Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Wierden en Borgen maakt werk van schimmelklachten huurders
Gepubliceerd op donderdag 07 december 2017

Wierden en Borgen maakt werk van schimmelklachten huurders

Woningstichting Wierden en Borgen heeft, in overleg met de huurdersorganisaties, een aanpak ontwikkeld om schimmelklachten van bewoners sneller en beter af te handelen.

163 huurders in Bedum kregen vorige week een voorstel om eventuele schimmel in de woning te verwijderen en preventieve maatregelen te laten uitvoeren. Ook 60 huurders in Middelstum hebben deze week een brief ontvangen waarin zij nog dit jaar uitgenodigd worden om de versterking van hun woning te bespreken en mogelijke maatregelen om de schimmelklachten te verhelpen. Op basis van de klachten uit beide dorpen heeft Wierden en Borgen de procedure voor het melden en afhandelen van klachten verbeterd. Zo kunnen bewoners op verzoek een schimmelinspectie laten uitvoeren in hun woning en krijgen ze sneller duidelijkheid over het vervolgtraject.

Schimmelklachten in Bedum

In 2016 meldden een aantal bewoners van de Professorenbuurt in Bedum vocht- en schimmelproblemen. Wierden en Borgen liet onderzoek uitvoeren naar de oorzaak van de klachten. Hieruit bleek dat de slechte isolatie en de beperkte ventilatiemogelijkheden van de woningen voor een belangrijk deel de klachten veroorzaken. Daarnaast speelt ook de manier waarop bewoners de woning ventileren een rol. Aangezien de woningen zeer waarschijnlijk versterkt moeten worden door de Nationaal Coördinator Groningen (NCG) besloot Wierden en Borgen in eerste instantie om het planmatig onderhoud uit te stellen. Omdat er nog geen duidelijkheid is over de termijn waarop de woningen eventueel versterkt worden, heeft de woningcorporatie besloten om toch werkzaamheden uit te voeren om de klachten te verhelpen. Wierden en Borgen heeft 58 huurders een aanbod gestuurd om eventuele schimmel in de woning te verwijderen en preventieve maatregelen uit te voeren. Dit geldt ook voor 105 huurders in de Zeeheldenbuurt en aan het Burchtplein.

Versterkingsoperatie Middelstum

In Middelstum zijn 60 woningen in afwachting van de versterkingsoperatie van de NCG. Volgens planning worden deze woningen in het voorjaar van 2018 versterkt en verduurzaamd. Een aantal bewoners heeft afgelopen week via de media aandacht gevraagd voor schimmelklachten. Wierden en Borgen heeft contact gezocht met de betreffende bewoners om de klachten te bespreken en te verhelpen. Gisteren hebben de huurders een brief ontvangen over de versterking en verduurzaming van hun woning. Daarin wordt ook aangegeven hoe de schimmelklachten worden opgelost.

Nieuwe meldingen sneller oplossen

Directeur van Wierden en Borgen Rinze Kramer: ‘Wij vinden het belangrijk dat wij samen met huurders bekijken wat er aan de hand is en hoe we schimmelklachten samen kunnen oplossen. Huurders met schimmelklachten of vragen over ventilatie kunnen voor meer informatie terecht op onze website. Daarnaast staan onze medewerkers van het Woonpunt klaar om vragen te beantwoorden. Op verzoek van een huurder komt een medewerker van ons langs om eventuele schimmelklachten te inspecteren en te bespreken hoe deze verholpen kunnen worden”.

Duidelijkheid over versterking woningen

Wierden en Borgen heeft de NCG dringend gevraagd om op korte termijn duidelijkheid te geven over de planning van de versterkingswerkzaamheden. De huurders in de Professorenbuurt en Zeeheldenbuurt in Bedum ontvangen begin 2018 in ieder geval een uitnodiging voor een informatiebijeenkomst. Daarin geeft Wierden en Borgen meer duidelijkheid over de stand van zaken en de toekomstplannen.

 

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM