Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Anytyme Bedum gaat verder als Lunch & Dine Bedum
Gepubliceerd op zondag 15 juli 2018

Sinds kort is de naam van Cafetaria Anytyme Bedum gewijzigd in Lunch & Dine Bedum , Grotestraat 26-28. "Alleen de naam is gewijzigd,onze bekende kwaliteit blijft hetzelfde."aldus Erika Bouwsema.

"De komende weken zal er elke week een zomeraanbieding volgen, zodat onze klanten kennis kunnen nemen van onze kwaliteitsproducten."

Anytyme Bedum gaat verder als Lunch & Dine Bedum

 

 
Lichtweek Bedum - Programma 2018
Gepubliceerd op vrijdag 13 juli 2018

Lichtweek Bedum van zaterdag 8 t/m zaterdag 15 september - Programma 2018.

Lichtweek Bedum - Programma 2018 

 
Protest Bedumer burgers tegen bouw gigantische fabriek
Gepubliceerd op vrijdag 13 juli 2018

Ingezonden bericht.

Vele Bedumers zijn verontrust door de plannen die klaar liggen betreffende de bouw van een gigantische nieuwe zuivelfabriek. De tijd begint te dringen want eventuele bezwaren moeten op 18 juli 2018 bij het College van B en W van Gemeente Bedum binnen zijn.

Velen bleken nog in de veronderstelling dat er alleen een kleine uitbreiding zou komen op het huidige terrein van de zuivelfabriek. Nu begint door te dringen wat de werkelijke plannen zijn, namelijk een geheel nieuwe fabriek, 100 bij 250 meter beslaand, met twee torens van meer dan 50 meter hoog, waarvoor het eeuwenoude Boterdiep zelfs omgelegd dreigt te worden, beginnen de protesten aan te zwellen.

Was de huidige zuivelfabriek velen al een doorn in het oog, de toekomstige fabriek zal de prachtige landelijke omgeving nog veel meer gaan verstoren.  Het wordt onbegrijpelijk gevonden dat Gemeente Bedum zo lichtvaardig met het natuurschoon, het milieu en de historische waarde van de omgeving om gaat. De belofte 'rust, ruimte en groen in de parel van het Noorden' wordt met de komst van zo’n gigantische fabriek natuurlijk een lachertje. Ook toeristen die een fietstocht maken zullen Bedum gaan mijden als ze die enorme fabrieksblokken uit de verte zien; er zijn wel mooiere dorpen in de omgeving om heen te gaan…

Tevens hebben vele eigenaren van de koopwoningen nieuwbouw Ter Laan aangegeven absoluut niet blij te zijn met deze plannen, want juist deze wijk gaat het uitzicht krijgen op de toekomstige fabriek en zal de meeste last gaan ervaren van fabrieksgeuren- en lawaai, alsmede van de grote toename van zwaar vrachtverkeer.

Bedumers die nog bezwaar willen indienen tegen het voorontwerp voor de uitbreiding van Friesland Campina (dossiernummer: NL.IMRO.0005.BPZP18UITBR2-VO01) hebben nog maar een paar dagen de tijd. Gespannen wordt gewacht op de verdere ontwikkelingen.

 
Bedumer Waarderingsroos uitgereikt aan de vrijwilligers van Dorpshuis Zijlvesterhoek
Gepubliceerd op donderdag 12 juli 2018

De Waarderingroos voor vrijwilligersgroepen in de gemeente Bedum (periode mei-juni 2018) is vrijdag 29 juni, tijdens het vrijwilligersfeest, uitgereikt aan de vrijwilligers van Dorpshuis Zijlvesterhoek in Onderdendam. Tegen 21.00 uur arriveerde een delegatie van Wethouder Menne van Dijk, Dorpencoördinator Jolanda Dijkhuis, Buurtwerker Nicole Hoofs en Fotograaf Peter Russchen op het feest om een groot aantal rozen uit te reiken.

Het Dorpshuis is in 1965 geopend en wordt sinds 2010 volledig door vrijwilligers gerund. Het dorpshuisbestuur bestaat de laatste jaren uit Bert Helmholt, Marcel Wijkstra, Jacob Arkema, Corry Mulder en Conny Rietema. Het dorpshuis is volledig gemoderniseerd door de vrijwilligers en veel dorpsgenoten hebben hierbij geholpen. Speciale dank gaat hierbij uit naar Dethmer Jonkhof (bouwtechnisch), Jilke Snijder (financieel adviseur) en Jan Dijkema (horeca).

Sinds de modernisering is het Dorpshuis uitgegroeid tot hét centrum van ontmoeting van de Onderdendammers. Het biedt ruimte aan de verschillende clubs en activiteiten van het dorp. Er wordt gevolleybald, ouderen gymmen, er wordt gesjoeld en geklaverjast en gebiljart. Er zijn vrouwenavonden, jeugdactiviteiten, de Verzoamelstee houdt haar bijeenkomsten en nog veel meer. Sinds enkele jaren zijn er culturele avonden (muziek, cabaret, toneel) in het dorpshuis. Een grote groep vrijwilligers runt de dagelijkse gang van zaken in het Dorpshuis, waarbij Etty Riemersma, Marian Keller en Inge Groendewal de laatste jaren de spil vormen.

Het Dorpshuis is ook gastvrij voor verenigingen en organisaties van buiten het dorp, als bijvoorbeeld vergaderlocatie. Het door de vrijwilligers gerunde terras is in het weekend een rustpunt voor voorbij trekkende fietsers en wandelaars en bevordert het toerisme in onze gemeente.

Wethouder Menne van Dijk sprak zijn grote waardering uit voor de energie die de vrijwilligers in het dorpshuis steken en het prachtige resultaat dat dat heeft opgeleverd. De waardering werd onderstreept met het uitreiken van rozen aan de vrijwilligers.

In de toekomst wil het dorpshuis aanspreekpunt zijn voor de gemeente Hogeland. Verder wil men de sociale functie uitbreiden met behulp van een dorpsondersteuner, spreekbuis zijn voor overheden en opkomen voor de belangen van het dorp. Burgerinitiatieven kunnen vanuit het dorpshuis prima ondersteund worden. Kortom: Dorpshuis Zijlvesterhoek moet het gemeentehuis van Onderdendam worden!

Welke vrijwilligersgroep uit Bedum verdient volgens u extra waardering?

De waarderingsroos wordt elke twee maanden uitgereikt. Ieder kan een vrijwilligersgroep aanmelden voor de komende periode tot en met 31 september. Aanmelden kan via een formulier in de Bibliotheek of via de website van Mensenwerk Hogeland, www.mensenwerkhogeland.nl klik op “Meer Thema’s” en vervolgens op “Vrijwilligers”.
In oktober wordt bekend gemaakt wie de Waarderingsroos van de periode september/oktober ontvangt.
Doe mee!

 
Burgemeester gemeente Bedum sluit woning in verband met aanwezigheid drugs
Gepubliceerd op donderdag 12 juli 2018

Burgemeester gemeente Bedum sluit woning in verband met aanwezigheid drugs

Begin deze maand is op last van burgemeester Erica van Lente een woning aan de Noordwolderweg in Noordwolde gesloten. De sluiting van de woning is gebeurd op grond van de Opiumwet.

In het kader van een onderzoek naar verdovende middelen heeft de politie de woning onlangs doorzocht.  Hierbij is een hennepkwekerij aangetroffen . Dit bleek uit de politierapportage die de burgemeester heeft ontvangen.
 
“Dit soort activiteiten kan ik niet tolereren in een woonstraat midden in Noordwolde. Om  de overlast te stoppen en de loop op het pand door bijvoorbeeld telers, dealers of andere  bezoekers te stoppen, heb ik besloten de woning  tijdelijk, in dit geval voor drie maanden,  te sluiten. Dat is een ingrijpende maatregelen voor de eigenaren/bewoners. Maar de impact op de samenleving vind ik in dit geval belangrijker en zwaarwegender dan het individuele belang. De veiligheid in het algemeen en die van de omwonenden in het bijzonder staat bij mij voorop’’, aldus burgemeester Van Lente .

 
Weerbaarheidstraining 'Sterke kinderen' start 25 september in De Meenschaar in Bedum
Gepubliceerd op woensdag 11 juli 2018

De volgende weerbaarheidstraining Sterke kinderen gaat weer van start op 25 september.

In de training leren kinderen hun grenzen aan te geven en sterker in hun schoenen te staan, onder andere door het programma 'rots en water'. Er wordt ook aandacht besteed aan pesten en plagen. Ook social media komt hierbij aan bod.

Er zijn zes bijeenkomsten in gebouw 'De Meenschaar' in Bedum op dinsdagmiddag van 15.45 tot 17.15 uur. De cursus loopt van 25 september tot en met 6 november. De kosten zijn € 15,00 per kind voor de volledige training.

Ben of ken jij iemand die dit kan gebruiken? Aarzel niet en geef jezelf op! Aanmelden kan tot 20 juli.

Meer informatie en opgave bij de trainster Kimberley van Oossanen: Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken , t. 06 307 185 12

De eerste training heeft al mooie resultaten geboekt.

 
Historische verenigingen denken mee over gemeentewapen Het Hogeland
Gepubliceerd op woensdag 11 juli 2018

Historische verenigingen denken mee over gemeentewapen Het Hogeland

Zes historische verenigingen in de gemeenten Bedum, De Marne, Winsum en Eemsmond kunnen meedenken over het te ontwikkelen wapen voor de nieuwe gemeente Het Hogeland, de  gemeente die per 1 januari 2019 ontstaat uit deze vier gemeenten.

Aan de verenigingen is  gevraagd om aan te geven “hoe de geschiedenis van de streek in uw ogen vorm zou moeten krijgen in het te ontwikkelen wapen en welke landschappelijke en cultuurhistorische elementen en kenmerken in dat wapen zouden kunnen worden verbeeld. Ook zijn wij geïnteresseerd in uw visie ten aanzien van de te gebruiken kleuren.” De verenigingen hebben tot 1 augustus aanstaande de tijd om –via een informatieavond en/of per brief- op de oproep te reageren.

De nieuwe gemeente Het Hogeland heeft inmiddels een huisstijl. Die werd ontwikkeld door het  bureau Dizain. Hoewel er voor gemeenten geen wettelijke plicht is tot het voeren van een wapen is hier uit representatief oogpunt wel voor gekozen. Het wapen zal onder meer worden gevoerd op de ambtsketen, akten van burgerlijke stand, trouwboekjes en kleding van de ambtenaren van de burgerlijke stand.
 
De input van de historische verenigingen wordt voorgelegd aan een heraldisch kunstenaar. Die maakt een ontwerp dat naar verwachting begin september 2018 aan de stuurgroep herindeling BMWE wordt gepresenteerd. Het ontwerp gaat vervolgens naar de Hoge Raad van Adel. De vaststelling van het wapen geschiedt bij Koninklijk Besluit. Voor het ontwerp en de vervaardiging van de ambtsketen, waarin het wapen wordt opgenomen, zijn  edelsmeden  uit de regio benaderd. Aan een van hen wordt begin september 2018 de opdracht gegund.

 
Veel winnaars bij Clubkampioenschappen LTC Bedum
Gepubliceerd op dinsdag 10 juli 2018

Van 2 tot en met 7 juli werden op de tennisvelden van LTC Bedum de clubkampioenschappen gehouden. In negen verschillende poules streden de semioren om de eer en een hele mooie fles wijn. Bij de jeugd werd gestreden om één titel en een set tennisballen. In totaal waren zo’n 60 leden in actie.

Veel winnaars bij Clubkampioenschappen 2018 LTC Bedum

Veel winnaars bij Clubkampioenschappen 2018 LTC Bedum 


Het was de hele week prachtig weer en het toernooi is helemaal volgens planning verlopen.

Veel winnaars bij Clubkampioenschappen 2018 LTC Bedum 

De hele week waren de tennisvelden goed bezet en er waren erg leuke wedstrijden te zien; ook op het laagste niveau en bij de jeugd. Op zaterdag werden de finalewedstrijden gespeeld en er was veel leuk tennis te bewonderen. Het toernooi werd afgesloten met een gezellige barbecue.

Veel winnaars bij Clubkampioenschappen 2018 LTC Bedum

Veel winnaars bij Clubkampioenschappen 2018 LTC Bedum

Het eerstvolgende toernooi is begin september het Arjen Robben tennistoernooi, waarvoor de inschrijving ook alweer geopend is op www.toernooi.nl .


De winnaars:


Veel winnaars bij Clubkampioenschappen 2018 LTC Bedum

Op de achterste rij vlnr: Lilian Wiegers, Sabine Rutten, Jan Komduur, Charity Gonzalez, Hans Robben, Lars Pomp, Erik van de Molen en Alien Krol. Voorste rij: Menno Ganzeveld, Greetje Kuipers en Manon Kuipers. Op de foto ontbreken Rick Siahaija en Lia Kazemier.Klasse:          Winnaar(s):
HE A 5 en 6      Menno Ganzeveld
HE B 7 en 8      Erik Van De Molen
DE beginners 9   Charity Gonzalez
DE B 7 en 8      Manon Kuipers
HD A 5 en 6      Menno Ganzeveld en Rick Siahaija
HD B 7 en 8      Jan Komduur en Hans Robben
DD beginners 9   Sabine Rutten en Lilian Wiegers
DD A 5 en 6      Alien van den Berg en Lia Kazemier
DD B 7 en 8      Greetje Kuipers en Manon Kuipers
GD B 7 en 8      Lars Pomp en Alien van den Berg

 

Foto's: Peter Russchen

 

 
Video opening kleinste museum van het Noorden in Noordwolde
Gepubliceerd op maandag 09 juli 2018

Video opening kleinste museum van het Noorden in Noordwolde (GR) 

De kleinste museum van Noord-Nederland is zaterdagochtend 7 juli om 11 uur feestelijk geopend door de burgemeester Erica van Lente van de gemeente Bedum.

De expositieruimte is 83 liter.

De Vereniging plaatselijk belang Noordwolde bestaat 80 jaar en van 7 t/m 14 Juli is er van alles te doen in Noordwolde.

Henk Huitsing maakte van de feestelijke opening onderstaande video: 

 

 

 

 
Heroes of the Cruyff Court organiseren bubbelvoetbaltoernooi met stormbaan
Gepubliceerd op vrijdag 06 juli 2018

Heroes of the Cruyff Court organiseren bubbelvoetbaltoernooi met stormbaan

Speciaal voor jongeren van 10 t/m 18 jaar organiseren de Heroes of the Cruyff Court op zaterdag 14 juli een bubbelvoetbaltoernooi met een stormbaanrace op het Arjen Robbenveld in Bedum. Het toernooi begint om 14.00 uur en deelname is gratis. Opgeven via de mail: Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken onder vermelding van naam, telefoonnummer en leeftijd.

De Heroes of the Cruyff Foundation zijn een aantal jongeren uit Bedum, die het leuk vinden om jaarlijks een sportevenement te organiseren voor de jeugd van Bedum. Ze worden hierbij ondersteunt door de Sportcoach van het Huis voor de Sport Groningen en de Buurtwerker van Mensenwerk Hogeland. Het toernooi wordt mede mogelijk gemaakt door financiële ondersteuning van de Cruyff Foundation.

 
Feestelijke start bouwplan Laan Wonen in Bedum
Gepubliceerd op vrijdag 06 juli 2018

Op donderdagmiddag 4 juli vond een feestelijke start van bouwplan Laan Wonen aan de Meerkoet in Bedum plaats. De betrokken partijen en de kopers kwamen op de bouwlocatie bijeen om dit samen te vieren. 

De 10 ruime twee-onder-één-kapwoningen die Kenders Bouw er realiseert zijn ontworpen door het Bedumer architectenbureau Feddema en kenmerken zich door de stijlvolle klassieke jaren 30 architectuur.

Feestelijke start bouwplan Laan Wonen in Bedum - Kenders Bouw Bedum

De woningen bestaan uit twee bouwlagen met daar bovenop een markante kap. Tot in de details zijn de woningen met zorg ontworpen, van traditioneel metselwerk tot aan de brede overstekken. De twee-onder-één-kapwoningen worden energiezuinig en aardbevingsbestendig gebouwd volgens de richtlijnen van ‘het slimme bouwen’ van de NAM.

Feestelijke start bouwplan Laan Wonen in Bedum - Kenders Bouw Bedum

Na een welkomstwoord van bedrijfsleider Jos Roewen, hebben de kopers hun toekomstige (t)huis vereeuwigd. Hierbij hebben zij een boodschap of iets persoonlijks in een tijdcapsule gedaan, die in de fundering wordt bewaard voor volgende generaties. 

Na afloop zijn de highlights van de bouwplanning toegelicht door bedrijfsleider Jos Roewen en is gezamenlijk getoost op een voorspoedige bouw!

 

Feestelijke start bouwplan Laan Wonen in Bedum - Kenders Bouw Bedum 

 
Meer...
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 1 - 61 van 5300

Gerelateerde artikelen

Advertisement
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM