Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Woningstichting Wierden en Borgen investeert volop in gemeente Bedum
Gepubliceerd op maandag 23 januari 2017

Woningstichting Wierden en Borgen heeft voor 2017 volop woningbouwplannen voor de gemeente Bedum. De corporatie investeert niet alleen in de kern Bedum maar ook in Onderdendam. De investeringen vinden plaats in nauw overleg met het gemeentebestuur van Bedum.

De planning van Wierden en Borgen wordt ‘ambitieus’ genoemd. Zo gaat het project Bederawalda aan De Vlijt in Bedum zijn tweede fase in. Er wordt gestart met de bouw van twaalf   levensloopwoningen. Zodra deze klaar zijn, wordt het oude woongebouw van 28 woningen gesloopt. In 2018 wordt op die locatie gestart met de bouw van ruim 30 seniorenappartementen. Daarmee is het project afgerond.

Aan de Folkerdastraat in Bedum worden negen nieuwe woningen gebouwd. Ook staat de start van de bouw van woningen op de ‘locatie Vogelzang’ op het programma. In Onderdendam worden zes woningen gebouwd. Het gaat om vervangende nieuwbouw aan de Stadsweg. In het dorp zijn decennia lang geen sociale huurwoningen gebouwd.

Woningstichting Wierden en Borgen investeert volop in gemeente Bedum. Op de foto directeur-bestuurder Rinze Kramer.
Rinze Kramer

Directeur-bestuurder Rinze Kramer van Wierden en Borgen zegt dat Bedum een belangrijke kern is in het werkgebied van de corporatie. Hij meldt dat de wachtlijst relatief groot is: "Bedum is gewild. Willen we aan de behoeften van onze woningzoekenden voldoen, dan is de realisatie van de voorgenomen plannen belangrijk."

Jan-Willem van de Kolk, wethouder wonen van de gemeente Bedum, is ingenomen met de plannen: "De verdere ontwikkeling van de ‘locatie Vogelzang’ staat al lange tijd op ons verlanglijstje. 2017 wordt trouwens ook een belangrijk jaar voor Onderdendam: de vervangende nieuwbouw aan de Stadsweg past daarin. De centrumontwikkeling van Bedum moet ook gestaag doorgaan. Dat zijn redenen voor het college om op het vinkentouw te zitten."

De gemeente Bedum werkt momenteel aan een uitgebreide woonvisie die houvast moet bieden voor de komende jaren. Van de Kolk verwacht dat de gemeenteraad in het voorjaar definitieve lijnen naar de toekomst uitzet: "Met die visie brengen we de belangen van onze inwoners op een gedegen manier onder bij de nieuwe gemeente. Dat wil echter niet zeggen dat we nu stilzitten. Ik ben ingenomen met de overeenstemming met Wierden en Borgen over het bouwprogramma voor dit jaar."

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM