Wielerronde van Bedum Walfridusvoettocht Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Stand van zaken programma Aardbevingen
Gepubliceerd op maandag 13 juli 2020

Stand van zaken programma Aardbevingen

Beste Hogelandsters,

Als wethouder van het programma Aardbevingen deel ik graag de laatste stand van zaken met u. Er is de afgelopen maanden veel gebeurd. Ons Plan van Aanpak 2020 is goedgekeurd door het Staatstoezicht op de Mijnen. In dit plan vindt u onze versterkingsopgave en de planning. Het plan staat op hethogeland.nl/aardbevingen . We werken hierin nauw samen met Nationaal Coördinator Groningen en woningcoöperaties.

In Bedum werken we aan tijdelijke huisvesting voor zorgpanden, in Kantens aan tijdelijke woningen, in Zandeweer aan een tijdelijk dorpshuis en in het najaar starten we ook in Uithuizen. In Uithuizermeeden is net een tijdelijke school gerealiseerd. Inwoners denken hierin met ons mee. Vanwege corona hebben we bijeenkomsten afgezegd en zijn we met brochures verder gegaan. Hierdoor liggen we nog op schema. Nu de maatregelen zijn versoepeld starten we weer met bewonersbijeenkomsten. De versterkingsopgave biedt ook kansen voor gebiedsontwikkeling. Daarbij werken we natuurlijk samen met inwoners en partners. Nationaal Coördinator Groningen leverde inmiddels ruim 100 versterkingsadviezen aan onze inwoners. En zij blijven gesprekken voeren met woningeigenaren en woningcoöperaties.

Ook de komende maanden houden we u op de hoogte via onze website en deze krant. Voor nu wensen we u een fijne vakantie en we hopen dat u gezond blijft!

Namens het college,

Kristel Rutgers

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter