Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Snertkoken is een traditie en dat verdient een mooi Snertboek!
Gepubliceerd op woensdag 09 januari 2019

Op vrijdag 15 februari 2019 wordt voor de 25e keer het WK Snert & Stamppotkoken gehouden in het Alfa College Kluiverboom in Groningen. Een speciale jubileum editie dit keer, want onderdeel van het programma van het WK is het bijschrijven van het Snertkoken als traditie in de Nationale Inventaris Immaterieel Erfgoed. Een gebeurtenis die de Stichting Oud Hollandse Gerechten Groningen niet onopgemerkt voorbij wil laten gaan. Dit is ook een goede reden om een 25 jaar Snertkoken door de jaren heen in beeld te brengen in een mooi boek!

Snertkoken is een traditie en dat verdient een mooi Snertboek!  

Een terugblik, maar ook heel veel recepten!
We blikken natuurlijk terug op de 24 voorgaande edities, maar delen ook vooral heel veel recepten. Recepten van de winnaars van de vakjury, de publieksjury of gewoon bijzondere en altijd lekkere recepten die net buiten de prijzen vielen maar waarmee de heerlijkste snert gekookt kan worden.

Snert of erwtensoep, een oeroude, maar levende traditie
Snert of erwtensoep wordt geassocieerd met winterse taferelen, schaatsen en vooral warmte en gezelligheid binnenshuis. De recepten worden van generatie op generatie overgedragen en tegenwoordig ook naar de smaak van de tijd aangepast. Toch blijft de basis van het recept altijd overeind.

Het WK Snertkoken, een jaarlijks terugkerend initiatief van de Stichting Oud Hollandse Gerechten Groningen, draagt er aan bij dat de erwtensoep een beleving wordt waar ook moderne elementen aan kunnen worden toegevoegd. Het gaat hier om een levende traditie.

Op dit moment in de tijd is er weer meer aandacht voor eerlijk en puur eten met ingrediënten uit de eigen omgeving, slowfood tegenover fastfood.
Dit zorgt ervoor dat er ook voor deze traditie meer aandacht is. De bijschrijving op de inventaris Immaterieel Erfgoed Nederland is een belangrijke stimulans in het overdragen van deze traditie op de jongere generaties en de nieuwe Nederlanders.

Klik hier voor het bestelfomulier

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM