Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Start aanleg omstreden ontsluitingsweg FrieslandCampina Domo Bedum
Gepubliceerd op maandag 30 september 2019

Start aanleg omstreden ontsluitingsweg FrieslandCampina Domo Bedum

De aanleg van de nieuwe oostelijke ontsluitingsweg vanaf de Sint Annerweg naar de FrieslandCampina Domo is officieel begonnen. Gedeputeerde Fleur Gräper-van Koolwijk (Prov. Groningen) en wethouder Eltjo Dijkhuis (Gemeente Het Hogeland) gaven daarvoor op vrijdag 27 september door het verplaatsen van een bak zand, het startsein.

Met de aanleg van deze ontsluitingsweg aan de oostkant mogen de vrachtwagens van FrieslandCampina Domo straks niet meer door het centrum van Bedum rijden. Ze moeten dan kilometers omrijden via de Eemshavenweg naar de Domo. Nu wordt het centrum als onveilig en druk ervaren door het vele verkeer. De nieuwe miljoenenweg moet ervoor gaan zorgen dat het centrum van Bedum veiliger en leefbaarder wordt.

De nieuwe weg is omstreden omdat een goede ontsluitingsweg om Bedum ontbreekt. Alle verkeer moet dwars door het dorp. Nu wordt er een nieuwe miljoenenweg aangelegd alleen worden er geen woonwijken op aangesloten!?! Volgens deskundigen lost de nieuwe weg het probleem in het centrum van het dorp niet op, slechts een gedeelte van al het verkeer in het centrum gaat naar FrieslandCampina Domo. Bovendien komt de nieuwe weg op enkele meters langs de nieuwe woonwijk Ter Laan 4 te liggen. In de wijk wonen veel kinderen. De vrachtauto's rijden hier straks dag en nacht langs. De bewoners in de wijk zijn bang voor meer lawaai en een ongezonder leefomgeving door de uitstoot van fijnstof, roet en stikstofoxiden van de vrachtauto's. Met de nieuwe weg wordt het probleem verplaatst en niet opgelost. Een gemiste kans.

Vanaf de huidige Sint Annerweg (N993) komt de nieuwe weg, waar de maximale toegestane snelheid 60 km/h zal zijn, in de richting van de spoorlijn Groningen-Delfzijl te liggen. In 2020 bouwt ProRail de spooronderdoorgang voor het verkeer onder deze spoorlijn. Vanaf deze spooronderdoorgang loopt de nieuwe weg over een nieuw te leggen beweegbare brug tot aan de zuivelfabriek. Zoals het nu lijkt moeten de werkzaamheden in de loop van 2021 gereed zijn. In het project werkt de provincie Groningen nauw samen met ProRail en de gemeente Het Hogeland.

 

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM