Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Woningen in Bedum moeten dringend worden aangepak
Gepubliceerd op zaterdag 04 november 2017

Woningen in Bedum moeten dringend worden aangepak

“Overal schimmel. Het zijn echt misstanden. Woningen in Bedum moeten dringend worden aangepakt”

PvdA-kamerlid Nijboer bezoekt woningen Professorenbuurt.

“Huurders zitten al jaren in beschimmelde huizen. De woningcorporatie doet er niks aan. Dit is een maatschappelijke misstand die niet acceptabel is. Huurders mogen niet langer de dupe zijn van uitstelgedrag vanwege de versterkingsoperatie. Er moet nu worden opgetreden. Ik ga kamervragen stellen over deze kwestie. Een oplossing voor de huurders mag echt niet nog langer op de baan geschoven worden.'

Henk Nijboer, Tweede Kamerlid van de Partij van Arbeid, toonde zich na afloop van een bezoek aan verschillende woningen begaan met de huurders. Hij werd geconfronteerd met ernstige vocht- en schimmelproblemen: “Ik doe een dringend beroep op woningcorporatie Wierden en Borgen om met de NAM, dan wel met hulp van de NCG, tot zaken te komen. Je kunt de huurders niet aan het lijntje houden als hun gezondheid en veiligheid in het geding komen.”

Woningen in Bedum moeten dringend worden aangepak
PvdA-Tweede kamerlid Henk Nijboer inspecteert de woning

In 2015 kwamen woningcorporaties, waaronder woningstichting Wierden en Borgen, tot afspraken met  de NAM over de versterking van 1650 huurwoningen in het aardbevingsgebied. Daarvan staan 250 woningen in de gemeente Bedum. De afspraken tussen de NAM en de corporaties hebben in Bedum geen vervolg gekregen. Na aan-houdende klachten hield de woningcorporatie dit jaar een onderzoek naar de staat van de woningen. Het blijkt dat gezien de leeftijd van de woningen en de eisen van deze tijd fors geïnvesteerd moet worden in de woningen. Wierden en Borgen wil echter geen grootschalig onderhoud uitvoeren zolang ze niet weten hoe de woningen versterkt moeten worden. Dit zou anders tot  twee keer overlast voor de bewoners en tot kapitaalvernietiging leiden, aldus de woningcorporatie.

De Partij van de Arbeid vraagt om snel tot oplossingen te komen. Het Groninger kamerlid Nijboer werd tijdens zijn bezoek vergezeld door Gert Engelkens, voorzitter van de provinciale statenfractie en de Bedumer PvdA-ers Jan-Willem van de Kolk en Jaap Heres. Versnelde inspecties dan wel het overnemen van de eerdere inspectie-resultaten moeten volgens de sociaal-democraten snel leiden tot een plan voor de versterking, verduurzaming en verbetering van de bestaande sociale woning-voorraad. Henk Nijboer stelt daarom schriftelijke vragen aan minister Ollongren.
“Het gaat om ernstige problemen. Huurders zitten in de kou en hebben niks van doen met discussies over versterking. Zij verdienen gewoon deugdelijke huizen en een snelle oplossing', aldus Nijboer.

 

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM