Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Wie helpt de voedselbank het Hogeland in Winsum aan verse groenten?
Gepubliceerd op maandag 27 mei 2019

Wie helpt de voedselbank het Hogeland in Winsum aan verse groenten?

Voedselbank het Hogeland in Winsum is op zoek naar kwekers van groenten, die een deel van hun opbrengst willen afstaan.

Doorgaans is de instroom van verse groenten gedurende de zomer redelijk voldoende te noemen, maar tegen de winter is de instroom heel gering. Juist in deze periode moet de voedselbank een deel van haar toch al geringe budget gebruiken om verse groenten in te kopen. Wekelijks wordt er ’s winters een bedrag tussen € 200 en  € 400 uitgegeven om een verantwoord voedselpakket aan haar cliënten aan te kunnen bieden.

Daarom is Voedselbank het Hogeland in Winsum op zoek (hobby-)kwekers die mee willen helpen de instroom van groenten op peil te houden. Vooral wordt gedacht aan groenten die ook in wintertijd geoogst kunnen worden. Te denken valt aan bijvoorbeeld boerenkool, spruitkool of prei. Dit zijn namelijk groenten die ook bij vorst nog op het land kunnen blijven staan, dus niet persé in koelruimten moeten worden opgeslagen. Voor de telers zijn dit redelijk gemakkelijke producten, omdat zij al vrij snel een hoogte hebben bereikt dat alle onkruid is overwoekerd en er niet meer geschoffeld behoeft te worden.  

Heeft u nog een stukje tuin over of wilt u gewoon een deel van de groentenopbrengst delen met de voedselbank? Neem dan a.u.b. contact op met Voedselbank het Hogeland in Winsum.  Voedselbank het Hogeland komt graag bij u langs om uw gedoneerde groenten op te halen.  Voor contact: 06-53589818

Zie ook: www.voedselbankhethogeland.nl

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM