Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Werving snel internet voor buitengebied Bedum begonnen
Gepubliceerd op woensdag 12 september 2018

Werving snel internet voor buitengebied Bedum begonnen

Er is een begin gemaakt met de werving voor snel internet in het buitengebied van de gemeente Bedum. Bewoners van 270 adressen daar zijn per brief door de gemeente benaderd om deel te nemen aan het project.

Bewoners kunnen zich tot en met 26 oktober van dit jaar aanmelden voor een aansluiting. Die aansluiting is gratis bij het afsluiten van een abonnement. Wie na die datum toegang tot snel internet wil, moet de aansluiting zelf betalen. De kosten daarvoor kunnen duizenden euro’s bedragen.

Het bedrijf dat de aanleg verzorgt,  Rodin Broadband Groningen B.V., houdt op 27 september een informatiebijeenkomst in het Trefcentrum Bedum. Belangstellenden kunnen daar vanaf 19.30 uur terecht. Volgende week verschijnt een speciale krant voor de bewoners. Daarin staat ook hoe zij zich voor die bijeenkomst kunnen aanmelden.

De provincie Groningen telt ruim 13.000 adressen waar nog geen snel internet is. Providers beschouwen aansluiting van die adressen als onrendabel. Dankzij een lening van de provincie en een subsidie van Economic Board Groningen en de NCG (Kansrijk Groningen) kan daar nu wel snel internet worden aangelegd. Voorwaarde is wel dat minimaal de helft van de adressen mee doet.

Als de benodigde 50 procent van de adressen in de gemeente Bedum wordt gehaald dan wordt nog dit jaar met de aanleg begonnen.

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM