Stichting Welzijn Bedum
Wielerronde van Bedum
Algemeen Plaatselijk Belang Bedum
Bedrijvenvereniging gemeente Bedum

        
Columns

Historie


    rss newsfeed logo 25px.jpg
Volg Bedumer.nl op Twitter 
DIO zet Webton opzij
Gepubliceerd op dinsdag 17 oktober 2017

Kenders Bouw DIO Bedum zet Webton opzij

De volleyballers van Kenders Bouw DIO/Bedum hebben wederom een zege geboekt in de Topdivisie. In Hengelo wonnen de heren van coach Edwin ten Kate de derde wedstrijd van het seizoen met 1-3 van Webton. Dankzij deze overwinning staan de Bedumers op een tweede plaats met evenveel punten als de nummer één Sliedrecht Sport. Sliedrecht heeft alleen een beter setgemiddelde.

DIO kon dit weekend weer beschikken over aanvoerder Jochem van Diepen en Dewi Verseput. Beide heren waren weer terug gekomen van hun vakantie en inzetbaar voor de wedstrijd tegen Webton. Edwin ten Kate begon de eerste set van de wedstrijd met Rik Bakker, Jochem van Diepen, Bert Bouwers, Nico Hoekstra, Dewi Verseput, Jochem van der Veen en als libero Niels Kuypens. Het spelbeeld was aan het begin van de eerste set redelijk in evenwicht. De pass aan de zijde van de Bedumers lag goed, waardoor Rik Bakker de aanvallers in stelling kon brengen. Alleen op de serve liep het niet, waardoor DIO niet kon uitlopen. Pas halverwege de set wist DIO het verschil te maken en liep de ploeg uit naar 11-16. Heel even kwam Webton nog terug tot 16-17, maar vervolgens namen de Bedumers het heft weer in handen en pakten de eerste set met 21-25.

Ook in de tweede set begon DIO iets beter dan de thuisploeg, maar bij een stand van 9-10 wist Webton het spelbeeld te keren. Dit had mede te maken met enkele verkeerde keuzes en fouten aan de zijde van DIO/Bedum. Webton begon vervolgens door te drukken en het gat verder uit te breiden naar 18-13. Er werd geen servedruk meer geleverd door de Bedumers, waardoor Webton makkelijk kon aanvallen. Het gat was uiteindelijk niet meer te overbruggen door DIO. Webton pakte de tweede set met 25-18.

De derde set ging lange tijd gelijk op. DIO was wel de bovenliggende partij, maar hield Webton aan het elastiek. Hierdoor kon het nog alle kanten opgaan. Pas richting het einde van de set wist DIO op een marge van 4 punten te komen. Bij een stand van 20-24 wist de thuisploeg nog twee setpunten weg te werken, maar bij de derde was het wel raak. Jochem van Diepen wist hard uit te halen en het setpunt binnen te slaan.

In de vierde set was het verzet van Webton al redelijk snel gebroken. Enkele kill-blokjes van onder andere Thijs Homan en Nico Hoekstra droegen ook niet bij aan het mentale gesteldheid van de thuisploeg. Bij een stand van 7-10 gingen vervolgens alle remmen los. Jochem van Diepen voerde de servedruk op. Webton kon geen fatsoenlijk aanval meer produceren, waardoor Van Diepen maar liefst twaalf keer kon serveren tot aan 7-22. Vijf punten later was de set binnen met 9-25 en daarmee tevens de wedstrijd met 1-3.

Volgende week speelt Kenders Bouw DIO/Bedum twee bekerwedstrijden in sporthal de Beemden. Tegenstanders zijn dan Reflex Kampen uit de Topdivisie en Sudosa Desto uit de Eerste Divisie. De eerste wedstrijd begint om 15:00 tegen Sudosa. Twee uur later zal de wedstrijd gespeeld worden tegen Reflex.

 

 
Nieuwe aanbieder voor WMO en jeugdwet in BMWE-gemeenten
Gepubliceerd op maandag 16 oktober 2017

De gemeenten Winsum, Bedum, De Marne en Eemsmond gaan in zee met een nieuwe aanbieder op het gebied van basisondersteuning. De opdracht wordt na een openbare aanbesteding gegund aan Tinten Welzijnsgroep uit Gieten.

 

Tinten gaat voor de vier gemeenten de basisondersteuning voor de Wet Maatschappelijke Ondersteuning en de Jeugdwet verzorgen. Dat betekent dat Tinten de belangrijkste uitvoerder wordt op het gebied van maatschappelijk werk en welzijnswerk, jongerenwerk en cliëntondersteuning. Partijen die de opdracht niet hebben gekregen kunnen tot 30 oktober bezwaar aantekenen voordat de gunning definitief is.

 
Speciale website over herindeling BMWE
Gepubliceerd op maandag 16 oktober 2017

Op dinsdag 17 oktober lanceren de burgemeesters van Bedum, De Marne, Winsum en Eemsmond om 13.15 uur  een speciale website,  facebookpagina en twitteraccount over de herindeling. Deze drie media geven inwoners informatie over het proces  op weg naar de nieuwe gemeente Het Hogeland - informatie over het hoe en wanneer en over de herindelingsorganisatie. 

Speciale website over herindeling BMWE

Burgemeester Marijke van Beek  van de gemeente Eemsmond heeft de eer  de site  te  lanceren: "Ik kijk ernaar uit  om met deze website,  de  facebookpagina en  het  twitteraccount nog meer inwoners mee te nemen op weg naar de nieuwe gemeente Het Hogeland". De vier burgemeesters vinden het belangrijk dat de inwoners bij de herindeling betrokken worden: "Informatie en betrokkenheid staan voorop", zeggen ze eensgezind. De gemeenten zijn benieuwd naar de mening van inwoners over de website en hopen dat zij een reactie achterlaten.  Onder de  eerste  50  inwoners die dat doen,  worden 10 manden  met  streekproducten uit Het Hogeland verloot. 
 
Ideeën
Inwoners  worden  de komende tijd op zowel digitale als niet-digitale manieren  geïnformeerd  over  het herindelingsproces. Ook kunnen  ze  op bepaalde momenten  ideeën geven over de nieuwe manier van werken van Het Hogeland. Zo kunnen ze via de website vast aangeven hoe de nieuwe gemeente de inzet van inwoners, zoals initiatieven en vrijwilligerswerk,  het beste  kan ondersteunen. De opbrengst  hiervan wordt gebruikt voor de nieuwe visie op inwonerkracht voor Het Hogeland.
 
Tijdelijk
Met de BMWE-website houden de gemeenten hun inwoners op de hoogte van de ontwikkelingen op weg naar Het Hogeland. Het is een tijdelijke website; na 1 januari 2019 verschijnt de nieuwe website voor Het Hogeland.

 
Nieuwe peuterspeelzaal Onderdendam
Gepubliceerd op maandag 16 oktober 2017

Sinds 5 september dit jaar kunnen peuters uit Onderdendam en omgeving naar De Peuterspeelzaal Onderdendam. Een nieuwe, kleinschalige peuterspeelzaal waar peuters als vanouds al spelend worden voorbereid op de basisschool. Er komen steeds meer aanmeldingen binnen, ook uit omliggende dorpen.

ONDERDENDAM – De nieuwe peuterspeelzaal in Onderdendam valt onder de pas opgerichte stichting ‘Onderdendam Speelt’ en bevindt zich tijdelijk in een lokaal van het voormalige schoolgebouw van basisschool De Haven. Op termijn verhuist de peuterspeelzaal naar het dorpshuis. Oprichter en voorzitter van de stichting Roos Kotterer en secretaris Annelies Olthof hebben allebei een kindje op de nieuwe peuterspeelzaal. Roos: “Vorig jaar maart kwamen we voor het eerst met een groep ouders bij elkaar, toen het gerucht ging dat de peuterspeelzaal van Kids2b uit Onderdendam zou verdwijnen. We wilden heel graag dat de peuterspeelzaal hier in het dorp zou blijven. Ik heb eerst gekeken of een andere partij het zou kunnen doen maar dat was niet haalbaar. Dus hebben we de stoute schoenen aangetrokken en zelf een stichting opgericht.

Foto's: Martijn Heemstra

Veel belangstelling
Er komen steeds meer aanmeldingen binnen, ook van kindjes uit omliggende dorpen. Juf Alet Doesburg speelt daar een grote rol in, zeggen Roos en Annelies, zij is echt een aanwinst voor de peuterspeelzaal. Roos en Annelies zijn heel blij met zoveel interesse en begrijpen het ook goed. Zelf wilden ze tenslotte ook iets anders toen de bestaande peuterspeelzalen nogal wijzigden van opzet. Roos: “De peuterspeelzaal werd steeds meer een kinderopvang en dat wilden we echt niet. Het begon voor ons met de nieuwe regel dat we geen eten en drinken meer mochten meegeven, dat werd op de peuterspeelzaal geregeld. Ik merkte aan mijn zoontje dat hij dat helemaal niet wilde. Dat was eigenlijk de eerste stap in de overgang naar kinderopvang”. Annelies: “En wat ook erg tegen de borst stuitte was dat vooral in het begin heel veel verschillende pedagogisch medewerkers voor het klasje stonden. Steeds een ander tweede gezicht naast dat van Alet en dat was voor de kinderen heel onrustig. Roos: “Dat is in grote kinderopvangorganisaties vrij standaard, maar op een peuterschool niet, daar is gewoon één peuterleidster. Het is heel lang onzeker geweest of Kids2b echt zou verdwijnen, maar wij hebben toch de keuze gemaakt zelf te beginnen”.

Volop gedragen
De nieuwe peuterspeelzaal wordt volop gedragen door ouders en door het dorp. Veel mensen hielpen mee met verhuizen en schoonmaken en allerlei spullen werden gedoneerd. Het is bijzonder dat het zo snel gelukt is om alles van de grond te krijgen, zegt Roos. “Eigenlijk is alles in de zomer nog geregeld. Dat is gelukt omdat iedereen zo meehielp en meedacht. Ook de GGD heeft voor honderd procent meegewerkt en kwam hier in de vakantie alles nog keuren om daarna in één dag het verslag te schrijven. De gemeente heeft ook uitstekend meegewerkt. En de dorpscoördinator, Jolanda Dijkhuis, heeft een hele belangrijke rol gespeeld in ons contact met de gemeente. Zonder haar hadden we het niet zo gauw voor elkaar kunnen krijgen.”

Nieuwe peuterspeelzaal Onderdendam

Geen opvang
De Peuterspeelzaal Onderdendam staat geregistreerd als kinderopvang, maar is dat dus echt niet, zegt Roos. “We zijn natuurlijk aan regels gebonden en voldoen op het gebied van bijvoorbeeld ruimte, hygiëne, veiligheid en Arbowet aan de wet- en regelgeving voor kinderopvang. Maar we zijn een echte peuterspeelzaal, die kinderen spelenderwijs voorbereidt op de basisschool”.
Naast het besturen van de peuterspeelzaal heeft Stichting Onderdendam Speelt nog meer plannen voor de toekomst. Annelies: “We vinden het belangrijk dat niet alleen peuters, maar alle jeugd uit ons dorp elkaar kan blijven ontmoeten, zeker nu kinderen naar verschillende basisscholen in omliggende dorpen gaan.” Op termijn wil de stichting onder andere naschoolse activiteiten als toneel- en muzieklessen gaan organiseren.

Informatie
Als er binnenkort genoeg animo is start naast de peutergroep die nu op dinsdag- en vrijdagochtend komt een tweede groep op maandag- en donderdagochtend. Ook komt er bij genoeg aanmeldingen een drieplusgroep op maandag- of dinsdagmiddag. Groepen blijven klein met maximaal acht peuters per groep. Elke ochtend staat tussen 8.30 en 9.00 uur koffie klaar voor ouders die hun peuters komen brengen. Om 9.00 uur gaat juf Alet met de kinderen in de kring en gaan ouders weg. Tussen 12.15 en 12.30 uur worden de kinderen weer opgehaald.

Voor meer informatie en aanmelding kunt u contact opnemen via 050-8517395 of Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken .

 
Badmintonclub Bedum viert 50 jarig jubileum
Gepubliceerd op zondag 15 oktober 2017

Op 1 augustus 2017 was het 50 jaar geleden dat Badmintonclub Bedum werd opgericht en dat wilden we niet ongemerkt voorbij laten gaan. In de hoogtij-jaren telde de badmintonclub meer dan honderd leden. Daarna zijn er vaak ups en downs geweest. Toch is het de club gedurende al die jaren gelukt om het hoofd boven water te houden. De laatste jaren zien we weer een stijging van het aantal leden.

En ook na 50 jaar is Badmintonclub Bedum nog steeds een actieve vereniging met ongeveer 50 leden. Een aantal van onze leden is al meer dan 25 jaar lid en nog steeds enthousiast!

Ook de junioren zijn nog goed vertegenwoordigd. De meeste leden spelen recreatief badminton. Van de junioren spelen een aantal leden al jaren mee in de regiocompetitie van Noord Nederland.

De afgelopen weekenden is het 50 jarig jubileum door de leden gevierd met een aantal activiteiten.

In het kader van het jubileumjaar is er voor de senioren en de competitiespelers een special shirt met jubileumopdruk gemaakt. Op vrijdagavond 29 september was er voor de senioren en de oudste groep van de junioren een warm buffet bij Chinees restaurant “De Lange Muur” in Bedum.

Op deze avond zijn tevens de competitiespelers bedankt voor hun inzet in het afgelopen seizoen en ontvingen een beker. Ook Johan Koster werd in het zonnetje gezet omdat hij dit jaar 25 jaar lid is van de badmintonclub.

Badmintonclub Bedum viert 50 jarig jubileum
Johan Koster

Voor de jongste groep leden was er op zaterdagmiddag 7 oktober een bowlingmiddag in Appingedam.

Wil jij er bij een volgend jubileum ook bij zijn? Dat kan! Geheel vrijblijvend kun je 3x gratis komen meespelen om daarna te bepalen of badminton ook voor jou wat is!
We spelen iedere woensdagavond in Sporthal de Beemden. Kom eens een keer kijken en natuurlijk meedoen.

Voor informatie en tijden kijk op onze website http://www.badmintonbedum.nl/

 
Pilot ‘Ondersteuner Jeugd en Gezin’ van huisartsen, Jeugd-GGZ instelling en gemeenten
Gepubliceerd op zondag 15 oktober 2017

Pilot ‘Ondersteuner Jeugd en Gezin’ van huisartsen, Jeugd-GGZ instelling en gemeenten 

Nieuw in de Regio:

Op maandag 16 oktober a.s. gaat de pilot ‘Ondersteuner Jeugd en Gezin’ van start. Ervaren hulpverleners gaan vanaf nu werken voor zowel vier huisartsenpraktijken als voor het Centrum voor Jeugd en Gezin  Noord-Groningen. Op beide plekken bieden zij jeugd - en opvoedhulp aan kinderen en ouders. Om de 1-jarige pilot officieel af te trappen, ondertekenen de initiatiefnemers, de BMWE-gemeenten, de Huisartsenpraktijk Winsum, de samenwerkende ( aan Stichting De Pool verbonden) huisartsen uit Warffum, Eenrum en Usquert en de jeugd-GGZ instelling Molendrift een samenwerkingsovereenkomst.

De Ondersteuners Jeugd en Gezin zijn ervaren hulpverleners. Zowel bij de huisartsenpraktijk als het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Noord-Groningen bieden zij (lichte) hulp aan ouders en kinderen. Bijvoorbeeld bij de opvoeding, maar ook als het gaat om gedrags - of psychische problemen. Bij complexere problematiek verwijzen huisarts en CJG  hen door naar gespecialiseerde hulp. 

Hulp in vertrouwde omgeving
Het inzetten van een Ondersteuner Jeugd en Gezin heeft veel voordelen. Ouders en kinderen kunnen in hun vertrouwde omgeving terecht voor hulp. Een doorverwijzing naar specialistische hulp is hierdoor vaak niet (meer) nodig.  Ook werkt de Ondersteuner Jeugd en Gezin als contactpersoon tussen de huisarts, het CJG en de jeugdhulpaanbieder. Dit moet zorgen voor meer samenwerking.

De pilot draait op twaalf andere plekken in de provincie. Ervaringen in het Westerkwartier, Heerenveen, Leeuwarden en Assen zijn heel positief. De Regionale Inkooporganisatie Groninger Gemeenten monitort de resultaten van de pilots. De Groninger pilots worden bekostigd door de gemeenten.

 

 
Dag van de matelzorg - Bedum maandag 13 november 2017
Gepubliceerd op zondag 15 oktober 2017

Maandag 13 november 2017 van 18.00 – 21.00 uur (zaal open 17.30 uur) in Alegunda Ilberi, Boermastraat 2 te Bedum.

Dag van de matelzorg -  Bedum maandag 13 november 2017 

Dag van de matelzorg -  Bedum maandag 13 november 2017. 

 
Hervorming - 500 jaar - 31 oktober 2017
Gepubliceerd op zondag 15 oktober 2017

Op dinsdag 31 oktober 2017 is het 500 jaar geleden dat Maarten Luther 95 stellingen publiceerde op de deur van de slotkapel in de Duitse plaats Wittenberg. Deze gebeurtenis had grote gevolgen voor het leven in Europa. De betekenis van deze hervormingsbeweging – het begin van de Reformatie en de geboorte van het protestantisme - lag met name op het gebied van kerk, theologie en cultuur. Een vernieuwingsproces dat kerk en wereld heeft veranderd. Ze leidde voorts tot een hervorming van het politieke en sociale leven.

De drie Protestantse gemeenten in Bedum willen graag, evenals voorgaande  jaren, aan deze (kerk)historische ontwikkelingen op een eigentijdse wijze aandacht besteden. We willen uit dankbaarheid aan God een bijeenkomst organiseren op D.V. dinsdag 31 oktober a.s. in de Martyriakerk, ingang Thedemastraat 18 te Bedum. Dr. Herman A. Speelman, gereformeerd predikant en als wetenschappelijk medewerker verbonden aan de Theologische Universiteit te Kampen, zal voor ons spreken.

Hervorming - 500 jaar - 31 oktober 2017
Dr. Herman A. Speelman

Zijn thema: ‘Reformatie en Oecumene’. Het programma bestaat afwisselend voorts uit samenzang en een orgelsolo door de heer Piet Zuidhof.

Er is ruim gelegenheid om over het thema door te spreken. De avond begint te 19.45 uur. Er is een pauze met koffie e.d.. Voor de bestrijding van de onkosten willen we graag een collecte houden. De avond zal omstreeks tien uur worden afgesloten. Het geheel staat onder leiding van ds. Marten de Vries, predikant van de GKv te Bedum.

Voor nadere inlichtingen kunt u contact opnemen met Bert Hoorn, telnr. 050 3013997 of per e-mail: Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
DWA/Argo wint knap van Pallas
Gepubliceerd op zondag 15 oktober 2017

Afgelopen zaterdag, was de laatste wedstrijd van de eerste helft van het veldseizoen voor DWA/Argo. Nummer drie van de ranglijst, Pallas’08 uit Leeuwarden, kwam op bezoek in Winsum. De Winsumers en Bedumers speelden vooral in de eerste helft een goeie wedstrijd. Na een 14-9 ruststand, in voordeel van DWA/Argo, wist DWA/Argo de punten in huis te houden door met 21-19 te winnen.

DWA Argo wint knap van Pallas 

DWA/Argo had nog wat goed te maken na de laatste ontmoeting in het vorige seizoen bij Pallas’08 waar met ruime cijfers werd verloren en was daarom ook erg gebrand om te winnen. Pallas’08 opende zaterdag de score, maar vervolgens reageerde DWA/Argo met twee treffers op rij, uit handen van Yvonne Schuuring en Lisette Hamminga. Pallas’08 maakte ook twee treffers op rij, wat een 2-3 stand op het scorebord bracht. DWA/Argo was scherp de eerste helft en dat bleek uit alles. Er werd goed samengewerkt door de jongelingen uit Winsum en Bedum en er werd goed verdedigd. In de eerste fase vielen de doelpunten om en om, maar DWA/Argo nam wel steeds de voorsprong. Na 6-5 wist de ploeg van trainer/coach Henk Sjoerd Westra voor het eerst een gat van twee doelpunten te maken. Hierdoor kreeg de ploeg een extra boost en dat bracht uiteindelijk een 14-9 stand op het scorebord, toen het fluitsignaal klonk voor de rust. De overige doelpunten in de eerste helft kwamen uit handen van Sam Pestoor (2x), Natasja Schuuring, Tom van der Laan (2x), Lisette Hamminga (4x), Nick Brandsma en Karen Oostmeijer.

De scherpte bij de thuisploeg was in de tweede helft niet zo goed meer als in de eerste helft. De tweede helft werd daarom erg spannend. Nick Brandsma maakte de eerste treffer na rust, gevolgd door een antwoord van Pallas’08. Tom van der Laan wist ook weer een treffer te maken, maar daarna was het Pallas’08 dat een sterke fase kende. Met drie treffers op rij, kwam er een 16-13 op het scorebord. DWA/Argo kon in deze fase moeilijk scoren en het liep niet zo soepel meer als in de eerste helft. Yvonne Schuuring hield Pallas op afstand met haar treffer, maar toch kwam Pallas’08 met twee treffers achter elkaar nog dichterbij. Met een gat van twee treffers bij 17-15 kreeg Pallas’08 weer geloof in een goede afloop. Tom van der Laan maakte weer een verschil van drie treffers, maar Pallas’08 kwam wederom met twee treffers achter elkaar op 18-17. DWA/Argo bleef vechten als een team en dat had resultaat. Nick Brandsma en Sam Pestoor wisten beiden met mooie treffers te zorgen voor 20-17 op het scorebord. Pallas’08 wilde nog niet opgeven en maakte ook twee goals waardoor er vlak voor het einde van de wedstrijd 20-19 op het scorebord stond. Mike Bults, die in de wedstrijd was gekomen voor Benjamin Pestoor, versierde in de laatste minuut een strafworp. Deze werd koelbloedig door Natasja Schuuring in de korf gelegd. Dit betekende een 21-19 op het scorebord en dit was tevens de eindstand. De thuisploeg kan terugkijken op een goed gespeelde pot met, gezien de stand, een verrassende winst voor DWA/Argo.

Dit was de laatste wedstrijd van de eerste helft van het veldseizoen. Na de zaalcompetitie zal het tweede deel gespeeld worden. DWA/Argo heeft met deze winst goede zaken gedaan in de ranglijst.  De ploeg staat nu op de vijfde plaats. Met een gerust gevoel kan het team zich gaan opmaken voor de zaalcompetitie die op 11 november van start gaat.

Scores DWA/Argo: Lisette Hamminga (5x), Tom van der Laan (4x), Natasja Schuuring (3x), Sam Pestoor (3x), Nick Brandsma (3x), Yvonne Schuuring (2x), Karen Oostmeijer (1x).

Uitslagen:
Lintjo   - Emmeloord           12-17
Elko     - It Fean/Boelenslaan 14-13
Harkema  - Invicta/Frigro       9-15
DWA/Argo - Pallas              21-19
Elko     - Pallas              19-18

Stand:
Emmeloord           7-14
Elko                7-12
Pallas              7- 8
It Fean/Boelenslaan 7- 7
DWA/Argo            7- 6
Invicta/Frigro      7- 5
Lintjo              7 -2
Harkema             7- 2

 

 
Arjen bedankt
Gepubliceerd op dinsdag 10 oktober 2017

Vanavond kan een gedenkwaardige avond worden voor het Nederlandse voetbal. Dinsdag 10 oktober 2017 kan de boeken in gaan als de dag dat Arjen Robben zijn laatste interland voor Nederland speelde. Wat zullen we Arjen gaan missen, wat hebben we van hem genoten.


 Door Football.ua, CC BY-SA 3.0,
https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=19941265

Nog nooit was er een Nederlandse speler die zo bepalend was voor de elftallen waar hij in speelde en nog nooit was er een Nederlandse speler waar zoveel dreiging vanuit ging. Arjen maakte van een goed elftal een top elftal, hij maakte het verschil. Snelheid, techniek, werklust en voetbalintelligentie. Hij behoort zonder twijfel tot één van Nederlands beste voetballers allertijden en voor velen is hij de beste.

Voor Bedumers zal het vanavond extra verdrietig worden. Hij was toch ook van ons. Velen kennen hem persoonlijk, hebben nog met hem gevoetbald, bij hem in de klas gezeten of zijn bevriend met hem. Hij maakte Bedum bekend over de hele wereld. Een wedstrijd met Arjen was altijd extra bijzonder.

Voetbal zal na vanavond nooit meer hetzelfde zijn.

 
DWA/Argo kan koploper niet verslaan
Gepubliceerd op maandag 09 oktober 2017

DWA Argo kan koploper niet verslaan

DWA/Argo reisde zaterdag af naar Emmeloord voor de ontmoeting met de gelijknamige koploper. Ondanks goed spel van de Winsumers en Bedumers wist de thuisploeg de punten te pakken, door met 16-14 te winnen.

DWA/Argo speelde op dinsdag 3 oktober al een goede wedstrijd in de tweede ronde van de A.P. Buitenbeker. VZK/Donkerbroek kwam op bezoek in Winsum en dat werd een spannende wedstrijd.  Na een 6-5 ruststand, wist DWA/Argo aan het langste eind te trekken en met 15-11 te winnen. Dat betekende dat DWA/Argo zich plaatste voor de volgende ronde in de A.P. Buitenbeker.

Zaterdag wilden de korfballers uit Winsum en Bedum in Emmeloord graag de goede lijn voortzetten. DWA/Argo moest aantreden tegen de koploper welke nog zonder puntverlies was. Onder zeer barre weersomstandigheden werd de wedstrijd gespeeld. De ploeg van trainer-coach Henk Sjoerd Westra kende een goede eerste helft, want de verdediging van de jongelingen stond als een huis. Hier had Emmeloord zichtbaar moeite mee en de thuisploeg wist haar kansen niet goed af te ronden.

De eerste helft kende dan ook een helft met weinig doelpunten. Beide ploegen gingen met een 6-4 stand de kleedkamers in. DWA/Argo kwam op een 0-1 voorsprong, maar daarna nam Emmeloord het heft in handen, om steeds twee punten voorsprong te nemen. De scores van de eerste helft van DWA/Argo kwamen uit handen van: Sam Pestoor, de zussen Yvonne en Natasja Schuuring en Tom van der Laan.
 
In de rust werd door Westra benadrukt dat er goed verdedigd werd. Gezien de uitslagen en de verslagen van Emmeloord, bleek dat Emmeloord dit nog niet eerder had meegemaakt. Westra gaf zijn jongelingen een groot compliment en benadrukte dat het goede spel in de tweede helft moest worden vastgehouden.

Na de pauze was het toch Emmeloord dat als eerste wist te scoren, waardoor er een gat van drie treffers ontstond. Hierna vielen de doelpunten om en om. Vervolgens kende Emmeloord een scherpe fase en maakte drie treffers op rij. Er stond een 12-7 stand op het scorebord en de wedstrijd leek beslist. Maar de korfballers uit Winsum en Bedum gaven niet op en bleven strijden. Vervolgens vielen de doelpunten wederom om en om. Aaltje Kinderman, in de ploeg gekomen voor Karen Oostmeijer, maakte ook nog een mooie treffer. Daarna waren het Nick Brandsma en Lisette Hamminga die tot een score kwamen. De gasten van DWA/Argo kwamen daarmee nog erg dichtbij, maar Emmeloord hield in de slotfase stand en kon zo de zesde overwinning laten noteren.
 
DWA/Argo kan terugkijken op een goed gespeelde wedstrijd. Het team wist het de koploper Emmeloord erg lastig te maken en dat laat zien waartoe de ploeg van Westra in staat is.

Aanstaande zaterdag 14 oktober, zal de laatste veldwedstrijd van de eerste helft van het veldseizoen plaatsvinden. De nummer twee van de ranglijst, Pallas uit Leeuwarden, komt dan bij DWA/Argo op bezoek. Dit duel zal om 15.30 uur van start gaan.

Scores DWA/Argo: Natasja Schuuring (3x), Yvonne Schuuring (2x), Lisette Hamminga (2x), Sam Pestoor (2x), Nick Brandsma (1x), Tom van der Laan (1x),  Aaltje Kinderman (1x), Benjamin Pestoor (1x).

Uitslagen:
Invicta/Frigro      - Elko      17-21
Emmeloord           - DWA/Argo  16-14
It Fean/Boelenslaan - Harkema   13-10
Pallas              - Lintjo    17-12

Stand:
Emmeloord           6-12
Pallas              5- 8
Elko                5- 8
It Fean/Boelenslaan 6- 7
DWA/Argo            6- 4
Invicta/Frigro      6- 3
Lintjo              6- 2
Harkema             6- 2

 

 
Meer...
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 1 - 61 van 4878
 Artikel toevoegen aan je eigen 

Gerelateerde artikelen

Historische Vereniging gemeente Bedum
 


Zon en wolken


Regen

         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png       ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png       CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png           RSS Feed bedumer.nl Volg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM