Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Wierden en Borgen presenteert nieuwe ambities
Gepubliceerd op vrijdag 17 maart 2017

Ondernemingsplan ‘Samen betekenen we meer’ klaar en aangeboden aan huurdersorganisaties.

Op maandag 13 maart hebben de huurdersorganisaties van Wierden en Borgen het nieuwe ondernemingsplan ‘Samen beteken we meer’ in ontvangst genomen. In cultureel centrum ‘de Blauwe Schuit’ in Winsum reikte directeur Rinze Kramer het eerste exemplaar uit. Ook diverse samenwerkingspartners van de woningcorporatie, zoals gemeenten en zorgorganisaties, waren bij de presentatie aanwezig. Deze organisaties hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan het nieuwe plan.

Wierden en Borgen presenteert nieuwe ambities 

Ambitieus plan
Directeur Rinze Kramer lichte tijdens de presentatie in Winsum het plan toe. De kern van het plan bestaat uit vijf speerpunten, waarin de woningcorporatie de komende jaren fors investeert:

  1. veiligheid voorop;
  2. ruime keus, betaalbare prijs;
  3. duurzaam en verantwoord;
  4. bouwen aan gevarieerde dorpen;
  5. samen beteken we meer.

Voorbeelden uit het plan
Wierden en Borgen stemt haar woningbezit af op de toekomst, bijvoorbeeld vanwege krimp en vergrijzing. Meer woningen worden ‘opgeplust’, zodat senioren langer zelfstandig thuis kunnen wonen. Dat sluit ook aan bij de wens om toekomstgerichte dorpen te creëren, waar voor iedere leeftijdsfase een woning te vinden is; van jong tot oud.

Om de woonlasten (het totale bedrag dat een bewoner voor een huurwoning betaalt) zo laag mogelijk te houden gaan duurzaamheid en energiebesparing een grotere rol spelen; zowel bij nieuwbouw als renovatie. Wierden en Borgen onderzoekt ook of het mogelijk is om de levensduur van woningen te verlengen, zodat er duurzame alternatieven voor sloop en nieuwbouw ontstaan.

Samen betekenen we meer
De titel van het ondernemingsplan beschrijft de werkwijze die de komende periode centraal staat bij Wierden en Borgen. De woningcorporatie wil samen optrekken met andere organisaties, in het belang van de huurders. Zo wordt er vanuit de nieuwe Woningwet intensief samengewerkt met gemeenten om het woningaanbod zo goed mogelijk af te stemmen op de ontwikkelingen in het werkgebied. Ook de huurdersorganisaties worden –nog meer dan vroeger- betrokken bij nieuwe plannen en beleidskeuzes.

Downloaden via de website
Het volledige ondernemingsplan is te vinden op de website van Wierden en Borgen: http://www.wierdenenborgen.nl/.

 

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM