Stichting Welzijn Bedum
Wielerronde van Bedum
Algemeen Plaatselijk Belang Bedum
Bedrijvenvereniging gemeente Bedum

        
Columns

Historie


    rss newsfeed logo 25px.jpg
Volg Bedumer.nl op Twitter 
Paddington jeugdtennistoernooi zeer geslaagd
Gepubliceerd op vrijdag 23 juni 2017

Op 17 juni was op het veld van LTC Bedum het Open Paddington Jeugdtoernooi georganiseerd. Kinderdagverblijf Paddington heeft zich voor het tweede jaar op rij als hoofdsponsor verbonden aan dit toernooi. LTC Bedum is hier erg blij mee.

Onder uitstekende weersomstandigheden waren zo’n 30 enthousiaste kinderen bezig met tennissen. Er waren drie leeftijdscategorieën met elk hun eigen veldafmetingen, hun eigen bal en regels. De ouders en andere aanwezigen genoten van de leuke wedstrijden.

Als de kinderen even niet hoefden te spelen konden ze worden geschminkt en het haar kon worden gevlochten door Tamara en Janneke. En er was voldoende ranja en meloen om de dorstige kelen van de kinderen te smeren.

Paddington jeugdtennistoernooi zeer geslaagd - Bedum zaterdag 17 juni 2017

Rond de middag werden er pannenkoeken en broodjes knakworst geserveerd.

Paddington jeugdtennistoernooi zeer geslaagd - Bedum zaterdag 17 juni 2017

Om elf uur verscheen Bas Hofman met zijn ijscokar van Zorgboerderij "Golden Raand" om ieder kind te voorzien van een heerlijk ijsje, hartelijk dank! Wat een leuke verrassing was dat!

Paddington jeugdtennistoernooi zeer geslaagd - Bedum zaterdag 17 juni 2017 

Na de prijsuitreiking ging ieder kind voldaan naar huis met een "goodiebag".
Dankzij de inzet van trainer Frenk Abrahams en een groep enthousiaste vrijwilligers is ook het tweede open jeugdtoernooi een succes geworden!

 
Foto's Omloop van Bedum 2017
Gepubliceerd op vrijdag 23 juni 2017

Foto's Omloop van Bedum dinsdag 20 juni 2017. Foto's gemaakt door Piet Lanting. 

 
Kleuterklas de Zevenberg Bedum - Fotoarchief Historische Vereniging gemeente Bedum
Gepubliceerd op vrijdag 23 juni 2017

De Historische Vereniging gemeente Bedum wil graag het volgende weten:
- Wie kent deze personen en hoe heten zij?
- Waar is deze foto gemaakt?
- Wanneer en ter gelegenheid waarvan is deze foto gemaakt?

Als u meer informatie over deze foto heeft, kunt u contact opnemen met Harm-Jan Zuidema, Kapelstraat 10 Bedum, tel. 3015396. E-mail adres: Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken of met Sieger de Groot, Westerseweg 9, Zuidwolde tel. 3012227. E-mail adres: Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

Ook is de foto te zien in het documentatiecentrum van de Historische Vereniging en op de website http://www.zoastwas.nl/ onder foto's advertentieblad. Het centrum is gevestigd in de bovenruimte van de gymzaal aan de Schoolstraat nummer 17 en geopend op maandag van 19.30-21.00 uur, uw reacties zijn hier natuurlijk ook welkom.
Voor het laatste nieuws van de Historische Vereniging, foto's en de geschiedenis van de gemeente Bedum, bezoekt u de website van de vereniging: http://www.zoastwas.nl/

Op de foto van de vorige is de geen reactie binnen gekomen.

Indien er mensen zijn die de namen wel weten, maar niet gereageerd hebben, vragen wij die om alsnog te reageren.

 
Dio/Bedum - ODN Oil Bedum Beach - 23 en 24 juni 2017
Gepubliceerd op donderdag 22 juni 2017

Dio Bedum ODN Oil Bedum Beach - 23 en 24 juni 2017 

Met maar liefst 92 deelnemende teams, een basisschooltoernooi op vrijdagmiddag en een strandbarbecue op vrijdagavond, belooft "ODN Oil Bedum Beach 2017" weer een prachtig festijn te worden.

Het programmaboekje van het toernooi staat online en is te downloaden via: http://www.diobedum.nl/toernooien/beach/programma

We hopen u te mogen begroeten op 23 en 24 juni op het Beachcourt Bedum (Sportlaan 18, achter sporthal de Beemden/naast de tennisvelden).

 
Wandeling door het Reitdiepgebied
Gepubliceerd op donderdag 22 juni 2017

Op woensdag 28 juni organiseert Het Groninger Landschap een wandeling door de historie en natuur van Adorp naar Harssensbosch. Het prachtige weidegebied tussen Adorp en Harssensbosch is een voorbeeld van het historische Reitdiepgebied waar vele sporen van de Hunze en van vroege ontwikkelingen zoals borgen en wierden te vinden zijn.


Foto: Reitdiep - Geert Job Sevink

Te voet is dit gebied het beste te verkennen. We lopen dwars door de weilanden (normaal niet mogelijk) en bezoeken ook de gerestaureerde boerderij op Harssensbosch waar een kleine maar mooie tentoonstelling over de historie van het landschap is ingericht.

Tijd: 18.30 - 21.00 uur
Locatie: Kerk in Adorp, Torenweg 4, 9774 PJ Adorp

De wandeling is circa 6 kilometer
Aanmelden is gewenst en kan via de website van Het Groninger Landschap

 
Video impressie 34e Omloop van Bedum en de zomermarkt
Gepubliceerd op donderdag 22 juni 2017

Henk Huitsing maakte de volgende video impressie van de 34e Omloop van Bedum en de zomermarkt.

 

 
Zomerzangdienst op zondag 25 juni
Gepubliceerd op donderdag 22 juni 2017

Zomerzangdienst op zondag 25 juni - APB Bedum

In verband met het 60-jarig bestaan van het APB Bedum, wordt er aansluitend aan het weekend bedrijvenvoetbal, nog een week van festiviteiten georganiseerd. De week zal worden afgesloten op zondag 25 juni met een tentdienst bij het sportcomplex.

De zangdienst waarbij bekende liederen uit Johannes de Heer en het Liedboek zullen klinken, is een samenwerking van de vier kerken in Bedum. Muziekvereniging Wilhelmina o.l.v. Floris de Wever, zal haar medewerking verlenen aan deze muzikale bijeenkomst. Aanvang van de zangdienst om 19.00 uur. De tent is open vanaf 18.00 uur. De toegang is gratis, wel zal er een collecte worden gehouden.

 
Dorpsbelangenvereniging Algemeen Plaatselijk Belang Bedum 60 jaar
Gepubliceerd op maandag 19 juni 2017

Van 19 juni tot 25 juni feestweek met vele activiteiten.

 

Hierbij een overzicht van de activiteiten:

Maandag 19 juni:
Op maandagavond 19 juni van 20.00 tot 22.00 uur zal er een gezellige PUBQUIZ worden gehouden.  Een PUBQUIZ wordt in teamverband gespeeld. Vragen worden door de Quizmaster gesteld en je kunt uit drie antwoorden kiezen. Wie aan het einde van de avond als team de meeste punten heeft verzameld is winnaar.  Vanuit de buurtverenigingen , familie of vrienden kan men zich aanmelden als team van 4 personen. Doe mee en geef je op bij onze secretaris Janet Hoeksema  : Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

Woensdag 21 juni

KINDERMIDDAG met Vossenjacht en disco samen met JONGERENWERKER Nicole Hoofs van 13.30 tot 16. 00  uur. Dit kost 1,-  euro inclusief een glas ranja.

Donderdag 22 en Vrijdag  23 juni

GROTE CONSUMENTEN- SENIOREN - EN WOONBEURS !

In samenwerking met de Bedrijvenvereniging gemeente Bedum (BvGB) en de gemeente Bedum wordt een consumenten- woon- en seniorenbeurs georganiseerd. Diverse ondernemers uit Bedum presenteren zich in de grote feesttent op het sportpark Bedum, naast zwembad De Beemden. Bezoekers kunnen kennismaken met Bedumer ondernemers, zoals o.a. de specialist op fietsengebied, het verzorgen van uw belastingaangifte, Groninger streekproducten en het wervelwindspel van de SNS-bank. Daarnaast is er voor ouderen en senioren voorlichting en informatie op bijvoorbeeld levensloop bestendig inrichten van de woning. Tevens zullen er nieuwe bouwplannen worden  gepresenteerd door o.a. de gemeente Bedum en woningbouwvereniging Wierden en Borgen.
De beurs is open van 15.30 tot 22.00 uur en gratis toegankelijk.

KOM OOK NAAR DE BEURS
Op beide dagen worden er mooie prijzen verloot. In diverse kranten is een bon afgedrukt. Vul hem in, en lever hem in bij de feesttent. Wie weet bent u een van de
gelukkige winnaars!
De verloting vindt plaats op 23 juni, ca. 21.00 uur. De winnaars krijgen hun prijs thuisbezorgd.

Zaterdag  24 juni
Optreden van shantykoor Oosterstörm uit Groningen. vanaf 20.00 tot 22.00 uur. Een optreden van Oosterstörm is altijd een feestelijk gebeuren.

In 1995 werd het koor opgericht door een paar muzikale inwoners van de wijk Oosterhoogebrug in Groningen. Momenteel heeft het koor 60 bemanningsleden, inclusief een heus scheepsorkest en een ervaren geluidstechnicus. Dit alles o.l.v. dirigent Mark Pepping.

Het repertoire bestaat uit shanty's, zeemansliederen en potpourri's in het Engels, Duits, maar natuurlijk ook in het Nederlands en zelfs in het Grunnings.
Oosterstörm brengt een gezellig, sfeervol programma en staat garant voor een geslaagd optreden.

Rad van avontuur is erbij om leuke prijzen te winnen.
GRATIS ENTREE -  Komt allen, vol is vol.

Zondag 25 juni

Samen zingen met Muziekvereniging Wilhelmina in de feesttent.
Als afsluiting van de feestweek zal er op zondag 25 juni een Zangdienst worden gehouden. Samen met de CMV Wilhelmina gaan we een uurtje bekende liederen zingen. Het programma is opgesteld door Bert van Dijken in samenwerking met Henriette Huizinga .  De tent - zang- dienst begint om 19.00 uur. Na afloop is er de mogelijkheid om met elkaar koffie te drinken. Gratis toegang. Wel zal er een collecte worden gehouden voor de onkosten.

 

 
Dinsdag 20 juni Omloop van Bedum
Gepubliceerd op maandag 19 juni 2017

Eén van de meest vooraanstaande wielerrondes in het noorden, de Omloop van Bedum gaat morgen 20 juni van start.

De Omloop staat zeer goed aangeschreven onder de wielrenners door zijn snelheid, veiligheid en vele premies. Maar ook onder het publiek in Bedum en omstreken door tal van nevenactiviteiten. De organisatie heeft er alles aan gedaan om het weer tot een waar wielerspektakel te maken.

Dinsdag 20 juni Omloop van Bedum 

 
Schitterend 28ste Bedrijvenvoetbal festijn
Gepubliceerd op zondag 18 juni 2017

De stichting Bedrijvenvoetbal bezorgde Bedum voor de 28ste keer een weekend vol vertier en sportiviteit. Zeshonderd voetballers streden op het sportpark in Bedum om de fel begeerde bokaal.  JAHEKO werd de winnaar bij de mannen. Het is de eerste keer dat het bedrijf de prestigieuze bokaal wint. Bij de dames ging de eerste prijs naar Kooistra Tuin en Dier. Voor de derde achtereenvolgende keer wonnen de veertigplussers van Le Nez het 7 tegen 7.


 De winnaars JAHEKO en Kooistra Tuin en Dier

Bedum staat het derde weekend van juni traditiegetrouw in het teken van het Bedrijvenvoetbal. Een groots evenement waar sporten, ondernemen en gezelligheid hand in hand gaan. Het weekend begon met een sponsoravond met medewerking van oud topvoetballer Wim Kieft. Nieuw in het programma was een pitch voor het goede doel. Vijf lokale goede doelen presenteerden zich elk in 3 minuten. Colourful Bedum kreeg de meeste stemmen. Burgemeester Erica van Lente reikte namens het stichtingsbestuur een cheque uit van € 1.000.

Christopher van Dijk van hoofdsponsor Van Dijk Keukens & Interieurbouw lichtte toe dat drie jaar sponsorschap het bedrijf enorm heeft geholpen. Vanaf 2018 maakt Van Dijk plaats voor een nieuwe hoofdsponsor. Ook werden oud ‘toernooidirecteur’ Henk Steenhuis en de bestuursleden Jaap Heres en Kor Noorlag benoemd tot erelid van de stichting bedrijvenvoetbal.

Twee dagen voetbal door bedrijventeams leverden veel strijd, plezier en stramme spieren op. Van de vijfentwintig teams bleven er twee elftallen over voor de finale. Onder grote publieke belangstelling versloeg JAHEKO het team van Duikbedrijf Wal/AnyTyme met 1-0. Daarmee kreeg het bedrijvenvoetbal een verrassende winnaar. Smit Prefab Beton BV werd derde.
De Fairplay bokaal was voor Timmerbedrijf Gert Zijlstra/SIB installaties.
Voor het eerst in de historie van het bedrijvenvoetbal was er een damestoernooi. Kooistra Tuin en Dier won voor Groenvoorziening AJ Van der Werf/De Roo Drente en Stukadoor Jeroen/Klus- en handelsonderneming Erwin. De Fairplay ging naar Creatives Central.

Speciaal voor 40 plussers organiseert de stichting een 7 tegen 7 toernooi op een half veld. Tien teams streden zaterdagmiddag op het kunstgras voor de prijzen. De gelouterde mannen van Le Nez versloegen in de finale het team van Groefsema Schilders met 1-0. Steakhouse De Kleine Munt eindigde als derde. De Fairplay cup was voor Van Dijken communicatieadvies.

Op vrijdagavond genoten 750 bezoekers van een Hollandse avond met DiepTriest en Burdy. Tijdens de afsluitende feestavond op zaterdag waren er 1.300 bezoekers. Partyband Papa Di Grazzi en Kraantje Pappie zorgden voor een geweldige sfeer in de grote feesttent. Tientallen vrijwilligers van SV Bedum, muziekvereniging Wilhelmina en DIO Bedum ondersteunden in de organisatie.

“Geweldig, wat een sfeer, wat kan Bedum een feestje vieren”, glundert Rob van der Werf, voorzitter van de stichting Bedrijvenvoetbal. “Ik ben blij, opgelucht dat alles weer vlekkeloos is verlopen maar vooral heel trots. Onze dank gaat uit naar alle vrijwilligers en sponsoren. Alleen dankzij hen is zo’n groot evenement in Bedum mogelijk. Daar mogen we met elkaar echt ongelofelijk trots op zijn.”

 
Administratiekantoor Woldendorp in Bedum bezocht door college van B&W en bestuur bedrijvenvereniging
Gepubliceerd op vrijdag 16 juni 2017

Van éénpitter naar middelgrote werkgever.

Het college van B&W van Bedum en het bestuur van de Bedumer bedrijvenvereniging BvgB brachten onlangs een bezoek aan Administratiekantoor Woldendorp.

Het begon allemaal op een zolderkamertje in Bedum. In 1995. En via verschillende kantoorlocaties in Bedum belandden Jan Woldendorp en zijn zes werknemers in 2006 op het Bedumer bedrijventerrein. Op het toen nog maagdelijke terrein verrees een kantoorpand. Dat later weer werd samengevoegd met een naastgelegen pand.


Directeur Jan Woldendorp (links) in gesprek met gemeentelijk VROM-chef
Wubbo Haaijer en wethouder Jan-Willem van de Kolk. 

Jan Woldendorp’s bedrijf groeide sindsdien als kool en biedt nu werk aan 32, veelal specialistische werknemers. Daarmee is Administratiekantoor Woldendorp een van de grotere werkgevers in Bedum.

Het bedrijf werkt vooral voor agrariërs en dan met name voor melkveehouders. Maar ongeveer een derde van de klanten is afkomstig uit het MKB. Ook particulieren maken gebruik van de diensten van Woldendorp. “Wij begonnen als een traditioneel administratiekantoor. Opmaken van jaarrekeningen en het verzorgen van de belastingaangifte. We zitten nu in een transitie. We bewegen ons meer en meer richting financieel en fiscaal adviesbureau. Daarvoor hebben we de kennis inmiddels in huis. En mocht er een specifiek probleem aan de orde komen dan kunnen we een beroep doen op een ‘schil’ van gespecialiseerde ZZP’ers”, zegt Woldendorp.

Het werkgebied is groot: agrariërs uit zo ongeveer heel Nederland doen een beroep op het bureau. “We hebben alleen geen klanten in Noord-Brabant en Zeeland.” Zijn klanten uit het MKB zijn voornamelijk uit de drie noordelijke provincies afkomstig. “De automatisering is natuurlijk een zegen voor ons bedrijf. Vrijwel alles kan ‘op afstand’. Ondanks dat hebben we het persoonlijk contact heel hoog in het vaandel staan. We zoeken onze klanten desgewenst op; waar ze ook wonen.”

Jan Woldendorp vat de filosofie van zijn bedrijf kort samen: “Dichtbij de klant, korte lijnen, deskundigheid en scherpe, vaste tarieven. Daarin onderscheiden we ons. Met onze prima geschoolde, kundige medewerkers kunnen we alle administratieve rompslomp uit handen nemen. Ondernemers houden zo de handen vrij om te doen waar ze goed in zijn: ondernemen.” Onderdeel van de service is de presentatie van de cijfers door middel van grafieken en infographics: “We merken dat ondernemers daar meer prijs op stellen dan een Excell-spreadsheet met heel veel cijfers en letters.”

De groei zit er permanent in bij Administratiekantoor Woldendorp. Momenteel zijn er drie vacatures die maar moeilijk vervuld kunnen worden. Het gaat om een functie op het gebied van relatiebeheer, een agrarisch economisch adviseur en een jurist/fiscalist. De functies zijn op HBO en academisch niveau. “En voor mensen die de voorkeur geven aan een kleine, platte organisatie waar de menselijk maat de norm is. We hebben door die groei overigens vaker vacatures. http://www.woldendorp.net/ geregeld bezoeken en je blijft er van op de hoogte”, besluit Jan Woldendorp.

De gemeentebestuurders en de bestuurders van de BvgB deden het Bedumer bedrijf aan in het kader van de bedrijfsbezoeken die drie tot vier keer per jaar worden afgelegd. Die bezoeken worden georganiseerd door de BvgB. 

 

 
Meer...
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 1 - 61 van 4758
 Artikel toevoegen aan je eigen 

Gerelateerde artikelen

Historische Vereniging gemeente Bedum
 


Zon en wolken


Regen

         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png       ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png       CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png           RSS Feed bedumer.nl Volg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM