Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Splitsing de Vlijt/Waldadrift in Bedum vier weken gestremd
Gepubliceerd op dinsdag 30 oktober 2018

Splitsing de Vlijt - Waldadrift in Bedum vier weken gestremd - Oostkant Bedum slecht bereikbaar 

Oostkant Bedum slecht bereikbaar met de auto.

De splitsing van De Vlijt met de Waldadrift aan de oostkant van Bedum wordt vanaf maandag 5 november vier weken lang gestremd. De stremming heeft gevolgen voor de bereikbaarheid van het centrum van Bedum vanuit het oosten. Het wegdek van een deel van De Vlijt verkeert in slechte staat en moet voor het invallen van de winter worden vernieuwd. De Waldadrift wordt heringericht en voorzien van nieuwe riolering.

Regionaal verkeer wordt op de N46 (‘Eemshavenweg’) al gewezen op de stremming en wordt via Groningen omgeleid. Plaatselijk verkeer, onder meer dat dat de oostelijke woonwijk Ter Laan als bestemming heeft , kan gebruik maken van de St. Annerweg/Heemweg.

De stremming van de splitsing leidt tot een hogere verkeersdruk in delen van Bedum. Bewoners van de wegen waar meer verkeer is te verwachten, zijn door de gemeente per brief geïnformeerd. Dat is ook gebeurd met een deel van de bewoners van De Vlijt en de Waldadrift. Die kunnen hun woning tijdens de werkzaamheden niet per auto bereiken. Die woningen zijn overigens wel bereikbaar voor hulpdiensten. Die zijn op de hoogte gesteld van de stremming.

De Vlijt is dit jaar voorzien van een nieuwe riolering. Na dat werk is tijdelijke bestrating aangebracht omdat het zand in de gleuf waarin de nieuwe rioolbuizen zijn aangebracht, nog moest  inklinken. Met de winterperiode voor de deur wil de gemeente nu overgaan tot het definitief herstraten van een deel van de belangrijke oost-westverbinding.

De Waldarift wordt in zijn geheel opnieuw ingericht en voorzien van nieuwe riolering. Ook komt er deels een vrij liggend fietspad langs de weg. Het werk is al gevorderd: vanaf 5 november wordt gewerkt aan de laatste fase: die tussen Fluitekruid en de rotonde in de St.Annerweg.  Het werk aan de Waldadrift moet voor de jaarwisseling helemaal zijn afgerond.

Foto:  © OpenStreetMap-auteurs - https://www.openstreetmap.org/copyright 

 

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM