Wielerronde van Bedum Walfridusvoettocht Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Togtemaarlocatie Bedum wordt parkachtig gebied met skatebaan
Gepubliceerd op maandag 14 december 2020

Togtemaarlocatie Bedum wordt parkachtig gebied met skatebaan

De voormalige Togtemaarlocatie in Bedum wordt een parkachtig gebied met een nieuwe skatebaan. Ook komt er een parkeergelegenheid bij de nieuwe Togtemaarschool. Het tijdelijke parkeerterrein is inmiddels aangelegd. Het ontwerp voor de locatie is nu definitief. De nieuwe inrichting van dit terrein is in goed overleg met omwonenden en gebruikers ontworpen.

Het plan is gemaakt samen met omwonenden en gebruikers tijdens een aantal werksessies. Het uiteindelijke ontwerp is tijdens een digitale bijeenkomst in september jl. besproken. De parkachtige invulling met een skatebaan, een verbrede watergang, een brug en een parkeerterrein werd over het algemeen enthousiast ontvangen. In het definitieve ontwerp is er nog een aanpassing gedaan op het gebied van veiligheid voor fietsers naar de school.

Een aantal buurtbewoners die het in eerste instantie niet helemaal eens waren met de plannen die er lagen, hebben kritisch meegedacht. Daarop zijn de plannen nog aangepast, door het noordelijk deel van de Bazuinslaan niet te verlegen, waardoor in het bestaande grasveld geen werkzaamheden nodig zijn. Nu ligt er een plan ligt waar iedereen zich in kan vinden.

Wethouder Kristel Rutgers: “Het is mooi dat we de plannen, die bijdragen aan een aantrekkelijk centrum van Bedum, samen met omwonenden en gebruikers gemaakt hebben. Ik ben erg enthousiast over de aantrekkelijke invulling van het terrein en blij dat het gebied komend voorjaar gerealiseerd wordt.”

Planning
Afgelopen maand is er een tijdelijk parkeerterrein aangelegd. Inmiddels is de bestemmingsplanprocedure gestart en wordt deze in januari 2021 formeel ter inzage gelegd zodat dan eventuele zienswijzen ingediend kunnen worden. In het voorjaar van 2021 kan het bestemmingsplan vastgesteld worden. De aanleg van de skatebaan start in mei 2021 zodat die nog voor de zomervakantie klaar is.

Klik hier voor het volledige plan, inclusief het definitieve parkeerterrein. (PDF formaat)

 

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter