Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Wierden en Borgen presenteert voorlopig plan voor huurwoningen Bedum
Gepubliceerd op donderdag 17 januari 2019

Wierden en Borgen presenteert voorlopig plan voor huurwoningen Bedum

Woningstichting Wierden en Borgen heeft de bewoners van 200 huurwoningen in de Zeehelden-, Professoren- en Borgenbuurt in Bedum geïnformeerd over het voorlopige plan voor hun woning. Alle bewoners zijn uitgenodigd voor informatieavonden, waarin de plannen nader worden toegelicht.

Wierden en Borgen heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de technische staat van de woningen in de Zeehelden-, Professoren en Borgenbuurt in Bedum. Daarnaast is gekeken naar de van invloed zijnde ontwikkelingen, zoals krimp, vergrijzing, duurzaamheid en de aardbevingsproblematiek. Aanvullend zijn diverse gesprekken gevoerd met huurders, het Huurdersplatform en gemeente Het Hogeland.

Voorlopige scenario’s
Op basis van alle onderzoeken en gesprekken komt de woningstichting tot drie verschillende scenario’s voor de woningen: sloop/nieuwbouw, renovatie of regulier onderhoud. Voor alle straten is een voorlopig plan geschetst voor de aanpak. In deze voorlopige plannen wordt rekening gehouden met de sloop en nieuwbouw van honderd woningen. Nog eens ruim zeventig woningen zouden met een renovatie weer toekomstbestendig kunnen worden gemaakt.

Informatieavonden en vervolg
Alle bewoners zijn per brief geïnformeerd over het voorlopige scenario voor hun woning en uitgenodigd voor de verschillende informatieavonden op 21, 22 en 23 januari. Samen met huurders en gemeente Het Hogeland gaat Wierden en Borgen de scenario’s in 2019 verder uitwerken en zo nodig bijstellen. Ook wordt een woonwensenonderzoek onder de huurders van de woningen in deze buurten gehouden.

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM