Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
open huis tandartsenpraktijk bedum
Waldadrift Bedum weer helemaal open voor verkeer
Gepubliceerd op donderdag 20 december 2018

Waldadrift Bedum weer helemaal open voor verkeer 

De Waldadrift in Bedum is vanaf vrijdag 21 december na een langdurige stremming weer volledig opengesteld voor het verkeer. Ook het nieuwe fietspad langs de weg wordt opengesteld.

De werkzaamheden aan de belangrijke wegverbinding begonnen in juli van dit jaar. Het oude wegdek is verwijderd, waarna de riolering werd vernieuwd. De capaciteit daarvan is ook vergroot in verband met de verwachte toename van de hoeveelheid regenwater in de toekomst.

Langs een deel van de Waldadrift is een vrij liggend fietspad aangelegd. In de oude situatie maakten fietsers en automobilisten gebruik van dezelfde rijbaan. De nieuwe situatie is beduidend verkeersveiliger.
De groenvoorziening langs de weg wordt het komend voorjaar aangepakt. Door de ‘essentaksterfte’ verdwenen de afgelopen jaren al tientallen bomen.

Komend voorjaar wordt de definitieve asfaltlaag aangebracht. Dan volgen ook de rode ‘fietssuggestiestroken’ op het weggedeelte tussen het Arjen Robbenveld en de rotonde in de St. Annerweg.

De plannen voor de Waldadrift zijn tot stand gekomen in nauw overleg met de bewoners van de weg. Die bogen zich in werkgroepen over zaken als verkeersveiligheid en de nieuwe groenvoorzieningen.

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM