Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Stad Groningen auto-inbraak hoofdstad van het noorden
Gepubliceerd op dinsdag 26 februari 2019

Stad Groningen auto-inbraak hoofdstad van het noorden

11 auto-inbraken in de gemeente Het Hogeland in 2018.

Iedere 10 minuten vond er afgelopen jaar een auto-inbraak plaats. In totaal registreerde de politie in 2018 bijna 55 duizend auto-inbraken. Van de 3 noordelijke provincies was stad Groningen de plaats met de meeste auto-inbraken. Dit blijkt uit een analyse van Independer, op basis van de laatste auto-inbraak cijfers van de Politie.

Weinig auto-inbraken
Afgelopen jaar vonden er in totaal 553 auto-inbraken plaats in Groningen. Enkel in Drenthe waren er minder auto-inbraken. Ter vergelijking: in stad Groningen vonden de meeste auto-inbraken plaats (396), ruim drie keer zo veel als in Leeuwarden (118) maar nog geen procent van het aantal auto-inbraken in Amsterdam (7576).

De meeste Nederlandse gemeenten noteerden afgelopen jaar minder auto-inbraken. In 3 Groningse gemeenten was er echter sprake van een stijging. Qua autodiefstal was er voor de provincie sprake van een daling van 9%, waar landelijk sprake was van een daling van 8%.

Meest gestolen spullen
Uit contacten die Independer met klanten heeft blijkt dat auto-inbrekers duidelijke voorkeuren hebben. De zaken die het vaakst uit auto’s worden gestolen zijn ingebouwde navigatiesystemen, autoradio’s, spullen uit het dashboardkastje en overige auto-onderdelen zoals airbags, velgen en koplampen.

Flinke verschillen in dekkingsvoorwaarden inboedelverzekering
Independer signaleert verder dat weinig mensen zich realiseren dat bij diefstal van losse spullen uit de auto, de autoverzekering hiervoor geen dekking biedt. Als een dure zonnebril of een smartphone uit de auto wordt gestolen, kan men deze mogelijk claimen via de inboedelverzekering.

Dekkingsvoorwaarden verschillen echter flink per verzekeraar. Zo biedt de ene inboedelverzekering een maximum dekking van 1.000 euro voor spullen die uit de auto worden gestolen, terwijl de andere maximaal 250 euro dekt. Bovendien zijn er inboedelverzekeringen die helemaal geen dekking bieden bij auto-inbraak. Ook zitten er verschillen in wát er gedekt wordt.

De volledige onderzoeksanalyse, inclusief regionale verschillen, is terug te vinden op de website van Independer .

 

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM