Wielerronde van Bedum Walfridusvoettocht Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Verbouwd Dorpshuis Onderdendam feestelijk heropend
Gepubliceerd op vrijdag 15 mei 2015

Na een intensief verbouwingstraject van ruim vier jaar werd op woensdag 13 mei Dorpshuis Zijlvesterhoek te Onderdendam onder grote belangstelling heropend.  Dit gebeurde door een zelfgemaakt dorpshuislied, gezongen door de kinderen van het dorp en het dorpshuisbestuur, begeleid door De Akoestini’s . 

Verbouwd Dorpshuis Onderdendam feestelijk heropend

Naast vele dorpsbewoners, waren ook betrokken organisaties en twee wethouders van de gemeente Bedum bij de het feest aanwezig. Mede door het feit dat veel voorzieningen uit Onderdendam zijn  verdwenen, is deze ontmoetingsplek uitgegroeid tot de spil van het dorp. Het dorpshuis wordt sinds enkele jaren geheel door vrijwilligers gerund en bergt vele verenigingen en activiteiten. 

Volgens Bert Helmholt, voorzitter van het dorpshuisbestuur,  is de functie van het dorpshuis op sociaal vlak enorm groot en zal de waarde ervan de komende jaren alleen maar toenemen. Vinden er nu al activiteiten plaats voor de ouderen van het dorp bij de Verzoamelstee, ook opende men woensdag een eigen jeugdplek in het dorpshuis.

Verbouwd Dorpshuis Onderdendam feestelijk heropend

Onderdendam is ambitieus en ontwikkelt nu plannen om het zorgen voor elkaar, met elkaar te gaan regelen in het dorp.  Ook wil het dorpshuis een plek zijn waar toeristen en andere bezoekers terecht kunnen voor informatie over de omgeving en een kopje koffie.

De verbouwing van het dorpshuis is een belangrijke investering voor de toekomst van Onderdendam. Vele dorpsbewoners hebben dan ook belangeloos meegewerkt aan de verbouwing.  Het bestuur is trots op de resultaten van de verbouwing. Het dorpshuis is nu een licht, warm en toegankelijke gebouw met een prachtige terras aan het water. Dit terras is gedurende  de zomermaanden geopend op zaterdag en zondag en wordt uiteraard gerund, vrijwillig,  door de Onderdendammers zelf.

 
Mijnkadowinkel.nl
 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM