROEI VAN DE REGIO

 

 

 
Huurwoningen moeten dringend worden verbeterd
Gepubliceerd op dinsdag 20 november 2018

Jaap Heres en Sietske Journee, raadslid voor respectievelijk de PvdA en VVD, hebben op uitnodiging van het Huurdersfront een werkbezoek gebracht aan de Zeeheldenbuurt in Bedum. Onlangs zijn enkele huizen geïnspecteerd. De raadsleden stelden zich op de hoogte van de vorderingen.


Foto met vlnr: Sietske Journee (VVD), Jaap Heres (PvdA) en Jan Dijkema (Huurdersfront)

Jan Dijkema, woordvoerder namens het Huurdersfront, vertelde dat Wierden en Borgen beloften doet, die niet worden nagekomen. Op verzoek van de huurders heeft Jaap Heres aan de directie van Wierden en Borgen gevraagd de woningen nader te inspecteren. Dat verzoek is gehonoreerd. Volgens Heres is het nu zaak dat vervolgstappen worden gezet: “De woningen staan er allerbelabberdst bij. Ze zijn dringend aan onderhoud toe. We willen dat Wierden en Borgen openheid van zaken geeft en in december met oplossingen komt. Dat hebben ze beloofd. Afspraak is afspraak. De PvdA hamert daarop omdat goed, gezond en veilig wonen basisbehoeften zijn. De huurders verkeren al lange tijd in onzekerheid en dat is onaanvaardbaar”.

Huurwoningen in Bedum moeten dringend worden verbeterd 

 
Aankondiging rommelmarkt op zaterdag 2 maart 2019 - Muziekvereniging Wilhelmina Bedum
Gepubliceerd op dinsdag 20 november 2018

BEDUM- De Muziekvereniging Wilhelmina Bedum organiseert haar jaarlijkse rommelmarkt in 2019 op zaterdag 2 maart in het Wilhelminahuis aan de Sportlaan 24. Noteer deze datum alvast in uw agenda of op uw kalender!

Wij zijn op zoek naar spullen die u niet meer gebruikt en waar u wel  vanaf zou willen. Bent u van plan om binnenkort uw zolder, schuur of garage op te ruimen. Denkt dan aan ons! Met de opbrengst van de rommelmarkt kunnen wij investeren in instrumenten en in onze huisvesting.

Vanaf dinsdag 4 december 2018 kunt u elke dinsdag en donderdag tussen 19 en 21 uur zelfstandig uw verkoopbare ‘rommel’ in de gang van het Wilhelminahuis plaatsen.  Wij zorgen er dan voor dat het wordt gesorteerd. Wij willen u vragen geen oude computers, televisies of bankstellen langs te brengen. Hebt u grote spullen die nog waarde vertegenwoordigen of wilt u graag dat de spullen bij u thuis worden opgehaald, dan kunt u contact opnemen met Hennie Diepstra via het telefoonnummer 06-50957172.

U kunt ook een e-mail sturen naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

Alvast hartelijk dank voor uw bijdrage!

 
Brassband Heman hoogste score op Concours Drachten
Gepubliceerd op maandag 19 november 2018

Zaterdag 17 november behaalde Brassband Heman de hoogste score van de dag op het bondsconcours in Drachten. De band behaalde de 1e Prijs voor het inspeelwerk en op de twee concourswerken gemiddeld 90,45 punten. Dit puntenaantal houdt in: 1e Prijs, Promotie en Onderscheiding!


beker inspeelwerk

De juryrapporten waren, zoals het hoort, kritisch maar ook complimenterend met woorden als “Hartelijk bedankt voor de mooie muziek.”, “Genoten van een temperamentvolle uitvoering o.l.v. een zeer energieke dirigente.” en “Muzikaal feest”.

Heman kwam in de 4e divisie uit en had als inspeelwerk gekozen voor het koraal “Lord, thou are questioning”, als verplicht concourswerk “Beecher Variations” van Stephen Bulla en als vrije keuze concourswerk “Hispaniola” van Jan de Haan. Beide concourswerken zijn in het verleden verplichte werken geweest op de NBK (Nederlandse Brassband Kampioenschappen) in respectievelijk de vierde en derde divisie.

Brassband Heman hoogste score op Concours Drachten 
Brassband Heman op het concourspodium in Drachten

Wilt u Brassband Heman horen spelen? Op 23 december geven zij een Kerstconcert om 15.00 in de Ontmoetingskerk, Boterdiep WZ 50 in Zuidwolde. Toegang is gratis met chocolademelk en glühwein.

Meer informatie over de band kunt u vinden op www.brassbandheman.nl, op Facebook BrassbandHeman of Twitter BrassbandHeman

 

 
Intocht Sinterklaas in Bedum op zaterdag 24 november 2018
Gepubliceerd op maandag 19 november 2018

Intocht Sinterklaas en Zwarte Pieten in Bedum op zaterdag 24 november 2018.

13:45 uur verzamelen op het haventerrein aan de molenweg.

14:00 uur aankomst Sinterklaas en de Zwarte Pieten.

Aansluitend grote optocht naar de sporthal de Beemden voor het gezellige Sinterklaasfeest (deuren zijn open vanaf 15:00 uur).

Intocht Sinterklaas in Bedum op zaterdag 24 november 2018 

 
Nieuw hekwerk voor kinderboerderij ’s Heeren Loo Opmaat
Gepubliceerd op maandag 19 november 2018

Op 14 november werd het nieuwe hekwerk van ‘Het Maatjeshonk’, de kinderboerderij van ‘s Heeren Loo Opmaat officieel geopend door Johanna Brugge namens de kinderboerderij, Anne Piekstra en Riepko Toxopeus van de Stichting Vrienden van Opmaat.

 

Financiële bijdrage
Het hekwerk van Aditum Secure kon door een financiële bijdrage van de Stichting Vrienden van Opmaat, de NAM en ’s Heeren Loo geplaatst worden. De cliënten en medewerkers van de kinderboerderij zijn enorm blij en dankbaar dat ‘hun dieren’ nu achter dit prachtige hekwerk mogen wonen.

Kinderboerderij ‘Maatjeshonk’
De kinderboerderij van ’s Heeren Loo ligt midden in de woonwijk Ter Laan in Bedum en biedt dagbesteding aan mensen met een verstandelijke beperking. Op de kinderboerderij wonen diverse dieren in een zo natuurlijk mogelijke leefomgeving. De dieren blijven hier hun hele leven wonen. De kinderboerderij is dagelijks open voor publiek.

 
Clubkampioenen jeugd LTC Bedum bekend
Gepubliceerd op maandag 19 november 2018

Onder geweldige weersomstandigheden zijn het afgelopen weekend op het tennisveld van LTC Bedum de clubkampioenschappen van de jeugd gespeeld.

Er werd op het scherpst van de snede gestreden en kinderen en jongeren die normaal teamgenoten zijn, maakten het elkaar niet makkelijk.
Uiteindelijk werden er 16 bekers en acht wisselbekers uitgereikt door trainer Frenk Abrahams.


Op de foto de winnaars in de categorie geel. Van links naar rechts:
Tim Heemstra, Jorrit van der Giezen, trainer Frenk Abrahams, Jasmijn Herder en Charity Gonzalez.

De uitslagen:

Rood meisjes:
1.Sterre Weingartner
2.Marit Janknegt

Oranje meisjes:
1.Iris Rutten
2.Sophie Matthijs

Rood jongens:
1.Boudewijn Bos
2.Liam van Dijken
3.Nanne Bruining

Groen jongens:
1.Yaron van Dellen
2.Rik de Jong

Geel meisjes:
1.Charity Gonzalez
2.Jasmijn Herder 

Groen meisjes:
1.Ilse Dijk
2.Demi Pietsersen

Oranje jongens:
1.Jorian Perdok
2.Rodin Hagenouw  

Geel jongens:
1.Jorrit van der Giezen
2.Tim Heemstra

 

 
Film over geschiedenis en laatste jaar Bedum nadert voltooing – met unieke beelden Arjen Robben
Gepubliceerd op donderdag 15 november 2018

De Videoclub Bedum legt de laatste hand aan een productie over de geschiedenis en het laatste jaar van de gemeente Bedum. In die film zijn beelden opgenomen van verschillende activiteiten van het afgelopen jaar die mede in het teken stonden van het afscheid van de gemeente. De film bevat verder unieke, nooit eerder vertoonde historische opnames waaronder opnames van een jonge Arjen Robben.

De opdracht voor de productie komt van de gemeente Bedum en is één van de activiteiten in het kader van het opheffen van de gemeente per 1 januari 2019. Het gemeentebestuur heeft de club de vrije hand gegeven in de opzet van de film. Die film, die ongeveer 40 minuten duurt, begint met de ontstaansgeschiedenis van Bedum en de regio. De kijker wordt vervolgens aan de hand van een verteller en een voice-over door de geschiedenis geloodst. De productie eindigt met een korte impressie van de allerlaatste raadsvergadering die op 13 december van dit jaar wordt gehouden.

De film bevat ook historisch beeldmateriaal. Zo stuitte de videoclub op oude opnames van de oogst van witte kolen bij Zuidwolde en de verwerking daarvan in een zuurkoolfabriek.

Stervoetballer Arjen Robben gaf de club toestemming voor het gebruik van opnames waarop hij als jeugdvoetballer van de v.v. Bedum een soloactie afrondt met een doelpunt. De opnames zijn nog nooit eerder vertoond.

In de productie is verder een interview opgenomen met de 93-jarige Willem Tamminga. Hij is een van de weinige nog levende Bedumers die de razzia door de Duitsers in april 1944 heeft meegemaakt. Tamminga bracht, na gedetineerd te zijn in Kamp Amersfoort, bijna een jaar door in gevangenschap in werkkampen  in Nazi-Duitsland.

Geïnteresseerden kunnen nu al inschrijven op de video. Die komt als DVD en op USB-stick beschikbaar. De prijs is nog niet bekend maar ligt onder de vijf, respectievelijk 10 euro. Inschrijven kan via Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken of via Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken , onder vermelding van de voorkeur voor de drager.

 

 

Op donderdag 20 december gaat de film in première in het Trefcentrum Bedum. Belangstellenden kunnen daar om 20.00 uur terecht. De toegang is gratis.

 
Vertrek uit Bedum van groothandel MOTORCYCLESTOREHOUSE
Gepubliceerd op woensdag 14 november 2018

Vertrek uit Bedum van groothandel MOTORCYCLESTOREHOUSE  

De verhuizing is in volle gang. Een bijzonder bedrijf , MOTORCYCLESTOREHOUSE in Bedum vertrekt naar de stad Groningen. Vele vrachtwagens rijden continue naar Gothenburgweg .

Het bedrijf had haar onderkomen aan de Industrieweg in de panden van voorheen Sperwer levensmiddelen distributiecentrum. Met een fraai kantoorpand op kop. Het is misschien niet zo bekend maar er werken 60 werknemers en vele oproepkrachten. Het is dan ook een groot verlies aan arbeidskrachten in Bedum!

MOTORCYCLESTOREHOUSE fungeert als groothandel wereldwijd voor onderdelen van de Harley Davidson motoren. Met een uitgebreide shop op de website : https://www.motorcyclestorehouse.com/ .

Bijzonder jammer voor Bedum en omstreken nu er zoveel arbeidsplaatsen verloren gaan.

 
Video overdracht A-Ford brandweerauto van de gemeente naar de stichting brandweer Ford Bedum
Gepubliceerd op woensdag 14 november 2018

Van de officiële overdracht van de oude A-Ford brandweerauto uit 1929 van de gemeente Bedum naar de stichting brandweer Ford Bedum maakte Henk Huitsing onderstaande video.

 

 

Video overdracht A-Ford brandweerauto van de gemeente naar de stichting brandweer Ford Bedum

 

 
Meer...
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 1 - 61 van 5489

Gerelateerde artikelen

         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM