Wielerronde van Bedum Walfridusvoettocht Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Wie wil me komen voeren en aaien?
Gepubliceerd op donderdag 21 februari 2019

Wie wil me komen voeren en aaien? kinderboerderij van ’s Heeren Loo Opmaat Bedum

Al ruim 20 jaar is de kinderboerderij van ’s Heeren Loo Opmaat een belangrijke ontmoetingsplek in de wijk Ter Laan. Dagelijks komen er kinderen om naar de dieren te kijken of om ze te aaien. Ook in het weekend is het er een gaan en komen van kinderen die dan genieten van de geitjes of de schapen of om te spelen in de nabijgelegen speeltuin. Het afgelopen najaar is het hekwerk van de kinderboerderij dankzij een aantal sponsoren volledig vernieuwd zodat er echt een prachtige plek is ontstaan waar de dieren goed zichtbaar zijn.

Van maandag tot en met vrijdag zijn er  mensen met een verstandelijke beperking actief op deze boerderij. Zij verzorgen de dieren en onderhouden het terrein van de kinderboerderij.

In het weekend zijn de medewerkers en cliënten vrij en daarom zijn we voor de zaterdag en zondag op zoek naar een aantal vrijwilligers die ons dan willen helpen.
Het gaat erom dat de dieren dan hun voedsel krijgen en natuurlijk worden ze dan graag geaaid en geknuffeld.
Na een gedegen inwerkperiode ga je zelfstandig aan het werk en ben je verantwoordelijk voor het welzijn van de dieren op de kinderboerderij. In de weekenden zijn er veel vrijwilligers actief en er is een gezamenlijk rooster waarin iedereen per toerbuurt aan de beurt is.

Op de kinderboerderij van ’s Heeren Loo  zijn veel vrijwilligers actief die er samen voor zorgen dat cliënten en dieren het goed naar hun zin hebben. Een hecht team van vrijwilligers zorgen er samen voor dat deze kinderboerderij bestaansrecht heeft. Er worden een aantal keren per jaar gezellige activiteiten georganiseerd om de vrijwilligers te bedanken voor hun inzet. Zo is er iedere zomer een heerlijke BBQ en in december gaan de vrijwilligers altijd met elkaar uit eten.
Vrijwilligers zijn bij ’s Heeren Loo Opmaat goed verzekerd en er is volop mogelijkheid om aan bijscholing te doen. Bovendien is er voor elke vrijwilliger aan het einde van het jaar een mooi geschenk.

Heb jij belangstelling om ons team vrijwilligers te komen versterken? We zouden hier erg blij mee zijn.
Ook is het mogelijk dat je een keertje langskomt en een keertje met een andere vrijwilliger meeloopt.

Belangstelling bel met Jannes Klaassen  06-52376846  of mail; Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

Meer informatie over ’s Heeren Loo is te vinden op:  www.sheerenloo.nl

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM