Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Wethouder Egbert Zwart opent Expositie Riekele Prins
Gepubliceerd op dinsdag 04 september 2012

In het voormalige kantoorpand aan de Molenweg nr. 6 is woensdag 29 augustus door wethouder Egbert Zwart geopend. Met veel plezier heeft wethouder Zwart de handeling verricht door het openingsbord te plaatsen. “De etser van het Groninger landschap”, zoals de beroemde Bedumer kunstenaar RIEKELE PRINS wordt genoemd, krijgt opnieuw een unieke overzichtstentoonstelling in Bedum.

Wethouder Egbert Zwart opent Expositie Riekele Prins

Ruim 20 jaar geleden was er ook een tentoonstelling. Een compliment aan het bestuur van APB Bedum dat ze deze mooie expositie hebben willen organiseren", aldus Zwart. Als liefhebber van antieke Solex brommers kwam Zwart er achter dat Riekele Prins samen met zijn vrouw enkele keren op een Solex naar België was afgereisd voor bezoek aan zijn familie.

De vele activiteiten die in Bedum in de maand september zullen plaatsvinden hebben  voor de dorpsbelangenvereniging  het Algemeen Plaatselijke Belang Bedum ( APB Bedum) aanleiding gegeven deze  tentoonstelling met prachtige werken van de bekende Bedumer kunstenaar RIEKELE PRINS te  organiseren. En het voormalig kantoorpand aan de Molenweg 6 leent zich er uitstekend voor.
Samen met de verzamelaar en bewaker van het erfgoed van Riekele Prins Anne van der Velde uit Groningen is er uit zijn verzameling een prachtig overzicht samengesteld.

Wethouder Egbert Zwart opent Expositie Riekele Prins
foto Klaas Haak

De reacties na de opening van de bezoekers zijn zeer enthousiast. "
Prachtige expositie in een mooie passende omgeving", is een veel gehoorde opmerking. Dat komt mede door de aankleding van antieke spulletjes uit de jaren dertig van Piet Lanting Antiek & Interieur. Het Gastenboek geeft tot nu toe aan dat er bezoekers zijn geweest uit Bedum, Groningen, Hoogezand en Winsum. Maar ook uit Hilversum , Delft en Lelystad!

De tentoonstelling is te bezoeken op elke woensdagmiddag, donderdagmiddag en vrijdagmiddag van 14.00 uur tot 17.30 uur. De bezoekers worden ontvangen door één van de vrijwilligers, die van harte meewerken. Toegangskaart van 2 euro met daarop een gratis exclusieve reproductie van een werk van Riekele Prins bij binnenkomst, en verkrijgbaar bij de VVV, Kapelstraat 11. De tentoonstelling zal gedurende 3 maanden plaatsvinden tot en met 23 november 2012.

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM