Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Bijeenkomst voor ondernemers over toekomst detailhandel
Gepubliceerd op maandag 24 september 2018

Bijeenkomst voor ondernemers over toekomst detailhandel in Bedum

De gemeente Bedum organiseert op dinsdag 25 september een bijeenkomst voor ondernemers. Die wordt gehouden in het Trefcentrum Bedum en begint om 19.30 uur.

Centraal staan de uitkomsten van een zogenaamd ‘koopstromenonderzoek’ dat in opdracht van de provincie Groningen is gehouden. Het onderzoek richtte zich op de toekomst van het winkelbestand in verschillende kernen in de provincie, waaronder Bedum.

Gekeken is onder meer naar de toekomstbestendigheid en de aantrekkingskracht van het winkelbestand. Twee specialisten op het gebied van retail en detailhandel laten tijdens de bijeenkomst hun licht schijnen op de problematiek. Ook is er ruimte voor discussie.

Ondernemers uit de gemeente Bedum kunnen zich aanmelden via: Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken .

 
Video impressie Colourful het Hogeland Mooi Bedum 2018
Gepubliceerd op maandag 24 september 2018

Video impressie Colourful het Hogeland Mooi Bedum 2018 

Wegens het voorspelde slechte weer werd Mooi Bedum 2018 op zaterdag 22 september 2018 afgelast. De activiteiten van Colourful het Hogeland werden verplaatst naar binnen in het trefcentrum in Bedum. Colourful het Hogeland stond in het teken van wereldse gerechten proeven.

Henk Huitsing maakte hier onderstaande video impressie van.

 

 

 

 
DWA/Argo wint weer
Gepubliceerd op maandag 24 september 2018

De korfballers van DWA/Argo hebben ook hun derde wedstrijd van het seizoen in winst weten om te zetten. Zaterdag werd op het eigen veld in Winsum DTL uit Hantum verslagen. De Friezen bleken een taaie ploeg te zijn en het werd uiteindelijk een wedstrijd van weinig doelpunten. Na een ruststand van 3-4 kon DWA/Argo in de slotfase de score ombuigen naar een 10-8 eindstand.

DWA Argo wint weer - in Winsum tegen DTL uit Hantum 

Wethouder
Voorafgaand aan het duel kwam wethouder Westerink van de gemeente Winsum het gerestaureerde kunstgrasveld opnieuw openen. Het veld is in de zomer voorzien van nieuwe drainage en een nieuwe toplaag. Bovendien kreeg het veld nieuwe belijning voor korfbal, aangezien regels rondom de veldafmetingen enige tijd geleden zijn veranderd. DWA/Argo kan daarom nu spelen op een veld van het juiste formaat.

DWA/Argo wist dat het zaterdag wederom een lastig duel zou worden, aangezien DTL een degradant uit de tweede klasse is. Hoewel het duel uit de startbokken schoot, met een snelle treffer van Sam Pestoor en een antwoord van de gasten, ging het daarna moeizaam met de scores. DTL nam veel tijd voor de opbouw van de aanvallen en DWA/Argo had in haar eigen aanvallen veel pech in de afronding van de kansen. Zo kon het dat het halverwege de eerste helft pas 3-2 stond voor de thuisclub. Aanvoerster Natasja Schuuring en wederom Sam Pestoor waren trefzeker geweest. In het resterende deel van de eerste helft ging het zo mogelijk nog moeizamer dan in het eerste kwart. DTL scoorde nog twee maal en DWA/Argo kon het gat van de korf helemaal niet meer vinden. Trainer-coach André Pettinga zag zich genoodzaakt een time-out aan te vragen, maar ook dat had het gewenste effect niet.

Na de rust, die bij 3-4 kwam, leek het aanvankelijk dat DTL het duel al vroegtijdig naar zich toe zou trekken. Twee treffers op rij betekenden een gaatje van drie en een stand van 3-6. In een wedstrijd waarbij goals duur waren, was dit al een zorgelijke situatie. Pettinga greep dan ook in en hij bracht Jesse Reker binnen de lijnen en ook Aaltje Kinderman en Gert Jan Stulp maakten hun opwachting. Dit bracht nieuw elan in de thuisploeg, waardoor het beter begon te draaien. Via 4-6 van Lisette Hamminga en 5-6 van Natasja Schuuring werd het uiteindelijk gelijk (7-7) door doelpunten van Gert Jan Stulp en Lisette Hamminga. Hierna stoomde DWA/Argo door. Natasja Schuuring verzilverde een strafworp en was ook trefzeker bij een vrije bal, waardoor er 9-7 op het scorebord kwam. Het bleef nog wel spannend, want DTL maakte direct 9-8, maar Gert Jan Stulp maakte in de slotminuten aan alle onzekerheid een einde, door van dichtbij voor 10-8 te zorgen. Dit was ook de eindstand en zo nestelt DWA/Argo zich duidelijk aan kop van de ranglijst. Het heeft twee concurrenten in Harkema en Spannum.

Aanstaande zaterdag speelt DWA/Argo wederom een thuiswedstrijd. Dan komt fusieclub Nij Quick Libben (NQL) uit Rinsumageest/Burdaard op bezoek in Winsum. Deze wedstrijd begint net als alle andere veldwedstrijden om 15.30 uur.

Scores DWA/Argo: Natasja Schuuring (4), Sam Pestoor (2), Lisette Hamminga (2) en Gert Jan Stulp (2).

Uitslagen:
DWA/Argo - DTL             10- 8
NQL      - Invicta/Frigro  12-14
Spannum  - SIM             10- 4
Harkema  - DTS             13- 7

Stand:
Harkema        3-6
DWA/Argo       3-6
Spannum        3-6
DTL            3-2
Invicta/Frigro 3-2
NQL            3-1
DTS            3-1
SIM            3-0

 

 
MOOI BEDUM AFGELAST!!
Gepubliceerd op vrijdag 21 september 2018

Colourful Het Hogeland verplaatst naar het Trefcentrum.
 
Het bestuur van de Stichting KKB heeft besloten het evenement “Mooi Bedum” op zaterdag 22 september af te lasten dit in verband met de te verwachten weersomstandigheden.

Dit na overleg met de veiligheidsregio en de andere partners. Colourful Het Hogeland is verplaatst naar het Trefcentrum in Bedum,  Prof. Mekelstraat  1-5.

Vanaf 12.00 uur tot 17.00 uur kunt u zich laten verassen en voorlichten over de diverse culinaire gerechten en gewoonten uit diverse landen.

 
Brandweer oefent woningbrand met publiek in Bedum - 3 oktober 2018
Gepubliceerd op vrijdag 21 september 2018

Woensdag 3 oktober kunnen inwoners van Bedum en omgeving een oefening van de brandweer bijwonen. De blusploeg van Bedum oefent dan een woningbrand aan de Professor Ridderbosstraat 15. Met deze oefening wil de brandweer omwonenden bewust maken van de gevaren van brand en laten zien hoe je de kans om je huis veilig te verlaten bij brand kunt vergroten. Want het duurt even voor de brandweer daadwerkelijk ter plaatse is.

De oefening
We nodigen omwonenden uit om te komen kijken en mee te maken wat er gebeurt bij een woningbrand. De blusploeg handelt net als bij een echte brand terwijl een brandweerman aan het publiek uitlegt wat de brandweer doet en wat iemand zelf kan doen in zo’n situatie. De toeschouwers worden zo meegenomen vanaf de eerste melding tot aan het ventileren van de woning na afloop. Daarna kunnen ze met onze specialisten in gesprek gaan over brandveiligheid in en rondom het huis. Daarbij komt ook het belang van rookmelders en brandpreventie aan de orde.

Datum:             Woensdag 3 oktober 2018
Tijd van aanvang:  19.00 uur
Adres:             Professor Ridderbosstraat 15 in Bedum

 

 
Spooktocht vrijdag 21 september 2018
Gepubliceerd op donderdag 20 september 2018

Spooktocht vrijdag 21 september 2018

Spooktocht vrijdag 21 september 2018.

Aanvang 21:30 uur

Start en eindpunt Hotel 't Gemeentehuis in Bedum. 

Kosten € 3,- per persoon 

 
Uitslag PUB QUIZ - Mooi Bedum 2018
Gepubliceerd op donderdag 20 september 2018

In een prachtige ambiance (Maranathakerk Bedum) mocht er worden gestreden om de officiële APB Pub Quiz beker 2018.

Toch wel best pittige vragen rondom het thema Bedum leverde een gevarieerd puntentotaal op.

Hierbij krijgt de uitslag:

1  PVDA                      67
2  KKB                       61
3  Sjonnies                  56
4  APB                       54 (buiten mededinging)
5  Mensenwerk Hogeland 2     52 (Peter Russchen)
6  Mensenwerk Hogeland 1     51 (Nicole Hoofs)
7  CDA het Hogeland          50
8  Mooi Bedum                49
9  Stichting de VLIJT breed  48

Uitslag PUB QUIZ - Mooi Bedum 2018
Jaap Heres neemt de APB PUB QUIZ 2018  beker in ontvangst.

Uitslag PUB QUIZ - Mooi Bedum 2018
team KKB werden 2de

Uitslag PUB QUIZ - Mooi Bedum 2018 
team Sjonnies werden 3de

Uitslag PUB QUIZ - Mooi Bedum 2018
Quiz master Janet Hoeksema met teller Gerwin Groenewold 

Uitslag PUB QUIZ - Mooi Bedum 2018
 team Mooi Bedum 

Uitslag PUB QUIZ - Mooi Bedum 2018
 team APB Bedum  

 

 
Eerste gratis rookmelders uitgereikt. Actie gericht op Wmo’ers in Bedum.
Gepubliceerd op woensdag 19 september 2018

Op woensdag 19 september gaven burgemeester Erica van Lente van Bedum en Brandweer Groningen het officiële startsein voor het project ‘Brandveilig leven: focus op Wmo’. Dit deden zij door rookmelders te overhandigen aan  Bedumer Piet Laurijsen, die gebruik maakt van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo).

 

De gemeente Bedum vindt het belangrijk dat inwoners waar mogelijk zo lang mogelijk zelfstandig en veilig thuis kunnen wonen. Bedumers die verminderd mobiel zijn, zijn extra kwetsbaar ingeval van brand. Vroegtijdige signalering van brand is voor hen daarom van cruciaal belang. Ook is het belangrijk dat de omgeving van die kwetsbaarheid op de hoogte is.

Impuls
De gemeente kreeg in 2017 een schenking van 5.000 euro van Friesland Campina  voor het verbeteren van de veiligheid in de gemeente. Het concern vindt brandveiligheid belangrijk en steunt dit lokale initiatief. De gemeente zet de schenking in om samen met de brandweer een impuls te geven aan het verhogen van het brandveiligheidsniveau bij Wmo-cliënten en het aantal woningen met rookmelders in het algemeen. Dit gebeurt door voorlichting te geven aan inwoners, consulenten en zorgaanbieders.

Brandveiligheidscheck
De komende maanden wordt bij 50 adressen een brandveiligheidscheck  gedaan. Het gaat om adressen waar mensen wonen die ook bij brand verminderd zelfredzaam zijn. Daarbij worden gratis twee gekoppelde rookmelders geplaatst. Dit gebeurt door vrijwilligers van Humanitas afdeling ’t Hoogeland die hiervoor speciaal zijn opgeleid door de Brandweer.

Erger voorkomen
Piet Laurijsen, woonachtig aan De Lijnbaan in Bedum, was de eerste Bedumer die de melders kreeg aangeboden. “Mijn buurvrouw heeft een keer brand in huis gehad. Dankzij rookmelders is toen erger voorkomen. Ondanks dat heb ik er eigenlijk nooit over nagedacht zelf melders aan te schaffen. Daarom ben ik erg blij met deze actie”, aldus Laurijsen.

Burgemeester Erica van Lente hoopt dat de actie bewustwording in gang zet: “We richten ons nu op een groep die bij brand extra kwetsbaar is. Maar dat neemt niet weg dat eigenlijk iedereen zijn woning moet voorzien van melders. Dat kan, zie ook het verhaal van Piet Laurijsen, erger voorkomen en zelfs levens redden.  Iedereen kan op www.brandweer.nl/brandveiligheid een check doen. Laat dat vooral niet na.”

 
Bedum helpt Wmo-cliënten bij brandveilig maken van hun huis
Gepubliceerd op woensdag 19 september 2018

Bedum helpt Wmo-cliënten bij brandveilig maken van hun huis

Vandaag woensdag 19 september geven burgemeester Erica van Lente en de Brandweer Groningen het officiële startsein voor het project ‘Brandveilig leven: focus op Wmo’. Dit doen zij door gezamenlijk rookmelders op te hangen bij een cliënt die gebruikmaakt van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo).
   
Burgemeester Erica van Lente: “We vinden het belangrijk dat inwoners waar mogelijk zo lang mogelijk zelfstandig en veilig thuis kunnen wonen. Maar inwoners die verminderd mobiel zijn, zijn daardoor ook verminderd zelfredzaam wanneer zij moeten vluchten bij brand. Daarom is een vroegtijdige signalering van brand voor hen van cruciaal belang.” 

De gemeente kreeg in 2017 een schenking van 5.000 euro van Friesland Campina voor het verbeteren van de brandveiligheid in de gemeente. De gemeente zet deze middelen nu in om samen met de brandweer een impuls te geven aan het verhogen van het brandveiligheidsniveau bij Wmocliënten en het aantal woningen met rookmelders in het algemeen. Dit doet de gemeente door voorlichting te geven aan inwoners, consulenten en zorgaanbieders. 

Brandveiligheidscheck bij 50 adressen
De komende maanden wordt bij 50 adressen een brandveiligheidscheck gedaan. Het gaat om adressen waar mensen wonen die verminderd zelfredzaam zijn bij brand. Daarbij worden gratis twee gekoppelde rookmelders geplaatst. Dit wordt gedaan door vrijwilligers van Humanitas afdeling ’t Hoogeland die hiervoor speciaal zijn opgeleid door de Brandweer. 

 
PUB QUIZ in de Maranathakerk te Bedum - woensdag 19 september
Gepubliceerd op woensdag 19 september 2018

PUB QUIZ in de Maranathakerk te Bedum - woensdag 19 september

Op 19 september a.s. organiseert het Algemeen Plaatselijk Belang Bedum een pub quiz in de Maranathakerk te Bedum. De winnaar van de laatste editie, de PKN gemeente, heeft haar ruimte beschikbaar gesteld. Zij verdedigen hun beker tegen o.a. de CDA fractie Hogeland, de PVDA fractie Bedum, Kulturele Kommissie Bedum, Stichting de VLIJT breed, Organisatie Mooi Bedum etc.

We beginnen met een inloop vanaf 19.15 uur en starten met de quiz om 19.45 uur. Het thema is, hoe kan het ook anders, BEDUM. Deze gemeente gaat in 2019 op in de nieuwe Gemeente Hogeland.

Op 21 september organiseren we ook een spooktocht in het hart van het oude centrum waarbij vooral de Schaive Toorn centraal staat en je geen stap kunt verzetten zonder een monnik of non tegen het lijf te lopen. De adrenaline zal de deelnemers weer door het bloed gieren. Voorheen werden de spooktochten altijd in het Bedumer bos georganiseerd maar dit jaar een verrassende wending en gebruiken we het oude centrum. Startplaats is Hotel Het Gemeentehuis. Zij heeft een kamer beschikbaar gesteld waar de spoken kunnen omkleden en zich kunnen voorbereiden op hun rol.
Dit alles wordt weer georganiseerd in de aanloop naar Mooi Bedum op 22 september met een Kunst- en cultuurmarkt maar ook een Verenigingsmarkt in de Grotestraat en Colourful Hogeland rond de Schaive Toorn met culturele verrassingen op allerlei gebied.

Kortom deze week bruist het wederom in Bedum in het kader van Mooi Bedum.

 

 
Het Groninger Landschap organiseert op zaterdag 22 september de derde seizoenswende wandeling
Gepubliceerd op woensdag 19 september 2018

De nadruk ligt bij deze excursie op het wandelen, waarbij we in 2018 vier keer (lente, zomer, herfst en winter) dezelfde route afleggen, telkens rond de data wanneer de seizoenen wisselen. Welke veranderingen zien we per seizoen in het landschap? In kleine groepjes vertellen de gidsen tijdens het wandelen over de omgeving. We wandelen door het mooie Reitdiep landschap en geven onderweg gelegenheid om foto’s te maken.

Het Groninger Landschap wil de cultuurhistorische waarde van het landschap en de natuur  onder de aandacht brengen en laten beleven.  De gidsen vertellen over het ontstaan van het unieke 2500 jaar oude wierdenlandschap met de borgen, kerken, dijken en rivierbeddingen en laten u de schoonheid ervan ervaren.

Hoog en waterdicht  schoeisel (wandelschoenen) is noodzakelijk en honden zijn niet welkom. De route gaat voor 80% langs wandel- en fietspaden. De wandeling is circa 20 kilometer lang.
Meewandelen is kosteloos. Onderweg  zullen we een horeca gelegenheid aandoen om iets te drinken. U dient zelf voor een lunchpakket en drinken voor onderweg te zorgen.
 
Aanmelden via: www.groningerlandschap.nl / activiteiten
Locatie: Station Sauwerd, Stationsstraat 50
Tijd: 9.00 - 16.30 uur.

 

Foto:  Corné Sparidaens

 

 
Meer...
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 1 - 61 van 5373

Gerelateerde artikelen

Advertisement
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM