Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
banner-benu-apotheek-bedum.png
Vernielingen bij Kinderopvang Paddington - Kapelstraat Bedum
Gepubliceerd op woensdag 17 juli 2019

In de nacht van vrijdag 12 juli op zaterdagmorgen 13 juli zijn bij Kinderopvang Paddington 2 van de vier mooie Lei Lindes vernield.

Met verbazing werd het zaterdagmorgen ontdekt. Vanuit Kinderopvang Paddington vraagt men zich af welke dwaze geest het in zijn of haar hoofd haalt om deze dure Lei Lindes te vernietigen!
Maandagmiddag was men bezig om de rommel op te ruimen. De schade is groot en bedraagt zo'n 500,00 euro. Maar tot het einde van het jaar kunnen er geen nieuwe worden gepland! Er is aangifte gedaan bij de politie!

Vernielingen bij Kinderopvang Paddington - Kapelstraat Bedum

Vernielingen bij Kinderopvang Paddington - Kapelstraat Bedum 

Hopelijk krijgen de daders wroeging en gaan zich melden!  Heeft iemand iets gehoord of gezien in de Kapelstraat in Bedum. Dan horen ze dat graag !

Het is wel bijzonder in dit gedeelte van de Kapelstraat branden de lantaarns al enige maanden (!) niet. Ondanks diverse meldingen van een kapotte lamp ( de nummers B- 2497 en B-2498) bij Gemeente Het Hogeland en bij het adres waar een melding aangemeld moet worden. Men krijgt steeds bericht " de melding is reeds doorgegeven op 19 maart ....."

 
Grote verkeerschaos in Onderdendam
Gepubliceerd op dinsdag 16 juli 2019

Door vele werkzaamheden aan de weg, zoals bij de Ring in Groningen zijn er ook werkzaamheden aan de N361 tussen Groningen en Adorp. Deze weg ligt eruit.
Om bijvoorbeeld Winsum te bereiken, kiest het vrachtverkeer voor de snelste route via Onderdendam. Maar snel is niet altijd praktisch.

 

Eddy Buisman uit Onderdendam verteld :
"Vanmorgen reeds kennis gemaakt met de omleidinggevolgen van alle verkeer. Natuurlijk nadat de verkeersregelaars Onderdendam al weer hadden verlaten. Chaos troef rond half 11. Zelfs vanaf de Eenshavenweg vanaf Groningen worden de meest idiote afmetingen door Onderdendam naar Winsum gestuurd. Vanaf Winsum is het helemaal chaos. Wie dit allemaal bedacht heeft vanachter zijn/haar bureau zou een dagje op het kruispunt in Onderdendam moeten komen staan. Met kinderen hier te wonen is echt superonveilig aan het worden. Hoe lang moet Onderdendam met zijn Middeleeuwse kruispunt nog lijden onder het alsmaar uitdijende verkeer en vooral de alsmaar uitdijende voertuigen??"

Grote verkeerschaos in Onderdendam

Grote verkeerschaos in Onderdendam 

De dakgoot is beschadigd door de vrachtwagen. De chauffeur kan er niets aan doen , want hij wordt hier langs gestuurd.  Deze vrachtwagen heeft zijn lading in Warffum bij Rixona afgezet . Groot verkeer kunnen ze beter via de N46 , de Eemshavenweg sturen  en dan richting winsum.

Grote verkeerschaos in Onderdendam 

Deze afsluiting duurt nog tot 25 augustus. Het is dus wel zaak dat de provincie goed gaat ingrijpen !

 
Vakantiespeeldagen Bedum 19 t/m 22 augustus 2019
Gepubliceerd op maandag 15 juli 2019

De Vakantiespeeldagen 2019 zijn ook dit jaar weer in de laatste week van de zomervakantie van de basisscholen. Dit jaar is dat  van 19 t/m 22 augustus. Op het kleine- en tussenveld dagelijks van 09:00 tot 13:00, op het grote veld gaan we door tot 15:00.  Op sommige avonden zijn er ook activiteiten waar aan deelgenomen kan worden.

 

Elk jaar in de laatste week van zomervakantie bouwen zo’n 400 kinderen aan het grootste huttendorp van de gemeente Het Hogeland. Naast het huttenbouw zijn er ook andere activiteiten waaronder apenkooien, knutselen, sportinstuif, oefen voor de musical en een kijkavond.

Locatie
De locatie van de Vakantiespeeldagen is het grasveld tussen het treinspoor en het hockeyveld, achter de sporthal de Beemden

Tickets
Tickets komen in de vorm van een polsbandje. De prijzen van de polsbandjes zijn voor 4  dagen Vakantiespeeldagen en verschillen per veld:

Kleine- en tussenveld € 10,- of € 3,- per dag
Grote veld € 12,- of € 3,50 per dag

Deze polsbandjes kunnen in de voorverkoop in de week voorafgaand aan VSD in de hockeykantine worden gekocht. Op vertoon van je polsbandje kun je direct doorlopen naar het VSD-veld, zonder weer in de rij bij de kassa te staan. Uiteraard is het ook mogelijk een polsbandje te kopen op maandagochtend en daarnaast kan je ook elke dag een dagkaart te kopen.

Verschillende velden
Niet elk kind kan en wil hetzelfde doen, daarom hebben we een veldindeling gemaakt op basis van de basisschoolgroepen waarin de kinderen zitten.

Kleine veld (groep 1 t/m 3)

Het kleine veld is voor de jongste deelnemers. In groepjes van tien zullen zij samen en onder begeleiding van minimaal twee vrijwilligers bouwen aan hun hut. Het programma van het kleine veld is dagelijks van 09:00 tot 13:00.

Tussenveld (groep 3 & 4)

Het tussenveld is het veld voor kinderen die al te zelfstandig zijn voor het kleine veld, maar nog niet de overstap willen maken naar het grote veld. Er is begeleiding aanwezig die de kinderen helpt met het bouwen van de hutten. Het programma van het tussenveld is  van 09:00 tot 13:00 en is een mix van de programma’s van het kleine en het grote veld.

Grote veld (groep 4 t/m 8)

Het grote veld is voor de oudste kinderen. De kinderen werken zelfstandig aan hun hut en mochten ze hulp nodig hebben dan zijn er voldoende vrijwilligers aanwezig die een handje kunnen helpen. De vrijwilligers letten daarnaast goed op de veiligheid van de kinderen en de hutten. Het programma van het grote veld is dagelijks van 09:00 tot 15:00.

Mochten kinderen om wat voor een reden op een ander veld willen worden ingedeeld, dan is er altijd een oplossing mogelijk.

 

 

Wie zijn VSD?
In opdracht van Stichting Mensenwerk Hogeland (voorheen Stichting Welzijn Bedum) organiseert de Werkgroep Vakantiespeeldagen Bedum sinds 1989 dit evenement. De werkgroep bestaat uit een groep enthousiaste vrijwilligers, die in wisselende samenstelling en aantallen elk jaar er een grandioze week van maakt. De werkgroep zorgt voor de voorbereidingen door het jaar heen, maar wordt tijdens de Vakantiespeeldagen zelf bijgestaan door ruim 70 vrijwilligers.

De werkgroep van 2019 bestaat uit:  Dianne Kremer – Dirk-Jan Raven – Floor Mourits  – Joke Sanders – Karin Wolfis – Kaj Raatjes – Lisa Berghuis – Maria Homan – Tara Oosterhuis – Tom Bosma.

Zie ook: vakantiespeeldagen.nl

 

 
Happen en Trappen - fietstocht op zaterdag 31 augustus
Gepubliceerd op maandag 15 juli 2019

VVV Het Hogeland organiseert Happen en Trappen - fietstocht op zaterdag 31 augustus 

VVV Het Hogeland, Bedum organiseert:

Happen en Trappen

Zaterdag 31 augustus
Start: Hotel ’t Gemeentehuis
Tijd tussen 10:00 en 10:30
Inschrijven t/m donderdag 29 augustus
Opgave VVV kantoor Bedum

De vrijwilligers van de VVV Het Hogeland – Bedum organiseren opnieuw een fietstocht van ongeveer 40 km door het Groningerlandschap. We hopen op goed weer. Onderweg wordt u eten en drinken aangeboden. U begint bij Hotel t Gemeentehuis met koffie en koek. U gaat daarna naar de molen in Noorderhoogebrug voor pannenkoeken en eindigt voor een toetje bij “Beleef de koe’’  waarna u weer terug gaat naar het hotel. U komt onderweg langs leuke watertjes en landelijke dorpjes.

Tot Zaterdag 31 augustus, het wordt geweldig!

 
Budgetmaatjes gezocht
Gepubliceerd op maandag 15 juli 2019

Budgetmaatjes gezocht - Budgetmaatjesproject  Mensenwerk Hogeland

Een Budgetmaatje biedt sociale en praktische ondersteuning bij het uitvoeren van de huishoudadministratie. Een Budgetmaatje werkt samen en niet voor de ander. Samen worden doelstellingen bepaald die haalbaar zijn. Daarbij staat het zelfbewustzijn van de ander centraal. Vanuit het Budgetmaatjesproject bieden we ondersteuning zolang dat nodig is. Als Budgetmaatje ben je de vertrouwenspersoon om samen met de ander voor stabiliteit in de financiën te zorgen.

  • Je bent stabiel en integer en je hebt inlevingsvermogen
  • Je weet een goede balans te vinden tussen betrokkenheid en afstand
  • Je voelt je betrokken bij dit werk en hebt geen last van vooroordelen

Het is dankbaar vrijwilligerswerk waarin je werkelijk het verschil kunt maken.
Je bent in dienst bij Mensenwerk Hogeland en krijgt voor het werk relevante ondersteuning aangeboden.

Heb je interesse? Neem dan voor meer informatie contact op met Mensenwerk Hogeland T 0595 745 090 E Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Vernieuwde wandelpaden in het Bedumerbos door rolstoelgebruikers geopend
Gepubliceerd op dinsdag 09 juli 2019

De wandelpaden in het Bedumerbos waren nodig aan onderhoud toe. Er kwamen vaak klachten binnen over de slechte situatie van deze paden. Zo was het voor de rolstoelgebruikers van verzorgingstehuis Alegunda Ilberi onmogelijk om door het bos te wandelen. Enkele jaren heeft dorpsbelangenvereniging APB Bedum in het halfjaarlijks overleg met de gemeente deze situatie aangekaart. De reactie tijdens het overleg was steeds dat na de renovatie van de Waldadrift dit ook aangepakt gaat worden in overleg met Staatsbosbeheer.

De aanvraag,  bij het Loket Leefbaarheid van de provincie Groningen, om 10.000 euro bij te dragen in deze renovatie,  werd goedgekeurd. Daardoor kon met deze belangrijke bijdrage stappen worden gezet om de paden rolstoelvriendelijk te maken. De nieuwe wandelpaden zijn door Groenvoorziening A.J. van der Werf uit Bedum aangelegd.

 

 

Maandag, 8 juli kon voorzitter van APB Bedum Henk van der Velde wethouder Harmannus Blok van de gemeente Het Hogeland, welkom heten om de opening te verrichten van de nieuwe wandelpaden. Samen met de 12 bewoners  en hun begeleiders van het verzorgingstehuis Alegunda Ilberi uit Bedum werden we door wethouder Blok uitgenodigd om gezamenlijk het glas te heffen.  Deze feestelijke opening ging gepaard met een traktatie van Trefcentrum en van Jeroen Juch van PLUS Bedum. De aanwezigen waardeerden deze geste en vooral de bewoners van A.I. genoten zichtbaar. Onder leiding van de wethouder werd een rondje gewandeld over de vernieuwde bospaden. " Uit de reacties hoorde je men het fijn vindt om weer door het bos te kunnen wandelen , zonder dat je er erg smerig uitkomt., "aldus Henk van der Velde.

 

 
Wat leeft er in de sloot? Jeugdexcursie op zondag 14 juli
Gepubliceerd op maandag 08 juli 2019

Op zondag 14 juli organiseert Het Groninger Landschap de jeugdexcursie: wat leeft er in de sloot.

 

Heb jij wel eens een waterschorpioen of een libellelarve gezien, we gaan vissen in de sloot met een schepnet!
Het bezoekerscentrum biedt naast exposities ook diverse activiteiten. Buiten is het een beestenboel en is er een heuse tokkelbaan voor jong en oud en een beleefpad.

Locatie: Bezoekerscentrum Reitdiep, Wolddijk 103, 9738 AD in Groningen.
Tijd: 14.00 - 16.00 uur

Deelname is gratis, aanmelden is niet nodig
Deze activiteit is geschikt voor alle leeftijden

 

 

 

 
Kampioenen bij LTC Bedum!
Gepubliceerd op maandag 08 juli 2019

De tennissers van LTC Bedum hadden afgelopen weekend veel te vieren. Maar liefst drie teams zijn in de voorjaarscompetitie kampioen geworden!

Op de foto’s:

Het herendubbel 50+ team met Wietse de Wind, Charlo Goudzand, Gerard Postma, Gerrit Ham en Stef Heijnen.


Het damesdubbel 17+ team is voor de tweede achtereenvolgende keer kampioen. Met Patricia van der Veek, Marga van Dellen, Janet Poelma, Lia Cazemier en Alien van den Berg

Kampioenen bij LTC Bedum! 


Het gemengddubbel 17+ team van de woensdagavond met Lars Pomp, Patricia van der Veek, Marga van Dellen, Alien van den Berg, Freddie Pomp en Janet Poelma.

Kampioenen bij LTC Bedum! 


Het clubtoernooi van afgelopen weekend was de afsluiting van het tennisseizoen. Na de vakantie gaat LTC Bedum van start met het Arjen Robben tennistoernooi.

 

 
Theo Jellema op het orgel van Noordwolde dinsdag 30 juli 2019
Gepubliceerd op maandag 08 juli 2019

300 jaar Schnitger – Orgelzomer Groningen 2019

2019 is een Schnitgerjaar, want op 28 juli is het 300 jaar geleden dat de grote orgelbouwer stierf.  Een herdenkingsjaar dus, en dat betekent extra veel aandacht voor de persoon Arp Schnitger, voor de orgels die hij ontwierp en bouwde in de Groningse regio en voor alle prachtige muziek die er al meer dan drie eeuwen op gespeeld wordt.

De SGO en de Paul en An Moermanstichting presenteren:

Theo Jellema op het orgel van Noordwolde

dinsdag 30 juli 20.00 uur  

Orgelconcert op het historische Huisz-Freytag-Lohman-orgel in de Dorpskerk in Noordwolde.

 

Theo Jellema op het orgel van Noordwolde dinsdag 30 juli 2019
Theo Jellema 

‘Historisch’ is de juiste omschrijving bij dit orgel: al in de 15e eeuw stond er een klein orgel in Noordwolde, en veel van het toenmalige pijpwerk is bewaard gebleven.
Het orgel heeft een heel specifieke, directe klank, helder en soms fel van toon en kleur. Het prestantenkoor kent vele liefhebbers, evenals de Vox Humana, afgedekt door een houten resonanskast.

Dat het orgel er zo prachtig bijstaat kan op het conto worden geschreven van de Paul en Ann Moermanstichting. Paul Moerman was de organist die vanaf 1946 56 jaar lang dit orgel bespeelde en verzorgde. Hij was uiterst voorzichtig met het orgel en bepaalde streng welke herstelwerkzaamheden mochten worden doorgevoerd. Alles om ervoor te zorgen dat de bijzondere en herkenbare klank van dit orgel niet verloren zou gaan. In de periode tussen 2004 en 2006 werd uiteindelijk overgegaan op een conserverende restauratie, waarbij het orgel in oude luister werd hersteld. Organist Theo Jellema zal ons laten horen hoe dat klinkt!
Kerk open om half acht.

Programma
J. S. Bach (1685-1750) 
  Preludium en fuga in c BWV 546

 uit de Leipziger Choräle:
  Komm, heiliger Geist à 2 claviers et pédale BWV 652
  Nun danket alle Gott à 2 claviers et pédale BWV 657
  An Wasserflüssen Babylon à 2 claviers et pédale BWV 653
 
 uit Dritter Teil der Klavier-Uebung:
  Duetto I in e BWV 802
  Duetto II in F BWV 803
  Duetto III in G BWV 804
  Duetto IV in a BWV 805
 
 uit de Leipziger Choräle:
  Allein Gott in der Höh sei Ehr à 2 claviers et pédale / il canto fermo nel tenore BWV 663
  Jesus Christus, unser Heiland sub communio / pedaliter BWV 665
  Jesus Christus, unser Heiland alio modo BWV 666
  Preludium en fuga in a BWV 551

Kaartverkoop

 
Seniorenvoorlichter worden in de gemeente Het Hogeland?
Gepubliceerd op maandag 08 juli 2019

Seniorenvoorlichter worden in de gemeente Het Hogeland?

De welzijnsorganisatie Mensenwerk Hogeland is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die zelfstandig wonende senioren van 75 jaar en ouder willen bezoeken. We zoeken seniorenvoorlichters voor de hele gemeente Het Hogeland.

Seniorenvoorlichters brengen samen met de bezochte oudere in kaart wat goed gaat, wat minder goed gaat en waar ze informatie over willen hebben, opdat zij zo lang mogelijk plezierig en zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. Er wordt gebruik gemaakt van een speciaal daartoe ontwikkelde vragenlijst. De voorlichter geeft informatie over o.a. (financiële) regelingen, wonen, (vrijwillige) hulp en zorg, activiteiten en vervoer. Er is een informatiegids welke na het huisbezoek kan worden achtergelaten.

De voorlichters krijgen een korte training en worden begeleid en ondersteund bij hun werkzaamheden door Mensenwerk Hogeland. De voorlichters ontvangen een onkostenvergoeding.

Er wordt van de vrijwilligers verwacht dat zij minimaal 4 huisbezoeken per maand afleggen (bij voorkeur in de eigen woonplaats) en ongeveer 10 maanden per jaar beschikbaar zijn. Daarnaast neemt de vrijwilliger deel aan trainingen en overleggen.

Het mooie aan deze vrijwilligersbaan is, dat u uw tijd voor een groot deel zelf kunt inrichten en de bezoeken erg gewaardeerd worden.

Het profiel van de seniorenvoorlichter:

  • Affiniteit met de doelgroep
  • Levenservaring
  • Goede sociale vaardigheden
  • Communicatieve vaardigheden zowel mondeling als schriftelijk
  • Woonachtig in de gemeente Het Hogeland

Met de belangstellenden zal eerst een kennismakingsgesprek plaatsvinden.

De training duurt 2 ochtenden van 9.00 tot 12.00 uur op donderdag 22 augustus en 29 augustus. Locatie wordt t.z.t. bekend gemaakt. Begin september zullen de eerste huisbezoeken plaats gaan vinden.

Bent u geïnteresseerd of wilt u meer informatie? Dan kunt u contact u tot 5 augustus opnemen met:

Mensenwerk Hogeland
T 0595 745 090
E Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 

 
Uitwisseling Bedumer jeugd met Albanese jongeren
Gepubliceerd op maandag 08 juli 2019

 

Tien jongeren vertrekken vrijdag twaalf juli van Bedum naar Albanië. Evenals vorige zomer besteden jongens en meiden van de Martyriakerk in Bedum een deel van hun vakantie niet aan geld verdienen of vakantie vieren. Ze vergezellen hun voorganger, Marten de Vries, naar Tirana. Om te helpen bij een kinderprogramma, georganiseerd door de Eklesia Church in de wijk Yzberisht.

Dit gebeurt in het kader van het partnerschap tussen hun eigen Bedumer kerkgemeenschap en de jonge kerkplanting in Tirana.  De bedoeling is jong en oud  in de wijk kennis te laten maken met het bestaan en het werk van deze kleine kerk, die vrijwel geheel bestaat uit nieuwe christenen. Nog niet zo heel lang geleden was het in het atheïstische Albanië officieel verboden om christen of moslim te zijn. Nu zijn veel mensen nieuwsgierig naar wat de kerk te vertellen heeft.

De afgelopen maanden heeft de jeugd van Bedum zich voorbereid om met kinderen creatieve dingen te doen: knutselen, muziek en toneel. En samen Engels praten en zingen.  De reis- en verblijfskosten hebben de deelnemers grotendeels zelf opgebracht door activiteiten als tuinen schoonmaken, helpen verhuizen, ophalen van lege flessen en een eigen bijdrage.

Tussendoor zijn er uitstapjes, zoals sightseeing in de stad, bezoeken van een museum en een kasteel. De Albanese jeugd organiseert voor de Nederlanders een Albanian Night. De  Albanezen worden op een Hollandse avond getrakteerd, met ‘mous’, klompendans en het Grunnens Volkslaid.

 
Meer...
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 1 - 61 van 5738

Gerelateerde artikelen

         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM