Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Wegen in Bedum op de schop
Gepubliceerd op donderdag 14 juni 2018

De afgelopen maanden is er druk gewerkt aan de wegen in Bedum. De wegen door het dorp worden auto onvriendelijker gemaakt met als doel om het voor de andere verkeersdeelnemers veiliger te maken. Een aantal projecten staat op het punt van afronden en aansluitend zullen er ook nieuwe worden opgestart.

Zo is het Boterdiep Oostzijde met zijn ‘Gele Klap’ weer open voor het verkeer en zal de Waldadrift net als het stationsgebied een opknapbeurt krijgen. De Waldadrift is na de Stationsweg de drukste weg van Bedum. Ruim de helft van het dorp maakt gebruik van de Waldadrift. De opknapbeurten gaan de problemen zeker niet oplossen, want Bedum heeft een groot probleem met de ontsluiting van de buitenwijken en dat zal de komende jaren alleen maar toenemen.

Wegen in Bedum op de schop
gekleurde wijken maken regelmatig gebruik van de Waldadrift
(hoofdwegen rood - ontsluitingswegen paars)

Naast het nieuwe asfalt en de wegversmalling op het Boterdiep Oostzijde is ook de situatie voor fietsers en bromfietsers veranderd. De fietspaden aan weerszijden van de weg tussen de Gele Klap en de splitsing met de Prof. Ridderbosstraat zijn komen te vervallen. Dit betekent dat in de nieuwe situatie de fietsers ter hoogte van de Prof. Riddebosstraat op de rijbaan komen. Bromfietsers worden direct na de rotonde met de Waldadrift-Nye Klap op de rijbaan geleid. Voor de automobilist en vrachtwagenchauffeur betekent dit dus extra uitkijken!

Henk Huitsing maakte van de afgeronde en nieuwe projecten onderstaand filmpje :

 


 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM