Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Wierden & Borgen maakt 65 woningen in Loppersum aardbevingsbestendig en energiezuinig
Gepubliceerd op maandag 16 november 2015

Wierden & Borgen maakt 65 woningen in Loppersum aardbevingsbestendig en energiezuinig

Bedum - De komende maanden versterkt en verduurzaamt woningcorporatie Wierden & Borgen 65 woningen aan de Sjuxumerweg en Badweg in Loppersum. De woningen worden daarmee aardbevingsbestendig gemaakt. Donderdag 5 november organiseerde de woningcorporatie samen met de aannemers BAM en Bouwborg een inloop voor bewoners en omwonenden in Spoorzicht in Loppersum. Bewoners van de ruim veertig woningen die Wierden & Borgen het eerst gaat aanpakken, werden voorafgaand aan de inloop allemaal persoonlijk door de corporatie geïnformeerd.
 
Aanleiding voor de versterking zijn de aardbevingen in het gebied waar de woningen staan. Wierden & Borgen werkt in dit project samen met Centrum Veilig Wonen, NAM en aannemers BAM en Bouwborg. 
 
Aardbevingsbestendig & energiezuinig
Wierden & Borgen vindt het belangrijk dat de woningen niet alleen versterkt, maar ook verduurzaamd worden. Daarom worden de woningen energiezuinig gemaakt en krijgen ze een modern uiterlijk. Zo worden de woningen niet alleen aardbevingsbestendig, maar ook toekomstbestendig. Ook gaan de woonlasten omlaag. Alle woningen worden verbeterd zonder huurverhoging. De energiebesparende maatregelen worden door de bewoners betaald met een energieprestatievergoeding van één euro per vierkante meter woonoppervlak. De prijs van één euro is relatief laag, doordat de NAM een deel van de kosten met het versterken voor haar rekening neemt. Bewoners betalen in de toekomst vrijwel geen energielasten meer aan hun energieleverancier.
 
Nul-op-de-meter
Het energiezuinig maken van de woningen doet Wierden & Borgen volgens het concept Nul op de Meter. Dit betekent dat het huis net zoveel energie opwekt als het gebruikt. Het opwekken van de energie gebeurt met een warmtepomp en zonnepanelen. Gas heeft de woning niet meer nodig. 
 
Ontzorgen
Er komt veel op bewoners af. Daarom ontzorgt Wierden en Borgen bewoners zo goed mogelijk. Tijdens de werkzaamheden kunnen bewoners het grootste deel van de tijd thuis zijn. Als dat even niet kan, kunnen zij terecht in de zogenaamde rustwoning. Hier kunnen bewoners zo nodig ook douchen, naar het toilet, wassen en koken. Bewoners zijn hier ook altijd welkom als zij niet thuis willen zijn. Schade die ontstaat aan bijvoorbeeld gordijnen of vloeren wordt hersteld. 
 
Planning
Alle bewoners zijn persoonlijk geïnformeerd door een medewerker van Wierden & Borgen. Tijdens de inloopavond op 5 november konden ook omwonenden informatie inwinnen. De werkzaamheden starten op 16 november. De aanpak van een woning neemt maximaal 15 werkdagen in beslag. Iedere bewoner ontvangt een scheurkalender waarop per dag de werkzaamheden staan. Wierden & Borgen verwacht dat de aanpak van de eerste tien woningen woningen op 18 december klaar is.

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM