Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Wethouders lanceren jongerensite Kwaitwel.nl
Gepubliceerd op woensdag 26 september 2012

Wethouders lanceren jongerensite Kwaitwel.nl - CJG Noord-Groningen

Jongerensite www.kwaitwel.nl wordt vrijdag 28 september om 20.00 uur voor jeugdsoos Sjelter aan de Noorderstraat in Warffum gelanceerd door wethouders van de vier noordelijke gemeenten De Marne, Winsum, Eemsmond en Bedum. Kwaitwel is de jongerensite van het CJG Noord-Groningen. De vier noordelijke wethouders, Wiebe Zorge uit Winsum, Menne van Dijk uit Bedum, Herwil van Gelder uit De Marne en Harald Bouman uit  Eemsmond, brengen niet alleen de jongerensite, maar ook een Twitteraccount, een Facebookpagina, een Youtube channel en een telefonische hulplijn in de lucht. De aanleiding voor een brede web 2.0 aanpak is dat jongeren steeds meer te vinden zijn op andere sociale media dan  websites. Jongeren willen niet alleen informatie maar ook interactie op het internet. 

Sociale media
Op de site zijn tal van onderwerpen te vinden die voor jongeren interessant zijn. De onderwerpen varieren van vakantie tot en met depressies en alle honderden onderwerpen die daar tussenin zitten. Daarnaast is er ruimte voor jongeren om hun eigen filmpjes in te brengen. Nadrukkelijk worden ook de andere sociale media ingezet zoals Twitter, you tube en facebook.

Om “Kwaitwel.nl” dicht bij de jongeren te houden is er ook veel plaatselijk informatie op te vinden en sluit de campagne aan bij de jongerencultuur van Noord Groningen. Behalve de onthulling van de campagne zal ook de Kwaitwel Crazy Race auto onthuld worden.

Daarnaast wordt er een optreden verzorgd door het opkomende dj duo “The Housepreachers”. Deze twee dj’s hebben zich met Kwaitwel verbonden. Zo verspreiden zij in hun komende optredens flyers van Kwaitwel. ”Ik zie ook bij mijn vrienden dat er bij problemen vooral gegoogled wordt: zonde. Het werd tijd dat er een goede site kwam voor jongeren hier uit de regio waar  alles op te vinden is wat voor ons belangrijk is”,  aldus één van “The Housepreachers”.

Naast “ The Housepreachers” is er ook nog voor elke bezoeker warme choco met slagroom en een speciale gadget.

De lancering van Kwaitwel start vrijdag om 19:30 uur voor jeugdsoos Sjelter in Warffum met The Housepreachers. Om 20:00 uur is de officiële opening met de vier wethouders. Daarna draaien “The Housepreachers” nog door tot 20:30 uur. De inschatting van de organisatie is dat iedereen dan zijn choco met slagroom op heeft en tevreden met zijn verrassingsgadget naar huis kan terugkeren om alles op de computer nog even na te kijken….

 

Gerelateerde artikelen

         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM