Wielerronde van Bedum Walfridusvoettocht Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Wierden en Borgen ontvangen zwartboek van huurders
Gepubliceerd op vrijdag 26 mei 2017

Dinsdagmiddag boden huurders van de Zeeheldenbuurt met SP Bedum aan woningcorporatie Wierden en Borgen een zwartboek aan. Het zwartboek is gevuld met foto’s van schimmelplekken gecombineerd met zes eisen.

Wierden en Borgen ontvangen zwartboek van huurders

De bewoners willen droge huizen zonder schimmel, tochtvrij wonen met goede ventilatiemogelijkheden, meer zeggenschap en inspraak; ook op de energievoorziening. Ook wil men af van de verdeel-, en heerspolitiek. Dit alles zonder huurverhoging. Een van de aanbieders geeft aan: ”Er zou juist sprake moeten zijn van een huurverlaging!”

De woningcorporatie geeft aan zich niet in het verhaal te herkennen. Er staan slechts drie klachten geregistreerd. Hij zei toe het zwartboek intern te gaan bespreken.

SP-er Marieke Bootsma: “Drie klachten? Zonder al te veel moeite kregen wij bijna 30 huurders op onze avond. Iedereen heeft recht op een fijne en gezonde woning. Het wordt tijd dat de mensen zeggenschap over hun huizen terug krijgen.”

Het zwartboek is voortgekomen uit een drukbezochte bewonersavond. Deze werd georganiseerd door de SP nadat uit een buurtonderzoek bleek dat er veel klachten waren, evenals de Professorenbuurt waar de SP vorig jaar al actie voerde.

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM