Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Wierden en Borgen behaalt keurmerk ‘Zorgeloos huren’
Gepubliceerd op donderdag 07 april 2016

Dankzij een goede beoordeling van huurders en woningzoekenden mag Wierden en Borgen een jaar lang het keurmerk ‘Zorgeloos Huren’ gebruiken. Het keurmerk is toegekend op basis van een onderzoek naar de huurderstevredenheid dat is uitgevoerd door het Kwaliteitscentrum Woningcorporaties Huursector (KWH). De toekenning is een groot compliment voor Wierden en Borgen. Reden voor directeur Rinze Kramer om alle medewerkers persoonlijk te bedanken.

Wierden en Borgen behaalt keurmerk ‘Zorgeloos huren’ 

Persoonlijk bedankje voor alle medewerkers
Het nieuws was al een dag eerder bekend, maar werd nog even stilgehouden. Directeur Rinze Kramer ging vanochtend persoonlijk langs alle afdelingen om het goede nieuws aan de medewerkers te vertellen. Voor hen was er gebak, als blijk van waardering. Rinze Kramer: “We zijn vooral onze huurders heel erg dankbaar dat ze ons dit keurmerk gunnen. Het is een belangrijke erkenning dat onze huurders en woningzoekenden tevreden zijn met onze dienstverlening. Het zijn onze medewerkers die zich daar elke dag voor inzetten”. Ook de drie huurdersorganisaties ontvingen gebak, als dank voor hun inzet en betrokkenheid bij de huurderstevredenheid.  

Op de goede weg
Rinze Kramer geeft aan dat goede dienstverlening en communicatie ook in de komende jaren hoog op de agenda staat. “Op dit moment werken we aan een nieuw ondernemingsplan. Daarin leggen we de lat voor tevreden huurders hoog”. Vooral op het gebied van online klantcontact gaan we een flinke stap zetten”. Dat gebeurt onder andere via een nieuw klantenportaal dat in 2016 wordt ingevoerd. Daarnaast worden er vaker bewonersadviesgroepen georganiseerd en wordt binnenkort gestart met een digitaal klantenpanel.

Over het onderzoek
Het huurderstevredenheid is in 2015 uitgevoerd door KWH. Aan het onderzoek deden ruim 400 huurders en woningzoekenden mee. Zij vulden een uitgebreide vragenlijst in over verschillende onderdelen van de dienstverlening van Wierden en Borgen.

Over het keurmerk
Het keurmerk ‘zorgeloos huren’ wordt toegekend aan woningcorporaties die op alle onderdelen van het tevredenheidsonderzoek minimaal een 7,0 scoren. Het gaat bijvoorbeeld om informatieverstrekking voor woningzoekenden, het contact aan de telefoon, informatie over reparaties of het opzeggen van de huur. Wierden en Borgen mag het keurmerk een jaar lang gebruiken.

Over KWH
KWH staat voor Kwaliteitscentrum Woningcorporaties Huursector. Het is een coöperatieve vereniging die is opgericht door woningcorporaties. KWH richt zich op het verbeteren van de kwaliteit van corporaties, vanuit het oogpunt van de huurder gezien. KWH is een landelijke organisatie die onderzoek en benchmarks uitvoert voor 150 woningcorporaties in Nederland.

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM