Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Bedumer Winterloop levert €46.263,08 op
Gepubliceerd op dinsdag 10 maart 2015

De vijfde editie van de Bedumer Winterloop heeft in totaal €46.263,08 opgeleverd. De cheque met het totaalbedrag werd dinsdagavond overhandigd aan KWF Kankerbestrijding.

Klaes Hoekstra van de organisatie vertelde bij de overhandiging van de cheque dat dit jaar was ingezet op €30.000,--. Dat het uiteindelijk €46.263,08 is geworden, overtrof ieders verwachtingen. Ingrid Ludden, regiocoördinator van KWF Kankerbestrijding, was er even stil van toen ze het totaalbedrag zag. “Dit heb ik nog niet eerder meegemaakt. Dat een evenement als dit zo'n groot bedrag heeft ingezameld.”

Vijfde Bedumer Winterloop levert €46.263,08 op

Sophia Bruggeman van de afdeling kinderoncologie van het UMCG in Groningen vertelt dat het geld besteed gaat worden aan het onderzoek naar hersenkanker bij kinderen. “Het blijkt dat bij kinderhersentumoren een regulatiesysteem dat 'epigenetica' heet, vaak ontregeld is. Wij willen nu gaan begrijpen hoe die ontregeling veroorzaakt wordt en waar eventuele mogelijkheden liggen om in te grijpen met nieuw te ontwikkelen medicijnen.”

Ondertussen is de organisatie alweer begonnen met de zesde editie van de Bedumer Winterloop die volgend jaar op de eerste zaterdag van februari in het centrum van Bedum plaats zal vinden.
Dat deze sponsorloop voor het KWF door het hele dorp gedragen wordt moge duidelijk zijn. De eerste particuliere initiatieven voor volgend jaar zijn al in gang gezet en verdienen volgens de organisatie navolging.

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM