Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Verklaring fracties CDA, PvdA, CU en VVD Bedum inzake de afwezigheid van GB in de raad van Bedum
Gepubliceerd op zondag 27 april 2014

Verklaring fracties CDA, PvdA, CU en VVD Bedum inzake de afwezigheid van GB in de raad van Bedum

Verklaring van de raadsfracties  van CDA, PvdA, ChristenUnie en VVD van de gemeenteraad van Bedum naar aanleiding van de verklaring van de fractie van Gemeentebelangen om niet aan de raadstafel in Bedum aan te willen schuiven. Deze verklaring is uitgesproken tijdens de raadsvergadering van 24 april 2014 door de fractievoorzitter van het CDA, Ate Wijnstra mede namens PvdA, ChristenUnie en VVD. 


Dit is de eerste reguliere raadsvergadering na de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart jl. Er is na 19 maart jl. veel gebeurd in Bedum. Gemeentebelangen heeft als  fractie met de meeste stemmen in Bedum de mogelijkheden van een coalitie, waar Gemeentebelangen deel van uitmaakt, verkend. Daarvoor hebben de fracties van CDA, PvdA, CU en VVD aan de GB-fractie 14 dagen de tijd gegeven. Dat heeft niet tot resultaat geleid; evenmin heeft GB daarover in of aan  de raad verantwoording afgelegd.

In plaats hiervan heeft de fractie van Gemeentebelangen in een brief aan de Commissaris van de Koning  kenbaar gemaakt niet meer aan de raadstafel in Bedum aan te willen schuiven. Wij betreuren die keuze ten zeerste en doen een dringend beroep op de fractie van GB om haar keuze te herzien.  Wij kunnen uiteraard niet treden in de besluiten die de fractie van GB neemt, maar zijn wel bereid om met de fractie van Gemeentebelangen te overleggen, als dat  kan bijdragen aan de herziening van de keuze van de GB-fractie.  Verder steunen wij de posities en lijnen die de burgemeester gekozen heeft om de vier GB-raadsleden weer aan deze tafel te krijgen. Overigens geldt onze steun aan hem ook algemeen.
 
De gemeente Bedum moet ondertussen wel worden bestuurd. Het CDA heeft daarom en in lijn met de verkiezingsuitslag van 19 maart 2014 het initiatief genomen om te komen tot de vorming van een nieuw college. De besprekingen daarover verkeren in een afrondende fase. Wij hebben er alle vertrouwen in dat we in de  raadsvergadering op 8 mei as. het bestuursprogramma voor de komende 4 jaar kunnen presenteren en de kandidaat wethouders voor benoeming aan u kunnen voorstellen.

Ate Wijnstra (CDA)
Peter Draaisma (PvdA)
Jan Berghuis (ChristenUnie)
Klaas Hoekzema (VVD)

Bedum, 24 april 2014 

 

Agenda - er gebeurt veel meer in de gemeente Bedum

         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM