Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Uitwisseling Bedumer jeugd met Albanese jongeren
Gepubliceerd op maandag 08 juli 2019

Uitwisseling Bedumer jeugd met Albanese jongeren 

Tien jongeren vertrekken vrijdag twaalf juli van Bedum naar Albanië. Evenals vorige zomer besteden jongens en meiden van de Martyriakerk in Bedum een deel van hun vakantie niet aan geld verdienen of vakantie vieren. Ze vergezellen hun voorganger, Marten de Vries, naar Tirana. Om te helpen bij een kinderprogramma, georganiseerd door de Eklesia Church in de wijk Yzberisht.

Dit gebeurt in het kader van het partnerschap tussen hun eigen Bedumer kerkgemeenschap en de jonge kerkplanting in Tirana.  De bedoeling is jong en oud  in de wijk kennis te laten maken met het bestaan en het werk van deze kleine kerk, die vrijwel geheel bestaat uit nieuwe christenen. Nog niet zo heel lang geleden was het in het atheïstische Albanië officieel verboden om christen of moslim te zijn. Nu zijn veel mensen nieuwsgierig naar wat de kerk te vertellen heeft.

De afgelopen maanden heeft de jeugd van Bedum zich voorbereid om met kinderen creatieve dingen te doen: knutselen, muziek en toneel. En samen Engels praten en zingen.  De reis- en verblijfskosten hebben de deelnemers grotendeels zelf opgebracht door activiteiten als tuinen schoonmaken, helpen verhuizen, ophalen van lege flessen en een eigen bijdrage.

Tussendoor zijn er uitstapjes, zoals sightseeing in de stad, bezoeken van een museum en een kasteel. De Albanese jeugd organiseert voor de Nederlanders een Albanian Night. De  Albanezen worden op een Hollandse avond getrakteerd, met ‘mous’, klompendans en het Grunnens Volkslaid.

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM