Wielerronde van Bedum Walfridusvoettocht Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
VVV Het Hogeland - Bedum nieuwsbrief november 2020
Gepubliceerd op maandag 16 november 2020
Het zijn spannende tijden voor iedereen, vanaf maart wordt het nieuws bepaald door Corona, en de maatregelen die worden genomen door onze regering. Toen na 3 maanden onze deuren weer open gingen in juni, hebben onze vrijwilligers, dit weer goed opgepakt. Na een hele goede zomer, stak het virus weer de kop op en moesten we wederom op 4 november jl., de deuren weer sluiten.
We zitten met elkaar weer in de wachtkamer tot 17 november a.s., dan is er weer een nieuwe persconferentie, en gaan we horen wat het vervolg zal zijn. Tot dan zijn we gesloten. We hopen erop dat we woensdag 18 november weer open kunnen gaan. Het is wat het is.

Wilt u VVV cadeaukaarten of andere kadootjes, neem dan contact op met Henk van der Velde op 0625002120. Bewonder ook onze etalage aan de Kapelstraat, die door VVV Vrijwilliger Bianca in herfst sferen is ingericht.

Veel nieuwe fiets- en wandelroutes!
                                                   
Beste lezer,
Het zijn spannende tijden voor iedereen, vanaf maart wordt het nieuws bepaald door Corona, en de maatregelen die worden genomen door onze regering. Toen na 3 maanden onze deuren weer open gingen in juni, hebben onze vrijwilligers, dit weer goed opgepakt. Na een hele goede zomer, stak het virus weer de kop op en moesten we wederom op 4 november jl., de deuren weer sluiten.
We zitten met elkaar weer in de wachtkamer tot 17 november a.s., dan is er weer een nieuwe persconferentie, en gaan we horen wat het vervolg zal zijn. Tot dan zijn we gesloten. We hopen erop dat we woensdag 18 november weer open kunnen gaan. Het is wat het is. 
Wilt u VVV cadeaukaarten of andere kadootjes, neem dan contact op met Henk van der Velde op 0625002120. Bewonder ook onze etalage aan de Kapelstraat, die door VVV Vrijwilliger Bianca in herfst sferen is ingericht. 

 
Zodra het mag, zijn wij weer geopend op de volgende tijden:
Woensdag tot en met vrijdag: van 14.00 - 16.30 uur

Onze VVV vrijwilligers zijn actief om de bezoekers te informeren en telefoontjes te beantwoorden. 
Graag werken de VVV vrijwilligers mee aan de verschillende activiteiten en noteren de deelnemers.

Bezoekers kunnen in onze VVV winkel terecht voor:
VVV Cadeaukaart -  VVV Dinercheque - VVV Weekend weg Card - Bioscoopbonnen - Podiumkaarten.
En natuurlijk voor wandel- en fietskaarten en mooie ansichtkaarten. Bezoekers komen ook regelmatig streekproducten kopen. Kijk maar eens in de etalage! 

 
Het bestuur van de stichting VVV Het Hogeland-Bedum heeft in januari 2020 een schrijven gekregen van de gemeente Het Hogeland.
In opdracht van het College van B.& W. worden we opgedragen om in
overleg te gaan met Stichting Promotie Waddenland.
Het College vraagt aan het bestuur van de VVV Het Hogeland - Bedum en de stichting Promotie Waddenland om:
  1. Samen met een voorstel te komen hoe zij de nieuwe toeristische organisatie van Het Hogeland gestalte kunnen geven;
  2. Met een voorstel te komen of de nieuwe toeristische organisatie ook aangesloten moet zijn bij de VVV.
Er zijn een gesprekken geweest, maar door CORONA zijn er ook enkele SKYPE gesprekken gevoerd. Om eind mei elkaar weer fysiek te ontmoeten. Daarbij werd een eerste concept plan gepresenteerd en besproken. Met veel verve hadden we ons ingezet met concrete voorstellen en ideeen. Verschillende zijn uiteindelijk opgenomen in het conceptplan. Naar aanleiding hiervan werd er op maandag 8 juni jl. het bijgewerkte conceptplan naar één toeristische organisatie in de gemeente Het Hogeland besproken. Waaronder tot slot de bespreekpunten:
  • Organisatievorm en structuur
  • VVV wordt i (toeristisch informatiepunt Bedum) Het verhaal dat we hier vertellen gaat over de regio en Bedum is de poort naar Waddenland
  • Wat gaan we doen in Eemsmond
 En tot onze grote spijt STOPTE voor VVV Het Hogeland Bedum hier het gesprek.
 We hebben naar aanleiding hiervan het volgende bericht opgesteld:
"Van hieruit hebben we constructief kritisch meegepraat. Maandagmorgen 8 juni jl. is het conceptplan VVV Het Hogeland - Bedum & Waddenland één organisatie besproken. Uit het conceptplan zijn aan het slot enkele bespreekpunten op genomen. Eén van de bespreekpunten:
- organisatievorm en structuur
- VVV wordt ( toeristisch informatiepunt Bedum).....
En daar stopte voor mij de verdere bespreking. Immers hiermee is aangegeven dat de VVV uit beeld gaat verdwijnen. En daar willen wij vanuit VVV Het Hogeland - Bedum niet verder aan mee werken.
Doordat uit de brief van 29 januari is aangekondigd dat met ingang van 1 januari 2021 de subsidie is beëindigd, gaan wij ons beraden over de te volgen stappen.
Het heeft ons er nu toe gebracht om verdere aanwezigheid bij het opstellen van één organisatie te beëindigen. En daarmee uw verzoek terug te geven.".

In de afgelopen maanden hebben we ons er over beraden en hebben vastgesteld:
- VVV Het Hogeland - Bedum is een zelfstandige stichting. We kunnen zelfstandig doorgaan!
-we hopen dat de politieke partijen in de gemeenteraad nog een handreiking kunnen doen. De bespreking van het rapport zal in de december raadsvergadering plaats vinden.
- tot 31 december 2020 gaan we volop door met waar we op dit moment mee bezig zijn.
-we denken na over vervolg in 2021. Daarbij gaan we in overleg met geinteresseerden om verder te komen. Daarbij projecten opstellen met een verdienmodel.

Plan voor de Renovatie Molenweg, met daarin nieuwe plek
voor VVV Het Hogeland Bedum. Dat zou wat zijn! Prachtig!

 
Nieuw verschenen!
Fietsroute ruilverkaveling

GARAGES IN DE GRONINGER OMMELANDEN

DE KERK Onderdendam heeft een routegids met 3 fietsroutes en 1 autoroute samengesteld langs garages, gebouwd in Amsterdamse School bouwstijl (1920-1940) in de Groninger Ommelanden. Bij iedere plaats is het adres van de garage aangegeven, dit kan afwijken van de knooppuntenroute. Over alle garages langs de routes zijn foto’s en informatie te vinden.
Wij nodigen u van harte uit om de panden aan de hand van de beschrijving te bewonderen. De eigenaren zijn ervan op de hoogte dat hun pand deel uitmaakt van deze routes. Ze kijken dus niet vreemd op van mensen die naar hun pand staren met een boekje in de hand. Houd echter wel rekening met de privacy van de bewoners. Betreed het erf niet zonder toestemming.

Virtuele wandeling langs Amsterdamse School panden in Bedum!

De Historische Vereniging gemeente Bedum presenteert
samen met VVV Het Hogeland-Bedum een
virtuele wandeling langs Amsterdamse School panden in Bedum


Op verzoek van de Groninger Archieven in Groningen hebben de HVgB en de VVV Het Hogeland-Bedum de handen ineengeslagen voor een wandeling rond een thema. Doordat de Dag van de Groninger Geschiedenis niet kon doorgaan in verband met de coronacrisis is er in de provincie Groningen op verschillende manieren aandacht gevraagd voor onze Groninger geschiedenis. De Historische Vereniging gemeente Bedum en de VVV Het Hogeland-Bedum hebben voorgesteld om een virtuele wandeling te presenteren langs panden in de Amsterdamse School bouwstijl. In 2016 is er een wandelrouteboekje verschenen bij NoordPRoof Bedum. NoordPRoof heeft er nu een selectie uitgehaald van een wandeling van ongeveer een uur. Met de wandelroute in de hand volg je deze speciale route. Voor dit doel zijn er bij 15 panden en objecten borden geplaatst met een korte beschrijving. Deze borden met prachtige foto's blijven de maand oktober en november voor de objecten staan.

Daarnaast kun je deze virtuele wandeling ook volgen op de website
www.toerismebedum.nl. Het wandelrouteboekje, waarvan de 2de bijgewerkte druk in 2019 is uitgekomen, is bij de VVV Het Hogeland-Bedum verkrijgbaar tijdens de openingsuren. Daarnaast is het te bestellen bij noorproof.nl/boeken.
Het is de bedoeling dat de Groninger Archieven de wandelroute promoot en permanent gaat plaatsen op
www.routesingroningen.nl.

Een totaaloverzicht van alle in de Maand van de Groninger Geschiedenis georganiseerde activiteiten in de provincie treft u aan onder de volgende link: https://dagvandegroningergeschiedenis.nl/programmaoverzicht.

De wandeling in Bedum vindt u onder 31 oktober.
Vanwege de storm van de afgelopen tijd zijn enkele foto’s e/o borden weggewaaid. We proberen dit, waar mogelijk, nog te verhelpen. Overigens vindt u de afbeeldingen van de panden en andere objecten sowieso via de linken.
Deze nieuwsbrief is gerealiseerd door Noordproof Producties

Heeft u een vraag of wilt u reageren? Stuur een mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

Copyright © VVV Bedum
Alle rechten voorbehouden


                       


VVV Bedum , de POORT naar Noord-Groningen · Kapelstraat 3 · Bedum, 9781 GK · Netherlands

                                       
 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter