Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
VVV Bedum nieuwsbrief juli 2017
Gepubliceerd op dinsdag 18 juli 2017
Bezoekers kunnen onder andere in onze VVV winkel terecht voor VVV Cadeaubonnen, VVV Gift Cards, VVV Dinerbonnen, VVV Weekend weg Cards, Bioscoopbonnen, Podiumkaarten, mooie ansichtkaarten van Bedum, wandel- en fietskaarten en bijzondere streekproducten.
                                                   
                                                   
Bijna vakantie?
Bestuur en VVV Vrijwilligers wensen u
een fijne zonnige, maar bovenal een veilige vakantie toe!

Vrijwilligers

Onze VVV vrijwilligers zijn actief om de bezoekers te informeren en telefoontjes te beantwoorden.

Bezoekers kunnen onder andere in onze VVV winkel terecht voor VVV Cadeaubonnen, VVV Gift Cards, VVV Dinerbonnen, VVV Weekend weg Cards, Bioscoopbonnen, Podiumkaarten, mooie ansichtkaarten van Bedum, wandel- en fietskaarten en bijzondere streekproducten.

Kijk maar eens in de etalage of kom gezellig binnen! Ook Borkumlijn tickets en tickets voor de FLIXBUS zijn bij ons verkrijgbaar.

De openingstijden van de winkel zijn:
Maandag en donderdag: 14.00 - 16.30 uur
Dinsdag, woensdag en vrijdag: 9.30 - 12.00 uur en van 14.00 - 16.30 uur.

Regelmatig wordt de etalage van de winkel vernieuwd! Dat nodigt uit om te komen kijken!

Bijzondere auto-/ trein-/ fietsroute 
Amsterdamse School verbindt 4 Groninger kerken

In de maanden juni en juli van 2017 vindt momenteel een bijzondere culturele manifestatie plaats in vier Amsterdamse School kerken in de provincie Groningen. Hierbij is aandacht voor de viering van 100 jaar Amsterdamse School en wel specifiek voor de ‘Groninger’ Amsterdamse School.

Voor de manifestatie werd gekozen voor volgende locaties: de Goede Herderkerk in Bedum (architect E. Reitsma), DE KERK in Onderdendam (architect Albert Wiersema), de BOAZ-kerk in Westeremden (architect Albert Wiersema), (alle drie in beheer bij de Stichting Oude Groninger Kerken) en de Centrum Kabzeël in Appingedam (architect E. Reitsma).

De manifestatie omvat twee tentoonstellingen: in Bedum over Egbert Reitsma, in Onderdendam over Albert Wiersema, een film over De Ploeg in Westeremden en 3 concerten met muziek uit het interbellum in Appingedam.
(Meer informatie:
www.dekerkonderdendam.nl)

In het kader van deze manifestatie is een auto/trein/fietsroute uitgezet die de vier kerken met elkaar verbindt, in samenwerking met NoordPRoof Producties en VVV Bedum, de POORT naar Noord Groningen en het documentatiecentrum voor de Amsterdamse School in Groningen: DE KERK in Onderdendam. Het doel is om bezoekers en inwoners kennis te laten maken met de regionale architectuur van de Groninger Amsterdamse School in het bijzonder.
 
Daarnaast worden ook andere bouwwerken in de Amsterdamse School bouwstijl uitgelicht, zodat de route ook na de manifestatie een blijvende waarde heeft voor iedereen die interesse heeft in deze bijzondere architectuur.
De routes zijn beschreven in een handig boekwerk van 65 pagina's met veel foto's en omschrijving van de vier kerken en woningen en objecten in de prachtige Amsterdamse School stijl. Daarnaast zijn er arrangementen samengesteld, die de bezoekers uitnodigen om langer in ons gebied te verblijven.

Het eerste exemplaar werd op woensdag 14 juni door de voorzitter van St. VVV Bedum, de POORT naar Noord Groningen, Henk van der Velde overhandigd aan Hans Stoelinga van DEKERK in Onderdendam. De fietsrouteboekjes zijn te koop bij de VVV Bedum, VVV Groningen en in één van de 4 kerken.

 
Fotowedstrijd VVV Bedum, 1e kwartaal 2017
Uitslag fotowedstrijd van de VVV Bedum, de Poort naar Noord Groningen.
Thema voor deze periode was: Maak een mooie natuurfoto!
Voor de opdracht “maak een mooie natuurfoto” waren maar liefst 17 foto’s ingestuurd. De jury, onder leiding van professionele fotograaf Peter Russchen had de moeilijke taak om uit de zeer gevarieerde inzendingen de mooiste foto’s uit te kiezen.

Er waren diverse landschappen met opkomende en ondergaande zon, sneeuwlandschappen en stillevens met schelpen en tamme kastanjes ingezonden. Verder waren er mooie foto’s van ijsvogels, tortelduiven, meesjes, een kikker op het ijs en schapen te bewonderen. Het onderwerp “natuur” spreekt blijkbaar veel mensen aan.

De jury heeft onder andere gelet op de technische uitvoering van de foto’s en ook hoe uniek het onderwerp is. Verder of het onderwerp goed benadrukt wordt, door bijvoorbeeld kleurgebruik, compositie, of een rustige achtergrond.
Na lang wikken en wegen is de volgende uitslag uit de bus gekomen:
  1. Parende ijsvogels, een technisch perfecte foto van een uniek moment, vastgelegd door Doede Douma;
  2. Een ijsvogel op een tak in het zonnetje. Prachtige foto met veel geduld vastgelegd door Tineke Dwarshuis-Koopman;
  3. Een foto van een meer met prachtig licht en mooi ingekaderd door bomen, gefotografeerd door Miranda Zwarts.
De aanmoedigingsprijs gaat naar Ylva Venema. Zij fotografeerde een geweldig mooi lammetje.
Met de dagkaart naar Borkum: gezellig genieten
Een boottocht is puur genieten.
Met de neus in de wind leunt u heerlijk achterover op het grote zonnedek aan boord van de veerboot. Geniet van de gezonde zeelucht en het ruisen van de golven.
Een dag die zo begint, kan alleen maar ontspanning brengen!

Naar BORKUM gaan, dan beleef je een geweldige dag! In 1850 kwamen de eerste 252 gasten vanuit Emden op Borkum aan, deze hadden een zeereis van 18 uur achter de rug. Doordat er steeds meer bezoekers naar het eiland kwamen begon men in 1887 met het aanleggen van een aanlegsteiger en een 7 km lange smalspoorlijn.

Nog dagelijks vaart rederij AG EMS met haar “witte vloot” naar Borkum. De reis vanaf de Eemshaven duurt ca. 55 minuten en vanaf de haven brengt de Borkumer Kleinbahn u dan verder met het treintje of de bus naar het gezellige stadje Borkum.

Agentschap Borkumlijn:

 
Kaarten voor een dagtocht vanuit de Eemshaven naar Borkum kunt u kopen aan het loket in de Eemshaven.
Maar het is natuurlijk veel makkelijker om deze kaarten in de voorverkoop te kopen bij de VVV Bedum.  Zo staat u niet in de rij voor de kassa en kunt u zo de boot op!
 
VVV Bedum, de Poort naar Noord Groningen, heeft steunpunt van een reisbureau!
Deborah Prins, uw persoonlijke reisadviseur, houdt elke donderdagmorgen vanaf 9.00 uur zitting.

Uw persoonlijke reisadviseur Deborah Prins:

Deborah: “Persoonlijk is bij mij ook echt persoonlijk! Dit betekent dat mensen altijd contact kunnen opnemen. Overdag, ‘s avonds of zelfs in het weekend. Ook een ‘last-minute” op bijvoorbeeld zondag, regel ik vaak dezelfde dag nog. Wil de klant een speciale kamer of zijn ze er eerder geweest, dan pleeg ik een telefoontje of mailtje naar bijvoorbeeld Curaçao om deze kamer voor hen te boeken. Persoonlijke service betekent ook dat ik de klant online incheck, stoelnummers reserveer en vervolgens de boardingpassen thuis aflever. Al deze extra’s doe ik graag voor mijn klanten. Ik benader de mensen gewoon zoals ik zelf ook benaderd zou willen worden.”

Elke donderdagmorgen kan men nu terecht bij het reisbureau. "Met ingang van september hopen we de hele donderdag zitting te houden! Een mooie uitbreiding van de dienstverlening aan de inwoners van Bedum en omgeving.", aldus Deborah.
Inschrijving voor de 7e Walfridusvoettocht 2017
Het is vanaf heden mogelijk om u in te schrijven voor de 7e editie van de Walfridusvoettocht. Dit jaar vindt de wandeltocht plaats op zaterdag 2 september 2017.
Inschrijving is alleen mogelijk via de website http://www.walfridusvoettocht.nl/ en op de wandeldag zelf, bij de start.
Deelname kost 7,50 euro. De routes van 5, 10, 15, 25 en 40 km gaan dit jaar richting noord/oost Groningen. Op de website kunt u  hier meer over lezen.

B&B Woldstee:
Het beste van twee werelden

Bed & Breakfast Woldstee ligt aan de rand van de stad Groningen.
Deze unieke ligging biedt het beste van twee werelden.
De voormalige boerderij ligt pal naast het natuurgebied de Koningslaagte, onderdeel van het Reitdiepdal van het Groninger Landschap.
Dit biedt een goed uitgangspunt voor mooie fietstochten
en heerlijke wandelingen. Maar ook het centrum van de bruisende stad Groningen ligt op fietsafstand van de Woldstee.

Een prachtige plek vlakbij de stad en natuurgebied Koningslaagte.
Van hieruit kun je heerlijk fietsen en genieten.
Kijk voor meer informatie op www.woldstee.nl

 

Ik ben blij met VVV Bedum, de POORT naar Noord-Groningen, want...

...samen kom je verder. Bedankt voor de prettige samenwerking!


Saskia in ’t Veld
B&B Woldstee en Werkruimte
 
Deze nieuwsbrief is gerealiseerd door Noordproof Producties

Heeft u een vraag of wilt u reageren? Stuur een mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

Copyright © VVV Bedum
Alle rechten voorbehouden


                       
 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM