Wielerronde van Bedum Walfridusvoettocht Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Uitvoeringsplan Taalhuizen Het Hogeland 2020-2021 naar raad
Gepubliceerd op vrijdag 18 december 2020

Uitvoeringsplan Taalhuizen Het Hogeland 2020-2021 naar raad
 
Het college van de gemeente Het Hogeland heeft het ‘Uitvoeringsplan Taalhuizen Het Hogeland 2020-2021’ vastgesteld. Het stuk gaat ter kennisname naar de gemeenteraad.

In de gemeente zijn vier taalhuizen. Ze zijn gevestigd in Bedum, Leens, Uithuizen en Winsum. In de taalhuizen werken lokale organisaties samen. Doel is vooral laaggeletterdheid tegen te gaan. Rond de vier tot vijfduizend Hogelandsters kunnen als zodanig  worden aangemerkt.

Die inwoners kunnen in de taalhuizen terecht om de lees-, schrijf- en rekenvaardigheid te verbeteren. Ook wordt er aandacht besteed aan digitale vaardigheden. De taalhuizen worden gerund door vrijwilligers.

Het uitvoeringsplan is opgesteld door de organisaties die in de taalhuizen samenwerken. In het plan staat wie welke taken op zich neemt en wie waarvoor verantwoordelijk is. De activiteiten richten zich in 2020 – 2021 vooral op het werven van deelnemers met Nederlands als moedertaal. Ook het screenen van inwoners die een uitkering aanvragen door middel van de taalmeter heeft de aandacht.

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter