Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Vernieuwde wandelpaden in het Bedumerbos door rolstoelgebruikers geopend
Gepubliceerd op dinsdag 09 juli 2019

De wandelpaden in het Bedumerbos waren nodig aan onderhoud toe. Er kwamen vaak klachten binnen over de slechte situatie van deze paden. Zo was het voor de rolstoelgebruikers van verzorgingstehuis Alegunda Ilberi onmogelijk om door het bos te wandelen. Enkele jaren heeft dorpsbelangenvereniging APB Bedum in het halfjaarlijks overleg met de gemeente deze situatie aangekaart. De reactie tijdens het overleg was steeds dat na de renovatie van de Waldadrift dit ook aangepakt gaat worden in overleg met Staatsbosbeheer.

De aanvraag,  bij het Loket Leefbaarheid van de provincie Groningen, om 10.000 euro bij te dragen in deze renovatie,  werd goedgekeurd. Daardoor kon met deze belangrijke bijdrage stappen worden gezet om de paden rolstoelvriendelijk te maken. De nieuwe wandelpaden zijn door Groenvoorziening A.J. van der Werf uit Bedum aangelegd.

 

 

Maandag, 8 juli kon voorzitter van APB Bedum Henk van der Velde wethouder Harmannus Blok van de gemeente Het Hogeland, welkom heten om de opening te verrichten van de nieuwe wandelpaden. Samen met de 12 bewoners  en hun begeleiders van het verzorgingstehuis Alegunda Ilberi uit Bedum werden we door wethouder Blok uitgenodigd om gezamenlijk het glas te heffen.  Deze feestelijke opening ging gepaard met een traktatie van Trefcentrum en van Jeroen Juch van PLUS Bedum. De aanwezigen waardeerden deze geste en vooral de bewoners van A.I. genoten zichtbaar. Onder leiding van de wethouder werd een rondje gewandeld over de vernieuwde bospaden. " Uit de reacties hoorde je men het fijn vindt om weer door het bos te kunnen wandelen , zonder dat je er erg smerig uitkomt., "aldus Henk van der Velde.

Vernieuwde wandelpaden in het Bedumerbos door rolstoelgebruikers geopend

 

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM