Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Unieke Riekele Prins tentoonstelling in Bedum
Gepubliceerd op maandag 15 oktober 2012

Een ontdekking: oudste ( onbekende) schilderij van Riekele Prins ingebracht.
 
“De etser van het Groninger landschap”, zoals de beroemde Bedumer kunstenaar RIEKELE PRINS wordt genoemd, heeft momenteel een unieke overzichtstentoonstelling in Bedum in het voormalig kantoorpand van de Sprank aan de Molenweg nr. 6.

Tijdens de overzichtstentoonstelling van Riekele Prins, werd een zeer oud schilderij ingebracht door de heer Haan uit Bedum. Na onderzoek bleek dat het hier ging om een jeugdwerk uit 1923 welke van een voorbeeld door Riekele Prins is nageschilderd.. Het bleek tevens dat het hier ging om het oudste gedateerde werk van Riekele wat tot dusver onbekend was.  Hiermee is  het vorige record van de heer Roel Smedinga uit Groningen  met een schilderij uit 1924  voorstellende “Een gezicht op bedum met de 3 torens” gebroken.

Klik voor vergroting

Duidelijk is ook dat de schilderkunst van Riekele bij zijn 18 jarige leeftijd nog niet geheel tot ontwikkeling is gekomen gezien het matige werk qua schilderskunst. Niettegenstaande dat is hiermee de geschiedenis van Riekele Prins weer uitgebreid en dus zijn oeuvre met een mooi werk aangevuld. U kunt het geheel in chronologische volgorde weer volgen de website www.riekeleprins.nl hoofdstuk “Schilderijen”. Zolang de overzichtstentoonstelling wordt gehouden is het schilderij ook op de tentoonstelling in het echt te bewonderen.

De tentoonstelling met de vele nostalgische beelden van  Bedum, de provincie Groningen  en elders  is een groot succes en velen hebben reeds hieraan  een bezoek gebracht. De mensen die Riekele een warm hart toe dragen komen naast uit de provincie Groningen verder uit het hele land naar Bedum.

Zelfs zijn er al oud Bedumers gesignaleerd die nu in  het buitenland wonen. In het gastenboek zijn dan ook zeer lovende woorden geschreven over de inhoud van deze fraaie en bijzondere tentoonstelling.
De tentoonstelling loopt nog t/m 23 november en is een aanrader waard.  Niet alleen worden hier meer als 40 werken van Riekele  getoond, maar tevens informatie over het leven en werken van één van de kleurrijkste (ook letterlijk) inwoner die Bedum heeft voortgebracht: Riekele Prins en “etser van het Groninger landschap”!

De dorpsbelangenvereniging Algemeen Plaatselijk Belang Bedum (APB Bedum) heeft in samenwerking met de verzamelaar en bewaker van het erfgoed van Riekele Prins Anne van der Velde uit Groningen uit zijn verzameling een prachtig overzicht samengesteld.

De tentoonstelling is elke woensdagmiddag, donderdagmiddag en vrijdagmiddag van 14.00 uur tot 17.00 uur te bezoeken.. Een toegangskaart van 2 euro met daarop een gratis exclusieve reproductie van een werk van Riekele Prins is bij de ingang te verkrijgen.

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM