Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Stichting Oude Groninger Kerken wil Plaatselijke Commissie voor beheer Goede Herderkerk
Gepubliceerd op maandag 01 december 2014

De Goede Herderkerk is onlangs, vrijdag 11 juli 2014, overgedragen aan de Stichting Oude Groninger Kerken. Was eigendom van de Gereformeerde Kerken vrijgemaakt. Door de grote terugloop van het aantal leden zag de kerk zich genoodzaakt om deze monumentale kerk van de hand te doen. De stichting Oude Groninger Kerken bleek bereid, tegen betaling van een bruidsschat, de Goede Herderkerk over te nemen. En daarmee is dit rijksmonument behouden voor Bedum.

Stichting Oude Groninger Kerken wil  Plaatselijke Commissie voor beheer Goede Herderkerk

Op de site van de gemeente Bedum wordt deze kerk als volgt omschreven:

Schitterend, de gebrandschilderde glas-in-lood ramen in de Goede Herderkerk te Bedum. De Goede Herderkerk of Noorderkerk genaamd is in de jaren 1937-1938 gebouwd in een stijl die zowel kenmerken van de Amsterdamse School als de Delftse School vertoont. E. Reitsma uit Groningen was de ontwerpende architect van het gebouw en A. Wiersema uit Bedum was de uitvoerend architect. Het kerkgebouw heeft een plattegrond in de vorm van een Grieks kruis met op de zuidoostelijke hoek een toren, aan de zuidkant een aanbouw voor het catechisatielokaal en aan de zuidwestzijde een aanbouw voor de kerkeraadskamer.

Stichting Oude Groninger Kerken wil  Plaatselijke Commissie voor beheer Goede Herderkerk

Plaatselijke Commissie Goede Herderkerk.

Afgelopen dinsdag 18 november heeft een delegatie van bestuur Dorpsbelangenvereniging  APB Bedum een bijeenkomst van SOGK bijgewoond,  waar voorlichting werd gegeven over beheer en de vorming van een Plaatselijke Commissie. Meerdere dorpen waren aanwezig om te horen hoe een Plaatselijke Commissie werkt. Uit deze informatieve avond bleek dat een PC zelfstandig vele activiteiten kan ondernemen om de kerk te laten gebruiken. Dus meer dan alleen kerkdiensten - trouwerijen - rouwbijeenkomsten.

Stichting Oude Groninger Kerken wil  Plaatselijke Commissie voor beheer Goede Herderkerk

Het was fijn dat er nog enkele Bedumers aanwezig waren.  Binnen de dorpsbelangenvereniging APB  Bedum gaan we , samen met de Bedumers,  nadenken over invulling en gebruik. Er zijn al verschillende ideeën over, maar het bestuur van APB Bedum roept op om suggesties  door te geven, dan kan het meegenomen worden. Graag mailen  naar Henk van der Velde , voorzitter dorpsbelangenvereniging Algemeen Plaatselijk Belang Bedum ( APB-Bedum) Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM